iTunes 12.6.3 – ha hiányzik az App Store és az appok szinkronizálása

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Amikor az Apple szeptember 15-én kiadta az iTunes 12.7-es verzióját, a cég gyakorlatilag az egyik kezével adott, a másikkal pedig elvett: az iOS 11 támogatásának hozzáadása mellett ugyanis kivették az iTunes-ból többek között az iOS-es App Store böngészhetőségét az appok letöltésével és készülékre telepítésével együtt.

Borítókép: iTunes, rajta értesítéssel, melynek szövege: 'Az iTunes (12.7) új verziója érhető el. Szeretné most letölteni?'

És noha már a megjelenésről szóló cikkben is leírtuk, hogyan lehet visszatenni az iTunes korábbi verzióját, annak két mellékhatása is volt adott esetben: az első az iOS 11-gyel való kompatibilitás problémája, a másik pedig hogy általában egyszerűbb volt teljesen új Library-vel kezdeni, hacsak nem volt mentésünk a 12.7 előtti verzióról. Áthidaló megoldásként az Apple időközben elérhetővé tette az iTunes 12.6.3-as verzióját azon üzleti felhasználók számára, akik továbbra is a számítógépen keresztül szinkronizálják az appokat a készülékeikre, de persze ezt mi is használhatjuk.

Mit kell tudni az iTunes 12.6.3-ról?

Noha az iTunes 12.6.3-as verzióját az Apple egyébként az üzleti felhasználóknak szánja, gyakorlatilag mégis bárki által letölthető és használható, akinek szüksége van például az appok számítógépről való telepíthetőségére – és mellette az iOS 11 támogatására. Ez egy fokkal jobb megoldás tehát, mint a korábbi, 12.6.2-es verziót visszatenni, mert abban a rendes iOS 11-es támogatás még nincsen benne.

Letöltés

Ha szeretnénk visszakapni az iTunes-ba az iOS-es App Store-t és az appok számítógépről való szinkronizálását is többek között, akkor nem kell mást tennünk, mint az Apple vonatkozó támogatási dokumentumából letölteni, majd telepíteni az iTunes 12.6.3-as verzióját:

Az iTunes 12.6.3 telepítőjének nyitóképe

Fontos tudnivalók

Fontos kiemelni, hogy noha ez a verzió gond nélkül telepíthető akkor is, ha már frissítettünk a 12.7-es verzióra, de ha azt elindítottuk, és így frissült a Library-nk, akkor a 12.6.3-as verzió elindítása előtt vissza kell állítanunk a Library-nk 12.7 előtti verzióját, vagy újat kell létrehoznunk helyette. Ez azért van, mert a 12.6.3-as verzió nem hajlandó kezelni a 12.7-es Library-t.

Ha mégis megpróbáljuk elindítani, akkor csak hibaüzenetet kapunk:

Hibaüzenet képe, amelynek szövege: 'A(z) "iTunes Library.itl" fájl nem olvasható, mert az iTunes egy újabb verziója által lett létrehozva. Szeretné most letölteni az iTunes alkalmazást?'

Az iTunes 12.6.3-as verziójának telepítése után nem kapunk majd értesítést, ha esetleg újabb iTunes-verzió jelent volna meg. Ha ezek után frissíteni szeretnénk erre az újabb verzióra, akkor ahhoz az apple.com/itunes oldalról le kell majd töltenünk a legfrissebb telepítőt: Az iTunes frissítése a legújabb verzióra.

Ezek még érdekelhetnek:


Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!