fbpx Skip to content

Az Apple pár perce kiadta az iOS 7.1.2-t, ami remélhetőleg többek között a korábban már említett, az email-csatolmányok biztonságát érintő, valamint egy, Sirin keresztül a névjegyzékhez való illetéktelen hozzáférést lehetővé tévő, illetve a lezárt képernyő bizonyos fokú kikerülhetőségét eredményező hiba javítását is tartalmazza.

iOS_7.1.2_01 iOS_7.1.2_02

Ennél több részletet egyelőre nem lehet tudni, de aki nem jailbreakel, annak természetesen érdemes feltenni a készülékére ezt a frissítést is. Aki pedig jailbreakel, és így nem frissít a 7.1.2-re (sem), annak a hibákról szóló cikkünkben említett beállításokat érdemes eszközölnie annak érdekében, hogy a készüléke védve legyen ezekkel a problémákkal szemben.

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

  • Javítja az iBeacon kapcsolatkezelését és stabilitását
  • Kijavítja egy, néhány más gyártó tartozékával (például vonalkódolvasókkal) kapcsolatos hibát
  • Kijavítja a Mail-mellékletek adatvédelmi osztályának hibáját

Jailbreak?

ih8sn0w szerint ugyanakkor működni fog a 7.1.2-vel is:

A visszajelzések alapján a Pangu a 7.1.2-t is képes jelenleg is jailbreakelni, tehát nyugodtan frissíthet mindenki a 7.1.2-re.

De hogy miért kell adott esetben annyit várni egy jailbreakre? Erről itt írtunk bővebben: Gyakori kérdések: miért nincs még jailbreak adott iOS-verzióra, miért kell ennyit várni?

Hasonlóan ajánlott olvasnivaló az a cikkünk is, amiben az egyes jailbreakes csapatok hivatalos oldalait gyűjtöttük össze. Az abban felsorolt oldalakon kívül egyik sem az igazi, így az ilyen “hamis” oldalakon megtalálható információk valóságtartalma is kétes. Csak a következő oldalak a hivatalosak: Gyakori kérdések: melyek a jailbreaket fejlesztő csapatok hivatalos oldalai?

SHSH

Az SHSH-k iPhone 4s-től kezdve nem használhatóak jelenleg, így bár a mentésük ajánlott lenne, de felhasználni nem lehet őket. Mindenesetre az SHSH-król és azok fontosságáról, valamint a TinyUmbrelláról itt írtunk korábban: Mi az az SHSH, és hogyan működik a TinyUmbrella?

Letöltés

Ha valaki szeretné lementeni a 7.1.2 IPSW fájlját, az az alábbi linkekről teheti meg:

Olvasd el a hozzászólásokat is

91 Comments

  1. Hát ez jó, tegnap jailbreakeltem.

  2. Nem ellenőrizhető a frissítés. Ez miért van? 🙁

  3. @lawindj: vagy valami internetes gond (indítsd újra a készüléket), vagy jailbreakelt a készülék. jailbreakelt készülék nem frissíthető OTA segítségével technikai okokból.

  4. Van még lehetőség restore-t nyomni 7.1.1-re?

  5. iphone 5-re megy fel, ipad-re utana.

  6. Kicsit remenykedtem h vmi ujdonsag lesz 🙁

  7. 7.1.1 nagyon merített, remélem javul a szitu.

  8. Megoldódott. Csak újra kellett indítani a kicsikét. 🙂

  9. @Rafa hogy lehetsz ilyen buta…? Most helentik be az ios 8-at erre te ujdonságot vársz az ios 7.1.2-be?!

  10. @Matej attol meg vmi ujitas kijohet

  11. @lawindj szervertulterheltseg is lehetett az oka, ipad-en nekem ia sokaig keresett.

  12. @The Hypeboy:
    Nincs lehetoseg restore 7.1.1-re mivel ez a legfrissebb es ez mar OTA frissites!(gondolom) :))

  13. @scania460 @The Hypeboy neha meg 1-2 oraig van ra mod

  14. @The Hypeboy: összes tartalom és beállítás törlését bármikor nyomhatsz, ha nem jailbreakelt, az olyan, mint egy restore.

  15. @RafaTzara:
    Felesleges az akksin pörögni. Nincs köze hozzá az oprendszernek, így sem a 7.1.2, sem a 8.0, sem pedig a 11.0 nem fog rajta segíteni. Amitől merül a telefonod, az a felesleges push értesítések és az alkalmazás frissítés a háttérben.
    Nálam 17 alkalmazás szeretne frissíteni a háttérben, ebből 4-nek van rá valóban szüksége.

  16. 7.1.2-vel jailbreakelhető maradt, hivatalos forrás: [link törölve, a jailbreak hivatalos oldala a http://pangu.io és nem más.]

  17. @Arcor: de csak a 7.1.1 eseteben merul gyorsabban, es nem is frissit csak 1-2 app hatterben, azert irtam.

  18. @norbert05: Ez esetben tárgytalan a 7.1.1-el kapcsolatos kérdésem 🙂

  19. Most végeztem 10 perce a 7.1.1-el sejtettem, h ma jön direkt vártam de nem eleget, most kezdhetem elölről 🙁
    Tuti jó 7.1.2-re is?

  20. iPod touch 5G-n fissitett valaki?
    Ha igen akkor gyorsabb lett vagy lassabb?

  21. @scania460: ha elolvastad, hogy miket javít, akkor abból leszűrheted, hogy ennek semmi köze a sebességnöveléshez. ez a fent leírt dolgokat javítja.

  22. Istenem mi van itt màr megint? 😀

  23. Segítsetek picit; Haldoklik a telefonom egy pár hete, erőt vettem magamon,hogy feláldozom a jb-et és frissítek, de nem bírok restore-t csinálni. telefonon nem töröl, csak homokórázik, itunes pedig sem dfu sem recovery módban nem akar segíteni. megkettőzött fájlnév hibával és társaival dobál vissza. Ötlet?

  24. Evasi0n oldalon is azt írják, hogy a frissítés után müxik a pangu jb.

  25. @zsooca: frimware betallózással iphone visszaállítást próbáltál?

  26. megpróbálom, most élesztem fel a pc-t mély álmából 🙂 2008 óta iphone-ozok, de így még nem idegesített fel egy phone se…

  27. @norbert05:
    Köszi, tökéletesen megy minden (5S)!

  28. Meg tudja valaki mondani, hogy a lockscreen glitchet javította-e? Amikor hosszan nyomva a kijelzőt az elmozdul jobbra. Mert sok tweak nem működik miatta.
    Köszi előre is a választ:)

  29. @bberci: ha arra gondolsz, hogy a kijelzőhöz érve a kép jobbra mozdul magától, az nem glitch: azzal azt jelzi a készülék, hogy a képernyőt jobbra húzva lehet feloldani a zárolást.

  30. Most új pc-n 11,4005 hibákkal dob vissza az itunes, és minden naprakész. megragadt recovery módban. valaki bölcs egy jó ötlettel? Mert igy nem lesz ébresztőm munkába menni 🙂

  31. 3,5 órája frissít… másnál is ennyi ideig tartott?

  32. @Jadeye: 4S menüből és a frissítéskori képernyő kb 40%-ig már órák óta

  33. Pangu jb-ben vajon benne van ami az evasi0n-ban hogy blokkolja az update daemont?

  34. @Törőcsik Mónika: úgy érted, ott a képernyőn a csík, és csak áll? töltőn van a készüléked? van mentés az adataidról?

    @speedhorse: úgy lenne logikus, de ha jailbreak után megpróbálsz frissítést keresni, hibát kell dobjon.

    @Zeuswolfy: azért nem telepíthető, amit ír is: 7.1.1 vagy korábbi verzióval megy csak, mert még nem frissítettük, hiszen még csak most jelent meg a 7.1.2, és azt sem lehetett azonnal tudni, hogy menni fog-e vele a jailbreak.

  35. @Jadeye: Köszönöm a választ, igen arra gondoltam, azért feltételeztem h glitch mert eddig nem tapasztaltam régebbi verzióknál, vagy csak átsiklottam felette.

  36. @Jadeye: Igen ott a csík és csak áll. Időközben már feltettem töltőre. Pár napos mentésem van igen.

  37. Tehát akkor gondolom hamarosan frissülni fog a repo … Köszönöm szépen a gyors választ 🙂

  38. @Törőcsik Mónika: hát ha nem megy tovább, akkor megpróbálhatsz egy hardresetet (home+power gomb egyszerre lenyomva 10mp-ig). ha ezután nem tölt be a rendszer, akkor recovery módba téve restore-olni kell iTunes segítségével, majd visszaállítod az adatokat a mentésből.

  39. @Jadeye: Köszönöm, épp most sikerült a hardrestettel életet lehelni bele.

  40. @Jadeye: Nem akarom kipróbálni, ha még sincs benne ott lesz nekem az utálatos piros 1-es, bár előbb utobb úgy is megjelenik az magátol is.

  41. @Törőcsik Mónika: az megnyugtató. 🙂 érdemes lehet akkor most egy friss backup az adatokról, majd iTunes-ban frissíteni.

    @speedhorse: nem teljesen értem, ez eleve miért gond, elvégre 7.1.2-re is bátran lehet frissíteni, és így biztos nem lesz ott újabb frissítés.

  42. Nekem 9perc alatt sikeresen fel jött!

  43. @Jadeye: Nem szeretnék több frissítés kapni az Air-emre az apple-től, kiválóan meg vagyok 711-en. A másik itthoni ipad 2-n is 6.1 van jb-zve, és tökéletesen használható. Ami program kellett, azokat az évek alatt letöltöttem úgyhogy a kompatibilitás sem érdekel. Semmi kedvem ahhoz hogy a drágán megvett készüléket 1 év múlva használhatatlanná tegyék. Az air-nel lehet hogy korai a sírás de a 2-t a 7-es bizonyíthatóan gallyra vágta. Igy viszont van egy böngészésre tökéletesen használható készülék az ipad 2 személyében, és ha rajtam múlik ez lesz az Air-el is.

  44. Nekem 5s-en OTA frissítés közben szépen megállt a vége előtt fél centivel a csík kb egy órája.
    Megnézten a hard resetet és boot után 7.1.2-t ír és működik is…

  45. @speedhorse: “Semmi kedvem ahhoz hogy a drágán megvett készüléket 1 év múlva használhatatlanná tegyék.”
    nem értem, mire gondolsz. jailbreak van, ergo semmi veszteni valód nincs azzal, ha felteszed a 7.1.2-t, csak nyersz vele, mert több hibát is javít a 7.1.1-hez képest. jelenleg épp, hogy magaddal tolsz ki azzal, hogy nem teszed fel a frissítést.

    “de a 2-t a 7-es bizonyíthatóan gallyra vágta”
    fentebb azt írtad, hogy fel sem tetted az iPad 2-re az iOS 7-et, hanem 6.1 van rajta jailbreakelve. akkor most tönkre ment az iPad 2-d az iOS 7-re való frissítéskor, vagy nem is frissítettél, és így nem is mehetett emiatt tönkre? vagy mások visszajelzéseire alapozva gondolod, hogy az iOS 7-től használhatatlanra lassulna? bár amúgy mindegy, én frissíteném, mert a letöltött alkalmazásaid is biztosan frissültek közben, ráadásul okkal. jelenleg nem csak az alkalmazásaid lehetnek tele azóta javított hibákkal, hanem az iOS több sebezhetőségét is javították, jailbreak pedig most is van.

    de a te eszközeid, a te dolgod, csak szerintem magaddal tolsz ki.

    @xehomo: érdemes most egy restore-t nyomni, miután csináltál róla egy backupot, mert a hardreset miatt valahol megszakadt a folyamat. ha a vége előtt lőtted ki, akkor a baseband frissítésénél csaptad el. szóval én mindenképpen restore-olnám a helyedben iTunes-ban, miután mentetted az adatokat, aztán visszateheted azokat a backupból.

  46. @xehomo: Milyen hibajelenséget tapasztalhatok? GSM, 3G megy rajta. Nyomtam egy backupot, a restore mindent vissza tesz majd mintha mi sem történt volna??

  47. @xehomo: látatlanban nem lehet megmondani, hogy mit tapasztalhatsz, az is lehet, hogy csak a folyamatjelző nem mozdult valamiért, miközben a folyamat maga végigfutott, de mivel nem lehet tudni, pontosan mi történt, ezért érdemesebb egy restore. ha előtte csináltál egy backupot, majd abból visszaállítod az adatokat, az vissza fog tenni mindent.

  48. Mi a helyzet avval,hogy 20 % korul elofordul,hogy hazafele ha sokat nyomogatom kikapcsol a keszulek…es csak a 7 ota van ilyen ( itt szogeznem le hogy nekem tetszik) csak …-ert kapcsol ki 2 naponta es csak ha toltore dugom kqpcsol vissza…telen rafogtatok a hidegre…itt a jobb ido,igy felteszem megint a kerdest. Ez a frissites vajon megoldja?

  49. @pete66: Nem oldja meg az aksi frissítés, egy aksi csere érett! 🙂

    Nekem is ezt csinalta a 3GS-em illetve ismerősöm 4-e, 15-20%-ot elérte, bizonytalanul lekapcsolt tök véletlenszerűen, aksit kicseréltem, és végig ment 1%-ig 🙂

  50. @pete66: mivel látatlanban nem lehet megmondani, mi az oka, így csak találgatni lehet. ha télen szétfagyott a készülék a hidegben, az esetleg okozhatott ilyet, de ha tiszta restore után is jellemzően mindig 20% körül kapcsol ki magától, akkor az legvalószínűbben egy cellahibás akku, és ki kell cserélni. de ezt anno is írtuk, hogy lehet akkuhiba is. a frissítés részleteinél látod, hogy mit javít. nálad ez az elmondásod alapján tippre akkucsere, de mint írtam, meg kell nézni, mert látatlanban ez csak valószínűsítés, a tény akkor derül ki, ha behozod, és megnézik a kollégák. amellett: http://szifon.com/2014/02/18/akkumulator-allapotanak-ellenorzese-jailbreak-nelkul/

  51. @Jadeye: Köszönöm hogy aggódsz de ez már egy jól bejáratott szisztéma nálam, sajnos az iPhone-jaimon nagyobb volt a kíváncsiságom mint a józan eszem de ipadeknél már okosabb vagyok.
    Így igaz a kettes nem látott 7-et, a gallyra vágást mások tapasztalatból szurtem le, van rá példa százával iPad2, és Mini tulajok közt.
    Az appokkal semmi gond nincs iOS 7 alatt sem, az összes meg van asztali gépen ha gond lenne. Egyszóval felkészültem arra ha az oroszok ledobnák az atomot 😀

  52. Frissült az OSX is 10.9.4-re

  53. @alali: tény, de iPhone-os oldalként az OS X frissítései minket annyiban nem érintenek, mint az iOS frissítései.

  54. Erzésre mintha kicsit simább lenne. i4S

  55. Sziasztok!
    Esetleg van valami megoldás arra, hogy bal kezeseknek a másik oldalon legyenek a kapcsolók?

  56. @Jimanszky: mivel ezt még a jobbról balra író nyelvek (például héber, arab) esetén sem módosítja az iOS, így erre gyakorlatilag nincs mód jelenleg.

    @Mazo: nyilván mivel a jailbreaknek ez nem része, így ezt előbb fel kell telepítened. ezért nem találod a mappáit, mert nincs telepítve. keresd meg a Cydia keresőjével, és telepítsd fel.

  57. 7.1.2 iTunes frissités után azt írja a Pangu hogy: Already Jailbreak. Mit tegyek?

  58. @LuxeHD: készíts mentést az adataidról, restore-old, aktiváld, jailbreakeld, állítsd vissza az adataidat.

  59. @Jadeye: Köszönöm a gyors, hasznos választ

  60. @Jadeye: Köszönöm 🙁

  61. i4-re érdemes frissíteni ?

  62. @Zoltán Fábián: minden készüléket érdemes frissíteni, azért adja ki az Apple a frissítést. a lassulás vagy merülés nem a frissítés miatt van, hanem valami app vagy beállítás (vagy akkuhiba).

  63. Jailbreakeltem a telefonomat, iPhone 4 7.1.2.
    Tökéletesen rajta van a Cydia meg minden de az a baj, hogy mikor telepíteni akarom a Winterboard-ot akkor azt írja ki hogy.
    Depends: preferenceloader.
    Depends: libhide >=2.0.4.
    Mi a baj?
    Köszönöm segítségeteket.
    Értelmes választ légyszíves!
    Köszi.
    Szia! 🙂

  64. @Takács Kevin: kellene neki a két említett csomag (a másodiknál pedig megadott verzió is), de nem találja őket. frissítsd a csomagok listáját.

  65. Nekem csak olyan problémám van, hogy a frissítés előtt mindig jön a 3014-es hiba!
    Az asztali gépen, és a laptopon is!
    Host fájl rendben! A laptop 1 hete lett teljesen újrahúzva…
    Szóval, mindkét géppel, bármelyik USB-n keresztül állandóan 3014-es hiba.
    A kábel eredeti, az asztali gép, és a laptop is simán kommunikál az iPhone-nal… Biztonsági mentés simán megy, szinkronizálás is…
    De frissíteni nem akar… iPhone 4, nem jailbreak-elt a készülék!
    Ötletek?

  66. Nyilván telepítettem a Zeppelint, és más tweeket is. De sehol neem találom a telepített tweekeket.
    7.0.6 JB alatt evvel a progival itt voltak a tweekek, mint a képen, de most sehol nem találom.
    http://tizedeskedvence.uw.hu/szifon.jpg
    Ha viszont valaki megtenné, hogy becsomagolja, ahogy kell, és bekerül a csomag Cydiába, akkor bármikor
    le tudom tölteni, és nem csak én 😉 Talán van más VW-s is 😉 (sajna az ilyenbe nincs időm már belemerülni)
    Segítséget előre is megköszönöm.

  67. @Mazo: ez nem úgy megy, hogy csak úgy gyorsan feldobja bárki is Cydiába, és akkor az majd jól települ, hiszen ha nem tudja a Cydia, hogy hová kellene másolnia a fájlokat, akkor nem fogja bemásolni. a Cydia csak így magától azt sem fogja tudni, hogy eleve mit kezdjen ezzel.

    gondolom, semmi olyat nem telepítettél fel, mint az afc2add, anélkül viszont nincs teljes fájlrendszer-elérés. az afc2add viszont a 7.1 óta nem működik, így azt frissíteni kellett, és most AFC2 (Apple File Conduit “2”) néven kell fusson sauriknak köszönhetően. https://cydia.saurik.com/info/com.saurik.afc2d/

    ha ezt felteszed, szerintem előbújnak a most nem látszódó mappák.

  68. @Jadeye: lenne egy kérdésem
    Tesóm iPhone 4S-éröl (iOS 7.1.1)csinált egy biztonsági mentást majd kicserélte mert rossz volt a kijelzője,lett egy iPhone 5S-e amin iOS 7.0.4 van!
    És az lenne a kérdesém hogy mi a teendő akkor ha a biztonsági mentést tulajdonképpen nem irja ki!?
    Vagyis a beallitasok/eszközök-ben kiirja a biztonsagi mentest de a ,Biztonsagi mentes visszaállítása’ opcióban nincs!
    Vagyis mintha nem csinálta volna meg a mentést! 🙂
    válaszod előre is köszi!

  69. Ugy ertem hogy az iPhone 4S biztonsagi mentését nem írja ki de az eszközöknél pedig igen!

  70. Jailbreak után rámentem arra, hogy “Restore backup”, de az iTunes felülírta a backupomat, pedig direkt restore után ráböktem, hogy Set up like a new phone… Ilyenkor mi a teendő, buktam minden adatomat? Mindig így csináltam, már 4 éve és ilyen sose fordult még elő (backup, restore, jailbreak, restore from backup). Valakinek van valami ötlete?

  71. Ja és még természetesen megnéztem, hogy rajta van-e a gépemen a régi backup, de felül lett írva az 500 mb-os 6,7-re… Nagyon mérges vagyok, most így az összes adatom elveszett, pedig nem is csináltam semmit rosszul…

  72. @Jadeye: feltettem, sajnos nem oldotta meg, ugyan annyit látok 🙁
    ráadásul most xp alatt még az iFunbox is magától kilép. akkor is ha nincs az iPhone csatlakozva. maradtam volna 7.0.6-on 🙁

  73. @scania460: azért nem írja ki, mert ahogyan azt már leírtuk számtalanszor: újabb iOS-verziós rendszerről (iPhone 4s, 7.1.1) készült mentés nem állítható vissza korábbi iOS-verziós (iPhone 5s, 7.0.4) rendszerre. frissítse az iPhone 5s-t 7.1.2-re, és akkor fel fog menni a backup.

    @szabirka24: biztosan nincs másik backup a gépeden?

    @Mazo: és újraindítottad utána a készüléked? az iFunbox hibájának akkor ehhez nincs semmi köze.

  74. @Jadeye: már 3x volt reboot. tudom, hogy iFunboxnak ehhez semmi köze, az csak egy plussz. mert ha jön a baj, akkor csőstől 😉

  75. @Jadeye: Köszi igy mostmar megy rá a biztonsági mentés 🙂

  76. @Mazo: megvan! balfék voltam rosszul emlékeztem hol van. A gyökér /Library-ban van 🙂 már csak iFunboxra kell megoldást találnom, hogy miért lép ki mindig 2-3 másodperc után.
    Kösszi a segítséget!

  77. Sziasztok. Szeretnék tanácsot kérni. Sima 4-em van és frissítettem a 7.1.2-re, de azóta nagyon belassult a készülék. Az Itunes-ban a visszaállítás menü pontban vissza tudom állítani 7.1.1.-re?

  78. Köszönöm a válaszod. Megpróbálom.

  79. Lenne még 1 kérdésem. Az Itunes-ben az alsó sávban látható hogy mennyi szabad memória van a telefonon, illetve, hogy mi mekkora helyet foglal el. Az “egyéb” oszlopban milyen adatok találhatóak?

  80. Köszönöm még egyszer a gyors válaszod! 🙂

  81. Sziasztok!
    – A telefonomon a 7.1.2 van.
    – Bekapcsolom az Értesítési Központban, hogy jelezzen ki mindent.
    – A naptárban beállítok mai napra eseményt. 1-et egész naposra, 1-et órától óráig.
    – A naptárban a jelzéseknél mindent bekapcsolok.
    – Ha lehúzom az értesítési központot, akkor csak az “órától óráig” esemény jelenik meg a naptár résznél, az egész napos esemény pedig nem.
    – Ha mondjuk a mai napra csak egész napos esemény van beállítva a naptárban, akkor a naptár résznél nagyon halványan jelenik meg 3 vonal és a “Nincs esemény” szöveg.
    Ennek így kell lenni?

  82. folyt…
    – Ha az “átlátszóság csökkentése” ki van kapcsolva és lehúzom az értesítési központot, akkor a naptárnál már látszik a 3 vonal és a “nincs esemény” szöveg. De az egész napos esemény ekkor sem jelenik meg.
    – Viszont ha be van kapcsolva az “átlátszóság csökkentése”, akkor a naptár résznél a 3 vonal és a szöveg nagyon-nagyon halványan látszik.


Add a Comment