fbpx Skip to content

Emlékszem, az iPhone 5s megjelenése után azonnal elárasztották a slo-mo videók a YouTube-ot. Addig szinte alig volt “amatőr” lassított felvétel, de mióta ugye az iPhone is képes erre, rengetegen próbálkoznak vele és mivel nem nehéz utólag megvágni ezeket például az iMovie segítségével, nagyon sok jó slo-mo felvételre bukkanhatunk.

Screen Shot 2014-06-12 at 12.53.00

Szerintem ugyanez fog történni a Time Lapse-szel is, mivel az iPhone segítségével szinte bárki készíthet majd iOS 8 alatt hasonló videókat:

Olvasd el a hozzászólásokat is

14 Comments

  1. Amig magatol dont iel, hogy hany sec/frame-el lovi az anyagot addig pont sz*rt sem er az egesz…

  2. @dnp: Ja, mert az emberek művészi szabadsága sérül, ha nem tudja ugyanazt a vicces felvételt kettővel gyorsabban, vagy hárommal lassabban felvenni. 😀 Én is évek óta hánykolódom álmatlanul amiatt.
    Aki meg ért hozzá és finomabban akar hangolni, annak kismillió app segít a vágás mellett a lejátszási sebességet is állítani.

  3. Ez iphone5-el is menni fog vagy csak 5s és felfele?

  4. Ezzel az erővel minek timelapse? Vedd fel 30fps-el aztán nézd kockánként… Pl a sima fotó app sem találja ki magától, hogy a következő képet akkor most meglövöm 3 seces záridővel 2*2 pixelre, 1600-as ISO-val… gondolom tökre örülnél neki. Művészi szabadságod itt mennyire sérülne? Okoskodjál még….

  5. @dnp: Egy átlagos felhasználonak mint nekem is pont jó, hogy nem kell vacakolnom a beálításokkal, hanem magátol megcsinál mindent. Aki meg ért hozzá és szüksége van a beállítások módosítására az használjon profi alkalmazást amin lehet mindent állítani.

  6. @dnp: mivel ez beta, így elképzelhető, hogy állítható lesz majd a hivatalos kiadásban, de átlagos felhasználásra van belőve, tehát bármi módosítgatás nélkül is használható.

    @Benjámin Pápai: jelenleg az iPhone 4s-ben is elérhető az iOS 8 beta esetén.

  7. lehet zenet is hozzadni?!
    🙂

  8. @kutitomi: utólag, például iMovie-ban szerkesztve igen. egyébként rögzítés közben nyilván nem.

  9. Kissé zavaró, amilyen durván változik az egymást követő képkockák fényereje. Konstans (vagy legalább fokozatosan változó) záridővel és írisszel talán egyszerűbb lenne az utómunka.
    Pár korrekció a cikkhez: eláraztották = elárasztották, ugyan ez = ugyanez.

  10. Eláraszt

  11. dnp: persze, meg minek autó, amikor lovaskocsi is van. Pont arra jó ez a funkció, amit látsz. Ha ennél bonyolultabbat akarsz letöltesz egy timelapse appot a kismillióból. Az se bonyolultabb, mint neked megérteni, hogy miért jó egy automata timelapse. Egyébként meg egy béta appról morogsz rémisztően nagy bölcsességgel. Beszarás, milyen hasznos volt a hozzászólásod 🙂

  12. Hello, azt szeretnem kerdezni, hogy a time lapse videokat vissza lehet valahogy konvertalni normal videora? Sajnos a felesegem veletlenul igy vett fel valamit… esetleg iMovie??? koszi

  13. Akkor bukta, köszi…


Add a Comment