fbpx Skip to content

Már lassan két hete, hogy a nagyobbik iPhone készüléket, az iPhone 6 Plus-t használom. Mikor kezembe fogtam a készüléket, nem gondoltam volna, hogy kitartok mellette, azonban mára már megszoktam.

IMG_7193

Ezalatt az idő alatt a kezdeti bizonytalanság átváltozott kíváncsisággá, ami azért is fontos, mert ezzel ismét értelmét láttam, hogy cseréltem a készülékemet. Őszintén szólva egyáltalán nem gondoltam arra, hogy a sima iPhone 6-ot válasszam. Nem amiatt cseréltem le az iPhone 5s-t, mert tetszett az új, hanem azért, hogy nektek írhassunk róla és elmondhassuk a véleményünket. Így inkább választottam az érdekesebbnek ígérkező, nagyobb készüléket, mint a sima 6-ost. Hogy mi történt az elmúlt egy hétben?

Megszoktam. Megváltoztattam azt, hogy hogyan fogom a készüléket. Megváltoztattam az eddigi megszokott dolgaimat. A kezdeti “úristen, ez hatalmas” mondat már nem hagyja el a számat, márpedig az első pár napban őszintén kétségeim voltak, hogy ez lesz-e a megfelelő választás számomra. Azóta kipróbáltam a sima iPhone 6-ot is, így bőven van már összehasonlítási alapom, hogy melyik készülék mire jó.

IMG_7204

Tehát valóban, a bizonytalanság kíváncsiságba csapott át, ami azt is jelentette, hogy amit eddig megszoktam, azon változtatnom kell. Például tömegközlekedésen már nem tudom egy kézzel nyomkodni a készüléket, így ilyenkor nem veszem elő, vagy csak akkor használom, ha leülök. Megváltozott az is, ahogyan tartom, most már nem alulról a kisujjammal tartom, hanem az egész tenyeremben van a készülék, így akár 1 kézzel is el tudok olvasni egy üzenetet és elérem a tetejét is, anélkül, hogy segítséget kérnék a másik kezemtől. Ez egyébként nagyon fontos, mert továbbra is sokszor használom 1 kézzel, de önkéntelenül máshogy fogom.

IMG_6393

Próbálom kihasználni a nagyobb kijelzőt, fotózom, videózom, videót vágok, olyan alkalmazásokat keresek, amik már optimalizálva vannak és több információt tudnak megjeleníteni ezen a felületen. Így bizonyos tekintetben gyorsabban is tudok dolgozni. Kihasználom a fektetett módot, a több billentyűt a billentyűzeten.

Bátran használom a készüléket és nem aggódom, hogy lemerül a nap közepén, mert bírja. Általában reggel 8-kor leveszem a töltőről és körülbelül este 8-ig 30%-ig merül. Akkor még éjfélig kényelmesen nyomkodom, aztán pedig újra töltő. Tehát számomra továbbra is 1 napot bír, azonban komolyabb használat során is bízni lehet abban, hogy kibírja az egész napot.

ip6handson2_678x452

Mint már írtam, többet fotózom, videózom. Nyilván a kijelző miatt jobban szeretek vele fotózni, szebbek a képek és a videókat is kényelmesebben tudom megvágni az iMovie-val és tovább küldeni. Ez persze igaz az iPhone 6-ra is.

Fekete készüléket választottam, és ennyi idő alatt hozzászoktam az új dizájnhoz is. Kifejezetten tetszik a lekerekített szélű kijelző és a vékony kivitel, bár még mindig inkább tokban hordom, mert nem teljesen szoktam meg a nagyobb méretet, emiatt kissé félek, hogy egyszer kiejtem a kezemből. Persze ha már tényleg hozzászoktam, akkor idővel biztosan tok nélkül fogom használni. Az iPhone 6-okhoz való tokokról írtunk már korábban, itt: Új Apple tokok az iPhone 6-hoz és iPhone 6 Plus-hoz és itt Mennyire védik az új Apple tokok az iPhone 6 készülékeket? (videó).

IMG_6380

Mi a véleményem a sima iPhone 6-ról? Szerintem továbbra is az a tökéletes készülék azoknak, akik váltani akarnak, de nem terveznek nagyobb változást, még nagyobb kijelzőt. Sok ismerősöm mondta, hogy neki a Plus túl nagy és a sima iPhone 6-ot fogja venni, és én nem is akarom őket meggyőzni, nem is kell. Az iPhone 6 ideális készülék lett, nagyon szép új designnal és kijelzővel, ugyanolyan jó kamerával, mint az iPhone 6 Plus. Lényegében mindenkinek ajánlom a váltást az új készülékre – talán iPhone 5s tulajdonosoknak igazából felesleges, de akinek tetszik az új, váltson bátran.

Az iPhone 6 Plus-t kizárólag azoknak ajánlom, akik szeretnének nagyobb kijelzőt, szeretnének picit kilépni a komfortzónájukból és kipróbálni azt, hogy egy ekkora kijelzőt hogyan tudnak produktivitásra használni. Szerintem megér egy próbát, de természetesen mindenki saját maga dönti el, hogy neki megéri azt a “Plus” fáradtságot.

Korábbi iPhone 6 és iOS 8 cikkeink:

Amennyiben kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel, megpróbálok rá válaszolni. 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

48 Comments

  1. Nekem igazából lenne egy kérdésem. Tudja valaki, hogy kb iStyle-ban mennyi lesz a 6 plus? Nagyon sokat segítenétek. Köszi.

  2. “Harmincezer, vagy …háromszázezer”

  3. En ma a westendben láttam i6-ot 250(azt hiszem 258 de nem biztos)ért. Nagyon meglepődtem mert mindenhol csak 300felett láttam. Jo persze a 126gb-s 300volt de a 16gb-s "olcso" volt. Ti mennyiért vettétek ??

  4. @MACracker: ezt egyelőre talán még az iSTYLE sem tudja, de várhatóan ugyanannyi, amennyi az online Apple Store-ban. amint kiderül, hogy mikor (és mennyiért) várható itthon, arról lesz hír úgyis. addig a külföldi árak alapján tudsz viszonyítani.

  5. Sziasztok! Lehet nem pont ide tartozik, de lenne egy kérdésem, van egy sima i6-om, estére mindig elmerül nagyjabol 20-30% ra. A kérdés ha este teszem töltöre es csak reggelre veszem le, az baj?? Tehát h minden ejjel’ kisutom’, az nem árt az akksi élettartama ra???kosz előre is !

  6. @peter.porkolab.9: a készülékedben Li-technológiás akkumulátor van. annak nemhogy nem árt, ha időközben rátöltesz, hanem még hosszú távon hamarabb tönkre is megy, ha folyamatosan lemeríted. nyugodtan rajta hagyhatod a töltőn egész éjjel, túltölteni sem fogja.

  7. Kerdesem : az uj keszulekeken tapasztalhato barmilyen problema ami a korabbi keszulekeken?

  8. Bocs lemaradt : ios8 hibak

  9. @mrisz32: pontosabban? 🙂

  10. Engem igazából az érdekelne, hogy mennyivel kényesebb dolog a hordozhatóság i6 plus esetén? Mennyivel másabb például az i5-nél? Ettől az egy dologtól félek picit, de a nagyobb kijelző mindenféleképpen jobb választás lenne a munkám miatt. Ez a cikk számomra egy picit megerősítés, hogy akinek ilyenre van szüksége, az meg fogja szokni. Bízom benne, hogy velem is így lesz. 🙂

  11. admin: akkor azt mondod hogy a sima 6 es a pluszal való fotozaskor sok különbséget nem látsz?

  12. Akinek ez kellett az vett nemondki note ot….

  13. @David_Viragvolgyi: Nekem az is elfért a zsebemben, ez is elfér. 🙂 Így igazából ebben nincs különbség a fogást kell megszokni úgymond.

    @Krisztian88: Erről írtunk külön cikket már. 🙂

  14. Igen most olvastam. Gondoltam hogy be szúrod ezt a mondatot. Köszi azért. :)))

  15. Csalogató az új iphone, deee, majd meglátjuk 🙂

  16. @Krisztian88: Nem kell sietni vele, itthon még úgy sem kapható értelmes áron.

  17. Szerintem ha a világ el tudta fogadni a Samsung notjait akkor ezt is hamar megszokják.

  18. admin: èn is csititgatom magam, es valószínű meg is várom amíg kishazánkba érkezik, es akkor eldől 🙂

  19. Csak arra gondolok , hogy miota megjelent az ios8 azota sajna az 5s eken sok a problema ( fagyas , kidobal az appokbol es amiket masok is irnak) az iphone 6 osokon minden ugy mukodik ahogy kell?

  20. Mondjuk sajnos ez az èn 5s-emen is felfedezhető. Döccenesek, lassabban indul pl a youtube, előtte ilyenek közelse voltak, csak az ios 8 óta 🙁

  21. Mindig erre voltam pedig büszke, hogy milyen gyors nem akad, de csak megoldódik… Vagy nem.

  22. Én még mindig azon nem tudok dűlőre jutni, hogy 5S-en (8.0.2) miért van az, hogyha a Safariban a megosztás fülön belül átrendezem az alkalmazásokat, illetve a “szürke” (másolás, könyvjelzőhöz adás, stb..) ikonokat, akkor miután teljesen bezárom az alkalmazást és újra megnyitom, a sorrendek visszaállnak a gyári beállítás szerintire..

    Továbbá, hogy miért van az, hogy bejövő hívásnál némelyik kontakt képét teljes képernyőn látom, némelyiket pedig csak kis körben, mint pl a 7.1.2 esetén?

    Ezektől eltekintve nálam eddig hibátlan az iOS 8, talán többet is bír egy picivel az akksi.

  23. I6on is meg sok a bug, az egyik legidegesitobb, amikor megnyitom a telefont h felhivjak vkit, elkezd baromi magas hangon bugni az also hangszoro! Kb 3 napnta egyszer eljatsza, es akkor ujra kell inditanom. Tok ciki mindenki oda nez hogy mit az 😉 Es van meg jo par bug, de nem erdekel, mert nemsokara ugyis kijavitjak. Amugy imadom gyonyoru szep, kivul-belul, mar kezdem megszokni h 7 inchel nagyobb, de amikor megint kezembe veszem a regi 5ost, akkor azert rajovok h az a tokeletes meret telefonalasra. Nem lepodnek meg ha valamikor megint visszaternenek 4eshez is. Akinek van ipadja is, annak sztem a 4 a tokeletes meret.

  24. ” …. nagyon szép új designnal és kijelzővel … ” … hát nem ezt hangoztatom amióta megjelent??? végre megint belenyúltak 🙂 és a “letörés” az üveg szélén 🙂 … az képeken is megvett kilóra … még nem fogtam élőben, de tuti tetszeni fog … és a két “vonal” a készülék hátoldalán 🙂 vitás, de jobb, mint az i5 hátoldalán a két bazi nagy “folt” …

  25. Nevezzetek szőrszálhasogatónak, de szerintem nagyon sokszor használjátok azt a szót, hogy készülék 😀 Ebben az írásban 14x, az oldalon(linkek címei pl) a kommentek nélkül kb 30x található meg. És csak azért jegyzem meg, mert teljes mértékig fölösleges szó, hosszú, zavaró és értelmetlen (szerintem). Az iPhone 6 az egy készülék, ez nyílvánvaló, senki nem vonja kétségbe, ragozás miatt pedig tényleg nincs értelme odaírni mindig. iPhone-t, iPhone-ra, iPhone-nal, stb. Vagy iPhone vagy készülék. Ez így, olyan mint az asszony vidéki nagymamájánál a kommunikáció, amikor a teccikezés és a magázás között próbálunk lavírozni, de csak egyszerre megy minden mondatban. 😀 Nem vagyok nyelvtan náci, csak feltűnt már korábban is. Jah és boldog vagyok, hogy ezt megoszthattam. ;D

  26. @mrisz32 @Krisztian88 én megvettem egy Gold 64Gb i6+-t de nyugodjatok meg, csak az iOS bugos még mert pl engem még a 8.0.2 is kidob a BEÁLLÍTÁSOKBÓL.

    Amúgy mindenkinek mondom, olyan finom fogása van a 6+-nak, hogy egyszerűen mondva: brutálisan jó. Nekem volt 3G&GS/4/5/5S a tulajdonomban, de mit kell mondjak, nagyon király a 6+. Lehet elfogult vagyok mert Apple, de egyszerűen brutál – mint ezt már írtam. A kijelzőn való gépelés -most- olyan furcsa, finom érzést ad vissza, mert eddig megszokotthoz képest most másabb az üveg. Barátnőm kapta meg az 5Sem és neki én szoktam beállítgatni a dolgokat rajta, de -pedig csak csütörtök óta van meg- úgy elszoktam a kiskijelzőtől. Semmilyen bonyodalmat nem okoz. Ne féljetek tőle. 🙂

  27. @medogazda2: 🙂 Igen észrevettem én is, majd legközelebb odafigyelek.

  28. én is au elfogadható (pl. telekomos /pont lejárt a hűsegg/) árakra várok… :S

  29. @Vari Gery: “miért van az, hogy bejövő hívásnál némelyik kontakt képét teljes képernyőn látom, némelyiket pedig csak kis körben, mint pl a 7.1.2 esetén?”
    a használt kép mérete miatt, de nem teljesen egyértelmű. ha a kép mérete túl kicsi, és így a retina kijelzőn elmosódott lenne, várhatóan akkor lesz kis kör, ha meg elég nagy méretű, akkor teljes képernyős.

  30. iROven: Köszi a véleményt az új telodról. Es a visszajelzést az ios8 ról. Nyakon csapjuk akkor majd a 6 pluszt. :))

  31. Akarom mondani csípjük

  32. Előfordult valakinél, hogy a Fotók app-ban nem jelent meg a kis szív ikon? Nekem most restore után ez a helyzet, viszont van olyan opció, hogy amikor a téglalapból kimutató kis nyílra nyomok, hogy kép mentése, ami letölti (gondolom a készülékre, bár fogalmam sincs, hogy honnan) és ezután a kis szív ikon megjelenik. Azonban enélkül a lépés nélkül még a "Szerkesztés" gomb sem működik, hanem duplikálnom kell a képet először és csak utána engedte… A "kép mentése" gomb ezt is "megoldotta". Ha van valakinek ötlete, hogy ez miért van, illetve valami megoldása rá, kérem írja meg! Köszi előre is.

  33. I 6-ot nyuzok egy hete,5s-röl váltottam.marha jó a telefon,szép,jó a fogása.ios8 meg még elég bugos de lesz jobb is.

  34. 2 napja használom a 6 , és eddig nagyon tetszik de az viszont nagyon zavar, hogy szinte a 6 ra semmi sincs a gyári appok kívételével optimalizálva. Mindent felnagyít, és emiatt olyan "gagyi" hatása van az egésznek. Ami viszont optimalizálva van az nagyon frankó. Remélem felgyorsulnak a frissítések és a szifon app is megkapja a full HD támogatást….

  35. 6 plusszos akart lenni, csak a plussz jelet valamiért kitörölte az elküldés után!

  36. Tesztelem a 6 os verziot es ugyan olyan hasznalat mellett mint az 5s em ugyan olyan gyorsan merul az aksi! Egyebkent ennyi penzert nagyon bejott nekem (170000) iphone6 128 gigas! A bugok ugyan ugy jelen vannak mint az 5 on! Ios8 ota a vodafonos igo nem mukodik , toroltem! Tapintasra nagyon jo erzes bar a meretei vegett nehez az egy kezes hasznalat de en az 5 ost is 70% ban ket kezzel mukodtettem!

  37. @Jadeye: mar regota fentvannak az arak a magyar appstoreban! 220990-tol kezdodik az uj keszulek!

  38. @Bughi: egy szeptember 30-i hozzászólásomra válaszoltál október 30-án. aznap még nem voltak árak, azóta már nyilván vannak. 😉

  39. @Jadeye: jaj de menovagy h pont nem figyeltem arra mikori a szaros posztotok!

  40. egyebkent azt is irtad h amint kintlesznek azonnal irtok rola,ami nem tortent meg….

  41. remelem most a gatyadba elveztel te kis majom 🙂

  42. bocs
    a kocska jobban fedi az igazsagot 🙂

  43. @Bughi: most csak én nem értem, hogy neked most mi a bajod? ezt a hangnemet meg pláne nem tudom, mire fel engedted meg magadnak velem szemben, de oké.

  44. Az első és a második képen lévő toknak mi a neve/típusa? Köszi előre is a választ..

  45. Sziasztok! Most szeretnék almás lenni… Sok helyen leszólják a 16 GB-os modellt, hogy nem elég semmire, elfogy az alkalmazásokra a memória?… :-(( Ez valóban így van, vagy együtt lehet vele élni mondjuk aktív google, outlook.com és apple cloud felhő használattal??? Most is 16 GB-os telót használok (de iPhone 6 Plust nézegetem, és nem lenne mindegy az ára…) és rendszeres automatikus mentéssel elvagyok vele, pedig a gyerkőcöt fotózom és videózom (HD)… Köszi!


Add a Comment