fbpx Skip to content

Két héttel és egy nappal az előző fejlesztői béták közzététele után az Apple elérhetővé tette az iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11, tvOS 18, visionOS 2 és macOS 15 Sequoia negyedik fejlesztői bétáját is.

Ezek mellett egyébként az Apple közzétette a következő RC-ket is: iOS 15.8.3 RC (19H386), iOS 16.7.9 RC (20H348), iOS 17.6 RC (21G79), iPadOS 17.6 RC (21G79), tvOS 17.6 RC (21M71), visionOS 1.3 RC (21O771), watchOS 10.6 RC (21U577), macOS Monterey 12.7.6 RC 5 (21H1320), macOS Ventura 13.6.8 RC 5 (22G820), macOS Sonoma 14.6 RC (23G80).

iOS 18 beta 4

Az új build verziószáma 22A5316j.

Miért nincs béta profil vagy IPSW letöltési link a cikkben?

Egyrészt az Apple még 2022 nyarán lépett a letöltési linkeket megosztó oldalak ellen (bár a letöltés bejelentkezéshez kötése egyszerűbb lett volna), másrészt pedig az iOS 16.4 megjelenésével át is alakította a bétákhoz való hozzáférést, jelentősen egyszerűsítve azt.

Ráadásul a cég most már a fejlesztői bétákat is odaadja bárkinek, ha az illető egyszer már bejelentkezett a developer.apple.com-on az Apple ID-jával és elfogadta a fejlesztői feltételeket (ehhez korábban ki kellett fizetni a fejlesztői program éves díját). Ezután egyszerűen a Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Erről részletesen: Gyakori kérdések: hogyan telepíthető egy készülékre az iOS fejlesztői bétája?

iPadOS 18 beta 4

Az új build verziószáma 22A5316j.

Az iPad esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

watchOS 11 beta 4

Az új build verziószáma 22R5318h.

Az Apple Watch esetén az iPhone-on a Watch appban a Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

tvOS 18 beta 4

Az új build verziószáma 22J5324f.

Az Apple TV esetén a Beállításokban a Rendszer > Szoftverfrissítések alatt megjelenő Bétafrissítések letöltése opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Az Apple TV-khez emellett még elérhető egy fejlesztői béta profil is, ami ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

visionOS 2 beta 4

Az új build verziószáma 22N5286g.

A Vision Pro esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

macOS 15 Sequoia beta 4

Az új build verziószáma 24A5298h.

A macOS Ventura 13.4 és újabb verziók esetén a Rendszerbeállításokban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 18 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 18 béta: a leggyakrabban feltett kérdések – újdonságok, megjelenés ideje, letöltés.

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 18-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 18-ról szólóakat itt, a watchOS 11-ről szólókat meg itt, a tvOS 18-ról készülteket itt, a visionOS 2-ről megjelenteket itt, a macOS Sequoia kapcsán pedig itt olvashatsz.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. iPhone 13 mini-n elment vele a mobilnet. :slight_smile:

  2. Avatar for Czo Czo says:

    Akkor is, ha kikapcsolod profillal az IPv6-ot? Nekem szorakozik par honapja a Telekom es neha nem adott csak IPv6 cimet.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    melyik szolgáltató? nekem Telekommal nem csinál ilyet a 14 Pro.

    abba viszont belefutottam, hogy folyamatosan leveszi a fényerőt a legalacsonyabbra (FB14455354, 10-nél több hasonló jelentést ír a Feedback Assistant).

  4. Avatar for Czo Czo says:

    Bekapcsolt always onnal nem csinalja a 15 Pro Max, ha kikapcsolom az always ont, akkor csinalja. Szoval, ideiglenes workaroundnak bekapcsolhatod.

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    igazából csak akkor csinálja, ha emelés az ébresztéshez mellett ébred fel, az oldalsó gomb megnyomására minden esetben jó a fényerő.

  6. Yettel és fizikai és eSIM-mel is. Másopercenként felvillant az EDGE aztán ennyi. Restart után is megfigyelhető volt, hogy kb. 1,5 perc alatt volt képes beregisztrálni a hálózatra.

    Mindegy, visszaálltam 17.5.1-re mert kell a mobilnet, pont a kövi 2-3 hétben (mire megjönne a b5, nem tudom kivárni).

    Redditen másnak is lett hasonló hibája, ill. a te jelenségedről is van bőven bejegyzés.

  7. Sziasztok! Nálam is ledobta magát a Yettel esim mobilnete. Érdekes módon a Telenor esim hibátlanul működik. Mind a kettő 5G. iPhone 15 a készülék.

  8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a Yettel és Telenor egy és ugyanaz. nem Telekom akart lenni a másik?

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @Burgatshow megnézed, hogy a tegnap esti frissített beta 4-es builddel rendben van-e a mobilnet?

  10. Szia! De igen, bocs. Most töltöm. Beszámolok az eredményről.

  11. Sziasztok! Örömmel jelentem, hogy a Yettel továbbra sem ad mobilnetet, de a Telekom legalább még mindig üzemel. Korábban olvastam ezt az IPV6 beállítást. Azt hol találom a rendszerben?

  12. Avatar for Czo Czo says:

    Itt, a Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha problémánk van a mobil internettel? - Szifon.com cikkben van egy " Az IPv6 letiltása a mobilhálózat esetén" resz, ott vannak a letoltheto profilok. Ha megnyitod a linket telefonrol, szerintem onnan tudni fogod telepiteni (en eddig mindig airdroppal kuldtem at a telefonomra). Mivel ezek elegge regen keszultek, ha sipakol, hogy nem megbizhato es nem engedi felrakni, akkor gyartanom kell majd ujakat.

  13. Sajnos nem segített, de azért nagyon köszi!

  14. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Megjelent a 18.1 beta

  15. A legfrissebb public beta után nekem is megadta magát a Yettel mobilnet, de most ez az IPv6-os letiltás + újraindítás megoldotta a problémát :slight_smile:

  16. Én még várok türelmesen. Honnan töltötted le a fájlt?

  17. Szia! Kipróbáltam a megadott infók alapján, de semmi hatása nem volt. Illetve csak annyi, hogy a Yettel IPv6 letiltó még a meglévő Telekom 5G is elvette. :slight_smile: Ezért le is töröltem.
    De a mai napon kimentem Ausztriába. A Yettel átállt az A1-re, a Telekom pedig a Telekom Magentára. Ott is rápróbáltam és láss csodát, mind a kettőn jött az 5G simán, pedig bent voltam jócskán a hegyek között. Amikor visszértem a hazai szolgáltatók hatókörébe újra volt a Yettel 4G és 5G lefedettségtől függően. Na most erre mit mondanátok. Ismétlem, az IPv6 tiltást még itthon töröltem az újraindítás után és azután is csináltam még egyet. Valami ötlet?

  18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    most akkor nem értem. akkor már működik?

  19. Szia! Nem gyógyult meg. Kint működött, itthon fél napig. Nyaralásból hazajöttem és wi-fi hálózaton újra végigvittem az IPv6 letiltási procedúrát és így már probléma mentes mind a Yettel, mind a Telekom. A Yettel ügyfélszolgálat persze csak értetlen, nem értik mi lehet a baj a rendszerekkel.

  20. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tehát akkor az IPv6 letiltásával megjavult – és akkor ez meg kellett oldja már 1 héttel ezelőtt is.

  21. Szia! Igen és nagyon köszi mindenki segítségét! Jó csapat vagytok!

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Zsolti20 Avatar for Burgatshow Avatar for Czo Avatar for Lajhar Avatar for Szifon Avatar for gaben73 Avatar for Jadeye