Elérhető az iOS 12, a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave ötödik béta verziója

Majdnem napra pontosan két héttel a negyedik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave ötödik fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 5 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 5 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 5 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió már tegnap óta. A nyilvános bétákhoz várhatóan egy nappal később érkezik az új verzió.

iOS 12 beta 5

Az új build verziószáma 16A5339e.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ.

A jelek szerint a Képernyőidőt ez a béta alapértelmezetten kikapcsolja, tehát azt újból be kell kapcsolni és be kell állítani. A Képernyőidőről itt írtunk részletesen: iOS 12: mi az a Képernyőidő?

Az Akkumulátor állapota funkcióról lekerült a béta felirat. Erről a funkcióról ez a cikkünk számol be: Megjelent az iOS 11.3 – megérkezett az akkumulátor állapota funkció.

Az AirPods esetén az iOS 12 új buildje már a vezeték nélküli töltő tok animációját is tartalmazza. Ennél a toknál a töltést jelző LED a tok elejére került át a belsejéből, így már a töltőről való leemelése és a tető felpöccintése nélkül is látható, hogy még töltődik-e (narancssárga fény), vagy már feltöltött (zöld fény).

AirPods Wireless Charging Case

Az AirPods új tokja esetén egyelőre nincs információ annak megjelenési idejéről, viszont ez egyúttal az AirPower töltőpad forgalomba kerülését is előrevetíti. Ezekről itt írtunk korábban: AirPower töltőlap: az Apple új vezeték nélküli töltője illetve Új AirPods-ot mutathat be az Apple.

Az iOS 12 beta 5-ben található újdonságokról a 9to5Mac készített egy videót is:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 5 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 5 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 5

Az új build verziószáma 16R5334f.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 5

Az új build verziószáma 16J5334e.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 5

Az új build verziószáma 18A347e.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Jadeye Administrator

A Szifon.com oldal indulásakor először csak olvasóként és rendszeres hozzászólóként, röviddel később vendég- majd rendszeres szerzőként, végül 2010 óta főszerkesztőként igyekszem biztosítani a magyar olvasók számára a lehető legpontosabb információkat tartalmazó cikkeket az Apple-lel kapcsolatos témákban.

Támogass engem!

follow me
No Tab Selected
×
Jadeye Administrator

A Szifon.com oldal indulásakor először csak olvasóként és rendszeres hozzászólóként, röviddel később vendég- majd rendszeres szerzőként, végül 2010 óta főszerkesztőként igyekszem biztosítani a magyar olvasók számára a lehető legpontosabb információkat tartalmazó cikkeket az Apple-lel kapcsolatos témákban.

Támogass engem!

Latest Posts

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Mi volt az iMessage bug?

 2. Szerintetek mikor teszik elérhetővé a Shortcuts appot a bétában?

 3. Jadeye says:

  mivel jelenleg külön app, így valószínűleg nem lesz alapból része az iOS 12-nek, hanem majd megjelenik az App Store-ban.

 4. Értem, köszi! Azt gondoltam, hogy nem különálló app lesz.

 5. adammov says:

  Amikor elküldtél egy üzenetet akkor matrica sáv össze vissza mozgott, illetve olvasatlanként jelezte az olvasott üzeneteket

 6. Agent_H says:

  Jah, az imessage mizéria tényleg megjavult, bár nem volt zavaró.
  Jelszó bevitelkor a shift-re leugrott a jelszó ablak a billentyűzet legfelső sor karaktereire, na ez is megoldva.
  GPS megint elb@szodott…

 7. Sziasztok ! Azt hogy érted hogy a gps elromlott?

 8. Agent_H says:

  Nem talál pozíciót, ahogy a Beta 2,3-ban…

 9. Milyen navi programot használsz, melyikkel nem működik?
  Ha fényképet készítesz, ahhoz sem tesz GPS pozíciót?

 10. Agent_H says:

  Here,Waze,Trafihuter
  De ahhoz tesz, de a képekhez eddig is tett minden Betaval…

 11. Agent_H says:

  Location and Privacy reset után helyrejött, ha valakinek hasonló problémája lenne…

 12. Lehet nem olvastam el mindent rendesen de kíváncsi lennék hogy az IOS 12-ben lesz a magyar SIRI??

 13. Legalább most helyrehozható. :slight_smile:
  Köszi a tippet, engem ez tartott vissza, hogy feltegyem.

 14. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de Nálam a Safari az utóbbi pár hétben teljesen használhatatlan, váltanom kellett Firefoxra (nagyon jó gyors amúgy a Firefox).

  Weboldal készítéssel foglalkozunk, így sokszor sok tab van nyitva, de kb 5 tab után van olyan, hogy nem nyitja meg az oldalt, hiába töltöm újra. RAM fogyasztás, proci használat a szokásos, nincs fullon, 2016-os 15-ös MBP touch baros készülékről van szó.

  Esetleg van olyan aki tapasztalta mostanában, hogy nincs valami rendben a Safarival?
  Nagyon remélem, hogy csak a béta miatt ilyen és megoldódik majd a dolog, mert nagyon szeretem a Safarit…

 15. martonv says:

  Nekem béta nélkül is ilyen mostanában a Safari. Most cseréltem DNS-t a routeren, hátha az akasztja a weboldalak betöltését. Lehet megnézem a FF-t is.

 16. Ezzel nincs is baj, csak gondoltam megemlítem itt is…

 17. Ha DNS hiba lenne, akkor FF sem menni szerintem.
  Amúgy egy próbát megér. Google Chromeot annyira nem szeretem, így adtam egy esélyt az FF-nek. Megérte.

 18. Utánaolvasgattam. Nem kell hibának lennie, elég, ha lassabb, ill. messzebb vannak bizonyos DNS szerverek. Most beállítottam routeren a leggyorsabbra, ami nálam az opendns volt. Még tesztelgetem. Nagyon zavaró, hogy minden böngésző fapadosnak tűnik a Safari mellett, ráadásul energiát is zabálják.

 19. Nekem a google mindig jó, az OpenDNS egyes esetekben lassabb lehet. Érdemes a CloudFlare DNS-ét is kipróbálni:

  https://1.1.1.1

 20. cloudflare-t használtam eddig, de 3x lassabb válaszídőt produkált, mint az opendns vagy a google. :frowning: most nézegettem ezeket csak a héten, eddig nem érdekelt, csak már mindent próbálok, hogy javuljon a Safari

 21. Akkor nálad ez vált be. Érdekes :slight_smile: Én Google-t használok Telekom helyett.

 22. Iphone X nálam is ugyanez a hiba. Volt már teljes visszaállítás is. Megy vissza a 11.4.1.

 23. Nem jön rendbe. Működik a GPS, de sokkal nehezebben talál pozíciót. Kizárólag kültéren működik, épületen belül össze-vissza mutat km-kel távolabb, amíg 11.4.1 stabilan fogja jelet. IPhone X fenáll a hiba változatlan.

 24. Akkor másképp mondom, nálam rendbejött, és még két másik ismerősömnél is!

 25. Érdekes, nekem i8Plus-on rendben működik. Még reset sem kellett. Most kipróbáltam beltéren (Wazze és Maps) és teljesen jó helyet mutat.

 26. Van valakinek infója, hogy CarPlay esetén mikorra várható, hogy a Waze elérhető lesz?
  Ha jól tudom, a waze-nak kellene frissítenie…

 27. Szia!

  Igen, Waze-nél pattog a labda ezügyben.

 28. Köszi, már nagyon várom

 29. Lajhar says:

  Eddig a régebbi IOS verzióknál volt egy olyan beállítási lehetőség, hogy ha teljesen újraindítottam a telót akkor indulásnál a jelkód kérésnél többször felvillant a vaku. Ennél a 12-esnél má nem csinálja!Valakinek ötlet?Kivették ezt a funkciót vagy változott ennek a beállítása?Másnak is van ez ügyben tapasztalata?Köszönöm előre is!

 30. Sziasztok!

  Valamiért az ios11 óta egyszerűen angolul olvassa fel a hívó fél nevét Iphone7-nél. Ha átállítom a régiót és a nyelvet angolra majd vissza akkor egy ideig jó, de utána megint furcsán olvassa fel. Tudnátok nekik jelezni ezt a hibát? Tudom ott a feedback vagy mi csak hát 0 angol tudással azt se tudom hol kéne írnom nekik.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!