Elérhető az iOS 12, a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave ötödik béta verziója

Majdnem napra pontosan két héttel a negyedik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave ötödik fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 5 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 5 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió már tegnap óta. A nyilvános bétákhoz várhatóan egy nappal később érkezik az új verzió.

iOS 12 beta 5

Az új build verziószáma 16A5339e.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ.

A jelek szerint a Képernyőidőt ez a béta alapértelmezetten kikapcsolja, tehát azt újból be kell kapcsolni és be kell állítani. A Képernyőidőről itt írtunk részletesen: iOS 12: mi az a Képernyőidő?

Az Akkumulátor állapota funkcióról lekerült a béta felirat. Erről a funkcióról ez a cikkünk számol be: Megjelent az iOS 11.3 – megérkezett az akkumulátor állapota funkció.

Az AirPods esetén az iOS 12 új buildje már a vezeték nélküli töltő tok animációját is tartalmazza. Ennél a toknál a töltést jelző LED a tok elejére került át a belsejéből, így már a töltőről való leemelése és a tető felpöccintése nélkül is látható, hogy még töltődik-e (narancssárga fény), vagy már feltöltött (zöld fény).

AirPods Wireless Charging Case

Az AirPods új tokja esetén egyelőre nincs információ annak megjelenési idejéről, viszont ez egyúttal az AirPower töltőpad forgalomba kerülését is előrevetíti. Ezekről itt írtunk korábban: AirPower töltőlap: az Apple új vezeték nélküli töltője illetve Új AirPods-ot mutathat be az Apple.

Az iOS 12 beta 5-ben található újdonságokról a 9to5Mac készített egy videót is:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! 🙂

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 5

Az új build verziószáma 16R5334f.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 5

Az új build verziószáma 16J5334e.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 5

Az új build verziószáma 18A347e.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Ezek még érdekelhetnek:


A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!