fbpx Skip to content

Az iOS 8 egyik újdonsága, hogy a Siri diktálás funkciója 22 újabb nyelvvel gyarapodott. Most már magyarul is megért minket, tehát ha szeretnénk valamit diktálni neki, akkor kényelmesen megtehetjük. Természetesen szkeptikusok voltunk ezzel kapcsolatban, mivel a magyar nyelv nem a könnyű nyelvek közé tartozik.

Screen Shot 2014-06-03 at 12.21.06

Tegnap éjjel és ma reggel is többször küldtünk üzenetet egymásnak a diktálás segítségével, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire ért meg minket a rendszer, mennyire használható ez a funkció. Ezt persze videóra is vettük, így megnézhetitek, hogy tulajdonképpen hogyan is működik:

Összességében sokkal rosszabbra számítottunk. Jelenleg ugyan a diktálás előtt minden alkalommal újra kell indítani az alkalmazást, mivel befagy, de ettől függetlenül nagyon jól felismeri a magyar nyelvet, így akár vezetés közben is komoly segítségünkre lehet ez funkció.

Olvasd el a hozzászólásokat is

42 Comments

  1. Egy olyan tweak nincs még, ami ezt lehetővé teszi 7.x JB-n?

  2. Sok értelme ennek nem volt…

  3. @nitrogen: jelenleg biztosan nincs ilyen, de elképzelhető, hogy meg sem oldható iOS 8 nélkül.

    @szlaszlo: olvassuk fel neki a magyar nyelvi szótárat, hogy milyen szavakat nem ismer fel? vagy a bűn és bűnhődést hadarva? vagy tájszólásban? vagy nem értem. eddig eleve nem is volt magyar nyelvre lehetőség a Siri diktálásnál.

  4. Kevés dolog van, aminek ennyi értelme van. Végre küldhetek majd üzenetet kocsiban is.

  5. @jarodfree: Jaja én is erre gondoltam, és ahhoz képest jó lesz!

  6. Kár hogy nem látszik mi lett a diktálásból….

  7. @Korte68: tedd ki teljes képernyőre a videót, 720p-ben tökéletesen látni a szöveget.

  8. Na ez vegre hasznos! Kb a leghasznosabb sztem au egesz iOS8-bol… Ilyen nyelvtoroket ugysem fogok surun bemondani:D

  9. Sziasztok, Én kipróbáltam és amit akinek el szerettem volna mondani azt profi módon írta és küldte el…

  10. iPhone -ról olvasom… Ott semmi nel látszik…

  11. @Korte68: akkor nézd meg számítógépen. ilyen kisméretű képernyőn semmi értelme a HD, fullHD, vagy adott esetben 4K felbontásoknak sem, mert túl kicsi hozzájuk a képernyő mérete.

  12. Hogy lehet ezt meg csinalni

  13. Vezetőknek maga megváltás 😀 azokat a szavakat is felismeri, amiket én adok hozzá egyedileg?

  14. akkor is mukodik ha angol nyelvu az operacios rendszer, vagy csak ha magyar ?

  15. @Meksz Viktor: ezt csak az iOS 8 előzetes, fejlesztőknek szánt verziója tartalmazza, ami a nagyközönség számára ősszel lesz elérhető.

    @Tibor Hanis: természetesen bármilyen nyelven használt készüléken elérhető, ha a magyar billentyűzet van kiválasztva.

  16. @Jadeye: PC-n valamivel jobb. De mondjuk semmiből nem tartott volna olyan felvételt készíteni, ami felülről mutatja a telefont, vagy legalább képernyőmentéseket csinálni… hogy szifonról olvasva is legyen értelme….ha már szifon portál vagytok…

  17. hogy kell a diktálást aktiválni? nekem csak Emoji ikon van a mikrofon helyet?

  18. @Nagy István: ezt csak az iOS 8 előzetes, fejlesztőknek szánt verziója tartalmazza, ami a nagyközönség számára ősszel lesz elérhető. ha nem az van fent, akkor ez sem lesz elérhető, és a béta alatt is csak adott appok esetén jelenik meg.

  19. @Korte68: Istenem, ez a rohadt magyar mentalitás… elmondta a srác a videóban, hogy szinte hibátlan lett, sőt valamelyik szöveget teljesen hiba nélkül sikerült leírni… Mit akarsz még, bírósági végzést, hogy biztosan nem hazudott?

  20. Valószínű a Nuance motorját használja, mint ahogy a Siri egyébként is teszi.
    Magyarul már most is lehet diktálni a Dragon Dictation appban:
    https://itunes.apple.com/us/app/dragon-dictation/id341446764?mt=8

    Elég hasznos lesz, bár valószínűleg csak annyi történt, hogy a magyarnál és jópár nyelvnél beletették a gombot a szóköz mellé és kész.

  21. @Jadeye: ios 8 van fent. épp ezért kérdem, mert pl a videoba mikrofon látszik ahol nekem a emoji ikon van.

  22. Nekem nagyon tetszik, nem fagy, és ha kell a káromkodást is megérti.
    Viszont cserébe, ha gépelni szeretnék az autókorrekt nagyon teszi a dolgát, olyanyira, hogy kisem tudom kapcsolni

  23. @Nagy István: na, meg lett, a sirit kell engedélyezni.

  24. @iBenito: Minek is akkor videó?! Leírják hogy tök jól működi egy sorban aztán annyi….Én csak egy korrekt cikket akarok, ami nem csak 20″-os képernyőn élvezhető… Ennél színvonalasabb cikket vártam ennyi…

  25. @Korte68: Nincs ezzel semmi gond, azért készítettem rövid videót, mert az átlagember max 1-2-3 percig néz egy videót. Megpróbáltam a legrövidebben felvenni és írni róla gyorsan, mert mindenki érdeklődik ez iránt, hogy hogyan működik a diktálás.

  26. Swype megy már benne?

  27. Arra képes lesz az ios 8, hogy angolul megmondom a sirinek hogy írjon egy sms-t, majd magyar nyelven diktálom neki a szöveget?

  28. Jol gondolom,hogy evvel egy nagy lepest tettunk a magyar Sori fele?

  29. Én ma kocsiban ülve így SMS-eztem mindenkivel, hiba nélkül írt mindent. 🙂

    @vtechun: még nincs App Store-ban, úgyhogy nem. A SwiftKey, a Swype és a Fleksy is írta, hogy már kódolnak; gondolom lesz béta is az iOS 8 GM előtt.

  30. @David: zsír, jelenleg androidon vagyok, swype-pal, nagyon hiányozna iphone-on, ha esetleg átállnék, ami esélyes

  31. Az lehet hogy mar azzal a régi shift a frissitesre ipsw betalloz módon nem lehet dev account nélkül felrakni a betat?:)

  32. Igazából ez nagyon szükséges volt már, különben eléggé lemaradt volna az Apple ebben az évben. A Google alkalmazások mindegyikében simán tudsz diktálni, még az iOS-re készült Maps-en, Search-ben is felismeri a magyar nyelvet tökéletesen.

  33. A hangvezérlés is működik magyarul? Vagy az maradt angol?

  34. @Put2: Engem is az érdekelne, hogy lehet-e mondjuk hanghívást kezdeményezni? Tehát nem a Siri-re gondolok, hanem a hanggal tárcsázásra!

  35. @vtechun: természetesen nem, hiszen az csak egy opció lesz, amint majd a fejlesztői kiadják az iOS 8 hivatalos megjelenése után. alapból a rendszer nyilván nem tartalmazza a külső fejlesztők dolgait, hiszen azok még meg sem jelentek.

    @solarenqu: ebben az évben is önmagaddal való kiszúrás az ezzel való trükközés, mert abban a pillanatban, hogy újraaktiválást kér az eszköz, nem fogod tudni aktiválni UDID regisztráció nélkül. magadat kíméled meg bármi problémától, ha regisztráltatod az eszközödet.

    @Put2, @itanczos: a Siri letiltása után megjelenik alatta a csak hangtárcsázás opció, de ott nincs magyar nyelv.

  36. @jarodfree: Kocsiban? Én már alapból utálok pötyögni, szóval nekem csak kocsiban, hanem minden helyzetben jól fog jönni 😉

  37. A sok új cuccal együtt mennyi helyet foglal el az iOS 8 bétája? Minden külső app nélkül úgy értem.
    Nálam az iOS 7 most kb 2,6 GB-t eszik.

  38. @Jadeye:

    nekem 22″ monitorom van HD felbontással, követtem az itt leírt utasítást, és bizton állíthatom, hogy nem sok látszik a videóban bemutatott készülék kijelzőjéből. Megértem az evvel kapcsolatos negatív hozzászólásokat.

  39. @belaba01: iPhone-on, tehát maximum 4″-en nézte, nem 22″-es monitoron. 4″-en nyilván nem fog látszani. egy 22″-es monitor meg már full HD, nálam semmi gond nincs a szöveggel rajta, tökéletesen látható. a 4″ eleve nem erre való.

  40. Kivitelezhető, hogy sirinek mondom pl: “send a text message to my wife” és a diktálandó szöveget ne angolul próbálja leírni, hanem magyarul ismerje fel? Egyelőre csak angolul tudom használni, magyarul csak az üzeneteken belüli mikrofon ikonnal. Vezetés közben egyszerűbb lenne így.

  41. @MySeeGee: mivel Siri jelenleg nem vezérelhető magyarul, így erre egyelőre nincs mód, hiába tudsz diktálni magyarul.

  42. Vesszőt Ti tudtok csinálni ? Nekem mindig csak azt írja ki hogy “Vesző”.


Add a Comment