805
jún 18

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, figyelmesen olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges lehetséges kockázatokat, valamint készítsen biztonsági mentést a készülékén található adatokról. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPad baseband visszaállítása az eredetire már egy elég régóta húzódó kérdés. Erről már írtunk többször mi is, hiszen ha ezt a fajta függetlenítést választjuk, akkor az a GPS funkció elvesztésével jár. Ugyanakkor akiknek a legutolsó, függetleníthető basebandnél, a 05.13.04-nél újabb verzió volt az iPhone 3G vagy 3GS készülékükön, azok számára a hivatalos függetlenítésen túl nem volt, csak ez a lehetőség, hogy más szolgáltatóval használhassák a készüléküket. Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről:

Szerencsére ezek a problémák a mai nappal megszűnnek, ugyanis ahogy röviddel ezelőtt MuscleNerd írta, kiadták a downgrade-et tartalmazó frissített redsn0w-t!

 1. A biztonság kedvéért tallózzuk be a redsn0w-ban az “Extras->Select IPSW” alatt a készüléken aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt. (Akiknek új ibootos 3GS-ük van, azok valójában kihagyhatják ezt a lépést, de nekik sem fog fájni, ha megteszik mégis.)
 2. Nagyon fontos, hogy egy rendes kikapcsolás történjen meg még azelőtt, hogy lefuttatnánk a redsn0w-t! Ehhez dugjuk először a számítógépre a készüléket, majd nyomjuk le hosszan a power gombot a készülék tetején, amíg meg nem jelenik a piros “kikapcsolás” csúszka, azt húzzuk el, és várjuk meg a kikapcsolást. Ezzel elkerülhetőek a ramdisk futása közbeni mount-olási problémák!
 3. A redsn0w-ban menjünk vissza az első képernyőig, kattintsunk a “Jailbreak” gombra. Tegyük DFU-ba a készüléket a megszokott módon. Ezután pipáljuk be a “Downgrade from iPad baseband” opciót, és vegyük ki a pipát az “install Cydia” elől, ha az már fentvan.

 

Miután a ramdisk elindul a készüléken, és megjelenik az ananász, eljut a folyamat a “Flashing Baseband” részhez. Ez elég hosszú ideig fog tartani, ami alatt a folyamatjelző csík sem mozdul, tehát nem kell megijedni! Átlag 3-8 percig tarthat az egész, ami alatt ne nyúljunk a készülékhez! Amint a ramdisk elvégezte a dolgát, a készülék magától újraindul, és az utolsó hivatalos, függetleníthető baseband, a 05.13.04 lesz rajta, működő GPS-szel.

A következő fontos dolog, hogy amennyiben bármi, a 05.13.04-nél újabb baseband van a készüléken, azt a downgrade-hez először frissíteni kell az iPad basebandre! Ez a módszer az összes iPhone 3G esetén gond nélkül működik. Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!

Miután visszatettük a függetleníthető basebandet (05.13.04), maradhatunk az éppen aktuálisan a készüléken lévő firmware-verzión, vagy készíthetünk a redsn0w segítségével basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et is akár (természetesen csak 3GS esetén, mert 3G-re a 4.2.1 az utolsó elérhető firmware!), és azt a custom-öt feltéve majd lefuttatva rajta a jailbreaket, már csak az ultrasn0w-t kell telepítenünk Cydiából.

Letöltés

Példák

Mivel felmerülhetnek kérdések, így összeszedtük a legvalószínűbb eshetőségeket, amit bővíthetünk, ha újabb, nem egyértelmű kérdés merül fel.

 1. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, gyári basebanddel, ami újabb, mint a 05.13.04, függetleníteni akarom, mit tegyek?
  Először tedd fel az iPad basebandet, majd utána fog csak menni a downgrade.
  Kivétel: 2011 34. hetében vagy utána gyártott 3GS, erre TILOS feltenni az iPad basebandet, mert ezekben a készülékekben új RAM és NOR van, ami miatt ez brickeli a basebandet!
 2. Nekem iPhone 3G vagy 3GS van, most iPad basebanddel használom, mit tegyek?
  Futtasd le rajta a downgrade opciót, és kész.
 3. Ez törli az adataimat, a jailbreaket, aktiválást, függetlenítést, bármit? Vagy csak a baseband változik?
  Csak a baseband változik, minden más érintetlen marad.
 4. Nekem az egész folyamat után továbbra is 06.15.00 a baseband, mit tegyek?
  Próbálkozz újra, néha elsőre valamiért nem megy (forrás: @MuscleNerd).
  Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 a downgrade után, az próbálja meg az Extras – Even more – Clear cache opciót, majd utána próbálkozzon újból, kikapcsolt vírusirtó és tűzfal mellett.
 5. Nekem iPhone 4 vagy 4S készülékem van, azon is működik?
  NEM. Ez csak iPhone 3G-re és 3GS-re jó, ahogyan a cikk címében is írtuk! Más készülékekre nem volt, és nem is lesz sosem ez az iPad basebandes megoldás.
 6. Nekem a downgrade után csak “no signal” (nincs hálózat) van, mit tegyek?
  Telepítsd újra a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t, az meg kell oldja (forrás: @MuscleNerd).
 7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?
  Az évet a 3. karakter jelzi: egyetlen számjegyben. Tehát ha xx0yy (2010) vagy xx9yy (2009) van, akkor az szintúgy jó, mint mondjuk az xx133, vagy xx101-ig visszamenően bármi. 3GS esetén nem lehet xx3yy-xx8yy: az xx3yy most 2013 lenne, az xx8yy meg 2008, amikor még nem is létezett 3GS.

Kapcsolódó cikkek:

Címkék:

805 hozzászólás a(z) “iPad baseband downgrade: iPhone 3G/3GS függetlenítés!” bejegyzéshez

 1. blokad írta:

  Sziasztok!

  Jól értem, tehát ha most 06.15.00-ás 3Gs-emen csinálok egy ilyen downgrade-t akkor újra törni kell, vagy marad feltörve, csak a baseband változik?!

  VálaszVálasz
 2. ToniSlow írta:

  @blokad: jailbreak marad. kiveszed a pipát az install cydia elől és ennyi

  VálaszVálasz
 3. blokad írta:

  @ToniSlow: És akkor 5.1.1 független telefonom marad? Mert ha igen már állok is neki :)

  VálaszVálasz
 4. hSn0wQ írta:

  @blokad:Olyan nincs,hogy 5.1.1 független.A függetlenítés soha nem az fw-től függ.A bb verziója számít.

  VálaszVálasz
 5. blokad írta:

  @hSn0wQ: Most 06.15.00-val van függetlenítve ultrasn0w-al. Ha én csak a baseband downgrade-t csinálom meg, akkor marad az ultrasn0w és ezáltal a telefon is független marad?

  VálaszVálasz
 6. Jadeye írta:

  frissítettem a cikket pár lehetséges kérdéssel, mielőtt feltennéd a sajátodat, olvasd át azokat is!

  VálaszVálasz
 7. blokad írta:

  @Jadeye: Köszönöm :)

  VálaszVálasz
 8. hSn0wQ írta:

  @blokad: Én bb váltás elött a helyedben letörölném az Ultrasn0w-t így a bb váltás ideje alatt nem lenne független a teló.Viszont a bb-d 05.13.04-re fog vissza menni.Csak annyit kell csinálni,hogy letöltöd újra az ultrasn0w-t.

  VálaszVálasz
 9. The Hypeboy írta:

  @hSn0wQ: Ez lett volna az én kérdésem, a cikk sehol sem említi milyen BB verziót kapunk végül a telefonra.

  VálaszVálasz
 10. melwilya írta:

  Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.

  VálaszVálasz
 11. Patrik Polgár írta:

  Nekem a 3GS telomon ez a sorozat szám ezt lehet függetleníteni : 88030VL8EDG ezt lehet igaz vagy nem??

  VálaszVálasz
 12. blokad írta:

  Azt írja a redsn0w a select ipsw-nél, hogy unsupported ipsw :/ (3Gs 5.1.1)

  VálaszVálasz
 13. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: értelmetlen és felesleges. a baseband downgrade-je alatt a ramdisk fut, nem az iOS, így irreleváns, hogy fentvan-e az ultrasn0w, vagy nincs.

  @The Hypeboy: mivel a cikk elején le van írva, hogy milyen basebandről van szó, így szerintem egyértelmű, de kiegészítettem lejjebb egy félmondattal.

  @Patrik Polgár: xx134-től nem lehet. akkor szerinted lehet?

  VálaszVálasz
 14. Patrik Polgár írta:

  Bocsi hülye kérdés volt csak biztos akartam lenni !! :D

  VálaszVálasz
 15. chocke írta:

  felraktam sikeresen ráment az 5.13.04 meg is talál a gps de no service van valaki help!

  VálaszVálasz
 16. Dannyka írta:

  Thanks God!!!

  VálaszVálasz
 17. Jadeye írta:

  @chocke: az ultrasn0w ugye fentvan? első körben próbálj egy reset network settings-t.

  VálaszVálasz
 18. chocke írta:

  igen fent van ultrasnow, nyomtam reset network settingst ugyan az van még mindig sajna nem tudom kipróbálni 30as kártyával most csak vodásom van..

  VálaszVálasz
 19. chocke írta:

  a gps működik most próbáltam ki egyszer egyébként írta azt is hogy invaild sim

  VálaszVálasz
 20. Jadeye írta:

  @chocke: eredetileg milyen függő? indítsd újra párszor.

  VálaszVálasz
 21. chocke írta:

  @Jadeye: eredetileg tmobilos, most letöröltem az ultrasnowt meg volt fent fixer is ugye 5.1.1 miatt felraktam újra ultrasnowt szintén no service felirat volt utána felraktam a fixert is és most invalid sim felirat van folyamatosan szerintem ha belerakok egy tmobilos kártyát és azzal raknám fel az ultrasnowt akkor utána menne a vodás is

  VálaszVálasz
 22. wow10 írta:

  Új iboos 3Gs 16GB 6.15 ipad baseband iOS4.1 JB+ függetlenítés.
  Meg lehet oldani a Baseband downgradet??
  Szeretnék ios 5.x -t, JB és függetlenítés is kell!
  Eredetileg nem tudom milyen függő a telefon, valszeg t-s de lehet hogy külföldi.
  Meg lehet valósítani az elképzelésemet?
  Hogy csináljam?

  VálaszVálasz
 23. wow10 írta:

  *Új boot

  VálaszVálasz
 24. ToniSlow írta:

  @wow10: ha a sorozatszám megfelel a követelményeknek akkor tuti meg lehet csinálni. szedd le az ipadbb-t, majd redsnow-al csinálsz egy custom ipsw-t, azt felrakod, jailbreak, ultrasnow és ennyi.

  VálaszVálasz
 25. Jadeye írta:

  @chocke: az új ultrasn0w-hoz már nem kell fixer. elképzelhető, hogy az azért bezavar. az ultrasn0w-nak totál mindegy, milyen kártya van bent, mikor feltelepíted, nem szükséges az sem, hogy legyen bent kártya. szedd le az ultrasn0w-t és pláne a fixert, reboot, majd tedd fel csak a legújabb ultrasn0w-t.

  @wow10: 2. példában leírtuk.

  VálaszVálasz
 26. wow10 írta:

  Utána hogy kell frissíteni ios 5 re?

  VálaszVálasz
 27. blokad írta:

  Nekem többszöri próbálkozásra se downgradelt, sőt most no service, úgyhogy restore…

  VálaszVálasz
 28. chocke írta:

  @Jadeye: letöröltem mindkét ultrasnowt és ha simán berakom a vodás kártyát beírom a pinkódot nem azt írja hogy invalid sim hanem hogy no service ez normális?

  VálaszVálasz
 29. Laca3G írta:

  Sziasztok! Nekem olyan gondom van hogy 05.16.05 (nem ipad) basebanddel nem igen megy a gps, wifivel talál jelet de eldobálja? A telefon egy 3gs és gyárilag független, modellszám alapján elvileg szlovák orangetól származik de ezt neten találtam nemtudom így van e… PLS segítsetek mit csináljak?

  VálaszVálasz
 30. Jadeye írta:

  @wow10: le van írva. de ha az alapján nem megy, akkor inkább bízd valaki tapasztaltabbra.

  @blokad: törölted a redsn0w-ban a cache-t?

  @chocke: látatlanban passz, az adataid mentése után nyomj egy restore-t egy basebandet nem frissítő custom-mel, elképzelhető, hogy valami szoftveres gond.

  VálaszVálasz
 31. Ugyankerem írta:

  Elnézét, ha kérdés otoba, de inkább előtte kérdezek. Az enyém AT&T -s 3GS. Ha viszateszem az előző BB-et, nem kell ujraaktiválni a telót? Mert nincs AT&T-s sim kártyám.

  VálaszVálasz
 32. kiss.adam írta:

  Hali!

  Nekem egy 3G-m van, amin 3.1.3 fut 06.15.00-val (hosszú történet). A redsnow ezért az első lépésnél (az ipsw betallózásánál) “unsupported ipsw”-t dob. Megkerülhető valahogy a probléma?

  Köszi!

  VálaszVálasz
 33. Jadeye írta:

  @Laca3G: első körben szimplán restore. van jailbreak? mert akkor meg kéne nézni, anélkül is ugyanez van-e. ha igen, és sehogy sem akarja a dolgot, akkor…

  ha gyárilag független, akkor kvázi mindegy, honnan származik. a lényeg továbbra is az, hogy mikor gyártották. ha xx134 a sorozatszám eleje, akkor tilos ezzel nekiugranod.

  ha korábbi gyártmány, akkor *esetleg* megpróbálhatod, hogy felteszed az iPad basebandet, aztán visszarakod a 05.13.04-et, majd nyomsz egy restore-t a gyári 5.1.1-re, így visszakapod a gyári 5.1.1-es basebandet. ha ezután sem megy, akkor valami hardveres, és nem valószínű, hogy bármi is megoldja.

  @Ugyankerem: 3. példában leírtuk, hogy nem változik semmi a basebanden kívül, de most beleírom akkor az aktiválást is.

  @kiss.adam: ebben az esetben leginkább nyomsz előtte egy restore-t 4.2.1-re.

  VálaszVálasz
 34. Ugyankerem írta:

  OK, köszönöm.

  VálaszVálasz
 35. Laca3G írta:

  Köszi, hát próbáltam már jb-vel anélkül, és még downgardeltem is többféle ios-re amihez volt shsh de sehogysem megy rendesen, attól félek nem lehet olyan hogy ha downgradelem hogy orange kártyát akar? tuti független mert kipróbáltam más kártyával is és nincs fent ultrasnow vagy ilyenek, szóval ilyen gond nem lehet?

  VálaszVálasz
 36. zsocax írta:

  Üdv.

  Beraktam DFU módba, majd elindult a redsnowban “valami” (nem dobta fel azt az ablakot, ahol pipálni lehet). Ekkor lehúztam a telót pár ms alatt, és azóta nem csinál semmit.

  Az iTunes helyreállítási módban érzékeli és vissza akarja tölteni. Redsnow DFU-ban látja, és amikor just boot tethered-et nyomok, most megállt 3 kockánál (Exploiting with limerain). Ilyenkor mi a teendő?

  3GS, új bootos, nem frissebb, mint 2011. /5.0 van rajta

  VálaszVálasz
 37. Jadeye írta:

  @Laca3G: ha bármi kártyával aktiválható, akkor nem kérhet orange-ot.

  @zsocax: miért húztad le mégis? ha nem követed a leírást, miért csodálkozol, hogy nem megy? most nyomj rá egy hardresetet (home+power egyszerre 10mp-ig), majd kapcsold be, aztán kövesd a fent leírt lépéseket. ha nem így teszel, akkor nem fog menni.

  ha nem tölt be, tedd DFU-ba, és jailbreak gomb. máskor meg ne huzigáld.

  VálaszVálasz
 38. Laca3G írta:

  Még valami fontos, hogyha most így 5.1.1 jailbreakelve 05.16.05 van arra rátehetem az ipad basebandet, restore vagy bármi egyéb nélkül és újra vissza majd utána restore 5.1.1-re? Vagy downgradelnem kellene?

  VálaszVálasz
 39. Laca3G írta:

  mármint az ios-t downgradelni! bocsi kimaradt

  VálaszVálasz
 40. Jadeye írta:

  @chocke: na MuscleNerd most írt egy tweetet, a 6. példa segíthet neked!

  @Laca3G: az, hogy ráteheted-e, változatlanul a gyártási idő függvénye. ha régebbi, mint 2011 34. hete, akkor megoldható. az iOS verzióját nem kell piszkálni.

  VálaszVálasz
 41. Ugyankerem írta:

  Akkor még egy ostoba kérdés: Nekem a sorozatszámom így kezdődik: 84931F
  Akkor ez most e szerint “xx131″ nagyobb, de ha azt nézem, hogy ez 2009 31. hetében gyártott, akkor viszont korábbi mint a 2011 31 heténél. Akkor most megcsinálható, vagy nem ?

  VálaszVálasz
 42. Laca3G írta:

  Értem, köszönet, még annyi hogy sim kártyát vegyem ki vagy maradhat végig benne?

  VálaszVálasz
 43. Jadeye írta:

  @Ugyankerem: ne a számértéken akadjunk már fent, hanem értelmezzük, hogy mit jelent! én amúgy nem írtam sehol 131-et.
  xx134 == 2011
  84931 == 2009

  tehát az xx134 az nagyobb értékű az *évszám* miatt, hiába kisebb a 134 számértékben a 931-nél…

  @Laca3G: maradhat benne.

  VálaszVálasz
 44. Laca3G írta:

  nekem 87947 a sorozatszám eleje ha minden igaz az jó, így van?

  VálaszVálasz
 45. Laca3G írta:

  05.13.04-es basebeanddel megbékél az 5.1.1? vagy miután downgradeltem tegyek fel egy clean restoret?

  VálaszVálasz
 46. kgbman írta:

  Nekem is xx947-es sorozatszámú van, 5.0.1, megcsináltam a downgrade-t, most viszont az almalogonál vagy a tethered módú indítás esetén az ananásznál megáll és semmit nem csinál. Mi okozhatja?

  VálaszVálasz
 47. chocke írta:

  KÖSZÖNÖM SZÉPEN!

  Akinek no signal vagy no service felirat lenle baseband downgrade után rakja fel először a mobile substatet újra cydiából majd az ultrasnowt újra és műkszik

  VálaszVálasz
 48. Jadeye írta:

  @Laca3G: jó a sorozatszámod. az 5.1.1 meg megbékél a 05.13.04-es basebanddel.

  @kgbman: 5.0.1-re van untethered. nem értem, miért kell a tethered boot egyáltalán. max tegyél fel basebandet nem frissítő custom 5.1.1-et.

  VálaszVálasz
 49. mayer.d92 írta:

  A push-t is megoldja? Köszi!

  VálaszVálasz
 50. blokad írta:

  Nem akarja visszatenni a basebandet.. cache-t is ürítettem, szűz rendszerrel próbáltam semmi, szóval restore, ipad baseband install és ultrasn0w… remélem utána már fog hálózatot találni a telefonom :(

  VálaszVálasz
 51. Fantom írta:

  3G – 4.2.1.
  3′ 32″ (+boot) alatt tökéletes lett.
  Köszönöm!
  :)

  VálaszVálasz
 52. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Amikor 05.1201-es bb-t frissítettem 05.13.04-re Fuzzyband-vel,lerohadt az ultrasn0w.Újra kellett raknom az Ultrasn0w-t és Wifi network reset-et kellett csinálnom.Ez csak egy baráti tanács a részemről.

  VálaszVálasz
 53. Jadeye írta:

  @mayer.d92: a push nem függött sosem a basebandtől, az mindig az aktiváláshoz kapcsolódott. ha nem gyári kártyával aktiválod, vagy nem csinálod meg SAM-mel, vagy pushfixszel, akkor továbbra sem fog menni. szerezz egy gyári kártyát.

  @blokad: majd írd meg, hogy milyen gépen próbáltad, és mi lett az eredménye.

  VálaszVálasz
 54. blokad írta:

  @Jadeye: osx-en próbálom, de ha nem lesz jó megnézem windowsról is

  VálaszVálasz
 55. blokad írta:

  Na, van hálózat megy minden! de a baseband továbbra is 06.15.00 azthiszem most pihentetem kicsit…

  VálaszVálasz
 56. hSn0wQ írta:

  @blokad: Indítsd újra a készüléket.

  VálaszVálasz
 57. Laca3G írta:

  feltettem ipad basebandet, most megy épp a downgrade szurkoljatok hogy menyjen minden :DDD

  VálaszVálasz
 58. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: az nem megoldás. le van írva fentebb, mit kell tenni (4. példa).

  @blokad: a 4. példánál lévő megoldást nézted?

  VálaszVálasz
 59. blokad írta:

  @Jadeye: Igen, de sajnos nem működött

  VálaszVálasz
 60. jacko írta:

  Sziasztok!

  Van egy baseband hibás 3GSem (régi), szerintetek tönkre tud menni hardveresen? 5.1.1-en ipad basebandot próbáltak rátenni, de nem sikerülhetett valami, mert nincs mac address, modem firmware stb.

  Szerintetek ezt helyre lehet hozni? Délután megpróbálom először az ipad basebandet, remélem felmegy rá…

  VálaszVálasz
 61. Laca3G írta:

  Maradt nekemis 6.15 :S most próbálom újra remélem sikerül!

  VálaszVálasz
 62. ToniSlow írta:

  @Jadeye: ezt berakhatnátok a cikkbe:
  Tip: many people who saw “No signal” issues after the downgrade from 06.15 fixed it by re-installing Mobile Substrate and/or ultrasn0w
  (forrás: @MuscleNerd)

  VálaszVálasz
 63. cappyke2 írta:

  sikeresen brick-eltem a basebandomat :D de hát bevallom saját hibámbol mert nem olvastam el mindent részletesen h melyikre nem szabad ipad bbt rakni :) szal akkor beujitok egy 4st..:)

  VálaszVálasz
 64. Laca3G írta:

  2 szer downgradeltem, és maradt ipades, mit csináljak? :O

  VálaszVálasz
 65. hSn0wQ írta:

  @jacko: Olvasd végig a cikket.

  “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

  Magyarul tönkre vágtad a 3Gs-ed.

  VálaszVálasz
 66. Jadeye írta:

  @ToniSlow: már régen benne van, 6. példa ;)

  @Laca3G: töröld a redsn0w cache-t, legyen kikapcsolva tűzfal, és legyen korlátlan internetelérés, és próbáld meg újból.

  VálaszVálasz
 67. wow10 írta:

  Tökéletesen megy 2010 new bootos iPhone 3GS 16GB-n!!
  Ha costum IPSW-t csinálok, akkor 4.1-nél(ami most rajta van) bármilyen magasabb számú megfelelő??
  érdemes 5.1.1-et felrakni? Ha 5.1.1-et teszek fel akkor működik vele az abszint-os JB??

  VálaszVálasz
 68. Laca3G írta:

  cache törléssel próbálkoztam internetelérés okés, harmadszorra sem sikerült :((( mit csináljak térerős sincs csak keresés

  VálaszVálasz
 69. hSn0wQ írta:

  @Laca3G: Esetleg próbáld meg @Melwilya javaslatát:

  “Akinek így is úgy is maradna a 06.15.00 downgrade után, az próbálja meg az extras – even more – clear cache opciót, majd utána downgrade.”

  VálaszVálasz
 70. Jadeye írta:

  @wow10: de miért van amúgy leírva mindez a cikkben, ha nem olvasod végig? redsn0w custom 5.1.1.

  VálaszVálasz
 71. Laca3G írta:

  Nem vált vissza és térerő sincs :(((( mit csináljak tűzfal is kikapcsolva meg minden

  VálaszVálasz
 72. Jadeye írta:

  @Laca3G: most mi van rajta pontosan? min próbálod?

  VálaszVálasz
 73. Laca3G írta:

  ipad baseband 5.1.1 jailbreakelve

  VálaszVálasz
 74. Laca3G írta:

  05.16.05-ről frissítettem ipadre és downgradelni akarom hátha jó lesz a gps

  VálaszVálasz
 75. Laca3G írta:

  3gs 2009-es ultrasnow nincs fent de downgradelném gyárilag független a cucc

  VálaszVálasz
 76. kgbman írta:

  Nahh feltettem az 5.1.1 custom FW-t, amitől már bootolt a teló. Jött a JB, majd a clear cache, Select IPSW és a Downgrade BB.. Maradt 6.15.00…
  Valami tipp valakinek?

  VálaszVálasz
 77. Jadeye írta:

  @Laca3G: van SHSH-d valami korábbi OS-verzióhoz? mondjuk 4.1-hez például? mert akkor nyomj arra egy basebandet nem frissítő custom-öt, arra tedd fel újból az iPad basebandet, aztán arra nyomd rá a downgrade-et. ha azzal sikerült, akkor örülés.

  @kgbman: nem kell jailbreakelni hozzá. próbáld újra.

  VálaszVálasz
 78. bence85 írta:

  én 4.1 el probáltam , clear cache , firmware kiválasztás , rendszergaszdaként futtatás , és töbszöri próbálkozás után se sikerült.

  VálaszVálasz
 79. hSn0wQ írta:

  @bence85: Win 7/Vista esetèn XP kompatibilis módnak be kell lenni állítva és rendszergazdaként kell futtatni.Különben lehetnek problémák.

  VálaszVálasz
 80. bence85 írta:

  a@hSn0wQ: azt nem probáltam , gyorsan meg is próbálom , köszi

  VálaszVálasz
 81. jacko írta:

  @hSn0wQ:

  931 a sorozatszámom, akkor még van esély? :))

  VálaszVálasz
 82. Jadeye írta:

  @jacko: és elolvastad a cikket…?

  VálaszVálasz
 83. bence85 írta:

  @jacko: igen , mert 934 nél korábbi

  VálaszVálasz
 84. kgbman írta:

  @Jadeye: Tehát Custom SW fel, baseband DG, aztán JB??

  VálaszVálasz
 85. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Nem úgy van,hogy 3Gs esetén a 4.1-et aláírja az Apple ?

  VálaszVálasz
 86. bence85 írta:

  @hSn0wQ: igen még aláírja , nem kell hozzá shsh.

  VálaszVálasz
 87. wow10 írta:

  ultrasnownál custom ipsw-nl azzal a hibaüzenettel dob ki, hogy Memory exhausted !!! Mi a teendő?

  VálaszVálasz
 88. Laca3G írta:

  @Jadeye Az nemjó ha esetleg újra ipad és utána downgrade? Most jól belegabalyodtam

  VálaszVálasz
 89. Jadeye írta:

  @bence85: mivan? milyen 934? xx134-ről van szó! ne írjál hülyeséget!

  @kgbman: mondjuk.

  @hSn0wQ: ne ezen akadjunk már fent. vagy aláírja, vagy nem, totál mindegy.

  @wow10: és ezt MI írja? a cydia? a készülék?

  @Laca3G: azért tennék vissza 4.1-et, hogy tuti jól legyen flashelve az iPad baseband, mert 5.x esetén esetleg lehet vacakolás. én így csinálnám, ahogy írtam.

  VálaszVálasz
 90. hSn0wQ írta:

  @wow10: Ultrasn0w és a Redsn0w nem ugyanaz.Egyébként Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni a Redsn0w-t.

  @bence85: Értem.

  VálaszVálasz
 91. wow10 írta:

  a számítógép. ipsw darabjait a TEMP-be elment, aztán egy idő után kidobja hogy nem sikerült az ipsw-t megscsinálni, memory exhausted.

  VálaszVálasz
 92. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Oké-oké-oké…csak azért mert akkor nem kell aggódni,hogy van-e vagy nincs-e SHSH.

  VálaszVálasz
 93. bence85 írta:

  megprobáltam kompatiblitási módba és még mindig 06.15.00 ):

  VálaszVálasz
 94. Laca3G írta:

  megpróbálom ifaith-el az úgy jó?

  VálaszVálasz
 95. hSn0wQ írta:

  @Laca3G: Jobban jársz a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs-Stitch opcióját.

  VálaszVálasz
 96. wow10 írta:

  XP kompatibilitással (SP3) futtattam rendszergazaként, de így is kidobta.

  VálaszVálasz
 97. Jadeye írta:

  @wow10: a számítógépeden NINCS ultrasn0w. az akkor a redsn0w, ami két totálisan eltérő dolog, amit ne keverjünk össze. vagy kevés a RAM, vagy nem rendszergazdaként és XP kompatibiltási módban futtatod (bár az XP kompatibilitás már elvileg nem szükséges).

  @hSn0wQ: mindig az a biztos, ha van SHSH, mert már nem tuti, hogy aláírja még.

  @bence85: próbáld újra, vagy másik gépről. írja, hogy “flashing baseband”?

  @Laca3G: én úgy csinálnám, ahogy írtam.

  VálaszVálasz
 98. wow10 írta:

  1GB ram van WIn7-tel. akkor megprobóálom másik gépen.

  VálaszVálasz
 99. bence85 írta:

  @Jadeye: írja , ujra is indul magátol ugy 5-10 perc után

  VálaszVálasz
 100. Laca3G írta:

  megpróbálom, amit írtál remélem sikerül és köszi a tippeket (Y)

  VálaszVálasz
 101. Laca3G írta:

  pont 4.1 megy vissza akkor újra tolom madj az ipadet és downgrade ahogy leírtad izgulok mint állat :D

  VálaszVálasz
 102. PhoenikS írta:

  Sziasztok!

  SAM-mel lett aktiválva a telefon (3GS), miután lefutott a downgrade nem kell újra aktiválni a telefon, jól tudom?

  Köszönöm előre is!

  Üdv. PhoenikS

  VálaszVálasz
 103. hSn0wQ írta:

  @PhoenikS: Nem mindegy ? Egyébként nem.

  VálaszVálasz
 104. farkas63 írta:

  És mi a teendő olyankor, ha a telefon sehogy sem akar DFU módba lépni?
  - csinálom ahogy kell, de csak fekete marad a képernyő!! és csak pwr gomb + home gomb 10sec lenyomása után tölt vissza!

  VálaszVálasz
 105. hSn0wQ írta:

  @farkas63: DFU mód esetén a képernyő fekete és az iTunes felismeri a készüléket.És pontosan úgy kell DFU módból kiszedni a készüléket,ahogy írod.

  VálaszVálasz
 106. Laca3G írta:

  Na most próbálom downgradelni 4.1 alatt az ipadbb update után

  VálaszVálasz
 107. farkas63 írta:

  Csak ugye az a bajom, hogy a program meg úgy véli, hogy nem DFU módban és nem megy tovább hanem kiírja, hogy bocsi nem jó :S :D
  majd még probálgatom, ilyen sose fordult elő még :D

  VálaszVálasz
 108. Laca3G írta:

  Amúgy ha sikerül és jó a GPS akkor feltehetem az 5.1.1 sima restoret? Marad a downgradelt baseband vagy felteszi az újat, és elvileg akkor is jó lesz? a GPS a célom nagyon kéne

  VálaszVálasz
 109. wow10 írta:

  Meg a custom IPSW 5.1.1 iPhone 3GS-re.
  Hogy tegyem fel iPhonera? Jelenleg iOS 4.1 JB függetlenítés van rajta.

  VálaszVálasz
 110. hSn0wQ írta:

  @farkas63: Win 7-en vagy Vista-n futtatod ?Mert win 7/Vista esetén legyen beállítva az XP kompatibilis mód és futtasd rendszergazdaként.

  VálaszVálasz
 111. Laca3G írta:

  Nem downgradelt így sem mit csináljak? Esetleg másik gépen próbáljam vagy micsoda?

  VálaszVálasz
 112. PhoenikS írta:

  @hSn0wQ: csak azért nem volt mindegy mert nem tudom, hogy meddig működik/működött az a módszer.

  Köszönöm a gyors választ!

  Üdv. PhoenikS

  VálaszVálasz
 113. hSn0wQ írta:

  @Laca3G: Ha ennyit szenvedtél az iPad bb downgrade-elésével akkor ne kezdjük már előről.Rakj fel custom 5.1.1-et és kész.

  @wow10: Tedd DFU módba a készüléket (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és Win esetén nyomd addig a SHIFT gombot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,Mac esetén az Alt-ot nyomd addig amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a custom fw-t,várjál amíg végig fut a restore.

  VálaszVálasz
 114. hSn0wQ írta:

  @PhoenikS: Mi ? A SAM-es függetlenítésre gondolsz ?Mert az más mint a SAM-es aktiválás.Egyébként mindegy,ha nem restore-olsz akkor mindegy.

  VálaszVálasz
 115. hSn0wQ írta:

  @Laca3G: Próbáld másik gépen.

  VálaszVálasz
 116. PhoenikS írta:

  @hSn0wQ: az aktiválásra gondoltam, hogy működjön az imessage és a push, nem szeretnék restore-t csak szimplán leszeretném futtatni a downgrade-t. Nálam annyi bibi van még, hogy nekem tethered jailbrakem van 5.1-en, de remélem nem lesz baj emiatt, a végén annyi, hogy nem indul magától újra hanem nekem kell bootolni mint mindig!

  Üdv. PhoenikS

  VálaszVálasz
 117. hSn0wQ írta:

  @PhoenikS: Ha frissítesz 5.1.1-re akkor tudsz untethered jb-t csinálni például az Absinthe 2.0.4-vel,vagy a Redsn0w 09.14b1-vel.Csak akkor ugye újra aktiválnod kell a SAM-vel.

  VálaszVálasz
 118. farkas63 írta:

  A program megnyitásakor mindenkinek előjön ez a hiba üzi?
  -certain operations (like A5 jailbreak) are disabled due to incomplete itunes libraires. please be sure the latest itunes installed.
  couldn’t load mobiledevice.ddl (error 127)

  VálaszVálasz
 119. Jadeye írta:

  @farkas63: ha nincs telepítve az iTunes, akkor nem fog menni.

  VálaszVálasz
 120. farkas63 írta:

  pedig a legujabb itunes van fent! :D ujra is telepítettem msot az előbb hátha az lett volna a gondja

  VálaszVálasz
 121. PhoenikS írta:

  @hSn0wQ: Igen tudom, de nem szeretnék ez már így marad! :D

  Köszi a segítséget.

  További szép napot!

  VálaszVálasz
 122. farkas63 írta:

  Az összes olyan verziójú redsnow ami az 5.1.1-hez készült kiírja ezt az üzit :S

  VálaszVálasz
 123. Jadeye írta:

  @farkas63: akkor telepítsd újra az összes Apple szoftvert, különös tekintettel az Apple Mobile Device Support-ra: letörlöd őket, újraindítás, majd felrakod a legfrissebb iTunes-t, újraindítás, és csak ezután dugod be a készülékedet.

  VálaszVálasz
 124. wow10 írta:

  Baj van!
  Csináltam iPhone 3GS hez 5.1.1-es Custom IPSW-t.
  ezt PWNED DF-u-val és iTunessal felraktam rá, azonban most nem aktiválódik, mert nem az eredeti SIM kártya van benne!
  Mit tegyek????

  VálaszVálasz
 125. Laca3G írta:

  nem megy másik gépről sem

  VálaszVálasz
 126. hSn0wQ írta:

  @wow10: Futtasd le rajta a Redsn0w-t (Jailbreak opció) ekkor hacktiválva lesz a teló emiatt nem fog menni a push,ezért töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a SAM-ben a Utilities->De-Activate iPhone opciót,majd szintén a utilities menüpontban menj rá a Regenerate SIM opcióra,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra.

  VálaszVálasz
 127. Laca3G írta:

  Mit csináljak, mert térerő sincs ultrasnow-al sem :((( lécci help

  VálaszVálasz
 128. wow10 írta:

  Rámentem a Jailbreakre, melyik opciót hagyjam bepipálva????

  VálaszVálasz
 129. Laca3G írta:

  van az a rész ahol flashing baseban don’t interrupt van ott áll egy ideig aztán a csík nem megy végig hanem csak újraindul aztán kész, akinek sikerült annak is így volt?

  VálaszVálasz
 130. hSn0wQ írta:

  @wow10: Legyen bepipálva az:Install Cydia;Install iPad baseband (ha még nincs fent és downgrade-elni akarsz);Downgrade from iPad baseband (ha már fent van az iPad bb,és downgrade-elni akarod).Az aktiválást a Redsn0w megcsinálja autómatikusan,ha nem aktiváltál gyári kártyával.

  VálaszVálasz
 131. wow10 írta:

  Deactivate vagy add activation ticket?

  VálaszVálasz
 132. wow10 írta:

  @hSn0wQ:
  Eddig iPad baseband volt fenn. Már sikeresen lefuttattam, hogy ne legyen rajta. most 05.13-as baseband van rajta, iOs 5.1.1 csak nem tudom aktiválni.

  VálaszVálasz
 133. zsmusic2000 írta:

  Sziasztok:) Nekem sikerult, ugy nez ki. Elsore:) iphone 3gs, 06.15.00 volt, most meg mas baseband szam van rajta:) Terkepen, helymeghatarazassal sikerul megtalaljam magamat, akarhol legyek, igaz kicsit nehezkesen…Ja es SIM kartya nelkul, wifi kikapcs, egyedul a lokalozalas megy es megtalal. Most tltok egy navi prgramot ra es azzal fogom megprobalni. Barki is legyen az, aki ezt a lehetoseget megcsinalta, egy Isten a maga szakmajaban:) Csak ujra le kell futtatni a redsn0w-t amit a fenti ciikk megad. A cikk kovetese kotelezo, amit ott leir azt csinald vegig:)

  VálaszVálasz
 134. hSn0wQ írta:

  @wow10: Egyik sem.A Redsn0w megcsinálja az aktiválást,ha nem aktiváltál eddig.Nem kell semmit bepipálni hozzá.Az install Cydia a SAM-hez kell.

  VálaszVálasz
 135. farkas63 írta:

  Ilyen nincs, akkor sem tudja elindítani a mobiledevice-dll-t:D

  VálaszVálasz
 136. Laca3G írta:

  Nem látja a simet sem mi a fenét csináljak?

  VálaszVálasz
 137. wow10 írta:

  @hSn0wQ:
  Remek!
  Eddig jó!
  Most aktiválva lett, bejött a home screen, iOS 5.1.1 BB 05.13
  Nicns még SIM kártya, és még nem kártyafüggetlen.
  Most csináljam azt a SAM-eset , vagy függetlenítsek ultrasnow-val?

  VálaszVálasz
 138. hSn0wQ írta:

  @wow10: Csináld a SAM-eset.Az ultrasn0w-t majd töltsd le utólag,ha meg vagy a SAM-vel.

  VálaszVálasz
 139. lewis3 írta:

  Szerencsere en SAM-mel függetlenitettem uh ez a problema nem nagyon erint, de respect Jadeye….

  VálaszVálasz
 140. jayhawk írta:

  @Laca3G: nekem is ez volt 3GS-sel, (új iboot) mindennel próbálkoztam, másik gép, tűzfal, stb. Dev-Team fórumán valaki javasolta, hogy akinek sokadszorra is 6.15-ön marad, flashelje újra az iPad basebandet. Így már van térerő, de ugye ott vagyok ahol a part szakad. Nemsokára tuti kijavítja Musclenerd a hibát, pár nap (óra? :D) várakozás már nem tesz semmit. Legalább ő foglalkozott a dologgal, és sokaknak működik.

  VálaszVálasz
 141. bence85 írta:

  ipad bb-t ujra raktam , restoroltam , csak az downrange from ipad basebandet pipáltam be , és még mindig 06.15.00

  VálaszVálasz
 142. wow10 írta:

  @hSn0wQ:
  Oké, megvan a SAM, regenerate-is rámente, itunes felismeri, de még mindig nicsn szolgáltatás van felül.
  Most akkor függetlenítés, ultrasnow? hogy?

  VálaszVálasz
 143. Laca3G írta:

  @jayhawk remélem legalább térerőm lesz! És kösz az infót

  VálaszVálasz
 144. wow10 írta:

  fasza minden köszi!!!!!

  VálaszVálasz
 145. farkas63 írta:

  Egyszerűen nem értem, felraktam az itunes-t olyan rendszerre ami az élteben nem látot itunes-t és ugyan úgy kiírja, hogy mintha nem lenne fent itunes :D kicsit vicces már!

  VálaszVálasz
 146. blokad írta:

  3G-n pöccre megcsinálta Gs-en nem, ötlet?! Gondolom Gs-en is így kéne menjen…

  VálaszVálasz
 147. kgbman írta:

  Nekem még mindig 6.15.00
  SW: 5.1.1 custom
  Redsnow-al DFU-ba teszem, iTunes shift+restore-al Custom FW felrak, majd ha megvan redsnow indít:
  Clear cache, select IPSW, Downgrade BB.. Végigmegy és marad 6.15.00.
  Valami ötlet?

  VálaszVálasz
 148. Laca3G írta:

  ugyanez mint @kgbman nak

  VálaszVálasz
 149. bence85 írta:

  nekem is ugyanaz mint kgmanak és Laca3G nek

  VálaszVálasz
 150. Laca3G írta:

  Nektek is gs-en?

  VálaszVálasz
 151. kgbman írta:

  Igen, nekem is 3GS, 2009, 47-ik heti modell.

  VálaszVálasz
 152. bence85 írta:

  nekem is 3GS 2009 es

  VálaszVálasz
 153. Laca3G írta:

  na most rendesen végigment a csík, rebootol várok lehet megoldottam! ha igen leírom hogyan :)!!!!!

  VálaszVálasz
 154. bence85 írta:

  ha mükszik akkor nagyon megköszönném ha leírnád

  VálaszVálasz
 155. Laca3G írta:

  nagyon remélem hogy működött!!! mindenképp megosztom ha sikerült!

  VálaszVálasz
 156. Laca3G írta:

  Eddig nemjó :( maradt pedig most rendesen végigment a folyamat..

  VálaszVálasz
 157. bence85 írta:

  nekem félig ment végig a flashing baseband , majd megált kb 10 percig és újraindult

  VálaszVálasz
 158. Laca3G írta:

  először nekemis félig ment újraindult, most végigment teljesen, de mégiscsak maradt 6.15 nem vágom mivan… :(

  VálaszVálasz
 159. kgbman írta:

  Akinek ment 3GS-en annak milyen az SW verzió? Mert nekem 5.1.1 (9b206)

  VálaszVálasz
 160. Laca3G írta:

  hiába teszem fel az ultrasnowt nem talál hálózatot :( így hacktiválni kellett és most sem jó lett egy ipodom eddig :=(

  VálaszVálasz
 161. sebybarny írta:

  830211QL3NP sorozatszammal biztos mukodik?
  nem akarom eltrontani a 3gsem:(

  VálaszVálasz
 162. bence85 írta:

  @sebybarny: nyilvánosan ne ird ki a sorozatszámod !

  VálaszVálasz
 163. sebybarny írta:

  mukodni fog?es mi lesz hogy ha elveszik az aramot vagy megszakad a kapcsolat a gep es az iphone kozott lesz valami baj?

  VálaszVálasz
 164. wacbalage írta:

  Nekem 3gs-en (5.0.1) elsőre sikerült.
  Követtem a leírtakat lépésről lépésre.
  Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VálaszVálasz
 165. Jadeye írta:

  @sebybarny: szerinted mi lesz? egyébként ha már feltöltötte a ramdisket, és az már fut a készüléken, és a készülék fel van töltve, és nem merül le a végéig, akkor megcsinálja gond nélkül. ha a ramdisk feltöltése közben szakad meg a dolog, akkor helyzetfüggő, attól függően, épp hol szakadt meg. de akkor csináld laptopon, és kész.

  VálaszVálasz
 166. Laca3G írta:

  na végre, legalább talál jelet most akkor hagyom ipad basebanden a gps eddig sem ment a 05.16.05-ön, ne kérdezzétek hogy jött vissza térerő próbáltam vagy huszadjára visszatenni de maradt ipad kész :S:/

  VálaszVálasz
 167. karadzsi írta:

  Sziasztok!
  Nekem sima 3G-m van, de nem akar működni.. 4.2.1 van rajta, fogalmam sincs mit csináljak vagy mit próbáljak..
  Csak gondoltam mielőtt eladnám megoldom a gps problémát.
  Valakinek valami ötlet esetleg?
  Köszönöm!

  VálaszVálasz
 168. blokad írta:

  Ezekszerint az 5.1.1 miatt hülyül a redsn0w, hogy nem tölti vissza?

  VálaszVálasz
 169. Laca3G írta:

  SAM-el tököltem még valamit a SAM-es cikk alapján és most leglább van szolgáltatás szal azt tudom ajánlani akinek szintén nincs térerő!

  VálaszVálasz
 170. zsocax írta:

  Maradt a 06.15, akárhogy is próbálkoztam, de semmi. Pluszba még térerőm sincs most. Újraraktam már a mobile substrateot és ultrasnowt, rebootoltam, airplane on-off, semmi. Nem talál jelet.

  Valaki tudna segíteni?

  VálaszVálasz
 171. Jadeye írta:

  @zsocax: rakd újra az iPad basebandet (és aktiváld gyári kártyával, ha kér aktiválást bármiért).

  VálaszVálasz
 172. blokad írta:

  @zsocax: restore szűz 5.1.1 jailbreak + install ipad baseband

  VálaszVálasz
 173. Laca3G írta:

  @blokad akkor neked 3gs-en sikerült a downgrade???

  VálaszVálasz
 174. bence85 írta:

  ugyanez van nekem , ha vissza flasheled az ipad basebandet jó lesz , de no GPS akkor .

  VálaszVálasz
 175. blokad írta:

  @Laca3G: Nem : ( 06.15.00 van. Haver 3G-jén elsőre pöccre ment… nem is értem : (

  VálaszVálasz
 176. zsocax írta:

  @jadeye: Az iPad baseband újrarakását elég úgy megcsinálnom, hogy bejelölöm Redsnowban, lefuttatom?

  Vagy pedig valamilyen firmwaret is rakjak újra?

  VálaszVálasz
 177. jofpet írta:

  iphone 3g 8gb természetesen ipad bb
  Ha jól gondolom:
  1.végigcsinálom a leírtakat
  2.örülök a rendes basebandes iphoneomnak
  3.jjeeeepp végre nem kell custom ipsw restorehoz.D

  VálaszVálasz
 178. hSn0wQ írta:

  @zsocax: Redsn0w,jailbreak opció és pipáld be az Install iPad baseband-et.Nem kell újra rakni az fw-t.

  @jofpet: Ha szoftveresen Ultrasn0w-val függetlenítesz akkor továbbra is custom fw-ket kell használnod.

  VálaszVálasz
 179. jofpet írta:

  @hSn0wQ: igaz… miután elolvastam amit írtam rájöttem én is :D

  VálaszVálasz
 180. zsocax írta:

  Köszönöm! Most ugyanott vagyok fél nap szenvedéssel, ahonnan elindultam, de legalább van telefonom :)) Sajnos sehogy nem jött össze a dg.

  VálaszVálasz
 181. Fricy78 írta:

  Nekem sikerült minden működik, a gps is. :)

  Leírom, hogy nekem hogyan sikerült. Adott volt egy 5.1.1 rendszer ipad basehanddel. Az alap leírás szerint elsőre nem ment, ezért újraraktam az 5.1.1-et (customot, jb-elt), természetesen előtte mentettem mindent, aktiváltam a telefont az eredeti kártyájával (T-s volt), szüzen hagytam, utána a leírás szerint sikerült elsőre, majd az itunessal visszaállítottam. Azóta tökéletes. Thx. :)

  VálaszVálasz
 182. jofpet írta:

  sikerült:DDD awww el vagyok ragadtatva:DDD mehet is a custom restore ezek után:D

  VálaszVálasz
 183. seres írta:

  Segítséget kérek – nem szeretnék belevágni, amíg nem biztos a dolog.
  3GS // 859278… kezdetű a sorozatszám, 5.0.1 (9A405) van rajta és 06.15.00 (iPad modem firmware).

  Működni fog az új redsn0w (főleg a sorozatszámos dolog érdekel, mert azt nem értem)?

  Köszönöm.

  VálaszVálasz
 184. Jadeye írta:

  @seres: mit nem értesz a sorozatszámon? le van írva, miből épül fel, melyik szám mit jelent. totál egyértelmű. de ha az gondot okoz, szerintem inkább ne kezdj bele, hidd el, jobban jársz.

  különben meg ha már most is iPad baseband van rajta, akkor eleve nem is értem, miért érdekel a sorozatszám kérdés, viszont méginkább azt erősíti meg, hogy inkább ne kezdj bele. de tényleg.

  VálaszVálasz
 185. Keram írta:

  @Fricy78: de hogy aktiváltad a customöt iPad basebanddel mikor akkor elvileg nem ismeri fel a sim-et hisz nincs rajta az ultrasn0w?

  VálaszVálasz
 186. hSn0wQ írta:

  @Keram: Gyári kártyával.A gyári kártya használatához nem kell Ultrasn0w.Az cél,hogy bármilyen kártyát elfogadjon ne csak a gyári kártyát.Ebben segít az Ultrasn0w.De a gyári kártyát mindenképp elfogadja a készülék.Nem kell hozzá Ultrasn0w.

  VálaszVálasz
 187. tibispeed001 írta:

  Sziasztok!

  Egy kérdés lenne ezt a sorozat számot ti minek értelmeznétek?
  iPhone 3gs 16GB sorozatszám :8801645 L3NQ én mid 2008-nak,ennek elenére akkarmit ,akkarhogyan csinálok marad az iPad BB !!!Ötlet Help?????

  VálaszVálasz
 188. sebybarny írta:

  Kovettem a leirast es tokeletesen mukodik minden,megy a gps is.
  Nagyon szepen koszonom nagyon fontos volt nekem.

  VálaszVálasz
 189. hSn0wQ írta:

  @tibispeed001: Ha fenn van az iPad bb akkor logikus módon jó a sorozat számod.Egyébként próbáld meg a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd próbàld meg újra a downgrade-et.

  VálaszVálasz
 190. tibispeed001 írta:

  @hSn0wQ:
  Szia!
  Ipad BB most tettem fel délután mivel a legfrissebb volt fent .ésa fentiekben azt irták elöször iPad BB utan downgrade !Csak a probléma hogy sehogy nem megy vissza probáltam a leirás szerint win/Osx rendszeren cache ürétés minden volt és semmi???

  További ötlet esetleg ???

  VálaszVálasz
 191. hSn0wQ írta:

  @tibispeed001: Hát akkor csak ilyen ósdi ötletekkel tudok szólgálni.Próbáld esetleg másik gépen.

  VálaszVálasz
 192. Jadeye írta:

  @tibispeed001: nem értem, mit nem lehet értelmezni a sorozatszámon…
  lássuk az első 5 számjegyet, a többi lényegtelen: 88016
  ebből az első kettő is lényegtelen, tehát marad: xx016
  ebből a 3. az év, egyetlen számjeggyel jelölve, ami 0 esetén 2010 (a 16 meg hogy 16. heti)…

  mid 2008 hogyan lehetne már, ha egyszer 2009 júniusáig nem is létezett 3GS?

  egyébként meg már le lett írva: restore, és próbáld szűz rendszeren, amit gyári kártyával aktiváltál.

  VálaszVálasz
 193. klematos írta:

  @Jadeye: @seres:

  Hogy lehetsz ennyire hülye, seres? De tényleg? Jobban jártál volna ha kérdés nélkül belevágsz. Hidd el! De tényleg. Ilyen baromságot kérdezni! Azért mindennek van határa!
  ——————–
  Jadeye: köszi, működik. Sikerült kihámozni a nyájas válaszodból a lényeget. Mindig is tudtam, hogy lehet számítani rád, őszinte, segítőkész … vagy, még a retardáltakkal is (habár te senkit sem nevezel így)!

  Amúgy egy “igen, hajrá, menni fog” kevesebb szövegbevitelt igényelt volna.

  VálaszVálasz
 194. tibispeed001 írta:

  @hSn0wQ:
  Megprobálom nincs más ötletem mivel Macbookom van és a wint is arrol futattam hatha eredeti win megoldja :)
  Azert nyugtas meg hogy a sorozat szám alapján ez 2010 ugye?elöbb véletlen 2008 at irtam sorry mindenkitol nehogy valakit félre vezessek !

  VálaszVálasz
 195. tibispeed001 írta:

  @Jadeye:

  Jol értelmeztem csak 3-4 orája nem tudom megcsinálni ,és már kinomba gondoltam rákérdezzek ,mivel nem tartom magam lámának de sose lehet tudni :)
  Amugy egyéb ötlet hatha neked valami eszedbe jut ,akkor szivesen venném ,köszönöm.

  VálaszVálasz
 196. Jadeye írta:

  @klematos: nem egészen értem, mire gondolsz, de a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben jellemző a látszólag helyrehozhatatlan hiba, ami után órákon keresztül kell magyarázni, hogyan hozhatja helyre, amit meg sem csinált volna eleve, ha elolvassa jelen esetben a 2. példát, pont az ő esetére igaz. ha ez valakinek nehézséget okoz, akkor mindenféle rossz szándék nélkül írom azt, hogy inkább bízza tapasztaltabbra, mert ez utóbbinak csak pár rutinszerű kattintás, és kész, nem kell órákon át magyarázni, mit, merre, hogyan. de nekem amúgy mindegy, mindenki azt csinál a készülékével, amit akar.

  @tibispeed001: pedig írtam: restore, hogy szűz rendszer legyen fent (ha 5.x van fent, akkor kizárólag basebandet nem frissítő custom-mel, mert másképp inkonzisztens lesz az iPad baseband, lehet újraflashelni), gyári kártyás aktiválás, majd mehet a downgrade.

  VálaszVálasz
 197. tibispeed001 írta:

  @Jadeye:
  A szűz rendszeren is tul vagyok már sajnos ,azert irtam hogy már kinomban kérdezösködöm!!!

  VálaszVálasz
 198. Jadeye írta:

  @tibispeed001: a szűz rendszert gyári kártyával aktiváltad ráadásul? esetleg próbáld meg azt, hogy a downgrade előtt még az iPad basebandet is újraflasheled, hogy az is legyen “harmatfriss”, aztán ellenőrizd, kap-e térerőt a gyári kártyával, és aztán downgrade.

  VálaszVálasz
 199. kgbman írta:

  Most akkor gyári kártyával kell aktiválni, hogy menjen? Nekem az nincs.

  VálaszVálasz
 200. hSn0wQ írta:

  @klematos: Én meg nem értem,hogy lehetsz ekkora bunkó ?
  Pofátlanul lehülyézel valakit aki esetleg nem olyan tapasztalt.Ez nem érdemel semmi fajta leszólást.Már bocs,de elég kiakaztó.
  Basszus tegnap frissítettem iOS 5.1.1-re az iTouch 4g-met,lefuttattam az Absinthe-t és míg itt az oldalon a cikknél mindeki sírt,hogy nincs Cydia-ja,…blablabla addig nekem 2 perc alatt lefutott és Cydia-m is volt.Elfehéredő ikonok és eltünő menüpontok hibát sem tapasztaltam.Most oda mehetnék az Absinthe 2.0-hoz kapcsolódó cikkhez és ott röhöghetnék mindenkin,de nem röhögök mert azt gondolom,hogy ez nem olyan téma.Nem arról van szó,hogy nem tud valaki elszámolni 2-ig.Ez nem az alap műveltség része.
  Azért van ez az oldal,hogy ezeket megmagyarázza.
  Már bocs.

  VálaszVálasz
 201. tibispeed001 írta:

  @Jadeye:
  igen ,amit irtál az utobb ugy is csináltam már mindent dow-utan nem volt térerö ujbol iPad BB utan dow és semmi ,de neki futok még1szer hatha valahol figyelmetlen voltam .

  VálaszVálasz
 202. hSn0wQ írta:

  @kgbman: Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  VálaszVálasz
 203. tibispeed001 írta:

  @Jadeye:

  Megint semmi ,aszem feladom :)

  1.redsn0wal custom ipsw-t csináltam NO BB!
  2.ujra tettem a NO BB ipsw-t
  3.eredeti simmel aktiváltam ,volt térerö minden.
  4.redsn0w lépesrol lépésre a fentiek alapján.Custom ipsw:Eredeti 5.1.1 cache üritve
  5.dow lefut látszolag minden ok
  6.ujraindul iPad BB marad ,térerö nulla és itt a vége
  7.install iPad BB és ujra van térerö ,de elöre lépes semmi:(
  8.tipp help ?vagy mit hogyan tovább ötlet 6x kezdtem ujra kezdem feladni…

  VálaszVálasz
 204. Jadeye írta:

  @tibispeed001: passz, talán holnapra okosabbak leszünk, vagy jön frissítés a redsn0w-hoz, kiderül.

  VálaszVálasz
 205. Ugyankerem írta:

  Nekem sikerült a downgrade, 3GS, iOS 5.0.
  Bár csak harmadikra csinálta meg, az első kettőnél a redsnow, nem tudta a ramdisket lefuttatni, csak simán ujraindította a telót. Aztán egyszercsak ment, a fent lertak szerint.

  VálaszVálasz
 206. kgbman írta:

  @hSn0wQ: És ha ez megvan utána próbáljam a BB downgrade-t?

  VálaszVálasz
 207. Kable írta:

  Sok hozzászólás,rengeteg végeredmény.Nyilván egy készülék sem egyforma.És egy PC sem amivel csináljátok.Nekem is iPad BB van fent,mondjuk én nem is akarom visszarakni a régit,mert GPS-t egyáltalán nem használok.
  Nem értek sok embert,hogy ha van egy működő készüléke,akkor miért erölteti a downgrade-et?Persze ez csak az én véleményem!

  VálaszVálasz
 208. Laca3G írta:

  Talán pont amiatt mert nekik fontos a GPS szerintem ilyen egyszerű…

  VálaszVálasz
 209. Kable írta:

  Na jah.De ha annyira gps-ezni akarnék,akkor vennék egyet, max egy 20asért,és lehet kényelmesebb is lenne………….szerintem.Mondjuk egyik ismerősöm sokat használja a szifonján a navit.De én akkor is vennék egyet az tuti.

  VálaszVálasz
 210. Laca3G írta:

  Az te vagy, sokan akik meg nekiálltak szenvedni vele ők nem akarnak esetleg plusz 20-at vagy akármennyit navira költeni ha ezt a telefonjaik is tudja/tudnia kellene.

  VálaszVálasz
 211. Keram írta:

  egy kis segítséget szeretnék kérni. szűz restore 5.1.1-re viszont nem tudom aktiválni a gyári kártyával, iTunes se engedi. ilyenkor mi a teendő? iPhone 3GS 5.1.1 iPad baseband

  VálaszVálasz
 212. blokad írta:

  @Kable: Azt tudtad, hogy a gps nem csak a navi miatt jó?! ;)

  VálaszVálasz
 213. hSn0wQ írta:

  @Keram:Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni,esetleg ha nincs fent a Cydia akkor az Install Cydia legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  @Kable:Rengeteg előnye van annak,ha nem kell iPad bb-t telepíteni.Vissza kapod a GPS-d,bármikor vissza tudod szerezni a garanciád (feltéve,ha még nem járt le),…stb.

  @Kgbman:Ha nem downgrade-eltél eddig akkor azt a Redsn0w-s aktiválás során megtudod csinálni.Csak legyen bepipálva Downgrade from iPad baseband.De csak akkor csináld meg,ha még nem estél túl rajta.

  VálaszVálasz
 214. jofpet írta:

  megcsináltam mindent pöpecül sikerült, de ezek után restoreolni akartam custom fw-vel snowbreezben szépen összepakoltam a dolgokat, pawned dfu, és itunes eldob 1600 hibaüzenettel

  VálaszVálasz
 215. gunar írta:

  Jadeye!

  Mindenhol olvasom, hogy gyári kártyával simán aktivál az iTunes, de nekem adott a 3GS+iPad BB , sorozatszámom ok, a neten néztem HUN-Tmoibil, + meghnéztem az “iphoneyeta” progival és az is azt írta rá, de hiába szűzen vagy sem nem aktiválja dominóval sehogy sem, ha tudod miért kérlek és mindenkit aki tudja homályosítson fel lécci!
  A másik meg honnan szedik le a SAM-et mivel a repoja nem létező ezt kapom a cydiaban mikor próbálom beírni, a “repo.bigner.com” nem található!

  VálaszVálasz
 216. hSn0wQ írta:

  @gunar: A SAM-t nem a repo.bigner.com repo-ból lehet letölteni.Ilyen repo nincs.Talán olyan,hogy repo.bingner.com olyan van.

  VálaszVálasz
 217. Jadeye írta:

  @gunar: akkor az nem magyar t-mobile függő. sorozatszám alapján neten nem lehet megnézni, típusszám alapján esetleg, de az meg nem megbízható, mert egyik sem hivatalos lista. leginkább kérdezd meg attól, akitől vetted, hogy milyen függő.

  a repo.bingner.com tökéletesen működik, csak elírod a címét, ahogyan ezt @hSn0wQ is írta.

  VálaszVálasz
 218. ilovejdm1986 írta:

  Sziasztok!

  Nekem 3g-m van 4.2.1-el ipad bb-vel. hogyan csináljam hogy maradjon a 4.2.1?

  VálaszVálasz
 219. devil80 írta:

  Sziasztok!

  Iphone 3GS 2009 5.1.1 JB AT&T függő PC Win7 32b:

  Sikerült a downgrade de az elején dobott a redsn0w egy hibát:

  “Connected device doesn’t support untethered options”

  Ilyenkor a redsn0w-t be kell zárni, újra elindítani, katt a jailbreak-re és menni fog.

  Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.

  Üdv.

  VálaszVálasz
 220. ToniSlow írta:

  @ilovejdm1986: elolvastad a cikket?

  VálaszVálasz
 221. hSn0wQ írta:

  @ilovejdm1986: Nem értem.Miért ne maradna a 4.2.1 ?Egyébként gy csináld:

  1.Töltsd le az iTunes-t.

  2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-t.

  3.Töltsd le a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re.

  4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként kell futtatni).

  5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót.

  6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  7.Pipáld be a Downgrade from iPad baseband-et.

  8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  9.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

  10.Örüljé !!!

  VálaszVálasz
 222. hSn0wQ írta:

  @devil80:
  “Lehet ez nekem volt csak újdonság de inkább leírom hátha más is belefut.

  Mobilesubstrate reinstall, ultrasn0w reinstall.”

  Ez le van írva a cikkben.(6-os példa)

  VálaszVálasz
 223. Kable írta:

  @hSn0wQ:
  Persze,sok mindenre jó az igaz,akkor mondjuk úgy,hogy nekem nem hiányzik:)

  VálaszVálasz
 224. devil80 írta:

  @hSn0wQ: én a hibára írtam azt, hogy hátha valaki belefut nem a reinstall-ra:)

  VálaszVálasz
 225. gunar írta:

  @Jadeye: A típusszáma alapján néztem és amit írtam progi az az IMEI alpján nézi. legalábbis azt kellett hozzá beütnöm és az is a honi T-t adta, de vmiért mégsem jó bele a dominó! Én az iPad BB-re tippeltem, talán azért nem, vagy nincsen tippem! Akitől vettem azt sem tudta milyen eszköze van, 3G-ként szereztem fillérekért nem is működött rendesen és mikor toltam rá az utolsó rávalót akkor néztem nagyot én is hogy 3GS! :)
  Amugy igen elírás volt bigner és jól írva megy, de ettől még mindig nem vágom ha csak aktiválni szetnék vele azt hogyan kell csináljam, mert amikor 1x rányomtam a deaktiválásra kilépett és ott voltam az aktiválási procedúra elején, ahonnan nem tudok ugye a SAM-ba belépni.

  VálaszVálasz
 226. hSn0wQ írta:

  @gunar: Így csináld:

  1.Töltsd le a SAM-et.

  2.Nyisd meg.

  3.Válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciót.

  4.Válaszd a SAM-ben a Utilities->Regenerate SIM opciót.

  5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.

  VálaszVálasz
 227. hSn0wQ írta:

  @gunar: @hSn0wQ: “5.Dugd rá a gépre és várjál az aktivlásra.”
  Ezt úgy értem dugd rá az iTunes-ra és várjál az aktiválásra.

  VálaszVálasz
 228. gunar írta:

  @hSn0wQ: OK, Köszi !
  Hazaérek és elkobzom az asszonytól s ujra megpróbálom, azon mondjuk fent van a SAM és a bizonyos jó kis progi tette fel az “iphoneyeta” ami még tud sok okosságot is, érdemes ránézni annak aki vágja az iphone-t !
  Akkor a SAM ha sikeresen aktivált utána lesz végre push és imessage is?

  VálaszVálasz
 229. gunar írta:

  JA még csak annyit, hogy ezt az aktiválást nem zavarja a fentlévő ultrasn0w és annak a fix-e?

  VálaszVálasz
 230. hSn0wQ írta:

  @gunar: Meg fog javulni a push,és az iMessages mivel ezzel törlöd a hacktiválást.Az Ultrasn0w-t pedig nem zavarja mert az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.
  Egyébként a legfrissebb Ultrasn0w-nak nem kell Ultrasn0w fixer.

  VálaszVálasz
 231. gunar írta:

  @hSn0wQ: Pedig azt toltam rá és nem akarta a vodkát meginni míg nem fixáltam!
  Ha meg nem sikerül netán a tegnap olvasottak után nekem sem a downgrade akkor is legalább a push és az imessage jó lesz asszonynak nem kell navi igazán a viber meg elküldi a pozicióját ugy is! :))))

  VálaszVálasz
 232. meonic írta:

  PLS Help!
  Nekem valamiért nem downgradeli:( Készülék: 3gs old boot, többször lefutattam a leírtak alapján( végig is megy rendesen) próbáltam a Clear cache opciót is! Semmi! Arra gondoltam, hogy snowbreezel csináltam annó, a ipad BB felrakását, lehet ez lehet a baj? Én nem hinném…HELP ME!

  VálaszVálasz
 233. meonic írta:

  Bocs, most pedig OSX alatt vagyok!

  VálaszVálasz
 234. meonic írta:

  Felrakom újra 06.15.00 BB-t aztán újra próba…

  VálaszVálasz
 235. meonic írta:

  Reinstall ipad BB, aztan downgrade! Ha így sem megy, akkor nem tudom, hogy mit csináljak!

  VálaszVálasz
 236. meonic írta:

  Ez nem jött össze!

  VálaszVálasz
 237. meonic írta:

  5let?

  VálaszVálasz
 238. meonic írta:

  Esetleg valakinek van valami ötlete?

  VálaszVálasz
 239. hSn0wQ írta:

  @meonic: Próbáld meg másik gépen,vagy várd meg amíg kijön egy új Redsn0w.

  VálaszVálasz
 240. ToniSlow írta:

  @meonic: csinálj redsnow-al egy custom ipsw-t, rakd fel, majd install ipad bb, utána downgrade ipad bb. ha van valami régebbi fw-hez shsh-d pl 4.x az lenne a legjobb. ha nincs akkor 5.1.1-en próbáld

  VálaszVálasz
 241. benki írta:

  Sziasztok!

  Szeretnek fuggetleniteni,egy 2010es iphone 3gst amely 5.01el 5.16.5 bbvel rendelkezik, jelenleg untetheres jbel megy! Mi a teendeom? Restorolni kell eloszor 5.1.1re custom fw-vel? Vagy szimplan update eloszor ipad basebandre? Aztan kovetnem a fentiekben talalt leirast? A mostani jb nem fog bekavarn? Jbhez ertek de ipad basebandes fuggetlenitest sose csinaltam, elore is koszonom a segitseget:)

  VálaszVálasz
 242. hSn0wQ írta:

  @benki: Ha csak a függetlenítés a cél akkor így csináld:

  1.Töltsd le az iTunes-t.

  2.Töltsd le a Redsn0w 09.14b1-et.

  3.Töltsd le az iPhone 3Gs-re szükséges gyári iOS 5.0.1-et.

  4.Nyisd meg a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

  5.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

  6.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  7.Pipáld be az Install iPad baseband-et.A többi ne legyen bepipálva.

  8.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  9.Nyisd meg ismét a Redsn0w-t.(Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd.)

  10.Válaszd az EXTRAS->Select IPSW opciót és tallózd be a letöltött iOS 5.0.1-et.

  11.Menj vissza és válaszd a Jailbreak opciót.

  12.Pipáld be ezt:Downgrade from iPad baseband.A többi ne legyen bepipálva.

  13.Kövesd a Redsn0w utasításait.

  14.Töltsd le a Cydia-ból az Ultrasn0w-t.

  15.Örüljé.

  VálaszVálasz
 243. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: tedd meg kérlek, hogy nem írod le hatvanadjára is ugyanazokat a lépéseket, hanem maximum annyit, hogy hanyas hozzászólásban találja, vagy linkeld az adott hozzászólást, mert így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat.

  VálaszVálasz
 244. benki írta:

  Koszonom a segitseget!!! :R

  VálaszVálasz
 245. gyurcio írta:

  Nekem is maradt no service:(Se ultrasnow se SAM Se Mobile substrate reinstall nem segít:(Most van egy ipodom, ha valaki esetleg megoldotta valahogy, kérem írjon.Előre is köszi!

  VálaszVálasz
 246. boszyg írta:

  ha valaki tudna egy pontos leírást megköszönném. A helyzet a következő:
  Van egy iphone 3GS amir tegnap raktam vissza a 05.13.04-es BB-t minden fasza.
  Jelenleg JB 4.3.3 van rajta. Ha jól gondolom először mentenem kellene az SHSH-t gebasz esetére. (Win-en iFaith v1.4? kell hosts beállítás vagy valami mert miután DFU-ba tettem csak állt és nem csinált semmit?)

  Ha ez megvan akkor redsn0w_win_0.9.14b1 segítségével a letöltött iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-ből csinálok egy costom IPSW-t aminek a neve: NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw (nem tudom hogy old vagy new iboot-os ezért lett ez)

  Ha ezzel megvagyok akkor Redsn0w: Extras:Pwned DFU itunes Shift+Restore ahol kiválasztom a NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipsw-t?

  Ha ez felment akkor elvileg megmarad a 05.13.04 BB és felkerült az 5.1.1 ami absinthe 2.0-val jailbreakelhető és ultrasnow-al függetleníthető?

  Ez még csak elméleti szint addig nem vágnék bele amíg valaki meg nem erősít benne és némi iránymutatást nem ad hogy mire figyeljek még vagy ha nem ez a helyes mód akkor hogyan kellene. e-mailben vagy priviben is jöhet ha van valakinek erre egy kis ideje. Köszönöm előre is.

  VálaszVálasz
 247. hSn0wQ írta:

  @Jadeye:Rendben akkor megpróbálok linkeléssel,idézgetéssel válaszolgatni.Igazából nem értem mi a baj azzal,hogy leírom szájba rágósan,szárazan,hogy mit kell tennie az illetőnek,de mindegy.Annyi lenne a linkelgetéssel a problémám,hogy akkor mindig félnapot kell várni a kommentem megjelenéséig.

  @Boszyg:Ez így menni fog.

  VálaszVálasz
 248. gyurcio írta:

  @boszyg: Ne vegyél rá mérget, könnyen ipodot csinálhatsz a telódból, szerintem várj egy stabilabb megoldásra!

  VálaszVálasz
 249. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: “így sosem fogják elolvasni sem a cikket, sem a hozzászólásokat”, pláne ha órákon keresztül kell görgetni lefelé, mert 1-1 hozzászólás olyan hosszú. de ahogy érzed, csak szerintem semmi értelme, ha újra és újra megválaszolod azt, ami már előtte kapott választ többször is.

  VálaszVálasz
 250. hSn0wQ írta:

  @Gyurcio:És elmesélnéd,hogy hogyan brickeli ?
  Már túl van a bb downgrade-en.Csak egy sima iOS frissítésről van szó.Akkor,hogy brickeli ?

  VálaszVálasz
 251. hSn0wQ írta:

  @Jadeye:Vannak hozzá szólásaim amiket tényleg eltúloztam. :)
  Egyébként sok kommentem másolat egy régebbi kommentemről.De véglis igazad van.Akkor majd,ha linkelek akkor kiveszem a link mögül a http://www. betüket.

  VálaszVálasz
 252. gyurcio írta:

  @hSn0wQ: 4x próbáltam de maradtam 06.15.00án 5.1.1 volt rajta, eddig működött kivéve a gps.Az első próbálkozás után no servicet ír és nemtudom visszahozni sehogy, frissítettem az 1.2.7es ultrasnowt,mobile substratet, próbáltam SAMet de semmi.Most felraktam egy snowbreeze 5.1.1et de az sem segít, továbbra is no service:(.Természetesen a leírtak szerint jártam el(rendszergazdaként indítottam a redsnowt,2009es iphone, utána frissítettem a 06.15.00-ás basebandet is)elvileg minden klappol, mégsem megy a downgrade ráadásul a teló is ipod lett.

  VálaszVálasz
 253. gyurcio írta:

  @Jadeye: @hSn0wQ: Ne marjátok egymást nagyon jó és tisztelendő, hogy önzetlenül segítetek mindenkinek.Egy hajóban evezünk, a marakodást hagyjuk a politikusokra;)

  VálaszVálasz
 254. akos1221 írta:

  nem dobja fel a redsnow az ablakot ahol kilehet választani a dolgokat, (os x) mitől lehet?

  VálaszVálasz
 255. boszyg írta:

  Mondom csak elmelet egyenlore. Mit kellene akkor tennem pontosan hogy a jelenlegi basebandel fuggetlen 5.1.1 em legyen jb-vel?

  VálaszVálasz
 256. hSn0wQ írta:

  @Gyurcio:Túl van a bb downgrade-en.Már 05.13.04 bb-je van.Nagyon gratulálnék hozzá,ha @Boszyg ebből a helyzetből elcseszi a telóját.

  VálaszVálasz
 257. gyurcio írta:

  @hSn0wQ: Ok, ezt benéztem, szerencsés ember, bárcsak én is itt tartanék…

  VálaszVálasz
 258. hSn0wQ írta:

  @Boszyg:Jailbreakelj Absinthe 2.0.4-vel,majd töltsd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból.Ennyi.

  @Akos1221:Fenn van az iTunes ?
  Ha fenn van akkor esetleg tallózd be a készülékeden lévő gyári fw-t a Redsn0w-nak (EXTRAS->Select IPSW opció).

  VálaszVálasz
 259. boszyg írta:

  @hsn0wQ: shsh mentésnél host fajlba kell turkalni? Illetve mi van ha nem memtek shsh-t, tudok e maskepp menteni az ifaith-en kivul winen?

  Az 5.1.1 altalam leirt frissitesi modjaval tudok e valamit veglegesen elbaszarintani?

  VálaszVálasz
 260. hSn0wQ írta:

  @Boszyg:Ha a 4.3.3 shsh mentésére utalsz ezzel akkor azt csak iFaith-vel tudod lementeni,vagy a Redsn0w,EXTRAS->SHSH Blobs->Fetch opciójával.Az 5.1.1-es SHSH egyelőre nem fontos mert az Apple aláírja az 5.1.1-et.Egyébként az 5.1.1-es SHSH Blobs-ot a Tiny Umbrella-val tudod lementeni.

  Amúgy nem tudod “elbaszarintani” a telefont.

  VálaszVálasz
 261. boszyg írta:

  @hSn0wQ: A Redsnow verzió ha jól látom Cydia szerverre ment. Az ECID számot mentsem el valahová? Vagy ha szükséges az shsh hogyan tudom visszanyerni?

  VálaszVálasz
 262. hSn0wQ írta:

  @Boszyg:Azokon a módokon tudsz SHSH-t menteni,ahogy leírtam.Az ECID mentést nem értem.Az ECID az a készülék egyik azonosítója.Maximum az ECID karaktereit tudod felírni,de annak semmi értelme.
  Amúgy nem értem minek ez a parázás.Nincs mitől tartanod.Már túl vagy a nehezén.

  VálaszVálasz
 263. Fricy78 írta:

  @boszyg:

  Ha dobsz egy emailcímet, átdobom neked a custom 5.1.1 ipsw-t, amit shift+restorral fel tudsz tenni az itunesból és megtarja neked a basehandedet is, sőt jailbreakelt is. A snowbreezel egy kicsit szerintem könnyebb custom ipsw-t készíteni és azt feltenni.

  VálaszVálasz
 264. boszyg írta:

  @hSn0wQ: oké oké :) eddig kidobott kétszer a restore-ból Lehet aláírási problem?

  VálaszVálasz
 265. boszyg írta:

  @Fricy78: boszyg [kukac] g-artdesign [pont] com

  VálaszVálasz
 266. Fricy78 írta:

  @boszyg:
  Küldtem emailt.

  VálaszVálasz
 267. Fricy78 írta:

  Korábban nem írtam le, de lehet, hogy érdemes kipróbálni, a készülékben a downgrade alkalmával nem volt kártya, csak az aktiválás idején volt benne, majd a visszaállítás után tettem bele.

  VálaszVálasz
 268. tibispeed001 írta:

  Sziasztok!
  Valakinek van gondja az aktiválással délutan ota?Nekem magyar t-mobillal nem tudok beaktiválni sehogy ,tegnap este még tudtam Apple server valakinek hasonlo probléma ma délután ota?

  VálaszVálasz
 269. boszyg írta:

  eredeti kártya nélkül hogyan tudok aktiválni vagy túljutni az 5.1.1 setupján?

  VálaszVálasz
 270. hSn0wQ írta:

  @Boszyg:Aktiválj a Redsn0w közre működésével a SAM-vel.
  Először nyisd meg a Redsn0w-t (Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd);válaszd a jailbreak opciót,semmi ne legyen bepipálva,kövesd a Redsn0w utasításait,nyisd meg a Cydia-t,töltsd le a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a
  Utilities->De-Activate iPhone opciót,utána válaszd a Utilities->Regenerate SIM opciót,dugd rá az iTunes-ra a telót és várj az aktiválásra.

  VálaszVálasz
 271. Fricy78 írta:

  Emailben is elküldtem, de itt is le van írva:
  Akkor aktiválj a SAM-vel,a Redsn0w közre műkődésével.Redsn0w,jailbreak opció (nem kell semminek bepipálva lenni), kövesd a Redsn0w utasításait,töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,nyisd meg a SAM-et,válaszd a Utilities->De-Activate iPhone opciótutána válaszd a
  Utilities->Regenerate SIM-et,dugd rá az iTunes-ra,várj amíg aktiválódik a telód.

  VálaszVálasz
 272. boszyg írta:

  @Fricy78: bocsi :) a semmi pipa nem volt tiszta

  VálaszVálasz
 273. Fricy78 írta:

  Csak az aktiválás miatt kellett a redsnow. :)

  VálaszVálasz
 274. Keram írta:

  @tibispeed001: nekem tegnap este nem sikerült, ma meg már inkább meg se merem próbálni. csinálj egy customöt és nem lesz gond az aktiválással

  VálaszVálasz
 275. boszyg írta:

  @boszyg: Nagyon szépen köszönöm a privát segítséget és iránymutatást :)

  @hSn0wQ: Természetesen neked is!

  VálaszVálasz
 276. hSn0wQ írta:

  @Alijen:Próbáltad már a Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciót és utána downgrade-elni?És ugye,ha win 7/vista-n futtatod akkor ugye XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod ?

  VálaszVálasz
 277. hSn0wQ írta:

  @Alijen:Akkor tegyél fel egy NO_BB-s customot,aktiváljál (,ha nincs gyári kártyád akkor olvasd el a 271-es vagy a 272-es hozzászólást ennél a cikknél),,tedd újra az iPad bb-t,majd próbáld meg ismét a downgrade-et.

  VálaszVálasz
 278. gunar írta:

  Hát én is visszapattantam erről a downgrade-ről, nálam sem akarja visszatenni, a fene ette volna meg! Amugy a SAM nálam olyan van hogy de-activate iphone (clear push) erre kell nyomni, Csak mert kipróbáltam és semmit nem deactivált és utána csináltam amit írtál, de sehol az imessage és push! Akkor mit rontok el?

  VálaszVálasz
 279. hSn0wQ írta:

  @Gunar:A SAM törli a korábban fel tett Redsn0w-s aktiválásod.
  Egyébként akkor próbáld meg először a
  utilities->Revert lockdown to stock-ot,majd a
  De-Activate iPhone (clear push)-t,és végül a regnerate sim-et,majd az iTunes-t.

  VálaszVálasz
 280. boszyg írta:

  Ha valakit érdekel akkor én a downgrade utáni frissítést (5.1.1-re) és a függetlenítést le tudom írni. (A downgrad-et azért nem írnám mert a cikkben írtak szerint jártam el és nekem elsőre ment rendesen)

  VálaszVálasz
 281. gunar írta:

  @hSn0wQ: A “Revert lockdown to stock” nálam kiment teljesen és kiírta aktiválni kell a telót, de onnan ugye nincsen a SAM-be út csak ha aktiváltam utána, szóval a 22-es esete forgott fent a csapdával!

  VálaszVálasz
 282. gyurcio írta:

  @Alijen: Nálam is ez a hiba, ugrott a függetlenítés.Ha SAMben nyomok egy de activatet és utána megnézem a more infot még mindig azt írja, hogy activated.Ultrasnow,mobile substrate nem használ:(

  VálaszVálasz
 283. gyurcio írta:

  Szerintetek mi történik akkor, ha nyomok egy deactivatet redsnowban és utána próbálom a SAMet?

  VálaszVálasz
 284. Jadeye írta:

  @gyurcio: szerezz egy gyári kártyát, sokkal kevesebb kínlódás.

  VálaszVálasz
 285. Jadeye írta:

  @Alijen: a SAM nem függetlenít. de ha T-s a készülék, egyszerűen kérj valakitől egy T-s kártyát (lejárt is jó), és aktiváld azzal! egyébként elképzelhető, hogy nem ártana újraflashelni a basebandet, ha nem olvas be ICCID-t, az lehet attól például, hogy gyári 5.x ment az iPad basebandre, bár ez nem egyértelmű a hozzászólásodból.

  VálaszVálasz
 286. gyurcio írta:

  @Jadeye: Bármilyen t-s kártya jó?Mert isten tudja hol van az előző tulaj.

  VálaszVálasz
 287. Jadeye írta:

  @gyurcio: ha magyar T-s a készülék, bármi magyar T-s kártya jó hozzá, még ha lejárt, és nem kap térerőt, az is.

  VálaszVálasz
 288. Spezial írta:

  Sziasztok! Lehet hogy buta kérdéssel fordulok hozzátok, de nem nagyon vágom, hha nekem 3G-m van 4.2.1 es iOssal, és 6.15-ös iPad BB-vel, akkor hogyan is csináljam ezt a downgradet?

  VálaszVálasz
 289. gyurcio írta:

  @Jadeye: Köszi a választ, kerítek 1et valahonnan;)

  VálaszVálasz
 290. Jadeye írta:

  @Spezial: olvasd végig a cikket első körben. le van benne írva minden. még van példa is. de a hozzászólásod alapján nem tűnik úgy, hogy elolvastad volna.

  VálaszVálasz
 291. Spezial írta:

  Rendben, ne haragudj, bele-bele olvastam,de nem teljesen :$ :) és Köszi! :)

  VálaszVálasz
 292. hSn0wQ írta:

  @Alijen:És megpróbáltad azt amit a 280-as hsz.-emben írtam neked ?
  Egyébként nem értem minek kellett bele kezdened ebbe az egészbe,ha elötte megcsináltad már a SAM-es függetlenítést.

  VálaszVálasz
 293. Jadeye írta:

  @Spezial: oda se neki, de nem ok nélkül van a cikk elején, hogy olvasd el figyelmesen, pláne ha olyat kérdezel, ami még le is van írva ;)

  @Alijen: próbáld újra friss restore, frissen feltett iPad baseband után.

  VálaszVálasz
 294. Spezial írta:

  És Sikerült.. :) 05.13.04 BB, Köszönöm Jadeye!

  VálaszVálasz
 295. hSn0wQ írta:

  @Alijen:Hát akkor nekem nincs jobb ötletem.Próbáld meg másik gépen.

  VálaszVálasz
 296. ToniSlow írta:

  @Alijen: szerintem maradhatott volna az aktivációs ticket-es megoldásod. az 3 évig érvényes, addig meg kiforrta volna magát a downgrade és nem nem szívnál ennyit.

  VálaszVálasz
 297. ToniSlow írta:

  Aki pedig SAM-el aktivál (és valóban azt látja hogy activated, vagy wildcard activated) az töltse le a store-ból az iPusher-t, azzal tudja ellenőrizni hogy valóban működik-e a push (wifi kapcsolat kelleni fog). Ha nem megy akkor SAM-ben backup activation, majd restore activation esetleg egy restart és meg kell nézni újra, így már mennie kell.

  VálaszVálasz
 298. gyurcio írta:

  @Alijen: Nem a VM a baj.Én is próbáltam vagy 10x downgradelni.Úgy látszik néhány 3gsen valamiért nem megy.Külföldi fórumokat is nézegettem, sajnos nem egyedi a problémánk .Elvileg dolgozni fognak a megoldáson:https://twitter.com/MuscleNerd/status/214661722336800768

  VálaszVálasz
 299. Spezial írta:

  @Alijen: Nekem ahogy levan írva, sikerült.. :)

  VálaszVálasz
 300. Jadeye írta:

  @Alijen: a korábbi, SAM-es aktivációs ticketes függetlenítés csak akkor megy, ha a lockdown fájljait lementetted még anno, és aztán most megfelelően visszatetted, ellenkező esetben mindegy. elképzelhető, hogy szolgáltató emiatt nincs.

  az, hogy ultrasn0w-val sincs, az már érdekesebb, de mondom, friss restore, friss iPad baseband flashelés, és utána mindenképp gyári kártyával aktiváld, majd így próbáld meg a downgrade-et.

  VálaszVálasz
 301. gyurcio írta:

  @Jadeye: A gyári kártyás aktiválást, hogy csináljam?Leszedem az ultrasnowt,mobile substratet,SAMet.Utána redsnow és deactivate?Ha aktiválta utána, hogy függetlenítsem?Sorry a láma kérdésért de még soha nem volt gyári kártyás iphoneom(telenoros vagyok).

  VálaszVálasz
 302. hSn0wQ írta:

  @Gyurcio:A deactivate csak akkor kell,ha korábban hacktiváltál a Redsn0w-val.Egyébként a gyári kártyás aktiváláshoz még csak jailbreak sem kell.Beteszed a gyári SIM-et,ha elötte hacktiváltál akkor deaktiválj a Redsn0w-val,vagy a SAM-vel,dugd rá az iTunes-ra és várj az aktiválásra,ha meg vagy szedd le az Ultrasn0w-t a Cydia-ból,tedd be a SIM-et amivel használni akarod és kész.

  VálaszVálasz
 303. gyurcio írta:

  @hSn0wQ: Köszönöm a gyors választ!Custom 5.1.1et csináltam redsnowval,azt tettem fel, gondolom ez haktivál.

  VálaszVálasz
 304. hSn0wQ írta:

  @Gyurcio:A Redsn0w-s custom fw az nem jailbreakelt így esélye sincs hacktiválásra.

  VálaszVálasz
 305. gyurcio írta:

  Okok de utána jailbreakeltem.Holt tudok utána nézni, hogy hacktiválva van e?

  VálaszVálasz
 306. ToniSlow írta:

  @gyurcio: Ha nincs aktiválva, és ráengeded a redsnow-t akkor az automatikusan hacktivál is.

  VálaszVálasz
 307. Jadeye írta:

  @gyurcio: ha utána rögtön jailbreakelted bármi nélkül, az hacktivált.

  VálaszVálasz
 308. hSn0wQ írta:

  @Gyurcio:Például,ha nem működik a push,és az iMessages,és a YouTube (természetesen stabil wifi mellett),akkor a telefonod hacktivált.

  VálaszVálasz
 309. gyurcio írta:

  @Jadeye: Ok.Köszi a választ:)

  VálaszVálasz
 310. akos1221 írta:

  Megcsináltam párszor ahogy levan írva de valamiért nem rakja vissza a basebandet, és most már a hálózatot se találja :S. Próbáltam újra rakni a Ipad basebandet és utána downgradelni de az se állította vissza. Esetleg próbáljam restorolni és úgy downgradelni? Jelenleg 5.0.1 van rajta.

  VálaszVálasz
 311. Jadeye írta:

  ugyan már tucatszor le lett írva, de sokan láthatóan csak átfutnak rajta, mit érdemes kipróbálni, ha nem megy:

  1. restore, és a végén NE állítsd vissza semmi backupból. ha most is iPad baseband van fent, akkor ehhez basebandet nem piszkálkó custom firmware kell, redsn0w-val lehet csinálni ilyet.
  2. aktiválás gyári kártyával. ez bármi kártya lehet, a lényeg, hogy olyan legyen, amilyen függő a készülék eredetileg. ha magyar T-mobile, akkor bármi magyar T-mobile kártya jó, ha már lejárt, és nem kap térerőt, az is.
  3. downgrade a redsn0w-val. a redsn0w-t mindenképp rendszergazda joggal kell futtatni Windows esetén, valamint az XP kompatibilitás is hasznos lehet, noha ez utóbbi már elvben nem kell.

  a downgrade előtt szabályosan ki kell kapcsolni a készüléket, ahogy fent is le van írva.

  ha így sem megy, akkor még meg lehet próbálni a gyári kártyás aktiválás után csak magát az iPad basebandet újból feltenni, és azután állni csak neki a downgrade-nek.

  VálaszVálasz
 312. ilovejdm1986 írta:

  sziasztok!
  haveromnak 3gs van xx1423 sorozat számmal (5.1.1) hogyan lehet ezt jb-zni és függetleniteni?

  VálaszVálasz
 313. hSn0wQ írta:

  @llovejdm1986:A függetlenítés a bb verziójától függ.
  Egyébként a sorozatszám alapján nem lehet rá iPad bb-t tenni.Ha megmondod bb verzióját akkor okosabbak leszünk.

  VálaszVálasz
 314. ilovejdm1986 írta:

  @hSn0wQ: bocs az lemaradt 05.15.05

  VálaszVálasz
 315. ilovejdm1986 írta:

  @ilovejdm1986: 05.16.05 pontosabban!!!

  VálaszVálasz
 316. hSn0wQ írta:

  @ilovejdm1986:Az említett bb nem függetleníthető nem hivatalos módon.Az egyetlen módja,hogy függetlenítsd a telódat az a gyári függetlenítés.

  VálaszVálasz
 317. Laca3G írta:

  Ha NO BB-s cfw van fent akkor downgrade előtt konkrétan azt tallózzam be ugye?

  VálaszVálasz
 318. Laca3G írta:

  És ha sikerül 05.13.04-re lemennem majd felteszek egy szűz 5.1.1-et akkor felfrissíti az ahhoz tartozóra ugye? ami nekem 05.16.05 volt csak a gps szarakodott

  VálaszVálasz
 319. hSn0wQ írta:

  @Laca3G:Downgrade elött gyári fw-t tallózz be.Ha NO_BB-set tallózol be akkor a Redsn0w unsupported IPSW hibaüzenetet fogja kidobni.
  Ha felteszel egy szűz 5.1.1-et akkor frissül a bb-d.Szóval,ha akarsz még Ultrasn0w-val függetleníteni és nem akarod újra kezdeni az iPad bb downgrade-et akkor mindenképpen custom 5.1.1-et tegyél fel.

  VálaszVálasz
 320. Laca3G írta:

  De még az van hogy ipad baseband van fent nem sikerült még downgrade-elni de már próbáltam szűz 5.1.1 en meg ifaith-el kreált 4.1-en is és mindig ipad maradt ez a gondom :(, most jelenleg egy redsnow-al kreált no bb-s cfw-t tettem fel amiben semmi cydia vagy ilyesmi nincs jailbreakelve, mert valamelyik kommentben azt olvastam hogy próbáljam 5.1.1 cf-et és azzal downgrade, na de ha 5.1.1 cfw-kell akkor ezek szerint nem a reddel gyártott cft-t tallózzam be hanem a gyárit miközben cf-van a telefonon?

  VálaszVálasz
 321. hSn0wQ írta:

  @Laca3G:Teljesen mindegy,hogy custom fw van fent ettől még 5.1.1-ed van.A lényeg a lényeg ,a Redsn0w nem fogadja el a NO_BB-s customot.Csak gyári fw-t tudsz betallózni.Nyugodtan betallózhatod a gyárit ettől a Redsn0w nem fogja megenni a készüléked.De ne ezen akadjunk már fenn,hogy mit tallózzol be mert így nem fogsz egyről a kettőre jutni.

  VálaszVálasz
 322. Laca3G írta:

  ok értem csak azért parázok mert egy napot szoptam vele míg sikerült megcsinálnom hogy legyen térerő ezzel a francos ipad basebanddel, és azért ugrottam egyáltalán neki mert a gps-em 05.16.05-on nem ment rendesen persze ezt próbáltam korábban restoreal meg mási régebbi fw-kkel is azt gondoltam bugos a fent lévő bb (gyárilag független a teló szal nem emiatt kezdtem)

  VálaszVálasz
 323. gyurcio írta:

  Sziasztok!Leslattyogtam a legközelebbi trémobilhoz,vettem 1 kártyát,Felraktam újra az 5.1.1et NO_BB_iPhone2,1_5.1.1_9B206_Restore.ipswvel.no jailbreak csak a szűz rendszer,teló rádug bekapcs wi-fi beállít és utána kezdi aktiválni.Trékártyát 1 másik telón aktiváltam.De nem sikerül neki, a telón ez az üzenet van: ‘Your iphone could not be activated because the activation server is temporarily the activation server is temporarily unavailable’, az Itunes ezt írja ki:’There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate’Valami megoldást tudna nekem valaki mondani?

  VálaszVálasz
 324. Jadeye írta:

  @gyurcio: hálózati hiba, kapcsold ki a vírusirtót és a tűzfalat, és ellenőrizd a hosts fájlodban, hogy NE legyen benne semmi gs.apple.com tartalmú sor, ha van, az elé tegyél be egy # karaktert, mentsd el, és indítsd újra a gépet.

  VálaszVálasz
 325. benki írta:

  @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb hackeleseket,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

  VálaszVálasz
 326. benki írta:

  @HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

  VálaszVálasz
 327. benki írta:

  HSnowQ…koszi a korabbi segitseget..sajnos nekem is mint tibispeednek es tsainak maradt az ipad bb..felraktam az ultrasnowt..de megcsak fuggetlen sem lett:) lehet elotte bele kene raknom egy gyari tmobile kartyat? ( pedig aktivalva kezdtem el a bb flashelest,szoval azelott aktiv volt a telefon)

  Koszi a turelmed udv

  VálaszVálasz
 328. benki írta:

  Elnezest a triplazasert csak szifonrol irok..es azt irta hiba van vele..:(

  VálaszVálasz
 329. hSn0wQ írta:

  @Benki:Ugye,ha Win 7/Vista-n futtatod akkor ugye rendszergazdaként,xp kompatibilis módban teszed azt ?
  Vagy esetleg próbáld meg a Redsn0w,ExTRAS->Even more->Clear cache opciójával üríteni a cache-t majd utána downgrade-elni.

  VálaszVálasz
 330. kgbman írta:

  @Jadeye:
  1: Pontosan így csináltam
  2: Nincs amcsi kártyám, de volt cydia és SAM (Deactivate, majd regenerate) ahogy javasoltátok
  3: XP SP3 módban van futtatva rendszergazdaként, rendes kikapcsolás után.

  Azt is próbáltam hogy ipad BB fel újra, majd Downgrade. Cache clear is megvolt minden alkalommal. Passz..
  Az eredmény: 06.15.00
  Tipp?

  VálaszVálasz
 331. gyurcio írta:

  Végre sikerült visszahoznom az eredeti (06.15.00) állapotot:)Aktiváltam 1 trémobilos kártyával majd ultrasnow és ismét működik a telenor:)Arra figyeljetek, hogyha kiveszitek a simet és továbbra is NO SERVICE felirat van és nem NO SIM, akkor újra kell rakni a 06.15.00 basebandet, különben nem tudod aktiválni a gyári kártyát sem.Mégegyszer köszönöm mindenkinek a segítséget!

  VálaszVálasz
 332. Tomace írta:

  Hello!

  Nekem egy iPhone 3GS-em van iOS 4.2.1, 05.11.7-es baseband-el és függetlenítve, jailbreakelve van. sorozatszám: 84002. iOS 5.1.1-et akarok rá felenni untethered jailbreakkel és függetleníteni is szeretném mert telenoros vagyok, de a GPS fontos számomra. Hogy kezdjek hozzá az egészhez?

  VálaszVálasz
 333. bence85 írta:

  @Tomace: 05.11.7 en van GPS , tehát csak costum firmware kell , és marad a GPS , és a függetleníthetőség is.

  VálaszVálasz
 334. Tomace írta:

  @bence85: akkor most csinálok 5.1.1-ről egy custom firmware-t azzal restore és ennyi? semmi SHSH nem kell meg semmi?

  VálaszVálasz
 335. Tomace írta:

  @Tomace: meg persze restore után ultrasn0w-val egy függetlenítés… de tényleg ennyi lenne?

  VálaszVálasz
 336. bence85 írta:

  @Tomace: 5.1.1 hez nem kell shsh , mert a legfrissebb szoftver a 3GS , ezért az Apple aláírja. De a costum firmware nagyon fontos , mert különben a basebandet is frissití , de használatához pwned dfu modba kell rakni a telefont. A függetlenítést értelemszerűen ultrasn0wal kell csinálni.

  VálaszVálasz
 337. bence85 írta:

  @Tomace: a legjobb ha az oldalon keresel leírásokat, és aszerint csinálod

  VálaszVálasz
 338. Tomace írta:

  @bence85: csak azért kérdem mert redsn0w-ban csináltam már egy custom 5.1.1-et és írta h ha 2009 40 nem tom hanyadik heténél újabb a telóm akkor kell hozzá SHSH, és ki kellett választani h újabb vagy sem rámentem h igen. Megcsinálta. De ha mégis elkúrok vmit h tudom megoldani a problémát? Nincs másik készülékem amit tudnék használni ha ez tönkre menne.

  VálaszVálasz
 339. bence85 írta:

  @Tomace: nem , nem az shsh ra kérdez rá , hanem az uj bootroom ra , vagy az oldbootroomra , de az uj bootroomos megoldás megy a régin , csak az ujon nem megy a régi , szoval ha nem vagy biztos akkor az ujat válaszd.

  VálaszVálasz
 340. bence85 írta:

  @bence85: shsh csak akkor kell , ha nem a legfrissebre frisitesz

  VálaszVálasz
 341. Tomace írta:

  @bence85: de ha mégis elrontok valamit? akkor hogy lehet visszacsinálni a dolgokat? Erre válaszolsz kezdek is neki, szerintem.

  VálaszVálasz
 342. Tomace írta:

  @Tomace: mert nincs pénzem most másik telóra, itthon meg nincs másik, zseblámpa meg van elég.

  VálaszVálasz
 343. bence85 írta:

  @Tomace:
  Ajánlom a snowbreezet , az soha se frissiti a basebandet , ahogy elkészitette a firmwaret , meg is mutatja hogyan kell pwnedfu ba rakni a telefont. 5.1.1 re van untethered jailbreak is , és az ultrasn0w is támogatja már. De ajánlom hogy néz szét az oldalon a leírások között.

  VálaszVálasz
 344. Tomace írta:

  De nekem szükségem van a push-ra is és ha meg redsn0-val hacktiválom akkor nem lesz push. Csak az a gáz h nem tom milyen szolgáltatótól van a telefon. Így ezek szerint maradhatok a jó öreg 4.2.1-en :(

  VálaszVálasz
 345. bence85 írta:

  @Tomace: ha SAM el aktiválod akkor lesz pushod , de ehez is nézz leírást.

  VálaszVálasz
 346. Tomace írta:

  azt @bence85: azt olvastam h a SAM-hez is tudni kell ,hogy mi volt a hivatalos eredeti szolgáltató.

  VálaszVálasz
 347. ToniSlow írta:

  Nem kell.Ha független akkor sam-ben revert lockdown to stock majd regenerate sim. Method-ot hagyd automatán. Csatlakoztatod majd itunes-l aktiválod. Letöltöd a store-ból az iphusher-t és ellenőrzöd hogy megy-e a push. Ha nem akkor backup activation majd restore activation teló újraindít majd ellenőrzés megint. Wifi menjen mert kell adatkapcsolat az ellenőrzéshez.

  VálaszVálasz
 348. Jadeye írta:

  @ToniSlow: ha független, akkor minek a SAM?

  VálaszVálasz
 349. Tomace írta:

  szal most akarom a custom firmware-t restore-olni istunes-ban és akkor elvileg marad a 05.11.7 -es baseband és mellette 5.1.1 lesz
  aztán jb meg SAM és ultrasn0w?
  így jó lenne?

  VálaszVálasz
 350. Tomace írta:

  @Tomace: így lenne push is meg menne a telenoros kártyámmal is meg lenne gps is nem?

  VálaszVálasz
 351. gunar írta:

  @Jadeye: Ezt még így a restore-ral nem próbáltam ez lesz a mai este “fénypontja” de mi van ha nem akar aktiválni a domino simmel? Pedig tutira T-s a telo!

  VálaszVálasz
 352. ToniSlow írta:

  @Jadeye: mert hacktivált fw-t fog felrakni a jelek szerint

  VálaszVálasz
 353. gunar írta:

  @gunar: Ja ami fura, hogy amint lefut a downgrade és eredménytelenúl, ergo marad a BB iPad, de legalább az összes cydia-s cuccot inaktívvá teszi, ha mást nem is csinál! Utána bikózhatok vele hogy fussanak megint!

  VálaszVálasz
 354. Tomace írta:

  akkor arra válaszoljatok h ha elkúrok vmit de csináltam most biztonsági mentést itunes-ban a telóról azt akkor vissza tudom rá tenni simán restore-al és nem kell SHSH a mostani 4.2.1-hez ami rajta van perpill? vagy nem ilyen egyszerű a restore a biztonsági mentésből? mert ha vmi balul sülne el ezt csinálnám

  VálaszVálasz
 355. ToniSlow írta:

  @Tomace: szerintem ments le az adataidat manuálisan pl. itools-al. (http://itools.hk) ezzel ki tudsz exportálni mindent. leszedsz egy 5.1.1-et 3g-hez. redsnow-al csinálsz egy custom fw-t. pwned dfu-ba rakod, majd itunes, shift+restore, és betallózod neki a no_bb-s fw-t amit a redsnow csinál neked. Ha kész akkor aktiválod, vagy ha nincs gyári kártyád akkor redsnow-al jb, és hactiválni fogja. ez esetben sam-el tudod megcsinálni hogy menjen majd a push.359 hsz. cydiaból felrakod az ultrasnow-t, és visszaimportálod a cuccokat. jailbreak-elt filerendszerből nem célszerű visszaállítani mert komoly problémákat okozhat!

  VálaszVálasz
 356. Tomace írta:

  nekem most jailbreakelt és függetlenített custom 4.2.1 van szal ebből nem érdemes a dolgokat visszaállítani?

  VálaszVálasz
 357. ToniSlow írta:

  @Tomace: nem igazán. itools-al ki tudsz szedni mindent. névjegy, sms, képek, zenék stb. elég sok hibát generálhat ha visszarakod a mentést. érdemes néhány órát rászánni, sok kellemetlenségtől menthet meg a későbbiekben!

  VálaszVálasz
 358. Tomace írta:

  @ToniSlow: ennek az itools-nak nincs angol verziója ? nem tok kínaiul:D meg akkor vmi angol oldal ahonnan le is lehetne szedni az angolt. megköszönném. am miért 3g-hez szedjek le 5.1.1-et?

  VálaszVálasz
 359. ToniSlow írta:

  @Tomace: http://itools.hk/cms/webpage12.htm
  nem azt írtad hogy 3gs-ed van? ha za akkor 5.1.1, ha 3g akkor 1értelműen 4.2.1

  VálaszVálasz
 360. Tomace írta:

  @ToniSlow: De 3GS-em van de az angol verzió a 0329E az nem támogatja az 5.1.1-et gondolom ez csak az importnál lényeg amúgy.

  VálaszVálasz
 361. ToniSlow írta:

  @Tomace: támogatja, én is azzal raktam vissza a cuccaimat. használd nyugodtan.

  VálaszVálasz
 362. Tomace írta:

  @ToniSlow: Jól gondolom én, hogyha netán zseblámpa lenne a telómból, berakom dfu-ba és ezzel az itools-al mindent visszarkok amit most lementek beleértve filsystem stb. akkor ez visszarak mindent ugyanolyan állapotúra mint most mikor lementettem, mintha hozzá sem nyúltam volna? ugyanúgy custom 4.2.1 lesz rajta jb-vel 05.11.7es bb minden progi minden nem?

  VálaszVálasz
 363. ToniSlow írta:

  Nem tudom mi nem tiszta. Az itools az adatok lementésére való. Customot redsnow-al tudsz csinálni és nem értem miért maradnál 4.2.1-en . Custom fw készítés redsnow-al pwned dfu-ba rakod szintén redsnow-al majd itunes shift+restore(itt betallózod neki a nobb kezdetű fw-t amit csináltál) majd jailbreak ultrasnow felrak és sam-el megcsinálod az utólagos aktiválást az alapján ahogy leírtam. Ha ezek alapján sem tudod mit és hogyan csinálj inkább bele se kezdj! És itools-ba nem backup kell hanem export majd az új rendszerre import. Pont ez a lényeg!

  VálaszVálasz
 364. Tomace írta:

  @ToniSlow: Nem maradnék 4.2.1-en azt arra írtam h ha vmit elkúrnék és letudnám menteni a telót úgy ahogy most van akkor azt raknám vissza rá. mint pc-n amikor csinálsz egy visszaállítási pontot baszakodsz vele elrontasz vmit aztán visszarakod erre a pontra és olyan mintha misem történt volna. ugyanis nincs másik telóm és zseblámpát meg nem akarok. azért akarok annyira biztosra menni. de ha ez 100% h fog menni úgy ahogy leírtad h csináljam hiszek neked és megcsinálom.

  VálaszVálasz
 365. ToniSlow írta:

  Mivel függetleníthető bb-d van ha custom-ot raksz fel az meg is marad. Járj el a leírtak alapján vagy várd meg amíg valaki megerősít abban hogy nem hülyeségeket írogatok ide neked :)

  VálaszVálasz
 366. Sarosi Lazar írta:

  Akinek van ötlete kérem segítsen :
  3gs, new bootrom, 06.15 bb
  a downgrade tökéletesen megy, ultrasnow függetlenit, idáig minden ok.

  imessage és push nem megy.
  Ha felteszem a SAM-ot. akkor nincs De-activate menüpont, csak a clerar-push, de az nem csinál semmeit,
  Ha redsn0w-al deaktiválom, akkor az aktiválás hiánya miatt el sem tudok oda jutni, hogy a SAM-ban próbálkozzak. Hogyan tudnám ezt megkerülni ? Már mindent kifórumoztam amit találtam, de nem ment semmi … Valamit ötletetek esetleg ?

  VálaszVálasz
 367. Jadeye írta:

  @Sarosi Lazar: gyári kártyás aktiválás. szerezz egy olyan kártyát, amilyen függő, restore egy basebandet nem piszkáló custom 5.1.1-re (redsn0w csinál custom-öt), majd aktiváld azzal a kártyával, redsn0w-val jailbreak, ultrasn0w telepít, örül. de ez már tucatszor le lett írva.

  VálaszVálasz
 368. ToniSlow írta:

  @Sarosi Lazar: 359-es hsz-ben leírtam mit és hogyan kell csinálni hacktiválás esetén.

  VálaszVálasz
 369. hSn0wQ írta:

  @Sarosi Lazar:Esetleg nyomj a SAM-ben a Deactivate elött egy Revert Lockdown to stock-ot.

  VálaszVálasz
 370. Sarosi Lazar írta:

  @Jadeye:

  Sajnos nem tudom milyen kártyás volt anno :(

  VálaszVálasz
 371. Sarosi Lazar írta:

  @ToniSlow:

  Ezt olvastam, de sajnos nem független :(

  VálaszVálasz
 372. Sarosi Lazar írta:

  @hSn0wQ:

  Ezt megcsináltam, de restart springboard, és az aktiválási menü jön, tehát nem jutok be a SAM-hoz utána :(

  VálaszVálasz
 373. Sarosi Lazar írta:

  @Jadeye: @Jadeye:

  És nem is tudnék hozzájutni :(

  VálaszVálasz
 374. ToniSlow írta:

  @Sarosi Lazar: ultrasnow fent van tehát független nem? repo.bingner.com-ról szeddd le. revert lockdown to stock, deactivate, csatlakoztatod itunes-hoz, majd megnézed a more information menünél hogy wildcard activated-e. a többit már leírtam.

  VálaszVálasz
 375. hSn0wQ írta:

  @Sarosi Lazar:Akkor futtasd le rajta a Redsn0w-t (jailbreak opció,ha nincs fent a Cydia a készülékeden akkor legyen bepipálva az Install Cydia,más esetben semmi ne legyen bepipálva),kövesd a Redsn0w utasításait,majd töltsd le a SAM-et (,ha még nem töltötted le),és most akkor ügyelj rá,hogy a deactivate elött használd a revert lockdown to stock opciót,utána mehet deactivate.

  VálaszVálasz
 376. Sarosi Lazar írta:

  @ToniSlow:

  probalom !

  VálaszVálasz
 377. Sarosi Lazar írta:

  @hSn0wQ:

  és ezt is, hátha ! Köszönöm mindkét választ, kiderül …

  VálaszVálasz
 378. gyurcio írta:

  @Sarosi Lazar: Hali!Ezen az oldalon:http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-994747.html, meg tudod nézni modellszám alapján, hogy milyen függő a készüléked.Ha szerencséd van Trémobilos vagy vodás.Ha valamelyik a kettő közül, akkor menj el a legközelebbi boltba, vegyél egy feltöltőkártyás számot(bőven elég a legolcsóbb), és azzal aktiváld a telódat.

  VálaszVálasz
 379. gyurcio írta:

  @Sarosi Lazar: @gyurcio: Vagy esetleg ez az oldal is segíthet:http://iphonefrom.com/en/

  VálaszVálasz
 380. Laci65 írta:

  Jadeye erdemes megprobalni a bb downgradet 3GS old boot,5.1.1 van egyaltalan valaki akinek sikerult, mert szenvedni nem akarok vele

  VálaszVálasz
 381. Jadeye írta:

  @Laci65: olvasd végig a hozzászólásokat. kevesebb az, akinek nem sikerült.

  VálaszVálasz
 382. Sarosi Lazar írta:

  @ToniSlow:

  Mindent újracsináltam, többször is. a függetleníthető bb van, ultrasnow rendben,
  SAM fenn, revert lockdown to stock rendben,

  More information-nél unactivated

  A more informationnál wildcard ra utaló dolog nincs, az iTunes azt irja, nem gyári a kártya és nem csinál semmit.

  Mit csinálok rosszul ?

  VálaszVálasz
 383. Sarosi Lazar írta:

  @Sarosi Lazar:

  A 359. szerint itt az iTunes-nak aktiválni kellene, de nekem az nem történik :(

  VálaszVálasz
 384. Jadeye írta:

  @Sarosi Lazar: a saját kártyádat ugye kivetted belőle közben?

  VálaszVálasz
 385. Laca3G írta:

  Nincs hír mikor jön frissített javított redsnow?

  VálaszVálasz
 386. Sarosi Lazar írta:

  @Jadeye:

  Előszőr nem, a válaszod után igen, de nem megy.
  Mit kell ujracsinálnom a kártya nélküli próbálkozáshoz ?

  Mert ha csak simán kivettem, akkor nem változott semmi .

  VálaszVálasz
 387. hSn0wQ írta:

  @Sarosi Lazar:Feltételezem ezt az üzenetet kaptad:invalid SIM
  Ebben az esetben próbáld meg azokat linkeket amiket @Gyurcio rakott ki és derítsd ki milyen függő a készüléked.Ha meg vagy akkor a SAM-ben,a method alatt válaszd ki a By Country and Carrier-t,vagy a By Boundle-t.Ha a By Country and Carrier-t választottad akkor a Country alatt válaszd ki azt az országot ahonnan vette az eredeti gazdája a telefont,a Carrier alatt pedig válaszd ki milyen függő a telefon..Ha a By Boundle-t választottad akkor a Boundle alatt válaszd ki milyen függő a telefon.
  Másik lehetőséged,kitörlöd a SAM-et,újra jailbreakelsz a Redsn0w-val (nincs semmi bepipálva),megnyitod a Cydia-t,oda mész,hogy Section->Repositories és onnan kikeresed ezt iPhoneModding,vársz amíg letöltődik,letöltöd a Cydia-ból a Push fix-et.

  VálaszVálasz
 388. Sarosi Lazar írta:

  @hSn0wQ:

  Az első verziót próbálva 2 perc várakozás után jött a ” there is no SIM card installed in the iPhone you are attempting to activate ” üzenet jön.

  Próbáljam a másikat ?

  VálaszVálasz
 389. Sarosi Lazar írta:

  @Sarosi Lazar:

  Megkerestem a függést, LUXGSM, és annak az adataival csináltam persze !

  VálaszVálasz
 390. galant írta:

  remélem itt is elfér a kérdésem… az ismert okok miatt már jó ideje nem frissül az hálózatfüggetlen, jailbreakelt iphone 3g-m, jelenleg 4.2.1 (8c148) 05.15.04 rendszeren vagyok, viszont jövő héten váltani fogok iphone 4s-re, míg ezt a készüléket gyermeknek adom, így szeretném lecsupaszítani a 3g-t,

  1. melyik módszert válasszam, telepítsem újra az itt leírtak szerint?
  2. problémát jelent-e egy számítógépen, egy outlookkal szinkronizálva a két iphone?
  3. új apple id-t gyártva, hogyan mozgassam át az adataimat úgy, h a jövőben csak az új iphone-nal szinkronizálja pl. a kontakjaimat (mechanikus mentés legyen, a békesség kedvéért új telefonhoz vigyem a régi apple id-m?)
  4. valamire oda kell még figyelnem? (ha nem vettem észre és volt már ilyen fórum, kérem irányítsatok oda)

  VálaszVálasz
 391. Jadeye írta:

  @galant: na akkor egyenként:
  1. hálózatfüggetlen a készüléked. ergo az itt leírtak rád nem vonatkoznak. a lecsupaszításhoz elég egy restore.
  2. nem okoz problémát.
  3. már miért kellene új Apple ID? nem kell. ugyanaz használható több készüléken is. a névjegyeidet szinkronizálhatod outlookkal.
  4. jailbreakelt telefonról készült mentést nem javasolt visszaállítani.

  VálaszVálasz
 392. Laci65 írta:

  nem megy 3GS en a bb downgrade valaki tudna segiteni akinek sikerult 3GS en

  VálaszVálasz
 393. gunar írta:

  @Sarosi Lazar: Légyszi írd már le pontosan melyik verziót csináltad hogy neked sikerült a downgrade és mikori a telód, mert hátha segít nekünk akiknek sokadszorra is maradt az iPad BB!

  VálaszVálasz
 394. hSn0wQ írta:

  @Sarosi Lazar:Akkor próbáld a másikat.

  @Laci65:
  “a” terv:
  Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával töröld a cache-t majd próbáld meg úgy a downgrade-et.

  “b” terv:
  Ha Win 7/Vista-n futtatod a Redsn0w-t akkor azt futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

  “c” terv:
  Töltsd le a Tiny Umbrella-t,majd nyisd meg,csatlakoztasd a géphez a telód,kattanjá a TSS Server-re,ha megjelent a pipa a TSS Sever elött akkor zárd be a Tiny Umbrella-t,töltsd le a gyári iOS 4.1-et 3Gs-re,nyisd meg a Redsn0w-t és készíts egy NO_BB-s custom fw-t a 4.1-ről (Redsn0w,EXTRAS->Custom IPSW opció és itt majd tallózd be a gyári 4.1-et),tedd DFU módba a készüléked (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és restore-olj erre a NO_BB-s 4.1-re(Win esetén nyomd addig a SHIFT-et amíg rá nem kattintasz a restore-ra,Mac esetén nyomd addig az Alt-ot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a NO_BB-s gyári 4.1-et),aktiválj gyári kártyával,tedd újra az iPad bb-t és úgy próbálj downgrade-elni.

  “d” terv:
  Próbálj meg downgrade-elni egy másik gépen.

  VálaszVálasz
 395. Sarosi Lazar írta:

  @gunar:

  5.1.1 ipad bb volt

  Redsn0w for mac
  ipsw betallóz
  első lépcső végig
  csak a downgrade pipa
  végigvár ( 7-8 perc )
  ujraindul
  cydia frissités fel
  ultrasn0w fel
  nekem innentől minden megy, de

  az imessage és a push nem, és a push hiánya elgáncsolja a find my friendset is, amit pedig szeretnénk a gyereknek, mert féltjük :(

  VálaszVálasz
 396. Sarosi Lazar írta:

  @hSn0wQ:

  Nem oldja meg a másik sem, minden felment, de a push nem működik :(

  Többször újra raktam már gyárira, onnan ipad bb, onnan downgrade, stb

  Minden jó, de a hacktiválást nem tudom leküzdeni. Fogalmam sincs miért :(

  VálaszVálasz
 397. galant írta:

  @Jadeye:
  köszönöm a gyors választ, még az 1. pontra visszatérve kérdezem, h restore után jelen paraméterekkel milyen megoldással jailbreakeljem a készüléket?

  VálaszVálasz
 398. hSn0wQ írta:

  @Galant:iPhone 3G-re a legfrissebb fw az iOS 4.2.1 .
  Az iOS 4.2.1 jailbreakelhető:
  -Greenpois0n rc6.1-vel
  -Redsn0w 09.6 rc19-vel
  -Sn0wbreeze 2.9.6-val
  -PwnageTool-val (nem tudom melyik verzióval)

  VálaszVálasz
 399. hSn0wQ írta:

  @Sarosi Lazar:Akkor passz.Miután beállítodtad a SAM-ben a cuccokat azután volt Regenerate SIM ?

  VálaszVálasz
 400. Laci65 írta:

  @hSn0wQ: nekem 5.1.1 van fennt vissza kell mennem vagy eloszor proba ezzel

  VálaszVálasz
 401. ToniSlow írta:

  @Sarosi Lazar: csinálj egy no_bb-s restore-t. futtasd a redsnow-t, cydia legyen bepipálva. így kapsz egy jailbreak-elt, hacktivált rendszert. ha ezzel megvagy akkor ultrasnow-t rakd fel. rakd be a kártyád, nézd meg van-e térerő. ha van akkor repo.bingner.com-ból install sam. sam-ben revert lockdown to stock majd clear push. sam főmenüben enable sam, method maradhat automata. csatlakoztatod itunes-ra. itt annyit látsz hogy csatlakozik az áruházhoz. ha ez megvan akkor ipusher-t leszeded a store-ból és megnézed hogy megy-e a push. ha nem akkor sam-ben backup activation, majd restore activation, újraindítod a készüléket és újból ellenőrzöd a push-t. wifi kapcsolat kelleni fog.

  VálaszVálasz
 402. gunar írta:

  @Sarosi Lazar: Köszi szépen!
  Akkor nem lehet hogy akinek nem sikerült sokadikra azoknak a win verzióval lehet a bibi?
  Talán MAC -en kellene csinálni és akkor menne rendesen?

  VálaszVálasz
 403. gunar írta:

  Akinek nem jött össze a downgrade windows-on és tudja próbálja ki MAC-en is és írja le mi lett!

  VálaszVálasz
 404. hSn0wQ írta:

  @Laci65:iOS 5.x(.x) esetén az iPad bb szokott vacakolni.Az iOS 4.1-et iPhone 3Gs esetén az Apple aláírja így SHSH Blobs sem kell.Egyébként csak az a lényeg,hogy iOS 5-nél régebbi legyen,de iOS 3.0-nál újjabb fw legyen fenn a készüléken.
  Ja és még valami rosszul írtam nem kell TSS server a Tiny Umbrella-ból.Bocsánat figyelmetlen voltam ezzel kapcsolatban.De custom fw kell.

  VálaszVálasz
 405. Laci65 írta:

  Mac es kiserletek sikerrel jartak a bb downgrade-el

  VálaszVálasz
 406. Sarosi Lazar írta:

  @ToniSlow:

  Valami itt nem kerek ! Minden megcsinálva, hacktivált rendszer kész. Ultrasn0w ok, térerő ok, SAM ok, revert ok, clear push ok, enable sam ok, csatlakozásnál NEM belevaló kártya hiba, push NEM megy . backup activation menűpont NINCS, csak attempt és restore. Ki be kapcs ok, push továbbra sincs sajnos :(

  VálaszVálasz
 407. akos1221 írta:

  Mindent próbáltam sajnos nekem se sikerült a downgrade, most nincs szolgáltatás, próbáltam feltenni az ultrasn0wot, seemmi :S. Mit csináljak h legalább a hálozat legyen? (5.1.1) 3gs

  VálaszVálasz
 408. Laca3G írta:

  @akos1221 ugyanez volt 3gs-en és az oldotta meg hogy újra flasheltem rá az ipad basebandet, és utána mobile substrate meg ultrasnow reinstall, szerintem tedd ezt és várj míg jön új redsnow ami megoldja majd ezt sok gs-en nem megy azt látom, remélem segítettem, sok sikert! Ja és nemárt cfw

  VálaszVálasz
 409. ToniSlow írta:

  @Sarosi Lazar: ez eléggé érdekes. nincs skype elérhetőséged?

  VálaszVálasz
 410. Sarosi Lazar írta:

  @ToniSlow:

  de van, el tudom neked valahová küldeni, úgy hogy ne ide kelljen felírni ?

  VálaszVálasz
 411. ToniSlow írta:

  @Sarosi Lazar: kabatek.antal@gmail.com

  VálaszVálasz
 412. Laci65 írta:

  Mac-el sem megy a downgrade valaki

  VálaszVálasz
 413. hSn0wQ írta:

  @Laci65:És…végig próbáltad azokat amiket írtam ?(706-os h.sz.)

  VálaszVálasz
 414. Laci65 írta:

  Igen de semmi

  VálaszVálasz
 415. karadzsi írta:

  Sziasztok! azt esetleg nézte már valaki hogy akinek nem megy annak milyen win van a gépén? 32 vagy 64? Hátha ez is befolyásolhatja, mert nekem például 64es és volt már rá példa hogy ez miatt nem működtek dolgok…

  VálaszVálasz
 416. Tomace írta:

  Egy utolsó kérdés. SAM-el ultras0w függetlenítés előtt vagy függetlenítés után kell aktiválni a telefont?

  VálaszVálasz
 417. ToniSlow írta:

  @Tomace: utána

  VálaszVálasz
 418. wacbalage írta:

  @karadzsi:
  Szia!
  Nekem 64 bites win 7-en elsőre sikerült.

  VálaszVálasz
 419. gunar írta:

  @wacbalage: NA igen de mit? 3G -t avagy 3GS-t?

  VálaszVálasz
 420. Laci65 írta:

  valakinek tapasztalat Mac-el 3GS 5.1.1,

  VálaszVálasz
 421. kgbman írta:

  @hSn0wQ:
  c: terv: Egész jó lenne, csak nincs meg az USA AT&T kártya amilyen a teló eredetileg. Van ilyenje valakinek? Enélkül nem megy??

  VálaszVálasz
 422. kgbman írta:

  @hSn0wQ:
  Nekem azt írja a redsnow hogy only 4.3.3+ and 5.x supported amikor custom FW-t akarok vele csinálni, hogy visszaállítsam a 4.1-et. Illetve honnan tudom leszedni az eredeti 4.1 SW-t?

  VálaszVálasz
 423. akos1221 írta:

  @Laci65: nekem azzal nem ment :S

  VálaszVálasz
 424. akos1221 írta:

  @Laca3G: köszi szépen :D sajnos nem vált be, u h csinálok egy restort és előröl minden

  VálaszVálasz
 425. hSn0wQ írta:

  @Kgbman:Leírtam már korábban,hogy lehet aktiválni gyári kártya nélkül (olvasd el a 271-es hsz.-t).
  Ha nincs 4.1-es gyári fw-d akkor hogyan ír neked ilyet a Redsn0w ?Egyébként a google-be írd be,hogy felixbruns majd válaszd asszem az 1. linket.

  VálaszVálasz
 426. Laci65 írta:

  Irjon mar valaki akinek mac-en sikerult mert ha nem, nem akarok szorakozni vele csak kellene a Gps, kosz

  VálaszVálasz
 427. Jadeye írta:

  @Laci65: olvasd végig a hozzászólásokat, már többen írták, hogy nekik sikerült, és hogy Mac-jük van. de többen írták Windows esetén is. valamiért némely készülékek hisztisek. a Dev Team dolgozik az ügyön.

  VálaszVálasz
 428. Laci65 írta:

  Kosz@Jadeye: Kosz akkor inkabb varok, biztosra menni

  VálaszVálasz
 429. 3Dada3 írta:

  (A cikkeknél minden OFF-topic hozzászólást törlünk. Erre van a Gyakran Ismételt Kérdések cikk. Kérünk, ott tedd fel a kérdésed!)

  VálaszVálasz
 430. zsolti93 írta:

  Üdv!

  Nekem minden rendben ment a függetlenítés során az iPhone 3G-mel, azonban egy kis gond akadt. Előzőleg 05.15.04.-es baseband volt rajta, aztán frissítettem az iPad baseband-re, majd downgrade 05.13.04-re, ultrasn0w felment, szóval simán független, de amikor még az előző baseband volt rajta, akkor is sokáig töltött a GPS jel keresésénél, viszont most ahogy nézem, állandóan csak keres, és ezzel a baseband-el még nem talált egyáltalán jelet. Mit csináljak? Elszállt a gps?

  VálaszVálasz
 431. littlezoe írta:

  Hali :)

  Csak a biztonság kedvéért kérdeznék. (A cikket elolvastam végig)

  Új bootrom-os 3GS-em van, xx950-es sorozatszámmal, iPad BB van rajta már régóta. Pár napja frissítettem 4.3.3-ról 5.1.1-re, jailbreakeltem redsn0w-al és tökéletesen müködik.

  Az a kérdésem, hogy ezek után elég ha csak elindítom a redsn0w-ot és kiválasztom a downgrade-t vagy kell-e még valami mást is tennem?

  VálaszVálasz
 432. Tomace írta:

  amikor jailbreakelek és SAM-el akaorm majd aktiválni de jailbrekelés fogja hacktiválni akkor a JB közben be kell pipálni az add activation ticket-et? gyorsan válaszoljatok kérlek, mert itt tartok.

  VálaszVálasz
 433. hSn0wQ írta:

  @Tomace: Nem.Az csak a SAM unlock szempontjából fontos.”fontos”,inkább érdemes.

  @littlezoe: A downgrade elött kapcsold ki.

  VálaszVálasz
 434. mobilmonkey írta:

  @farkas63: Az sqlite3.dll file-t másold a Redsn0w 0.9.14b1 könyvtárba és menni fog mint a karikacsapás!:
  C: \ Program Files (x86) \ Common Files \ Apple \ Apple Application Support \ sqlite3.dll

  VálaszVálasz
 435. nemszamit írta:

  Sziasztok!

  Sikerült megcsinálni gond nélkül iPhone 3g 4.2.1 iPad baseband-ről…
  Olyan kérdésem lenne hogy jelenleg melyik navigációs program megy ezen a rendszeren? mert akármit néztem nem fut ezen a IOS-en….
  jailbreakelt a készülék, amennyiben valaki tud mondani olyat vagy linkelni megköszönném! (csak Magyarország érdekel.)

  VálaszVálasz
 436. Tomace írta:

  Sikerült elvileg mindent megcsinálnom. Telenoros vagyok de megy minden. iPusher kiírta hogy “Push works fine!” így gondolom azzal sem lesz gond és akkor sikerült a SAM-es aktiválás. Nagyon szépen köszönöm a rengeteg segítséget, főleg ToniSlow-nak, de természetesen mindenki másnak is!

  VálaszVálasz
 437. farkas63 írta:

  @mobilmonkey: Már rég megoldottam, csak nem írtam vissza, csak várok a javított programra ami már végre vissza állítja a 3gs telókat is :D

  VálaszVálasz
 438. invezz írta:

  Sziasztok!

  Történt nállam egy kis hiba, elolvastam a cikket, hszeket is.. wow10–hez hasonló volt az esetem.
  Adott volt egy 3GS 4.01–el iPad BB-vel. Erről ugye nem tudtam levenni a basebandet, mert ez a szoft. ver. nem támogatott, így csinaltam egy no bb custom 5.1.1 et redsnowal. PWNED DFU–ba beraktam, rá is ment egyből, be is kapcsolt, beállítgattam az alap beállítást stb.. aztán kérte hogy aktiváljam.
  Lementem cigire, mire visszajöttem, kikapcsolt a telefon, utána ahogy bekapcsoltam már csak egy fehér képernyő köszöntött. A redsnowba minden végig fut rajta, de semmi nem történik, restore–t próbáltam de 1600 al kidob, pedig PWNED DFU–ba raktam.. mostmár csak úgy be sem lehet kapcsolni, csak ha elindítom rendsnowt, és valamelyik folyamatnal “waiting for reboot” akkor bekapcsol, fehér kép és kész.. ötlet valakinek? Előre is köszönöm.

  VálaszVálasz
 439. littlezoe írta:

  @hSn0wQ: Csak kikapcsolni? Azt hittem talán kell DFU-ba kell rakni vagy valami =)

  De ha csak ennyi az akkor nagyon jó lenne :)

  VálaszVálasz
 440. Laca3G írta:

  @nemszamit : tomtom vagy sygic maps azt hiszem 4.2.1 kompatibilis lehet mindkettő de itunesban is mielőtt letöltöd az adatlapján alul írja hogy mia a követelmény, de pl nekem 3g-n a navigon europe 1.8.2 (azért fontos mert ezmég megy 4.21-en) vált be! Sok sikert!

  VálaszVálasz
 441. hSn0wQ írta:

  @littlezoe: NEM !!!
  Mielött Pwned DFU módba teszed kapcsold ki.Benne van a cikkben,hogy ez egy fontos lépés.

  @invezz: Az 1600-as hiba valószínűleg hardveres,de esetleg próbáld végig ezeket:

  “a” terv:

  1.Törölj le minden Apple cuccot a gépedről.

  2.Indítsd újra a gépet.

  3.Rakd újra az iTunes-t.

  4.Próbáld meg restore-olni.

  “b” terv:
  Windowson így csináld:
  1.A gépeden navigálj el ehez a mappához:
  32 bites win esetén:C:\Windows\System32\drivers\etc
  64 bites win esetén:C:\Windows\SysWOW64\drivers\etc\hosts

  2.Nyisd meg az itt található hosts fájlt egy szőveg szerkeztőben és töröld ki azokat a sorokat amelyekben a gs.apple.com szerepel.

  3.Írd felül a megbütykölt hosts fájlt az eredetivel.

  4.Indítsd újra a géped és próbálj meg újra restore-olni.

  Macen így csináld:

  “nyiss egy Terminal-t
  írd be a következő parancsot, majd enter: sudo nano /etc/hosts
  írd be a jelszavad, majd keresd meg a fájlban a gs.apple.com címet tartalmazó sorokat, és töröld ki őket (vagy tegyél az ilyen sorok elejére # jelet)
  nyomj CTRL+O-t a fájl mentéséhez, nyomj entert, majd zárd be a Nano-t CTRL+X lenyomásával
  írd be a Terminalba a következő parancsot, és nyomj entert: dscacheutil -flushcache”

  “c” terv:

  1.Nyisd meg a Tiny Umbrella-t és az Advanced fülön belül szedd ki a pipát a “Set hosts to Cydia on exit” sor elöl.

  2.Próbáld újra a restore-t.

  “d” terv:

  Tedd újra a gépeden lévő oprendszert és próbáld meg újra a restore-t.

  “e” terv:

  Próbáld meg másik kábellel megcsinálni a restore-t.

  “f” terv:

  Próbálj meg másik usb portot.

  “g” terv:

  Próbáld meg másik gépen.

  “h” terv:

  Próbáld meg másik oprendszer alatt.

  “i” terv:

  Próbáld meg másik wifi alatt.

  Ha ezek sem működnek akkor vidd szervizbe.

  VálaszVálasz
 442. gunar írta:

  @nemszamit: iGO Primo2.3 , a 2.3.2 nem jó ne szedd le sehonnan,elfecsérelt idő, vagy a Sygic EEU 11.2.6 az installous-ból,
  persze az iGO-t renszerint fel kell még tölteni a tartalmakkal, map, building, stb, de tudhatja a TMC-t is. Vagy megveszed 20€ a HUN-RO Primo és ha kell bele 3D akkor az + 5€, de azt is meg lehet csinálni két tartalom bemásolásával szinere és strukturáltra (ablakok ajtók színek a házakon) és ugy nem illegális, viszont szép, bár vannak akik sima 2D-ben tolják a Primoval is!

  VálaszVálasz
 443. invezz írta:

  @hSn0wQ: nem hardveres, mert nem volt eddig sem semmi baja. Olvastam egy olyat hogy ez azért van mert véletlen rossz bootromot valasztottam, ez uj bootrom–os és old bootrom lett rátéve. Reggel kiszedtem alaplapot belőle, justboottal be is sikerült kapcsolnom, de akkor még nem olvastam hogy mit is kéne csinalni, én meg azt hittem hogy már jó, így kikapcsolt és most próbálom megint visszahozni. Elvileg le kell csatlakoztatni aksit 1órára, utána pwned, no bb new bootrom os custom fel, és elvileg jó is minden. Próbáltam előtte már winen meg minden fajta módszert, de ezen kívül eggyiktől sem kapott életjelet. A cikket itt olvastam ( macciti.com/showthread.php?t=4848 ). Remélem sikerül még ma orvosolni :) Azért köszönöm a leíratkat, ha esetleg van valakinek cikkhez fűződő véleménye, vagy javaslata, kérem ne folytsa magába! :)

  VálaszVálasz
 444. invezz írta:

  Na sikerült megoldani közben, ha valaki fehér képernyőt kap vagy error (28,2005,1600)csak akkor a fenti link szerint csinálja, lepattintottam mindent alaplapról, vártam olyan 1.5órát, pwned, és rá is ment a custom fw :)

  VálaszVálasz
 445. gyurcio írta:

  Akinek nemjön össze a downgrade annak elvileg jövő hét csütörtökön lesz megoldás:”Update #2: There’s a subset of 3GS iPhones that won’t take the downgrade. We now understand why (they use a slightly different NOR chip), and should be receiving a loaner of such a phone on Thursday the 28th. After we have one in hand we’ll tweak the redsn0w payload to handle that variation too!”.forrás:Dev-Team blog

  VálaszVálasz
 446. ste4ler írta:

  hello!

  nekem egy gyárilag független 4.2.1-es, 6.15.00-as 3G-m van.
  megcsinaltam a downgrade-et többször, de a baseband is maradt 6.15.00 és a No service-et sem tudom megoldani (probaltam mobilesubstrate-et és ultrasn0w-t is)
  pin kodot sem ker, es azt sem irja ki hogy invalid sim. valakinek van ötlete hogy mivel probalkozhatnek meg?

  VálaszVálasz
 447. gunar írta:

  @ste4ler: Hát ha gyárilag független akkor mit keres rajta az iPad BB ?? Na ezen kellene elgondolkozni kicsit!
  Amugy ha nem került rá vissza és sehogyan sem megy bár a 3G -kel nem voltak állítólag ilyen problémák, Akkor kénytelen leszel a redsn0w -val visszatenni a 6.15 -öt és az ultrasn0w-t a cydia-ból utána látja majd a SIM-et ujra!

  VálaszVálasz
 448. ste4ler írta:

  @gunar: ugy kerult ra, hogy megkaptam 2 eve a telefont es annyit hallottam minden iranybol hogy jailbreak igy jailbreak ugy, es mire megtudtam h mi az az ipad bb, addigra mar elveztem a tarsasagat.

  6.15 van rajta jelenleg, azt irtam hogy nem sikerült visszaállítani ezzel a downgrade-el sem

  VálaszVálasz
 449. gunar írta:

  @ste4ler: Nem mondod hogy véletlenül és Te raktad rá? Az nem semmi műtét ! Pedig ez a 14b1-es redsn0w vissza kellene állítsa rendesen, mert ha visszaolvasol, nem nagyon emléxem 2G-re aminél gond volt! De javíts ki ha tévedek! Amugy sztem amiket előrébb leírtak többen is ha gond lenne miket kell tenni, azokat kellene neked is végig lépkedned, pl ujra próba, cash törlése, stb, mint írtam végső esetben ujrainstall a 6.15 és ultrasn0w

  VálaszVálasz
 450. ste4ler írta:

  lenyegeben nem valtozott a telefonomon semmi, csak az h nem ismeri fel a sim kartyat

  VálaszVálasz
 451. gunar írta:

  @gunar: az nem 2G hanem ugye 3G akart lenni! :))

  VálaszVálasz
 452. gunar írta:

  @ste4ler: Persze mert olyn mintha nem lenne rajta BB de ne add fel mennie kell azon max rakd ujra egy restore-ral és utána csináld megint, persze előtte nem ártana sztem ha már nem sikerült, akkor ujra told rá az iPad BB-t és akár az ultrasn0w-t is akkor ha műxik megint told rá a leírtak szerint a downgrade-et, persze mindent a …14b1 -el!

  VálaszVálasz
 453. hSn0wQ írta:

  @ste4ler: “a” terv:
  Redsn0w,EXTRAS->Even more->Clear cache opciójával töröld a cache-t majd próbáld meg úgy a downgrade-et.

  “b” terv:
  Ha Win 7/Vista-n futtatod a Redsn0w-t akkor azt futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

  “c” terv:
  Töltsd le a Tiny Umbrella-t,majd nyisd meg,csatlakoztasd a géphez a telód,kattanjá a TSS Server-re,ha megjelent a pipa a TSS Sever elött akkor zárd be a Tiny Umbrella-t,töltsd le a gyári iOS 4.1-et 3Gs-re,nyisd meg a Redsn0w-t és készíts egy NO_BB-s custom fw-t a 4.1-ről (Redsn0w,EXTRAS->Custom IPSW opció és itt majd tallózd be a gyári 4.1-et),tedd DFU módba a készüléked (Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opció),nyisd meg az iTunes-t és restore-olj erre a NO_BB-s 4.1-re(Win esetén nyomd addig a SHIFT-et amíg rá nem kattintasz a restore-ra,Mac esetén nyomd addig az Alt-ot amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,tallózd be a NO_BB-s gyári 4.1-et),aktiválj gyári kártyával,tedd újra az iPad bb-t és úgy próbálj downgrade-elni.

  “d” terv:
  Próbálj meg downgrade-elni egy másik gépen.

  “e” terv:
  Várj jövő hét csütörtökig.Elvileg akkor jön a Redsn0w 09.14b2 amiben már javították ezeket a bugokat.(457-es h.sz.)

  VálaszVálasz
 454. hSn0wQ írta:

  @gunar: A baseband az egy processzor.A downgrade alkalmával az nem fog kiszerelődni. :)
  Szóval van bb csak megdöglött a bb firmware-e.

  VálaszVálasz
 455. hSn0wQ írta:

  @gunar: Illetve rosszul írtam mert,ha megdöglött volna a bb fw-je akkor az az iBrick lenne.Na mindegy az a lényeg,hogy van bb csak kicsit meg lett birizgáva a bb fw-je.

  VálaszVálasz
 456. hSn0wQ írta:

  @ste4ler: Bocsi rosszul írtam.Nem kell a Tiny Umbrella-ban a TSS server és 3G-re töltsd le a gyári 4.1-et.

  VálaszVálasz
 457. hSn0wQ írta:

  @ste4ler: A 468-as h.sz.-em a 465-ös h.sz.-emben említett “c” tervhez tartozik csak azt nem írtam oda.

  VálaszVálasz
 458. gunar írta:

  @hSn0wQ: Az jó akkor mindenhol aki iPad Bb-t emleget félre vezet? :)

  VálaszVálasz
 459. kgbman írta:

  @hSn0wQ: Olvastam a 271-et, de nekem nem csinált semmit a SAM.
  Kell hozzá ultrasnow is? A Deactivate és a regenerateSIM közt kell respring vagy restart?
  Úgy írt ilyet ki a redsn0w hogy 4.2.1-el akartam custom FW-t. Arra ezt dobta.

  VálaszVálasz
 460. nemszamit írta:

  Köszi a válaszokat!

  Tomtom lett az igazi, mert támogatja a legfrissebb verziója is az iPhone 3G-t!

  VálaszVálasz
 461. hSn0wQ írta:

  @gunar: Mi ?
  Azt írtad a 464-es h.sz.-edben,hogy “Persze mert olyn mintha nem lenne rajta BB”.Erre én mondtam,hogy a bb az egy processzor az iPhone-ban illetve iPad-ben,tehát amíg te azt ki nem veszed addig nem lesz olyan mintha nem lenne bb.Az iPad bb alatt az iPad 1,iOS 3.2.2-hez tartozó baseband fw-jét értjük.
  Senki nem zavar téged össze.

  @kgbman:
  1:A SAM-hez nem kell Ultrasn0w.Az Ultrasn0w-nak és a SAM-nek semmi köze egymáshoz.Az egyik függetlenít,a másik aktivál.
  2:Nem kell restart vagy respring,estleg próbáld meg a deactivate elött a SAM-ben a Utilities->Revert Lockdown to Stock menüpontot.Ha így se megy akkor a Utilities menüponton belül csinálj egy Backup Activation-t,majd egy Restore Activation-t,utána próbáld meg így aktiválni.
  3:Ki a halál beszél itt iOS 4.2.1-ről ?
  Na mindegy igazából iOS 4.2.1 vagy iOS 4.1…mindkettő iOS 4.x(.x)
  Esetleg próbáld meg a custom fw-t elkészíteni a Redsn0w 09.10b6-val.(Nekem ezzel sikerült.)

  VálaszVálasz
 462. kgbman írta:

  Arra van valami progi, hogy le tudjam menteni a Cídiás progikat és beállításokat egy restore előtt, majd visszaállítsam utána?

  VálaszVálasz
 463. hSn0wQ írta:

  @kgbman: Erre van az AptBackup
  De egyébként én nem ajánlom,hogy használd.Tegyük fel frissítesz egy retore alkalmával mondjuk iOS 4.3.3-ról iOS 5.1.1-re,vissza állítod a tweakeidet,és véletlenül esetleg bele kerül a backupodba egy olyan kiegészítő ami jó volt 4.3.3-on,de már nem kompatibilis az iOS 5.1.1-vel.Ebben az esetben legrosszabb helyzet az lesz,hogy ismét restore-olnod kell.Semmit nem tudsz majd kezdeni a backupoddal.

  VálaszVálasz
 464. gunar írta:

  @kgbman: backtodeb ami .deb -ben menti neked az összes cydias progit és utána csak vmivel le kell mentsed azt a file-t amit csinált, én mindig le szoktam menteni és abból állítom vissza úgy, hogy nemes egyszerűséggel JB után beírom az összes használt (általam) repo-t és az iTools -szal betallózom a cydia autoinstall mappájába az összes mentett .deb file-t, majd restart és máris fent figyel az összes! Persze azért az IOS-ek számaira érdemes odafigyelni, mint a 4-esről menetett .deb-ek nem jók az 5-ös IOS-re, stb!

  VálaszVálasz
 465. kgbman írta:

  Na akkor megvan a 4.1 FW.. Hogyan tudok ebből customFW-t csinálni? Mert a redsnow azt írja amit korábban már jeleztem:
  “Sorry, only firmware 4.3.3 and 5.0+ are supported for iPhone 3GS right now”
  Tehát a 4.1-et nem akarja a kis huncut :( :)

  VálaszVálasz
 466. kissbp írta:

  Hi!
  Elég régóta ipad bb volt fent, most 5.1.1-en sikerült a downgrade 05.13.04-re, ultrasn0w leszed, majd visszarak, de nem megy, nem ismeri fel a SIM.et. T függő, voda kártyával szeretném használni. régi iboot-os.
  Tudtok segíteni?

  VálaszVálasz
 467. hSn0wQ írta:

  @kgbman: Akkor használd a Sn0wbreeze 2.9.6-ot (letudod tölteni az ih8sn0w.com-ról) és majd a Baseband preservation mode-ot használd és imádkozz,hogy nem lesz semmi baj a bb downgrade-elésével.(Nekem volt Sn0wbreeze-vel jailbreakelve az iPhone-om és hát csinált baromságokat.)

  VálaszVálasz
 468. hSn0wQ írta:

  @kissbp: Szedd le a MobileSubstrate-et,majd tedd újra a MobileSubstrate-et és utána tedd fel az Ultrasn0w-t.
  Vagy esetleg csinálj Wifi network reset-et (Settings,General->Reset->Wifi network reset)

  VálaszVálasz
 469. kissbp írta:

  @hSn0wQ: köszi, újra raktam a teljes rendszert noBB sw ment rá, majd aktiváltam és felment rá az ultrasnow mindenestül. Így már működik.
  A reset egyébként nem segít…legalább is nekem.

  VálaszVálasz
 470. kissadamvikt írta:

  Sziasztok!

  Nekem olyan bajom van, hogy a waiting for rebooting-nál megáll a redsnow. Mindegy mi van bepipálva, vagy milyen szoftvert nyitok meg. Mi lehet a baj? Iphone 3g-ről lenne só. 6.15 basebanddal.

  VálaszVálasz
 471. hSn0wQ írta:

  @kissadamvikt: Lefogadom,hogy Windows 7-en vagy Vista-n futtatod.Ebben az esetben futtasd XP kompatibilis módban,rendszergazdaként és akkor jó lesz.

  VálaszVálasz
 472. wacbalage írta:

  @gunar: 3gs (5.0.1)

  VálaszVálasz
 473. kissadamvikt írta:

  @hSn0wQ: Igen win7-en futtatom, rendszergazdaként, win xp sp2/sp3 kompatibilitás módban, 2 külön gépen is próbáltam, egy asztalin és egy laptopon. Az asztalin egyik program se működik normálisan ( redsnow snowbreeze itune) a laptopon a redsnow kivételével minden működik. Ötletek? Xp telepítés nélkül megoldható? Vagy ha pc-re mac os-t felteszem akkor működik a dolog?

  VálaszVálasz
 474. hSn0wQ írta:

  @kissadamvikt: Nem kell XP-t telepíteni.
  Az iTunes feltételezem fenn van.
  Van stabil wifid ? Esetleg próbáld meg másik wifivel.
  Vagy az is egy lehetőség,hogy csontra leszedsz minden Apple cuccot a gépről,újra indítod a gépet,újra teszed az iTunes-t,majd utána megpróbálkozol a Redsn0w-val.Esetleg tedd újra a Win 7-et és próbáld úgy.
  Nem tudom,hogy honnan tudnál szerezni MacOSX-et.
  Elképzelhető,hogy van olyan program a gépeden ami zavarja a tevékenységeidet.

  VálaszVálasz
 475. borat írta:

  Sziasztok!

  Van egy 16 gigás 3GS-em, új bootloader, 2010/2. heti 5.0.1-el. Ipad Baseband már kb fél éve fent van, most láttam, hogy van ez a lehetőség és gondoltam megnézem. 5x csináltam elejétől végig, ahogy le van írva a folyamatot(Cache-t is ürítettem), de b*szik downgradelni. Nem tudom, hogy mit csináljak vele, de lassan agyf*szt kapok. akinek ötlete van legyen szíves ossza meg velem! köszönöm

  VálaszVálasz
 476. kissadamvikt írta:

  Nokiás szoftverek esetleg? Az mind a 2 esetben fent volt.

  VálaszVálasz
 477. ToniSlow írta:

  @kissadamvikt: Víruskergető nem zavarhat be?

  VálaszVálasz
 478. gunar írta:

  @hSn0wQ: Lehet nálad is felkerült egy progi amivel sokaknál talákoztam már vmi keleti írásjelekkel van tele és apple cuccokhoz készültnek próbál látszani, de hazavágja az iTunes működését és pár dolgot még, na ha ezt véletlenül feltetted akkor szedd le feltétlenül sajan nem jut eszembe a neve, de a sok krix-krax miatt nem lehet eltéveszteni, ja nem egyszerűen hagyja magát leszedni sem, ragaszkodó kis progi!

  VálaszVálasz
 479. gunar írta:

  @gunar: Jaj nem neked szántam, hanem kissadamvikt -nak!

  VálaszVálasz
 480. hSn0wQ írta:

  @kissadamvikt: Ne találgassunk már…
  Tedd újra a Win 7-et és így lesz majd egy stabil wifi közelben lévő szűz win-ed.
  Egyszerübb mint találgatni.

  VálaszVálasz
 481. kissadamvikt írta:

  @hSn0wQ: Itthon 4 különböző gépen néztem meg, Mind a négynél megáll a waiting for reboot-nál és a telefonon feketén világít a kijelző. Most néztem egy totál újratett win7 alatt és ott is megáll. Nah erre mondjon valaki valami ötletet?

  VálaszVálasz
 482. hSn0wQ írta:

  @Kissadamvikt:Jó ez a vizsgáztatás… :)
  Nagyon jó kérdés.Ugye stabil wifi mellett csinálod ?
  Korábban is ilyen macerás volt megcsinálnod egy függetlenítést vagy jailbreaket a Redsn0w-val ?
  Esetleg próbáld meg más oprendszer alatt.
  Vagy várj csütörtökig,elvileg akkor jön a Redsn0w 09.14b2 amiben néhány hibát javítanak.
  Mivel van most jailbreakelve a készülék ?
  Esetleg csinálj egy restore-t egy NO_BB-s custom 4.2.1-vel,aktiválj gyári kártyával,jailbreakelj Redsn0w rc19-vel és utána próbáld meg downgrade-elni a bb-t a Redsn0w 09.14b1-vel.
  Egyébként passz,nem tudom mi lehet a gond.

  VálaszVálasz
 483. kissadamvikt írta:

  @hSn0wQ: Az lehet, hogy nincs benne sim kártya és azért csinálja?

  VálaszVálasz
 484. kissadamvikt írta:

  @hSn0wQ: Ja és nincs jailbrake-elve, 4.2.1 szoftver van rajta és 6.15 baseband

  VálaszVálasz
 485. hSn0wQ írta:

  @kissadamvikt: Akkor most tedd bele a gyári SIM kártyát,aktiváld (,ha még nem aktiváltál),jailbreakeld a Redsn0w rc19-vel,még ne töltsd le az Ultrasn0w-t,hagyd benne a kártyát,és ezek után próbáld meg downgrade-elni,és a downgrade után töltsd le az Ultrasn0w-t.

  VálaszVálasz
 486. kissadamvikt írta:

  @hSn0wQ: A teló aktiválva volt már csak utána kivettem a simet. Beletettem a t-s simkártyát és 3. próbálkozásra sikerült csak. Érdekes de köszönöm.

  VálaszVálasz
 487. meonic írta:

  Mikor jön ki a javitott resn0w? Nem ugy volt, hogy 28???En valahol azt olvastam…

  VálaszVálasz
 488. borat írta:

  @meonic: elméletileg ezen a héten csütörtökön már kiadják. de ne vedd szentírásnak.

  VálaszVálasz
 489. yaky90 írta:

  Sziasztok!
  Van egy iphone 3g 16gigás készülékem, amelyen a 06.15 ipad BB volt fent a 4.2.1es firmware-el. A fenti módszer segítségével sikerül visszaállítani a BB-et, viszont szeretném a 4.2.1 helyett a 3.1.3-at, vagy valamelyik 3as iost feltenni, a lassúság miatt. Sajnos sehol nem találok megfelelő leírást, viszont itt olyan szépen leírtátok a fenti cikket, hogy reméelm tud nekem ebben valaki segíteni.
  Előre is köszönöm a segítséget.
  üdv.

  VálaszVálasz
 490. theatti írta:

  @yaky90: Nekem is hasonló a bajom, annyi eltéréssel, hogy a telefonon 4.2.1(gyári) és vissza lett rakva rá a 3.1.3.(a lassúság miatt)
  A gond az, hogy fel kéne rakni az iPad bb-t, de még azt sem tudom, hogy hogyan.
  Köszönöm a segítséget.

  Üdv

  Attesz

  VálaszVálasz
 491. dadan írta:

  @Jadeye: Jadeye!

  Szeva!

  Nem világos számomra az hogy new bootrom-os 3GS-re akkor lehet e ipad baseband-et tenni vagy nem. A cikkben az olvasom ugye hogy nem de itt több hozzászóló is azt írja nekik ugyanilyenen ipad baseband van. Ugye a downgrade miatt érdekes. Eredeti AT§T kártyám megvan szerencsére hozza ha az aktiváláshoz kell. 3GS NewBootrom 5.0.1 /05.16.5
  Tanácsodat előre is köszönöm!

  VálaszVálasz
 492. Jadeye írta:

  @dadan: az iPad basebandnek semmi köze a régi vagy új iboothoz, az csak a jailbreaknél számít.

  az iPad baseband kapcsán a készülék gyártási ideje az, ami lényeges, erről szól a példák közt az elsőnél leírt kivétel.

  VálaszVálasz
 493. dadan írta:

  @Jadeye:
  Értem. Az enyém XX014XXXX vagyis akkor ha jól olvasom 2010 es 14 .heti. Ezek szerint ez meg régi ram/nor -os, így simán frissíthetem az ipad baseband-re majd downgrade a függetlenítéshez. Jól gondolom ugye? Köszi!

  VálaszVálasz
 494. Jadeye írta:

  @dadan: “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű)”
  mivel a tied nem ilyen, így igen, arra mehet az iPad baseband, ugyanakkor 5-ből 1 készülék esetén előfordulhat, hogy nem hajlandó működni a downgrade mégsem, és marad az iPad baseband, tehát ezt a kockázatot vedd figyelembe előtte mindenképp. ezt előre viszont nem lehet tudni, hogy miért alakul így.

  VálaszVálasz
 495. hSn0wQ írta:

  @Yaki90:Készíts a 3.1.3-ról egy custom fw-t és azt tedd vissza.

  VálaszVálasz
 496. meck írta:

  @Jadeye: Kérlek mindenképp válaszolj mert nem értek teljesen pár dolgot! Most jöttem haza az usából kint vettem anno egy 3gs-t. a sorozatszámom 86135-el kezdődik tehát az új ram/nor-os. A Kérdésem az lenne, hogy ha a downgrade majd nem is működik de simán az ipad bb-t feltéve tudom függetleníteni? Vagy egyátalán van megoldás függetleníteni? (5.1.1 – 05.16.05) Fontos lenne a válasz mert most sehogy sem tudom használni! Köszönöm!

  VálaszVálasz
 497. Jadeye írta:

  @meck: van megoldás: hivatalos függetlenítés. semmi más. ha az iPad basebandet ráteszed, azzal annyi a telefonnak. de ez le is van írva:

  “Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. Ha ilyen készülékkel próbálkozik bárki is, annak a vége iBrick lesz, a baseband jelenlegi információk szerint végleges elhullásával, ami nem állítható vissza sehogy sem!”

  VálaszVálasz
 498. meck írta:

  @Jadeye: Köszi a gyors választ. Valami rémlik hogy gevey sim pont erre való. Az sem lehet megoldás? Ha nem hivatalosan, hogyan tudok függetleníttetni? Már nem megyek vissza az usaba. Nagyon ismerős sincs akit meg tudnék kérni. Most komolyan van egy téglám?

  VálaszVálasz
 499. Jadeye írta:

  @meck: a gevey nem jó 3GS-hez, hanem csak iPhone 4-hez, vagy ha gevey ultra S, akkor iPhone 4S-hez.

  a hivatalos függetlenítés kapcsán meg ezt olvasd el, és a hozzászólásokat is: http://szifon.com/2012/04/10/hogyan-fuggetlenithetjuk-hivatalosan-az-att-s-telefonunkat/

  VálaszVálasz
 500. PhoenikS írta:

  Sziasztok!

  Valaki próbálta már az új redsn0wval?

  Üdv. PhoenikS

  VálaszVálasz
 501. Jadeye írta:

  @PhoenikS: olvasd el az új cikknél a hozzászólásokat, akinek a régebbivel nem ment, azok közül az új sokaknak segített: http://szifon.com/2012/07/05/frissult-a-redsn0w-3g3gs-baseband-downgrade-hibak-javitasa-dfu-modos-ipsw/

  VálaszVálasz
 502. yolee04 írta:

  Hello All!
  Tapasztalatok:Figyelmesen átolvastam a leírást és az összes hozzászólást.
  red nem akart működni xp alatt már az elején errort irt(modiledevice.dll)a legujabb itunessel is.meguntam feldobtam a másik gépre win7 itunest,szinkronizáltam aztán alma kikapcs,red indul,s lám megy! :) betallóztam 4.1 et ok,vissza red kezdőablak jb,cydia ki,bb down be,ok elindult szépen csináta a dolgát,a leírásban is szerepelt hogy megfog állni ez nálam 5 perc volt ,rebootolt készülék bekapcsolt kértea szimet beraktam,jelszó,hálozat ok(telenor).
  Próba:bb-05.13.04
  hálózat ok
  mobilnet ok
  wifi ok
  na és gps?google maps wifi miadt csalhat ok; igo megtalált a lakás ablakban is!
  Köszönöm mindenkinek!
  Ajánlom hogy mindenki figyelmesen olvassa el a leírást,én legalább háromszor megtettem.tegnap este óta!
  Ja és gyárilag at&t a teló.
  tehát minden ok!
  Köszönöm,köszönöm!

  VálaszVálasz
 503. micsu írta:

  hello! már a szemem kipukkan annyit olvastam itt, de sajna még mindig bizonytalan vagyok:( függetlenített 3gs-em van 2010.évi, 5.1.1 ios, és firmware 06.15.00. Nem működik a gps-em, ami kellene nagyon. A tuti megoldás érdekelne, amit nem tudok elrontani.(legalább hogy hányadik pontban van leírva) köszi

  VálaszVálasz
 504. Jadeye írta:

  @micsu: ha már most is iPad baseband van rajta, akkor mi a kérdés? simán lefuttatod rajta a legfrissebb redsn0w-val a downgrade-et. (2. példa)

  VálaszVálasz
 505. micsu írta:

  oké köszi! csak ez a gond hogy én nem tudtam hogy az van rajta(nem vágom a szakszavakat), de ha te azt mondod hogy mehet akkor neki esek. féltem hogy megint simfüggő lesz tőle a szifon meg stb. de így már megpróbálom.
  köszi Jadeye!

  VálaszVálasz
 506. endrekok írta:

  Sziasztok! Én 3G-ről próbáltam downgradelni iPad BB-ről végig is ment végi és amikor újra indult a telefon nincs wifi nincs bluethoot nincs baseband szám. Nagy a cumi?

  VálaszVálasz
 507. Jadeye írta:

  @endrekok: újraindítás után is? de tegyél fel rá GYÁRI 4.0/4.0.1/4.0.2 közül bármelyiket, amihez van SHSH, annak helyre kell rántania, hacsak nem hullott el végleg a baseband.

  VálaszVálasz
 508. endrekok írta:

  iPad BB-t visszaraktam és most ugyan úgy megy minden inkább nem próbálkozok vele többet, lehet most nagy szerencsém volt

  VálaszVálasz
 509. Jadeye írta:

  @endrekok: felesleges volt épp az iPad basebandet visszatenni, ha azt csinálod, amit írtam, az meg kellett volna oldja.

  VálaszVálasz
 510. Kable írta:

  Lenne egy nem pont idevágó kérdésem…………
  Újra akartam rakni az iPhone 4-em,de azt írja a win7,hogy hiányzik az apple mobile device (recovery mode) driver.hiba 1602
  Ezt hogyan tudnám orvosolni????

  VálaszVálasz
 511. Jadeye írta:

  @Kable: telepítsd újra az iTunes-t, az felteszi.

  VálaszVálasz
 512. Kable írta:

  Frissítettem,remélem elég,ha nem újrarakom…..

  VálaszVálasz
 513. micsu írta:

  Na jól jártam:( Végigcsináltam mindent ahogy le van írva, végig is ment, újraindult a teló is. Az eredmény az hogy minden maradt a régi, ráadául mostmár nem talál hálózatot sem. Azt írja hogy nincs szolgáltatás. Olyan mintha megint sim függő lenne. Orvoslálst tud erre esetleg vki??? köszi

  VálaszVálasz
 514. Jadeye írta:

  @micsu: mi az, hogy minden maradt a régi? nem downgrade-elte a basebandet? meg az is le van írva a cikkben, hogy újra kell telepíteni a MobileSubstrate-ot. azt is megcsináltad?

  VálaszVálasz
 515. micsu írta:

  igen maradt rajta az ipad baseband. A MobileSubstrate telepítést hogyan kell?

  VálaszVálasz
 516. Jadeye írta:

  @micsu: első körben én a helyedben megpróbálnám az egészet újból, de előtte nyomj rá egy restore-t, ne állítsd vissza backupból, aktiváld a gyári kártyájával, majd kapcsold ki, és úgy láss neki a downgrade-nek. ha így sem megy, akkor passz.

  a MobileSubstrate a Cydiában megkeresve a modify/reinstall opcióval telepíthető újra.

  VálaszVálasz
 517. Kable írta:

  Sziasztok.Egy nem idevágó kérdés,de hátha tudja valaki a választ…..
  Van egy iPhone 4-em,használtan vettem,de nem tudom,hogy milyen szolgáltatóhoz tartozik.Ezt hogyan tudom kideríteni???
  A segítséget előre is köszönöm!

  VálaszVálasz
 518. mhydra írta:

  Nekem meg egy olyan kérdésem lenne hogy ki tudná nekem feltenni az ipfone3 ra az új IOS 5 . Én nem értem mit kell csinálni. Csak azt tudom hogy jelenleg IOS 4 van rajta, és cyndia és Ausztriából kaptam. De se előéletét, se hogy gyárilag független vagy nem. Tud nekem valaki segíteni?

  VálaszVálasz
 519. Jadeye írta:

  @Kable: megkérdezed attól, akitől vetted. vagy *talán* típusszám alapján, de az nem mindig megbízható.

  @mhydra: iPhone 3G-re nincs és nem is lesz iOS 5, arra a 4.2.1 az utolsó elérhető verzió, tehát senki nem tudja feltenni rá, sehogy.

  VálaszVálasz
 520. mhydra írta:

  és nem is lesz? A másik hogyan tudom kideríteni hogy gyárilag független a telefon, vagy a Cydia által lett az.

  VálaszVálasz
 521. mhydra írta:

  A másik dolog tudom nem ide tartozik, de valamiért nem megy az internet a telefonon. Folyton azt írja ki hogy Mobil adathálózat nem aktiválható.
  Telenor a szolgáltató. Ha tudtok benne segíteni az jó lenne.
  Köszönöm.

  VálaszVálasz
 522. Jadeye írta:

  @mhydra: akkor leírom újból: “iPhone 3G-re nincs és nem is lesz iOS 5″

  ha fentvan az ultrasn0w csomag, akkor az függetlenített. cydiában keresd meg a telepített csomagok között (manage fül, packages alatt).

  telenorhoz ott a szifon sourceban a Telenor Carrier Fix 4.2+ csomag.

  VálaszVálasz
 523. mhydra írta:

  A Telenor Carrier Fix 4.2+ az írja pirosan hogy IOS=4.2.1 ez mit jelent?
  És mit kell tennem?

  VálaszVálasz
 524. mhydra írta:

  Ne haragudj de totál nem értek hozzá. :(

  VálaszVálasz
 525. Jadeye írta:

  @mhydra: most akkor pontosan milyen iOS verzió van rajta mégis? (beállítások app, általános, infó)

  VálaszVálasz
 526. mhydra írta:

  Verzió: 4.0 (8A293)
  Modell: MC637DN

  VálaszVálasz
 527. mhydra írta:

  A Cydia pedig 1.1.6 És iphone 3g, IOS4.0 ír a cydia alja

  VálaszVálasz
 528. Jadeye írta:

  @mhydra: ja hogy sima 4.0 van rajta. akkor a Magyar Telenor 4.0 Carri… csomag kell.

  és a típusszám alapján elvileg vagy német, vagy osztrák, vagy holland T-mobile függő, de ha Ausztriából kaptad, akkor valószínűleg osztrák T-mobile függő lesz. de akitől kaptad, az meg tudja mondani ezt is, és hogy gyári független-e vagy csak függetlenített.

  VálaszVálasz
 529. mhydra írta:

  nem tudja megmondani, mert ő is használtan vette valami boltból. Egyébként Ausztria ahol vásárolva lett. A Magyar Telenor 4.0 val is ezt írja ki.
  Az ultrasn0W van rajta, az 1.2.7 verzió

  VálaszVálasz
 530. Jadeye írta:

  @mhydra: már hogy mit ír ki pontosan? mert arra nem volna szabad hibát dobnia iOS 4.0 esetén, mert az a csomag pont arra van.

  VálaszVálasz
 531. mhydra írta:

  Mobil adathálózat nem aktiválható

  VálaszVálasz
 532. Jadeye írta:

  @mhydra: ja hogy akkor feltelepült? azt hittem, a telepítésre írt hibát. és van aktív mobilnet előfizetésed? nyomtál rá hálózati beállítások törlését (beállítások app, általános, törlés alatt)?

  VálaszVálasz
 533. mhydra írta:

  Igen igen, mindent megcsináltam. És a telenornál számlás előfizetésem van Okostarifa 90 csomag. http://www.telenor.hu/okostarifa/

  VálaszVálasz
 534. Jadeye írta:

  @mhydra: ellenőrizd, hogy a beállítások appban az általános, hálózat, mobil adathálózat alatt mi az APN, “net” vagy “online”. valószínűleg “net” lesz, azt írd át “online”-ra – időközben a telenor változtatott az APN-en.

  VálaszVálasz
 535. mhydra írta:

  Ennyi Köszönöm szépen. :)

  VálaszVálasz
 536. mhydra írta:

  Már csak annyi lenne hogy lehet rajta IOS-T frissiteni? És mi a Max verzió számú, és hogyan tudom megcsinálni?

  VálaszVálasz
 537. mhydra írta:

  Azért kérdezem mert az Icsek programot szeretném használni, és program telepítésénél azt írja újabb IOS kell

  VálaszVálasz
 538. Jadeye írta:

  @mhydra: speciális, basebandet nem piszkáló custom firmware segítségével 4.2.1-re lehet maximum frissíteni. de ha nem értesz hozzá, nem javasolnám, hogy magad nekiláss, mert egy rossz mozdulat, és frissül a baseband, amivel bukó a függetlenítés, és amit utána így elég macerásan lehet csak talán visszaállítani (már ha hagyja magát). esetleg hozd be a szervizünkbe, ott a kollégák meg tudják csinálni.

  VálaszVálasz
 539. mhydra írta:

  Azt írja IOS4.3 kell hozzá, azt fel lehet rakni erre a telefonra?

  VálaszVálasz
 540. mhydra írta:

  És hol van a szervízetek?

  VálaszVálasz
 541. Jadeye írta:

  @mhydra: mint írtam, az iPhone 3G-re a legutolsó firmware, ami felrakható, az a 4.2.1, tehát a 4.3 sem tehető fel. a szervizünk elérhetősége megtalálható a bal oldali sávban: http://iszervizpont.hu

  VálaszVálasz
 542. hSn0wQ írta:

  @mhydra: 4.2.1-re tudsz frissíteni.Először letöltöd a gyári iOS 4.2.1-et iPhone 3G-re (beírod a googl-be,hogy felixbruns,és rákattintasz az 1. linkre),ha .zip fájlban jön le akkor azt nevezd át .ipsw-re,mivel függetlenítened is kell ezért kell custom fw-t is készítened,szal letöltöd a Redsn0w 09.14b2-t,megnyitod,válaszd az EXTRAS,majd a Custom IPSW opciót,tallózd be az elöbb letöltött 4.2.1-et,várj amíg a Redsn0w főz egy NO_BB-s custom fw-t,kiválasztod a Redsn0w-ban az EXTRAS,majd a Pwned DFU opciót,követed a Redsn0w utasításait,ha mindent jól csináltál a képernyő fekete és az iTunes felismeri a készüléked,megnyitod az iTunes-t,leokézod az üzenetet amit az iTunes az arcodba vág,Mac esetén lenyomod az Alt-ot,Win esetén a SHIFT-et,és addig nyomva tartod amíg rá nem kattintasz a Restore-ra,betallózod a NO_BB-s custom fw-t,vársz amíg az iTunes frissíti a készüléked,aktiválsz gyári kártyával (olyan SIM kártyával amilyen függő a készüléked,)amint lehet az iTunes-ben kiválasztod a Set Up as New iPhone opciót,ha kell jailbreakelsz ehez letöltöd a Redsn0w rc19-et,ezt megnyitod és rákattintasz a Browse gombra és betallózod az iOS 4.2.1-et (a gyárit nem a NO_BB-set),bepipálod az Install Cydia-t (a többi ne legyen bepipálva),követed a Redsn0w utasításait,vársz,letöltöd a Cydia-ból az Ultrasn0w-t,készen vagy.

  VálaszVálasz
 543. mhydra írta:

  Na igen, csak nekem nincs ausztriai sim kártyám. :( Meg én nem értek hozzá, és annak is örülök ha így megy. Bár jó lenne használni az icsek programot.

  VálaszVálasz
 544. Jadeye írta:

  @mhydra: ha azt írod, hogy annak 4.3 kell, azt sehogy nem fogod tudni használni, mert az említett készülék nem frissíthető 4.3-ra.

  VálaszVálasz
 545. mhydra írta:

  De ennek mi a technikai oka?

  VálaszVálasz
 546. Jadeye írta:

  @mhydra: ezt kérdezd meg az app fejlesztőjétől. de ennek már végképp semmi köze ahhoz, amiről a fenti cikk szól.

  VálaszVálasz
 547. mhydra írta:

  Ja nem hogy nem lehet rá tenni 4.3 IOS-t ezt a részt nem értem.

  VálaszVálasz
 548. hSn0wQ írta:

  @Mhydra:Már az iOS 4.2.1-et is alig bírja el az iPhone 3G.(Úgy belassul,hogy az valami hihetetlen.)A 4.3-at nem lehetne ráerőltetni.A készülék hardveresen gyenge hozzá.

  VálaszVálasz
 549. mhydra írta:

  Na ezt nem értem, mivel az iPhone 3GS-t még az IOS 6 is támogatni fogja.
  Ezért nem értem. Vagy más szabály van olyan készülékekre amik nem gyárilag vannak függetlenítve?

  VálaszVálasz
 550. hSn0wQ írta:

  @mhydra: Ezt meg én nem értem.Hogy jön ide az iPhone 3Gs ? Az egy másik készülék.Itt most iPhone 3G-ről van szó.Ne keverjük a kettőt ! Egyébként nincs külön szabály a nem hivatalos úton függetlenített telefonokra.

  VálaszVálasz
 551. Jadeye írta:

  @mhydra: soha nem lesz frissíthető újabb verzióra, mert az Apple egyszerűen nem ad ki több frissítést az iPhone 3G-re. nem lesz rá semmi, marad a 4.2.1, és ennyi. már nem támogatják.

  VálaszVálasz
 552. mhydra írta:

  Na de nekem nem sima 3g van hanem 3GS. Legalábbis azt mondták nekem hogy 3GS és elméletileg a MC637DN modell szám is azt írja ezen az oldalon hogy 3GS
  http://iphonefrom.com/en/MC637DN

  VálaszVálasz
 553. mhydra írta:

  Vagy ez nem számít semmit hogy 3g vagy 3GS?

  VálaszVálasz
 554. hSn0wQ írta:

  @mhydra: De ezt írtam neked,hogy sokat számít,hogy iPhone 3G vagy 3Gs.Egyébként menj be a Cydia-ba válaszd a Home menüpontot,lapozz a képernyő aljára és letudod olvasni,hogy iPhone 3G vagy 3Gs.De,ha rádugod a gépre,letöltöd a Redsn0w 09.14b2-t,megnyitod,a Redsn0w alul ki fogja írni,hogy milyen készülék és,hogy milyen iOS firmware van rajta.

  VálaszVálasz
 555. mhydra írta:

  Igen ez is azt írja hogy Connected: Iphone 3GS (4.0, new BR

  VálaszVálasz
 556. mhydra írta:

  Tehát akkor lehet rá rakni IOS5 is?

  VálaszVálasz
 557. Jadeye írta:

  @mhydra: azt írtad, “ipfone3″, olyan ugye nem létezik, iPhone 3G vagy iPhone 3GS lehet, de mivel csak sima 3-nak írtad, így az iPhone 3G volt a valószínűsíthető. ha 3GS, akkor az 5.1.1 is feltehető rá, de csak speciális firmware-rel, hogy a baseband ne frissüljön.

  VálaszVálasz
 558. mhydra írta:

  Aha na ez a kínai nekem. :) Akkor jövő héten be viszem a szervízbe hogy tegyék fel nekem. Csak azt nem tudom hogy mennyibe kerül majd ez nekem?

  VálaszVálasz
 559. hSn0wQ írta:

  @mhydra: Na akkor viszont tudsz rá tenni iOS 5.1.1-et.Az jobb mint az iOS 4.3 . :) Ha úgy csinálod ahogy leírtam az 554-es h.sz.-be (nyílván ebben az esetben nem 3G-re kell letölteni az iOS 4.2.1-et,hanem az iOS 5.1.1-et kell letöltened 3Gs-re).Annyival mondjuk kiegészíteném az 554-es h.sz.-ben szereplő leírásomat,hogy a Redsn0w rc19 helyett használd az Absinthe 2.0.4-et vagy a Redsn0w 09.14b2-t.A másik amivel kiegészíteném az az aktiválós része.Mivel nincs gyári kártyád amikor majd az iTunes az aktiválásért sír akkor zárd be kegyetlenül,jailbreakeld Redsn0w 09.14b2-vel (ha nincs fent a Cydia akkor legyen bepipálva az Install Cydia egyébként semmi ne legyen bepipálva),Töltsd le a Cydia-ból,a repo.bingner.com repo-ból a SAM-et,válaszd a Utilities->Revert Lockdown to Stock opciót,majd válaszd a De-Activate iPhone opciót,dugd be a gépbe a készüléked,nyisd meg az iTunes-t,várjál az aktiválásodra,ha a SAM-ben a More Information menüponton belül az ActivationState mellett WildCard Activated felirat jelenik meg akkor lehúzhatod a gépről.

  (Nyílván,ha aktiváltál a fent leírt módon akkor már nem kell jailbreakelned.)

  VálaszVálasz
 560. mhydra írta:

  Ha beviszem hozátok a szervízbe akkor mennyiért csinálnátok meg?

  VálaszVálasz
 561. Jadeye írta:

  @mhydra: fejből nem tudom, de ott az oldalon az árlista. :)

  VálaszVálasz
 562. mhydra írta:

  Vagy még az jutott eszembe ha megoldható hogy összeszedve, lépésről lépésre szájbarágósan, letöltési linkekkel megpróbálom. Nem akarom elrontani, de ugyan akkor jó lenne ha újabb IOS lenne a telefonon. Ha nem nagy kérés.

  Köszönöm. :)

  VálaszVálasz
 563. klajax írta:

  Sziasztok!
  Nekem egy figyelmeztető ablak jelenik meg, hogy nem kompatibilis a készülékemmel, és kérdezi, hogy folytatom-e ennek ellenére, amikor bepipálom az “install ipad baseband” -ot.
  Mit tegyek? Sorozatszámom : 840464A…
  Köszönöm: klajax

  VálaszVálasz
 564. Jadeye írta:

  @klajax: ha azt írja, hogy nem kompatibilis a készülékeddel, akkor mégis mi a kérdés? nem kompatibilis, és kész. nem fog menni, csak tönkrevágod.

  VálaszVálasz
 565. klajax írta:

  Nem értem, mert a sorozatszám szerint működnie kellene.

  VálaszVálasz
 566. Jadeye írta:

  @klajax: esetleg nyomj rá előtte egy friss restore-t.

  VálaszVálasz
 567. klajax írta:

  Rányomtam, de ugyan az.

  VálaszVálasz
 568. klajax írta:

  Nem lehet, hogy csak el akarnak riasztani a megoldástól?

  VálaszVálasz
 569. hSn0wQ írta:

  @klajax: Ez hülyeség.Milyen készüléken és milyen fw-n próbálkozol ?

  VálaszVálasz
 570. klajax írta:

  3gs, 5.1.1
  05.16.05

  VálaszVálasz
 571. klajax írta:

  @hSn0wQ:
  Modell: MC637B
  Sorozatszám: 840464AQEDG
  firmware: 05.16.05

  VálaszVálasz
 572. hSn0wQ írta:

  @klajax: Szedd le az összes Apple cuccot majd indítsd újra a géped,tedd fel az iTunes-t,és töltsd le a Redsn0w 09.14b2-t és így próbáld meg.Egyébként a Redsn0w-t XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtatod ? Esetleg próbáld meg másik gépen.

  VálaszVálasz
 573. klajax írta:

  @hSn0wQ: Közben beszéltem az iphone szervízzel, ahol azt mondták, sorozatszám alapján angol vodás volt, és le van tiltva. ( Ebay-n vettem, független volt, amíg én barom rá nem engedtem egy frissítést ) Ebben az esetben is segít ez a megoldás, vagy valami másra van szükség? A szervíz azt tanácsolta, írjak az angol vodafonnak, kérjem a feloldását, de nekem ez magas.

  VálaszVálasz
 574. hSn0wQ írta:

  @klajax: Hát nem tudom.Szerintem az,hogy letiltották nem zavar be a downgrade-be,de a szervíz biztos jobban ért hozzá mint én.Akkor kérdezd meg a vodát,hogy mi van,ha nem hajlandóak feloldani akkor esetleg tudtommal a letiltást alap cserével megoldhatod.

  VálaszVálasz
 575. klajax írta:

  @hSn0wQ: Köszönöm az eddigi segítséget.

  VálaszVálasz
 576. ektyper írta:

  Sziasztok!

  Egy kis segítségre lenne szükségem! Egyszerűen nem tudom downgrade-elni. Mindent a leírtaknak megfelelően csinálok (már csináltam többször is jailbrake-et), de amikor elvileg a logo-t kéne látnom és elkéne indulnia a telefonnak, akkor csak simán egy fekete képernyő világít 10-15 percig majd elsötétül, ez után be lehet kapcsolni a telót, de nem változott semmi. a redsnow azt írja h “Done!” de a programban vagy “cancel” vagy “back” gombot tudok csak nyomni. (eddig 4szer próbálkoztam) Mit ronthattam el? mit és hogyan kéne csinálnom?

  VálaszVálasz
 577. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Használd a Redsn0w 09.14b2-t és futtasd Win 7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként.

  VálaszVálasz
 578. ektyper írta:

  @hSn0wQ: Próbáltam, ugyanaz történik. Elkezdi a telepítést ugye amikor DFU modba kerül a teló de csak egy fehér képernyő világít majd kikapcsol és visszakapcsol fekete világítással és ennyi történik kb 10 percig, majd kikapcsol és amikor bekapcsolom olyan mintha semmit nem is csináltam volna a teloval. XP-m van, nem tudom h lehet-e ez a gond?! Se vista se win7 nincs itthon. Mi lehetne a megoldás? telepítsem újra a az ipad basebandet és cydia-t? vagy cydiából van valami elérhető progi ami downgradel?

  VálaszVálasz
 579. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Milyen készülékről van szó ? iPhone 3G vagy iPhone 3Gs ? És milyen iOS firmware van rajta ?

  VálaszVálasz
 580. ektyper írta:

  @hSn0wQ: iPhone 3G 16GB, 4.2.1 (8C148), modem firmwware 06.15.00

  VálaszVálasz
 581. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Próbálj meg másik usb portot.

  VálaszVálasz
 582. ektyper írta:

  @hSn0wQ: Másik USB portban sikerült feltelepíteni,de amikor elakarna indulni akkor az alma logon megjelenik a betöltő jel/karika és félig betölt és ennyi, nem kapcsol be…2,5 órája hagytam itt hozzá sem nyúltam azóta nem lett lehúzva sem gépről. Tehát jelenleg az a problémám, hogy nem indul el a telefon. Mi lehet a hiba?

  VálaszVálasz
 583. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Csinálj egy NO_BB-s custom 4.2.1-et,tedd a készüléket DFU módba és restore-olj erre a NO_BB-s custom fw-re.Fontos,hogy ne állíts vissza backupból.

  VálaszVálasz
 584. ektyper írta:

  @hSn0wQ: Hogy tudok ilyen NO BB-s custom 4.2.1dolgot csinálni? ezt nem igazán tudom :(

  VálaszVálasz
 585. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Nyisd meg a Redsn0w 09.14b2-t és válaszd az EXTRAS->Custom IPSW opciót,tallózd be a gyári iOS 4.2.1-et és várj amíg a Redsn0w főz egy NO_BB-s custom fw-t.

  VálaszVálasz
 586. ektyper írta:

  @hSn0wQ: Köszönöm! Megpróbáltam mindent de a legtöbb amit elértem h simán bekapcsolt, de sim kártyát nem fogadta el (igaz csak pannonosom van) és segélyhívást tudok róla csak indítani és kéri az itunes is h sim kártyát rakjak be. Ha valahonnan szerzek egy tmobilos sim kártyát akkor megoldódik? mert lejárttal próbáltam már, de nem jött be. Próbáltam még egy olyan, hogy utána vissza rakni a resn0w-val az ipad dolgot h független és utána megint csak fekete kijelzővel kapcsolt be. most majd megint visszarakom a customot de ugyanúgy simet fog kérni…

  VálaszVálasz
 587. ektyper írta:

  @hSn0wQ: Na most újraraktam custommel és egy nem rég lejárt Tmobilos kártyával és elindult. most azt kérdezte az itunes, hogy új telóként kezelje vagy régiként és visszatöltse rá a cuccokat. Vissza szabad rá tölteni a cuccokat vagy nem? merjem újra jeilbrakelni?

  VálaszVálasz
 588. Domtoretto írta:

  Hali,sikerült downregelnem az ipad bb-t,működik a gps! :) Lenne egy kérdésem,nekem 3gs-em van 4.1 szoftver van rajta,nem tudom hogy mien függő lehetett,most független,persze jailbreakelt a teló. a 4.3.2-t szeretném felrakni rá,ha lennétek szivesek leírnátok nekem lépésről lépésre,vagy valami oldalt linkelnétek ha nem nagy kérés..,nem szeretném elrontani+hogy vissza álljon mondjuk t-mobilosra..,minden segítséget előre is köszönök! :)

  VálaszVálasz
 589. hSn0wQ írta:

  @ektyper: Ne mert akkor vissza tér a hiba is.Az aktiválás után jailbreakelheted.Utána mivel le függetlenítesz le kell töltened az Ultrasn0w-t.

  @Domtoretto: A 4.3.2-t csak akkor tudod felrakni,ha van SHSH Blobs-od.

  VálaszVálasz
 590. Domtoretto írta:

  @hSn0wQ:

  Értem,és az 5.01 vagy az 5.1.1-et hogy tudnám? :) jó lenne mert sok apphez kell már 4.3 minimum..

  VálaszVálasz
 591. hSn0wQ írta:

  @Domtoretto: 5.1.1-et fel tudsz tenni.Készíts egy baseband-et nem frissítő,NO_BB-s custom firmware-t a Redsn0w 09.14b2-vel az iOS 5.1.1-ről,restore-olj erre a custom fw-re,ne állíts vissza backup-ból.Ennyi röviden a történet.

  VálaszVálasz
 592. Roberto írta:

  Üdv.

  Iphone 3gs-em van (5.0.1 ios), eddig ipad baseband volt rajta. Feltoltem a redsnowot, rányomtam remove ipad baseband, szépen végigfutott a progi, újra is indult, és most az 5.13.4es baseband van rajta ahogy kell. A gond itt kezdődik, nem tudnak hívni én sem tudok, kifagy a telefonom 5percenként restartol, alig tölt be valamit. Clear cachet próbáltam nem oldotta meg. Mi a megoldás? Fontos lenne, mert nem működik a telefonom :S

  VálaszVálasz
 593. hSn0wQ írta:

  @Roberto: Restore-olj egy NO_BB-s custom fw-vel 5.1.1-re,ne állíts vissza backupból.És,ha kell jailbreak akkor azt meg fogod tudni oldani a Redsn0w 09.14b2-vel vagy az Absinthe 2.0.4-vel.Utána Ultrasn0w 1.2.7-vel függetlenítsd (nyílván,ha kell).

  VálaszVálasz
 594. leri16 írta:

  “aktuálisan megtalálható firmware IPSW fájlját: ha 5.0.1 van fent, akkor azt, ha 5.1.1, akkor pedig azt.”
  valaki légyszíves segítsen!ezt le kell töltenem?ha igen akkor a gyárit?

  VálaszVálasz
 595. leri16 írta:

  mert nekem 3gs em van ipad basebandel és 4.2.1 fw van rajt!valaki segítsen nem értek hozzá!sajna!nem akarok bricet!

  VálaszVálasz
 596. hSn0wQ írta:

  @leri16: Igen le kell töltened,és gyárit mert más különben amikor a Redsn0w-nak betallózod az fw-t hülyének fog nézni.

  VálaszVálasz
 597. pn199 írta:

  Sziasztok! Olyan kérdésem volna,hogy ha nekem a szám XX938 , akkor downgradelhető igaz? jól értelmezem 2009, 38 heti a készülékem?

  VálaszVálasz
 598. leri16 írta:

  hali!NA sikerült megcsinálnom,a gps megy,de azt írja GYENGE jel!melyik a legjobb gps program?vagy esetleg amelyik kijelzi,hogy mekkora a jel?!

  VálaszVálasz
 599. hSn0wQ írta:

  @pn199: Ha iPad bb (06.15.00) van a telón akkor nem is értem mi a kérdés.
  Egyébként,ha nincs iPad bb (06.15.00) a telón akkor mivel 2009-es feltehető rá az iPad bb és onnan downgrade-elhető.

  VálaszVálasz
 600. pn199 írta:

  @hSn0wQ: Köszönöm a válaszod!

  VálaszVálasz
 601. leri16 írta:

  GYenge jel problémára valaki tud segíteni?meg hogy tudok 5 ös ios-t varázsolni a telefonra?

  VálaszVálasz
 602. pn199 írta:

  @leri16: Antenna csere mindenkép megoldja, amennyiben 3gs vagy afeletti a készüléked feltudod tenni itunes-n keresztül ( ipad bb esetén pwned dfu móddal)

  VálaszVálasz
 603. hSn0wQ írta:

  @pn199: Csak,hogy okoskodjak egy kicsit:A Pwned DFU mód nem azért kell mert iPad bb van a telón.A Pwned DFU módra akkor van szükség,ha:
  -jailbreakelsz Redsn0w-val vagy valamilyen olyan tool-val ami igényli
  -ha custom fw-vel restore-olsz
  -ha SHSH Blobs segítségével downgrade-elsz

  Az iPad bb nem szempont,akkor is restore-olhatsz úgy,hogy nem rakod be se DFU,se Recovery,se Pwned DFU módba a készüléket,csak akkor majd a restore a vége felé megszakad 1015-ös hibával és beragadsz recovery mode-ba,és akkor utána szenvedhetsz,hogy hogy húzod ki a készüléked a szutyokból.

  VálaszVálasz
 604. ferencxxx írta:

  Sziasztok!
  Van egy 3gs-m!
  hivatalos függetlenítés kilőve!
  Ezzel a megoldással tudnám függetleníteni a telefont!
  Nem merek nekiállni. mert a sorozatszáma qr146…. -tal kezdodik!
  model MC637b
  Valaki adjon tanácsot nekem

  VálaszVálasz
 605. hSn0wQ írta:

  @ferencxxx: Ha megcsinálod a cikkben leírtakat akkor brickeled a telód szóval ne csináld meg ! Az egyetlen lehetőséged a gyári függetlenítés.

  VálaszVálasz
 606. Yeti85 írta:

  Köszi a cikket. T-Mobil – os iPhone 3GS 5.1.1 baseband 05.16.05 volt és nektek köszönhetően mától működik a kívánt Telenor kártyával és T-Mobil – ossal is.
  Követtem az instrukciókat, iPad baseband, majd downgrade, aztán minden pöpec.
  Köszi Srácok mégegyszer!

  VálaszVálasz
 607. arboczd írta:

  Sziasztok

  Akkor ezzel most a GPS is működni fog továbbra is? Ha mindent a leírtak szerint csinálok, akkor nem tehetek (visszafordíthatatlan) kárt a telefonban ugye?

  Köszi

  VálaszVálasz
 608. hSn0wQ írta:

  @arboczd: Igen,ha mindent úgy csinálsz,ahogy le van írva akkor nem lesz bajod.

  VálaszVálasz
 609. pn199 írta:

  @Jadeye:

  Én még betenném a cikkbe az iPhone Checker nevű kis progit, ami windowson megy , be kell írni a sorozatszámot és megmondja hogy ipad bb feltehetőe vagy downgradelhetőe .

  iPhone Checker.rar Szerintem hasznos lenne a cikkbe :)

  VálaszVálasz
 610. Jadeye írta:

  @pn199: szerintem totál felesleges hozzá külön alkalmazás, hiszen a sorozatszámot megnézve azonnal látszik, hogy működik-e vele, vagy sem. de ez a cikkben is le van írva: ha xx135 kezdetű vagy magasabb a szám, akkor nem megy (kivétel ha xx901 – xx952 a sorozatszám eleje, mert az ugye 2009 1.-52. hete. ha meg már eleve iPad baseband van rajta, eleve nem kérdés).

  VálaszVálasz
 611. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Amikor a 3G-met DFU módba teszem mindig azt írja a Redsn0w,hogy WTF módban van.Ez mit jelent ?

  VálaszVálasz
 612. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: nem tudom, már láttam pár helyen, de nem volt egyértelmű. hardreset, majd próbáld újra. vagy csak húzd le, dugd vissza. és indítsd újra a géped is.

  VálaszVálasz
 613. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Ok.Most elkezdett engem érdekelni a dolog és ezt találtam róla:
  theiphonewiki.com/wiki/index.php?title=WTF

  VálaszVálasz
 614. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: hja, bár ezzel nem leszel előrébb, mert ha végül nem fut végig a redsn0w, akkor nem ad megoldási javaslatot rá.

  VálaszVálasz
 615. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Hja.Bár mondjuk ezzel nekem soha nem volt gondom.(Ne is legyen.) Csak elég ijesztő.
  Volna itt még egy kérdésem,van itt egy iPhone 4GSM,iOS 5.1.1-vel,04.10.04-es bb-vel,jailbreakelve.Megdöglött a kamera appja,emellett egy rakás kissebb-nagyobb buggal van tele,azt követelik tőlem,hogy restore-oljam,és ne állítsak vissza a kontaktokon kívűl semmilyen adatot.
  No itt kezdődnek a problémák:
  -probléma 1:nem tudjuk,hogy a legutóbbi restore óta volt e szinkronizálva,és ha volt akkor melyik géppel volt.Esetleg van valamilyen mód arra,hogy ezt kiderítsük ?
  -probléma 2:Ha a szinkron nem lehetséges akkor esetleg tudsz valami alternatív megoldást javasolni,hogy az a nyamvadt 1500 kontakt vissza kerüljön a készülékre a restore után ? (iBackupBot-val már egy párszor jól megszívtam,szal azt nem nyomogatnám,manuális visszaállítás az nem jó mert utána nem enged új kontaktokat hozzáadni a készülékhez,SIManager-vel próbálkoztam,de az mindig hibákat dobál nekem (SIM is full,…stb.)
  A választ előre is köszönöm.

  VálaszVálasz
 616. Jadeye írta:

  @hSn0wQ: 1. settings, general, wifi sync alatt ki kell írja, mikor és mivel volt utoljára szinkronizálva.
  2. manuális adatvisszaállítás után vagy beállítod a jogokat is, vagy CHOWN fix. azért nem lehet kontaktot hozzáadni/törölni/módosítani, mert nem jók a jogok.

  VálaszVálasz
 617. hSn0wQ írta:

  @Jadeye: Hömmm:Ok,hogyan kell beállítani a jogokat ? A CHOWN fixet kipróbálom.

  VálaszVálasz
 618. pn199 írta:

  kontaktokat gmailbe tudod szinkronizálni (exchangeként beállítva, ha nem tudod miről van szó akkor google)

  VálaszVálasz
 619. hSn0wQ írta:

  @pn199: Hja,csak jobban szeretem én intézni a dolgaimat és nem a szinkronra bízni.Most viszont úgy tűnik,hogy van rá manuális megoldás.Azzal szívesen elvacakolok.
  Most is csak úgy látszott ráleszek kényszerítve a hülye szinkronizációra ami kénye kedve szerint kavargatja az adatokat.De szerencsére nincs minden veszve. :)

  Azért köszi a tippet,ha már minden elveszett ez is egy megoldás lehet. :)

  VálaszVálasz
 620. nolez írta:

  Köszönjük a cikket!
  Személy szerint egy restore-olt iphone-nal álltam neki a dolognak, mind az ipad BB felrakása és a downgradelés is tökéletesen működött, persze közben egy jailbreaket is ráeresztettem, kipróbálva és működik.
  Ha jól tudom akkor a 05.13.04 es BB-del lehet stock IPSW-t is felrakni ugye?

  VálaszVálasz
 621. Jadeye írta:

  @nolez: ha függetlenítesz, akkor nem tehetsz fel gyári firmware-t, mert az frissíti a basebandet is, és akkor semmi értelme nem volt a downgrade-nek. egyébiránt igen, technikailag ezután bármi, 4.0.2-nél magasabb verziójú gyári firmware felmegy.

  VálaszVálasz
 622. nolez írta:

  Persze elvész a BB, csak azért kérdeztem mert az ipad 06.15.00 BB esetében mintha olyat olvastam volna, hogy gyári (stock) firmware-t felrakni nem lehet, csak customot.

  VálaszVálasz
 623. pn199 írta:

  Sziasztok! Azért írok mert van egy iphone 3gsem , ipadd bb volt rajta xx011X4xxxx a sorozatszáma downgradelni szerettük volna de baseband bricked állapot jött létre, miért?! Javítható? 2010 .11 heti a telefon…nem új chipes..?!?! miért?!?!

  VálaszVálasz
 624. Jadeye írta:

  @pn199: a miért egy jó kérdés. például nem követtétek pontosan a leírást, és nem kapcsoltátok ki előtte rendesen a készüléket. de ez már igazából mindegy.

  mit értesz az alatt, hogy baseband bricked állapot jött létre? mit mutat a készülék?

  VálaszVálasz
 625. krissz írta:

  nekem van egy 2011 40. hetében készült 3gs-em (xx140) 05.16.02. BB-vel, ezzel most tudok valamit kezdeni, vagy ne is foglalkozzak vele, nehogy tönkremenjen?

  VálaszVálasz
 626. krissz írta:

  bocsi, rosszat írtam, ez a model volt, a serial kell gondolom, az xx952, ezzel gondolom működnie kell

  VálaszVálasz
 627. hSn0wQ írta:

  @krissz: Igen ennek így mennie kell.

  VálaszVálasz
 628. gelmil írta:

  Sziasztok! Nekem 3GS-van és a sorozatszám alapján függetleníthetem. Nekem nincs fent az ipad bb, viszont 5.1.1 van fent. Szeretném függetleníteni, melyhez ha jól értem fel kell raknom az ipad bb-et, majd utána a leírás szerint. Tudnátok segíteni az ipad bb felrakásában, esetleg egy link, hogy honnan szedjem le. Előre is köszönöm a segítséget.

  VálaszVálasz
 629. hSn0wQ írta:

  @gelmil: Redsn0w 09.14b2-t letöltöd,megnyitod (Win7/Vista esetén XP kompatibilis módban,rendszergazdaként futtasd),letöltöd 3Gs-re az 5.1.1-es gyári fw-t,Redsn0w-ban EXTRAS->Select IPSW opcióval betallózod az imént letöltött firmware-t,vissza mész és kiválasztod a Jailbreak opciót és bepipálod az “Install iPad baseband”-et,ha nincs fent a Cydia a készülékeden akkor pipáld még be az “Install Cydia”-t,Pwned DFU módba helyezed a készüléked (a Redsn0w megmondja,hogy kell),vársz amíg bebootol a készüléked.
  Bővebben:szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4-1-fuggetlenites/

  VálaszVálasz
 630. arboczd írta:

  Sziasztok!

  Kaptam egy Iphone 3g-t egy osztrák rokonomtól s függetleníteni szeretném. adatai a következők:

  Version: 3.0 (7A341)
  SN: 8683xxxxxxxx
  model: MB490DN
  modem fw: 04.26.08

  Kérdésem az lenne, hogy a következő lépéseket kell tennem?

  - Redsn0w-t felrakni indítana, majd Jailbreak -> IpadBB-t és a cydiát bepipálni, majd ha minden kész akkor Ultrasnow-val függetleníteni vagy újra Redsn0w jailbreak és ipad bb downgrade és utána ultrasnow?

  És ha mindent úgy csinálok ahogy mondjátok akkor a gps funkció is megmarad? Nem szeretném téglásítani a telót :S

  Megköszönném ha valaki segítene egy pontos “szájbarágós” leírással. Annyi különböző cikket olvastam s nem nagyon áll össze így.

  Előre is köszönöm!

  Üdv: Dávid

  VálaszVálasz
 631. Jadeye írta:

  @arboczd: a 3G-re az iOS 4.2.1 a legfrissebb firmware, azt esetleg felteheted, mert sok appnak már nem elég a 3.0, viszont a 4.2.1-től kicsit lassabb lesz a készülék. utána pedig ahogy leírtad, kivétel annyi, hogy az iPad baseband felrakása után nem kell feltenned az ultrasn0w-t, azt csak a downgrade után.

  VálaszVálasz
 632. arboczd írta:

  @Jadeye: Köszi a gyors választ.
  Még annyit had kérdezzek, hogy a 4.2.1-es fw-t honnan s hogy tudom rávarázsolni? a custom IPWS-nél vagy hol? Továbbá van valami amire nagyon figyeljek hogy ne tegyem tönkre a telefont? Vagy nincs nagyon mit elszúrni?

  VálaszVálasz
 633. arboczd írta:

  Valaki más esetleg? Elég ha a custom IPWS-nél nem 3.0-át hanem 4.2.1-et tallózok?

  VálaszVálasz
 634. arboczd írta:

  Bocs hogy ennyit kommentelek, de felmerült még egy kérdés… úgy olvastam, hogy a IOS 4.2.1 -vel jelentősen lelassul a 3G ez mennyire igaz? Akinek van tapasztalata kérem ossza meg. Köszi még egyszer…

  VálaszVálasz
 635. hSn0wQ írta:

  @arboczd: Szia !
  Van egy iPhone 3G-m,iOS 4.2.1-vel és 3.1.3-val kaptam.És igen,jelentősen belassult,de a 3.x kezd egyre elavultabb lenni szóval érdemes rá feltenni.

  A Redsn0w-ban,EXTRAS->Custom IPSW-t választod,betallózod a gyári 4.2.1-et,és vársz,aztán a végén lesz abban a könyvtárban ahonnan betallóztad a 4.2.1-et ott lesz egy NO_BB-vel kezdődő ipsw fájl,Redsn0w,EXTRAS->Pwned DFU opcióval DFU módba teszed a készüléked (követed a Redsn0w utasításait),ha mindent jól csináltál a képernyő setét,iTunes-t nyisd meg nyomd le a SHIFTet Win esetén,az Altot Mac esetén,és tartsd nyomva addig amíg rá nem kattintasz a restore-ra,utána tallózd be a NO_BB-s ipsw-t,ozt várj.

  VálaszVálasz
 636. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Köszi! Amúgy ez mennyiben különbözik attól, mintha iTunesból frissíteném az új IOS-ra (amit egyből fel is ajánl) s utána futtatom a redn0wt majd IpadBB aztán downgrade majd ultrasnow?

  VálaszVálasz
 637. hSn0wQ írta:

  @arboczd: Nos igazából a te bb-d függetleníthető,szal felesleges megcsinálnod a cikkben leírtakat.Frissítés után jailbreakelsz Redsn0w 09.14b2-vel,vagy Greenpois0n rc6.1-vel,aztán letöltöd az Ultrasn0w-t és kész vagy.

  VálaszVálasz
 638. hSn0wQ írta:

  @arboczd: Egyébként abban különbözik a sima iTunes frissítéstől,hogy így nem frissül a basebanded.Így tudsz késöbb is függetleníteni.

  VálaszVálasz
 639. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Köszi szépen akkor az általad leírt módon frissítem, aztán jailbreak majd Ultrasnow. Amúgy honnan tudom letölteni a 4.2.1-es ios-t amit betallózok? Valahonnan az apple iphone support oldalán?

  VálaszVálasz
 640. jacko írta:

  Sziasztok!

  Találkoztam 2 db 3GS-sel is a múlt héten, az egyik oldbootromos és a másik is 2009-es volt.
  Állítólag ipad baseband-del próbálkoztak, mindkettőből brick lett, NO wifi, imei,bt stb.

  Próbáltam 1000 féle képp, de nem tudtam a basebandet működére bírni, kipurcant…

  Hogy lehetséges ez?

  VálaszVálasz
 641. arboczd írta:

  Amúgy nekem nem is kell akkor most az ipad basebandal jailbrakelni? csak simán jailbreak + cydia aztán ultrasnow?

  VálaszVálasz
 642. hSn0wQ írta:

  @Arboczd:Nem,nem kell felraknod az iPad bb-t (iPad baseband-vel nem fogsz jailbreakelni).
  A 4.2.1-es fw-t úgy tudod letölteni,hogy beírod a gugliba,hogy felixbruns és kb az 1. vagy 2. linkre rákattintasz,onnan meg már megtalálod.(tipp:Ha mondjuk IPSW helyett egy .ZIP fájlt kapnál akkor azt nevezd át IPSW-re)

  @Jacko:Próbáltad újra tenni az iPad bb-t,gyári 4.1-vel vagy gyári 5.1.1-vel próbáltad frissíteni ? Más verzióból származó Sn0wbreeze vagy Redsn0w-val próbáltad ?

  VálaszVálasz
 643. jacko írta:

  @hSn0wQ:
  SHSH-m nincs úgyhogy csak 5.1.1-gyel próbáltam, de nem jött össze, csak 2 féle redsnowal próbáltam, azt mondod próbáljam meg sn0wbreeze-vel is? vagy csináljak custom fw-t, úgy is meg kéne próbálni…

  VálaszVálasz
 644. hSn0wQ írta:

  @jacko: 3Gs esetén 4.1-hez nem kell shsh.
  Melyik két Redsn0w-val próbáltad ?
  A Sn0wbreeze-vel,vagy Pwnagetool-val nem hülyeség megpróbálni.
  Egyébként mi a sorozatszáma a 2 3Gs-nek ? (Elég,ha kiírod a 3.karektertől a még 3 karakterig,valahogy így:xx123x… )

  VálaszVálasz
 645. jacko írta:

  Hogy tudom megnézni, hogy volt-e SHSH mentve a Cydiában? Tinyumbrella nem ismeri fel…

  VálaszVálasz
 646. hSn0wQ írta:

  @jacko: A Cydia tetején írja ki a Cydia szerverére mentett SHSH-eket,de újból elmondom,hogy az Apple,3Gs esetén aláírja a 4.1-et.

  No,de még mindig nem írtad ki a sorozat számodból azt a kis részletet.Azt kéretik kiírni ugyanis lehet,hogy elnézték és nem 2009-es gyártású teló.

  VálaszVálasz
 647. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Köszi szépen. Amúgy kell majd megint aktiválni? Lévén, hogy osztrák a telefon így nem tudom eredeti kártyával aktiválni… Akkor is a SAM-es móka kell?

  Szép estét!

  VálaszVálasz
 648. hSn0wQ írta:

  @Arboczd:Igen akkor a SAM-vel kell majd szórakoznod.Elötte még hacktiválj a Redsn0w-val.

  VálaszVálasz
 649. jacko írta:

  @hSn0wQ:

  87925D113NP a sorozatszám. Sajnos a a cydia sem indul el, valószínű mert a baseband elszállt.
  Nem értem, hogy tudták így kinyírni, elvileg simán mennie kellett volna az ipad bb-nek. Akkor simán restore-ozzak egy 4.1-et SHSH nélkül?
  Lassan feladom, már próbáltam:
  2 fféle verziójú redsnowal, itunesszal 5.1.1 sima fw és custom fw-vel, install ipad bb és próbáltam downgradelni is, de semmi….

  VálaszVálasz
 650. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Köszi! És az ultrasnow előtt vagy után SAM-ezzek :P ? Le tudnád írni, hogy hogy kell hacktiválni?
  Bocs kicsit most már sok volt az új infó. Összefoglalom, hogy mit kell csinálnom s javíts ki ha tévedek…:

  -ios frissítés 4.2.1-re, redsnow – jailbreak+cydia+hacktivate(valahol), aztán SAM, aztán ultrasnow.

  Így jó lesz?

  Ha mindet a leírtak alapján csinálok akkor nem tudom elszúrni ugye? Nem akarom tönkretenni a telefont…

  Köszi, és bocs a sok kérdésért…

  VálaszVálasz
 651. arboczd írta:

  Igazából az ios frissítésig stimm minden. Utána a redsn0w-ba mehetek egyből a Jailbreekra és ott pipáljam be a cydiát és a deaktivate-et? aztán ezután Cydiából SAM majd Ultrasnow? Ha nem tudom pontosan, hogy milyen függő volt a telefon (Osztrák, Carier: t-mobile 4.0 akkor t-mobilos valószínüleg?) akkor is SAM? Bocs hogy ennyit kérdezek, csak elég szájbarágósan szeretném tudni, nehogy kinyírjam. Inkább kérdezek sokat…

  Köszi

  VálaszVálasz
 652. arboczd írta:

  Még egy kérdés: Jailbrake-nél a Extras->Select IPSW hez a gyárit vagy a gyáriból készült no_bb-est tallózzam?

  VálaszVálasz
 653. hSn0wQ írta:

  @arboczd: Frissítesz 4.2.1-re custom frw-vel,amikor végig ment a restore akkor recovery mode-ba lesz a készüléked és az iTunes könyörög majd az aktiválásért,ekkor bézárod az iTunes-t,letöltöd a Redsn0w rc19-et,Browse gombra kattintva betallózod a gyári 4.2.1-es fw-t,rámész a Nextre,bepipálod az Install Cydia-t,a többi helyen ne legyen pipa,nextre mész,nem kapcsolod ki a készüléked szóval utána is a nextre mégy,szépen berakod pwned dfu módba a készüléked,ahogy a Redsn0w írja,vársz,eredményként kapsz egy jailbreakelt,hacktivált készüléket,megnyitod a Cydia-t,hozzá adod a repo.bingner.com repo-t,letöltöd a SAMet,megnyitod,kiválasztod a Utilities->Revert Lockdown to Stock opciót,utána a Utilities->De-Activate-et választod,rádugod az iTunesra a telód,ha a Samben a More Information-ben az ActivationState elött megjelenik a WildcardActivated akkor lehúzhatod a gépről a telód,letöltöd az Ultrasn0w-t ozt kész vagy.

  VálaszVálasz
 654. hSn0wQ írta:

  @jacko: A sorozat szám alapján 2009,52.hetében készült a teló,tehát mennie kéne az iíPad bb telepítésnek.
  Próbáld meg gyári 4.1-vel fresssíteni.

  VálaszVálasz
 655. bongyika írta:

  Ez a SAM téma engem is érdekelne, ha valakinek telenoros kártyája van az hogy csinálja? Bent lehet az amikor csinálom? vagy tegyek bele T-set aztán utána vissza telenor?

  VálaszVálasz
 656. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Köszi! Amúgy mi a különbség a korábban általad ajánlott Redsn0w 09.14b2 és az általad most írt Redsn0w rc19 között? Köszi

  VálaszVálasz
 657. hSn0wQ írta:

  @Arboczd: Csak azért írtam ezt régebbi rc19-est mert az új Redsn0w a DFU módba tételnél ellenőrzi,hogy a telód ki van e kapcsolva és,ha nincs akkor nem enged tovább.És a recovery mode miatt sokan szoktak panaszkodni,hogy nem lehet kikapcsolni a készüléket mert utána rögtön bekapcsol.A régi ezt nem ellenőrzi.

  @Bongyika: Bent lehet a telefosos kártya.Az nem zavar a folyamatban.

  VálaszVálasz
 658. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Megvan a SAM-ig…

  Utilities->Revert Lockdown to Stock
  Utilities->De-Activate
  Itunes-ra rádug

  A more info-nál csak annyi van, hogy Activestate: unacticated. Itunes is azt írja, hogy There is no sim card installed in the iphone you are attempting to activate.

  próbáltam kártyával (telenor) meg anélkül is. Mit csinálok rosszul??? Mit csináljak???

  VálaszVálasz
 659. hSn0wQ írta:

  @Arboczd: -tipp1:Töröld le a SAM-et,rakd be a telefos kártyát,rakd fel újra a SAMet és próbáld meg újra a dolgot.

  -tipp2:SAMben a Utilities alatt válaszd a De-Activate iPhone-t,utána a Backup Activation-t,aztán válaszd a Restore Activation-t.

  -tipp3:Szerezz egy gyári kártyát.

  -tipp4:töröld le a SAM-et,tedd fel a repo.insanelyi.com repoból a Push Doctort.(Asszem onnan kell felrakni.)

  -tipp5:töröld le a SAMet,próbáld meg az e linkben foglaltakat:
  cmdshft.ipwn.me/blog/?p=787

  VálaszVálasz
 660. arboczd írta:

  @hSn0wQ: Megpróbálom, amúgy amint leszedtem kilépett s aktiválást kért ituneson keresztül majd csak emergency hívást engedélyezett. ilyenkor mi a teendő? hogy jutok vissza a cydiához?

  VálaszVálasz
 661. arboczd írta:

  Amúgy ha ezt nem csinálom meg akkor nincs is értelme az ultrasnownak addig ugye?

  VálaszVálasz
 662. hSn0wQ írta:

  @Arboczd: Nincs értelme az Ultrasn0wnak mert nem fogod tudni használni a telót hiszen nincsen aktiválva.

  Hogy érted,hogy vissza ugrott és csak Emergency hívást engedélyez ?
  Ismét recovery modeba került a készülék ? Mert akkor futtasd le rajta újra a Redsn0w rc19-et (semmi ne legyen bepipálva) és akkor vissza jutsz a menühöz.

  VálaszVálasz
 663. arboczd írta:

  @hSn0wQ: OK Köszi próbálgatom…köszi a türelmed is…

  VálaszVálasz
 664. arboczd írta:

  @hSn0wQ: SIKERÜLT!!!
  Felhívtam a rokonomat s megkérdeztem tőle a szolgáltatóját s beállítottam, hogy Telenor Auszrtia, aztán kártya nélkül aktiválta. Ezer köszönet mindenkinek főleg hSn0wQ-nak!!!

  Szép estét és jó éjszakát mindenkinek!

  VálaszVálasz
 665. arboczd írta:

  *Akarom mondani T-mobil-t…

  VálaszVálasz
 666. BPeti írta:

  Sziasztok az egyik barátomnak van egy iphone 3g-je amit függetlenített az előző tulaj és nem működik a wifije azt csinálja hogy látja a hálózatot csak nem tud rá csatlakozni arra gondoltam hogy downgrade-elem meg is csináltam de nem javult meg (a baseband verzió száma megváltozott 05.13.04-re előtte 06.15.00 volt) szerintetek mi lehet a baja?

  VálaszVálasz
 667. BPeti írta:

  Az szép enyém a 666. komment :D

  VálaszVálasz
 668. baloghgy86 írta:

  sziasztok,
  az én basebandom 05.16.07.
  használhatom a downgrade-t?
  Hozzáteszem 2010.09.13-án vettem a telót 3GS-t.
  Köszi a segítséget,
  ÜDv,
  Gyuszi

  VálaszVálasz
 669. Jadeye írta:

  @BPeti: a 3G-ben a wifi hajlamos elhullani. ha a downgrade sem oldotta meg, akkor az már úgy is marad.

  @baloghgy86: az, hogy támogatja-e a downgrade-et a készülék, az a sorozatszámából derül ki, ami fent le is van írva. az, hogy te mikor vetted, az nem egyenlő a gyártási dátummal, de ha 2010-es, akkor az valószínűleg támogatja ezt.

  VálaszVálasz
 670. baloghgy86 írta:

  @Jadeye:
  szia,
  a sorozatszám: 88029LX6EDG
  MIT GONDOLSZ?

  VálaszVálasz
 671. BPeti írta:

  @Jadeye: Értem :S köszi!

  VálaszVálasz
 672. Jadeye írta:

  @baloghgy86: le van írva: “7. Melyik 3GS minősül 2011 34. heténél, vagyis az xx134 kezdetű sorozatszámnál korábbinak?”

  VálaszVálasz
 673. Ifonfan2100 írta:

  megpróbáltam ipad basebandot tenni az ifon 3gs-emre valamit nagyon el…tam mert faatal error lefagy a bútolásnál nem tudom mit rontottam el tud valaki segíteni nagyon ideges vagyok már
  köszi

  VálaszVálasz
 674. hSn0wQ írta:

  @Ifonfan2100: És ezt ugye figyelembe vetted:

  “ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem. ”

  Ha a sorozatszámod megfelelt a követeléseknek akkor tedd Pwned DFU módba,készíts egy bb-t nem frissítő custom fw-t mondjuk a 4.1-ről és SHIFT/Alt+Restore-al restore-olj erre a custom fw-ről és a restore után semmit ne állíts vissza backup-ból.
  Ha a sorozatszámod figyelembe vétele nélkül estél neki a dolognak akkor sikeresen brickelted a telód amit valószínűleg majd azt alapcserével fogod tudni korigálni (természetesen ezzel minden adatod törölve lesz,,az eddig lementett SHSH-id érvénytelenek lesznek…stb.).

  VálaszVálasz
 675. h2o írta:

  Sziasztok!

  Egy 3G-vel küzdök…
  4.2.1-van rajta és ipad baseband. Hiába próbáltam jópárszor a baseband downgrade-et a redsn0w-val, nem megy. Downgrade után nincs baseband verzió és folyton újraindul.
  Megvolt a clear cache a redsn0w-ban, de sosem látom a flashing baseband-et a ramdisk futásakor.
  Sikerült leszedni egy olyan firmware-t, amiben benne van az ipad baseband. Ezzel vissza tudom állítani a baseband-et és működik is.
  Esetleg van olyan fw, amiben a 05.13.04-es baseband van?
  Vagy van más ötlet, hogyan tudnám ezt a baseband-et rátenni a készülékre?
  A telefon sorozatszáma 5K03098XXXX

  VálaszVálasz
 676. ToniSlow írta:

  @h2o: és mi van akkor ha újra install ipap bb, majd ha kész, megnézed hogy megy-e, ezek után pedig downgrade? downgrade előtt, miután már csatlakoztattad a telefont a géphez mindenképpen ki kell kapcsolni rendesen.
  Connect your iPhone in normal mode, then click “Jailbreak” after redsn0w identifies its model and BB version (you needn’t pre-select the IPSW anymore).
  Choose the “Downgrade from iPad baseband” option (you needn’t worry about de-selecting Cydia anymore).
  Do a controlled “slide to power off” shutdown of your phone and proceed through the normal DFU ramdisk steps.

  VálaszVálasz
 677. h2o írta:

  A redsn0w-val nem tudom visszarakni a BB-et. Ezért kerestem olyan fw-t, amiben benne van az ipad BB. Ezzel sikerült működőképessé tenni a telefont, de a downgrade innen sem megy. BB nélküli lesz a telefon. Mintha a redns0w nem tudná letölteni a BB-et, bár nincs semmilyen hibaüzenet.
  Most pl. feltettem a gyári 4.2.1-et, de erre a redsn0w nem képes az ipad BB-et feltenni.
  Egyébként sokszor az történik, hogy a redsn0w azt mondja minden rendben, de a telefon marad “sötét” képernyővel.
  Ez a kikapcsolás nem tudom mennyire kritikus. A DFU-ba tétel előtt megáll és kéri a kikapcsolást, ha még nem tettem volna meg.

  VálaszVálasz
 678. ToniSlow írta:

  @h2o: az a baj, hogy ha gyárit teszel fel az belenyúl a bb-be. ezért kell ilyen esetben custom ipsw-t csinálni. csinálj egy 4.2.1-es customot, rakd fel, install ipadbb, downgrade ipadbb

  VálaszVálasz
 679. h2o írta:

  @ToniSlow:
  OK. De ha a redsn0w gallyra vágta a BB-emet, akkor mit érek a custom fw-rel?
  De kipróbálom…

  VálaszVálasz
 680. Jadeye írta:

  @h2o: ha gyallyra vágta volna a basebandet, akkor a készülék üzemképtelen. kikapcsoltad előtte, ahogya szükséges, vagy nem? egyébként ilyenkor újra le kell futtatni rajta a downgrade-et. mi az, hogy nem képes a redsn0w feltenni az iPad basebandet? mit ír pontosan?

  VálaszVálasz
 681. h2o írta:

  Kikapcsolás nélkül el sem jut a redsn0w a DFU-ba tételig. Szóval kikapcsoltam.
  BB downgrade esetén a redsn0w hibátlanul lefut (közben nincs Flashing Baseband a képernyőn, csak Flashing NOR), de a telefon nem ír ki BB verziót.
  Kipróbálom az újra downgrade-et is…
  Elvileg a redsn0w-nak le kellene töltenie a teljes ipad fw-t, nem? Ez azért idő… Ennyi ideig nem vár a reboot előtt és nem megy az állapotjező csík sem, viszont hibát sem ír ki.

  VálaszVálasz
 682. ToniSlow írta:

  @h2o: flashing baseband képernyőn szabadna sokat állni neki a leírás szerint:
  After the ramdisk gets launched and you see the Pwnapple running on your iPhone, you’ll eventually get to the “Flashing Baseband” step. THIS STEP TAKES A VERY LONG TIME to complete and there won’t be any feedback while its running. Please just let it be for the next 3-8 minutes! When the ramdisk has done its job it will reboot the phone on its own.

  VálaszVálasz
 683. h2o írta:

  @ToniSlow:
  A “Flashing Baseband” már a telefonon kellene, hogy megjelenjen, de ez eddig még egyszer sem történt meg, viszont a fw-t még hamarabb le kellene töltenie a redsn0w-nak, de szerintem ezt sem teszi meg.
  Ami még érdekes, hogy most két laptopon is próbálnám, de egyiken használva sem jelenik meg a HDD ikon a telefonon, csak beragad a feket képernyőnél, pedig a redsn0w Done!-t ír. Ezeken a laptopokon miért nem megy rendesen a redsn0w? XP SP3.

  VálaszVálasz
 684. ToniSlow írta:

  @h2o: gondolom 4.2.1-en vagy. akkor csináld azt, hogy clear cache, utána select ipsw-vel betallózod neki a gyári 4.2.1-et és megpróbálod úgy

  VálaszVálasz
 685. h2o írta:

  @ToniSlow:
  Nos, megpróbáltam 2x Wi-Fi-n és 2x kábelen lógva, de nem sikerült az ipad BB felrakása redsn0w-val.
  Amit csináltam:
  – iTunes sima (shift nélküli) frissítés 4.2.1-re
  – telefon kikapcs
  – redsn0w (0.9.15b3) indít
  – clear cache
  – gyári 4.2.1 ipsw betallóz
  – jailbreak (csak Cydia)
  – telefon kikapcs
  – redsn0w elindít
  – clear cache
  – gyári 4.2.1 ipsw betallóz
  – jailbreak (csak ipad BB telepítés)
  És a végén maradt a gyári BB (05.15.04)

  Mit csinálol rosszul?
  A jailbreak közben a telefonon felvillan a Flashing NOR után és at Activation után valami, de nem tudom elolvasni. Viszont Flashing BB biztosan nincs.

  VálaszVálasz
 686. h2o írta:

  @h2o:
  Szóval az “Activating” üzenet után csak egy “Flashing baseband (don’t interrupt)” üzenet villan fel. De tényleg csak felvillan. Ennek hosszabb ideig kint kellene lennie.

  VálaszVálasz
 687. ToniSlow írta:

  @h2o: próbáld meg esetleg ezzel:
  https://sites.google.com/a/iphone-dev.com/files/home/redsn0w_win_0.9.14b2.zip?attredirects=0
  lehet az újabb redsnow-ban van valami gebasz…

  VálaszVálasz
 688. h2o írta:

  @ToniSlow:
  Wowww! Ezt nem hittem volna!
  A 0.9.14b2-vel az ipad BB telepítése elsőre sikerült.
  Igaz, hogy a downgrade csak másodikra, de az is sikeres lett!
  Szóval köszi a terelgetést. Nem hittem volna, hogy az új verzió rosszabb – ebben a tekintetben -, mint a régi, bár nekem is megfordult a fejemben, hogy ki kellene próbálni, ha már mindenhol ezzel írják a downgrade-et, de valahogy mindig kimaradt ez a lépés.
  Még 1x köszi!

  VálaszVálasz
 689. ToniSlow írta:

  @h2o: nm. nehéz szülés volt de legalább sikerült!

  VálaszVálasz
 690. theatti írta:

  Sziasztok!

  Egy iPhone 3GS ilyen sorozatszámmal kezdődik: 889306
  Ezzel lehet valamit kezdeni függetlenítés szempontjából.
  Tudom, hogy nagyobb mint 134, de tuti, hogy 2011 34. hétnél korábban gyártották.
  Az lehet, hogy 2009-es?
  Ha jelenleg iOS 6.0.1 van attól még lehet függetleníteni?

  Köszönöm

  theatti

  VálaszVálasz
 691. theatti írta:

  A sorozatszámra megkaptam a választ.
  Nem olvastam el figyelmesen a cikket.
  Már csak az iOS a kérdés

  VálaszVálasz
 692. Simi írta:

  Sziasztok!
  Olyan kérdésem lenne, hogy a függetlenített 4.1 05.13.04-re ha itunes-on frissítem a 6.0-s ios-t akkor újra bezárja magát?
  Mi lenne a legjobb megoldás?
  Köszönöm előre is a segítséget, és boccs ha esetleg volt már ilyenre válasz…
  Üdv!

  VálaszVálasz
 693. Jadeye írta:

  @theatti: az iOS kérdése nagyjából lényegtelen, ott az ultrasn0w fixer. nézd meg a redsn0w-s cikket: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  @Simi: ha iTunes-on keresztül frissítesz, az minden esetben frissíti a basebandet is. technikailag nem zár vissza, mert jelenleg is zárva van, mindössze egy szoftveres módosítás (ultrasn0w) miatt a rendszer nem foglalkozik ezzel a kérdéssel. baseband frissítés nélkül kell feltenni a 6.0-t, de ahogy már írtuk, ez egyetlen kivétellel csak tethered jailbreak, így körülményes a készülék bekapcsolása. bővebben: http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  VálaszVálasz
 694. Simi írta:

  @Jadeye: Köszönöm a gyors választ!
  Akkor a legjobb az 5.x.x lenne?

  VálaszVálasz
 695. Jadeye írta:

  @Simi: igen, de csak akkor tudod feltenni, ha van SHSH-d hozzá.

  VálaszVálasz
 696. Simi írta:

  @Jadeye:
  :D
  ez most nem mondott sokat, de visszaolvasok inkább nem akarlak fárasztani :D

  VálaszVálasz
 697. Masiki írta:

  Sziasztok! iPad bb-re készülök, de mindig azt a hibaüzit kapom, hogy “USB communication problem”. Van erre megoldás?

  VálaszVálasz
 698. Masiki írta:

  Hogy egész pontos legyek: adott egy iPhone 3G készülék. Az eladó, azt mondta (telefonboltban!), hogy 3GS, én bíztam benne, le se ellenőriztem, mert sose volt még Apple cuccom és nem tudtam hogy is megy az ilyen. Kb 4 nap folyamatos fórumozgatás után apránként rájöttem, hogy mit sikerült vennem. A következő infókat már ezért írom ilyen magabiztosan. Saját hülyeségem és kapkodásomból adódóan óriási bakikat követtem el. A készülék príma volt, független (nem gyári) iOS 4.2.1-gyel, de én 5-öst akartam és youtube-os videók által egy huszáros vágással bele is kezdtem a dolgokba. Az eredmény persze nagy FAIL. A telót alig bírtam életre kelteni. Most ott tartok, hogy nincs szolgáltató (folyamatosan keres) és a baseband 05.15.04-re frissült, SHSH pedig nem lett mentve. Hogyan tudnék ebből “piacképes” készüléket varázsolni? Utólag megjegyzem, hogy nagyon megtetszett ez az egész és vennék 3GS-t, de előbb ezt szeretném rendbetenni. Köszönöm a türelmet és a válaszokat.

  VálaszVálasz
 699. Jadeye írta:

  @Masiki: http://szifon.com/2012/06/18/ipad-baseband-downgrade-iphone-3g3gs-fuggetlenites/

  de ha ez kínai, hozd be a szervizünkbe, és megcsinálják a kollégák.

  VálaszVálasz
 700. Masiki írta:

  Ó dehogy, nem kínai :) Nem vagyok annyira fogyatékos… bár a jelen helyzet nem ezt mutatja, tudom. Közben meglett a megoldás, itt volt az orrom előtt. Félig-meddig örülés van.

  VálaszVálasz
 701. bogdany írta:

  Sziasztok!

  iPhone 3Gs 8GB T-Mobile függő
  megcsináltam a downgrade-t
  ios 5.1.1, bb 05.13.04
  fent van az ultrasn0w

  ha berakok egy telenoros simet nem működik vele, valamit én értelmeztem rosszul, vagy csinálni kell még valamit, hogy menjen másik szolgáltató simjével is a telefon és ne csak a t-mobil simjével?

  üdv: Peti

  VálaszVálasz
 702. Jadeye írta:

  @bogdany: és a downgrade után újratelepítetted a MobileSubstrate-ot és az ultrasn0w-t? az a SIM más készülékekben működik? más telenoros SIM működik a készülékben?

  VálaszVálasz
 703. bogdany írta:

  @Jadeye: igen újra telepítettem a sim másik telefonban működik. csak annyi lenne az egész, hogy kicserélem s működik?

  más:
  pontatlan a GPSem, mindig más pozíciót mutat de b 5km körzetben, megpróbálok egy restoret 5.1.1 hátha rendbe rakja. kérdés: a baseband marad az downgardelt, vagy azt is újra kell csinálnom?

  VálaszVálasz
 704. bogdany írta:

  a telenoros kártyát elfogadja, csak a 2. kérdésre kéne válasz! köszi!

  VálaszVálasz
 705. Jadeye írta:

  @bogdany: a baseband frissül a gyári firmware használatával, tehát custom kell neked, vagy egyszerűen használd a redsn0w restore funkcióját, az megakadályozza a baseband frissítését.

  VálaszVálasz
 706. bogdany írta:

  hol találom a redsn0w restoreját?

  VálaszVálasz
 707. bogdany írta:

  megvan! akkor ha rányomok a restorera és betallozom a gyári 5.1.1et akkor nem fogja piszkálni a basebandet?

  VálaszVálasz
 708. Jadeye írta:

  @bogdany: rá fog kérdezni, hogy szeretnéd-e, hogy megakadályozza a baseband frissítését, és te meg majd szeretni fogod.

  VálaszVálasz
 709. bogdany írta:

  A5ös vagy újabb eszközökre jó a restore funkció, legalábbis nekem ez jelenik meg, miután betallózom az ipsw-t

  VálaszVálasz
 710. Jadeye írta:

  @bogdany: akkor te nem tudom, milyen opciót találtál meg, én múltkor többször is újrahúztam így egy 3GS-t: extras, even more, restore.

  VálaszVálasz
 711. bogdany írta:

  0.9.14b1 a verzió:

  “sorry, the current version of redsn§w restores only A% devices or newer. Until redsn§w is updtaed, please continue to “Stich” your blobs into IPSWs of older devices.”
  ezt írj

  VálaszVálasz
 712. bogdany írta:

  0.9.14b2 és 0.9.12b2 is ugyan ez

  VálaszVálasz
 713. Jadeye írta:

  @bogdany: de miért nem a legfrissebb redsn0w-t használod? http://szifon.com/2012/10/17/frissult-a-redsn0w-tethered-ios-6-jailbreak-cydiaval-es-re-restore/

  VálaszVálasz
 714. bogdany írta:

  @Jadeye: Jogos!
  Sikerült!

  VálaszVálasz
 715. bogdany írta:

  @Jadeye: Köszönöm!

  VálaszVálasz
 716. bogdany írta:

  “Found device in DFU mode instead of Recovery mode”
  de előtte meg azt írja, hogy pwned dfuba rakjam…

  VálaszVálasz
 717. bogdany írta:

  Tudna valaki segíteni?

  VálaszVálasz
 718. bogdany írta:

  Sziasztok! Fontos lenne a restore, de fent írtam a hibaüzit! Restore után talán működne a GPSem rendesen és nem a valós pozíciót 5km-és körzetében ugrálna más más pozíción

  VálaszVálasz
 719. Jadeye írta:

  @bogdany: próbáld újra, de előtte indítsd újra a számítógépet, és a készüléket is húzd le, majd dugd vissza.

  VálaszVálasz
 720. bogdany írta:

  @Jadeye: Jó a gyári IPSW?

  VálaszVálasz
 721. Jadeye írta:

  @bogdany: már mihez? a restore-hoz? csak abban az esetben, ha a redsn0w segítségével restore-olsz, mert egyébként iTunes-ban feltéve a gyári firmware frissíti a basebandet.

  VálaszVálasz
 722. bogdany írta:

  Bakker nagy a galiba!
  Ment a restore de:
  a telefon elindul, de csak az alma látszik
  ha elnidítom az iTunes-t felismeri a telefont, de semmi egyéb
  az redsn0w is látja (Connected: Peti (5.1.1. new BR 05.13.04))

  mit lehet ezzel kezdeni?
  ha felrakom a 6.0.1-et és downgradelek 5.1.1-re, akkor tudok függetleníteni?

  VálaszVálasz
 723. bogdany írta:

  ok, elindult, viszont a gps-em továbbra is pontatlan a restore után is. mit lehet ezzel tenni?

  VálaszVálasz
 724. ilovejdm1986 írta:

  sziasztok!
  végig csináltam a procedúrát, 3gs 5.1.1 és 05.13.04 van már rajta, de a Cydia egy szürke négyzet és nem nyitja meg. jailbraket végig csináltam ujbol ki lett pipálva h feltegye a redsnow, de még mindig nem nyitja meg… ötlet?

  VálaszVálasz
 725. Jadeye írta:

  @bogdany: leginkább semmit, hacsak nem hardveres, és az antenna miatt hibázik. de látatlanban ez csak találgatás. hozd be a szervizbe, a hardveres kolléga megnézi.

  @ilovejdm1986: indítsd újra, elsőre csinálhat ilyet.

  VálaszVálasz
 726. ilovejdm1986 írta:

  @Jadeye: többször is ujra inditottam, próbáltam rendsnow-ból a just boot tethered-et is és semmi…

  VálaszVálasz
 727. ilovejdm1986 írta:

  @ilovejdm1986: 0915b2 redsnow-val sikerült just boot tethered után.

  VálaszVálasz
 728. sracz írta:

  Sziasztok, nekem sikerült IOS4.2.1 BL6.02 a BB6.15 downgrade nélkül is 0915b3 redsn0w – ultrasnow párossal az unlock. Minden tökéletesen müxik a szifon 3g-n.:)

  VálaszVálasz
 729. petilaci írta:

  Sziasztok

  Nekem a következő a gondom. Volt egy iphone 3G 4.2.1-el. Felfrissítettem redsn0w-al ipad basebandre, hogy majd tudjam downgradelni. Azóta csak az alma logo látszik a képernyőn bootoláskor, pár másodperc múlva kicsit elhalványul és nem történik semmi. Itunesban próbáltam bb nélküli 4.2.1-et visszarakni, de 3194-es hibát kapok. Redsn0w azt írja a telefonra, hogy WTF módban van. Próbáltam umbrellával fix recovery-t de nem segített. Mit lehet ezzel csinálni? Köszi előre is

  VálaszVálasz
 730. petilaci írta:

  @petilaci: egy kis update: a 3194-es hibát kiküszöböltem tinyumbrella-val. redsn0w_win_0.9.15b3 nem tudja PWNED módba tenni a telefont, usb com. hibát ír ki. redsn0w_win_0.9.14b2 viszont azt írja, hogy megcsinálja, de az itunes miután ellenőrizte a szoftvert 1600-as hibát dob :(

  VálaszVálasz
 731. ToniSlow írta:

  @petilaci: http://szifon.com/2011/03/03/leggyakoribb-itunes-hibauzenetek/

  VálaszVálasz
 732. ToniSlow írta:

  @petilaci: tedd pwned dfu módba

  VálaszVálasz
 733. petilaci írta:

  @ToniSlow: Néztem már a linken a hibaüzeneteket én is, de jutottam előbbre. iReb-bel sikerült megoldani, hogy nedobjon 1600-as hibát, itunesban most fel tudtam rakni a bb nélküli 4.2.1-et, de nem segített. Megpróbáltam redsn0w-al ismét felrakni az ipad bb-t, de ugyanott tartok: csak halvány alma logo, és nem történik semmi.

  VálaszVálasz
 734. ToniSlow írta:

  @petilaci: most ipad bb van?

  VálaszVálasz
 735. petilaci írta:

  @ToniSlow: elvileg igen. A redsn0w-ban bepipáltam, végig is megy, kint van a “flashing baseband” üzenet pár percig, majd restart, de ekkor bejön az apple logo és pár másodperc múlva elhalványul és ennyi. Megnézni nem tudom, hogy biztosan feltette-e. Ha esetleg ezt ki lehetne deríteni akkor downgradelném a basebandet, és csinálnék egy sima restort itunesban.

  VálaszVálasz
 736. ToniSlow írta:

  @petilaci: először is takarítsd ki a host filet, mert a tinyumbrella teleszemeteli. használd a 0.9.14b2-es redsnow-t, ne a legfrissebbet. mindenképpen custom ipsw-t csinálj, rakd pwned dfu-be, majd itunes-ban shift gomb+restore és betallózod neki amit csináltál. ha továbbra sem jó akkor használj snowbreeze-t.

  VálaszVálasz
 737. petilaci írta:

  @ToniSlow: 0.9.14b2-es redsnow-val ugyanaz, viszont a snowbreeze-ban csináltam egy bb módosítás nélküli fw-t, azzal úgy néz ki, hogy jó. Bejön a connect to itunes képernyő :D
  Viszont az itunes azt írja hogy nem azonosítható megfelelően a telefon…
  Próbálkozok valahogy aktiválni. Köszi az eddigi segítséget!

  VálaszVálasz
 738. ToniSlow írta:

  @petilaci: miért nem csináltál hacktivált fw-t a snowbreeze-el?

  VálaszVálasz
 739. petilaci írta:

  @ToniSlow: gondoltam megpróbálom előbb anélkül, de most csináltam egy haktivált fw-t és azzal jó végre! Ipad bb van rajta, majd azt downgradelni kell, de egyenlőre örülök, hogy ezt leszámítva jó a telefon! Köszi mégegyszer!

  VálaszVálasz
 740. ToniSlow írta:

  @petilaci: majd sam-el aktiváld újra hogy menjen a push, mert így nem fog működni

  VálaszVálasz
 741. gyurikatakacs írta:

  Sziasztok 3GSem van már kb 15-20szor megcsináltam mindent úgy ahogy a leírtakban van próbáltam even more clear chachet is de az eredmény minden esetben csak annyi volt hogy kilőtte a sim kártyát és nem változott semmi, esetleg valami ötlet vagy hagyjam?

  VálaszVálasz
 742. ToniSlow írta:

  @gyurikatakacs: olvass vissza. 1részt meg kell nézni hogy a tiedet lehet-e downgradelni. másrészt ne a legújabb redsnow-al próbálkozz.

  VálaszVálasz
 743. Hardstyle1g írta:

  Üdv! Van egy 2011. 44.heti iphone 3gs-em (t-mobile). (xx144) Ezt az olvasottak alapján nem lehet függetleníteni…Nincs semmilyen mód arra,hogy ki tudjam függetleníteni?

  VálaszVálasz
 744. Jadeye írta:

  @Hardstyle1g: de. a hivatalos megoldás: http://szifon.com/2012/10/14/gyakori-kerdesek-az-iphone-fuggetlenitese/

  VálaszVálasz
 745. Katalin írta:

  iPhone 3G 4.1 baseband 05.13.04
  Ha nyomok egy factory resetet mi tortenik??

  VálaszVálasz
 746. Jadeye írta:

  @Katalin: ha az összes adat és beállítás törlése opcióra gondolsz, akkor az töröl róla minden adatot és beállítást, majd a készüléket újra kell aktiválni.

  viszont ha a készülék jailbreakelt, akkor onnantól kezdve nem fog betölteni: http://szifon.com/2011/04/29/aranyszabalyok-ha-jailbreakeltel/

  VálaszVálasz
 747. Katalin írta:

  En nem is a jaibreak miatt aggodom hanem a baseband miatt, mert ugye nem a 4.1-es sajat baseband van fent!

  VálaszVálasz
 748. Jadeye írta:

  @Katalin: használj basebandet nem frissítő custom firmware-t a restore-hoz, és kész. de egyébként az opció használata legjobb tudomásom szerint nem piszkálja a basebandet.

  VálaszVálasz
 749. Katalin írta:

  Ok! Koszi, csak az a baj, hogy pwned dfu modba nem sikerult beraknom a telefont igy az iTunes nem enegedi a custom f. hasznalatat. :(
  Hogy tudom leellenorizni, hogy pwned dfu vagy “sima” dfu modban vagyok-e?

  VálaszVálasz
 750. Jadeye írta:

  @Katalin: custom firmware-hez tökéletes a pwned dfu mód is, de pwned dfu-ba csak akkor tudod betenni, ha előtte már sima dfu-ban volt. próbáld újra.

  VálaszVálasz
 751. Globe írta:

  Kiválóan működik a leírtak alapján!

  Köszönöm szépen!

  VálaszVálasz
 752. Razerstylee írta:

  Sziasztok! van egy 3g-m. Akkor mi van ha fel akarom rakni a ipad bb-t és nem csinál semmit? Nyomtam neki Clear cache-t xp alatt futtatom jelenleg 5.15.04 van rajta.

  VálaszVálasz
 753. Edems írta:

  Szia Jadeye!

  Van egy iPhone 3GS totál halott volt mivel véletlenül itunesba próbálták frissíteni, régi iBootos iPad BB volt rajta downgrade sikerült, ultrasn0w is fent van.
  Viszont amikor első bekapcsolásnál setup volt akkor helyszín adatokra azt mondtam mellőzés gondoltam majd később megnézem. De nincs se GPS menü és a Térkép is kifagy. Mi lehet a probléma? Köszi!

  Üdv Ádám

  VálaszVálasz
 754. lakiz77 írta:

  Üdv!

  Segítsetek kérlek!
  Tudom láma kérdés és már ezerszer kérdezték viszont nekem nem olyan sorozatszámom van mint amiket ide írtatok! Tehát kérdés, hogy meg tudom e csinálni a downgrade-et? 012155002730453
  3GS-ről van szó 4.1 (8B117) van rajta ipod baseband-el!
  Várom segítő válaszotokat! Köszönet!

  VálaszVálasz
 755. lakiz77 írta:

  Üdv!

  Nos annyira még sem vagyok láma!!!! A downgrade sikerült és minden megmaradt a régiben!!! Akiknek eddig nem ment azoknak meg van a megoldás! A 915B3-at keressétek és töltsétek le, azzal menni fog!!!!!

  VálaszVálasz
 756. magor_k írta:

  Sziasztok vettem ma egy iphone 3gs es szeretnem frrrsisteni de nem akkarok neki fogni mind addig amig nem tudom meg azt hogy frrisithetem mert nem lesz semmi gond.A keszulek hivatalosan kartya fuggetlen es 05.16.02. BB van ez azt jelenti hogy nyugotan frisithetem itunesbol itthon vagy menjek el inkabb egy szakertohoz.

  VálaszVálasz
 757. vampirufo írta:

  Sziasztok. A következőben szeretném a segítségeteket kérni.
  Van egy iphone 3gs-em, eredetileg egy külföldi hálózathoz tartozik, itthon lett függetlenítve (szerintem szoftveresen, habár a tulajdonos azt mondta nem volt jailbreakelve soha), amikor megpróbálta feltenni a ios 6-ot a telefon beragadt activation módba, redsnow-al sikerült kiszedni belőle, miután a sima restore nem segített (DFU-ban sem), a cydia azt írja, hogy a 4.1 -es és a 6.0.1-es ipsw-n kívül nincs a telefonra SHSH. A 4.1 fel is ment rá szépen, de nem látta a hálózatot a telefon. Próbáltam ultrasnow-t, de utána sem látta a hálózatokat a telefon. A baseband 6.15.00, tehát papíron jónak kellene lennie az 5.0.1-nek is és az ultrasnow-nak is. Itt tartok most.

  VálaszVálasz
 758. Jadeye írta:

  @vampirufo: mint azt már számtalanszor leírtuk, iPad basebandes telefonra tilos gyári 5.x vagy újabb verziót tenni, mert inkonzisztens lesz tőle a baseband. most akkor tedd fel újra az iPad basebandet, majd mehet rá a baseband downgrade a cikk alapján, aztán meg telepítsd rajta újra az ultrasn0w-t. az iOS-t nem kell restore-olnod.

  VálaszVálasz
 759. gtc26gtc írta:

  A segítségeteket kérném! Egy kicsit pórúl jártam.
  A minap egy került hozzám egy 3gs 5.1.1 jailbreakre illetve unlockra.
  Én nagy mellénnyel persze azt mondtam simán megy. Na itt volt a hiba mert figyelmetlenül baseband frissítés csináltam ipad-ra. Utólag kiderült új bootroom-os volt a készülék. Na azóta se wifi se bluetooth se imei. Most azzal riogatnak , hogy baseband chip csere. Ez az egyetlen megoldás? Nincs semmi egyébb? Amúgy azóta már a pikantéria kedvéért 6.0.1 van rajta. :) Már csak bennetek bízok!

  VálaszVálasz
 760. Jadeye írta:

  @gtc26gtc: az tökmindegy, hogy régi vagy új iBoot. de mi a készülék sorozatszámának az eleje? csak mert:
  “Ugyanakkor a 3GS-ek esetén ugyanaz a korlátozás igaz, mint korábban: ha a 3GS készülék 2011 34. hetén vagy utána készült (a sorozatszám xx134… kezdetű), TILOS feltenni rá az iPad basebandet, és ugyanígy nem fog működni ez a downgrade sem.”

  VálaszVálasz
 761. lopakodo írta:

  Sziasztok!

  olyan kérdésem lenne,hogy 6.1-nél is meg lehet csinálni hogy felfrissítem iPad bb-re és vissza a legutolsó függetleníthető bb-re?

  VálaszVálasz
 762. Jadeye írta:

  @lopakodo: ha a készülék támogatja, hogy feltedd rá (a sorozatszám xx134 előtti), akkor igen.

  VálaszVálasz
 763. lopakodo írta:

  köszönöm a választ,igen alkalmas rá,xx947 :)

  VálaszVálasz
 764. lopakodo írta:

  iOs 6-al nem kompatibilis a redsn0w,5.1-ért kiabál.
  sajna nekem csak 4.1-es shsh-em van,6.1-ről vissza tudom rakni a 4.1-et?

  VálaszVálasz
 765. ipeti89 írta:

  üdv egy kérdésem lenne nem egésszen vagyok tisztában ezzel ezért megkérdem.
  van egy iphone 3GS em aminek a sorozatszáma igy kezdödik: 87939xxxxxxx ezt lehet ipad downgradelni? csak azért kérdem mert a model száma pedig MC 134xxxx

  VálaszVálasz
 766. Jadeye írta:

  @ipeti89: a 87939 meg még mindig 2009 39. hete (xx939), és csak a 2011 35. hete (xx135) és azutáni esetben van 100%-osan gond. az MC az nem a sorozatszám, az modellszám, aminek köze nincs ehhez, de még ha lenne is, a 134 akkor is kisebb, mint 135.

  ráadásul ha már jelenleg is iPad baseband van rajta, és működik is, akkor eleve nem is kérdés, hogy lehet-e downgrade-elni: ha fel lehetett rá tenni, mert támogatta a készülék (=a sorozatszáma xx135 előtti), akkor downgrade-elni is lehet.

  VálaszVálasz
 767. ipeti89 írta:

  @Jadeye: ha elolvastad volna figyelmesen irtam h a model száma pedig mc134 xxx :) köszi az infot :)

  VálaszVálasz
 768. Jadeye írta:

  @ipeti89: elolvastam, éppen azért írtam, hogy annak köze nincs a sorozatszámhoz, vagy az iPad baseband felrakhatóságához, soha nem is volt. épp ezért a kérdés szempontjából teljességgel irreleváns a modellszám, mert az nem sorozatszám.

  VálaszVálasz
 769. nekem8 írta:

  A következő lenne a problémám: van egy 3GS amin szeretném visszarakni az iPhone basebandet, de sokadik probálkozásra sem meg.
  Berakom DFU-ba, el is indul a downgrade, majd a telefonon kiírja, hogy Error!, és kéri, hogy kapcsoljam ki rendesen a telefont, aztán használjam a redsn0w-t. de így meg a redsn0w ír ki a hibát.
  Mit lehet ilyenkor tenni?

  VálaszVálasz
 770. ToniSlow írta:

  @nekem8: Melyik redsnow-al próbálkozol? ipad bb van rajta most?

  VálaszVálasz
 771. nekem8 írta:

  @ToniSlow:
  06.15.00-s ipad bb van rajta. redsnow a 0.9.15b3 ami fent van a gépen.

  VálaszVálasz
 772. Jadeye írta:

  @nekem8: a 0.9.15b1 verzióval próbáld.

  VálaszVálasz
 773. nekem8 írta:

  @Jadeye: így sem müködik, ugyan azt írja ki mint eddig.

  VálaszVálasz
 774. Jadeye írta:

  @nekem8: mit ír ki pontosan? mi a készülék sorozatszámának első 5 karaktere? milyen iOS-verzió van rajta jelenleg? betallóztad a redsn0w-nak a 6.0-t, ha 6.x van a készüléken?

  VálaszVálasz
 775. nekem8 írta:

  @Jadeye:
  “Error! Please reboot the device into normal operating mode, then perform a clean “slide to power off”, then try redsn0w again.”
  SN: 88018…
  iOS: 5.1.1

  VálaszVálasz
 776. ToniSlow írta:

  @nekem8: szia! az a redsnow nem jó neked. 0.9.14b2-vel csináld meg. a 15-ös valamiért bugos ebből a szempontból.

  VálaszVálasz
 777. nekem8 írta:

  @ToniSlow: így sem müködik, viszont új hibaüzenetet dob fel: https://copy.com/Hic9Sl8JJifs

  VálaszVálasz
 778. ToniSlow írta:

  @nekem8:
  szóval
  rádugod a telefont a gépre bekapcsolt állapotban
  elindítod a redsnow-t
  szól hogy kapcsold ki
  csinálsz egy normál kikapcsolást ahogy írja is
  és újra próbálod

  VálaszVálasz
 779. nekem8 írta:

  @ToniSlow:
  eddig így csináltam:
  rádugtam a telefont bekapcsolt állapotban
  átraktam dfu-ba,
  majd redsn0wt futattam
  miután felajánlja a downgradet
  megjelenik a hdd a zöld nyillal
  elkezd dolgozni és sok please wait után a fenti hibaüzenet jelenik meg
  próbáltam úgy is ahogy írtad, akkor a redsnow írt ki hibát, hogy nincs megfelelően kikapcsolva

  VálaszVálasz
 780. Jadeye írta:

  @nekem8: friss restore, iPad baseband ismételt felrakása, a készülék kikapcsolása majd visszakapcsolása, majd downgrade. én a 0.9.15b1-et javasolnám.

  VálaszVálasz
 781. ToniSlow írta:

  @Jadeye: nem jó a 15-ös.

  VálaszVálasz
 782. Jadeye írta:

  @ToniSlow: egyedül a b3 esetén voltak eddig problémák adott 3GS-ek esetén, vagy 3G-n.

  VálaszVálasz
 783. nekem8 írta:

  @Jadeye: restor back up, vagy restore 6.1.3-ra?

  VálaszVálasz
 784. ToniSlow írta:

  @nekem8: 6.1.3-ra csak untether jb van. milyen shsh-d van?

  VálaszVálasz
 785. Jadeye írta:

  @nekem8: sima restore. de ha most 5.1.1 van fent, arról a redsn0w fetch opciója le tudja menteni az 5.1.1-es SHSH-t, ha az esetleg nincs meg Cydiában.

  @ToniSlow: pont fordítva, arra csak tethered van, tehát a gépre dugva, just boot tethered opcióval indítva tölt csak be a jailbreak, de erre gondoltál szerintem.

  VálaszVálasz
 786. ToniSlow írta:

  @Jadeye: pontosan erre, csak közben leköti a figyelmemet a munka :)

  VálaszVálasz
 787. nekem8 írta:

  @ToniSlow:
  redsnow szerint:
  iPhone2,1 3437417557366 full blobs:
  4.1, 4.3.5, 5.0.1, 5.1.1, 6.0.1

  VálaszVálasz
 788. nekem8 írta:

  @Jadeye: nem sikerült leszednem az 5.1.1-es shs-t error with shsh bulbs

  VálaszVálasz
 789. ToniSlow írta:

  @nekem8: van skype-od?

  VálaszVálasz
 790. nekem8 írta:

  @ToniSlow: hali van: attilae néven megtalálsz

  VálaszVálasz
 791. nekem8 írta:

  @Jadeye, @ToniSlow köszönöm a segítséget

  VálaszVálasz
 792. springfield írta:

  Sziasztok!

  Mindenek előtt végig olvastam, a cikket és a hozzászólásokat, és nagyjából értem is mit kell csinálni… viszont van némi képp problémám, mert azért itt eltelt 1-2év és azóta vannak újabb verziójú programok stb…
  A lényeg, hogy most szereztem egy 3GS készüléket amit függetleníteni akarok. Jailbreakelt IOS 6.0.0 baseband:05.16.07. IMEI:88101.
  Tehát ha jól értelmezem a dolgokat, és hacsak azóta nem változtak, akkor úgy tudom függetleníteni a telót, hogy előbb felteszem az Ipad basbendet, majd azt downgradelem Redsnow-al? Utána Ultrasnow…
  Csak egy bajom van az Ipad basbendet nem tudom hogy kell rárakni. Esetleg ezekről a folyamatokról nincs egy videó linketek? Vagy egy teljes leírásos gyakorlati útmutató?

  VálaszVálasz
 793. Jadeye írta:

  @springfield: a fenti írásunkban linkelve van erről is a cikk (Akit ez a kérdés bővebben is érdekel, az ezekből a cikkeinkből tájékozódhat bővebben az iPad basebandről és annak következményeiről), azokat is olvasd el.

  VálaszVálasz
 794. springfield írta:

  Mondjuk ha csak annyit írsz, hogy a redsnow-ban pipáljam be a install Ipad basbendet, lehet egyszerűbb lett volna…

  E szerint a leírás szerint próbáltam megcsinálni mivel itt nem találtam értelmezhető leírást: [link törölve]
  A lényeg az hogy elakadtam. Tehát adott az eleve untethered jailbreakes telefon. Paramétereit már fentebb leírtam. Erre rá eresztettem a redsnow 0915b3 változatát. Bejelöltem az Ipad baseband installt, cydiát nem, mert ugye rajta van. Ezután elkezdte csinálni… a telefonon futó sok szöveg futtatás és 2 perc elteltével kiírta, hogy ERROR! A többit nem értettem…de csináljam újra a rednsow-val még ezt irta asszem. Ezután igy is maradt a telefon. Megpróbáltam Just Boot funkciót a redsnow-ba ekkor kidobott egy ananászt a telón de semmi csík stb… majd egy képet amin Itunes logó és egy USB kábel látható. Na most akkor mit csináljak, mert innen nem tudom kizökkenteni a telefont?

  VálaszVálasz
 795. Jadeye írta:

  @springfield: nyilván azért javasoltam a fent linkelt többi cikk részletes végigolvasását, mert le van bennük írva a teendő. ha más oldal cikkei alapján próbálkozol, abban nem tudunk segíteni, mert nem foglalkozunk a másutt található leírásokkal vagy azok esetleges hibáival. bármi esetben a pontos hibaüzenetet jegyezd is fel, ha hibát dob, hogy mi dobta, mikor dobta.

  próbáld meg a 0.9.15b1-es verzióval esetleg, ugyanígy az iPad basebandet feltenni.

  ha nem boldogulsz, hozd be a szervizbe, és a kollégák megnézik, mi a helyzet, mert látatlanban találgatva nem a legjobb: http://iszervizpont.hu/kapcsolat

  VálaszVálasz
 796. springfield írta:

  Elolvastam mindent… csak egyféle képpen lehet ezt megoldani, mindegy hogy csűrjük csavarjuk, meg melyik oldalon nézem. Először kihagytam a redsnow-ba hogy be kell nyomni neki a 6.0 softwaret azt gondoltam lehet ez lehet a gond. Azért hagytam ki mert gondoltam, mivel eleve ez van a készüléken igy nem kell. De most megpróbáltam úgy is, hogy beadtam neki az ipsw filet. ugyan azt irta ki a végén: Error! Please reboot the device into normal operating mode. then perform a clean “slide to power off”, then try redsnow again. Most megpróbálom akkor a b1-es redsnowal.

  VálaszVálasz
 797. Jadeye írta:

  @springfield: előbb akkor most nyomj rá egy rendes restore-t, hagyd, hogy betöltsön, aktiváld, stb, és csak utána próbáld meg.

  VálaszVálasz
 798. springfield írta:

  és most hogy Itunes icon meg USB kábel van a képernyőn, hogy nyomok neki rendes restore-t? :) Amúgy megpróbáltam a régebbi redsnow-k nem veszik be a 6.0-ás ipsw filet. nem kompatibilis…

  VálaszVálasz
 799. springfield írta:

  Itunessal állitsam helyre? Nem fogja frissiteni nekem a telót software-ét?

  VálaszVálasz
 800. Jadeye írta:

  @springfield: de igen, ha nincs mentve SHSH-d, és nem custom 6.0-val csinálod, akkor frissíti.

  opcióid:

  1. restore gyári 6.1.6-ra, aktiválod, tethered jailbreak a 6.0-t betallózva (a redsn0w 0.9.15b1 is támogatja a 6.0-t), install iPad baseband, downgrade from iPad baseband, tethered boot, cydiából p0sixspwn csomag = untethered 6.1.6, ultrasn0w = függetlenítve.

  2. custom 6.0, de csak ha van hozzá SHSH, ezt a sn0wbreeze tudja megcsinálni, és az iReb menüponttal kell pwned DFU-ba tenni hozzá, majd install iPad baseband, downgrade from iPad baseband, stb.

  VálaszVálasz
 801. springfield írta:

  @Jadeye:
  OK. mivel nincs shsh-m igy megprobálom akkor az 1-es verziót…
  Köszönöm!

  VálaszVálasz
 802. springfield írta:

  itunes hiba üzenet 9. később 14 kód.

  VálaszVálasz
 803. springfield írta:

  Szia!
  Sikerült az összes művelet, megcsinált szépen mindent.
  Az iTunes nem tudom miért hibázott 2x de 3x-ra jó lett és ráment az 6.1.6-os szoftware. Csak nem vagyok annyira béna…:) Még egy kérdésem akadt!
  Ez a telefon T függő. Az ultrasnow installnál T kártya volt a telefonban mert nem volt nálam más. Ez baj lehet? Szerinted ettől még sikerülhetett a függetlenítés? Most nincs nálam egy másik kártya hogy kipróbáljam sajnos.
  Hibát nem írt ki sehol… Köszi!

  VálaszVálasz
 804. Jadeye írta:

  @springfield: ha a baseband downgrade-elve lett 05.13.04-re, és feltetted a p0sixspwn után az ultrasn0w-t, teljesen mindegy, milyen kártya volt benne, az független jelenleg.

  VálaszVálasz
 805. springfield írta:

  @Jadeye: Igen, sikerült a downgrade. mindent úgy csináltam ahogy írtad. Akkor köszi. Megnézem majd egy másik kártyával is.

  VálaszVálasz

Írd le a véleményed!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!


Az oldal tartalmának írásos engedély nélküli, bárminemű utánközlése tilos.
©2007-2014, Szifon.com - Minden jog fenntartva!