fbpx Skip to content

Két héttel az első béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12a watchOS 5, a tvOS 12 és a macOS Mojave második fejlesztői bétáját.

Az iOS 12 beta 2 természetesen OTA frissítésként is elérhető a fejlesztői béta profil telepítése után; a watchOS 5 beta 2 szokás szerint az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, a béta profil telepítése után; a tvOS 12 beta 2 az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a fejlesztői készülékekre; a macOS Mojave esetén pedig a Mac App Store Frissítések füle alatt telepíthető az új verzió.

iOS 12 beta 2

Az új build verziószáma 16A5308e.

Újdonságok

A fejlesztői központban található changelog sokat nem mond, de egyelőre az alábbiakat fedeztük fel.

A legfontosabb dolog talán, hogy amennyiben PIN-kódot kér a SIM-kártyánk, azt valami hiba miatt nem kérdezi meg a készülék az újraindítás után, hanem tapasztalatunk alapján repülőgépes módba kell tenni a készüléket, majd azt kikapcsolni, vagy esetleg kivenni a kártyát és visszatenni, és ekkor már feldobja a PIN-kód beírásához a számlapot. A felület azonban megváltozott:

A Képernyőidő menüpontba lépés esetén immár tájékoztató képernyő, és sokkal több lefordított szöveg fogad minket:

Az Akkumulátor menüpont alatt is egyre több információ vár minket:

Mivel az iPaden is már a jobb felső sarokból lehet lehúzni a Vezérlőközpontot, így az egy kis vízszintes csíkot kapott a lezárt képernyőn, hogy egyértelműbb legyen ez a változás.

Ha találtál valamit, ami eddig még nem volt az iOS 12-ben, vagy most megváltozott, akkor azt jelezd hozzászólásban! ????

Szerinted ezek nem akkora újdonságok, vagy csak neked nem elegendőek? Írj az Apple-nek: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verzióthelyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 12 beta 2 letöltési linkek

Az iOS 12 beta 2 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból az alábbi linkekről:

iPhone:

iPad:

iPod:

watchOS 5 beta 2

Az új build verziószáma 16R5303d.

kiadási információk most sem árulnak el semmit, viszont immár nem csak egy placeholder app az Adó-vevő, hanem funkcionális is:

A watchOS 5 a legelső generációs (Series 0) Apple Watch-ra már nem érhető el, csak a legalább Series 1-re.

tvOS 12 beta 2

Az új build verziószáma 16J5303e.

kiadási információk alapján ez a verzió várhatóan hibák és a teljesítmény javításait tartalmazza.

A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs és újabb Apple TV-ket támogatja.

macOS Mojave beta 2

Az új build verziószáma 18A314h.

kiadási információk itt sem fednek fel újdonságot.

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 12 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 12 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 12-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 5-ről szólókat meg itt, a tvOS 12-ről készülteket itt, a macOS Mojave kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for nonoka nonoka says:

    ezt most kivételesen nagyon vártam :blush:

  2. A zárolt képernyőn az akkumulátor töltöttség alatti vonal eddig is megvolt?
    A billentyűzeten amúgy nem lehet változtatni, hogy a számok és a speciális karakterek a billentyű bal alsó sarkára visszakerüljenek? Amúgy az enter gombnak örülök, mert az ios 11ből nagyon hiányzott.

  3. Avatar for nonoka nonoka says:

    sajnos a gps még mindig nem látja az eget,de egy erős 5 perc után már meg mozdul benne valami. vissza akartam álítani,de az első bétánál be frissítettem az órámat is,így várunk még 2 hetet hátha. :blush: kb egy órát vártam a watch frissítésre,remélem holnap nem csíp le 10km a 30ból :smile:

  4. Avatar for Neo78 Neo78 says:

    Sajnos nekem a Skype még mindig nem akar működni… :disappointed_relieved:

  5. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Az lehet, hogy még nem dobja fel a macOS Mojave beta második verzióját?

  6. feldobta már? Nekem az iOS, watchOS-nél újra le kellett töltenem a profilokat.

  7. Ujdonsag hogy rezeg feloldasnal is a taptic engine

  8. Nekem feloldásnál semmi sem rezeg. Nem tudom Te milyen szifont használsz. :man_shrugging:t2:

    12 rendben felment, a watch nem, vissza kellett állítani de így már jó. Telepítés után csak alma logó volt, és körülötte a csíkos sáv. Mac-re simán felment a frissítés.

  9. A watchOS bétánál kell egy reset miután körbeért a kör, ott megáll. Reset és végig megy.

  10. iOS12 iPhone 7plus, erdekes volt amikor ujraindult es rezgett

  11. Avatar for gunar gunar says:

    A feloldási rezgés megvan 5S-nél és SE-nél is, hol lehet azt kikapcsolni? Vagy lehet-e?

  12. Nekem 7plus van, és nem rezeg. Ötlet?

  13. Hát passz, azt hogy hol lehet kikapcsolni azt sem tudom, de szerintem ez így jó, mert így ha véletlen kinyitod tudsz róla.

  14. Van valakinek mobilnettel problemaja?

  15. Szerintem az csak a i8-ba van benne. :frowning:

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Mármint a kikapcsolhatóság?

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Aki watch series 1-et használ és rajta az OS 5 észrevett már olyant hogy míg a régi OS-ek esetében az időjárás localizácio nem volt a helyzet magaslatán, mert akár az egész városon átkelve is a kiindulási helyen maradt a kijelzés, az új OS-ek óta ez rendesen teszi a dolgát végre, kerületről kerületre változik.

  18. Nekem Series 2-n is akad az egész watchOS :frowning: Series 3-on jól működik!

  19. Igen! Érdekes hogy csak az írja akinek 8 van…

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Pont azért kérdeztem, mert nálam elkezdett jól működni és nem is akad, pedig series1-em van.
    Most már megvárom hogy a telekom elkezdje árulni a watch LTE-t, addig nem váltok, de talán ősszel együtt az új telók vmelyikével fogom az új órát is beszerezni

  21. Én is ezt tervezem, Telekom-os vagyok, gondolom meglévő előfizetés mellé tuti adnak majd valami jó konstrukciót. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom mint tandem kártya fog üzemelni és egyelőre teszt üzemben van a szolgáltatás, de később akár több eszköz amiben eSIM lesz , csatlakoztathatóvá válik az egy előfizuhoz. Ez a terv és jól hangzik sztem.

  23. Sziasztok az első beta verziót ugye mindenki telepíthette…(ios12) ezt viszont nekem nem engedi frissíteni, pedig megjelenik a szoftverfeissítésben, hogy ban új beta… már csak fejlesztői telefonnal lehet?
    Ötlet? Köszi!

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy fejlesztői béta, ezeket igazából a fejlesztők telepíthetik, nem midenki. az más kérdés, hogy ezt nem sokan veszik figyelembe. a nyilvános bétára még várni kell. esetleg töröld le a fejlesztői béta profilt, és töltsd le újra, vagy töltsd le az IPSW-t.

  25. Az a bajom, hogy ha visszarakom az aktualis ios11-et, nem enged visszaállitani mentésből mert sajnos csak ios12-es mentésem van…:frowning: legalabb a kontaktjaimat vissza tudom menteni valahogy ios12-ről ios 11-re?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a kontaktjaid alapból az iCloudban vannak, azok szinkronizálódó adatok, verziófüggetlenek.

  27. Köszi!:slight_smile: remelem sikerul…

  28. Valaki teszteli esetleg X-en? Tudom hogy ez még csak a 2. béta de mennyire tűnik használhatónak? GPS jellel X-en is van probléma? Esetleg cib bnk alkalmazást próbálta valaki működik vele?

  29. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Cseles volt, mert nem az Appstore-ban jelent meg, hogy van új frissítés, hanem megnyitottam a MAC névjegyét, majd ott indítottam, hogy keressen friss szoftvert és akkor dobta fel

  30. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Valaki tesztelte már Mojave-ban ezt a dinamikus háttérkép dolgot? Nálam be van állítva, de annyi látszódik, hogy folyton, mintha éjszakai lenne a kép, fent a csillagokkal. Mindössze, ha reggel van akkor a dűne bal oldala világosabb a jobb oldala sötét, délután pedig a bal oldal sötét és a jobb oldala világos. Ez most elvileg így normális?

  31. Hát sajnos egyikünk sem tesztelni, de automatikusan mennie kéne. 16 féle kép van lehet csak nem annyira feltűnő :slight_smile:

  32. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Okksa köszi!:slight_smile: Csak furcsa, hogy napszaktol függetlenül mindíg éjszaka van a képen:))))

  33. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Na! Eddig Dark beállításokkal használtam a MacBook Airt és úgy tapasztaltam azokat amiket korábban írtam! Nemrég átváltottam normál módra és úgy kezdtem el tesztelni ezt a dinamikus háttérképet és így működni látszik! Mondjuk kiváncsi, mivel ez még egy béta profil, lehet, hogy a működés az amerikai időzónához van igazítva! Mert 8 óra magasságában még nappali módban volt a háttérkép és most 22:16-kor kezd még csak szűrkülni, pedig most nálunk már sötét van! De így már jobban működőképes állapotot produkál, mint a sötét módban! Akinek lenne plusz tapasztalata ne tartsa magába ossza meg!:))))

  34. Erre nem gondoltam :)) Hát szerintem az időzóna a tiedhez van, de nem tudja effektíve pontosan hol jára nap, gondolom ezt majd szépen optimalizálják.

  35. Szia! Igen, X-en sem működik megfelelően.

  36. Sziasztok!

    Nekem az X-en kb. hetente van egyszer, hogy egy pár másodpercre eldobja a GPS-t, amúgy stabilan működik. Nem volt még vele egyéb gondom.

    Appok amik biztosan nem működnek a 12 bétán: MyTelenor, IKEA Trådfri.

    A többi app amit használok gond nélkül futnak, még az olyan kínai csodák is mint a Segway-Ninebot, vagy a Xiaomi Home.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for superga Avatar for kissady Avatar for CsacsaHC Avatar for Lajhar Avatar for nonoka Avatar for tacs007 Avatar for Neo78 Avatar for Szifon Avatar for szifon09 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for nonoka nonoka says:

    ezt most kivételesen nagyon vártam :blush:

  2. A zárolt képernyőn az akkumulátor töltöttség alatti vonal eddig is megvolt?
    A billentyűzeten amúgy nem lehet változtatni, hogy a számok és a speciális karakterek a billentyű bal alsó sarkára visszakerüljenek? Amúgy az enter gombnak örülök, mert az ios 11ből nagyon hiányzott.

  3. Avatar for nonoka nonoka says:

    sajnos a gps még mindig nem látja az eget,de egy erős 5 perc után már meg mozdul benne valami. vissza akartam álítani,de az első bétánál be frissítettem az órámat is,így várunk még 2 hetet hátha. :blush: kb egy órát vártam a watch frissítésre,remélem holnap nem csíp le 10km a 30ból :smile:

  4. Avatar for Neo78 Neo78 says:

    Sajnos nekem a Skype még mindig nem akar működni… :disappointed_relieved:

  5. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Az lehet, hogy még nem dobja fel a macOS Mojave beta második verzióját?

  6. feldobta már? Nekem az iOS, watchOS-nél újra le kellett töltenem a profilokat.

  7. Ujdonsag hogy rezeg feloldasnal is a taptic engine

  8. Nekem feloldásnál semmi sem rezeg. Nem tudom Te milyen szifont használsz. :man_shrugging:t2:

    12 rendben felment, a watch nem, vissza kellett állítani de így már jó. Telepítés után csak alma logó volt, és körülötte a csíkos sáv. Mac-re simán felment a frissítés.

  9. A watchOS bétánál kell egy reset miután körbeért a kör, ott megáll. Reset és végig megy.

  10. iOS12 iPhone 7plus, erdekes volt amikor ujraindult es rezgett

  11. Avatar for gunar gunar says:

    A feloldási rezgés megvan 5S-nél és SE-nél is, hol lehet azt kikapcsolni? Vagy lehet-e?

  12. Nekem 7plus van, és nem rezeg. Ötlet?

  13. Hát passz, azt hogy hol lehet kikapcsolni azt sem tudom, de szerintem ez így jó, mert így ha véletlen kinyitod tudsz róla.

  14. Van valakinek mobilnettel problemaja?

  15. Szerintem az csak a i8-ba van benne. :frowning:

  16. Avatar for gunar gunar says:

    Mármint a kikapcsolhatóság?

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Aki watch series 1-et használ és rajta az OS 5 észrevett már olyant hogy míg a régi OS-ek esetében az időjárás localizácio nem volt a helyzet magaslatán, mert akár az egész városon átkelve is a kiindulási helyen maradt a kijelzés, az új OS-ek óta ez rendesen teszi a dolgát végre, kerületről kerületre változik.

  18. Nekem Series 2-n is akad az egész watchOS :frowning: Series 3-on jól működik!

  19. Igen! Érdekes hogy csak az írja akinek 8 van…

  20. Avatar for gunar gunar says:

    Pont azért kérdeztem, mert nálam elkezdett jól működni és nem is akad, pedig series1-em van.
    Most már megvárom hogy a telekom elkezdje árulni a watch LTE-t, addig nem váltok, de talán ősszel együtt az új telók vmelyikével fogom az új órát is beszerezni

  21. Én is ezt tervezem, Telekom-os vagyok, gondolom meglévő előfizetés mellé tuti adnak majd valami jó konstrukciót. :slight_smile:

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Amennyire tudom mint tandem kártya fog üzemelni és egyelőre teszt üzemben van a szolgáltatás, de később akár több eszköz amiben eSIM lesz , csatlakoztathatóvá válik az egy előfizuhoz. Ez a terv és jól hangzik sztem.

  23. Sziasztok az első beta verziót ugye mindenki telepíthette…(ios12) ezt viszont nekem nem engedi frissíteni, pedig megjelenik a szoftverfeissítésben, hogy ban új beta… már csak fejlesztői telefonnal lehet?
    Ötlet? Köszi!

  24. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ez egy fejlesztői béta, ezeket igazából a fejlesztők telepíthetik, nem midenki. az más kérdés, hogy ezt nem sokan veszik figyelembe. a nyilvános bétára még várni kell. esetleg töröld le a fejlesztői béta profilt, és töltsd le újra, vagy töltsd le az IPSW-t.

  25. Az a bajom, hogy ha visszarakom az aktualis ios11-et, nem enged visszaállitani mentésből mert sajnos csak ios12-es mentésem van…:frowning: legalabb a kontaktjaimat vissza tudom menteni valahogy ios12-ről ios 11-re?

  26. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a kontaktjaid alapból az iCloudban vannak, azok szinkronizálódó adatok, verziófüggetlenek.

  27. Köszi!:slight_smile: remelem sikerul…

  28. Valaki teszteli esetleg X-en? Tudom hogy ez még csak a 2. béta de mennyire tűnik használhatónak? GPS jellel X-en is van probléma? Esetleg cib bnk alkalmazást próbálta valaki működik vele?

  29. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Cseles volt, mert nem az Appstore-ban jelent meg, hogy van új frissítés, hanem megnyitottam a MAC névjegyét, majd ott indítottam, hogy keressen friss szoftvert és akkor dobta fel

  30. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Valaki tesztelte már Mojave-ban ezt a dinamikus háttérkép dolgot? Nálam be van állítva, de annyi látszódik, hogy folyton, mintha éjszakai lenne a kép, fent a csillagokkal. Mindössze, ha reggel van akkor a dűne bal oldala világosabb a jobb oldala sötét, délután pedig a bal oldal sötét és a jobb oldala világos. Ez most elvileg így normális?

  31. Hát sajnos egyikünk sem tesztelni, de automatikusan mennie kéne. 16 féle kép van lehet csak nem annyira feltűnő :slight_smile:

  32. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Okksa köszi!:slight_smile: Csak furcsa, hogy napszaktol függetlenül mindíg éjszaka van a képen:))))

  33. Avatar for Lajhar Lajhar says:

    Na! Eddig Dark beállításokkal használtam a MacBook Airt és úgy tapasztaltam azokat amiket korábban írtam! Nemrég átváltottam normál módra és úgy kezdtem el tesztelni ezt a dinamikus háttérképet és így működni látszik! Mondjuk kiváncsi, mivel ez még egy béta profil, lehet, hogy a működés az amerikai időzónához van igazítva! Mert 8 óra magasságában még nappali módban volt a háttérkép és most 22:16-kor kezd még csak szűrkülni, pedig most nálunk már sötét van! De így már jobban működőképes állapotot produkál, mint a sötét módban! Akinek lenne plusz tapasztalata ne tartsa magába ossza meg!:))))

  34. Erre nem gondoltam :)) Hát szerintem az időzóna a tiedhez van, de nem tudja effektíve pontosan hol jára nap, gondolom ezt majd szépen optimalizálják.

  35. Szia! Igen, X-en sem működik megfelelően.

  36. Sziasztok!

    Nekem az X-en kb. hetente van egyszer, hogy egy pár másodpercre eldobja a GPS-t, amúgy stabilan működik. Nem volt még vele egyéb gondom.

    Appok amik biztosan nem működnek a 12 bétán: MyTelenor, IKEA Trådfri.

    A többi app amit használok gond nélkül futnak, még az olyan kínai csodák is mint a Segway-Ninebot, vagy a Xiaomi Home.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for superga Avatar for kissady Avatar for CsacsaHC Avatar for Lajhar Avatar for nonoka Avatar for tacs007 Avatar for Neo78 Avatar for Szifon Avatar for szifon09 Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar