fbpx Skip to content

Karácsonyra többen is kaphattak iPhone-t, iPod Touch-ot, vagy iPad-et, és ilyenkor rengeteg kérdés fel szokott merülni, főleg, ha még korábban nem használtunk ilyen készüléket. Így ebben a cikkben összeszedtük azokat az információkat, amit hasznosnak tartunk az újdonsült tulajdonosok számára. Mondhatni, ezek a kötelező alapok, amit minden tulajdonosnak érdemes elolvasni, mielőtt “belakná” a készülékét.

Adatok és tartalmak szinkronizálása: iTunes

Az első, és legfontosabb dolog talán az iTunes, ugyanis az adatok készülékre szinkronizálásához alapértelmezetten ez szükséges. Persze ha valaki nem tudja megszokni az iTunes-t, akkor lehet küzdeni többféle külső szoftverrel, de sokszor ezek a szoftverek nem nyújtják azt a funkcionalitást, amit az iTunes segítségével elérhetünk.

Az iTunes segít nekünk abban, hogy a készülékkel szinkronizálhassuk a névjegyzékünket, a naptárunkat, az email-fiókjainkat, a böngészőnk könyvjelzőit, a jegyzeteinket, és az iTunes Library-nkben található különféle tartalmakat (alkalmazások, csengőhangok, zenék, videók/filmek, podcast-ek, könyvek, vagy fotók).

Az iTunes felismeri az adott tartalmakat, és nem enged olyan formátumú fájlokat a Library-be importálni, amit a készülék utána nem tudna lejátszani. Így például DivX-es filmeket közvetlenül nem fogunk tudni a készülékre szinkronizálni és azon lejátszani, ahhoz külső (általában fizetős) alkalmazás kell, amihez viszont az iTunes fájlmegosztás funkciójával tudjuk a fájlokat felmásolni.

Az iTunes ingyenesen tölthető le az Apple oldaláról: iTunes letöltése

Alkalmazások és tartalmak letöltése: Apple ID

Az Apple ID egy felhasználónév, amit az Apple szolgáltatásainak igénybe vételéhez használhatunk: többek között vásárolhatunk vele az iTunes Store és az Apple Online Store áruházban, bejelentkezhetünk az iChat vagy a iCloud szolgáltatásba, előjegyeztethetünk egy terméket valamelyik Apple Store üzletben, valamint igénybe vehetjük vele az Apple.com támogatási lehetőségeit.

Ha tehát tartalmakat szeretnénk letölteni az iTunes Store-ból, vagy alkalmazásokat telepítenénk a készülékre az App Store-ból (vagy a Mac számítógépünkre a Mac App Store-ból), ahhoz iTunes Store account, illetve az új elnevezés eredményeképp Apple ID szükséges. Az accountunk lehet ingyenes (bankkártya nélküli), de ekkor alapesetben nem tudunk fizetős tartalmakat letölteni, vagy beállíthatunk bankkártyát is, ilyenkor a megadott folyószámla-egyenleg terhére vásárolhatunk a Store kínálatából.

Az alábbi cikkben arról lesz szó, hogy hogyan kell új Apple ID-t létrehozni, mind számítógépen, mind iOS-t futató eszközön, mi a lényeges különbség a bankkártya nélküli és a bankkártyát is tartalmazó account között, valamint hogy magyar vagy amerikai accountot érdemes-e létrehozni, és miért, és nem utolsó sorban az esetleges korlátozásokról vagy hibaüzenetekről: Gyakori kérdések: iTunes Store account-ok (Apple ID)

Készülék szoftverfrissítése vagy visszaállítása: update vagy restore

Újdonsült tulajdonosként sokan nem tudják, mi a különbség a készülék szoftverének frissítése (update), vagy annak alaphelyzetbe állítása (restore) között. Ugyanígy gondot jelenthet első alkalommal ezek bármelyikének a végrehajtása, noha egyáltalán nem nehéz, mert az iTunes pár kattintás után mindent automatikusan megcsinál. Ebben a cikkben ezekről találhatunk részletes információkat: Gyakori kérdések: update vagy restore iTunes-ban

Költözés régi készülékről az újra

Amennyiben a készülékünk nem jailbreakelt, úgy egyszerű a dolgunk: csak készítsünk róla iTunes-ban egy backupot, majd azt állítsuk vissza az új készülékre. Ezzel minden beállításunk és minden személyes adatunk (névjegyzék, üzenetek, naptár, stb.), és minden telepített alkalmazásunk és azok adatai is átkerülnek az új készülékre.

Ám ha jailbreakelt az adott eszköz, az arról készült backup visszaállítása nem javasolt. Ebben az esetben az adatokat mentsük és állítsuk vissza manuálisan. Erről itt írtunk részletesen: Hogyan mentsük az adatainkat manuálisan?

Hasonlóképp ha a régi készülékünk jailbreakelt, viszont az új nem jailbreakelt (vagy jelenleg nem is jailbreakelhető), úgy a régi készülékről készült backup visszaállítása szintén nem ajánlott, mert ebben az esetben még inkább felléphetnek problémák. Persze ha másképp nem lehetséges az adatok átvitele, akkor használhatjuk az iTunes-szal készült backup visszaállítását, de ha problémákat tapasztalunk, egy restore lehet szükséges.

Frissítés – erre jelenthet megoldást a következő cikk, amelyben épp egy jailbreakelt készülékről egy nem jailbreakeltre való költöztetés menetést írjuk le, csak a megfelelő adatok átvitelével: iBackupBot: szerkesszünk iOS-backupot!

Jailbreak

Figyelem! Aki újdonsült tulajdonos, és nem ért hozzá, annak nem javasoljuk, hogy nekiálljon a jailbreaknek, inkább kérje tapasztaltabbak segítségét!

A következő, leggyakrabban feltett kérdés mindig a jailbreakre vonatkozik. A jailbreak segítségével a készülékre olyan alkalmazásokat vagy kiegészítéseket is telepíthetünk, ami az App Store-ban az Apple korlátozásai miatt nem jelenhet meg. Az iOS5 óta a jailbreak jelentősége is folyamatosan változik, mert noha rengeteg olyan funkciót tartalmaz már az iOS, amit korábban csak jailbreak segítségével lehetett megoldani, mindig van még hová továbbfejlődni.

A jailbreak lehet tethered, ebben az esetben a készüléket annak újraindítása után csak számítógép segítségével lehet rávenni arra, hogy betöltse az iOS-t. Lehet semi-tethered, ebben az esetben az iOS betölt ugyan, de jailbreak nélkül, és a jailbreak miatt egyes alkalmazások (például a Mail, Safari) nem működnek. És lehet untethered, amikor nincs semmi korlátozás, a készülék ugyanúgy kapcsolható ki vagy be, mintha nem is lenne jailbreakelve, viszont működnek a jailbreakes kiegészítések is.

Az iOS5 esetén jelenleg a következők érvényesek a jailbreak kapcsán (noha ez akár napokon belül is megváltozhat, és akár az összes készüléktípus esetén elérhetővé válhat az untethered jailbreak is):

  • untethered jailbreak: jelenleg kizárólag a régi iBoot-os iPhone 3GS esetén érhető csak el
  • semi-tethered jailbreak: feltételei vannak, részletek a fentebb is linkelt “Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?” cikkben, az összes többi eszközön elérhető (kivétel: iPhone 4S, iPad 2!)
  • tethered jailbreak: elérhető az új iBoot-os iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1, iPod Touch 3. és 4. generációja esetén
  • iPhone 4S: jelenleg semmilyen jailbreak nem érhető el rá
  • iPad 2: kizárólag iOS 4.3.3 esetén jailbreakelhető, ilyenkor untethered módon, de semmi más esetben nem lehet sehogy
A jailbreakhez külön szoftver kell, használható hozzá például a redsn0w legújabb verziója, de az is csak a fentebb írtaknak megfelelően.
Figyelem: a jailbreak NEM függetlenítés, tehát ettől önmagában még nem fogadja el a szolgáltatófüggő készülék más szolgáltató kártyáját! A függetlenítésről alább.

Függetlenítés

Ha egy adott szolgáltatótól vásároltuk a készüléket, akkor az csak az ahhoz a szolgáltatóhoz tartozó SIM-kártyákat fogja elfogadni (például Vodafone-os telefon csak Vodafone-os kártyát). Az ultrasn0w segítségével az iPhone készülékek bizonyos esetekben szoftveresen függetleníthetőek, így azok más szolgáltató SIM-kártyáit is elfogadják utána, nem csak az eredeti szolgáltatóét, akitől azt vettük. Használatához a készülék megfelelő baseband-verzióval (modem firmware) kell rendelkezzen, továbbá az iOS-t jailbreakelni kell hozzá, majd a Cydiából telepíthető fel az ultrasn0w csomag.

Az ultrasn0w csak a következő basebandekkel működik, semmi mással:

iPhone 3G/3GS esetén:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak:
01.59.00

iPhone 4S esetén jelenleg nincs elérhető szoftveres függetlenítés, a Wi-Fi + 3G-s iPad-ek pedig eleve gyárilag függetlenek.

Az ultrasn0w-ról bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz: Megjelent az ultrasn0w iOS 5.0.1-es kompatibilitási frissítése

Egyéb hasznos cikkek

Összegyűjtöttük pár további cikket is, amik szerintünk még hasznosak lehetnek, és amikkel kapcsolatban legtöbbször kérdés szokott felmerülni:

Ha valami nem tiszta, és egyik cikk sem adott rá választ, azzal kapcsolatban a kérdést itt, vagy például a bal oldali oldalsávban is külön kiemelt Gyakran Ismételt Kérdések cikknél lehet feltenni, és igyekszünk rá mihamarabb válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

54 Comments

  1. Egy kérdésem lenne.Lehet nem olvastam el figyelmesen cikket akkor elnézést.
    Mi teendő akkor ha egyik gépről másikra költözünk.Pl adott egy windows+itunes
    és kapsz 1 macet+itunest.Ugye amikor rádugod és szinkronizálnád akkor egyből fenyegetőleg törölni akar mindent a szeretettt Iphone-ról.Ezt kilehet e kerülni valahogy?pl ilyenkor Itunes fájlok átmásolása gondolom nem játszik.

  2. és miért nem megy az installous?

  3. Erre en sem talaltam megoldast.Nalam mas gond adodott: a paromnak iphone 4-e van,nekem 4S-em de ugyanazzal az Apple ID-vel.Csinaltam egy biztonsagi mentest gepen meg 1 honappal ezelött,es nemreg iClouddal.
    A parom is csinalt,es az összes kontakt atkerult a telojarol az enyemre,persze az enyemek törlödtek..Töröltem az iCloud menteseket,gepröl visszaraktam a kontaktokat,gondoltam csinalok igy egy mentest,es elvileg menti a kontaktokat is..
    de ugyanugy visszakerultek a parom kontaktjai.. Nem ertem az egeszet mert elvileg mentenie kellett volna mindent ami akkor perpill a telon van:S

  4. @W3ber: pedig de. másold át az egész iTunes Music mappát a Mac-en a profilod alá.

    @PepeSk8: ennyi információ alapján szerintem margarin.

    @roLLka: töröld ki az icloud.com oldalon belépve a kontaktokat, kapcsold ki a készüléken az icloudban a kontaktok szinkronizálást, tedd fel rá iTunes-szal őket, majd kapcsold vissza a cloud beállításaiban a kontaktokat. ekkor a tiédet kell felmásolja a cloudba.

    de ha ugyanazt az accountot használjátok, és bekapcsolod mindkettőn az iCloudot, akkor mindkettőn ugyanazok a kontaktok lesznek az iCloud miatt, és hiába törlöd ki az egyiken, a másikról vissza fogja tenni. egy account csak egy telefonon legyen használatban.

  5. @W3ber: Hát itt több dologtól is függünk. Az is megoldás, ha az iTunes fájlokkal, programokkal, zenékkel együtt átmozgatunk. Ilyen ne mac-ről windows-ra vagy fordítva próbáljuk meg, hanem ugye egységes legyen a rendszer. Ne legyen itunes verziószám különbség sem, illetve sok-sok helyről kell összeszedni a fájlokat. Szóval ez egy megoldás, de elég körülményes.

    Ha viszont a szinkronizációnál odafigyelünk, akkor elkerülhetjük a problémákat.

    Infó fül esetén: Ott ugye a névjegyzék, naptár, stb… van minden esetben az egyesítésre kell rányomni.

    Applikáció, fül esetén: Itt ugye ki lehet kerülni, hogy minden programot töröljünk, ha megvásárolt appjaink vannak. Csupán annyit kell tennünk, hogy szinkronizációnál nyugodtan rámegyünk a törlés gombra, majd pedig, ha kéri authorizáljuk az iTunes accountunkat a számítógéphez. Ezután vissza fogja másolni a telefonon lévő app-okat.

    Music, Zene fül esetén: Itt sajnos, ha nem vásárolt zenéink vannak, törlődni fognak azok. Természetesen vannak mac-es windows-os programok amikkel ezeket le, lehet menteni, de az iTunes 100%, hogy törölni fogja.

    Photos, képek fül estén: Teljesen ugyan az mint a music, törli a képeket, ha azok ezen a számítógépen nincsnek meg, de itt is vannak alternatív megoldások a képek megmentésére.

    Remélem tudtam segíteni.

  6. @Jadeye: Köszi szépen.
    @admin: Icloud os synceléssel gondolom képeket meglehet menteni.Ha US accom van Itunes Match is megoldás lehet asszem.Hát alkalamazások,képek az rendben van.(Leszeded simán csalakoztatva mintha kép megjelenítő lenne windowson,vagy felrakod felhőre)
    Hát igen én is erre megoldásra gondoltam hogy zenék ha nincsenek meg leszedem telórol xilisoft pl.aztán behúzom ujra Itunes és felrakom úgy.:) Köszi szépen a segítséget mind2-töknek.:)
    Boldog Karácsonyt!:)
    Ui:Cydia Mac Store lesz egyálltalán?(Mármint volt róla szó csak hogy megis valósul e:?:)

  7. @W3ber: Az iCloud 30 napig tárolja csak a képeidet, de addig 1000 darab a mennyiségi korlát, ha jól emlékszem. Szóval siess. 🙂

    Cydia Mac Store – nincs, de van Cydia áruház, ahol lehet vásárolni programokat.

  8. @Jadeye: :DDD kisötös(Y)
    ez tényleg tetszett:D
    am boccs az OFF-ert de nekem nem tölt bee:||, produkál neked/nektek hasonlót az installous??

  9. @PepeSk8: maga az app tehát elindul, de nem tudsz keresni, stb? mert akkor szerveroldali hiba, és csak várni tudsz, míg megjavul. de ha maga az app sem indul el, akkor ott nálad lesz valami gond.

  10. @Jadeye: keresni stb:((( szóval akkor velük van a baj:(
    köszönöm szépen további szépnapot!

  11. Nem szeretnetek egy “sajat csengohang beallitas, jailbreak nelkul” reszt is megalkotni? Szerintem nem lenne rossz.

  12. @Jadeye: En ugy tudom pl, hogy sima mp3-at nem lehet csak ugy ramasolni… Nekem legalabbis nem engedte bemasolni csak a music reszhez.

  13. Sziasztok!

    Egy kis segítséget szeretnék kérni!
    Engem is meglepett a Jézuska egy Iphone 4S-el! 🙂
    A cikkben azt írjátok, hogy új készülék esetén (nincs jailbreak) elég csinálni egy backup-ot és azt restore-olni az új készülékre.
    Kérdésem csak annyi lenne, hogy ez 3G-ről 4S-re is így működik?
    Még egy kérdés eszembe jutott: A régi 3G-met hogyan lehet teljesen letörölni miután átraktam az új telefonomra az adatokat?

    Köszönöm előre is a válaszokat!

  14. Aha, koszi.

  15. @norbifx: két kérdésed volt:
    “ez 3G-ről 4S-re is így működik”
    nem írtunk korlátozásokról, mert nincsenek, így még akár egy iPhone 2G-ről (iOS 3.1.3) is működik a dolog az iPhone 4S-re.

    “A régi 3G-met hogyan lehet teljesen letörölni miután átraktam az új telefonomra az adatokat”
    a cikkben külön rész van a készülék visszaállításáról (restore). a restore mindent töröl, és a végén set up as new iPhone, és ne állítsd vissza backupból, és akkor nem lesz rajta semmi adatod.

  16. Szuper!

    Nagyon köszönöm a gyors választ!
    Akkor bátran nekiesek az átrakásnak!

    Üdv

  17. És mi van akkor ha a telefonomat manuálisan töltöttem meg zenékkel, tehát nem auto sync?
    Újrahúztam a gépet és most törölni akar mindent a telóról. Így meg ugye felejtős a sync.

  18. @Gomba: ha auto sync lett volna, akkor is le akarna törölni mindent, mert újrahúztad a géped. de például az icopybot le tudja másolni a zenéidet a készülékről vissza a gépedre.

  19. Köszönöm 🙂

  20. @Jadeye: Köszi Jadeye! Megcsinalom mielöbb,es ezentul csak en fogom hasznalni az accommal:)

  21. Van egy olyan észrevételem, hogy ha iphone 4s-t feltöltök 100%-ra, egy idő múlva elkezd merülni… Legalábbis százalékosan azt jelzi, hogy egyre kevesebb töltöttség van rajta, de az ikon azt mutatja, hogy fullon van. Mi szeretne ez lenni valami “energiatakarékosság”?

  22. @Zenwy: intelligens töltés. ugyanis ha folyton töltené, az nem tesz jót az akkunak. így kicsit hagyja merülni, de aztán újból rátölt. nekem most 94%-ot jelez, és nem tölt, de töltőn van este óta, és még nem húztam le róla. ha most lehúznám, majd visszadugnám, akkor viszont nekiállna tölteni.

  23. Ez mindent megmagyaráz… Köszönöm.

  24. Sziasztok!

    Sikerült meglepnem magam egy iPad2-vel, már meglévő iPhone 4 mellé.
    iTunes szinkronizálásnál iPad 2 felrakta a meglévő szifonos progikat, de sajnos a játékok mentett állása nélkül, így kezdhetem elölről őket?! Felajánlotta a visszaállítást, mint iPhone, de ezt nem akartam iPad esetén (egyáltalán szabd ilyet?). Hogyan lehetne a progikban történő változásokat szinkronba hozni a két gépen? iCloud be van kapcsolva, de nem igazán történik semmi!

    Válaszaitokat köszönöm!

  25. Sziasztok!

    Én is megleptem magam egy iPad 2-vel de nem enged app store-ból letölteni programokat 1004-es hibát ír ki meg, hogy próbáljam később. Ja és az új iOS-t sem engedi feltelepíteni. Nem tudjátok mi lehet a baj?

    Előre is köszönöm! 🙂

  26. @roLLka: Esetleg az is segitség lehet számodra, ha a te telódon engedélyezed hogy a cloudba mentese a telszámaidat, míg az asszonyén nem. A Beállítások/iCloud on belül ki tudod kapcsolni. És akkor a cloud többi részét még használhatod. 🙂

  27. @1tucsok: Az ipad, vagy a gépeden az iTunes adja a hibaüzenetet?

  28. Sziasztok!

    A karácsonyi meglepi Iphone 4S és a Telenortól kapott micro SIM kártya nem szeretik egymást. Bekapcsolás után egy ideig működik, majd Érvénytelen SIM és Nincs szolgáltatás. Ha kikapcsolom és újra bekapcsolom, akkor egy darabig megint működik.
    Hiba bejelentésemre eddig sem a Telenor, sem az Apple adott megoldást. Kérem akinek van ötlete, vagy hasonló tapasztalata segítsen.
    Előre is köszönöm !

  29. @kerekagi: menj be a telenorhoz, és mondd meg nekik, hogy mivel iPhone 4S-ed van, azzal tapasztalat szerint csak a teljesen fekete színű, és normál méretű, 128kB-os SIM működik csak megfelelően, amit persze SIM vágóval előtte méretre kell vágni. így szeretnéd, ha adnának egy olyat.

    előtte persze tedd fel az újabb kiadású 5.0.1-et, build 9A406, amiben már frissebb a baseband. ha azzal is csinálja, akkor cseréltesd ki a kártyát 128kB-osra, nekem azzal tökéletesen megy.

  30. @Jadeye: Köszönöm a választ! Ezeken már túl vagyok, bár a Telenor által 128K-s SIM nekem gyanús, mert az egyik oldala fekete, a másik viszont fehér, de amikor emiatt bementem, azt mondták, hogy csak ilyen van. A Sim egyébként már méretre volt vágva, amikor megkaptam.
    Most megírtam nekik, hogyha nem oldják meg a problémámat, akkor felmondom a szolgáltatásukat. Mivel van hűségnyilatkozatom, azt mondták, hogy csak akkor tehetem meg, ha viszek az apple-től egy nyilatkozatot, hogy a készülék hibátlan. Szóval packáznak a megoldás helyett

  31. @kerekagi: hát, ez elég sajnálatos… 🙁 ha semennyire nem segítőkészek, akkor nincs nagyon más, mint fogyasztóvédelem…

    amit te kaptál, az gyárilag microSIM? mert akkor lehet azért nem jó. ami nekem van, az normál méretű volt, én magam vágtam le SIM-vágó eszközzel. a Mammut 1-ben lévő üzletben szerencsére ennél segítőkészebb volt a kollégájuk. nekem a kártya mindkét oldala fekete, nincs vele szerencsére semmi gondom.

  32. Sziasztok,

    tudnátok segíteni abban, hogy az 5.0.1.-ben hogyan tudnám a tethering funkciót előcsalogatni?

    Nem jelenik meg, a notimmal sokat használom és most h. frissítettem eltűnt 🙁

  33. leet hoy nem olastam végig, de töröl minden infot a telorol és vaahova leenti?

  34. lehet hogy nem olvastam végig, de töröl minden infót a telórol és valahova lementi?

  35. Sziasztok ! A következő a problémám. Van egy i4 és egy i3Gs-em mindegyiknek ugyan az a gmail van a kontaktok miatt. Név+tel.szám+képek. Nos a gondom a következő, valamiért egy ideig szépen fel is szinkronizálta mind a két telóra mindent, de mostanában kavarja, képeket csak 1-2db-ot tesz be a nevek mellé, duplázza és hasonlók. Az outlookal is próbáltam de az nekem nem vált be. Javasoljatok már nekem valami jó ötletet, hogy mivel lehet a legjobban szinkronizálni a kontaktokat mindennel együtt mert nem szeretném ha a névjegyzékem elveszne ami igen sok! Illetve hogy a gmailt töröljem mert szar ezek szerint és ha igen mit használjak, már annyit próbálkoztam ezen téren. Segítsetek!!!!! Köszönöm!!!!!

  36. Sziasztok! Trémobilos Iphone 4-em van, 5.1.1 (9B206) verzió és 04.12.01-es baseband. Miként tudom függetleníteni? Szomorúan olvasom, hogy a firm nem jó… Nincs más alternatíva? Köszi

  37. @jaffa212: egyetlen alternatíva a hivatalos, a T-mobile-on keresztül intéztett függetlenítés, aminek feltételei vannak. az ügyfélszolgálat tud pontos tájékoztatást adni az árakról és feltételekről a készülékhez tartozó előfizetés miatt.

  38. Köszi. Sajnálom, hogy csak ez a járható út. 25e-be kerül náluk.

  39. @Jadeye:
    Helló! Esetleg az nem lehetséges, hogy ráteszem a 01.59.00 firmware-t?

  40. @jaffa212: a baseband nem downgrade-elhető.

  41. @Jadeye:
    Ez nagy kár… Azért köszönöm.

  42. @jaffa212:
    Olyasmiről rebesgetnek, hogy gevey sim…
    Lehet megoldás?

  43. @jaffa212: arra a basebandre nem jó a gevey.

  44. Zsír. 😀
    Akkor marad Trés. Ennyi.
    THX

  45. @jaffa212: és elolvastad az általad linkelt cikket? mert az elején ott áll a következő, piros betűkkel: Az Apple bezárta az aktivációs eljárással való függetlenítés lehetőségét. Aki eddig nem tette meg ezt a lépést, sajnos most már nem is tudja.”

  46. @Jadeye:
    Ok, azt hittem csak az aktuális cikkek vannak fent az oldalon.
    Mi a véleményed az online függetlenítő oldalakról? Átverés?
    Az XDA-n találtam egy hirdetést:
    [link eltávolítva]
    Kamu?

  47. @jaffa212: ilyen árban tuti, hogy kamu. átlag $100 környékén kell számolni a hivatalos függetlenítést, ami tényleg működő is, de azok általában nem támogatják a magyar szolgáltatókat. úgyhogy marad a T-mobile-on keresztül intézve, más nincs.

  48. @Jadeye: Nem tudom mennyire lehetséges frissíteni ezt a régi cikket, vagy mennyire tartjátok fontosnak, mert már nagyon elavult infók vannak benne, ami esetenként félretájékoztathat új iDevice felhasználókat…

  49. @arnee: például mire gondolsz? egyedül a jailbreak által támogatott verziók és készülékek esetén van változás.

  50. @Jadeye; A problemat nem sikerult megoldani a gepen szinkronizaltam az 5S es van backup is at szeretnek koltozni egy uj 6S re de uj itunes verziot ker. nekem a legujabb 12.2.2 es van ha ez a legujabb agepem regi. lehet ez a gond valami tanacs.

  51. @Laci65: a legfrissebb iTunes a 12.3.2, tehát tedd fel azt (Windows 7 kell neki minimum, de az egyébként is muszáj már): http://apple.com/itunes

    ha nem legalább Windows 7 van a gépeden, akkor az lesz a szűk keresztmetszet. de akkor használd a költözéshez az iCloud backupot: https://support.apple.com/hu-hu/HT203977

    ha Mac-ed van, akkor lehetőség szerint az OS X-et is frissíteni kell. ha ez sem lehetséges, akkor szintén az iCloud backup marad.


Add a Comment