fbpx Skip to content

Nem mindenkinek van lehetősége megvenni a legújabb iPhone modellt, így sokan inkább a használt piacon néznek körül, ahol a korábbi modelleket már lényegesen olcsóbban meg lehet vásárolni, mint új korukban. A régebbi készülékek szoftveres támogatását ugyanakkor egy idő után megszünteti az Apple, így a használhatóság szempontjából fontos, hogy azok milyen iOS-verzióig frissíthetőek, és hogy a korábbi iOS-verziókat használva milyen korlátozásokkal kerülünk szembe.

Ebben a cikkünkben a teljesség kedvéért az első iPhone-tól kezdve, az egyes készüléktípusokra vonatkozóan szedtük össze a legfontosabb tudnivalókat a régebbi készülékek használhatósága kapcsán. Az egyes készülékek használhatósági értékelése ugyanakkor teljességgel szubjektív, és nagyban függ a felhasználási körülményektől és elvárásoktól.

Tartalomjegyzék

Általános tudnivalók

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Általános tudnivalók

Appok kompatibilitása

Sok alkalmazás esetén előfordul, hogy noha az adott iOS-verzión elfut az app egy régebbi verziója, az azt kiszolgáló szerveres háttér már nem működik, vagy mint ahogyan az például a Facebook esetén van, az oldal egyszerűen visszautasítja a régi klienst, így az gyakorlatilag működésképtelen. Ezzel általában nem lehet mit tenni, ilyen esetekben a webes felületek általában továbbra is használhatóak, de ezt alkalmazása válogatja.

Az alábbi készülékek esetén említett appok csak példaként szerepelnek, a teljesség igénye nélkül, és a letölthetőségük vagy működőképességük bármikor változhat!

Egy adott app korábbi verzióját iOS 4-es rendszertől kezdődően már odaadja az App Store, de csak akkor, ha azt az adott Apple ID-val korábban már letöltöttük. Ha még sosem töltöttük le az adott appot, akkor az iTunes 12.6.3-as változatában a számítógépen töltsük azt le, majd ezután már az iPhone-on is mennie kell. Ha egy adott alkalmazásnak sosem volt olyan verziója, ami kompatibilis lenne az általunk használt iOS-verzióval, akkor azt még ezzel a trükközéssel sem tudjuk letölthetővé tenni rá. Szintén fontos kiemelni, hogy a régebbi verziók letölthetőségét az adott app fejlesztője tudja engedélyezni, illetve letiltani, tehát előfordulhat, hogy a régebbi verziót mégsem fogjuk tudni letölteni.

A csak 32-bites binárissal rendelkező alkalmazások nem futnak az iOS 11-en. Tehát ha ilyen régi appot használunk, amit a fejlesztője nem frissített 64-bitesre, akkor ne frissítsünk iOS 11-re. Az iPhone 8, 8 Plus és iPhone X már eleve iOS 11-gyel érkezett.

Akkumulátor állapota

Minél öregebb egy készülék, annál valószínűbb, hogy az akkumulátora már elhasználódott, és messze nem nyújtja azt, amit új korában. Egy iPhone esetén 500 töltési ciklusig legalább az eredeti kapacitás 80%-át meg kell őrizze az adott akkumulátor. Az akku állapotának ellenőrzésére használható például a Coconutbattery.

Az iPhone 6-tól és 6 Plus-tól az iOS 10.2.1-gyel, az iPhone 7 és újabb modellekben pedig a 11.2-vel kezdődően az iOS az akkumulátor állapotától függően automatikusan szabályozza a processzor órajelét, ami elöregedett akku esetén lassulást okoz, ha a készülék egyszer bármikor is váratlanul újraindulna, amikor az akku nem tudja kiszolgálni az esetleg felugrott fogyasztását. Ez persze már felülbírálható, de ettől függetlenül egy új akku egy régebbi készülék esetén is segíthet a sebességen.

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb iOS-verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Egyes speciális esetekben, például jailbreakelt készüléken visszatehető korábbi verzió, de ez inkább csak a régebbi készülékekre igaz, és ott sem minden esetben. Erről bővebben: odysseusOTA: az iOS 6.1.3 vagy iOS 8.4.1 telepítése jailbreakelt készülékre.

Készüléktípusonkénti tudnivalók

Az iPhone modellek beazonosításához ebben a támogatási szócikkben találunk segítséget: Az iPhone-modellek beazonosítása.

Első generációs iPhone

Az első generációs iPhone hivatalosan sosem volt elérhető hazánkban, így kizárólag a külföldi beszerzése volt lehetséges. Ez a készülék nemhogy az LTE-t, de még a 3G-t sem támogatja (csak az EDGE-et), és csak egyetlen típus van belőle, A1203-as modellszámmal, és normál méretű SIM-kártyát használhatunk vele.

Bővebben: Az első generációs iPhone technikai adatai.

Az első generációs iPhone-ra elérhető legfrissebb iOS-verzió a 3.1.3, ugyanakkor általában már nem fogunk találni az App Store-ban olyan appot, amit le tudnánk tölteni rá. Legtöbb esetben csak az iTunes Library-nkben mentett, az iOS 3.1.3-mal kompatibilis appokat fogjuk tudni telepíteni rá, mert bár az App Store már odaadja az appok régebbi, a készüléken futó iOS-verzióval kompatibilis változatát, azt csak iOS 4.0-val kezdődően teszi meg. Alternatív megoldás lehet az App Store helyett a tört appok használata, amihez jailbreak után még külön kiegészítő telepítése is szükséges, hogy a tört appok települhessenek, ugyanakkor ahogyan az általános tudnivalók közt már szó esett róla, az appok kompatibilitása már kérdéses.

Az iOS 3.1.3-ban még nem volt iCloud, csak MobileMe, viszont ha már rendelkezünk iCloud fiókkal, és így @me.com-os email címmel, akkor alkalmazásspecifikus jelszó használatával az hozzáadható. Megfelelő működést azonban ne várjunk, mert míg az email elérése például működik, addig a névjegyzék, a naptár, a könyvjelzők szinkronizálása, valamint az iPhone keresése nem megy, noha mind bekapcsolható.

A 3.1.3-mal az iMessage sem használható, és jailbreak nélkül még MMS küldése vagy fogadása sem lehetséges rajta.

Ezeken túl nincs magyar nyelv sem, az szintén csak jailbreak után tehető fel a készülékre a Szifon source-ról.

A beépített alkalmazások közül a YouTube már nem működik, Safariból használható, ugyanakkor a Safarinak több weboldal megjelenítésével gondja lehet.

Mindezek mellett a piacon még adott esetben megtalálható, első generációs iPhone-oknak az akkumulátora is általában már elöregedett, tehát napi használatra általában nem érdemes már számolni velük. Az akku cseréje ennél a típusnál meglehetősen körülményes, és forrasztást igényel, már ha egyáltalán lehet találni még hozzá megfelelő akkut.

Szervizelésük a vintage jelleg miatt gyakorlatilag reménytelen az alkatrész beszerzésének nehézségei miatt.

A készülék már nem javasolt mindennapos használatra, inkább csak kuriózumnak való.

iPhone 3G

Az iPhone 3G volt az első iPhone modell, ami Magyarországon is forgalomba került, és a Telekom vette fel elsőként a kínálatába. Az iPhone 3G már támogatja az UMTS/HSDPA-t, és mindkét modellszámú típus (A1324, A1241) használható az összes hazai szolgáltató hálózatán. (Egyes, a kínai piacra szánt készülékek esetén létező korlátozás a ChinaBrick, amivel a készülék Wi-Fi-funkciója kerül letiltásra, de ez a mobilhálózati hozzáférést nem befolyásolja.)

Bővebben: Az iPhone 3G technikai adatai.

Az iPhone 3G-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 4.2.1, ami már tartalmazza a magyar nyelvet is.

A készüléken az App Store már odaadja az adott app készüléken futó iOS-verzióval kompatibilis változatát, már persze csak akkor ugye, ha az appból volt ilyen. Ha egy app eleve nem létezett például az iOS 5.0 előtt, akkor abból nem lesz olyan verzió sem, amit le tudnánk tölteni a 4.2.1-re.

Az iOS 4.2.1-ben nincs még iCloud, de az iCloud fiók alkalmazásspecifikus jelszó használatával hozzáadható. A megfelelő működés azonban kérdéses.

Az iMessage nem használható, mert az még nem része a rendszernek, viszont MMS küldése vagy fogadása lehetséges.

A beépített alkalmazások közül a YouTube nem működik, Safariból használható, ugyanakkor a Safarinak több weboldal megjelenítésével gondja lehet.

A piacon megtalálható iPhone 3G-k akkumulátora már bőven elöregedett, tehát napi használatra új akku nélkül általában már nem érdemes számolni velük. Az akku cseréje ennél a típusnál viszonylag egyszerű, de az alkatrész-ellátottság a készülék életkora miatt kérdéses.

A készülék már nem javasolt mindennapos használatra, a 4.2.1-gyel eléggé lassú tud lenni.

iPhone 3GS

Az iPhone 3GS is csak a 3G-t támogatja. Mindkét modellszámú típus (A1325, A1303) használható az összes hazai szolgáltató hálózatán.

Bővebben: Az iPhone 3GS technikai adatai.

Az iPhone 3GS-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 6.1.6, amiben már nem csak az iCloud, de az iMessage is elérhető. A YouTube és a Google Térképek app az iOS 6 óta már nem része a rendszernek, de az App Store-ból mindkettő esetén letölthető a 6.1.6-tal kompatibilis verzió, vagy használhatjuk a Safarit.

Az akku cseréje ennél a készüléknél is időszerű, de az életkora miatt az alkatrész-ellátottság kérdéses.

Mindennapos használatra csak azoknak lehet opció, akik jóformán tényleg csak telefonálásra használják a készüléket, így az okos funkciói vagy az alkalmazások sem igazán fontosak.

iPhone 4

Az iPhone 4 volt az első típus, amiből már készült CDMA-s változat is. Ebből a készüléktípusból kizárólag az A1332-es modell használható a GSM-rendszerű hálózatokon, így hazánkban is. A SIM-tálca nélküli(!), CDMA-s verzió nem használható mobiltelefonként hazánkban.

Bővebben: Az iPhone 4 technikai adatai.

Az iPhone 4-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 7.1.2.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra csak azoknak lehet opció, akik jóformán tényleg csak telefonálásra használják a készüléket, így az okos funkciói vagy az alkalmazások sem igazán fontosak.

iPhone 4s

Az iPhone 4s-t az Apple világtelefonként alkotta meg, tehát egyetlen modell támogatta a GSM/UMTS és CDMA hálózatokat. Ennél a készüléknél sem kérdés tehát a modellszám. Az iPhone 4s nem támogatja az LTE-t.

Bővebben: Az iPhone 4s technikai adatai.

Az iPhone 4s-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 9.3.6.

A készülékre az Apple jelenleg aláírja az iOS 6.1.3-at, tehát az visszatehető rá – de ebben az esetben gyakorlatilag azokkal a korlátozásokkal kell számolni, amiket az iPhone 3GS esetén is tapasztalhatunk (lásd fentebb).

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még akár alkalmas is, viszont az alkalmazások támogatottsága kérdéses, illetve adott esetben lassabb lehet a készülék.

iPhone 5

Az iPhone 5-ből összesen három típus létezik a hálózatok támogatását tekintve. Az európiai GSM modell az A1429, viszont egyik iPhone 5 sem támogatja a 7-es és 20-as LTE-sávot.

Bővebben: Az iPhone 5 technikai adatai.

Az iPhone 5-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 10.3.4, amire gyakorlatilag bármelyik alkalmazást letölthetjük, amelyiknek nem szükséges az iOS 11.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas lehet, az esetleges lassúságon adott esetben segíthet, ha új akku van benne.

iPhone 5c

Az A1532-es és az A1456-os iPhone 5c típus nem támogatja a 7-es LTE-sávot, ezért itt az A1507-es és az A1529-es modell az, amit érdemes választani. A 20-as sávot az összes iPhone 5c modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone 5c technikai adatai.

Az iPhone 5c-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 10.3.3, tehát erre is gyakorlatilag bármelyik appot letölthetjük, ami nem igényel iOS 11-et.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas, az esetleges lassúságon adott esetben segíthet, ha új akku van benne.

iPhone 5s

Az A1533-as és A1453-as iPhone 5s típus nem támogatja a 7-es LTE-sávot, ezért itt az A1457-es és az A1530-as modell az, amit érdemes választani, ha a szolgáltatónk a 7-es sávot használja, egyéb esetben igazából mindegy. A 20-as sávot az összes iPhone 5s modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone 5s technikai adatai.

Az iPhone 5s-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 12 legutóbbi verziója. Ennek eredményeként csak azokat az appokat tudjuk letölteni rá, amelyek nem igényelnek iOS 13-at, illetve nincs más, speciális követelményük sem.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas, az esetleges lassúságon adott esetben segíthet, ha új akku van benne.

iPhone SE

Az iPhone SE-ből csak az A1723-as modell támogatja a 7-es LTE-sávot. A 20-as sávot az összes iPhone SE modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone SE technikai adatai.

Az iPhone SE-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 15 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően a speciális követelményekkel rendelkező appokon kívül szinte bármelyiket letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas, az esetleges lassúságon segít, ha új akku van benne.

iPhone 6 és iPhone 6 Plus

A magyarországi piacon az A1586-os és A1524-es modell van forgalomban. Az A1585/A1524 modellek támogatnak 4, ritkán használt TDD-sávot is. Ezzel szemben az A1549/A1522 modellek nem támogatják ezeket, ellenben sokszor könnyebb az USA-ban szerződés nélkül, kártyafüggetlenül megvenni őket. A várható élettartalmuk során nem valószínű, hogy sokszor fog hiányozni a TDD-sávok támogatása, hacsak nem a fent említett országokban. A 20-as sávot az összes iPhone 6 és 6 Plus modell támogatja.

Bővebben: Az iPhone 6 technikai adatai és Az iPhone 6 Plus technikai adatai.

Az iPhone 6-ra és 6 Plus-ra elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 12 legutóbbi verziója. Ennek eredményeként csak azokat az appokat tudjuk letölteni rá, amelyek nem igényelnek iOS 13-at, illetve nincs más, speciális követelményük sem.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas, az esetleges lassúságon segít, ha új akku van benne.

iPhone 6s és iPhone 6s Plus

A magyarországi piacon az A1688-as és A1687-es modell van forgalomban. Az egyetlen különbség itt, hogy az A1633/A1634-es modellek támogatják a 30-as LTE-sávot is, de Európában nincs jelenleg használatban a 30-as sáv.

Bővebben: Az iPhone 6s technikai adatai illetve Az iPhone 6s Plus technikai adatai.

Az iPhone 6s-re és 6s Plus-ra elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 15 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően a speciális követelményekkel rendelkező appokon kívül bármelyiket letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra még alkalmas, az esetleges lassúságon segít, ha új akku van benne.

iPhone 7 és iPhone 7 Plus

A magyarországi piacon az A1778-as és az A1784-es modell van forgalomban. Az A1660-as és A1661-es modellek egyetlen különbsége velük szemben az, hogy támogatják a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Bővebben: Az iPhone 7 technikai adatai illetve Az iPhone 7 Plus technikai adatai.

Az iPhone 7-re és 7 Plus-ra elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 15 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően a speciális követelményekkel rendelkező appokon kívül bármelyiket letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra alkalmas, az esetleges lassúságon segít, ha új akku van benne.

iPhone 8 és iPhone 8 Plus

Az A1863-as és A1864-es modellek egyetlen különbsége az A1905-ös és A1897-es modellekkel szemben az, hogy támogatják a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Bővebben: Az iPhone 8 és 8 Plus technikai adatai.

Az iPhone 8-ra és 8 Plus-ra elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik, speciális követelményekkel nem rendelkező, 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone X

A magyarországi piacon az A1901-es modell van forgalomban. Az A1865-ös és A1901-es modellek egyetlen különbsége, hogy az A1865-ös modell támogatja a CDMA-t is – de ez itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

Bővebben: Az iPhone X technikai adatai.

 

Az iPhone X-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone XR

A magyarországi piacon az A1984-es modell van forgalomban, és ugyanez igaz majdnem világszinten is, ez alól csak a japán és kínai modellek a kivételek. A 28-as LTE-sávot egyik iPhone XR modell sem támogatja, de az itthon mindegy.

A japán piacon az A2106-os modell van forgalomban, amely az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatja, valamint nem tiltható le rajta a fotózás hangjelzése.

A kínai piacra az Apple az A2108-as modellt szánja, amely esetén a technikai adatok (kínai) alapján lehetőség lesz két fizikai nano-SIM kártya használatára is – cserébe viszont ezekben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el.

 

Az iPhone XR-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone XS és iPhone XS Max

A magyarországi piacon az A2097-es és A2101-es modell van forgalomban.

Az amerikai piacon ezzel szemben az A1920-as és A1921-es modellek kaphatóak, amelyek nem támogatják a 28-as LTE-sávot, de cserébe elérhető rajtuk az előbbiekből hiányzó 71-es sáv, illetve a CDMA is – viszont ez utóbbi itthon ilyen hálózat hiányában gyakorlatilag lényegtelen.

A japán piacon az A2098-as és A2102-es modellek vannak forgalomban, amelyek az ott használt 11-es, 21-es és 42-es LTE-sávokat is támogatják, valamint nem tiltható le rajtuk a fotózás hangjelzése.

A kínai piacra az Apple az A2100-s iPhone XS és A2104-es iPhone XS Max modelleket szánja, amelyek az amerikai modellek mintájára nem támogatják a 28-as sávot, helyette ott van a 71-es, illetve a CDMA EV-DO Rev. A-n felül még támogatják a TD-SCDMA 1900 (F), 2000 (A) sávokat is, ami szintén lényegtelen, mert hazánkban nincs ilyen. A kínai iPhone XS Max esetén lehetőség van két fizikai nano-SIM kártya használatára is – cserébe viszont ezekben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el (csak a Max modell esetén van erre lehetőség, a sima XS-nél nincs).

 

Az iPhone XS-re és XS Max-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje itt is szükséges.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone 11

A magyarországi piacon az A2221-es modell van forgalomban.

A tengerentúlon A2111-es modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2223-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak ebben a modellben található meg – cserébe viszont ezekben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Az iPhone 11-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje a készülék életkora alapján már szükséges lehet.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone 11 Pro és iPhone 11 Pro Max

A magyarországi piacon az A2215-ös és A2218-as modell van.

A tengerentúlon A2160-as és A2161-es modell kapható, amely nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

A kínai piacra az Apple az A2217-es és A2220-as modellt szánja, a két fizikai nano-SIM csak ezekben a modellekben található meg – cserébe viszont ezekben nincs eSIM, mert az Kínában eleve nem is érhető el. A kínai modell emellett nem támogatja a 11-es, 21-es, 28-as és 32-es LTE-sávokat, de ott van benne a 14-es és 71-es.

Az iPhone 11 Pro-ra és Pro Max-re elérhető legfrissebb iOS-verzió az iOS 16 legutóbbi verziója. Ennek köszönhetően bármelyik 64-bites appot letölthetjük rá.

Az akku cseréje a készülék életkora alapján már szükséges lehet.

Mindennapos használatra korlátozások nélkül alkalmas.

iPhone 12 és újabb modellek

Az eddig felsorolt készülékeknél újabb modellek korlátozások nélkül használhatóak, az akkumulátor cseréje lehet esetleg szükséges, ha a kapacitása már közelít a 80%-hoz.

Legutóbbi frissítés: 2023.04.13.

Olvasd el a hozzászólásokat is

33 Comments

  1. Ez egy kiváló és hasznos cikk! Köszönet érte!????

  2. Köszi a cikket! Viszont ha valaki talál pl egy iPhone 4S-5-5S-t eredeti iOS-el és nem fontosak neki az appok, akkor egy atomstabil telefonja lehet. Max egy akksinak a cseréje ráférhet, de megéri!
    Egyéb kérdés: a 3G anno ugyebár 200 dollárról indult. Ez hûségidôs vagy teljes ár volt?

  3. Hűségidős.

  4. Nekem egy 6s és egy se van itthon,ios 10.3.3 szoftverrel.Akksik tökéletesek,mindenre lehet használni zökkenőmentesen.Szerintem kicsit felületes a jellemzés az i5 től kezdve.Kicsit úgy tűnik,hogy akinek nem i7,vagy újabb készüléke van,annak óriási kompromisszumokat kell kötnie.

  5. Nem is tudtam, hogy a 4S-re visszamegy a 6.1.3.. de hogy hogy még aláírja az Apple? Miért?

  6. Lassan mar az ujak is epp, hogy alig hasznalhatok! A legutobbi 11.2.2-es frissites ota nekem az Iphone 7 es a 2nd gen ipad prom is olyanokat csinal, hogy a hajam tepem(kopasz vagyok)!
    Igen tudom, van akinek semmi baja nincs, de ez nem jelenti azt, hogy a probleme nincs jelen. Tegnap pl le akartam videozni vmit, belemegyek a kamera appba erre csak 4 opcio jelent meg(timelapse, foto, pano, meg negyzet). Ujra kellett inditanom soft resettel az i7-et, hogy magahoz terjen. Ipad pro, szaggatva forgatja el a kepernyot, es a menu kepernyojerol beszelek, nem is a youtuberol ami nekem vasarlas ota szaggatva forog el, de azt az appnak irom a szamlajara. 7 ev android hasznalat es idegbaj utan nem ezert valtottam ios-re. :S Remelem nagyon hamar osszekapjak magukat es kidobnak egy mukodo frissitest!

  7. Hali!
    Én egy 4s használok iOS 6.1.3 rendszerrel …telefonálásra és zenehallgatásra tökéletesen megfelel!email ezni és navigalni is simán használható ….Van egy 7 plus is,de ez sokszor praktikusabb;)

  8. Ez egy kicsit “megütötte” a szememet:
    “Az iPhone 3GS-re elérhető legfrissebb iOS-verzió a 6.1.6, …..
    …. A Viber gond nélkül működik.”

    Ez biztosan így van? Eddig úgy olvastam, hogy csak iOS 7 felett működik rendesen és tud kapcsolódni a szerverrel.

    Egy 4S miatt kérdezem, mert a használója csak telefonál meg Viberezik…
    Eddig úgy tudtam iOS6-al ez nem lehetséges.

    meg tudja ezt cáfolni/erősíteni valaki?

    előre is köszönöm!

  9. @Roland Réti: az előbb még nem láttam a hsz-ed 🙂
    Viber megoldható? Előre is kössz!

  10. @Wajk: igen, gond nélkül működik, szülők nálam pont ezt használják, üzenetküldés és hívás is megy. ha nem működne, nem lenne a cikkben. 😉

  11. @Jadeye: köszi, csak gondoltam inkább kérdezek egy rövidet, mielőtt visszaállítok mindent aztán derül hogy mégsem. És esetleg elírás. 🙂

    Köszönöm szépen a megerősítést…

  12. @Wajk: viszont a 3GS-en ugye 6.1.6 van, amin ők használják, a 4s-re meg 6.1.3-at tudsz visszatenni. de várhatóan azzal is menni fog.

  13. Nekem van egy még működő 3GS-em, amit időnként feltöltök.
    A legújabb szoftver van rajta, és ami fontos, hogy nem támogatja a két lépcsős azonosítást.
    Így ezt ki kell kapcsolni, ha bármilyen alkalmazást szeretnénk telepíteni rá.

  14. @mremil: gond nélkül használható ilyenkor is a kétlépcsős, nem kell kikapcsolni: az első bejelentkezéskor beírod a rendes jelszót, amire feldobja az üzenetet, hogy a kétlépcsős miatt írd be a jelszót és rögtön azután a 6 számjegyes kódot, ami a másik készülékeden megjelent, tehát “jelszó123456” formában. vagy készíts neki alkalmazásspecifikus jelszót.

  15. @lalamper: hogyan lehet vissza tenni az ios6.1.3 az i4s-re?

  16. @B.Bendeguz: linkelve van fent az erről szóló cikk a downgrade részben. ha nem olvastad végig ezt a cikket, inkább ne kezdj bele a downgrade-be sem, magadat kíméled meg a problémáktól.

  17. @Jadeye: ha vissza tehető az ios 6.1.3 akkor elviszem valahova ahol értenek hozzá.

  18. @B.Bendeguz: nincsen ha, visszatehető, másképp nem lenne ez leírva a cikkben.

  19. 1. Miert akarja mindenki visszatenni a 6.1.3-at a 4s-re?
    2. Jailbreakelt telora eleg egy gyari szoftveres reset, hogy utana felrakjam az eredeti 9.3.5-ot (vagy a 6-ost, ha meggyoztok rola miert jobb)?

  20. 4S-en 6.1.3-mal megy a Viber, viszont a videóhívás nem és iOS 7-en sem megy a videó. Kifagy tőle az egész telefon.
    @Csinom: Azért, mert a 4S-t teljesen használhatatlanná tette az iOS 9 és 6-tal atom gyors és stabil lesz újra. Pár app nem fog menni rajta, de cserébe egy olyan telefont kapsz, ami olyan gyors, mint az X, csak 10-ed annyiba.

  21. Szerintem érdemesebb a 4s-re felrakni az ios 8-at, nem az ios 6-ot, mivel akkor jó a videóhívás is meg sokkal több app telepíthető. Valamivel gyorsabb is mint az ios 9.
    Felrakni egyszerű. Mivel ios 6-ról közvetlenül nem lehet OTA-n frissíteni ios 9-re, ezért ha a telefonon frissítünk downgrade után, akkor elöszőr az ios 8-at teszi fel.
    Bár a sebesség jóval elmarad az ios 6-tól.

  22. @Jadeye meddig lesz még aláírva az iOS 6.1.3 az iPhone 4S-re?

  23. Pl. milyen appok?

  24. @istvans756: nem tudom. elvileg azért írja alá az Apple, mert nagyon régi iOS-verzióról nem lehet OTA frissíteni 9.3.5-re, tehát emiatt elvileg így maradhat.

    @Csinom: ezeket nem lehet felsorolni. gyakorlatilag bármi, aminek minimum iOS 7 kell, vagy egyszerűen a szerver oldal utasítja el a régi appot (mint például Facebook vagy Messenger).

  25. @Jadeye: köszi! esetleg azt tudod hogy mióta írja alá?

  26. Próbáltam az oldalról letölteni 4S-hez a 6.1.3-at, ki is választhattam, de a letöltési linken már iPhone4,1_9.3.4_13G35_Restore.ipsw-t irt. Ez nem tudjátok miért lehet?
    Köszi

  27. iOS 9-en írt notesok korábbi oprendszer verziókban egyáltalán nem elérhetők. Emiatt sem éri meg nekem visszatenni valami régire.

  28. én pont most agyalok, hogy szifon legyen megint, vagy egy mate 10 pro. Akku idő fontos, egy akkus tokkal még a 8-as pariban lehet a mate 10 proval, a 8-as Plus kevesebb lenne, de a 2 giga már aggaszt, hogy jelenleg is néha kevés, a jövőben pedig szinte biztosan hiányozna legalább az az 1 ami a Plus készülékekben van.

  29. Van a családban egy sima iPhone 5 és egy iPhone SE 32 Gb az i5-ben fél éve cseréltettem aksit, kb 2 napot bír. Igaz mi csak telefonálásra, e-mail olvasásra és iMessage-re használjuk a telót, minden másra ott a Mac, iPad.


Add a Comment