fbpx Skip to content

Két héttel a harmadik béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave negyedik fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 4 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 4 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 4 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió már tegnap óta. A nyilvános bétákhoz várhatóan egy nappal később érkezik az új verzió.

iOS 12 beta 4

Az új build verziószáma 16A5327f.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog elsősorban hibajavításokat említ.

Ezek közül az egyik leginkább bosszantó az volt, ami miatt az iPhone-nal használt Apple Watch-on nem jelentek meg a kontaktok, mert ez nem csak a watchOS 5 bétáját, hanem bármely, az iOS 12-vel szinkronizáló Apple Watch-ot érintette.

Az új bétában az iOS automatikus frissítési lehetőségéről már közvetlenül a frissítés folyamatának a végén, a Beállítási Asszisztensben is tájékoztat minket a készülék – illetve kicsit részletesebb leírás van már a funkció menüpontjában a Beállítások alatt:

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

A 9to5mac ismét készített egy rövid videót az újdonságokról:

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 4 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 4 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 4

Az új build verziószáma 16R5322d.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ.

Az is kiderült belőle, hogy megoldották azt a problémát, ami miatt a kontaktok nem jelentek meg az órán.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 4

Az új build verziószáma 16J5313d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 4

Az új build verziószáma 18A336e.

kiadási információkban az Apple elsősorban hibajavításokat említ, illetve ez a verzió már támogatja a 2018-as MacBook Pro modelleket is.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!