fbpx Skip to content

Korábban is írtunk már, hogy néhány iPhone 6s készülékben hibás lehet az akkumulátor, és emiatt váratlanul kikapcsolhat az iPhone. Erre az Apple csereprogramot is hirdetett, ahol te is ellenőrizheted, hogy a készüléked beleesik-e abba a szériába. Illetve Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat iPhone-unk, iPadünk vagy iPod touch-unk 2017 december 2-től?

Időközben azonban kiderült, hogy ez nem csak hardveres, hanem szoftveres hiba is lehet. Erről egyébként az Apple elég szűkszavúan nyilatkozott a legutóbbi frissítésben, azonban most már kijelentették, hogy 80%-kal csökkent a regisztrált váratlan kikapcsolások száma az iPhone 6s készülékek esetén. iPhone 6-nál ez a szám 70%, ami azt jelenti, hogy a maradék tényleg már hardver hiba.

Amennyiben váratlanul kikapcsol az iPhone készüléked, érdemes megnézni, hogy a legfrissebb szoftver van-e fent rajta, illetve ellenőrizni, hogy iPhone 6s esetén beleesik-e a hibás akkumulátorok közé a sajátunk. Amennyiben nem esik bele, akkor is érdemes elvinni az Apple-höz garancia időn belül. Ha pedig már nem garanciális a készülékünk és a szoftver frissítés sem segített, akkor érdemes cseréltetni az akkumulátort, ez megoldhatja a problémát.

Régebbi készülékek esetén nagyobb a valószínűsége annak, hogy tényleg hibás az akkumulátor és nem szoftveres problémáról van szó. Így ott is érdemes felkeresni a szervizpartnerünket és kicseréltetni az akkumulátort.

A TechCrunch-nak tett nyilatkozatban a fenti számok mellett azt is elmondta az Apple, hogy most már újraindul majd a készülék, ha hibás az akkumulátor és ezentúl nem kell töltőre dugni, ami rendkívül idegesítő volt.

Az Apple.hu oldalon egyébként bővebben olvashatunk arról, hogy hogyan javítsunk az akkumulátoron. Érdemes ide kattintani és elolvasni a tudnivalókat. Az iOS 10.2.1 óta pedig, ha hibás az akkumulátorunk, vagy cserére szorul, akkor a rendszer ezt ki is írja a Beállítások, Akkumulátor menüpontban felül.

Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től?

A hiba kiküszöbölhető a helyi értesítések kikapcsolásával, illetve a dátum december 1-re visszaállításával, majd ezután az időközben megjelent iOS 11.2 telepítésével. Nézzük részletesen, mit lehet tenni, ehhez kattints ide: Mit tehetünk, ha váratlanul újraindulgat a készülékünk december 2-től?

Olvasd el a hozzászólásokat is

3 Comments

  1. Az nem lehet, hogy azért csökkent a váratlan kikapcsolódások száma, mert már nincsen mínusz hőmérséklet? Mármint voltak extrém esetek, amihol plusz 4 foknál is kikapcsolt, de a többség akkor is mínusznál tapasztalhatta ezt.

    Voltam múltkor hivatalos Apple boltban, iPhone 6s-em csere programba esik a serial alapján, amit meg is erősítettek, de az iOS-em beta mivolta miatt nem voltak hajlandóak végrehajtani a cserét.
    A) másnak is volt ilyen gondja? ez egy bevett gyakorlat? hol kellett volna erről olvasnom?
    B) vigyázat! beta iOS-el nincs hivatalos szervíz!

  2. @gurgox: béta iOS-t semeddig nem tart visszatenni a hivatalos verzióra. a béta verzióra való hivatkozással való elutasítás egyébként marhaság, főleg amióta van nyilvános béta is, amit bárki feltehet, ugyanakkor adott esetben problémázhatnak rajta.

  3. Nekem pár napja kb + 8’C mellett kapcsolt ki…
    iPhone 6s, és a hivatalos csere programban nem volt érintett :-/


Add a Comment