Kipróbáltuk: iOS 8 – diktálás Sirivel magyarul (videó)

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az iOS 8 egyik újdonsága, hogy a Siri diktálás funkciója 22 újabb nyelvvel gyarapodott. Most már magyarul is megért minket, tehát ha szeretnénk valamit diktálni neki, akkor kényelmesen megtehetjük. Természetesen szkeptikusok voltunk ezzel kapcsolatban, mivel a magyar nyelv nem a könnyű nyelvek közé tartozik.

Screen Shot 2014-06-03 at 12.21.06

Tegnap éjjel és ma reggel is többször küldtünk üzenetet egymásnak a diktálás segítségével, arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire ért meg minket a rendszer, mennyire használható ez a funkció. Ezt persze videóra is vettük, így megnézhetitek, hogy tulajdonképpen hogyan is működik:

Összességében sokkal rosszabbra számítottunk. Jelenleg ugyan a diktálás előtt minden alkalommal újra kell indítani az alkalmazást, mivel befagy, de ettől függetlenül nagyon jól felismeri a magyar nyelvet, így akár vezetés közben is komoly segítségünkre lehet ez funkció.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @nitrogen: jelenleg biztosan nincs ilyen, de elképzelhető, hogy meg sem oldható iOS 8 nélkül.

  @szlaszlo: olvassuk fel neki a magyar nyelvi szótárat, hogy milyen szavakat nem ismer fel? vagy a bűn és bűnhődést hadarva? vagy tájszólásban? vagy nem értem. eddig eleve nem is volt magyar nyelvre lehetőség a Siri diktálásnál.

 2. @Korte68: akkor nézd meg számítógépen. ilyen kisméretű képernyőn semmi értelme a HD, fullHD, vagy adott esetben 4K felbontásoknak sem, mert túl kicsi hozzájuk a képernyő mérete.

 3. @Meksz Viktor: ezt csak az iOS 8 előzetes, fejlesztőknek szánt verziója tartalmazza, ami a nagyközönség számára ősszel lesz elérhető.

  @Tibor Hanis: természetesen bármilyen nyelven használt készüléken elérhető, ha a magyar billentyűzet van kiválasztva.

 4. @Jadeye: PC-n valamivel jobb. De mondjuk semmiből nem tartott volna olyan felvételt készíteni, ami felülről mutatja a telefont, vagy legalább képernyőmentéseket csinálni… hogy szifonról olvasva is legyen értelme….ha már szifon portál vagytok…

 5. @Nagy István: ezt csak az iOS 8 előzetes, fejlesztőknek szánt verziója tartalmazza, ami a nagyközönség számára ősszel lesz elérhető. ha nem az van fent, akkor ez sem lesz elérhető, és a béta alatt is csak adott appok esetén jelenik meg.

 6. @Korte68: Istenem, ez a rohadt magyar mentalitás… elmondta a srác a videóban, hogy szinte hibátlan lett, sőt valamelyik szöveget teljesen hiba nélkül sikerült leírni… Mit akarsz még, bírósági végzést, hogy biztosan nem hazudott?

 7. Nekem nagyon tetszik, nem fagy, és ha kell a káromkodást is megérti.
  Viszont cserébe, ha gépelni szeretnék az autókorrekt nagyon teszi a dolgát, olyanyira, hogy kisem tudom kapcsolni

 8. @iBenito: Minek is akkor videó?! Leírják hogy tök jól működi egy sorban aztán annyi….Én csak egy korrekt cikket akarok, ami nem csak 20″-os képernyőn élvezhető… Ennél színvonalasabb cikket vártam ennyi…

 9. @Korte68: Nincs ezzel semmi gond, azért készítettem rövid videót, mert az átlagember max 1-2-3 percig néz egy videót. Megpróbáltam a legrövidebben felvenni és írni róla gyorsan, mert mindenki érdeklődik ez iránt, hogy hogyan működik a diktálás.

 10. Arra képes lesz az ios 8, hogy angolul megmondom a sirinek hogy írjon egy sms-t, majd magyar nyelven diktálom neki a szöveget?

 11. Én ma kocsiban ülve így SMS-eztem mindenkivel, hiba nélkül írt mindent. 🙂

  @vtechun: még nincs App Store-ban, úgyhogy nem. A SwiftKey, a Swype és a Fleksy is írta, hogy már kódolnak; gondolom lesz béta is az iOS 8 GM előtt.

 12. Az lehet hogy mar azzal a régi shift a frissitesre ipsw betalloz módon nem lehet dev account nélkül felrakni a betat?:)

 13. Igazából ez nagyon szükséges volt már, különben eléggé lemaradt volna az Apple ebben az évben. A Google alkalmazások mindegyikében simán tudsz diktálni, még az iOS-re készült Maps-en, Search-ben is felismeri a magyar nyelvet tökéletesen.

 14. @vtechun: természetesen nem, hiszen az csak egy opció lesz, amint majd a fejlesztői kiadják az iOS 8 hivatalos megjelenése után. alapból a rendszer nyilván nem tartalmazza a külső fejlesztők dolgait, hiszen azok még meg sem jelentek.

  @solarenqu: ebben az évben is önmagaddal való kiszúrás az ezzel való trükközés, mert abban a pillanatban, hogy újraaktiválást kér az eszköz, nem fogod tudni aktiválni UDID regisztráció nélkül. magadat kíméled meg bármi problémától, ha regisztráltatod az eszközödet.

  @Put2, @itanczos: a Siri letiltása után megjelenik alatta a csak hangtárcsázás opció, de ott nincs magyar nyelv.

 15. A sok új cuccal együtt mennyi helyet foglal el az iOS 8 bétája? Minden külső app nélkül úgy értem.
  Nálam az iOS 7 most kb 2,6 GB-t eszik.

 16. @Jadeye:

  nekem 22″ monitorom van HD felbontással, követtem az itt leírt utasítást, és bizton állíthatom, hogy nem sok látszik a videóban bemutatott készülék kijelzőjéből. Megértem az evvel kapcsolatos negatív hozzászólásokat.

 17. @belaba01: iPhone-on, tehát maximum 4″-en nézte, nem 22″-es monitoron. 4″-en nyilván nem fog látszani. egy 22″-es monitor meg már full HD, nálam semmi gond nincs a szöveggel rajta, tökéletesen látható. a 4″ eleve nem erre való.

 18. Kivitelezhető, hogy sirinek mondom pl: “send a text message to my wife” és a diktálandó szöveget ne angolul próbálja leírni, hanem magyarul ismerje fel? Egyelőre csak angolul tudom használni, magyarul csak az üzeneteken belüli mikrofon ikonnal. Vezetés közben egyszerűbb lenne így.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!