SMS jelző hang cseréje.

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

SMS jelző hang cseréje.

MAC alá egy program ami segítség lehet: http://www.nch.com.au/components/switchmac.zip
Win alá sajna nem tudok.

1. Kiválasztod a forrás hangot és átkonvertálod a fenti programmal .aiff formátumra.
2. SSH-val belépsz és kitallozod a  /System/Library/Audio/UISounds  könyvtárat.

3. Meg keresed az sms-received.caf, ahol a $ jel helyén 1, 2, 3, 4, 5 vagy 6 lesz.
4. Az 1-es pontban készített fájlt átnevezed egy az egyben valamelyikre a 3 pontból. Nálam ez sms-received6.caf lett. ( Figyelj oda hogy az átnevezés tökéletes legyen, azaz a kiterjesztés ne maradjon ilyen: sms-received6.caf.aiff).
5. Az átnevezett fájl-al felül íratod a 2-3 pontban kitallozott fájlt.
6. Újra idítod az iPhone-t.
7. Beállításokban átálítod arra amelyiket felül írattad.

Itt egy lista melyik fájl melyikhez tartozik.
sms-received1.caf -> Tri-tone
sms-received2.caf -> Chime
sms-received3.caf -> Glass
sms-received4.caf -> Horn
sms-received5.caf -> Bell
sms-received6.caf -> Electronic

Kellemes szórakozást hozzá!

( Köszönjük a leírást! )

Kategória: Egyéb

 1. Win alatt nekem a wavepad egész jól működött.A kiválasztott hangot megnyestem,aztán mentés másként és a lehetőségek között ott van a .aif/.aiff.
  Én már 1.1.4-en lecseréltem párat a hangok közül.Az üveghez van egy komoly üvegtörés effektem,a kürtnél pedig a Világok harcából a tripodok “trombitálása” van berakva.
  Csak jó lenne kiokoskodni egy módot arra,hogy ne csak a 6 gyári hang legyen felülírható…

 2. Custom ringtone-al multkor nagyon elcsesztem valamit, Beakadt a csenges, majd az mp3-ak is. Randomban felbehagyta a szamokat, holott szamolta a masodperceket kozben.. egy restore hozta helyre.

 3. iTunes is átkonvertálja aiff-ba az mp3at(legalábbis én csak azzal próbáltam)! Mindössze annyit kell tenni h: itunes – edit – preferences – general fülön import settings és ott be kell állítani az aiff encodert! ezután már bármit amit beraktál számot az itunesba jobbklikk és create aiff version, amit miután elkészített 1szerűen csak kihúzod monjduk az asztalra és készis!

 4. OFF. / vagy nem?!/ Ilyesztő dolog történt ma. Otp átutalást csináltam , jött a szokásos sms,/jelzőhang a tegnap készített saját hang/ meg se néztem mindjárt, később akarom bekapcsolni a telot,semmi, nyomkodok mindent nem reagált. Feltettem töltőre /90% töltöttség volt/
  ekkor feléledt majd a kioldás után elfehéredett a kép , kis kattanás és megjelent az alma jel. Kb 4 percig semmi aztán rezgés és feléledt….Vajon mi a sz.r lehetett????

 5. Cyberbird:
  Én megjelöltem a forrást az E-mail-ben amit küldtem a cikkel. (amugy valóban itt is megtalálható valahol…) Nem én fedeztem fel a “spanyol viaszt” 🙂 (sajnos 🙂 ) csak befordítottam azoknak akiknek így könnyebb.

 6. clooney (vagy más aki tud segíteni): az “http://audiko.net/”-en hogyan csinálsz SMS jelző hangot? csengőhangot már sikerült, igaz csak 30mp-et, de tovább úgy sem csörget senki.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!