fbpx Skip to content

Nem újdonság, hogy június 15-től már nem léphetünk be az iCloud, avagy az Apple ID fiókunk jelszavával az alkalmazásokba, szolgáltatásokba. Alkalmazásspecifikus jelszót kell létrehozni.

Nem fogadja el az Apple ID jelszavamat. Alkalmazásspecifikus jelszó létrehozása az Apple ID alatt

Ilyen például az Outlook, mely támogatja ugyan az iCloudot, de mostantól alkalmazásspecifikus jelszóra van szükség a használatához. Ebben a cikkben leírjuk, hogy hogyan készíthető ilyen, és mit is jelent ez.

Az első és legfontosabb, hogy június 15-én minden olyan alkalmazás, vagy szolgáltatás, ami az Apple ID, avagy iCloud jelszót használja, nem fog működni. Nem fogadja majd el a jelszavunkat. Ekkor lehet, hogy ki is írja, hogy alkalmazásspecifikus jelszóra van szükség, de az is lehet, hogy csak pusztán nem fogja elfogadni, ami probléma, mert ilyenkor sokszor pánikba esünk, pedig erre nincs semmi szükség!

Az alkalmazásspecifikus jelszó lehetővé teszi a biztonságos bejelentkezést a fiókba, amikor olyan alkalmazást használ, amely natív módon nem támogatja a kétlépcsős ellenőrzést vagy a kétlépéses hitelesítést. – Apple.hu

Ezentúl nem fogunk tudni belépni a már megszokott Apple jelszavunkkal az alkalmazásokba, szolgáltatásokba. Ez egy biztonsági lépés az Apple részéről, innentől minden olyan alkalmazáshoz, szolgáltatáshoz specifikus jelszó kell, ami nem az Apple által készített app, vagy szolgáltatás.

A kétlépéses hitelesítés bekapcsolása az Apple ID-nk esetén.

 A kétlépéses hitelesítés bekapcsolása az Apple ID-nk esetén

Az alkalmazásspecifikus jelszavakhoz kétlépéses azonosítás is szükséges, amit Apple ID oldalon tudunk bekapcsolni, vagy az iPhone-on az iCloud beállítások alatt. Erről korábban már írtunk, így ha még nem kapcsoltuk be, érdemes ezt a cikket elolvasni: Gyakori kérdések: váltás kétlépcsős (two-step) ellenőrzésről kétlépéses (two-factor) hitelesítésre vagy Apple ID: miért fontos a kétlépéses hitelesítés bekapcsolása?

Alkalmazásspecifikus jelszó létrehozása az Apple ID alatt

Ehhez lépjünk be a http://appleid.apple.com oldalon az Apple ID-nkkal, majd a Biztonság rész mellett nyomjunk a jobb sarkában található gombra.

Alkalmazásspecifikus jelszó létrehozása az Apple ID alatt

Kattintsunk rá a menüpontra majd pedig hozzunk létre egy jelszót. Ezzel használhatjuk már az alkalmazást, szolgáltatást, ahol nem fogadja el a jelszavunkat.

Alkalmazásspecifikus jelszó létrehozása az Apple ID alatt

Sajnos egy átlagos felhasználó számára egyáltalán nem egyszerű ezeknek a bekapcsolása, de nagyon fontos biztonsági szempont. Ugyan ez csak akkor fontos, ha harmadik fél által készített szolgáltatást, alkalmazást használunk, de ettől függetlenül érdemes a biztonságunk érdekében a fentieket használni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment