fbpx Skip to content

Két héttel a második béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave harmadik fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 3 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 3 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 12 beta 3

Az új build verziószáma 16A5318d.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog sokat nem mond, így egyelőre nem ismertek az újdonságok.

Úgy tűnik, végre javította az Apple azt a hibát, ami miatt egyes esetekben nem töltöttek be a Díjak a Tevékenységek appban.

A beta 3 valahogy sokkal gyorsabbnak tűnik még a beta 2-nél is.

Az összes értesítés törlésének animációja “ruganyosabb” effektet kapott.

Az adott értesítésen való jobbról balra történő teljes húzással az adott értesítés az iOS 11-ben megszokottakhoz hasonlóan törölhető.

Az Apple Watch Számlapgaléria most már csak a Siri számlap újdonságait mutatja (korábban a watchOS 4-ben megjelent új számlapok is ott voltak).

Az iPad esetén a Hangjegyzetek új designt kapott.

A FaceTime esetén az effekt-választón finomítottak.

A CarPlay esetén már működnek az oldalsó és hátsó kamerák, mert elvben ezekkel volt probléma a korábbi bétában.

A Watch app immár megmutatja azokat a külső fejlesztői alkalmazásokat, amelyek már együttműködnek a Siri számlappal.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az újdonságokról a 9to5mac most is készített egy videót:

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 3

Az új build verziószáma 16R5313d.

kiadási információk most sem árulnak el semmit, így egyelőre nem ismertek az újdonságok.

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 3

Az új build verziószáma 16J5313d.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 3

Az új build verziószáma 18A314h.

kiadási információk itt sem fednek fel újdonságot.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.