fbpx Skip to content

Az iOS 12 egyes funkcióról már írtunk, a soron következő pedig a Képernyőidő. A Képernyőidő segítségével megszabhatjuk, statisztikázhatjuk az egyes alkalmazásokkal, vagy a telefonunkkal töltött időnket.

iOS 12 Képernyőidő

Részletes információt kapunk, hogy hányszor érkezett értesítés az elmúlt időszakban, emeltük fel a telefonunkat, és mely appokat használtuk a legtöbbször. Amennyiben úgy gondoljuk, hogy az egyes appokkal túl sok időt töltünk, ilyenek például az játékok, vagy mondjuk a Facebook, akkor megszabhatjuk, hogy napi szinten maximum mennyit használhatjuk ezeket, amire az iOS 12 figyelmeztet is. A funkciót Beállítások alatt találjuk meg.

Minden vasárnap részletes statisztikát kapunk az aktuális héten eltöltött Képernyőidőnkről. Itt látható, hogy én például naponta átlagosan majdnem 4 órát használtam a telefonomat, és közel 170 értesítést kaptam. Ez azt is jelenti, hogy nagyjából 7 percenként felemeltem a telefonomat, és a legtöbbet a Facebook és az Üzenetek alkalmazást használtam.

Én általában a közösségi médiára használom a telefont, tehát kommunikációra, amire lényegében van. Egyáltalán nem játszom vele, és maximum az okos otthonomat irányítom még. Számomra az értesítések azok, amiket szerettem volna visszafogni, így végül a Facebook és a Messenger értesítéseket ki is kapcsoltam, ami a következő héten meg is látszódott.

Milyen opciónk van még, ha kevesebbet szeretnénk használni a készülékünket?

Megszabhatjuk, hogy egyes kategóriákat, mint például játékok, vagy egyes alkalmazásokat, mint például a Facebook naponta mennyit használhatjuk. Ebben az esetben az iOS 12 értesít minket, ha már csak 5 perc van hátra az adott app használatából:

Az időkorlátot természetesen felülbírálhatjuk, tehát továbbra is használhatjuk ezeket az appokat, illetve akár az egész telefonra is aktiválhatjuk ezt a funkciót, amit az Apple Eszközmentes időnek nevez:

Ezeken túl hozzáadhatunk kivételeket, illetve jelkódot is beállíthatunk arra, ha esetleg a gyerekünket szeretnénk eltiltani egyes appoktól:

Egyszóval ez egy remek funkció arra, ha a gyerek túl sok időt töltene az iPadje vagy az iPhone-ja előtt, számunkra pedig rengeteg adatot szolgáltat ahhoz, hogy tudjuk, hogy esetleg a szükségesnél többször használjuk a készülékünket.

Te már használod az iOS 12 béta verzióját? Hozzászólásban töltsd fel a saját 7 napos képernyőidődet!

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!