fbpx Skip to content

Az iOS 12 egyes funkcióról már írtunk, a soron következő pedig a Képernyőidő. A Képernyőidő segítségével megszabhatjuk, statisztikázhatjuk az egyes alkalmazásokkal, vagy a telefonunkkal töltött időnket.

iOS 12 Képernyőidő

Részletes információt kapunk, hogy hányszor érkezett értesítés az elmúlt időszakban, emeltük fel a telefonunkat, és mely appokat használtuk a legtöbbször. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy az egyes appokkal túl sok időt töltünk, ilyenek például az játékok, vagy mondjuk a Facebook, akkor megszabhatjuk, hogy napi szinten maximum mennyit használhatjuk ezeket, amire az iOS 12 figyelmeztet is. A funkciót Beállítások alatt találjuk meg.

Minden vasárnap részletes statisztikát kapunk az aktuális héten eltöltött Képernyőidőnkről. Itt látható, hogy én például naponta átlagosan majdnem 4 órát használtam a telefonomat, és közel 170 értesítést kaptam. Ez azt is jelenti, hogy nagyjából 7 percenként felemeltem a telefonomat, és a legtöbbet a Facebook és az Üzenetek alkalmazást használtam.

Én általában a közösségi médiára használom a telefont, tehát kommunikációra, amire lényegében van. Egyáltalán nem játszom vele, és maximum az okos otthonomat irányítom még. Számomra az értesítések azok, amiket szerettem volna visszafogni, így végül a Facebook és a Messenger értesítéseket ki is kapcsoltam, ami a következő héten meg is látszódott.

Milyen opciónk van még, ha kevesebbet szeretnénk használni a készülékünket?

Megszabhatjuk, hogy egyes kategóriákat, mint például játékok, vagy egyes alkalmazásokat, mint például a Facebook naponta mennyit használhatjuk. Ebben az esetben az iOS 12 értesít minket, ha már csak 5 perc van hátra az adott app használatából:

Az időkorlátot természetesen felülbírálhatjuk, tehát továbbra is használhatjuk ezeket az appokat, illetve akár az egész telefonra is aktiválhatjuk ezt a funkciót, amit az Apple Eszközmentes időnek nevez:

Ezeken túl hozzáadhatunk kivételeket, illetve jelkódot is beállíthatunk arra, ha esetleg a gyerekünket szeretnénk eltiltani egyes appoktól:

Egyszóval ez egy remek funkció arra, ha a gyerek túl sok időt töltene az iPadje vagy az iPhone-ja előtt, számunkra pedig rengeteg adatot szolgáltat ahhoz, hogy tudjuk, hogy esetleg a szükségesnél többször használjuk a készülékünket.

Te már használod az iOS 12 béta verzióját? Hozzászólásban töltsd fel a saját 7 napos képernyőidődet!

[newsletter_signup_form id=9]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pici pici says:

    Az ios 12ben is “rejtve” van pl a ne zavarjanak “holdacska”? Mert tudom hogy lehuzom az ertesitesit es ott van,de ha azt nem teszem meg nem lehet latni es most hetvege utan ma szinte egesznapra ugy maradt csak mindig azt vettem eszre hogy van 1-2 nem fogadott hivasom de nem is csorogtem… :smirk: az ios12-ben is igy “rejtve” lesz?

  2. Hogyan tudok csak egy alkalmazásra időkorlátot tenni? A youtube-ra szeretnék, de csak csoportokat tudok kiválasztani, konkrét alkalmazást nem…

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for dobszai Avatar for pici Avatar for szorian Avatar for SzifonAdmin