fbpx Skip to content

Az Apple a WWDC-n, még júniusban jelentette be az iOS újabb változatát, a ma megjelent 8-as verziót. Ez több újdonságot is hoz a rendszerben, de az iOS 7-hez képest azért drasztikus, a felhasználói felület kinézetét érintő változásokra nem kell számítani. Ezen felül viszont sok olyan új funkciót és új alkalmazást is kaptunk, amelyek a fejlesztői háttér támogatásával már egész hasznos dolgokat hoznak.

iOS8_logo

A gyárilag beépített alkalmazások funkciói is bővülnek, és még több dolgot tárolhatunk majd a felhőben. Aki pedig Mac-et használ, annak minden bizonnyal azonnal elnyerik tetszését a Continuity által nyújtott plusz szolgáltatások, amivel az egyes eszközök még közelebb kerülnek az egymással való összhanghoz.

És hogy miket is hoz még az iOS 8 az iOS 7-hez képest? A legfeltűnőbb újdonságait szedtük össze az alábbi cikkben.

iCloud Photo Library – iCloud-fotókönyvtár

photos_icon_2x icloud_photo_library_icon_2x

Az emberek egyre több képet és videót készítenek az iPhone-jukkal, és ahogy ez a gyűjtemény növekszik, úgy válik egyre inkább szükségessé ezeknek a képeknek és videóknak a biztonságos tárolása, ami ráadásul bárhol és bármikor hozzáférhetővé teszi őket. Ez az, ahol a megújult Fotók alkalmazás és az iCloud-fotókönyvtár a felhasználó segítségére siet.

Az iCloud-fotókönyvtár segítségével az összes fotónk és videónk a felhőbe költözhet, ezzel azt bármely eszközünkről, bármikor elérhetjük. A bekapcsolása után az összes tartalom elérhető a felhőben, beleértve a teljes felbontású, vagy akár a RAW képeket is, és onnan bármikor letölthetjük őket bármelyik eszközünkre, vagy megnézhetjük a weben, így nem kell a készülékünkön tárolni azokat. Az iCloud eredeti méretükben tárolja a képeket, a készülékünkön pedig egy arra optimalizált, kisebb méretű változatot hagy. Az iCloud 5GB-os ingyenes tárhelyén túl pedig $0.99-től kezdődő havidíjakkal nagyobb tárhelyre is előfizethetünk.

Természetesen a Fotók alkalmazásban beállított rendezés az iCloud-fotókönyvtárban is megmarad, és az átszerkesztett képek szerkesztései az összes többi eszközünkön is rögtön megjelennek. A szerkesztés itt is visszavonható, az eredeti kép visszaállítható marad.

Bővebben a megújult Fotók alkalmazásról és az iCloud-fotókönyvtárról: iOS 8 Photos

Megújult Kamera

iOS7_camera_icon

A megújult Kamera appban a legnagyobb változás talán a Time Lapse videók készítésének lehetősége. A Time Lapse segítségével az idő múlását szemléltethetjük a felvett tartalom gyorsított lejátszásával. Az iOS 8 dinamikusan választja ki a fotók készítésének időközeit, majd a végén a felvétel leállításával egy videóvá fűzi össze a rögzített képeket:

Újdonság még az időzítő funkció. Segítségével az iPhone 3 vagy 10 másodperc múlva lefotózza azt, amit szeretnénk – például magunkat a tájjal. Ilyenkor a LED vaku is villog, tehát látjuk, ahogy visszaszámol a rendszer. 10 másodperc esetén először másodpercenként, majd pedig az utolsó másodpercekben erősebben villogva jelez nekünk, hogy mindjárt repül a kismadár.

composition_icon_2x adjust_icon_2x filter_icon_2x

A Kamera ezen felül is bővült pár új funkcióval, amelyek a fotózást és a képek szerkesztését hivatottak megkönnyíteni. Az egyik ilyen újdonság, hogy még ha nem is sikerült megfelelő szögben fotózni, a Fotók app képes az adott képet automatikusan vízszintesbe állítani, kiválasztva a legjobb levágást, ami ehhez esetleg szükséges lehet.

capture_composition_2x

Kibővültek a fotók egyes tulajdonságait állító lehetőségek is, mostantól a képek egyes tulajdonságai csoportokra bontva módosíthatóak, amivel még a legkevésbé hozzáértő is úgy tudja állítani a képei tulajdonságait, hogy értenie kellene hozzá. Az eredmény a háttérben futó intelligens megoldásoknak köszönhetően pedig pár egyszerű lépéssel is sokkal jobb fotók.

A szerkesztési lehetőségek harmadik pillére a beépített filterek használata, amivel a fotóinkat még akár az Instagramhoz is előkészíthetjük, vagy a kreativitásunkat tudjuk velük jobban kidomborítani. A beépített szűrők listája ráadásul külső appok által is bővíthető, így ha jobban szeretjük az Instagram által kínált filtereket, akkor ha annak fejlesztői lehetővé teszik a szűrőik az iOS 8 általi használatát, akkor a képeinket már az Instagram nélkül is filterezhetjük majd.

iOS8_Kepek_szerkesztes_01 iOS8_Kepek_szerkesztes_02

A Kamera újdonságairól itt írtunk részletesebben: A nagy iOS 8 teszt – Első rész: Üzenetek, Fotók, Kamera

Megújult Üzenetek

messages_icon_2x

Az Üzenetek app is kapott pár új funkciót. A leginkább szembetűnő, hogy az üzenet begépelésére szolgáló szövegmező jobb oldalán lett egy mikrofon ikon. Erre hosszan nyomva rövid hangüzenetet küldhetünk, majd ha végeztünk, azt felfelé lökve tudjuk elküldeni (balra tolva az ujjunkat pedig elvethetjük az aktuális felvételt). A szövegmező bal oldalán lévő kamerát nyomva tartva pedig rövid videót lehet hasonlóan könnyen elküldeni, csak rátappintva pedig kis előnézettel válogathatunk a fotóink között.

iOS8_Uzenetek_01 iOS8_Uzenetek_02

Ezen felül lehetőségünk van a csoportos üzenetek könnyebb kezelésére: végre kiléphetünk egy csoportos üzenetből – kivéve, ha azt mi hoztuk létre, mert ebben az esetben a többi résztvevőt rúghatjuk ki. A beszélgetést átnevezhetjük, ha szeretnénk, így könnyebb kategorizálni ezeket, ráadásul ez a név a beszélgetőpartnereknél is megjelenik, illetve a például szövegelési kényszerrel ellátott ismerősökkel folytatott beszélgetésre bekapcsolható a ne zavarjanak mód, hogy ne kapjunk a szavanként nyomott küldés után másodpercenként értesítést.

iOS8_Uzenetek_03

Végre a saját helyzetünk megosztása is pár tappintás, így sokszor nem kell majd külön használni a Find my Friends appot, illetve így olyan ismerősünk is megoszthatja velünk a helyzetét adott időtartamra, aki nincs a Find my Friends ismerőseink között.

iOS8_Uzenetek_04 iOS8_Uzenetek_05

Az Üzenetek esetén az adott beszélgetésben külön nézetben megtekinthetjük az összes, abban a beszélgetésben küldött vagy fogadott képet, videót, illetve mostantól egy egyszerű előnézetben kipipálva egyszerre akár több képet vagy videót is elküldhetünk (lásd fentebb).

Az Üzenetek újdonságairól itt írtunk részletesebben: A nagy iOS 8 teszt – Első rész: Üzenetek, Fotók, Kamera

Interaktív értesítések

Az iOS 8-ban az értesítések kezelése is megújul, végre egy adott értesítés teljességgel interaktív lehet: azonnal válaszolhatunk egy beérkező üzenetre, elfogadhatunk egy új naptáreseményt, azonnal olvasottá tehetünk vagy kidobhatunk egy emailt, elvégzetté jelölhetünk egy teendőt vagy későbbi emlékeztetőt kérhetünk rá. Amennyiben a külső fejlesztők alkalmazásaitól érkező értesítésről van szó, úgy például egy facebook-értesítés esetén azonnal hozzászólhatunk vagy lájkolhatjuk az adott értesítés tartalmát.

Kontakt lista a multitasking nézetben

Mostantól a home gomb dupla lenyomására megjelenő multitasking lista nézetében felül megjelennek a legutóbbi hívásaink és üzenetváltásaink partnerei, illetve a kedvencnek beállított kontaktjaink is. Az ikonjukra rányomva az iOS felkínálja a hívás vagy üzenetküldés lehetőségét.

important_hero_2x

Ez egyébként a Beállítások / Mail, Kontaktok, Naptárak / Megjelenítés az Alk.váltóban opciónál kapcsolható ki, ha valakit zavar a funkció.

Megújult Mail

mail_icon_2x

Az iOS 8-ban a Mail is új funkciókkal bővül. Ezekből a legfontosabb talán az új gesztusok lehetősége: egy adott levélen balról jobbra az ujjunkat azt könnyedén olvasottá (vagy épp olvasatlanná) tehetjük, jobbról balra húzva pedig előtűnnek a további opciók, teljesen balra húzva pedig azonnal törölhető egy húzással az adott levél.

iOS8_Mail_01 iOS8_Mail_02

További újdonság, hogy a Mail a levelek tartalmát megvizsgálva képes az azokban esetleg megtalálható aláírásból felajánlani egy új névjegy létrehozását egyetlen mozdulattal, így nem kell egyenként átmásolgatni az adott partner adatait, megteszi helyettünk.

iOS8_Mail_03

Megújult Safari iPaden

Az iPhone esetén már megszokott nézet, amelyen a más eszközeinken nyitva lévő oldalakat láthatjuk, mostantól az iPades Safari esetén is elérhető, ráadásul itt a nagyobb kijelzőnek köszönhetően egy, a desktop Safarihoz hasonló nézetben rendezve találjuk azokat. A Safari másik újdonsága az iPad esetén az oldalsáv, amiben a könyvjelzőink, az olvasási listánk illetve a megosztott hivatkozások szerepelnek, így könnyedén elérhetjük azokat.

Megújult billentyűzet

quicktype_icon_2x

Sajnos a megújult billentyűzet prediktív beviteli módja magyarul egyelőre nem lesz elérhető. Így noha ez a megoldás intelligensen még az adott beszélgetésben feltett kérdésre is képes felajánlani egy lehetséges választ, azt mi magyarul nem fogjuk tudni használni. Ráadásul a prediktív funkció által felajánlott szóválaszték is változik annak függvényében, hogy kivel történik az üzenetváltás: így más szókészletet kapunk, ha a főnökünknek írunk, és másikat, ha a párunknak – hiszen adott esetben egy szó felcserélése bonyodalmakat is okozhat.

predicts_screen_mail_what_2x predicts_screen_messages_who_2x

A billentyűzetek terén ugyanakkor fontos újítás, hogy az Apple lehetővé teszi külső fejlesztők számára is, hogy saját billentyűzetet alkossanak. Természetesen itt is vannak korlátozások, mert egy adott billentyűzet alapból nem használható rendszerszinten, de ha a fejlesztő úgy állítja be, és a felhasználó pedig jóváhagyja, akkor még akár a gyári kiosztás is teljesen lecserélhető a külső billentyűzetre – ilyen esetekben ugyanakkor tartsuk észben, hogy a fejlesztőnek lehetősége van az összes begépelt adatunkhoz is hozzáférni, tehát ha egy újabb flappy bird-klón még egy hiperszuper billentyűzetet is kínál, akkor ott elképzelhető lehet a trükközés. Csak megbízható fejlesztők esetén engedélyezzünk rendszerszintű hozzáférést egy-egy külső billentyűzetnek!

Bővebben a megújult billentyűzet-funkciókról itt: iOS 8 QuickType

Siri diktálás magyarul

iOS7_siri_icon

Szintén a billentyűzethez kapcsolódik, hogy noha Siri, mint személyi asszisztens még nem érti meg a magyar nyelvű utasításainkat, ettől függetlenül a lediktált szöveget meglehetősen nagy pontossággal képes élőben gépelt szöveggé alakítani. Ennek köszönhetően egy üzenetre még autóvezetés közben is könnyen tudunk válaszolni, akár egész hosszan is, csak le kell azt diktálnunk Sirinek. Ehhez előbb kapcsoljuk be Siri művésznőt/művészurat, ugyanis másképp nem jelenik meg a diktálás.

Családi megosztás

family_sharing_icon_2x

A Családi megosztás segítségével lehetőségünk van maximum 6 személyes családot létrehozni, amelynek tagjai az egymás által megvásárolt vagy letöltött tartalmakat megosztják egymással. Ennek köszönhetően nem kell a másik családtag készülékén minden alkalommal külön bejelentkezni, ha mondjuk a saját készülékünkre megvett navigációt le szeretnénk rá tölteni, mert a család tagjaként az adott személy maga is hozzáfér a vásárlásainkhoz, így maga is letöltheti azt.

Ezen felül a fizetési mód is központosítható. Így például megoldható, hogy a gyerekek a szülő Apple ID-jánál megadott bankkártyával vásárolhassanak – de természetesen beállítható az is, hogy egy-egy ilyen vásárlást előbb a szülőnek jóvá kelljen hagyni, elkerülendő azt, hogy a gyerek a szülő tudta nélkül százezrekért vegyen virtuális pénzt a virtuális farmja trágyázására.

permission_2x notification_2x

Persze a család nem merül ki ennyiben: automatikusan elérhető egy megosztott naptár, amibe a család szempontjából fontos események rögzíthetők, természetesen emlékeztetőkkel együtt; egy megosztott teendő-lista; közös iCloud fotóalbum, amibe a családtagok a saját képeiket elmenthetik; illetve megkereshetjük az egyes családtagjaink eszközeit, valamint egyúttal az ő helyzetüket is.

Bővebben a Családi megosztásról itt: iOS 8 Family Sharing

iCloud Drive – adattárolás a felhőben

icloud_drive_icon_2x

Az iCloud Drive segítségével bármilyen fájlt a felhőbe költöztethetünk, és azt bármely eszközünkről elérhetjük. Ezek lehetnek prezentációk, táblázatok, PDF-ek, képek, vagy bármi más. A feltöltéshez egyszerűen csak az iCloud Drive-ra kell húznunk a kívánt fájlokat, vagy például az iWork alkalmazásaiban létrehozhatunk egy új dokumentumot, aminek a változásait az összes többi eszköz is követi.

(Az iCloud Drive-ra való frissítés azonban megfontolandó abban az esetben, ha nem tudjuk az összes készülékünket iOS 8-ra frissíteni, Mac-en pedig nem a Yosemite fut, mert az iOS és OS X korábbi verziói nem férnek hozzá az iCloud Drive-on tárolt adatokhoz. Elképzelhető, hogy később az OS X Yosemite előtti verziókra jön ezt lehetővé tévő frissítés, de erről jelenleg nincs információ.)

Bővebben az iClod Drive-ről itt: iOS 8 iCloud Drive

Egészség app és HealthKit

health_icon_2x

Az iOS 8 egyik új alkalmazása az Egészség nevet kapta. Segítségével a különféle fitnesz-kiegészítők adatait gyűjthetjük össze egy közös helyre. Ezeket az adatokat az Egészség app Dashboard felülete diagramokon ki is tudja jelezni, ami alapján a kiértékelésük is könnyebb. A HealthKit segítségével pedig a külső alkalmazások és kiegészítők fejlesztői adhatnak hozzáférést az adatokhoz az Egészség app számára.

iOS8_Egeszseg_01 iOS8_Egeszseg_02

Az Egészség app érdekes funkciója még az Orvosi Azonosító, amin a legfontosabb orvosi adatainkat, mint például vércsoport vagy gyógyszerallergia, rendszeresen szedett gyógyszerek, stb., valamint a vészhelyzet esetén értesítendő személyt és annak elérhetőségét adhatjuk meg, és ha úgy állítjuk be, ez még a lezárt képernyőről is elérhető. Persze használhatjuk arra is, hogy az orvosi adataink helyett azt írjuk bele, hogy hol talál meg minket a becsületes megtaláló, ha elhagynánk a készüléket.

iOS8_Egeszseg_03 iOS8_Egeszseg_04

(Legjobb tudomásunk szerint itthon a vészhelyzeti orvosi ellátásnál biztonsági okokból nem foglalkoznak az ilyen kártyákon található adatokkal, mert nem lehetnek biztosak az ott szereplő adatok hitelességében, és például egy vérátömlesztés esetén a hibás vércsoportú vér adása súlyos problémákat okozhat, a hozzátartozókat meg jellemzően nem a sürgősségi ellátást végzők, hanem majd a rendőrség értesíti.)

Bővebben a Health appról itt (csak iPhone és iPod touch esetén érhető el, iPaden nem): iOS 8 Health

Continuity

continuity_icon_2x

Az Apple termékek mindig is kiválóan együttműködtek egymással, a Continuity ezt fokozza tovább az iOS 8 és az OS X Yosemite között. Az alkalmazások állapota folytatható az egyes eszközök között: például az iPhone-unkon elkezdett email szerkesztését rögtön folytathatjuk a Mac-en, amint leültünk elé. Vagy a Mac-en épp megnyitott oldalt tovább böngészhetjük az iPaden. Mindez teljesen automatikus az olyan eszközök között, amire ugyanazzal az iCloud-fiókkal vagyunk bejelentkezve. Ez a Handoff névre keresztelt szolgáltatás az összes beépített és letölthető Apple alkalmazás között alapból elérhető, de a fejlesztők is integrálhatják azt a saját alkalmazásaikba, ezzel képessé téve őket a Handoffra.

A Continuity másik fontos pillére az iPhone telefonhoz kapcsolódó funkcióit hozza az OS X-hez közelebb: mostantól nem számít, hol a telefonunk, nem kell rohannunk a lakás másik végébe, ha épp töltőn pihen, felvehetjük a hívást a Mac-en vagy még akár az iPaden is, vagy SMS-t vagy MMS-t is küldhetünk, nem csak iMessage-et. Az egyetlen feltétel, hogy a készüléken iOS 8 fusson, és az eszközök azonos Wi-Fi-hálózatra csatlakozzanak.

Szintén hasznos új funkció az Instant Hotspot, amivel a többi eszközünk csak akkor csatlakozik az iPhone-hoz, ha eltávolodunk a Wi-Fi hálózatunk hatósugarából. Ráadásul ha a csatlakozott eszközeink azt érzékelik, hogy nem használjuk az iPhone-unk által megosztott internetet, akkor automatikusan kikapcsolják a funkciót, ezzel akkumulátor-kapacitást megspórolva.

Bővebben a Continuity-ról itt: iOS 8 Continuity

Megújult Spotlight

spotlight_icon_2x

A Spotlight kereső az iOS 7-ben elköltözött a főképernyő előli részből, és az ikonok fentről lefelé történő húzásával érhető el. Ez az iOS 8-ban sem változott, ellenben okosabb lett, és a keresés tartalmának megfelelő találatokat ajánl fel automatikusan. Így egy adott helyszín nevére keresve feldobhatja nekünk az arról szóló Wikipedia szócikket egy kis fotóval és egy rövid összesítővel, amire rányomva megjelenik a teljes szócikk. Ezen felül tisztában van az aktuális hírekkel, a népszerű weboldalakkal, a moziműsorral, a közeli helyekkel, így felkínálhat egy listát az elérhetőségeikkel, nyitva tartási idejükkel együtt. Ha a keresésünkre van találat az iTunes Store, App Store, vagy az iBooks Store kínálatában, azokat is listázza, így egy tappintással eljuthatunk a kapcsolódó tartalomhoz. Ráadásul mindez a Safariban keresve is elérhető.

Bővebben az új Spotlight funkciókról itt: iOS 8 Spotlight

Tippek app

Az Apple az iOS 8 negyedik béta változatában jelentette meg a Tips (Tippek) nevű alkalmazást. Az app bemutatja a rendszer főbb újdonságait, hasznos tippeket adva a felhasználóknak.

iOS8b4_Tippek iOS8_tippek_vege

Így többek között megtudhatjuk, hogyan lehet gyorsan válaszolni az értesítésekre, hogyan küldhetünk hangos üzenetet vagy elsajátíthattuk a levelek kezelésének új módját is. Az Apple a saját honlapján külön aloldalakat is létrehozott a tippeknek: van külön iPhone-naliPaddel és iPod touch-csal foglalkozó aloldal is.

EU Internet opció

Az “EU Internet” opció lehetővé teszi, hogy az Európai Parlament és az Európai Bizottság döntése értelmében az európai szolgáltatók ügyfelei az EU tagországaiban a roamingdíjak eltörlése után a hazai szolgáltatójuk mobilinternet-előfizetését más tagországban külön díj nélkül használhassák. A döntés 2015. december 15-én lép életbe, de a díjak addig is csökkennek, és egységesebbé válnak.

iOS8_EU_internet

Az EU Internet opcióról itt írtunk bővebben: Mire való az “EU Internet” beállítás az iOS 8 beta 4-ben?

Vodafone, Telenor – és LTE? Igen!

Az Apple végre lehetővé tette az LTE elérését a nem Apple-partner szolgáltatók esetén is. Így itthon a Telekom és a Vodafone mellett az iOS 8-tól kezdve végre a Telenor előfizetők is használhatják az LTE-t bármi trükközés nélkül, ha megfelelő a díjcsomagjuk.

Telenor_LTE

Touch ID használata külső fejlesztők számára

Az Apple nagyon körültekintő megoldást választott az ujjlenyomat tárolására. Először is az A7 chip egy elkülönített része, az úgynevezett Secure enclave tárolja az adatokat. Ehhez csak maga az ujjlenyomat-leolvasó fér hozzá, semmi más. A rendszer nem is magát az ujjlenyomatot tárolja, hanem abból egy komplex matematikai modellel létrehozott profil kerül rögzítésre, az is titkosítva. A tárolt adat nem kerül bele az iCloudos mentésbe, így az Apple szerverei sem tárolják azt.

Ezekből kifolyólag a harmadik fél által fejlesztett alkalmazások sem férhetnek hozzá az adatokhoz, a fejlesztők nem kapnak semmit az ujjlenyomatból. Maga az app egy lekérdezést indít, és egy visszaigazolást kap, ami lehet igenlő vagy tagadó. A válasz függvényében folytatódhat az alkalmazás futása. Olyan mintha a jelszót írtuk volna be. Persze a programnak előtte egyértelműsíteni kell a felhasználó felé, hogy mire is akarja használni az ujjlenyomatos engedélyeztetést.

Megújult Vezérlőközpont

A Vezérlőközpont még az iOS 7-ben került a rendszerbe, és a kinézete az iOS 8 előzetes verziói során folyamatosan változott, mire elnyerte a hivatalos kiadásban található formáját. Funkcióiban nem változott, csak kinézetében módosult némiképp – balról az iOS 7-es, jobbról az iOS 8-as Vezérlőközpont:

photo 4-2 iOS8b4_Vezerlokozpont

A Vezérlőközpont esetén a megjelenő opciók viszont továbbra sem szabhatóak személyre, pedig adott esetben a repülős mód gombjának letiltása hasznos lenne biztonsági okokból.

Megújult Értesítési központ

Az Értesítési központ az iOS 5-ben került a rendszerbe, és már az iOS 7-ben kapott egy alapos átalakítást, ami tovább folytatódik az iOS 8-ban. Egyrészt eltűnt az Elmulasztott (Missed) fül, helyette csak Ma (Today) és Értesítések (Notifications) maradt, másrészt változtak egyes animációi, például a törlésnél az (x) törlés felirattá gurul ki, ahogyan az az iOS 7 előtt is volt. De a legfontosabb újítás talán, hogy ezeken felül az Értesítési központba mostantól külső fejlesztők widgetjei is betehetők:

iOS8_Ertesitesi_kozpont_01 iOS8_Ertesitesi_kozpont_02

Új háttérképek

Az iOS 8-cal érkezett rengeteg új, statikus háttérkép is, ezeket már korábban ki is szedték a rendszerből, illetve az új alapértelmezett kép kapcsán egy interjú is született, amiről itt írtunk korábban: Az iOS 8 és az iPhone 6 új háttérképének eredete.

183259 iOS8_default_BG

Támogatott készülékek

Az iOS 8 által támogatott készülékek kapcsán már nincs meglepetés. Az várható volt, hogy az iPhone 4 már kimarad az iOS 8-ból, de kicsit talán furcsa, hogy az iPad 2 még mindig a támogatott eszközök között van.

A támogatott készülékek a következőek:

iOS8_tamogatott_eszkozok

  • iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus
  • iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad Air, iPad mini (mindkét típus)
  • iPod touch 5G

Az egyes készülékek által támogatott funkciók azonban már eltérhetnek, nem csak régiók, de készülékek alapján is.

Hogyan telepíthető?

Először is, telepítsük az iTunes legfrissebb verzióját, majd bármely esetben készítsünk egy biztonsági mentést a készüléken található adatainkról. Ezt megtehetjük az iTunes segítségével, vagy pedig használjuk az iCloud backupot, esetleg mindkettőt: ártani nem árt, ha van mentésünk, ugyanakkor van, hogy életmentő lehet. Érdemes lehet készíteni egy olyan mentést is az iTunes segítségével, amit aztán “zárolunk”, így nem írja azt felül az új mentésekkel az iTunes. Ez hasznos lehet akkor, ha meg akarjuk őrizni az adatainkat az iOS 7-es verzióban is, hiszen ezeket az iOS 8 frissíti az új verzióra.

Amennyiben a készülék nem jailbreakelt, a Beállítások (Settings) appban nyomjunk a Szoftverfrissítés (Software Update) menüpontra, majd ott válasszuk a Letöltés és telepítés (Download and install) opciót. Eközben a készüléknek Wi-Fi-re kell kapcsolódnia, és legalább 50% akkutöltöttség szükséges, de inkább eleve dugjuk töltőre. A folyamat elindítása előtt készítsünk róla biztonsági mentést, ezt megtehetjük az iCloud mentés, vagy az iTunes segítségével. A letöltés befejeződése után nagyjából 5-10 perc alatt az iOS frissíti önmagát, ami után az adataink és beállításaink megmaradnak, mindössze a rendszer frissült.

A frissítést elvégezhetjük az iTunes segítségével is, ez esetben kössük össze a géppel a készüléket, és amikor az iTunes feldobja, hogy frissítés érhető el, nyomjunk a Letöltés és telepítés opcióra, és várjuk meg, míg elvégzi a dolgát. Az adataink ebben az esetben is megmaradnak.

Amennyiben a készülék jailbreakelt, úgy a menüből történő, OTA frissítés nem lehetséges. iTunes-ban ettől függetlenül frissíthetjük, viszont jailbreakelt készülék frissítésekor a jailbreak és a Cydiából telepített alkalmazások törlődnek, és jailbreakelt készülék frissítése az esetleg rajta maradó felesleges fájlok miatt nem javasolt. Egyelőre tehát ne telepítsük az iOS 8-at, nyomjunk a Mégsem opcióra, amikor az iTunes feldobja, és előtte pipáljuk be, hogy ne emlékeztessen újra.

Ha szoftveresen függetlenített a készülékünk, akkor az maximum iPhone 4 lehet. Arra viszont nem jelent meg az iOS 8, így nem kell a frissítésen gondolkoznunk. (Ellenben ilyen készülékeket sose restore-oljunk gyári firmware-rel, mert azzal frissül a baseband, amivel a függetleníthetőség is elvész.)

Ha Gevey vagy más, hasonló elven működő megoldással függetlenítünk, akkor egyelőre ne telepítsük az iOS 8-at, mert elképzelhető, hogy a frissülő baseband miatt a Gevey-ünk már nem tudja majd átverni a készüléket, és így nem tudjuk azt a saját kártyánkkal használni.

Ha jelenleg jailbreakelt a készülékünk, de erről lemondva tennénk fel az iOS 8-at, és nem akarunk semmi szemetet esetleg átvinni a jailbreakes rendszerből, akkor nem javasolt a backupból visszaállítani azt. Ha viszont az adatainkra (például SMS-ek) szükségünk van, akkor használjuk az iBackupBot-ról szóló cikkben leírtakat: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Ha a frissítés közben hibaüzeneteket kapnánk, jegyezzük meg a hiba számát, és nézzük meg a lehetőségeinket a Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek cikkben, mielőtt olyat kérdeznénk, ami már tucatszor megválaszolásra került!

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei most eléggé leterheltek. A hivatalosan megjelent iOS 8 buildszáma 12A365, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek a GM verzió van fent, annak nincs teendője!

Közvetlen letöltési linkek, ha a készüléken vagy az iTunes-ban továbbra sem lenne hajlandó megjelenni:

iPad:

iPhone:

iPod touch:

A letöltött fájlokat Windows-on a shift, OS X-en az alt lenyomása közben az iTunes update (vagy restore) gombjára kattintva tudjuk betallózni, és frissíteni (vagy restore-olni) vele a készülékünket. Csak a készülékünk típusához való .ipsw fájlt fogjuk tudni az eszközre telepíteni, más típushoz valót nem!

Jailbreak?

Az iOS 8-ra egyelőre nincs jailbreak, és aki függ a jailbreaktől, annak azt tanácsoljuk, hogy ne frissítsen iOS 8-ra, mert noha vannak hírek arról, hogy készülőben van a jailbreak, nem lehet tudni, hogy mikor jelenhet meg. Egy módosított Pangu már szóba került még szeptember elején, de az még nem jelent sokat.

És hogy miért kell annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

SHSH

Mivel az iPhone 4s-től kezdődően technikai okokból jelenleg nincs lehetőség az SHSH-k felhasználására, így a TinyUmbrella már nem is tölti le azokat az ilyen készülékekhez. Hogy erre egyáltalán lesz-e később lehetőség, azt jelenleg nem lehet tudni. Ha valaki nem akar frissíteni, akkor vigyázzon a készülékére, és ha az felajánlja a frissítést, akkor azt ne fogadja el, vagy ha az iTunes tesz így, ott is nyomjon mégsemet, az esetleg a készülékre letöltött OTA frissítési csomag pedig már törölhető, ha sok helyet foglal. Magától egyetlen készülék sem frissül.

Az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Vissza az iOS 7-re?

ios-7-logo

Ameddig az Apple még aláírja az iOS 7.1.2-t, addig akik képtelenek feldolgozni magukban az iOS 8-at, azok az aláírási ablak bezáródásáig még vissza tudják tenni a készülékükre az iOS 7-et, noha ez nem javasolt.

Ehhez összesen DFU-módba kell tenni a kiszemelt készüléket, majd manuálisan betallózni iTunes-ban a megfelelő 7.1.2-es IPSW-t, és megvárni, hogy az iTunes elvégezze a feladatot. Hátrány: mivel ez restore, minden adat elvész, és az iOS 8-ról időközben készült biztonsági mentés nem állítható vissza iOS 7-es rendszerre.

DFU-mód lépésenként ebben a cikkben: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek
IPSW-k letöltése: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/

Ha nem vagy biztos a dolgodban, kérd tapasztaltabb ismerős segítségét. Fontos a gyors elhatározás, mert az Apple bármikor bezárhatja az iOS 7.1.2 aláírási ablakát. Az iPhone 4s és újabb készülékeken pedig még mentett SHSH esetén sincs lehetőség visszatenni az aktuálisan legfrissebbnél korábbi verziót. Az esetleges adatvesztésért vagy egyéb problémákért nem vállalunk felelősséget.

Linkgyűjtemény

Az iOS 8-ról szóló összes cikkünk megtalálható az iOS 8 címke alatt, de a fontosabbakat kiválogattuk alább:

Olvasd el a hozzászólásokat is

431 Comments

  1. szívás! 4.6 GB szabad hely kell neki a telepítéshez! i4s 8gb . nem kicsit eldőltem!

  2. Kevesebb mint 1perc és lent van! 🙂

  3. sziasztok, nekem miért nem dobja ki az ios 8at?:/ rádugtam a laptopomra az ipad-et az iphone-t, egyikre se dobja ki hogy frissíthető lenne. i4s, ipad2. egyik sem akarja, legfrissebb itunes, bármit csináltam nem dobja fel.

    ötlet?

  4. Ha már fent van az IOS 8 GM verzió érdemes mégegyszer “átfrissíteni”?

  5. iPhone 4s iOS 7.1-en vagyok iTunesba 7.1.2-re akar frissiteni eloszor arra kell frissitenem es csak aztan lehet iOS 8-ra?

  6. @Lajhar: neked feldobja h frissíts?? mert nekem a GM azt jelzi h a legfrissebb ios van fent

  7. semmi gond, már most túlterhelt az apple szervere, végre feldobná a frissítést kidobta, rányomtam erre már nem elérhető az apple szervere. szénné lett terhelve 20 perc alatt.

  8. @dzsandzsee: Hello!
    Nekem is ezt dobja,de ami érdekes gondoltam csinálok egy full visszaállítást,de a 7.1.2-őt akarná visszatölteni

  9. @djsad00, @adam960504: türelem, az egész világ most frissít, terheltek a szerverek.

    @Lajhar: a GM és a most megjelent hivatalos verzió buildje egyezik, így nincs mit frissíteni.

    @dzsandzsee: a GM NEM fog feldobni frissítést, mert a GM és a hivatalos verzió megegyezik.

  10. Köszönöm, hasznos volt így a frissítés előtt 🙂
    Egy kérdés:
    Ez a predikatív bevitel nagyon hasznosnak tűnik. Lehetséges hogy magyarul is lesz vagy ez kb akkor jön mint a magyar Siri? 😀

  11. Miert kell 5,6 GB szabad hely a letöltéshez?

  12. @kristof.p: talán hamarabb, mint a magyar Siri, bár diktálni már tudsz magyarul.

    @Boky09: 1. helyfoglalás: letölti a frissítéshez szükséges fájlokat. 2. helyfoglalás: kicsomagolja. 3. helyfogalás: felülírja a régi fájlokat az újakkal.

  13. @kristof.p
    a predikatív bevitel nem lesz magyarul elérhető…

  14. @Jadeye: Oksa thx!

  15. @Jadeye:
    Egyébként arra van tipped,hogy ha DFU módos helyreállítást próbáltam, miért a 7.1.2-őt akarta visszatölteni?:)

  16. @expa: egyelőre, de a jövőre vonatkozóan ezt felesleges kijelenteni.

    @Lajhar: gondolom mert még az Apple aláírja a 7.1.2-t a jelek szerint, és nem frissült, hogy kötelezőre a 8.0-t ajánlja fel.

  17. @Jadeye: Nagyon köszi!:))

  18. iTunes nem látja, de OTA műxik.
    Gyors voltam és hamar letöltöttem, úgyhogy én már nem terheem a szervereket. 🙂
    A masinák most bíbelődnek vele. i5s és iPad Air.

  19. Arról van valami tapasztalat, hogy várható-e lassulás iPhone 5-ön, úgy ahogy a iOs7-nél az iPhone4-esekkel volt?

  20. Igaz , hogy a 4 S belassul az IOS 8.0-tól ? Ki tud róla valamit ?

  21. erre valaki valami ötlet?

    Kidobja végre újra hogy letölthető a frissítés, rányomok hogy letöltés és frissítés, ez után előjön egy ablak hogy az iphone készüléken olyan alkalmazások vannak amik nincsenek az itunes könyvtárban. rámegyek hogy folytatás és semmi nem történik…

    de miért?!

  22. @gluck: Nekem iPhone5-on egy hete fenn van a GM verzió. Szerintem gyorsabb, mint az iOS7. Tökéletesen működik, sajnos egyelőre kicsit gyorsabban merül, illetve időnként egy-két gyári alkalmazás is kilép, de ritka.

  23. Bocs, az ipsw link az iPhone 5S-hez való!

  24. Telenoros vagyok, GM van fent. Azt írtátok egy előző cikketekben és én is tapasztaltam, hogy GM-ben nem volt LTE. Ha a végleges verzió megegyezik a GM-el mostmár magátol mennie kéne az LTE-nek? Természetesen be van kapcsolva. Köszi.

  25. @djsad00: Tipp: jobb klikk itunesban a készülékre, ‘transfer purchases’-re klikk (magyarra nem tudom hogyan fordították). Az szépen átmásol minden appot az itunes könyvártba és utána majd hajlandó lesz a frissítést lefuttatni.

  26. @cotag:
    Köszi!

  27. i5 kesz, ipad mini telepul 🙂

  28. @cotag: ezt én értem mert már rengetegszer csináltam ilyent, de ha restore ra megyek úgy hogy ne tartson meg semmit se enged tovább :/ ezzel van a gondom.

    vagy még mindig agyon lenne terhelve a fő szerver és azért van megőrülve a dolog?

  29. @hohand: a közvetlen linkek benne vannak a cikkben (a felixburns is azokra mutat)!

    @ToMiRRo: a GM és a hivatalos verzió buildje ugyanaz, tehát megegyeznek. ha nincs LTE kapcsoló nálad, akkor hálózati beállítások törlése.

  30. iTunes-szal hamar lejön. Gyorsabb mint OTA!

  31. @djsad00: Ok, bocs, akkor nincs sajnos ötletem.

  32. @Jadeye:
    Nekem le van szedve a GM, ha azt Shift+Restore-olom, akkor azt GM-nek fogja nézni majd az Apple szerver és lesz valami hátrány (lejár) vagy olyan lesz mintha most szedte volna le az iTunes?

  33. na most már minden okés 🙂

  34. Sziasztok kapot valaki 17 es hibakodot ?
    es mit csinalt ?

  35. ezt a control centert szepnek nem mondanam…

  36. Sziasztok, iphone 5-m van, de a frissítésnél 3194 hibát dob:D Hogy létezik ez?

  37. @Jadeye: Köszi!
    Bár közben elindult a mostani letöltése is.

  38. Én is arról érdeklődnék h 4S-re érdemes e felrakni. Köszi.

  39. Ugye ez most nem komoly?! :/ Hogy 8Gb-s készülékre a szabad terület miatt nem lehet feltenni ? :/

  40. Frissités kérelmezve!
    Ennyi,már 20 perce semmi!

  41. @ajfonnegyess: töröld le a felesleges tartalmakat, vagy frissíts iTunes-szal.

  42. iTunes 11.3.1.2 alatt indult el a frissítés IOS8-ra. De most vettem észre, hogy már a 11.4 is elérhető.
    Megszakítsam vagy mehet így? Van jelentősége, mert többen írjátok, hogy a legfrissebb van fent nektek…

  43. @ajfonnegyess: Nekem 4S van és a letöltés előtt az iTunes 5.22 szabad GB-ot írt ki, amivel nem volt gondja a letöltésnél. Semmilyen hibát nem írt ki. Most éppen települ.

  44. iPhone 4S: Nekem 50 percig tartott csak a letöltés.

  45. iTunes-al nem kell annyi szabad hely?

  46. iPhone 4S: A telepítés már 18 perce megy és a csík a felénél jár.

  47. Nekem fél órája azt írja, hogy a "frissítés kérelmezve", valaki járt így?

  48. @Sigmatic: A “frissítés kérelmezve” nekem kb 15 perig tartott.

  49. @makimano:
    Bizonyára a 4s lassabb mint a többi. iP5-ön 5 perc alatt a feléig ment a telepítés kb.

  50. @Roorszag:
    Hali!
    Ha esetleg módosítva van a Hosts file-od akkor azt takarítsd ki, ha nem tudod miről van szó, akkor nincs gond. 😀
    Illetve dugd másik USB portra, ha ez sem segít, akkor kapcsolj ki minden féle tűzfalat és antivirust. 🙂

  51. Az ipad air frissités hibát írt. Azota be se tudom kapcsolni. Hurrá 🙁

  52. iPhone 4S: 34 perig tartott a telepítés.

  53. @ajfonnegyess: Szia!

    Sztem azért mert az Itunes a gépeden van,tehát a szoftot a gépedre tölti le,majd ott csomagolja,majd már a kész cuccot tolja a telóra

  54. @Roorszag, @OvErClOcKeR:
    http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/
    Error 3194, avagy “Device not eligible”:
    Ugyanezt a hibát kaphatod akkor is, ha csak telepítve van a TinyUmbrella, és az első indítás után mindent alapbeállításon hagytál, mert ilyenkor az Umbrella a bezáráskor a hosts fájlodban a gs.apple.com címet a Cydia szerverére irányítja. Emiatt egy gyári restore a legfrissebb firmware-re is 3194-es hibával zárulhat, ha nincs fent a Cydiában az SHSH ahhoz a verzióhoz.
    Ha ez a gondod, akkor az Umbrellában vedd ki a pipát az Advanced fülön a “Set hosts to Cydia on exit” opció elől, majd zárd be az Umbrellát. Másik lehetőségként a hosts fájlból kell kitörölni minden olyan sort, amiben a gs.apple.com cím szerepel. Bármelyiket is választod a két módszer közül, utánuk minden esetben törölni kell a DNS-cache-t, vagy újraindítva a számítógépet, egy újabb restore szükséges.

    Múltkor a “Set hosts to Cydia on exit” beállítás zavart be TinyUmbrellában, valószínű most is az a gond.

  55. Eltűntek a fotóim! Legalábbis az album nézetben nincsenek meg, csak olyan van, hogy legutóbb hozzáadott!

  56. Ha most pont 4,8GB szabad helyem van akkor frissites utan mar csak 3,8 lesz??

  57. Miért írja automatikusan, hogy frissítés kérelmezve? 😀 nem csináltam semmit csak ránéztem, és már ezt írja..

  58. @Zsargó Erika: Nem tűntek el. Az albumok alatt sajnos már nem látod az összes fotót, csak a legutóbbiakat. Ha minden fotót látni akarsz, akkor az a Fotók fül alatt lesz, de dátum alapján felosztva. Legalábbis én csak így találom meg, több iOS eszközön is…

  59. @jbalint: gondolom azt tudod, hogy egy jó pár funkció nem lesz elérhető az i4s-n, csak egy új dizájnért szerintem ne kockáztasd meg, hogy lassulhat a telefon. majd mikor lesz sok tapasztalat akkor döntsd el megéri e neked. de ha lehet vizuálisan ne kommentekből, mert azok nem minden esetben valóság húek.

  60. Igen, már utánaolvastam, szidják is rendesen. Mi az, hogy nincs egy összesítő nézet!!!!!!????? Így sokkal nehezebb megtalálni, amit keresek. Van kb 1000 képem!

  61. Huhh na végre…
    iPad Air végzett hamarabb, pedig később töltötte le a cuccot.
    i5s majd 1 órát szórakozott az ellenőrzéssel, telepítéssel, de neki is sikerült.
    Minden jól működik. Szerintem szuper lett az új rendszer!

  62. Sziasztok,
    nem úgy volt, hogy az új rendszerrel visszajön a NAGY hívókép??
    Ha hív vki, nekem még mindig az az ici-pici kép jelenik meg a hívóról :-(( Be lehet állítani vhol, hogy ne így legyen?? köszi!

  63. 4s-8gb. 15perc alatt fölment. Tökéletesen működik..

  64. @gluck: szia! pár napja volt a kezembe egy 5-ös IOS8-al és olyan volt mint IOS7-el

    Üdv.

  65. Sziasztok!
    I5s-en van,most Probalgatom az ios 8at es írtak hogy van olyan hogy hang üzenetet lehet küldeni. Hát en ezt nem találom sajnos.
    Ha valaki meg találta az leirhatna hogy hol van.
    Koszi előre is

  66. Nem tudom bekapcsolni fb messengeren a poziciot

  67. iPad szoftverfrissítés (129 óra óra van hátra)
    Valami nem fasza!

  68. Én nekem is meghalt az ipad szoftver frissítés kétszer is. Most harmadjára úgy néz ki hogy lejön rendesen… az iphoneomra már települ. 🙂

  69. Az ipad mini hangszórója úgy szól még a csengőhangoknál is mint egy szokolrádió. Tapasztalta ezt más is?

  70. Tesom ipod touch 5-jen mikor a feloldja a "Hello kepernyot" miutan beirja a iCloudjahoz tartozo kodod megjelenik a feher alma a sotet kepernyon es megint ott jarunk hogy udvozol minket a frissites es kezdjuk elolrol. Van esetleg hasonlo problema vagy otlet az orvoslasra? Nincs jailbreakelve a keszulek egyebkent

  71. Az óra ikonnál jó vastagon fogott a tervező tolla.
    A régi mutató jobban tetszett:)

  72. @lukacs_m:

    nyomjatok neki egy restoret a gépen! 🙂

  73. @Jadeye azert mert ugye 1GB a szoftver

  74. @djsad00: kos

  75. Koszi a gyors valaszt, szerintetek megprobaljuk utana ujra ratenni?

  76. 4s-en milyen ?

  77. I5 -ön gyors mint a veszedelem!

  78. Jadeye be van kapcsolva. Kulon kulon minden alkalmazashoz is. Addig jo volt mig nem kerult ra az ios8

  79. Ra nyomok a nyilra hogy kek legyen es nem csinal semmit. Azert koszi a tanacsot 🙂

  80. @Misi72: Gyorsabb lett ?

  81. Ezekről a linkekről milyen formátumban töltődnek a fájlok?
    Mert letöltöttem az 5S (gsm) ről a szoftot,de kicsomagolás után több fájl bontódik ki,de nincs közte amit be lehetne tallóztatni Itunes-al

  82. Eltűntek a fotók…csak azok vannak amiket nem rég fotóztam az összeset meg csak gyűjtőbe találom erre nincs valami megoldás,hogy olyan legyen mint rég?.

  83. @Selymes József: Azt nem mondanám szerintem ugyan olyan gyors mint a7.1.2.

  84. A “Hey Siri” nagyon tetszik!!!
    Éjszaka meg tudom kérdezni mennyi az idő anélkül, hogy leverném a telefont :DD

  85. sziasztok, minden simán ment, retina mini-n bár mintha úgy érzékelném, hogy lassabb lett a mobil netem. Ezelőtt csakúgy szárnyalt most pedig nehézkesen tölt be képeket és netes alkalmazásokat. T-mobil LTE, ennek lehet valami köze a frissítéshez?

  86. @Lajhar: ugyanabban, amiben az iTunes is letöltené: IPSW (ami egyébként egy ZIP, de nem kell kibontani, és ha kibontod, akkor az iTunes nem fogja felismerni).

    @Alince: nem tűntek el: ahogy a cikkben írtuk, megváltozott a nézet.

  87. Na már talaltam is hibát benne de lehet csak nálam van.
    Ha kétszer be nyomod a Home gombot és ki akarod torolni a programokat amiket használtal akkor be fagy.

  88. hát, 4s-en egyértelműen lassabb. folderek nyitása gyötrelem lassú (1 sec), főleg ha sok app van. task manager szaggatósan jön be és a scroll is szaggatósabb, mint volt. bejött amitől féltem, 7.1.2-ben kiköszörülték azokat a performanciaproblémákat, amik 7.1.1-ben jelentek meg, optimalizáltak 4s-re, gyors volt mint a disznó. sejteni lehetett, hogy nem lesz jobb egy olyen IOS-szel, ami iPhone 6-ra is felmegy.

  89. Nagyon köszi!:)

  90. @Cratos: Nálam nincs ilyen probléma

  91. Sziasztok, olyan bajom van vele, hogy mikor be akarom allitani a csaladi megosztast, azt irja hogy kérjek meg egy felnőttet akinek van beállítva fizetési opció.
    Nekem van beállítva, de nem visa vagy mastercard.
    Mas fizetesi moddal nem mukodik csak hitelkartyaval?

  92. több mint egy órája írja hogy frissítés kérelmezve… ez normális?

  93. Már települ i5-re. A letöltést 21:12-kor kezdtem meg és 21:30-ra lett kész. 30-tól telepíti és már végigment a csík az alma alatt.
    OTA – 2 perc alatt a kérelem után ment a letöltés.

    Holnap megírom a működésbeli tapasztalatokat, illetve mérek sebességteszteket.

    Üdv,
    b_alazs

  94. Sziasztok! Miközben olvasgattam itt a hozzászólásokat, települt éppen az 8 gigás 4s-emre, itunes-szal, már a telefonon lévő fehér csík kb 90%-ánál jártam, amikor csak a kíváncsiság kedvéért odakattintottam az itunes-ra, ahol a 6-os hibaüzenet várt. Rá is kerestem az erre való cikkben, meg is találtam. Viszont nem tudom, hogy ilyenkor mi a teendő.. A telefon látszólag ottragadt, ahol járt, alma jel, alatta fehér folyamatjelző kb 2 milliméterre a végétől, viszont az itunes lecsatlakozott.. Tudtok segíteni? A teló nem jailbrakelt, én vettem újonnan. Előre is hálás köszönet!

  95. 4s (folytatás): appok indulása bizonyos appokra: rábökök az appra, 500ms delay, utána indul, kezelésénél érzed, hogy 10fps a scrollozás az eddigi >20 helyett. multtitask is szarabb lett 4s-en, ha még vmi fut a háttérben (pl appstore update) érezhetően megfogja a front appot. CC rusnya és szaggat 😀

  96. az iCloud drive-nak nem kellene ikonja legyen a kepernyon , vagy valahol be kell kapcsolni?

  97. nektek mennyi ideig írta hogy frissítés kérelmezése??

  98. @Jadeye: Szia!

    Még egy kérdés:)
    Nincs valami ötlet arra,hogy zárt képernyőn mutassa a naptárba szinkronizált névnapokat?
    A naptár ikonnál?
    A régi 5-ös 6-os szoftban ez alapban olyan jól működött.
    Előre is thx!

  99. @paprika: Ezt én is szerezném tudni! De fotót se tudok megosztani

  100. @Blase: Nálam 53 percnél tart. iPad Mini

  101. Nem ugy volt hogy magyar siri is lesz ?

  102. sziasztok!
    valaki adna 4S hez egy linket? a frissítés kérelmezést már unom OTA-ban…
    a cikk listájából a 4S kimaradt…

  103. @paprika: Engem is érdekelne, lesz küéön iCloud Drive app vagy sem?

  104. honnan tudom, hogy GSM vagy CDMA fájlt kell letöltenem? iPhone 5 esetén

  105. Volt közületeket olyan az Icloud tárhelyét megnövelte pl. 20-asra?Én ma megtettem és azt vettem észre,hogy a 0.99 eurós összeg egész pontosan 1000Ft-ot vont le.Azt tudom,hogy 1 euró még nem tart 1000Ft-nál.
    Valami ötlet?

    Előre is thx

  106. iphone 5 a GM verziot hasznaltam par napig de gyorsabban meritette az aksit,szerintetek a most vegleges verzio is ugy fogja meriteni,mert akkor maradok a 7-nel, kösz

  107. @airness23: szerinted gsm vagy cdma hálózatot használsz?

  108. @surda35: build ugyanaz, max egy restore-t megér hátha segít rajta

  109. @airness23: GSM

    @surda35: Nekem is erezhetoen gyorsabban meriti. A GM azonos a veglegessel, szoval ez egyelore igy marad szerintem.

  110. Sziasztok!
    Iphone 4S 8GB-ra egyáltalán nem is telepíthető?

  111. Szépen fut. Talán gyorsabban merül.
    A spotlight-javaslatok bekapcsolása nem sikerült. Bepipálom a spotlight beállításaiban és kilépek, majd amint vissza lépek már nincs ott a pipa.
    Fura.
    @jadeye
    Esetleg ötlet?

    Üdv,
    b_alazs

  112. mi ez a “kérelme megérkezett” fasság?

  113. ilyenkor mennyi ideig írja alá az apple a 7.1.2-őt?
    mert az ipad2-őmön az van és nem biztos hogy frissítek ios8-ra még nemlesz rá jb viszont egy shift+restore 7.1.2 lehet kell majd valamikor ha nagyon “szemetes” lesz az ipad.

  114. @paprika, @kanya01, @cotag: iCloud menüpont alatt ott az iCloud drive.

    @Lajhar: ha egész napos esemény, akkor elvben mutatnia kellene, de passz, nem használom a naptárat névnapokra. az iCloud tárhely díja kapcsán meg az nem lehet 1000Ft, feltételezem, csak zárolt egy összeget a havidíjon felül, így ellenőrzi, hogy érvényes-e a kártya, de ezt a zárolt összeget banktól is függő időn belül visszakapod.

    @magyar15: sehol nem volt szó ilyesmiről. nem tudom, hol hallottál ilyet. csak diktálás van, de az működik is szépen magyarul.

    @aazmrtn: már ott van a cikkben a 4s linkje is.

    @djsad00: minden egyes nagyobb frissítés esetén van ezen nyavajgás, bármelyik készülékről is legyen szó. nyilván mivel a 4s-re az iOS 8-as főverzió lesz várhatóan az utolsó frissítés, így azonnal jön az összeesküvés-elmélet, hogy szándékosan belassítja az Apple, hogy újat vegyél. sok esetben ugyanakkor egy tiszta restore segíthet.

    @Smith: már miért ne lenne telepíthető? ott van a támogatott készülékek között az iPhone 4s, az mindegy, hogy 8GB vagy sem.

    @b_alazs: passz, ezeket próbáld végig: http://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

  115. végre fel tudtam gyötörni az ipad-emre is az ios 8-at, telómat és az ipad-et is tisztán restoreal frissítettem, nem töltöm vissza soha a backupot. de azért elrakom emlékbe hát ha szükség lesz rá egyszer.

    eddig úgy látom hogy minden szempontból megéri frissíteni, úgy veszem észre hogy mind két készülék gyorsabb lett és nagyon tetszik az új háttér ^^

  116. Az megvan hogy az óra ikon a pontos időt mutatja? 🙂

  117. Nagyon tetszik az IOS 8 de azért van mit javítani rajta pl. a messengerbe helymeghatározás
    Valahol olvastam,hogy le lehet kódolni a képeket létezik ilyen? :O

  118. @Kovee79:

    Eddig is mutatta.

    Ezen kívül még volna egy olyan kérdésem, ami lehet bután hangzik de rég óta foglalkoztat.

    Használható bármire is az apple cuccokban a bluetooth?!

    Egyszerűen sem az ipod touch-om sem az ipad-em sem az iphone-om, egyikőjük sem látja a másikat bluetooth-on keresztül, nem mint ha bármit is akarnék csinálni, csak kíváncsi lennék.. Elvileg lehet bluetooth-on keresztül netet osztani, de ha nem is látja egymást a két készülék akkor hogyan pároztatom őket össze?

    Vagy csak én vagyok béna, vagy minden itthon levő apple cuccomban rossz a bluetooth IC?:D

    Előre is köszi.

  119. @Kovee79: igen, konkrétan az iOS 7 óta.

    @bojczanendre199: ellenőrizd, nincs-e letiltva a Messenger számára a GPS.

    @djsad00: az Apple eszközeiben a Bluetooth a különböző kiegészítőkhöz, headsetekhez, kontrollerekhez van, és persze az AirDrophoz. de mondjuk Ericssonról ne akarj rá csengőhangot Bluetoothon átküldeni, mert azt nem támogatja (szoftveresen).

  120. @Jadeye:

    Azzal tisztában vagyok hogy a kiegészítőkhöz van, illetve apple készüléken kívül csak két windows-os laptopom és egy nagy pc-m van. Ezen kívül egy mac minim, ipad, iphone, ipod touch, ipod nano.

    De akkor viszont nem értem hogy amikor megosztom a netet miért kapcsolja be a bluetooth-t is ha egyszerűen nem is lehet össze párosítani azon keresztül a két eszközt hogy úgy ossza meg a netet.

  121. @Jadeye engedélyezve van a gps a messengernek 🙁

  122. @djsad00: márpedig tud Bluetooth kapcsolaton keresztüli internetmegosztást is.

    @bojczanendre199: akkor esetleg töröld le az appot és tedd fel újra, hátha.

  123. Szifon mobilos alkalmazása pont olyan mint az ios8…:) 4s-en nem indul el. Nyitnám a hírt, erre kifagy. Oké, belépek akkor gépről. Olvasom ki mit ír, hát…rendben még nincsenek hatalmas tapasztalatok, de sírnom kell megint. Steve most már tuti forog a sírjában. Életem első apple telója egy 4s és az utolsó is. Húúú hatalmas világszenzáció kijött az iphone 6 giga méretben, 10-szer annyiszor fog leesni és még több készülék megy szervizbe, mert összetört. Várom a divatini hullámot akik a pókhálós mobilt nyüstölik a villamoson 🙂 Lett egy kegyetlenül nagy készülék ugyan olyan ultrafos akku idővel. Kijött a világot megrengető óra, ami 1 röpke nap alatt lemerül. Megvegyem vagy ne? legyen egy 20. eszköz is amit minden nap töltőre kéne dugni? már így is elfelejtem néha vmelyik eszközt tölteni. Rendben, legyen egy külső töltőm is, cipelem én, miért ne. Aztán az egészet megfejelik egy új op rendszerrel amivel jobban merülnek a régi telók, esetleg még ki is adják 4s-re amit utána lehet a kukába hajítani. Kérdem én, miért kellett 4s-re támogatást adni, ha használhatatlan lesz? Windows telók egyetlen előnye, hogy az op rendszert mindig a legratyibb készülékükre optimalizálják, azon rezzenéstelen fut akkor mehet a többire is. Ezt persze miért tenné meg az apple, vedd csak meg szépen marha drágán az új telefont ami egyből kiesik a kezedből de amúgy is ha arra használod amire való, akkor töltheted megállás nélkül. Imádtam az op rendszert, mert nem fagy agyon mint az android, van minden rá nem mint egy windows telóra, de a giga készülékektől a hideg ráz, de attól még jobban, hogy érdemi téren 0 fejlődés. Lehetne 2mm-el vastagabb és talán elférne az akkuba még 2 óra működés. Minek okostelefon, ha nem tudom használni ugyan is egyszer csak lemerül.. Új rendszer pedig egy csalódás ezek után, legalább ebben lehetett volna vmit villantani, az pedig szégyen, hogy 4s-re is kiadták. Steve óta számomra az apple hanyatlik, nem is értem hogy fogyott el a sok új készülék. Semmi eredeti ötlet, semmi konkurenciát lenyomó erő. A mai világban úgy érzem lassan többre megyek vele, ha felveszek egy bazi nagy követ a földről, a fülem mellé szorítom, beszélek hozzá, simogatom, rajzolok rá, kétszer annyi személyes kapcsolatom lesz vele mint egy okostelefonnal ahol a 2 évente látott barátaimnak küldözgetem a gps alapú helyzetjelentéseket 2 töltés között. Lehet fikázni de én tényleg sírok most

  124. @Jadeye helyzet sajnos változatlan :/

  125. @pergabb: nem tudunk a készülékekbe több RAM-ot tenni, ez meg egy hosszú cikk, így mobilon elképzelhető, hogy elfogy a memória, és kilép az app. sajnos a memória korlátozott, a cikket viszont nem vennénk rövidebbre. az iPhone 6 akkuidejéről még nincs valódi teszt, hiszen az átlagos használat majd csak hetek múlva mutat értékelhető eredményt. az óra használati idejéről pláne nincs valódi, használható információ. ha szerinted szégyen, hogy az iOS 8 megjelent az iPhone 4s-re is, akkor biztos vagyok abban, hogy ha nem jelent volna meg, akkor meg az lenne a baj.

    ha elégedetlen vagy a készülékkel vagy az iOS-szel, akkor küldj visszajelzést az Apple-nek (angolul), másképp nem feltétlenül fogják tudni, hogy neked mire lenne szükséged: http://www.apple.com/feedback/iphone.html

    @bojczanendre199: akkor passz.

  126. Hát ez a magyar síri diktálás nagyon menő. Mondom a szöveget, felismer valami baromságot, aztán gyorsan javítja pont arra, amit mondtam. Jó cucc.
    Amúgy szerintem gyorsabb lett a telóm ezzel a rendszerrel, nemtom mit csináltak vele. 4Sen persze, nem fog jól futni, de majd arra is biztos lesz egy 8.1, ami rendbe rakja, addig csak magatok szivatjátok, ha felrakjátok.
    Van valakinek ötlete arra, hogy az iMessage miért nem akar bekapcsolódni? Ez az egyetlen dolog, ami nem megy.

  127. en nekem teljesen stabilan lag mentesen megy az iphone 4S em az ios 8al.
    se lagg se fagyas, appok se fagynak ki.
    aku idot megoldottam egy nagyobb kapacitasu aksival.
    alapbol lehetetlen volt h reggel 5tol hogy lehuzom a telot a toltotol estig ne kelljen bedugni vagy barmi, ezzel az uj nagyobb aksival reggel 5 tol delutan 6ig 40+% ig merulok csak es ugyan annyit hasznalom a telefonom.

    tehat en meg vagyok vele tovabbra is elegedve. fel ev mulva valtok 5Sre amiben szinte biztos hogy egybol alsit cserelek, egy hasonloan nagy kapacitasura.

    na joejt nektek

  128. Djsas00: mondd mar el letszi hol lehet olyan aksit venni !

  129. @Jadeye: nem, nekem nem lenne baj 🙂 Ennyire ismerem magam azért. Maximalista vagyok, ha vmi van akkor működjön is. Nincs, akkor elfogadom, hogy a hardver nem volt már elég. Számomra a 4s is tud olyan dolgokat amiket ki sem használok. Igen is szégyen így kiadni vmit, ha nem működőképes a támogatott készüléken. Ipad air is van, arra sem szándékozom feltenni. Én összességében látom azt, hogy az apple nem mutat fel újat. Nem új trendet teremt, ha nem egy már létezőt követ. Lásd 5,5 col, kutyának nem kellett régen és ahogyan a retro kezd ismét divat lenni idővel erre is rá fognak jönni az emberek, de addigra már kijön pl a hologramm 😀 Rendszer stabilitását illetően megkérdőjelezhetetlen az apple, ez tény, de nem vagyok elvakult.
    specifikációk alapján azért kb. lehet látni milyen üzemidők lesznek, ha 2 naponta kéne tölteni az órát számomra az is rossz lenne. Sok dolog megoldható lenne ha akarnák, de mint írtam egy létező trendet követnek jelenleg.

  130. i5, nagyjából jó, de van, hogy döcög szkrollozásnál pl. a ti oldalatok is, notification centerben a “ma” nézet szkrollozása sem az igazi.
    Index is furábban jön be, ott is néha lassul. Remélem dolgoznak már a 8.1-en 🙂

  131. Gépelés “szövegbevitel – gombok reagálása” is mintha akadozna.

  132. A vezérlőközpont valami bünronda lett, a home gomb 2x megnyomására meg az ablak vár 1sec-t és csak utána megy össze váltásra.

  133. Akinek 4S-e van, az ne tegye fel az iOS8-at!!! Megkímélné magát és a többi olvasót is a szenvedéseitől. Több helyen le van írva, h bizony lassabb lesz! Ennek ellenére a sok láma felrakja, aztán meg sír a szája. Talán tájékozódni kéne emberek!

  134. Iphone 5 wifir-ről(töltőn volt) kezdtem neki a telepítésnek minden jo volt ugye mikor bejon fekete alapon az alma alatta a csík.2szer betöltötte harmadjára már egy picit hiányzott es azóta nem mozdul :\\ mit csinaljak ilyenkor ??? Segítsetek!!

  135. Igen a scrollozas nálam is akadozik. Eleg csak itt le tekernem es akadozik.

  136. Hangjegyzetek?

    Az hogy lehet hogy biztossági mentés majd, IOS 8 install, majd biztonsági mentések visszaállítása után a hangjegyzetek-nek lábakélt :)!? Esetleg valakinek van ötlete?

  137. Sziasztok! Messengernél nekem is képtelen a helymeghatározáshoz, és a Facebookom sikeresen német nyelvű lett 🙂

  138. Nem ugy volt hogy a szovegmezonek lesz sotetebb arnyalata is?? Yosemire mikor varhato tudja valaki?

  139. Iphone 5S wifi-ről kezdtem a telepítést. A telepítés végeztével újraindult, azóta fehér háttér benne a fekete alma, le van fagyva semmit nem csinál…. Valaki ha tud segítsen. Előre is köszi!!!

  140. Nincs esetleg egy használható szerver ahonnan nem 30kb/s-al jön a cucc?

  141. Nekem nagyon jól működik. Semmi gondom vele.Én 4s re tettem fel.

  142. Frissítés után nem kapcsol be a telefon. Hard reset-te sem reagál. Valamiért az iTunes sem látja.(i5)
    Van valakinek ötlete, mert a telefonra szükségem van :/

  143. @Steve_86: ugyan ez a hiba nálam is

  144. @Jadeye csináltok magyar billentyűzetet?

  145. Ugyanazt csinálja, mint kettővel előttem. Csak az alma és ennyi.. :/

  146. Sziasztok!

    Nos, tegnap kicsit megnyúztam a rendszer, kerestem a különbségeket és tesztelgettem.
    Sebességben single illetve multicore pontszámokban minimálisan (2-5 pont) többet mértem, de ez mondhatni jelentéktelen. Amit észrevettem, hogy az alkalmazások kicsit lassabban töltenek be. A facebook az gyötrelmesnek tűnik az előző felállás óta, remélem jön rá patch.

    OTA frissítés volt, a Spotlight kereső feature-eit nem tudom bekapcsolni. Valszeg egy restore megoldaná, de nem nyűglődöm vele.

    Egyébként a rendszer gyors, szemre nincs nagyon különbség az előző verzióhoz képest.
    Kicsit gyorsabban merül használat közben.

    Mindez i5-ön.

    A konklúzióm az, hogy aki csak teheti várjon vele, míg az Apple kiad egy legalább egy frissítést a rendszerre, mert úgy érzem még ez nem a ‘final’ verzió amit a kezünkbe adott.

    (A diktálás kib*szott király lett! 🙂 )

    b_alazs

  147. Na ez érdekes! Nekem nem működik az üzeneteknél a hangbevitel. Nem jelenik meg a szóköz mellett az ikon, se a 4S-nél, se az IPAD-nél. Miért ? Tud nekem segíteni valaki?

  148. Tudom, hogy volt már kérdés, és utána is olvastam mindenfelé, de még mindig nem tudom, hogy a Drive hogyan működik, ( beállításokban be van kapcsolva ) , hogy találom a fájlokat, ( iPhone, iPad ) , mert most sehol.
    Tudna valaki segíteni?

  149. ….hol találom…..

  150. b_alazs: a diktálás funkciót hol találtad meg, mert én sehol se találom. Egyébként én pont azt érzékelem hogy egy kicsit lassabb lett a rendszer pl. mappák, alkalmazasok megnyitása. iPhone 5

  151. @kroky: be van kapcsolva a Siri? mert anélkül nem fog menni.

    @sparrow: milyen fájlokat akarsz hol megtalálni? az iPhone vagy iPad esetén azokat majd az iCloud Drive-ot támogató appok tudják tallózni, amikor például iWorkben meg akarsz nyitni valamit.

    @mesteradam: kapcsold be a Sirit. ameddig nincs bekapcsolva, diktálás sincs.

  152. A Szifon.com oldalt mindig kidobja. Nem lehet megnyitni. Más oldalakkal ez nincs. Mi lehet a hiba oka?

  153. @Jadeye:
    Köszönöm, csak azt gondoltam, hogy van ( lesz) neki egy külön alkalmazás, mint mondjuk a dropbox, ahol kedvemre nézegethetem, szerkeszthetem, letölthetem, stb. a fényképeket,fájlokat telóról, tabletről is.

  154. @Crown: mármint mi? és mit értesz az alatt, hogy kidobja?

    @sparrow: egyelőre nincs ilyen app.

  155. @Jadeye: Megnyitja egy pillanatra az oldalt, és aztán megjelenik a főképernyő.

  156. Köszönöm. Sajnos így pl.a cikk elején lévő “iCloud fotókönyvtár” részt sem értem…., illetve semmi ilyen lehetőséget nem látok a telefonon.

  157. @Crown: nekünk semmi ilyesmit nem csinál. töröld a böngésző cache-t például. egyáltalán milyen készülék, milyen böngésző?

    @sparrow: nem értem. ott van a Beállítások / iCloud / Fotók alatt az opciója, ahol be lehet kapcsolni.

  158. Én iPhone 5s-re raktam fel, sokáig töltődött, de szerintem csak azért mert terheltek voltak a szerverek.
    A Weather app kicsit szaggat, ha városok között váltok, egyébként mostmár 10 napot mutat és részletesebb is (nekem ez jól jött).
    A Siri jó home gomb nélkül, de tényleg csak akkor működik, ha be van dugva a készülék.
    A letörölt fényképeket 30 napig tárolja Recently deleted részben, ez is hasznos lehet.
    Ha pár napig minden okés, felmegy az iPad Air-re is.

    iPhone 4s-re abszolut nem ajánlom, mivel összességében használhatatlanabb lesz a telefon, mint amilyen most. (Igaz hogy kapsz pár új feature-t -bár nem sokat-, de cserébe megutálod az egészet a lassúsága miatt.)

  159. @Jadeye:
    Nekem ott csak a fotostream és a fotómegosztás van, az egyik csak az új fotókra vonatkozik, a másik pedig másokkal történő megosztásra. De velem lehet a baj, illetve nem akarlak tovább untatni az értetlenségemmel. Köszönöm a segítséget!

  160. Szuper, az összes kontakt eltünt, de a híváslistában szerepel pár ismerős, viszont a kontaktokban már nem, ez hogy lehet?

  161. mind a 4 kütyümre letöltve 🙂 telepítve … gond egy szálse a két régi darabon … iPad2-esen is szépen szaggatás nélkül megy, a 4s-re is szépen konfigurálták a rendszert 🙂 …

  162. Ahogy észre veszem jóval gyorsabban merül.
    Reggel 6 óta 50%ot merült.
    Iphone 5s

  163. timelapse-nél az időt nem lehet állítani?

  164. @Jadeye:
    Óh…
    sosem jöttem volna rá, ennyire hülye vagyok…
    köszi szépen
    Van esetleg letölthető használati IOS8 magyarul 4S-re

  165. @kroky: jelenleg nincs magyarul tudtommal. angolul is csak tegnap jelent meg iBooksban.

  166. @lukacs_m:
    A problémám ugyan ez!Javulás?Megoldás?

  167. i5S tegnap este nálam is volt a fentebb említett probléma.
    iTunes alatt új fw letöltött aztán indul a telepítés.
    Első csúszka végig ment. Az újra indulásnál fehér háttér fekete alma.
    Itt félh-ig vártam majd DFU ment. Telepítés előtti mentésből újra pakoltattam.
    Adatmentésem volt így minden megvan de vicc hogy ne memgy simán a frissítés.
    Jah jail nem volt ne mis lesz 🙂

  168. Hello képernyő.Kéri az ID jelszavat,megadom,aztán átvált ismét a Hello képernyőre.Tudnátok javasolni valamit?

  169. @Jadeye: köszi így már működik:)

  170. Sziasztok! két kérdésem lenne (iphone 5 és ios8):
    1. “Icloud fotokönyvtár” Icloud/fotók alatt csak két beállítás van – Fotóstream és iCloud fotómegosztás.
    Ezek voltak ios7 alatt is, itt semmi változás…Nálatok megjelenik még egy beállítás, vagy a Fotóstream mostantól nem csak az új képeket, hanem mindent felhőbe rak??
    2. diktálás: Siri be van kapcsolva… hogyan hozom elő mondjuk, hogy üzenet szövegét diktálhassam, ne kelljen gépelni, vagy erre nem jó? akkor mire?

  171. A szifon.com -os bill.fix-es billentyűzet nem lesz majd valamikor külön telepíthető külső billentyűzet?
    Persze JB nélkül.

  172. @b_alazs: “a Spotlight kereső feature-eit nem tudom bekapcsolni” – úgy tudom ezeknek a támogatottsága ország függő, ezért nálunk nem jelennek meg olyan funkciók, mint maps, directions, webes találatok stb. Ha tévedek valaki javítson ki.

  173. @szucspit: 1. nekem ott van külön az iCloud Photo Library (beta) opció, nem tudom, nálad miért nincs.
    2. Sirit bekapcsolva meg kell jelenjen a billentyűzeten egy mikrofon gomb.

    @twingo16v: az úgy, egy az egyben sajnos nem ültethető át, az Apple teljesen más meggondolással oldotta meg mindezt. /cc @szorian

  174. Sziasztok!
    Ez a fotós dolog engem is kiakasztott.
    Lehet én vagyok a hülye és figyelmetlen, de akkor sem értem, ezért kérnék jobban hozzá értőktől segítséget.
    Tehát.
    A Fotók app-ban nekem nincs fotóstream, holott a beállításokban be van kapcsolva. Azt értem,(vagyis nem, hogy miért volt erre szükség, de ez van, mindegy) hogy a régebbi fotókat a Fotók app-on belül alul a fotók alatt találom meg dátumra vagy helyszínre bontva. De azt nem tudom, hogy miért nincs egy összesített nézet, ahol a fotóimat látom. Vagy legalább miért nincs legalább fotóstream, mert ugye ott van az összes.
    Tehát azt szeretném, ha lenne egy mappa, ahol láthatom egyszerre az összeset. Vagy ez már ilyen marad?
    Ha pedig felhőbe rakja, akkor hol tudom azokat megnézni?
    Ez így totál káosz számomra, és ahogy rákerestem a problémára, másoknak is.
    Megoldás esetleg?

    Bocsi, ha értetlen vagyok:)

  175. azért azt már igazán megoldhatnák hogy az ébresztő hangerejét lehessen külön állitani..-.-

  176. Az iCloud Photo Library nekem sincs ott! Iphone 5S.

  177. iPad mini-ben nincs meg a diktálás funkció? Lehet tudni, hogy miért?

  178. @expa: be van kapcsolva a Siri? mert ahogyan a cikkben is le van írva, anélkül nem is lesz.

  179. Nekem sincs iCloud Photo Library. :/ ÉS így elég szar, hogy nem látom az eddigi képeimet, mivel én a Photo Streamben tároltam őket..

  180. @Tamas92: a Photo Streamet látnod kell, de az csak a legutóbbi 1000 képet tárolja, 30 napig.

  181. iOS 8 egy látványos javításra váró kiadás…
    5s-el sokkal jobban merül az aksi (6 óra alatt 20%) mint a régi iOS 7.1.2-vel ahol (6 óra alatt 5%).
    A teljes képernyős hívó képet hiányolom, hogy csak ez a kis vacak kép jelenik meg most is.

  182. ájfon4s: nagyon lassúnak eddig nem érzem. a fészbúk az viszont használhatatlan nálam!!! a többi amit este óta próbáltam azok egész tűrhetők. a siri diktálás az sztem egész jó

  183. @Jadeye: Tudom, de nincsen nekem, eltűnt. :/

  184. @djsad00:
    engem is érdekelne hogy hol vetted a nagyobb aksit

  185. @pupu: ebben tökéletesen egyetértek valed…nagyon drága készülék Óvodás hibával…szégyen. sose volt benne, nem is értem miért. Fő, hogy a homár külső meglegyen… borzasztó, mégmiindig nem lehet a fehér hátteret kilőni, csak homályosítani, micsoda egy ökörség ez is…Handrás meg legyen csak elájúlva…nekem is 4s van…tényleg jó, de ezek a gyermeteg hibá !!!? javítás nlkül..

  186. @pupu: Plusz ha végre be lehetne állítani, hogy az ébresztő ne rezegjen, az még nagyon jó lenne…

  187. @Joe: a hívókép rendben van, hála isten vissza kaptuk, csak kérdés meddig?
    majd úgy lesz, mint a 7,1 -nél… egyszercsak egy barom kilőtte és hiába a fórumok háborgása, leszerták

  188. @kroky: milyen fehér hátteret nem tudsz kilőni? küldtél ezekről visszajelzést az Apple-nek? ha még nem, akkor érdemes lenne (angolul), másképp nem feltétlenül fogják tudni, hogy neked mire lenne szükséged: http://www.apple.com/feedback/iphone.html

  189. @Jadeye:
    Köszönöm, ez volt a gond 😀

  190. Illetve úgy működik, hogy hozzá kell rendelni a képet, újra… ezt nem is értem, van amit egyből így jelenít meg és van, amelyiket meg kicsibe, mint előzőleg…hm…borzasztó…erre nem is figyelnek…JOBS meghalt és vége a minőségnek…ezért szerettem az Apple termékeket és egyre gagyibb lesz, beáll a sorba a többihez. Nagyon nem jó…

  191. @Jadeye: Értem, amit mondassz. Nem az inverz színállításra gondolok. Az alap hátérre, ami a beállításoknál van.
    Írtam nekik a hívófél megjelenítésnél, szinte azonnal…nem történt semmi, még csak válaszra sem méltattak. Az angol nem lenne probléma….

  192. @Jadeye: A diktálást megtaláltam, nagyon királyul működik.
    Ez az iCloud fotókönyvtár szerintem a végleges 8-ba nem került bele…
    Ahogy írtad neked is ott van a beállításánál, hogy béta, lehet a GM (vagy valamelyik béta) tartalmazta, de a tegnap tölthető verzió már nem….se iphone5, se ipad air nincs benne a beállítások/icloud/fotók lehetőségeiben, sem a Fotók között…
    Amúgy meg az új Fotók app tényleg nagyon rossz: nem látom külön mappában a fotóadatfolyamot, ezért nem is tudom eldönteni, hogy melyik kép szerepel a vegyesben szinkronizált mappából és melyiket lőttem a mobillal….

  193. 2 kérdésem lenne!
    Mér van az hogy az iPod-omra nem tudom visszaállítani a biztonsági mentást mert azt irja ki hogy ,a biztonsági mentés megsérült’ pedig normálisan megcsinálja a mentést?
    Már kb 3 hónapja ezt csinálja!
    A másik kérdés:
    Még aláírja az Apple az iOS 7.1.2-t? Még kb meddig fogja aláírni?

  194. @Jadeye:
    Az aksiról szóló linket már régebben olvastam és beállítottam.
    Viszont egy másik problémám is lenne.
    üzenet küldés közben nem aktív a kép melléklet küldése és nincs mikrofonom se a hangüzenethez.
    Erre van valami ötleted?

  195. @Jadeye:
    Sajnos nincs iCloud Photo Library sehogyan sem , restore után sem …., de látom másnak sincs.

  196. Feltettem retina iPad-re. Simán felment, nem volt fennakadás. Viszont sajnos érezhetően lomhább lett. A sok truvájból amiket beletettek, nemigen érdekel egyik sem, ellenben a képeket most törölhetem 2x. Nekem nem jön be, asszem visszatolom a 7-est, amíg még aláírja az apple.

  197. @sparrow:
    Ne keresd, nem nálad van a baj, már a GM-ből is kiszedték.

  198. iPod touch 5G-n hogy fut?
    Akad még a ControlCenterPanel?

  199. @teejax:
    Szuper, probléma megoldva! 🙁
    Köszi!

  200. @szucspit: a GM és a hivatalosan megjelent verzió ugyanaz, a buildszám stimmel, így nincs különbség.

    @scania460: ezeket nézd meg: http://support.apple.com/kb/HT1766?viewlocale=hu_HU
    http://support.apple.com/kb/TS2529?viewlocale=hu_HU
    http://support.apple.com/kb/TS4576?viewlocale=hu_HU
    http://support.apple.com/kb/HT4137?viewlocale=hu_HU

    @Joe: gondolom, nem iMessage-ready a címzett.

    @teejax: nekem ott van a Beállítások / iCloud / Fotók alatt, (beta) megjelöléssel, tehát nem vették ki a GM-ből, amellett a megjelent verzió és a GM megegyezik ebben az esetben.

  201. @Jadeye:
    Nekem GM fent volt, abban sem volt, restore után sincs ott …..

  202. @sparrow: nekem itt van, de amúgy teljesen mindegy, mert úgysem működne megfelelően, ezért is tűnhetett el.

  203. Hmmm, nézem a helyfoglalását az iPademnek, a fotó könyvtárra azt mondja foglal 1,7 gigát. Tényleg annyit foglal, de nincs benne egy megveszekedett kép vagy videó sem, miután egy hete mentettem le mindent róla. ( Az is egy külön történet volt, megpróbálta lenyelni a képeimet ) Nem új ficsörök kellenének, hanem a meglévőt kellene bugtalanítani, mert lassan hozza az android szintjét az iOS 🙁

  204. @Jadeye:
    Rendben, köszönöm.

  205. Reggel 7-kor, 72%-on volt az energiám. normál használat napközben, tehát alig csesztettem…jelen pillanatban 27%.
    Ez azért durva.

  206. A health app egyfolytában monitorozza a lépéseid számát, km-t… Szeirntem az húzza le az akksit.

  207. na így egy fél nap távlatában:

    iphone 4S 16gb -> egyáltalán nem lassú, mindent pöccre indít, nincs lagg, maximum ha már fut 5-6 app a háttérben és rányomok a facebookra akkor elgondolkozik kicsit.

    ipad 2 32gb -> néha picit megakad, nem vészes, alapvetően teljesen stabilan és hibátlanul fut rajta a rendszer

    ipad air 64gb -> hibátlanul fut rajta a rendszer akadás nélkül.

  208. 1. Miért vár a telefon 1 sec-t Understanding multitasking-nál? baromi idegesítő, hogy nem egyből ugrik.
    2. Át lehet állítani a vezérlőközpont háttérszínét? Most az egész vezérlőközpont szütke és beromi átláthatattlan.

  209. Sziasztok! Sajnos a telomon nincs elég hely az ios 8 felépítéséhez. Mit javasoltok hogyan telepitsem? Megoldás lehet esetleg, hogy iCloud-ba bizti mentes, majd restore es utana az ios 8 telepítése?
    Másik kérdésem Iphone 5-on mennyire okes ez a szoftver? Köszi előre a segitseget!

  210. @Dr Lecter: használd az iTunes-t a frissítéshez – de biztonsági mentést is mindenképp csinálj előtte, az csak jól jöhet.

  211. Nekem nem engedte visszatenni a 7-est. Lehet, már nem írja alá az Apple?

  212. Vagy én voltam béna?

  213. Na ilyennel biztos nem találkoztatok. Van egy iPhone 5 refurbished készülékem. A telefon nincs jailbreakelve, de mégis van rajta 2db ismeretlen program ami miatt független. Nem tudom ezt hogy érték el, de ez egy látszólag softveres függetlenítés…. A lényeg h nem merem frissíteni, de nagyon kéne az IOS 8. Gondoltam lekérdezem a serialt, és kérek rá függetlenítést, de az apple nem ismeri a telefont…

  214. @djcom: lehet, hogy már nem írja alá, de ez várható volt.

    @multit: mi az a két ismeretlen program? mert iPhone 4 óta nincs szoftveres függetlenítés, ott is csak a 01.59.00-s baseband esetén működik az ultrasn0w, semmi újabb készüléken nem.

  215. A fotótár egyszer 6,9 Giga, egyszer 3,5, a tegnap esti iCloud biztonsági mentés mérete tegnap 3 Giga volt , az előbb 600 mega, utána 6,2. Ugyanaz a mentés. És ez csak egy dolog…..

  216. Remélem nem csak nekem eszi jobban az aksit ez a semmitérő ios8. Tapasztalat?

  217. @sparrow: Nálam is ugyanez van. Ez az oprendszer több sebből is vérzik. De majd jönnek a javítások. Ez van…

  218. @Jadeye: nem ultrasnow… GPP 3to2 és vlmi kínai program. Előbbi vlmi gevey sime-re utal, de látszólag nincs benne ilyesmi, hacsak nem rakták belülre a dolgot. Viszont nincs cydia.

  219. Szuper, még simán aláírja az Apple az 7.1.2 -őt 🙂

  220. @Ugyankerem: ja, délben simán vissza tudtam tenni 7.1.2-t a 4s-re. ezt a telefont már 7.1.2-vel kell eladni, árnövelő tényező lesz, hogy a lehető leggyorsabb IOS van rajta 😀

  221. Sziasztok!

    Az lenne a problémám, hogy frissítés után (8-ra) az üzenetekben nekem nem történt változás! Sehol a kis mikrofon!
    Esetleg valaki találkozott e már ezzel! Egyébként a telefon : iPhone 5 -nem tudom ez számít e?
    Előre is köszi a válaszokat

  222. Első negatív észrevétel, 3G kikapcsolva, sima gsm-en a térerő eddigi 3-4 pötty helyett van 1… (vodafone)
    Ennek nem annyira örülök.

    A control center borzasztóan néz ki!
    Ha használtok szövegnagyítást akkor az a beállításokban lévő szövegre is kihat.
    Eddig nem így volt asszem…

    És gyorsabban merül

    Ha lehetne visszatenném a 7.1.2-t, de nincs értelme, mert holnap viszem szervizbe, és a csere darab már úgy is a 8-al fog visszajönni.

  223. i5 és Ipad retina között nem működik a handoff funkció. ID ugyan az, iCloud be van kapcsolva mindkét gépen, safarin is beállítva a cloud kapcsoló gomb, és mind kettő készüléken a handoff funkció is bekapcsolva, mégsem működik. Mi lehet a baj? Másnál működik?

  224. @Jadeye: Szia!
    Nincs valami ötleted,hogy lehetne vagy milyen progival lehetne névnapokat megjeleníteni pl. az értesítési felületen?
    Mert a naptár,ha Te is esetleg leteszteled, ami egész napos tevékenységnek van jelölve azt nem jeleneníti meg egyáltalán,de ha beidőzíted tól/ig akkor rendben megjeleníti.
    Ha viszont a beszinkronizált fix egész napos eseményeket is ki kellene írnia, de nem jeleníti meg akkor lehet,hogy maga a szoft hibás?
    Előre is köszönöm a helpet THX!

  225. Köszi szépen!

  226. Tegnap ios 7-en még töltötte az ipod touch 5g-met, ma ios 8-cal már nem, azóta nem ejtettem le, nem csináltam vele semmit, csak frissítettem… Ha az akku ment volna tönkre akkor nem tudnám bekapcsolni nem? Újratenni nem tudom mivel a gépre dugást sem érzékeli, több kábellel is próbálkoztam már. Gondolom menjek be valami szervízbe, csakhogy már garanciám sincs 🙁 Valaki, valami ötlet?

  227. Hogy imei alapján nem látja az apple a telefont az miért lehet?

  228. Ja és érdekes módon, ha kikapcsolom, majd rádugom a töltőre, akkor bekapcsol, de tölteni már nem tölti

  229. @Jadeye: hiába linkeled százszor, ez nem akkuprobléma, hanem IOS 8 eszi a töltést. segítek: full identikus settingekkel és használat mellett IOS 8 egységnyi idő alatt másfélszer annyit, mint 7.1.2.

  230. Sziasztok! Iphone 5-ön tegnap este óta szeretném visszatölteni az ios 7.1.2-őt. Az ipsw-t letöltöttem, DFU-ba rakom a telefont , de ahogy betallózom az ipsw-t itunesba az írja h: az iPhone nem állítható vissza, mert a firmware fálj nem kompatibilis. Mi okozhatja ezt?? A segítségeteket előre is köszönöm!

  231. @kope: már semmi, megoldottam a problémát 🙂

  232. @echo419: Igen ezt pontosan így látom én is. Ezeken már rég túl vagyok…csak úgy mellesleg írom…12:00- kor írtam hogy, 27% az akksim….nem csináltam vele semmit, jelen pillanatban 14%.
    Akkor, hogy is van ez? Kapcsold ki a készüléked és máris nem fogyaszt semmit :((

  233. @kope: Akkor írd meg….vagy nem volt bedugva a konnektorba? :))

  234. @echo419: @kroky:
    Ha már úgyis fent van az iOS 8, akkor nézzétek már meg a Beállításokban, hogy mit ír, melyik app mennyire fogyasztja az akksit! Csak egy tipp.

  235. @mesteradam: Sirit kapcsold be és menni fog. A szóköz és a shift között lesz a mikrofon ikon.
    Egyébként igen, ezért találom furcsának, hogy tesztekben több pontot kap de mégis lassabbnak tűnik. Én ‘csak’ alkalmazás megnyitásnál találkoztam némi lassulással(azért nem tragikus). De abból kiindulva, hogy jobb pontokat kap, mint a 7-es . Szerintem ez bíztató, mert ezek szerint csiszolással lehet még húzni a teljesítményen.

  236. @twingo16v:
    Hello,
    Én azt vettem észre, hogy konkrétan a 3G-t nem tudom kikapcsolni, csak a mobilnetet és az LTE-t. (i5)
    Viszont a térerő nem megfelelően lefedett helyen korábban 3G nélkül fullon volt 3Gval 1 pötty, most mindent kikapcsolva egy pötty, bár az állapotsávból eltűnik a 3G ikon, nagyon úgy néz ki, hogy a szolgáltatás bent marad, és azon próbál kommunikálni a 3G toronnyal , így viszont hülyére meríti az aksit. Remélem a 8.1-be visszateszik a 3g kikapcsolást, mert ez így nagyon nem jó, tök fölöslegesen zabálja az akkut, amikor nekem beszélgetésre elég a 2G arról nem is beszélve, hogy mailre értesítésre bőven elég volt az EDGE…
    Y

  237. Miről beszélsz? Soha nem volt külön 3G kapcsoló, csak adatforgalom és LTE kapcsoló.

  238. Van még mit csiszolni a diktáláson, eléggé artikuálva és hangosan kell mondani és még akkor se biztos, hogy pontosan érti mit mondtam.

  239. Sziasztok. Lehet már valaki írta, még nem olvastam el az összes hozzászólást, de nekem két hiba feljött.
    1. Ha az ébresztőbe a dalaim közül választok valamit és várok míg el kezdi játszani a zenét, nem hagyja abba csak akkor ha a multitasking menüből teljesen ki nem lököm az ébresztő alap appot.
    2. Általában töltőn a 3. hey Siri plusz valamilyen zenelejátszási kérés felszólításra ujraindul a készülék. iPhone 4s.

  240. Sziasztok még aláírja az Apple a 7.1.2-t?

  241. @farkas63: az Enable 3G kapcsoló nálad mit takart?

  242. Azoknak akik panaszkodnak a 4s re vagy kérdezik hogy feltehetik e:
    Nekem már a beta 3 óta fennt van, és nem tűnt lasabbnak az ios7 nél, sőt az animáciok épphogy gyórsabbak. Én nem tapasztalok akadozást, vagy lassú könyvtár megnyitást stb. Azonkívül, hogy nekem jelenleg párszor kiakad a Sirinél én ajánlom. Ja amúgy nekem is elszáll a SZIFON app.

  243. És hol található az a 3G kapcsoló mert, hogy én sose találkoztam vele eddig?

  244. SZIFON app nekem is elszált. Mi ennek az oka?

  245. Hellohello!

    4S-t simán frissítettem iTunes-szal pikpak meg volt max 10 perc volt. 🙂

  246. Ez az akkuprobléma minden frissítésnél téma,nem hiszem el.Nekem ugyan olyan gyorsan merül mint eddig.Nem kell használni és akkor bírja 3 napig.Vagy venni kell bele egy nagyobb akksit.

  247. Pedig 2x olyan gyorsan merül minta 7-es.

  248. @NYPD: bluetooth be van kapcsolva?

    @Lajhar: passzolom. de tuti lesz rá értesítési központos widget.

    @echo419: így van, ez nem fizikai akkuprobléma, hanem szoftveres, épp amiről a linkelt cikk is szól. elolvastad egyáltalán?

    @adorjan93: az, hogy nem jó fájlt töltöttél le.

    @yvn: ha van LTE kapcsoló, nincs külön 3G kapcsoló is. ez amióta LTE kapcsoló van, azóta így van.

    @farkas63: addig van külön 3G kapcsoló, amíg nincs LTE kapcsoló. ha utóbbi van, a 3G külön már nem kapcsolható ki.

    @scania460: kipróbálod, és kiderül, sajnos ez ilyen, próba – szerencse.

    @Jerome, @Crown: már írtam fentebb, az az oka, hogy ez a cikk, pláne már a hozzászólásokkal elég sok memóriát fogyaszt, hogy betöltődjön. ha a készüléken eleve kevés a rendelkezésre álló RAM, akkor az app összeomolhat. sajnos ezzel nem lehet mit tenni jelenleg.

  249. @kroky: majdnem olyan gáz: kitakarítottam az ipod csatlakozóját, 1 kiló koszt kiszedtem és azonnal működött utána 😀

  250. Sziasztok!

    Azt akarom kérdezni, hogy az IPSW-t hol tudom iTunes-on belűl visszaállítani? DFU-ba raktam a telót de ha visszaállításnál csak a legfrissebb szoftvert írja. Nemtudom hol kell betallózni az IPSW-t.

  251. Csak feltettem, hogy megnézzem milyen is a nyolcas…. A kontroll center felhúzása és elengedése után elkezdett ütemesen villogni a képernyő ….. LOL

  252. Yess, még mindig aláírja az apple az 7.1.2 -őt 🙂 Egy bug-ig bírtam. Majd a 8.1-es, talán.

  253. @ajfonnegyess: ez le van írva a cikkben fent, hogy pontosan hogy kell, épp a letöltési linkek alatt.

  254. @Jadeye: azóta már megoldottam köszi. 🙂 csak lenyomtam a SHIFT-et mikor rákattintottam a visszaállításra és ki tudtam választani. 🙂

  255. Ha valaki nem is olyan rég azt mondta volna, hogy fogsz te még örülni a hetes ios-nek, kinevetem 🙂 És milyen az élet, tényleg örülök, hogy még megvan 🙂

  256. Jadeye: sima i5-ōm van gyári fūggetlen, és i5-ōs gsm verziós ipsw-t tōltōttem le.

  257. Hát nem tom mi bajotok vele….
    Nekem nem merül gyorsabban. (vagyis kicsit jobban merült ma, de azért, mert állandóan nyomkodtam.)
    Nem találkoztam még buggal sem. Frissítés is simán ment.
    Ezek szerint én vagyok ilyen szerencsés, hogy nem volt (még eddig egyetlen frissítésnél sem) gond?
    Ha igen, akkor jobban örülnék egy lottó ötösnek! 😀 😀

  258. @adorjan93: modellszám alapján nézd meg, melyik kell neked. a modellszám ott van a készüléked hátulján, Axxxx formában, négy számjeggyel a végén találod. annak alapján töltsd le a megfelelő verziót.

  259. Az akumlátorom érdekes modon eddig jovolt amiota ez a semitero rendszer van rajt azota rossz. Grat Apple 🙁

  260. SOS segítséget kérnék.
    Egyik barátom iPad 7.1x-t frissíteni akarta ios8-ra, de upgrade közben valmamiért leállt és az iTunes logo egy kábellel ábrázoló kép jött elő, és se előre se hátra. A gond az, hogy neki nincs számítógépe, csak az ipad.
    Mit tud tenni?
    Köszönöm.

  261. @Mike01: gép nélkül valószínűleg semmit. próbálja meg resetelni: home+power egyszerre lenyomva tartva 10mp-ig. ha ezután visszakapcsolva is csak iTunes logó, akkor kénytelen keresni egy számítógépet, és restore.

  262. Hálás köszönet a gyors válaszért. Én is ezt mondtam neki telefonban, de semmi változás nem történt. Sajnos másik városban is lakik, így marad az utazás. (Elég bosszantó, és én ajánlottam neki anno az ipad-et, hogy elég az neki. Amúgy elég is lenne…)
    Még egyszer köszönöm.

  263. Hmmmm… iPad 2-mre is felraktam most a 8-at.
    Hát szaggat kicsit itt-ott. Nagyon látszik a néhány generációs különbség az Air-hez képest.
    A mozgást kikapcsolva semmi gond!
    A fekete-fehér opció nagyon tetszik! 🙂 Tök retró tőle a cucc! 😀
    Jó az öreg iPad 2 a házhál!

  264. Sajnos itt az ios8 a ludas nem a telefon es egyeb mas beallitas. 2/3 at birja az aksi mint 7.1 nel

  265. Hello ! Reggel 5-óta tesztelgetem az IOS8-at ( I5 64Gb ), az eddigi véleményem: A telepítés lassan, de problémamentesen lezajlott. Nem tapasztaltam eddig kiemelkedő teljesítmény változást, talán a híváskezdeményezésnél hezitál egy pillanatnyit. Ami bosszantó az a mások által is leírt akku üzemidő radikális csökkenése, úgy vettem észre, hogy alapból 10-15%-ot romlott ( zárolt kijelző, mobil hívás egyszerűbb játékok) , viszont a GPS-t folyamatosan használó appoknál (Waze, Runtastic család)50-100% az arány. Pl. A Runtastic Pro 1 óra alatt lezárt képernyőnél 49%-ot evett meg az eddigi 15-20% helyett. Holnap megint nekiállok “játszani” hátha találok valami tuti beállítást.

  266. Apple még aláírja a korábbi verziót.(7.1.2) Akinek gondjai vannak a 8-al az igyekezzen, mert nem tudni meddig(ez is tökjó)Én is visszatettem és pont.A békesség érdekében nem mondok már semmit.Peace…

  267. @foxride: akkor tedd vissza az iOS 7-et, és kész. mint láthatod, többen is azt írták, hogy még aláírja az Apple.

  268. Yadeye! Lehet hogy tudjatok már de az ios8 – hoz ingyen tölthető a 1pasword!

  269. Bocs…Jadeye… Nem Yadeye… Bár innenen már csak egy lépés a Yoda yeee!! ;0)))

  270. Egyetertek

  271. @Jadeye: kōszi a segítséget, sikerūlt a CDMA-s változat felment rá.

  272. Az iCloud-fotókönyvtárat miért nem látom iphone 5-ön ? Az icloud beállításaiban csak photostream és photo sharing van

  273. Üdv,

    Tegnap ígértem, hogy írok egy összefoglalót.
    Nem akarom sokáig húzni. 20:20-kor visszaállt rá a 7.1.2

    (Vészjóslóan kikapcsoltam a biztonsági mentést IOS8-on úgyhogy a legrégebbi egy tegnap esti 7.1.1 -es mentés volt)

    b_alazs

  274. Az miért van hogy mióta frissítettem ios 8ra,időközönként jön egy üzenethang,de megnézem és se üzenet,sem semmi értesítés nem látszódik?!Ez miért van,hogy,hol lehet kikapcsolni?

  275. @b_alazs: Miiii??????
    Neked visszaált 7.1.2-re???
    Nekem mér nem??
    Azt irja ki hogy ,ez az iPod nem visszaállítható.Ismeretlen hiba lépett fel’ ez mér van?

  276. Nem ezért vagy azért de az iPhone 5 (GSM) és a (CDMA)-s link nincs összecserélve??? mert már másodjára sz*ptam be hogy leszedtem a GSM-est (utóbb a 7.1-et) és nem működött!! és most néztem hogy az iTunes iPhone5,2-es ipsw-t tölt le szval valószínüleg hogy az a jó!

  277. @osy: Nekem se ment tegnap, de restore után már jó. Telepítés ma már 8 perc alatt meg volt

  278. @scania460: ugye DFU-ban csinálod?

    @dulyts: nincs felcserélve. amerikai szemszögből nézi az Apple a dolgokat. nézd meg a linket, és akkor ezentúl az 5,2-est töltsd le, ha a te készüléked az a típus.

  279. @Jadeye: igen DFU módban

  280. tipp 4S-nél : Ha kikapcsoljuk a Perspektivikus nagyítás-t (a háttér 3d szimulálása) és a leggyakrabban hívott számok mutatását a dupla home gomb megnyomásakor akkor sokat gyorsul a rendszer és majdnem ,hogy tökre felesleges is ez a funkció..

  281. 4s, siri bekapcsolva, telefon nyelve magyar,ééééés _mindent_ angolul ír… mindnet. egy magyar szót nem ír le….
    5let vki?

  282. @scania460: akkor passz. pláne ha Windows. esetleg indítsd újra a gépet, sosem lehet tudni.

    @akaratos: a billentyűzet nyelve is magyar?

  283. @scania460:

    Nekem először -1 -es hibával kidobott az itunes.
    1,Töröld le az itunes-t majd indítsd újra a gépet és install.
    2. Force restarttal indítsd újra a telefont, majd mikor feláll:
    3, force restart(power+home) 10mp-ig majd a power gomb elenged és a home lenyomva tart.
    4. Amint felismeri a rendszer itunesban shift+katt a restore-ra (7.1.2,1-GSM, 7.1.2,2- CDMA ipsw)
    5. Siess!

    üdv,
    Balázs

  284. köszönöm Jadeye, az volt! 4 billentyűzet volt fent

  285. hello nekem a 4s mióta felraktam nem kapcsol ki 1 perc után.. se töltőn se anélkül.. készenléti képernyő sem sötétedik.. valamit be kell még állitanon valahol?

  286. bocsi újrainditottam és most jó
    különben lassulást nem tapasztaltam..gyorsulást sem
    kár, hogy a pangu nem megy fel rá..

  287. Küszöbön a jailbreak.
    Szerintetek melyik jön ki hamarabb az IOS 8.1 vagy a jailbreak 🙂

  288. Sziasztok,
    iPhone 4S: Jelentem, nekem csalódás az iOS8, én visszaraktam a 7.1.2-t, mert úgy vettem észre hogy a 8-cal minden egy kicsit lassabban indul el, akadozik, még a sima telefonhívás is egy kicsit késleltetve indul el a 7.1.2-höz képest.
    Lehet, hogy a 8-at nem a 4S-re találták ki?

  289. Kérdés…
    Mit ír ki az iTunes, amikor már nem lehet visszaállítani korábbi verzióra?
    És ha pl kiadnak egy 8.x.x-et és feltelepítem a telefonra és kiderül, hogy az sem lett jobb, akkor már pláne nem nem lehet visszaállítani 7.1.2-re. Ugye?

  290. @makimano: 3194-es hibát fog kiírni. ha bezárul az aláírási ablak (ami bármikor megtörténhet), akkor onnantól az iOS 8-at támogató készülékek esetén semelyik iOS 8 előtti verzió nem tehető már vissza.

  291. @Jadeye: Köszönöm a válaszod.

  292. Na most 12,5 óra telt el a 100%-os töltés óta ios8, iphone 5s. Jóval hamarabb merül ugyanolyan használat mellett. Kb. 30-40%kal tud kevesebbet az akksi. Remélem ezt nagyon gyorsan orvosolják.

  293. Jadeye ,

    A kérdésem az lenne,hogy mióta frissítettem ios8-ra,azóta időközönként kapok egy üzenethangot,de sem sms,sem értesítés nem érkezik.
    Mi lehet ez szerinted?

    A választ előre is köszönöm.

  294. Tegnap frissítettem Ipad minin, gond nélkül felment. Apróbb problémák voltak de jött néhány program frissítés és megoldotta. Siri működik a káromkodásokat is jól írj 🙂 . Fotókat átrendezte, de megvannak. Összességében jól használhatónak látszik eddig .

  295. Sziasztok!
    Kerdes a kovetkezo: a billentyuzet tanul?
    Angolul haszbalom a telefont, es fele-feke aranyban magyarul es angolul is textelek, de valami oknal fogva, magyarul is eleg okosan dobja fel az otleteket

  296. Megjegyzés…
    Azt azért elég furának érzem, hogy az Apple úgy gondolja, hogy ok, hogy ad egy kis időt, hogy próbálgathatod az új oprendszert, de hogy nem ír egy konkrét dátumot és időpontot, hogy meddig teheted meg, hogy visszatedd az előző verziót, ha nem vagy vele megelégedve, mert pl lassabb lesz, meg szaggat, meg ilyenek, az elég gáz. Vagy én gondolom rosszul?
    Tehát ez a “siess, mert kitudja meddig teheted meg”, nem egy “életbiztosítás”. Ez a tipikus ha szerencséd van akkor ok, ha nem akkor így jártál és nyeld le a gombócot? Én ez nem nagyon értem, de hátha érti valaki. Ha ez így működik – ahogy itt olvasgatom ez valóban így működik – nem érzem fairnek a dolgot Apple részéről.
    Azt meg egyenesen nem is értem, hogy 4S-en hogyan tesztelték, hogy az nekik legalább ugyanúgy működött, mint 7.1.2-ővel. Innentől kezdve nem is tudom elképzelni, hogy amin Ők tesztelték a 8-at, miből lehet. Komolyan mondom, most örülök, mint majom a farkának, hogy visszament a 7.1.2.
    Hát, most jól kibeszéltem magam. 🙂

  297. @Jadeye Az iCloud-fotókönyvtárat miért nem látom iphone 5-ön ? Van valami ötleted esetleg?

  298. @Robbiemalac: “leggyakrabban hívott számok mutatását a dupla home gomb megnyomásakor” Ezt hol tudom megtenni?

  299. A spotlightom csak a iPhone-on keres. Mikor at akarom állítani a spotlight beállításoknál a webes keresést,

  300. A spotlight beállításánál a spotlight javaslatot es a webes keresést ha kipipálom, azt nem jegyzi meg. Igy csak az iPhone-on keres. Tud valaki segíteni? Előre is köszi!

  301. Úgy örülök a 7.1.2 nek 5s-en hogy visszament….:)))

  302. Sziasztok! Bejövő hívásoknál a kontaktokhoz beállított képek újra teljes képernyőn jelennek meg ios8 alatt. Hol vagy hogyan tudom beállítani, hogy a 7 alatt megszokott kör alakú kis képek jelenjenek meg?

  303. Sziasztok! Tudom alap kérdés, de hogy tudom manuálisan betallózni az iTunesban a 7.1.2t? Jelenleg a készüléken 7.0.2 van, de nem szeretnék 8ast..

  304. Sziasztok!
    Én még egyenlőre nem frissítettem, de ha lesz időm, akkor tiszta telepítést fogok alkalmazni.
    Tapasztalataim szerint ez a legjobb megoldás ahhoz, hogy gördülékeny rendszer legyen a végeredmény.
    Ezt a következtetést az OSX-ből vontam le, ugyanis a Macbook-om olyan szinten belassult a Mountain Lion-ről Mavericks-re váltás után amikor simán ráfrissítettem, hogy azt hittem, kivágom az ablakon. Aztán rászántam az időt és ledúrtam mindent. Láss csodát, azóta is száll mint a szél, SSD-ről 30 másodperc a rendszerindítás.
    Ja és nem utolsó sorban a tiszta telepítés sokkal gyorsabban megvolt még a cuccok visszaállításával együtt is.
    https://www.youtube.com/watch?v=lt5vlBqF3ho

  305. Én visszatettem iphone 5-re a és a retina minire is a 7.1.2-őt, mert gyorsan merítette az aksit, és lassabb is volt a készülék 8.0-val. 🙁

  306. Sziasztok megint,
    4S: Én a 7.1.2-ről 8-ra úgy frissítettem, hogy előtte minden beállítást és adatot töröltem a telefonról. Gondolván, hogy így “csupaszon” nagyobbak az esélyek, hogy az eredmény jobb lesz. Sajna nem lett az.
    Hátha egy következő verzió orvosolni fogja a hibákat és akkor lehet nagy öröm és boldogság. 🙂
    Várunk, várunk, de mielőtt eszembe jutna, hogy telepítsem, megvárom a tapasztalatokat. 🙂
    Még egy észrevétel:
    Kedvencek a főképernyőn…
    Ez nagyon szép, meg minden, de 2x kell gombot nyomni és 2x kell tapizni, hogy hívjon egy számot. Ez összesen 4 mozdulat.
    Ez telefonkönyvből 1x telefonkönyv tapi és 1x hívásindítás tapi. Ez összesen 2 tapi akkor, ha úgy zártad be a telefonkönyvet, hogy a kedvenceknél volt.
    Mindenkinek szép napot!

  307. Az aksival kapcsolatban csak annyit hogy még a múlthéten feltettem a GM verziót 5S-re és a 7-nél lényegesebb jobb aksi időt hozott.
    Annak ellenér hogy megegyezik a verzió szám, tegnap csak ráküldtem a végleges 8-at és lás csodát drasztikusan lecsökkent az aksi idő úgy hogy ma ment vissza a GM kíváncsi leszek vissza áll vagy sem.

  308. @mremil: ez le van írva a cikkben fent, hogy pontosan hogy kell, épp az erről a funkcióról szóló részben.

    @László Kulcsár: több funkció nem érhető el itthon, de ezt az iOS funkcióinak elérhetőségéről szóló részt érdemes megnézni: https://www.apple.com/ios/feature-availability/#spotlight-suggestions-spotlight-suggestions

    @pgthegod: valószínűleg a képek mérete számít. mások meg épp azon görcsölnek, hogy nekik teljes képernyőn kéne. 😛

    @tomcsi25: ez le van írva a cikkben fent, hogy pontosan hogy kell, épp a letöltési linkek alatt.

    @mcomp: ha a build száma egyezik, akkor az egész rendszer egyezik.

  309. 5s-re hogy tudom vissza tenni a régi verziót?
    Ez a 8-as egy akkumulátor zabáló kalap * egyenlőre.

  310. Frissites utan telon is es ipaden is ~1gigaval kevesebb helyem lett… Miert kerult bele a rendszerbe a podcasts es az ibook pl?

  311. Sziasztok!

    Van mód arra, hogy a telefon nyelve angol legyen, de a magyar diktálás működjön?
    Mert most angolul diktál… 🙁

  312. @DjBeny: Igen, en is azt tapasztaltam, hogy tanul es idovel dobja fel az alatalad hasznalt szavakat.

  313. @The Man: persze, a magyar billentyűzetet kiválasztva magyarul fogsz tudni diktálni neki, az angolt kiválasztva meg angolul (Beállítások/Settings, Általános/General, Billentyűzet/Keyboard).

  314. Az iCloud-ból hogy tudom visszanyerni a letörölt videókat? Letöröltem, mert kellett a hely az upgrade-hez ugyebár. A “recently deleted”ben nincsenek benne. Az icloud mentés maradt az 5.3GB, de a telón csak 1.4GB van. Tehát nem rakta vissza.
    Köszönöm a segitséget.

  315. @mremil:
    Mail,Kontaktok,Naptárak/Megjelenítés az alk.váltóban

  316. Jadeye: cache torolve van, nincs junk file egyik keszuleken sem…

  317. Sziasztok!

    Gevey – 4S – iOS8 kombo müködik már ?

  318. Ios8 feltelepítve, pár óra után törölve. Hogyan csinálja az Apple hogy hónapokig kisérletezik a rendszerrel, aztan kiadnak egy fost? Ugy eszi az ios8 az aksit mint a kacsa a nokedlit. Szánalom az egész. Gondolom makd jön egy 8.1 amikor kapnak majd 100 millió panasz emailt…elsoremiertnemmegy???

  319. @AppleFan: nem kísérleteznek, hanem folyamatosan fejlesztik. az akku kapcsán már többször linkeltem a cikket, mivel ez szoftveres probléma, és jellemzően nem maga az iOS a ludas, így az abban a cikkben leírtakat követve legtöbb esetben semmi gond nem lesz az akkuval. a 8.1 nem akkor jön, amikor panaszáradat érkezik, hanem egyébként is, illetve még a 8.1 előtt a hónap végéig biztosan érkezik frissítés a HealthKit miatt. elsőre azért nem megy, mert a szoftverfejlesztés nem így működik, emberek fejlesztik, akik hibáznak. a külső alkalmazások fejlesztői szintén hibázhatnak. minden nagyobb verzióváltás esetén megy a nyavajgás, mikor köztudott, hogy a gyerekbetegségek kiheverése 1-2 alverziót igényel, plusz időközben a külső fejlesztők alkalmazásaiban is sok más hibát javítanak.

  320. Sziasztok,segítsetek nekem. iPone 4s re raktam az ios8-at, azóta nem tudom a gépkocsi kihangosítóját használni. Bluethooton keresztül nem megy. A kocsi látja a telefont, a telefon látja a kocsit, de amikor tárcsázok, azt írja ki a kocsi kijelzőjén, hogy a szolgáltatás nem elérhető. Újra párosítottam őket, de ez sem használt. Valaki más tapasztalt már ilyet? Vagy esetleg van valami ötletetek van? Köszi.

  321. Jadeye: Köszönöm, megtaláltam és a telefonomon már 7.1.2 van, most csinálom az airre is, ott 7.0.3 van jelenleg.

  322. Szerencsére még mindig aláírja az Apple a 7.1.2-t! Ma reggel ment nekem is vissza az 5-re!

  323. @Jadeye: Hiába jössz ezerszer is azzal a ***** linkel, az sem segít (mert ugyan úgy zabálja az akksit ha mindent megcsinálunk), ha maga a rendszerben rossz értékeket adtak meg programozáskor.

  324. JADEYE: Én megértem, amit mondasz, csak egy kicsi szálka azért mindig van ebbe a magyarázatba. ” emberek csinálják, nem ők a hibásak stb… stb …, de egyetlen egyszer mondta már az APPLE-tól, hogy bocsi ezt elszúrtuk, nem szabadott volna kiadni még…. ?!! Nem, soha, minden alkalommal a kiadás után megy a magyarázkodás a felelősség elhárítása. Nagy dirr-durr, csindadratta, aztán nesze te hülye töltsd le, aztán majd lesz valahogy. Tudom ezt ingyen kapom, de akkor lószart kell ennem? Csak egy apróság… Vásárolok egy telefont, mert a marketing megvetette velem. A reklám mindig azt sugallja, hogy nincs ennél jobb, csak ez a legjobb. Nos megvettem, hazavittem bekapcsolom és lesek mint a vett malac, mert ez nem működik, az nem működik, csináld ezt, csináld azt és még sorolhatnám. Tulképp, ha nem lennének ilyen fórumok, le se sz****nak minket, de hála az égnek van és vannak oly rendes emberek, kik segítenek az olyan laikusoknak, mint én vagyok. Miért nekem kell utána járnom, hogy miért eszi az akksit stb.. ? Hogy tesztelik, ha láthatod nagyon sok tulajdonosnak, szinte ugyan azok az alapvető hibák jönnek elő. Kinek előbb, kinek később. Hogy mernek így prezentálni bármit is. Köztudott, hogy szigorúak a software gyártókkal, vagy mégse? :))
    Mondom én, aki ellene voltam mindig, de az vitathatatlan, hogy valamiért egy hangyányival, előbbre járnak, viszont alapvető dolgokban meg nagyon maradiak. Sajnos kezdem azt hinni, hogy lassan csak a LOGO-ért fizetek.
    Bocsi ezért a hosszú monológért.

  325. @farkas63: feleslegesen töltöd le rajtam a frusztrációdat, nem én tehetek erről, és bocs, hogy segíteni próbáltam, mert tapasztalat, hogy beválik. de akkor innentől nem teszem. oldd meg magad, vidd vissza garanciába, stb, a te dolgod. illetve akkor azt magyarázd meg kérlek, hogy hogyan lehetséges az, hogy nekem nem merül? mit rontottam én el, ami miatt nekem nem vacakol, miközben ugyanaz a rendszer fut mindkettőnk készülékén?

    @kroky: “de egyetlen egyszer mondta már az APPLE-tól, hogy bocsi ezt elszúrtuk, nem szabadott volna kiadni még…. ?!!”
    pedig mondott ilyet az Apple, lásd Maps: http://szifon.com/2012/09/28/ios-6-terkepek-elszurtuk/

    “Miért nekem kell utána járnom, hogy miért eszi az akksit stb.. ?”
    nem kell utánajárnod: Beállítások, Általános, Használat alatt ott az akkumulátor-használat, pontosan megmutatja, mi eszi az akkut.

    “ha nem lennének ilyen fórumok, le se sz****nak minket”
    ez nem egy fórum, hanem egy blog. és elhiheted, az Apple nem a híroldalakon megjelenő hozzászólásokból táplálkozik. ellenben ha elégedetlen vagy a készülékkel vagy az iOS-szel, akkor küldj visszajelzést az Apple-nek (angolul), másképp nem feltétlenül fogják tudni, hogy neked mire lenne szükséged: http://www.apple.com/feedback/iphone.html

  326. Nekem i5 van ios 8-al.Tökéletesen működik,nem merül gyorsabban,pedig csak rendesen frissítettem.Szóval szerintem a rendszer jó,és használható.

  327. Mint fentebb írtam, bluetoothon keresztül nem megy semmi, nem csak a kocsi kihangosító, hanem más eszközzel sem tudom párosítani a 4s-t. Pontosabban a teloról nem tudom kezdeményezni a párosítást, csak a másik eszközről.Ez látszólag működik is, de gyakorlatilag nem kommunikál egymással a telo meg a másik eszköz.

  328. @Jadeye: Bocs, hogy elírtam..Blog helyett “forumot” az én vétkem.
    Térkép, oh, ebben is igazad van és ez Kardenális kérdés volt? Hja igen…ettől nem lett jobb az energia fogyasztás…
    Már említettem előzőleg, hogy írtam nekik és nem magyarul… a hívókép megjelenítésnél, mikor kicsi lett….ahogy te válaszoltál, arra a kérdésre, úgy ŐK is nekem. Erről ennyit…
    Nem akarok én vitatkozni egy jottányit sem.
    A sima beállítások használata 27% – ez normális, nem tudok mit tenni ellene. (ne használjam, tudom.)
    A képernyő 36%— ezzel sem nem tudok mit tenni (direkt sötét hátterem van, semmi animáció, 3Dmozgás kikapcs.) és még sorolhatnám…ennek ellenére így viselkedik.
    Már szinte vissza butítottam egy ” classic windows-ra ” :)))))

  329. @kroky: én csak azt nem értem, hogy akkor én mit csinálok rosszul, amiért ugyanazon a rendszeren nekem mégsem merül ilyen drasztikusan. egyszerűen nem értem. alkalmazásfrissítés a háttérben aktív vagy sem?

  330. Nah megoldottam a bluetooth problémát. Network settings reset kellet neki, hogy rohadjon meg. Elment rá a délelőttöm.

  331. Sziasztok. Nálam a folyamatos helyzet meghatározás zabalta az aksit. Ami nem kell kipapcsoltam es azóta faszan tartsa a szintet 🙂

  332. @Jadeye: NEm aktív, ezeket sosem engedem alapból…jah, annyira azért nem vagyok laikus,de azért a segítség sosem árt, és nem baj, ha tanulok.
    mondom, szinte ” classic windows” már 4S. :))) És tényleg nem értem , miért ekkora a szórás. nincs tele semmilyen fostos programokkal…nagyon minimális… jó lenne egy használati útmutató…látod ebben is hibáznak folyamatosan, meg vannak a standart nyelvek a többi, meg tanuljon meg úgy beszélni :)))). Tudom nem vagyunk piac nekik, de még is csak fogy…. az meg külön szemétség, hogy milyen drága nálunk….nah, mind egy…szorgalmasan jövök és olvasom a tapasztalatokat aztán kész…. várom a jaívást minél előbb.
    EGY JÓ AZÉRT VAN! Vissza kaptuk a teljes hívófél képét !!! 🙂

  333. @warl0: Nálam is folyamatosan ment a helyzetmeghatározás, a 8-ra frissítés óta. Megtaláltam a ludast, a rendszerszolg-ok között van egy Helyzetalapú jelzések nevű, ha az be van kapcsolva akkor folyamatosan megy a helymeghatározás. Ilyen nevű 7 alatt nem volt. Esetleg tudja valaki hogy mi az? Remélem ezzel megoldódott az akksi-zabálás probléma, hamarosan kiderül…

  334. @Kroky: nem értem mit görcsölsz, ha ennyi problémád van, ahelyett, hogy vissza tennéd a 7.1.2-t (amíg tudod)

  335. @Jadeye
    Az iCloud-fotókönyvtárat miért nem látom iphone 5-ön ? Az icloud beállításaiban csak photostream és photo sharing van

  336. @Zsot: Helyalapú jelzéseket az “Emlékeztetők” app-ban lehetett megadni az iOS 7-ben “Emlékeztetés egy helyen” bekapcsolásával. Ilyenkor periodikusan (vagy folyamatosan?) használja a helymeghatározást, hogy figyelmeztetni tudjon az adott helyhez közeledve.

  337. Nem tudom, hogy másnak is feltűnt-e (én mondjuk kényszeresen zárogatom be az appokat :)), de bejövő hívás után nem marad háttérben a telefon alkalmazás, plusz hívás után nem tapasztalom a touch id bugot (3x szokott felvillanni a zárolt képernyő, mielőtt feloldott). részemről 2 pont 😉
    5S 7.1.2->8.0

  338. Srácok, komolyan gondolta az Apple, hogy nem tudom kikapcsolni a 3G-t??? Fele annyit bír mint eddig!!!…
    Fél éves iPhone 5S!

  339. Sziasztok!
    Visszaállítottam a telómat gyárira felment a iOS 8 és raknám vissza a zenéket és ezt írja ki: iPhone nem szinkronizálható.
    Ismeretlen hiba lépett fel (-54).
    Van erre valami megoldás?

  340. Egy kis helpet szeretnék kérni, ha lehet. Azt írta ki a telefonom (angolul!), hogy nem tud biztonsági mentést készíteni, mert nincs elég hely az icloud tárhelyemen (ingyenes csomagom van). Nem igazán értem, mert az írja, hogy az előző biztonsági mentés 3,5GB, a következő biztonsági mentés, pedig 3,4GB. Akkor miért nem fér el az 5GB-on? Csatoltam egy képet is. Előre is köszönöm!
    http://trekkerbase.hu/Irw/icloud.PNG

  341. Sziasztok!Iphone 4S telom van es nagyon nem tetszik a 8-as verzio.Valaki irja mar le legyszi lepesrol lepesre hogy tudom visszaallitani az elozo verziora!Sajna nem ertek hozza es nem tudom hogy csinaljam!koszi

  342. HELP
    Előfordult valakinél, hogy a Fotók app-ban nem jelent meg a kis szív ikon?
    Nekem most restore után ez a helyzet, viszont van olyan opció, hogy amikor a téglalapból kimutató kis nyílra nyomok, hogy kép mentése, ami letölti (gondolom a készülékre, bár fogalmam sincs, hogy honnan) és ezután a kis szív ikon megjelenik. Azonban enélkül a lépés nélkül még a “Szerkesztés” gomb sem működik, hanem duplikálnom kell a képet először és csak utána engedte… A “kép mentése” gomb ezt is “megoldotta”.
    Ha van valakinek ötlete, hogy ez miért van, illetve valami megoldása rá, kérem írja meg!
    Köszi előre is.
    ui.: Az előző kérdésemre is szívesen kapnék választ. Köszi.

  343. @Irwine: Szia! Talán azért, mert az elérhető hely 1,4 GB és arra nem nagyon akar elférni 3,4 GB.

  344. @Procisz: Szia! Én 4S-re raktam fel a 8-at és azon ki lehetett kapcsolni a 3G-t a Beállítások-Mobiltelefon résznél. Az 5S-nél nincs ilyen lehetőség? Mert ha nincs, akkor én nem tudok segíteni. 🙂

  345. Tényleg, Srácok! Mi a helyzet a külső fejlesztők által kínálható billentyűzetekkel iOS8 alatt? Lesz ilyen? Én sokáig használtam a szifonos bill.fix-et, de már lejöttem a jailbreak-ről… Ez az egyetlen dolog, amit máig visszasírok!! Van rá esély, hogy bekerüljön? Egyáltalán lehet ez rendszerszinten, teljeskörűen hozzáférhető? Hogy működik ez fejlesztői oldalról? Meséljetek!

  346. Tisztelt nálam nagyobb tudású urak! A home gomb dupla megnyomásával felül megjelenő előzményeket hogyan tudom törölni, vagy eltüntetni? A híváslista törlésével ugyanis nem sikerül.
    Ez egyrészt zavaró, viszont esetleg kellemetlen is lehet.

  347. @janchip:

    meail/kontaktoknál van egy beállítás ahol ki lehet kapcsolni a kedvenceket és az előzményt is ; nekem 4Snél sokat gyorsult emiatt!

  348. @makimano: Azt hiszem nem érted a problémám. A telefonon lévő cucc 3,5 helyett 3,4 GB-ra csökkent mielőtt feltettem az ios8at. Szal, kevesebb lett az adat a telefonon, nem több. Akkor miért nem fér fel? Miért akarja megtartani az előző mentést?

  349. @Irwine: Én törölném az iCloudból az előző biztonsági mentést és megnézném, hogy akkor mennyi szabad helyet ír ki. Ha ekkor lesz elég szabad helyed, akkor csinálnék egy új biztonsági mentést. Ha ez kész csinálnék még egyet, hogy akkor mennyit szabad helyet ír ki. A puding próbája…

  350. @Irwine: Még arra gondoltam, hogy ugye a 3,4 GB-ról csinálsz egy mentést és akkor valóban a szabad hely, amit a telefonon kiír az 1,6. Ha viszont ezt az 1,6-t veszi szabad helynek és nem azt veszi figyelembe, hogy felül kell írnia az előzőt, az szerintem gáz. Merthogy a biztonsági mentés felül kell, hogy írja az előzőt. Ez éppen most próbáltam ki. És valóban felül írta az előzőt. Ez a 7.1.2-vel nem volt probléma?

  351. @Irwine: Meg még arra is gondoltam, hogy ok, hogy van már egy 3,5 GB biztonsági mentésed, de az újabb mentés addig nem írja felül az előzőt, míg az újabb hibátlanul le nem mentődik. Így viszont valóban kell neki legalább 7 GB. Valószínűleg azt csinálja, hogy az előző mentést csak azután törli, mikor már lementődött az újabb. Jobb ötletem nincs, de hátha valaki más okos többet tud erről.

  352. @bibo: ez le van írva fent a cikkben, külön rész foglalkozik ezzel. végigolvastad a cikket?

    @makimano: ha LTE kapcsoló van (a 4s-ben nincs LTE ugye), akkor a 3G külön nem kapcsolható ki.

    @dumber56: az úgy, egy az egyben sajnos nem ültethető át, az Apple teljesen más meggondolással oldotta meg mindezt.

    @janchip: ezzel külön rész foglalkozik fent a cikkben. végigolvastad?

  353. @Jadeye: Ok, értem.

  354. És van esély arra, hogy egy ahhoz hasonló billentyűzet – az apple-féle megoldás szerint -bekerüljön egyszer?

  355. Nálam nem működik a saját fotóstream. iPhone-ról sem megy fel semmi, PC-n a legfrissebb iCloud telepítése után látom a megosztott mappákat (a régebbieket ill. a most feltöltött képeket, albumokat is), de belemásolni nem tudok a gépemről. Szeretném az iPhone-on lévő fotókat a felhőbe-PCmre feltölteni és viszont. Azt írtátok, hogy a telón létrehozott mappaszerkezet is látszani fog a többi eszközön. Egyáltalán működik már ez az "icloud fotókönyvtár"? (A biztonsági mentésbe felment minden.) Van ötletetek, mi lehet a gond?

  356. Alig várom már a billentyűzetet!!

  357. HELP
    Üdv!
    Előfordult valakinél, hogy a Fotók app-ban nem jelent meg a kis szív ikon? Nekem most restore után ez a helyzet, viszont van olyan opció, hogy amikor a téglalapból kimutató kis nyílra nyomok, hogy kép mentése, ami letölti (gondolom a készülékre, bár fogalmam sincs, hogy honnan) és ezután a kis szív ikon megjelenik. Azonban enélkül a lépés nélkül még a "Szerkesztés" gomb sem működik, hanem duplikálnom kell a képet először és csak utána engedte… A "kép mentése" gomb ezt is "megoldotta". Ha van valakinek ötlete, hogy ez miért van, illetve valami megoldása rá, kérem írja meg! Köszi előre is. ui.: Az előző kérdésemre is szívesen kapnék választ. Köszi.

  358. @makimano: Az elfelejtettem hozzátenni, hogy nem kézzel akartam mentést csinálni, hanem ez az automatikus napinál jött elő. Azért is csodálkozom, mert az OS frissítés előtt ez simán ment. Köszi a tippet, megpróbálom törölni a korábbit.

  359. Üdv Mindenki…
    iOs 8 fent,eddig minden oké (5s),viszont van egy problémám… 🙁
    Beáll-Általános-Használat-Akkuhasználat nem mutat semmit… Azt írja,hogy a”teljes feltöltés után lesznek megjelenítve”Ebben csak az a baj,hogy fel volt töltve,viszont úgy rémlik,hogy már frissítés előtt is csinálta..Nos ez mitől lehet,illetve mit tegyek,hogy oké legyen…Akksi ibackup-al nézve 148töltés 1550/1493 ez szerintem hibátlan akksi állapot így 8hónap után,de ez a “hiba” kicsit aggaszt. HELP!!!

  360. Visszaálltam 7.1.2re!!! 😀 Ez a 8as (még) nem 4snek való

  361. Nem tudom lesz-e külön cikk a Családi megosztásról, én jópár óra melóval újraorganizáltam az iOS eszközeinket itthon és megcsináltam. Lehet, hogy én vagyok béna, de a jelenlegi formájában több dolog nem tetszik. Az első az alkalmazáson belüli vásárlás. Az az egyik, hogy ez nem megosztható, a másik, hogy ez nem is vásárolható. Ma már szinte minden applikáció ingyenes, a szoftveren belül kell kifizetni azt a pár (vagy jópár) eurót érte. Ez családon belül nem megosztható azaz, ezeket minden családtagnak újra ki kell fizetnie. A gyerekem gyereknek van beállítva, a vásárlásaihoz engedélyt kell kérnie. Az alkalmazáson belüli vásárlásoknál ez nem működik (legalábbis nekem nem ment), ha átutaltam ajándékként pár eurót akkor annak terhére viszont azonnal megcsinálta. És ami a legfontosabb és ami miatt az egész végképp értelmét veszti az az, hogy nem lehet beállítani, hogy csak a fizetős alkalmazásokhoz kérjen engedélyt. Minden nyomorult ingyenes játék letöltéséhez is szülői engedély szükséges. A gyerekem nem kevés szir-szart tölt le, megnézi mi tetszik neki, én csak azt szeretném, hogy véletlenül, ne tudjon pénzt költeni illetve használhassa a már korábban megvásárolt szoftvereinket. A Családi megosztás ebben a formában szinte alkalmatlan erre.

  362. Üdv mindenkinek! Tapasztalt már valaki közületek i5s telónál hogy a bekapcsoló gomb megnyomása után kb25 mp csak az alma látható utánna van a kezdő lap, eddig ez 5 mp volt

  363. És mintha kicsit lassubb volna!?

  364. Nekem is merült, villám sebesen, I5, az akku használatnal azt írta ki, hogy a gmail zabált nagyon.
    Most kipróbálom azt a helyzet alapú jelzés kikapcsolast. Másnak bejött?

  365. az normális hogy nincs siri bekapcsolasi lehetosegem ?! i5s ios8… egyszeruen eltunt a settingsbol

  366. @Jadeye:
    Ööö…, sorry. Köszi szépen!

  367. Emberek segítsetek !!!!4 Valakinek ipad 2 ios8 nem fagy nem Lassu ??????

  368. Be frissítettem és belassult … 🙁 Az asszony meg morgolódik mert Ő használja ! !

  369. Vasárnap..9-40-kor vissza állítottam a 7.1.2.-még lehet..

  370. Sziasztok! Lehet kérdezték már előttem,és lehet én vagyok a béna.
    Hívásokat már tudok fogadni az ipad-én,viszont az üzenet része nem akar működni. Sem küldeni sem fogadni nem tudok,mellette viszont a hanghívás gond nélkül működik oda-vissza. Valami ötlet?

  371. Vasárnap 10.15 -kor vissza állítottam a 7.1.2 szoftvet az i5s- re még sikerűlt!

  372. Hála istennek minden megint szuper gyors!!!

  373. Nekem olyan gondok vannak hogy lefagy a safariban és más alkalmazásnál is tapasztaltam hogy magától kilép és kezdhettem elöről. Aztán van hogy akadozik a lapozásoknál pl: yahoo időjárás ami a iOS 7 nem voltak ilyen gondok.

    Igaz még friss anyag ez az iOS 8. 5S-em van egyébként.

    Remélem az apple ezt javítani fogja a frissítésben minnél elöbb.

  374. Az enyém is újra gyors és nem fagy,és még az aksit sem zabálja.

  375. Azt hiszem hogy nem foglalkozom a szoftver frissitésével 5s !ezek a frissitések nekem még soha nem jöttek be! Anno 2 éve vett 1 4 – es készüléket 2 honapra jött a 7 -es frissités a készülék szinte használhatatlan lett!

  376. Sziasztok!
    Biztosan nem jó helyre írom, ezért bocs.
    Még egyszer sem sikerült beállítanom a Mailt, hogy ha jön egy email, azonnal jelezze és megjelenjen az ikonon a jelvény. Most azt csinálja, hogy csak akkor jelez, amikor belépek a mailbe. Tudna valaki segíteni, hogy mit kell beállítgatni, hogy jelezzen és megjelenjen a jelvény is? Köszi.

  377. @makimano: Válasz magamnak: Heuréka, működik! 🙂

  378. ma nagyon erdekes dolog tortent velem. van egy ipad minim es egy iphone 5s telefonom. altalaban ha hivnak csorog az iphone es kesz. de most csorgott az iphone és a tablet is amin epp dolgoztam. nem facetime volt mert aki hivott annak megcsak erintokepernyos telefonja sincs… felvettem az ipadon kihangositottam beszeltem vele es letettem … ez valyon hogy lehetseges ? ios 8 van mindket keszuleken.

  379. Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az "icloude-drive"-t elő lehet e hozni a telefonon? Sok helyen látok ikonjàt, meg kijelzőképet telón. Már vagy százszor átnéztem a beállításokat de nem talàlom sehol. Az ios 8-ról annyit hogy nekem tökéletes i5s-en. Nem lett lassabb és nem is merül gyorsabban. A kérdésre köszi a választ előre is.

  380. @Irwine: Hiába töröltem ki, nem javult meg. Kikapcsoltam az icloud drive-ot, akkor jó lett. Utána visszakapcsoltam és úgy néz ki továbbra is jó.

  381. @Diario: ezzel már csomó helyen foglalkoztak. Mert ua. az apple id-t használod. Nyálazd át a beállításokat, a continuity környékén a megoldás.

  382. @Kable:

    ilyen hangok nekem is jönnek 🙁 és bosszant mert nem tudom,hogy mi az

  383. Azt szeretném megkérdezni azoktól, akik már feltették, hogy a Fotók app-on belül van-e még olyan, hogy Filmtekercs (Camera Roll)?
    5.000+ fénykép és videó van a készüléken, és ha nincs olyan nézet a Fotók appban, ahol látom az összes képet, akkor nem frissítek.
    Kipróbálni meg valószínűleg már nem tudom, feltételezem 4 nappal a megjelenés után már nem írja alá a 7.1.2-t.

  384. Mostmár nekem is nyolc. Iphone 4S-en túl nagy változást nem tapasztalok, nem merül gyorsabban és nem is tűnik lassabbnak a rendszer, sőt inkább gyorsabb. Tiszta telepítéssel raktam föl, és nem állítottam vissza backup-ot, szépen átnyálaztam az összes beállítást és kilőttem ami nekem nem kell. Térerő is ugyanúgy fullon van, mint ezelőtt.

  385. Sziasztok,

    Pénteken frissítettem iOS8ra, most kínlódom azzal, hogy visszategyem a 7.1.2.-t.
    iPhone 4S-em van, és az új iOSsal az is akad, amivel eddig semmi problémám nem volt. 🙁

  386. @CsipiFFK: részletesen le van írva a fenti cikkben, mi a teendőd ebben az esetben. végigolvastad a cikket?

  387. @Jadeye:
    Igen, persze. A “kínlódás”t nem a downgrade-re értettem, hanem inkább az iOS 8-ra, bocs a helytelen fogalmazásért. Downgrade megy, már csinálja. Az iOS 8 nem jött be (egyelőre), pedig elég nagy reményeket fűztem hozzá.

  388. Sziasztok! Iphone 4S-en és IPad minin is frissítettem IOS 8-ra,mely elég álmosan muzsikált. Szombaton visszatettem a 7.1.2-t,de azóta az appstoreban nem látszódnak a megvásárolt appjaim és ha olyat szeretnék letölteni,amit már megvettem egyszer, rendesen be van árazva,hogy fizessek érte. Mit lehet ilyen esetben tenn?

  389. @Callmegipsy: lépj ki az App Store-ból, majd lépj vissza?

  390. @Jadeye: Sajnos nem segített 🙁

  391. sziasztok egy kerdesem volna tud e valaki segiteni aban ,hogyan latjak a csaladtagok a letoltot appokat , vagy a kepeket .
    acsaladtagok be vanak jelolve es a telefon ki is mutatja az icloudba , de az apokat nem latjak .
    vagy pontosan honann lehet ezt bekapcsolni ?

  392. @paprika: Updates (frissítések) fül az App Store appban, majd azon belül a Purchased (vásárlások).

  393. @Jadeye: koszonom!

  394. Amióta felraktam az ios 8-at, eltűnt a beállításokból a “személyes hotspot”. Tud benne valaki segíteni, hogy ez miért van? Míg a béta verziók voltak, kiválóan működött. Most már a helye sincs meg a beállításokba…

  395. @mrmarcell1: hálózati beállítások visszaállítása volt már?

  396. @mrmarcell1: nem szüntették meg. ellenőrizd az APN-eket a Mobiltelefon menüpont alatt.

  397. Sokan sírnak az iOS 8 miatt. Hogy lassú és flaggol 🙁
    Nem javaslom feltenni 4s Re de 5s Re sem

  398. @szebi: ez felesleges rémhírkeltés, 5s-en az égvilágon semmi gond nincs vele, 4s-en meg egy tiszta restore most is megoldja a problémák 98%-át.

  399. Sziasztok,
    Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy nálam az interaktív értesítések nem működnek. Nem tudok válaszolni rájuk közvetlenül. Ugyan ilyan mint 7 alatt volt. Tud valaki segíteni, hogy mit kapcsoltam ki? 4s ios8. Előre is köszönöm

  400. @Mark123456789: az interaktív értesítések csak akkor működnek, ha az adott app is támogatja őket. jelenleg az iOS beépített alkalmazásain túl talán még csak a Skype az, aminél külön jelölték, hogy támogatja ezt.

  401. Köszönöm válaszod, de sajnos, a gyári sms-eknél illet a facebook üzeneteknél sem működik. Nem tudom mi lehet a baj 🙁

  402. @Mark123456789: a gyári üzeneteknél lezárt képernyőn csak akkor működik, ha be van kapcsolva az üzenet előnézete. bármikor máskor ilyenkor lehúzod az értesítést, és tudsz válaszolni. azt sehol nem írtam, hogy a facebook ezt tudná, mert szerintem még nem frissítették.

  403. nekem meg mindig nagy gondok vannak az ios 8al. tovabbra is csorog a ipad minim ha hívnak a 5s re. eltunt a siri menum a settingsbol iphonon, lementettem tobb új kontaktot a napokban és ha vissza akarom keresni oket nem talalja a telefon viszont ha ujra beirom a telefonszamot felismeri ?! restore volt nem segitett barmi mas otlet ?! ez igy nagyon nem jó pedig most akartam i6 ot venni de ha ennyi baj van a ios 8ak akkor meg varok vele koszi a segitseget

  404. És egyébként ez az egészség alkalmazás tud mindenféle kütyük nélkül is működni vagy csak kütyükkel? Szóval mérni nem tud semmit így jól értem ?:)

  405. HELP
    Üdv!
    Előfordult valakinél, hogy a Fotók app-ban nem jelent meg a kis szív ikon? Nekem most restore után ez a helyzet, viszont van olyan opció, hogy amikor a téglalapból kimutató kis nyílra nyomok, hogy kép mentése, ami letölti (gondolom a készülékre, bár fogalmam sincs, hogy honnan) és ezután a kis szív ikon megjelenik. Azonban enélkül a lépés nélkül még a “Szerkesztés” gomb sem működik, hanem duplikálnom kell a képet először és csak utána engedte…
    A “kép mentése” gomb ezt is “megoldotta”. Ha van valakinek ötlete, hogy ez miért van, illetve valami megoldása rá, kérem írja meg! Köszi előre is.
    ui.: Az előző kérdésemre is szívesen kapnék választ. Köszi.

  406. Talán offtopik, létezik olyan szoftver amivel egy iPhone-nal lehet vezérelni egy másik iPhone-t? Zenelejátszónak használom dokkolóban az egyik iPhone-om és a kezemben lévővel jó lenne távirányítani.

  407. Nem tudjátok, hogyan tudnám kilőni az automatikus letöltést? Alig van hely a telefonon és az ipaden is, de annyi pont van, hogy az ios8-at letöltse, ha telepíteni akarnám. Nem akarom… 🙂 Viszont a helyet foglalja, nem is keveset. Ilyen helyzetben mit lehet tenni, hogy ne töltse le a több gigás telepítőt automatikusan az eszközökre?

  408. Sziasztok! Nekem Iphone 4 16GB-om van, lenne egy olyan kérdésem h várható e, a közeljövőben olyan blokkolás az Apple részéről, mint pl. az iphone 3-asoknál bekövetkezett szoftverfrissítés hiánya, és ugye ez azt foglalta magába hogy az alkalmazásokat már nem lehet letölteni rájuk… ios8.. Csak sajnos a sima 4-re ezt nem lehet telepíteni… Választ előre is köszönöm!

  409. Sziasztok! A hogyan lehet letölteni egy olyan alkalmazást a családi megosztáson belül, amiért már fizettem úgy hogy a tesómnak ne kelljen. Be van kapcsolva a vásárlás engedélyezése gomb. Válaszotokat előre is köszönöm.


Add a Comment