fbpx Skip to content

Ahogy ígértem, folytatom a tesztet, és most rögtön az iOS 6 térképével kezdem. Mint már az biztos tudjátok, az iOS 6-ban nem a Google térképe lesz a rendszerbe építve, hanem az Apple-é, amit egyébként a TomTom támogat. 🙂 Szóval kapunk egy teljesen új térkép adatbázist, aminek köze sincs a már megszokotthoz. Már a WWDC előtt is kétkedtünk, azonban a bemutatása utáni tesztekből kiderült, hogy ennek a térképnek Magyarországhoz bizony még köze sincs. Most leszögezem, hogy ez a teszt egy béta változatban lévő rendszer szintúgy béta térképét mutatja be, tehát az őszi, hivatalos megjelenésig ez még hatalmas mértékben változhat!

Az első dolog, ami rögtön feltűnik az iOS 6-ban, az az új térkép ikon. Szerintem az ikon szép lett, mondjuk 5 év után már mindent szebbnek látunk, ha változik és retinás. 🙂 Az ikonról az látszik, hogy ez egy fejlettebb térkép, valamiféle navigációval. Először megmutatom, hogy mi a különbség, ha támogatott készüléked van, illetve ha egy “régi az Apple szerint már váltanod kéne” eszközzel rendelkezel.

Ha tehát neked iPhone 4S vagy iPad 2, illetve iPad 3 készüléked van, akkor így látod a térképet:

Erre azt kell mondjam, hogy szép. Ezt nevezi az Apple Flyover-nek vagy is 3D-s térhatással láthatjuk az épületeket, az utcákat, magát a várost.

Minden, ami szem-szájnak ingere! 🙂 Most akkor tekintsük meg milyen az, amikor neked egy nem támogatott készüléked van, tehát 3GS vagy sima iPhone 4:

 

Jól látszik a különbség. Míg az új iPad esetén “Google Earth” feelingben barangolhatjuk be a földet, akár az űrből indulva, addig iPhone 4-en csak egy 2D-s térképünk van.

Hogy néz ki ez Magyarországon?

Tehát az extravagáns Flyover és a sima műhold nézet így néz ki itthon, ahogy fentebb látni. Sajnos úgy érzem, hogy októberben sem fog ez a helyzet változni, sőt a Siriből kiindulva esélytelennek látom. Remélem az Apple beengedi majd a Google Maps-ot  valami alkalmazás formájában, mert ez így nekünk nem megoldás.

 

Tegnap épp a Blaháról kellett elsétálnom egy ismerősömhöz, na mondom akkor jól letesztelem a térképet. Már alaphelyzetben nem találtam meg a Blahát a térképen, úgy kellett rákeresnem. Sajnos az Apple rendszerén jelenleg nagyon rá kell nagyítani bizonyos pontokra, utcákra, hogy azokat megjelenítse. Addig jóformán azt sem tudod, merre jársz.

 

Az pedig, hogy esetleg egy bankot keressek a közelben, már esélytelen. Szinte nulla POI adatbázisa van jelenleg az Apple-nek: míg a Google itt tucatnyit szokott felsorolni, addig az Apple 2db-ot ajánlott fel nekem. Ha ezt az új térkép rendszert egy “zöld robotos” készüléken látnám, biztos nevetnék, azonban most leginkább sírvafakadok, annyira hibás lépésnek érzem az Apple-nél ezt a jelenlegi állapota alapján. Persze az őszi megjelenésig még van néhány hónap, és igazán remélem, hogy csiszolnak még rajta.

 

Turn-by-turn navigáció. Egyelőre ezzel kapcsolatban nem tudok semmi pontosat. Ismerős küldte nekem ezt a 2db képet, hogy folyamatosan teszteli. A navigáció fut a háttérben, illetve zárt képernyő alatt is. Azt mondta, hogy komolyabb problémája egyelőre nem volt vele, de magyar hangra (egyelőre) ne számítsunk.

Fotók, albumok, Fotó- adatfolyam

Mint azt már az előző cikkben említettem, picit megváltozott a “Fotók” alkalmazás is. Most már nem albumként látjuk a fotó adatfolyamunkat, hanem külön menüpontot kapott az alsó sávban. Nekem különösen tetszik ez fotós – felhős megoldás, régóta használom, és szeretem. A WWDC Keynote alatt az Apple bemutatott egy új funkciót, ami ehhez kapcsolódik, amit “Megosztott fotó adatfolyam” névvel illettek. 🙂 Ez nem más mint, egy megosztott mappa, amibe például ismerősökkel együtt pakolhattok képeket a készüléketekről.

 

Használata egyszerű. Belépünk a Fotó- adatfolyamunkba, majd pedig kiválasztjuk azokat a képeket, amiket meg szeretnék osztani másokkal. Rákattintunk a Fotóadatfolyamra, majd pedig megosztjuk azt ismerőseinkkel.

 

Ezt a mappát csak azok látják, akikkel mi megosztottuk, azonban ők is pakolhatnak bele, és így neked is meglesznek mások képei. Hozzá is szólhattok a képekhez, így mókás beszélgetések alakulhatnak ki. Egyébként ezeket a megosztásokat egyetlen gombnyomással megoszthatjuk webre is, tehát az iCloud szerverén keresztül mások számára is elérhetővé tehetünk bizonyos albumokat:

Sajnos nekem még nem sikerült senkit meghívnom egy közös albumba, így tovább nem tudtuk tesztelni.

Ne zavarjanak

Ez lett a magyar fordítása a Do Not Disturb funkciónak. Már 2 napja használom, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire hiánypótló lehet egy ilyen funkció. Ahogy a nevéből is adódik, a Beállítások alatt ezzel a kapcsolóval teljesen lenémíthatjuk a telefont. Ilyenkor nem csörög, nem rezeg, nem világít, érkezzen bármi, azonban mindent megkapunk. Tehát ez félúton van a Repülőgép mód és a sima némított állapot között. Kapunk az óra mellé egy kis cuki hold ikont is, hogy jelezze, amíg ez a funkció be van kapcsolva.

 

Ha belépünk az Értesítések menüpontba, rögtön megtaláljuk a Ne zavarjanak beállításait is. Itt már jóval több opciónk van, például ütemezhetjük is, hogy mikor akarjuk automatikusan bekapcsolni, illetve engedélyezhetünk különböző ismerőseinkről hívásokat, mialatt ez a funkció be van kapcsolva. Ismételt hívások engedélyezésénél pedig, ha egy bizonyos személy másodszor hív 3 percen belül, akkor az már ki fog csöngeni és nem lesz lenémítva.

Az engedélyezett hívások jelenleg a mindenki / senki / kedvencek között állítható, tehát ha meg akarjuk adni, kik hívhassanak ilyenkor is, azt a Telefon appban a Kedvencekhez kell hozzáadni.

Egyelőre ennyit tud ez a funkció, remélem még azért javítanak rajta, hátha lesz egy iBlacklist is. 🙂 Az előző részt erre találjátok meg: A nagy iOS 6 teszt – első rész a WWDC-ről pedig itt olvashattok: WWDC2012 rövid összefoglaló: iOS6, Retina MacBook Pro, Mountain Lion.

Olvasd el a hozzászólásokat is

58 Comments

  1. Do Not Disturb funkció az egyetlen olyan dolog aminek értelme van a többi hülye amerikai mókusvakítás.

  2. Érdekes, nekem ilyen gomb nem ugrik fel, hogy Fotóadatfolyam… 🙂 Ez miért van?

  3. @ba3525: be van kapcsolva maga a Photo stream funkció? mert ha nincs, akkor szerintem az lesz a dolog nyitja.

  4. Nekem egy dolog hiányzik. A helyszínhez kötött emlékeztető. Tehát arra gondolok, ha az írószer boltba érkezek, a helyszín alapján emlékeztessen hogy neked itt és most mappát kell venned, később ha az elektronikai bolthoz érek, emlékeztessen hogy ellenállást kell vennem. Én ezt tartanám igazán hasznosnak.

  5. Shared Photo Stream-nél kinek az iCloud acc-ja rovására tárolja a képeket?

  6. @kwstop: ez igen hasznos dolog lenne csak kb 3órát müködne a telefogod mivel folyamatos gps kapcsolat kell hozzá és honnan tudja hogy te most egy írószer boltba vagy vagy egy elektronikaiba? vagy honnan tudja az app-s hogy mit kell venned? Ha meg ezt neked kell bevinned akkor simán beírhatod a naptáradba is hogy mit kell tenned másnap vagy aznap és azt látod a lockscreenen is

  7. Hali, én arra lennék kiváncsi, hogy az új maps-ben van-e tömegközlekedéssel útvanaltervezés egyáltalán? Mert ha még az sincs akkor elég gáz lépés ez az apple től, mert már végre itt nálunk is kezdett egyre okosabb lenni a google maps erre kiszedi a rendszerből és leszarja ez európai juzerek nagy részét.

  8. @oscar01: A piac Amerika ezt be kell látni. Az hogy hazánkban melyik busz hogy jár az legyen a mi bajunk.

  9. @206wrc: hasonló elképzelés van a mobilvásárlás kapcsán is. Azok az üzletek, amelyekben jegyzett vásárló vagy, üzenetben (push) tájékoztatnak a legújabb akcióról, ha a közelben vagy. vannak ilyen koncepciók, de valóban, még hardware-esen nincs felkészülve a piac rá.

  10. @airness23: Így is, hogy nem gps-ezek naponta tölteni kell a telefont, ezt szerintem nem fogják tudni megoldani sehogy sajnos 🙁

  11. @kwstop: Ez a funkció nincs a Reminders-ben 5.0 óta? Jól megnézted?

  12. Nekem nem az a gondom, hogy az iPhone 4 más szögből látja a térképet hanem az élesség miért nem ugyan olyan?
    Hiszen a 4 is retina.

  13. @206wrc: A reminders ezt tudja ha be van kapcsolva a helymeghatározás.

  14. Valaki legyen szíves magyarázza meg nekem h miért nem kapunk egy sbsettings szerű “wifi,E,3G,airplane kapcsolót” a Noti Centerbe? Majd jön ios7be persze csak iphone5 támogatással vagy mifene? Ennyi volt az egyetlen vágyam, csak emiatt töcskölök állandóan a szájbatekert JBvel. Tökéletes volt számomra az ios5 ennyi hiányzott csak belőle erre kapunk egy retek térképet. Gyááá!

  15. @Jadeye: igen be van kapcsolva! :/

  16. @theilluminati: az semmi, ah tudnád, hogy a Helymeghatározást még mélyebbre rakták! Nem 3 tapi, hanem most már 4!

    Beállítások/Adatvédelem/Helyzetmeghatározás/be(elhúzod a golyót…)

    szánalmas…

  17. @theilluminati: Szia, azért mert ezeket nem kell kapcsolgatni. Nekem minden be van kapcsolva, mégis bőven kibírja estig a készülék, sokszor 40% felett van még, pedig sokat használom. Tényleg az lenne a normális, hogy ha wifi közelébe érek, akkor bekapcsolom, majd utána rögtön ki, ha beülök a kocsiba, bekapcsolom a bluetooth-ot, de ha parkoltam, már rögtön kikapcsolom, valamint a 3G-t is csak akkor kapcsolom be ha netezek? Sőt, ha várok üzenetet akkor bekapcsolom a push noti-t?
    Azért nincsenek kirakva, hogy ne gondolják az emberek hogy az a normális, hogy ezeket kapcsolgatják.

  18. @Acs Ferenc: Az iPhone 4 nem retina készülék.

  19. @hSn0wQ: Az iPhone 4 retina display…

  20. @WiC0: Nem úgy van,hogy csak az iPhone 4S,és az iPad 3 retina ?

  21. @hSn0wQ: az iPhone 4 volt az első, amibe retina kijelzőt tett az Apple. a 3GS viszont még nem retina.

    az iPhone 4, a 4S, az iPad 3, és az iPod Touch 4G mind-mind retina kijelzős.

  22. @Jadeye: Nem is tudtam,hogy retina kijelzős iPod Touchot használok.Köszi.

  23. Sziasztok!
    Tegnap óta én is tesztelem 4S-en a bétát.

    Megnéznétek pár dolgot?
    1.: Néha eltűnik a T-Mobile logó,aztán újra megjelenik.Térerő kijelzés rendben működik.
    2.: Viber nagyon vacakul működik, kontaktokat nem teszi be, valamikor még a kódot sem küldi el.
    3.: Automatikusan ugyan beimportálja a kontaktokat a telefon, de ha beállításokban újra be akarnád importálni akkor 2 lehetőséged van ( iCloud és Facebook import) , Nos nekem már az iCloud importnál bemondja az unalmast.
    4.: Ezen nem csodálkozok annyira de Debrecennek nincs 3D és FlyOver nézete, és nem is nagyon lesz.

    Üzemidő nekem máris jobbnak tűnik…Ma éjjel csak 9%-ot esett.

  24. Hát számomra az ios 6 semmi újat nem hoz, amire felszisszennék, és azonnal kutatnám a neten hogy lehet rákalapálni 3gs-re.Esetleg a térképek érdekeltek volna, de így már az is tárgytalan.
    El van ez az egész cseszve az applenál hogy mindig beharangozzák a nagy újításokat, aztán meg kb. kicserélnek két háttérképet.

    Ez volt az ios 5 tel is, mindenki várta mint a messiást, aztán kaptál egy noticentert, aminek kb 0 a hasznossági színtje.
    (Bár lehet nagyon hasznos valaki más számára)

  25. @se87tet: Üzletpolitika!
    Nem azért nem csinálják meg azokat az újításokat és funkciókat mert nem tudják, hanem mert akkor ott tartanának mint az Android! Nem tudnak semmi újat felhozni, mert mindent “beleöntöttek” a rendszerükbe. Elég benézni 1-1 Android fórumba, nincs semmi zsongás, lapos a hangulat, beállt az egész, és hidd el nem jó értelemben.

    Ez kb olyan mint a legerősebb autó esete…Aki birtokolja, az máris megunta pár hónap alatt. Viszont aki szépen lassan építgeti, nem unatkozik, tervei és céljai vannak.Nincs belaposodva.

  26. @Stifler93: Szerintem mindenkinek a maga rovására…Itt annyi a lényeg hogy kapott egy dolog egy Share funkciót, tehát másik is látják. Nem magát a képet kapod meg a másik fél részéről, hanem csak az elérési útját! Így mindenki jól jár.

  27. @Yamato: Kérem, egy admin javítsa már ki a hozzászólásomat, mert láthatóan el van rontva 😀
    Köszönöm.

  28. @Yamato:

    Értem én, csak rosszul esik hogy kapok is frissítést meg nem is.
    Kapok, csak a 3gsen szinte semmi újat nem hoz.

  29. Theilluminati:
    Tökéletesen egyetértek veled én is csak az
    Ncsettings és a zephyr miatt jb-elek.
    Olyan nagy cucc lett volna belerakni basszus?
    A legszutykabb zöld robotos teló is tudja!
    Hát nagyon úgy fest hogy magasról le vagyunk fosva!:(
    Ha ez lesz az ios6 akkor tuti nem veszek új szifont ez ultragáz!!!
    Mielőtt kijön az új szoftver veszek egy 4s-t aztán 5.1.1.+jb.
    Kapják be!

  30. Hali!Mondjuk nem a legfontosabb része a dolgoknak de a gyári wallpaper-ek frissültek vagy csak ezaz 1 vizes lett benne új??

  31. @se87tet: Megértelek, sőt mindenkit megértek! Meg kell tanulni ( sajnos ) amerikai szemlélettel gondolkozni. Egy átlag amcsi felhasználó már nem is emlékszik a 3GS, sőt lassan a 4-re sem.Van pénz, lökjük ki a fenébe a régit. Sőt már a Németeknél is így megy jó ideje. Lemerem fogadni, hogy fejet hajtottak az amcsi felhasználók az Apple előtt, hogy lehetővé tette hogy 3GS-re fel lehet tenni az iOS 6-ot. még ha buta is rajta és nem jó semmire.
    Annyira más szemmel néznek mint mi, hogy az szinte már dühítő.

    A családban mindenkinek autó, 21.-ik születésnapra autó a pici lánynak, később kap házat, kap navigációt, kap egy új Macbook Pro-t és egy iPhone 6-ot…Hát ezeket hol érdekli, hogy a 3GS és a 4 szinte semmit nem kapott?

    Ez van, rossz helyen élünk!

  32. @nyilas.bazsi: 5 vagy 6 új háttérkép van!

  33. @Yamato: 5-6?és arra várni kell még valaki kiszedi a rendszerből vagy esetleg letölthető valahonnan??mert én google-be nem találtam:(!Előre is köszönöm!

  34. @Yamato: Köszönöm a linket és a választ!akkor a többire még várni kell….köszönöm még egyszer.

  35. Ugy nezem kinn a JB iOS 6.-ra de csak fejlesztoknek ajanlott mivel Cydiat nem telepiti fel de ahogy nezem SSH-t le lehet vele menteni

  36. Marmint betara … Redsn0w 0.9.13dev1

  37. @Ragadoz0: Az SSH és az SHSH Blobs nem ugyanaz.
    Egyébként SHSH-et jailbreak nélkül is le lehet menteni a Tiny Umbrella–val.

  38. Jaja igaz ezt beneztem 😀 Bar a JB probalkozasnak nem rossz

  39. Zgrf: két különböző felhasználói szemléletről beszélünk de én pl az a típus vagyok aki ha átmegy az egyik szobából a másikba akkor lekapcsolja maga után a villanyt, mehogy spórulunk!!
    Nekem am nem bír ki egy napot wifivel3gvel az i4em. Fél éves.

  40. Srácok! Nagyon érdekelne a véleményetek!
    Ami most nagyon látszik, hogy az OS6 – magyarországi viszonyokat és helyzeteket nézve – túl nagy újításokat nem hoz, sőt – térkép szempontjából, legalábis egyelőre, jó nagy visszaesésnek tűnik! Márpedig nekem ez a rész elég fontos is ráadásul – pont a POI-k miatt! Szóval szerintetek – mindenféle találgatások és agyalások nélkül – pusztán a józan észre hagyatkozva az idén megjelenő iPhone fog valamilyen olyan újdonságot hozni (a design-t és az esetlegesen egy picit megnövelt kijelzőt) leszámítva, ami miatt megérné váltani mondjuk egy 4S-ről? Amikor megláttam az új OS-t, én elég nagyot csalódtam, viszont ezek a drága emberek csináltak egy atomdurva MacBook Pro-t… Szerintetek lehet egy ekkora ugrás az iPhone vonalon is az előzőekhez képest? Telefonváltáson gondolkozom és nem tudom eldönteni, hogy megvárjam az új iPhone-t, vagy hagyjam…

  41. http://i.imgur.com/bY0vf.jpg

    Ez meg mi a csoda? (Ios5) . Bennt ragadtak az ikonok a newsstand-be….! Mukodnek meg minden de kiszedni nem tudom oket…. Hurra

  42. Vard meg en is megvarom… Vesziteni nem fogsz mert addigra lenyomja az iphone 5 a 4s nek az arat…! Csalodtam en is Htc one X , galaxy s3…. Hol tart az apple? :/

  43. @aqwer: Próbáltad már újra indítani ?Egyébként,hogy kerül a Newstand-be a Compass alkalmazás ikonja ???

  44. Annyira hidegen hagy ez a turn by turn térkép aki akarta az mar reg vett normális navigációt amikor le volt arazva és az offline. Minek használjam az adatforgalmat ha nem muszáj.

  45. Probaltam ujrainditani, de ugyan az…! Passz nemtudom hogy kerult oda….! Jailbreak utan vettem eszre. Vegul is jol mutat! 😀

  46. @gazsiazasz: Megnéztem becsülettel, de én nem találtam ilyen funkciót.
    Ez a push üzenetes dolog viszont nagyon tetszik. Ebben látok fantáziát.

  47. 3Gs-nél frissül a baseband??

  48. @aqwer: Mivel jailbreakeltél és milyen készüléket ?
    Amúgy nem néz ki rosszul a Newstand-ben a Compass. 😀 Azért ilyennel is ritkán találkozok. 🙂

  49. OFF: A do not disturb az nagyon hasznos lenne régen még gondolkoztam hogy valami appírónak elmondom az ötletem hátha meg lehet valósítani na az is így nézett volna ki csak még kiforrottabban 😀 nem is baj az.
    ON: de a cydiában találtam egy tweket Do Not Disturb néven de nem tudom felrakni mi lehet a gond??

  50. Absinthe 2.0 , Iphone 4. 🙂

  51. @aqwer: Akkor nyomj egy restore-t (NO_BACKUP) majd jailbreakelj Redsn0w 09.12b2-vel.

  52. “Ez lett a magyar fordítása a Do Not Disturb funkciónak. Már 2 napja használom, és tökéletesen meg vagyok elégedve vele. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire hiánypótló lehet egy ilyen funkció.”

    Először is köszönöm, hogy részletesebben megnézted ezt a funkciót.

    Én a 6110-es Nokiám óta élvezem a hívásszűrés áldásos előnyeit, és egyszerűen mindahányszor Iphone-om volt annyiszor e funkció hiánya miatt váltam meg tőle. A jailbreakelés nálam nem számít opciónak, azt meghagyom azoknak, akiknek nem létfontosságú a stabil telefon.

    Szóval igen, ez a funkció nagyon kell bele, mert egyszerűen a mai világban, amikor fontos, hogy bizonyos hívásokat mindenkor megkapjon az ember – nekem például az összes autóm, lakásom távfelügyeletes – ugyanakkor fontos az is, hogy az embernek legyen magánélete ez a funkció alapvető szükségességű.

    Szomorú, hogy csak most ismerték mindezt fel, és az is, hogy eddig nem engedtek ilyen jellegű appokat fejleszteni se.

  53. @Molab: Csak egy kérdés:mi olyan instabil a jailbreakelt telefonokban ?

    1 éve jailbreakelek (mert kb ez idő óta használom az Apple egyik készülékét) és semmilyen instabil dolgot nem tapasztaltam velük.Egyszer csesztem egy kicsit jobban az iTouchomat,nem olvastam el az egyik program leírását és eszetlenül letöltöttem,akkor megfagyott a bootolásnál és csak a restore segített.De ez az én figyelmetlenségem hibája volt és végül megoldottam.

    Lehet,hogy csak én szoktam meg az eféle készülékek használatát,de szerintem semmilyen instabil,kellemetlen mellék hatást nem hordoz magában a jailbreak.

    Oké nem update-elhetsz és nem használhatsz backupot,és nem tudsz wifin keresztül,a készülékről frissíteni,de ezt is megszoktam.
    Manuálisan rendszeresen mentem az adataimat,és én mindig restore-olni szoktam,ha fw-t akarok váltani.

    Figyelmesnek kell lenni ez a kulcsa a dolognak,de ez sem azt bizonyítja,hogy esetleg a jailbreak elcseszi a telefont.
    Figyelmesnek lenni meg sosem árt.

  54. Gondolkodjunk kicsit együtt…

    1. A jailbreak önmagában a rendszer megnyitását jelenti, tehát elméletileg nem lenne instabil tőle a rendszer. Azonban volt (vagy jelenleg is ilyen nem tudom) olyan, hogy csak úgy tudtam jailbreakelni, hogy ha véletlenül kikapcsoltam a telefont (vagy lemerült) akkor csak és kizárólag számítógép segítségével lehetett újraindítani. Nekem lemerült. És ott álltam a világ végén egy telefonnal ami nem működött. tudom, miért nem voltam figyelmes és töltöttem fel időben. Figyelmes az asszonnyal vagyok, a telefon meg ne legyen hisztisebb, mint az asszony.

    2. Maga az Iblacklist alkalmazás egy feltörést igénylő alkalmazás, amiért még ráadásul fizetni is kell – nem is keveset. Nekem volt, hogy a T-mobil cserélte a telefonomat garanciában, és hát hogy is mondjam nem volt olyan egyszerű elmagyarázni a fejlesztőnek, hogy kérem én egyszer megvettem, csak a készülékem cserélték. Lehet azóta változott a helyzet, de egy appstore-os alkalmazás messze nem ilyen körülményes.

    3. Tegyük fel megjelenik egy új oprendszer amiben tegyük fel tetszik egy új funkció, amit még használnék is. Pusztán a jaibreak miatt várakozzak pöcsvakaró hekkerekre, akiknek vagy sikerül feltörni vagy nem s rendszert egy olyan funkció miatt, amit egy 6110-es 1998-ban tudott alapból? Nem hinném, hogy ez egy ésszerű alternatíva.

    4. Nekem személy szerint a Jaibreakelés után minden alkalommal csinált érdekes dolgokat a készülék olyanokat, amiket előtte nem. Nem kell itt nagy hibákra gondolni, csak apró kis “tüskékre”, akadásokra, fagyásokra.

    Figyelmes akkor tudsz lenni, ha van befolyásod a dolgokra. De amint nem rajtad múlik bármi, onnantól fogva kiszolgáltatott vagy. mindegy, hogy az egy hekker a világ túloldalán, vagy az Apple. Ha úgy döntenek holnaputántól nincs esélye senkinek jailbreakelni. És akkor?

  55. @Molab: akkor válaszoljuk meg együtt a felvetéseidet:

    1. a tethered jailbreak az ilyen. le volt írva minden alkalommal, külön cikk is van arról, hogy mit jelent, ha tethered. attól nem instabilabb, az egyszerűen ilyen. amikor tethered módon jailbreakeled a készüléked, azt a kockázatot vállalod. egyébként gond nélkül bekapcsol, ha nem teszel fel rá olyan kiegészítőt, ami a SpringBoard működését módosítja: http://szifon.com/2011/09/23/gyakori-kerdesek-mi-a-tethered-es-untethered-jailbreak-kozt-a-kulonbseg/

    2. ez igaz, de csak azért nem körülményes, mert ott minden az Apple ID-hoz van kötve, míg itt egyes licenszeket a fejlesztők a készülékhez kötnek. ez a fejlesztő “hibája” sajnos.

    3. ez ilyen. de különben a “pöcsvakaró hekkerek” nem vakargatnak semmit, hanem megcsinálják, hogy te, ingyen feltörhesd a telefonodat. de amúgy nem kell várnod semmire, bátran csinálhatsz saját magad is jailbreaket. a többi az az Apple üzletpolitikájának a része. de bátran küldhetsz nekik feature request.

    4. mivel a jailbreak belenyúl a rendszer működésébe, és kicsit megváltoztatja azt, így ez bizony elképzelhető, hiszen elég sok dolgot át kell hidalni benne, hogy működjön. aki jailbreakel, az ismerje ezeket a kockázatokat, és vállalja a következményeit, vagy ne jailbreakeljen.

    azt kell mérlegelni, miért is jailbreakelsz. ha a fizetős alkalmazások ingyenes letöltéséért, akkor nincs miről beszélni. ha a cydiás kiegészítők miatt, az már más kérdés, viszont a legtöbb beharangozott új funkciót már korábban el lehetett érni cydiában, mint ahogy azt az Apple betette a rendszerbe gyárilag.

  56. @Molab: A lényeget véglis megválaszolta Jadeye neked.
    A pöccsvakaró hackerek tényleg iszonyat szemetek.Ingyen csinálnak egy k*rva jó programot,amit te letölthetsz és halálos 5-10 perc leforgása alatt megcsinálsz egy jb-t.Szörnyű.Szedjük csak össze,hogy mennyi mindent csináltak 2012-ben:
    -A5/A5X downgrade
    -iOS 5.1.1/5.0.1-es untethered jailbreak
    -SAM unlock
    -A4 vagy annál régebbi processzoros készülékek iOS 5.x(.x) esetén downgrade

    Szerintem szép eredmények,de szerintem te biztos jobban csinálnád.


Add a Comment