fbpx Skip to content

Még a WWDC alatt demózták a hívásátadás funkciót, amivel hívásainkat felvehetjük az új Yosemite operációs rendszer alatt. Ez azt jelenti, hogy már nem csak sima FaceTime vagy FaceTime Audio hívást fogadhatunk számítógépen, hanem akár GSM telefonhívást is felvehetjük, illetve az SMS-eket is megkapjuk.

Screen Shot 2014-07-07 at 21.52.31

Ehhez egyébként ugyanazon a Wi-Fi hálózaton kell lennie a két készüléknek, így tudjuk a hívást átadni a Mac-nek, vagy felvenni a Mac-en. Erről készítettünk nektek egy rövid videót is. Amennyiben tetszett, iratkozzatok fel a YouTube csatornánkra is:


A videót egy GoPro Hero 3 Black+ segítségével vettük fel, amit például itt vásárolhatsz meg.

Olvasd el a hozzászólásokat is

20 Comments

  1. OS tíz, nem OS iksz.
    Amúgy persze, hogy GSM minőség, a telefonon telefonálsz.

  2. Mennyire stabil már a Yosemite? Hanyadik bétánál jár?

  3. @Lenny: Igaz, legközelebb odafigyelek.

  4. Ha nincs megnyitva a facetime akkor is atlehet kapcsolni?

  5. Akkor ez a feature nincs Bluetooth LE-hez kötve?

  6. @Lenny: több szolgáltatónál elérhető már az úgynevezett HD hang (AMR-WB), így nem feltétlen kell rossz hangminőséget adnia, de itt nagyon visszahallja magát jelenleg az, aki a mobil végén van a hívásnak, mert gondolom jelenleg nem kezeli még megfelelően a mikrofont és a hangszórót.

    @feherbt: Developer Preview 3-nál jár. én napi használatú rendszerre nem tenném még fel a helyedben.

    @foxride: most nem fut nálam egyik sem, de ha nincs nyitva a FaceTime, akkor azt bejövő hívásnál automatikusan megnyitja.

    @Appleman: sehol nem volt szó arról, hogy a Bluetooth LE-hez lenne kötve, mert nem azon keresztül működik. azt maximum azért találta ki valaki, mert az iPhone 4 már nem kapja meg az iOS 8-at, míg az iPhone 4s igen, és utóbbiban meg már Bluetooth LE van. de az Apple sehol nem mondott olyat, hogy ez kellene hozzá, ezt csak hibásan következtették ki, akik kikövetkeztették.

  7. A visszhang szerintem sokkal inkabb hardveres, mint szoftveres. A Macek hangrendszere alapjaraton szerintem nem telefon kihangositasara keszultek, es akkor finom voltam 🙂 headsetet hasznalva elvileg nem lehet ilyen gond, a levego zart es a headset is, nincs hol visszhangozzon. A minoseg pedig persze, hogy nem lesz jo, ha egyszer GSM-en megy keresztul 🙂

  8. @ef-dani: például a Skype ezt megoldja úgy, hogy mivel a mikrofon a legtöbb Mac-ben bal oldalon van, így csak a jobb oldali hangszórót használja, és már kevesebb is a visszaszűrődő hang.

  9. Ti milyen iMac-et használtok? Egy 2012-es 27″-osnál nem működik a funkció.
    Természetesen lefrissebb Yosemite és iOS8 beta 3.

    Lehet, hogy mégis igaz a Bluetooth LE (4.0) hír…? Mondjuk Bluetooth-on a legkönnyebb hangkapcsolatot létrehozni (még akkor is, ha a köztes infókat monjduk wifin adja át) és ha nem akarják nagyon meríteni a telefont, akkor logikus az LE használata.

  10. Bocs, elírtam. mid 2011-es az iMac.

  11. @jarodfree: kikapcsolt Bluetooth esetén akkor nem működne, mégis működött úgy (ezt láthatod a videón is, nincs kint a Bluetooth ikon, pedig ha az be lenne kapcsolva, kint lenne az akku mellett a készüléken az ikonja). nincs köze a Bluetooth-hoz, az Apple sehol nem mondott olyat, hogy attól függene.

  12. szerintem nem kell túlvízionálni ezt. Ha azonos wifi-n kell lenniük, akkor nyílván azon keresztül kommunikál. És ez így tökre logikus. wifin keresztül is át tudja küldeni a cuccost.

  13. find my iPhone 4.0-t hogy tudom telepíteni? (iOS8 beta 3 van fent)

  14. @dex7: fejlesztőként aláírod a saját tanúsítványoddal, és telepíted a készülékedre.

  15. Jadeye: köszi, akkor így logikus.

    Mit kell beállítani ahhoz, hogy aktiválódjon a funkció? Elég belépni a facetime-ba?

  16. Sztem ennek nincs tul sok ertelme ha csak wifinel mukodik!

  17. @jarodfree: FaceTime alatt be kell legyen kapcsolva az opció Mac-en és iOS-en is, és kész.

    @domospeter: miért, min kellene működnie? valahogy kapcsolódnia kell egymáshoz a két készüléknek, és az interneten keresztül ezt nem tudja csak úgy megtenni.

  18. Átnyálaztam a developer fórum idevágó részeit, ha már van fejlesztői előfizetésem és nincs egyértelmű válasz a BT LE kérdésre. Két dolgot még megnézek este otthon. OSX alatt Preferences/Generalban is van egy kapcsoló, ami nem tudom nálam on állásban van-e, illetve akkor kell újraindítani a telefont, amikor fut a Yosemite és akkor ha jó a kapcsolat, akkor kapok róla értesítést. Este meglesz a válasz, hogy öreg iMac vén iMac-e 🙂

  19. Izgalmasan működött ma, kb. 5 km-re voltam a MacPro-tól, de hibátlanul és lelőhetetlenül csilingelt , mikor engem hívtak 🙂 És ezt akkor hogy ? GSM hívás volt, Facetime kizárva …

  20. Nálam a continuity biztosan nem ment kikapcolt BT-vel. A hívásátadás hol működött hol nem. Illetve eddig elég sokszor volt olyan a másik fél hangja mint a lassított felvétel 🙁


Add a Comment