“Ismét” egyedi csengőhang beállítás

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A cikket email-ben baloohun küldte, és ezúton is köszönjük neki!

ringtone

Sikerült 30mp-nél hosszabb csengőhangot (jelen esetben több mint 3 perc) felraknom a telefonomra (3G).
A következő képpen:

1.  Csengőhang kiválasztása mp3 formátumban.
2.  Az mp3 fájl megvágása, ha csak 1 rész kell a zenéből (mp3DirectCut 2.05)
3.  Az új, vágott zene mentése az asztalra; innen behúzni az Itunes Music Librarybe
4.  Jobb gomb, create AAC version (szokott módon), az új, zeneszámunkkal azonos nevű fájlra bal klikk, Ctrl+C, majd egy másik mappába helyezés
5.  Total Commanderben a kiterjesztés .m4a-ról .m4r-re változtatása
6.  Csatlakozás WinSCP-n keresztül a telefonunkra
7.  Az .m4r fájl bemásolása a /private/var/stash/Ringtones mappába

Ezzel a módszerrel bármilyen hosszú csengőhangot be tudunk másolni telefonunkba, ráadásul nem az Egyedi csengőhangok, hanem a “Gyári”-ak közé kerül.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. audiko és kész annál hosszabb meg minek teljesen igaz bukko ezek olyan hülyeségek szerintem minek ezzel is szenvedni van elég igy is ….nem de
  imádom ezt az oldalt jó hogy vagy nekünk szifon… de ezt a submit commentet kérlek nem magyar oldal ez kicsit ezt gáznak érzem bocs hogy szolok hali

 2. nekem is az egyedieknél vannak a saját cs.hangjaim, amik 35-36mpesek, és szerintem ez a hossz bőven elég. ha ennyi idő alatt nem veszem fel, akkor már amúgy sem fogom. 😀 az meg másik hog negyed annyi helyzet foglal mintha 3 perces cs.hangjaim lennének…

 3. @ baroscharlie: az írásjelekről hallottál már?Kicsit gáz így ide beömlesztened valami íráshoz hasonlító szavakat!Ha kérhetném, kicsit figyelj már oda, hogy érthetően írj!Köszönöm!

 4. http://www.audiko.net
  feltölt-kivág-lement iphone csengőhangként.
  Rákattintasz és már be is rakta a ringtones részlegbe, vagy behúzod a kijelölteket az iTunes-be és szinkronizál.
  Ennyi.
  Sms hang az más tészta. Cydia –>Winterboard + star wars sound pack és ott az R2D2 the best.
  Tavaly óta ezt használom.
  És nem tökölök sem WinSCP sem T-PoT -al sem.
  Az élet így is bonyolult, tegyük egyszerűbbé amit lehet.
  Hajrá szifon !

 5. Viszont ha valaki ébresztőnek akar beállítani 1 csengőhangot akkor gyakran nem elég az a 30 sec én pl reggel 2 percet fetrengek az ágyban és rühellem h nem tudom végighallgatni a számot mer mindíg újrakezdődik :D, úgyhogy köszi a segítséget ez jól jött.

 6. Lehet hogy ez mindenkinél igy van vagy csak velem de engem nagyon idegesít ugyhogy most utána járok: már jó ideje megvan a telefonom és t-mobileal használom, de azt vettem észre hogy nagyon kevés ideig csörög…tehát nem hogy 3percet még a 30 mp-t se éri el és nagyon idegesít, mer sok hívásrol maradtam már le igy! Szóval ha valakinek van valami ötlete akkor ossza meg velem, vagy menjekbe a t-be?? Köszi előre is!

 7. @Fodro: hívd fel a témobilt, és kérd meg, hogy kéremkapcsojjaki a hangpostádat. kell majd az ügyfélazonosító kód, meg a hozzá tartozó jelszó (ami a telefonos ügyintézésekhez kell), vagy személyesen bemész, ha a te neveden van, és úgy.
  a mobilszolgáltatók beállítják gyárilag, h öt kicsengés után kapcsoljon be ez a szar, az átlag júzer meg nem is tudja, hogy van neki ilyen… :\

 8. Csak 1 kérdés:
  mért van az h ez ígymegcsinálom ahogy fönt le van írva,látja a teló meg minden és akkor ráklikk és kibasz a beállításokból és nem történik semmi, azaz nem tudom alkalmazni a csengőt…??????????????????????
  Valaki segítsen,jelen pillanatban az idegrendszeremet mentené meg….

 9. En nyertem, nekem nem is csorog a telefonom XD nektek nincs olyan, h minden jol nez ki, nem tudsz hivni, es teged sem tudnak. Naponta tobbszor elofordul, aztan egyszer csak jo lesz. Vki?

 10. Megvan!!!!!
  Mindent jól csináltam, de a csengő neve nem lehet túl hosszú.
  Az előbb próbáltam kiválasztani de kidobott a beállításokból, lerövidítettem a nevét kb. 5 karakterre és most kifogástalanul működik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most nagyon büszke vagyok magamra!!! :)))

 11. Sziasztok!

  Egy kis segitséget szeretnék kérni töletek! keresek egy csengöhangot de nem találom. amikor a telefonod egy hangszóró közelében van elkezd bugó hangot adni 🙂 mikor hivásod érkezik és ezt a hangot szeretném csengöhangnak berakni:)
  valakinek megvan esetleg? a válaszokat elöre is köszönöm

 12. Csak annyit szeretnék hozzáfűzni ehhez a posthoz, hogy az .mp3 vágásához nem kell külön programot használni, mert az iTunes-ban ki lehet választani, hogy mettől meddig (perc, másodperc) konvertálja az AAC fájlt.

 13. @iTrash: jah és a Ringtones mappába való másoláskor fogjátok tudni használni -/private/var/stash/ringtones.***** – legalábbis nekem mert 43 sec, szóval hosszabb az átlagosnál

  = )

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!