fbpx Skip to content

Az Apple tegnap este nem csak az új iPad Air, iPad Pro modelleket és az Apple Pencil Pro-t mutatta be, de elérhetővé tette az iOS 17.5, iPadOS 17.5, watchOS 10.5 és tvOS 17.5 RC-jét, a visionOS 1.2-nél pedig az ötödik bétát, és jött még RC az iOS / iPadOS 16.7.8 (20H343) esetén is. A macOS 14.5-höz ugyanakkor cikkünk közzétételéig sem szolgált újabb builddel a cég.

Ezeknek a frissítéseknek a megjelenése a május 13-ával kezdődő héten várható, ha az Apple tartja a 7 napos periódust, akkor május 14-én, magyar idő szerint este 7 órakor.

iOS 17.5 RC

Az új build verziószáma 21F79.

Ez a béta a hírek szerint már a beta 3 óta magában foglalja a lehetőséget arra, hogy az EU-ban a fejlesztők a saját weboldalukról is letölthetővé tegyék az alkalmazásaikat az App Store helyett – viszont jelenleg még nincsenek sehol ilyen appok, ráadásul erre csak azok a fejlesztők jogosultak, akiknek az alkalmazását az elmúlt évben legalább 1 millió alkalommal letöltötték az EU-n belül. Tehát továbbra sem kell attól tartani, hogy mostantól aztán majd bárki közzéteheti az alkalmazását bárhol, és ez kockázatot jelent majd.

Erről a változásról részletesen írtunk ebben a cikkünkben: Változtat az Apple: az EU-ban egyes fejlesztők weboldaláról is letölthetünk majd appokat.

Az iPhone esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

iPadOS 17.5 RC

Az új build verziószáma 21F79.

Az iPad esetén a Beállítások appban az Általános > Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

watchOS 10.5 RC 2

Az új build verziószáma eredetileg 21T575 volt, de az Apple ma frissítette, és kiadott egy második RC-t, aminél a build már 21T576.

Az Apple Watch esetén az iPhone-on a Watch appban a Szoftverfrissítés menüpont alatt megjelenő Bétafrissítések opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

tvOS 17.5 RC

Az új build verziószáma 21L569.

Az Apple TV esetén a Beállításokban a Rendszer > Szoftverfrissítések alatt megjelenő Bétafrissítések letöltése opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

visionOS 1.2 beta 5

Az új build verziószáma 21O5587a.

A Vision Pro esetén a Beállításokban a Rendszer > Szoftverfrissítések alatt megjelenő Bétafrissítések letöltése opcióban választhatjuk ki a kívánt bétát.

Kérdésem van!

Mivel mindig sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van a beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 17 béta: a leggyakrabban feltett kérdések – újdonságok, megjelenés ideje, letöltés.

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 17-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 17-ről szólóakat itt, a watchOS 10-ről szólókat meg itt, a tvOS 17-ről készülteket itt, a visionOS 1-ről itt, a macOS 14 kapcsán pedig itt olvashatsz.

[newsletter_signup_form id=11]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok