fbpx Skip to content

Frissítés: redsn0w 0.9.9b9d

Ez a verzió két hibát javít.

Az első, amit a régi iBoot-os iPhone 3GS tulajdonosok tapasztalhattak, hogy a számukra untethered jailbreak mégsem untethered. Ezt javították, így ha már lefuttattad a tegnapi verziót, most ezt újból megteheted, csak előtte tallózd be mindenképp az 5.0.1-es IPSW-t hogy újból létrehozza a jailbreakhez szükséges fájlokat, és szedd ki a pipát a Cydia elől.

A másik hibát még a 0.9.9b9c verzióban javították, ami Windows felhasználóknál jelentkezett a redsn0w frissítéskeresése miatt. Így ha a redsn0w hibával indult, akkor ez az új verzió már megoldotta azt is.

Letöltési linkek:

***

Mindenkit kérünk, hogy gondosan olvassa végig az alábbi cikkben foglaltakat, és mérlegelje az esetleges kockázatokat, mielőtt belevágna. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az iPhone Dev Team kiadta a redsn0w legújabb verzióját. Ez nem új jailbreak, tehát a régi iBoot-os 3GS-ek kivételével továbbra is csak tethered jailbreakre képes az iOS5 esetén. Ez alól kivétel az iPad 2, mert abban az esetben csak 4.3.3 esetén van elérhető, és egyébként untethered jailbreak, semmi más esetben nem lehet jelenleg jailbreakelni. És továbbra is kivétel még az iPhone 4S is, mert arra még egyáltalán nem jelent meg semmi jailbreak.

Újdonságok

Noha untethered jailbreaket egyelőre nem, de több új funkciót azért mégis hozott az új verzió. Lássuk, mik lettek ezek:

  • Natív 5.0.1 támogatás: mostantól nem kell betallózni külön az 5.0.1-es IPSW-t, hanem azt már automatikusan felismeri a redsn0w, és a különféle funkciói, így a “Jailbreak”, a “Just boot”, a “Fetch blobs”, a “Stitch blobs” és a “Recovery Fix” is.
  • iBooks: a jailbreak okozta sandboxing hiba javításra került, így nem kell külön csaomagokat telepíteni, vagy másképp megoldani a problémát, az iBooks mostantól egyszerűen csak működik. Ha már most is tethered jailbreaket használsz, akkor ha ezzel az új verzióval indítod újra a “Just boot” opcióval, az elvileg javítja ezt automatikusan. (Ha nem, akkor a “Jailbreak” alatt vedd ki a Cydia elől a pipát, és futtasd le úgy.)
  • A régi iBoot-os 3GS-ek tulajdonosai mostantól készíthetnek blobok felhasználása nélkül is custom IPSW-ket.
  • Az új, 8GB-os iPhone 4-ek támogatása.
  • Mostantól a Windows felhasználók is készíthetnek baseband frissítés nélküli custom IPSW-ket, ez korábban csak OS X esetén volt elérhető.
  • APTicket-es SHSH-k lekérése az 5.x-es rendszerekhez. Az 5.0 óta ugyanis az Apple megváltoztatta az SHSH-kat, így a korábban lekért SHSH fájlokkal az APTicket hiánya miatt nem lehetséges az 5.x-es rendszerek visszarakása. Az így lekért APTicket-es SHSH-k ellenőrzésre kerülnek, majd feltölti őket a redsn0w a Cydiába. A Cydia viszont egyelőre még nem tudja ezeket visszaküldeni restore-kor, így a “Stitch” opció segítségével azt “össze kell ölteni” az IPSW-vel, és pwned DFU módban lehet feltenni őket.
  • 4.x-es SHSH-k összeöltésének lehetősége az IPSW-vel a Wi-Fi+3G-s iPad 2 (GSM) esetén. Ez azt jelenti, hogy amennyiben mentettél 4.3.3-mas SHSH-t a 3G-s iPad 2 készülékedhez, az így előkészített IPSW-vel vissza tudod azt tenni pwned DFU módban. A megoldás hasonlít @notcom TinyCFW appletjéhez, de nem igényel olyan sok RAM-ot, és nincs szükség hozzá a TSS serverre sem. 5.x esetén ez mindaddig nem fog működni, amíg egy megfelelő, bootrom-szintű exploitot nem találnak.
  • Mostantól jelzi a redsn0w, ha van frissített verzió, és fel is kínálja azt letöltésre.

Az új redsn0w egyelőre nem támogatja az 5.1 beta-t. Ennek az az oka, hogy a fontosabb alkalmazások, így például a Cydia, még nem működnek az 5.1 esetén.

Szintén nem hozott untethered jailbreaket sem. Ezzel kapcsolatban @pod2g egész szépen halad, az érdeklődők a dolog pillanatnyi állásáról a blogjából tájékozódhatnak.

  • Tipp: az újratervezett redsn0w-ról már írtunk korábban, így ha eddig még nem használtad, vagy csak kérdéseid lennének az egyes új funkciói kapcsán, akkor először ezt a cikket olvasd el: Hamarosan érkezik az újratervezett redsn0w.

És a függetlenítés?

Az ultrasn0w kompatibilitási frissítése az 5.0.1-hez hétfőn érkezik, ez magyar idő szerint leghamarabb valószínűleg kora délután várható. Ez csak az ultrasn0w 5.0.1-re optimalizált verzióját jelenti, tehát nem új függetlenítés! A támogatott basebandek továbbra is csak a következőek:

iPhone 3GS esetén:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00 (ez az iPad baseband)

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak:
01.59.00

Ha tehát olyan baseband van a készülékünkön, amit támogat az ultrasn0w, és szeretnénk frissíteni a készülékünket 5.0.1-re, akkor nincs más teendőnk, mint basebandet nem frissítő custom firmware-t használni, és nyomni azzal egy restore-t: ebben az esetben a baseband verziója nem változik, és a firmware felrakása után már csak az ultrasn0w-t kell Cydiából feltennünk, ha az megjelent.

És erről eddig nem volt szó, most viszont közzétették, és nagyon fontos:

Ha 2011 35. hete utáni gyártású 3GS-ed van, TILOS feltenni rá az iPad baseband-et, mert nem fog működni! Ha iPad basebanden gondolkozol, előtte mindenképp ellenőrizd a készüléked sorozatszámát: ha az xx135 kezdetű, vagy esetleg ennél magasabb számú, akkor ebben az esetben az iPad baseband sem megoldás, így összesen csak a hivatalos függetlenítés lehetséges. Ha mégis felteszed az iPad basebandet, akkor az a jelenlegi ismeretek alapján többet nem állítható vissza a gyári verzióra. Ezeknél az új készülékeknél pedig egyúttal magát a készüléket is teljesen tönkrevághatja.

Letöltés

A redsn0w frissített verziója az alábbi linkekről tölthető le:

Frissítettük a cikket, olvasd el a cikk tetején lévő kiegészítést!

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

Olvasd el a hozzászólásokat is

81 Comments

  1. vajon fognak érkezni olyan kérdések, hogy “akkor ez már untethered?”…..

    Thx az infót!

  2. Visszasírom a régi szép időket, hogy mire megérkezett MO-ra az új iPhone, már régen volt untethered JB. Köszi az infot azért!

  3. @Abel:
    és a rengeteg új készülék, és azok különböző baseband-jei, az egyszerű halandóknak ez már követhetetlen, mint számomra. Annyira bonyolult már a JB, hogy egyszerűbb lesz megvenni minden egyes app-ot, mint a rendes emberek….:)
    De persze több érdekes kiegészítőt így elveszít az ember, ami pl csak Cydiában érhető el, sajnálni fogom

  4. Akkor IPad 2-re mikor lesz jailbreak?

  5. @NUKE: Sőt… akkor ez most iPhone 4S-hez is jó? kérdések is lesznek… csak várj még egy kicsit! 🙂

  6. “Mostantól a Windows felhasználók is készíthetnek baseband frissítés nélküli custom IPSW-ket, ez korábban csak OS X esetén volt elérhető.”

    Mivel lehet custom ipsw-t csinálni osx alatt? (5.0.1-et)

  7. @gra3o: miről szól a cikk? a redsn0w új kiadásáról. mi az tehát, amivel custom fw-t lehet tehát csinálni?

    és ez csak baseband frissítés nélküli fw, de NEM jailbreakelt.

  8. @Jadeye: Rosszul tettem fel a kérdést. 4.3.5 ről fel tudnám frissiteni ezzel a készülékem (iphone4 gsm) 5.0.1-re baseband frissites nelkül?

  9. @gra3o: most komolyan már… elolvastad a cikket? elolvastad, amit válaszoltam? akkor rakd össze a kettőt: a redsn0w-val készíthetsz baseband frissítés nélküli (de nem jailbreakelt) custom 5.0.1-et, ami pont ezt csinálja. persze ezek után ha ultrasn0w-val függetleníted, akkor még jailbreakelni kell, de ahogyan a függetlenítés részben írtuk, a frissített ultrasn0w még nem jelent meg.

    (csak azt nem tudom, miért válaszolom meg ezt újból, ha egyszer a cikkben le van írva…)

  10. őőő iPhone 4 gsm 5.0.1 akkor elvileg sima liba jailbreak..?

  11. @janiattika23: ‘sima liba jailbreak’ nincs. (semi)-tethered van, ami újraindításnál telepített csomagoktól függően tethered, vagy semi-tethered, de ez le van írva a cikkben.

  12. Ha jol ertem akkor APTickete-s SHSH hoz csak akkor tudok hozzajutni, ha 5.0 vagy 5.0.1 van a telefonomon es “Fetch”-el lementem? Vagy a Tinyambrellaval mentett 5.0 vagy 5.0.1 is Stichelheto a restore filelal?

  13. @Jadeye: a sima liba jailbreak et nem erre értettem..:) hanem 5.0.1 es jailbreak hasonlóan “egyszerü” mint 5.0 esetén..?

  14. @Jadeye: Bocsánat, én vagyok a hülye nyílván de azért tettem fel a kérdést mert nem volt világos a cikk, a redsnow eddig nem csinált custom fw-t ha jól tudom csak a már fent lévőt jailbreakelte meg.
    Ha meg idegesít nem kell válaszolni, csak nemtudom akkor kiknek szól ez az oldal…

  15. Skacok!
    Régi iboot-os 3gs-em van. Gyári független. Itunes-ben restore, mehet rá az 5.0.1.
    utána redsnow? Köszi elöre is!

  16. @tmtboy: nem, a korábban lementett SHSH-ból már nem lesz APTicket-es. persze ettől még technikailag stitchelhető, de nem működőképes az APTicket nélkül.

    @janiattika23: az eljárás ugyanaz, mint az 5.0 esetén.

    @gra3o: a cikkben linkeltük az újratervezett redsn0w-ról szóló szeptember közepén közzétett írásunkat is, amiben minden új funkciója le lett írva, így a custom fw készítése is, ami akkor a redsn0w-val még csak OSX esetén volt lehetséges.

    @godan: igen.

  17. @Jadeye: Köszönöm, az a cikk kimaradt, ezért nem értettem.

  18. Mivel legtöbbünket egy max két eszköz érdekel, és egy igen vagy nem, nem lenne egyzserűbb csinálni egy táblázatot a JB-s cikkek elejére, vagy végére?

    x: untethered, tethered

    y:
    iPhone
    iPhone 3G
    iPhone 3GS
    iPhone 4
    iPhone 4S
    iPad
    iPad2

    és a pipából látszana, hogy érdekel e a cikk vagy sem 🙂 mint kihámozgatni ezt a cikk szövegéből 🙂

  19. Áldom az eget, hogy van szifon.com. Ha ti nem vagytok, már biztos befrissitettem volna a basebandet, de custom fw van fent, amivel megmaradt a 05.13.04 bb. Lassan olyan ritka lesz a még ultrasnowval függetlenithető iphone mint a fehér holló!

  20. @Eyesis: nem kell kihámozni semmit, továbbra is csak régi iBoot-os 3GS-re van untethered iOS5 esetén egyelőre. épp ezért ezt direkt ki is emeltük, vastagon még a cikk legelején. ha lesz bármi másra, akkor lesz róla úgyis külön cikk.

  21. Már annyit kell sz@rakodni ezzel a jailbreak-el…..régebben feltettem a friss os-t, rá 2 hétre jött a JB. Most lassan 2 hónapja várjuk a JB-t. És már az is megfordult a fejemben, hogy pod2g igazából egy jó nagy átverést csinált és megoldotta a karácsonyi bevásárlást 😛
    Dev-team is nagyon leállt. Bohóckodnak ezzel a puccos redsn0w-al, de mi haszna amég nincs untethered JB? Comex nagyon hiányzik a csapatból…..

  22. @Jadeye:
    Na megcsináltam! Szépen felment a jailbreak. Utána cydia
    installáltam a appsyncs 5.0 + -t azóta nem tölt be!
    Mi legyen recovery?

  23. Jah nekem is ez a bajom, hogy nem akar betölteni. Még akkor sem akar betölteni ha simán JB után indítom újra az iphone-t.

  24. @farkas63: nem tudom mi lehet nekem se tölt be…

  25. @godan: Érdekes viszont hogy itunes látja I-funbox is.

  26. @VTomi87: talán azért nincs még untethered iOS5-re, mert az Apple nagyon sok kihasználható hibát javított. pod2g meg már az összes készülékre megoldotta 5.0.1 esetén is, kivétel az iPhone 4S és az iPad 2, szóval mielőtt ilyet állítasz, olvass utána a blogjában. utóbbi két készülék esetén nem csak az új bootrom, de még a dualcore processzorok is nehezítik a dolgot.

    a bohóckodást nem egészen értem, egy csomó olyan funkció van benne, ami pont hogy hasznos.

    de amúgy senki nem tart vissza, hogy saját jailbreaket csinálj, ha ez szerinted ilyen egyszerű. csak hát ha az lenne, akkor már régen lenne untethered, nem igaz? 😉

    @godan, @farkas63: még jó, hogy a cikkben is direkt le van írva, hogy a jailbreak jelenleg csak tethered, hiszen mobilesubstrate-ot használó kiegészítőt tettél fel (appsync). tehát persze, hogy nem fog betölteni. redsn0w, just boot.

  27. Lehet kicsit hülyén fog hangzani de nem értem pontosan mit jelent az a Apticketes dolog. Valaki eltudná magyarázni hogy most akkor mit is takar?:D

  28. @Jadeye: Köszi:)

  29. Akkor ha jó értem, és van APTicket es SHSH-m és a redsnow-val csinálok egy 5.0.1-es IPSW-t amibe beleteszem az azt az SHSH-t akkor ha már az Apple nem írja alá az 5.0.1-et akkor is fogok tudni erre az iOS-re restoreolni?

  30. En ezt nem ertem. Regi iBoot-os 3gs-em van. Mart jailbrakelve volt, untethered minden zsir. Most lefutattam rajta ezt az uj redsnow-t, az ibooks miatt. Es mostmar ha ujrainditom, nem indul el csak just boot-al. Mar azota restoroltam megint lefutattam a redsnow-t, de ugyanaz! Tapasztaltatok ilyet?

  31. Ha jól tudom, eddig sem az 5.0.1-es, hanem az 5.0.0-s ipsw-t kellett neki betallózni. Rosszul tudom?

  32. Sziasztok!

    Nekem olyan bajom lenne, adott egy iphone 4 kártyafüggetlen. 5.0.1-en használom a telefont jailbreak nélkül. Ha újrainditom a telefont, akkor nem kapok térerőt. Hálózati beállítások visszaállítását is próbáltam, jelzi hogy van térerő és t-mobile logó, viszont ha megprobálok valakit felhivni akkor nem hallom hogy kicsörögne és a hivás végén befagy a telefon menü. :S Probáltam hard resetet is, de nem segitett, csak restore. De friss restore után(no backup), ha kikapcsolom a telefont és újra be akkor megint nem kapok hálózatot.

    Mi lehet a baj?

    Elöre is köszönöm a segítségeket.

  33. Rotary! Nem untethered. Írták is. Restore, 5.0.1. Frissült a baseband. Ez így működik. Kész.

  34. Jó, hogy vártam a jb vel. Látom nem frankó. Igaz utoljára az iOS 3 volt igazán jó jailbreakelni. Gyors is volt a teló, felment minden, szinte semmi sem akadt össze.

  35. Nekem a windows xp hibát ír ki a redsn0w 0.9.9b9b futtatása közben!!!???
    Nem tudtam bootolni a telefont csak redsn0w_win_0.9.9b4-el.

  36. iPhone4, AT&T, Gevey, 2.10 BB, Custom 4.3.2

    Érdemes belevágnom, vagy várjak még szerintetek? Szeretném már végre használni az iOS5-öt…

  37. @limpfred2: Le van tiltva:(

  38. @BoCs72: Persze levan irva, hogy tethered, kivetel a regi iboot-os 3gs. Nekem ilyenem van. Az elozo redsnow-val (0.9.9b8b) volt jailbrakelve 5.0.1-es iOS, es untethered volt. Az uj redsnow csak az ibooks miatt erdekelt. De mar megcsinaltam ujra az elozo redsnow-val es most megint untethered, csak az ibooks nem megy. :S Mindegy is, csak nem ertem mi lehetett a hiba.

  39. javitas: (0.9.9b8)

  40. valaki irhatna egy osszefoglalot,talan elkoszonot a 3g-hez hogy mi is az utolso ios,az utolso jailbreak ami jo hozza az utolso szerias gps programok esetleg stb…..
    sokan orulnenek neki szerintem!

  41. @Limpfred2

    Nekem is ezt produkálta Dec. 18.-án. Enyém hivatalos T-Mobilos. Valószínüleg hálozati karbantartás volt ahol laksz. Ne aggódj!

  42. Sziasztok. Felraktam az új iBoot-os 3GS-emre az iOS5.01-et, majd megpróbáltam jailbreakelni, ami látszólag sikerült is, de a Cydia csak egy fehér ikonként jelenik meg és a Mail, Safari alkalmazások se működnek. A rendszer is simán képes visszaállni kikapcsolt állapotból. Mi lehet a gond?
    Előre is kösz a tanácsot/segítséget!

  43. Ha ilyen sárgás a kijelző akkor ilyenkor mivan? semmi reakció csak a DFU módot tudom elővarázsolni.

  44. @twingo16v: igen.

    @kekesiz: rosszul tudod, az 5.0.1-et eddig be kellett tallózni.

    @limpfred2: esetleg sim hiba? másik készülék mit szól hozzá? ugyanez a készülék másik simhez? ha a készülékben minden simmel ezt játsza, akkor lehet, hogy letiltották. ha más simmel megy, és a te simed is megy másik telóval, akkor sim hiba: cseréltesd ki a kártyád.

    @BoCs72: régi ibootra, ahogyan írtuk is, arra untethered. de kizárólag csak arra.

    @Corolla: ha mondjuk a pontos hibaüzenetet is leírnád, még esetleg segíteni is lehetne, mert így elég nehéz…

    @wittao: továbbra is csak tethered van. szerintem ha eddig vártál, mostmár igazán megvárhatod, míg pod2g kiadja az untetheredet.

    @Bughi: az utolsó fw a 4.2.1, de erre te is könnyen rájöhetsz, ha rádugod az iTunes-ra, illetve amikor megjelent a 4.3, abban a cikkben már megírtuk, hogy az már nem támogatja a 3G-t.

    @davidDodo2: miért is írtuk le a cikkben, külön linkelve a részletes leírást, hogy mi a tethered, semi-tethered és untethered közti különbség, ha nem olvasod el…

    @farkas63: nagyon le van merülve, és az iOS így nem tud betölteni. dugd hálózati töltőre egy legalább fél órát.

  45. (Hát, akkor nálam valami nem stimmelt, mert az előző redsn0w bétánál, ha 5.0.1-et tallóztam be pl. egy just boot-nál, akkor hibát írt ki, csak az 5.0.0-t fogadta el ilyen esetben.) De nem vitatkozni akarok. 🙂

  46. @kekesiz: bocs, igazad van, most visszaolvasva már látom, hogy sajnos elég hülyén írtam le. szóval eddig az 5.0.1-et hiába tallóztad be, arra hibát írt, tehát az 5.0.1-es jailbreakhez az 5.0-t kellett betallózni, mert csak úgy ment. ennél a verziónál meg már nem kell betallózni semmit.

  47. @Jadeye: Értem én, hogy ez “Semmi-tethered” állapot, de nem arról szól éppen a cikk, hogy a redsn0w 0.9.9b9b képes tethered jailbreak-re iOS5.0.1 esetén is.

  48. Érdemes lehet hozzátenni, h azóta 2 frissítés is érkezett a redns0w-hoz. A második kimondottan a old boot romos 3GS tulajoknak szól.

  49. @davidDodo2: nem. nem érted. a semi tethered épp, hogy jobb, mint a sima tethered. de ha elolvasnád a linkelt cikket erről, ez teljesen világos lenne. ha tethered jailbreaked lenne, akkor eleve be sem töltene a készülék magától.

    @_ak_: igen, köszi, frissítjük 🙂

  50. Viszont esetemben hiába a friss redsn0w ugyan úgy szivacs van. Igazából nem is az a baj, h tetherd lesz, mert simán JB után újra tudom indítani az iphone 3GS-emet minden további nélkül, a baj ott kezdődik amikor felrakom a Remove Background tweaket. Újraindításnál az alma logo után beragadok a töltésjelzőnél és még csak DFU-be sem tudom rakni, mert kikapcsolás helyett egyből újraindul a teló.

  51. @Jadeye: Visszaolvastam és biztosan én vagyok az értetlen. Az oké, hogy betölt, de mit kezdjek vele ha pont a Cydia nem érhető el, ahonnan felraknám az SBSettings és egyéb progikat. De a legnagyobb bajom még mindig, hogy a Mail és Safari programok is elfekszenek.

  52. @davidDodo2: látom, nem érted. ugyan a linkelt cikkben részletesen le van írva, de azért leírom akkor megint: pont az a semi-tethered lényege, hogy legalább betölt, és legalább telefonként tudod használni. a tethered esetén gép nélkül be sem töltene *egyáltalán*. redsn0w just boot opciója…

  53. Ha én úgy nyomtam még egy JB-t, hogy az 5.0-t tallóztam be az 5.0.1-re (mert utóbbit még nem fogadta el az akkori redsn0w), akkor kéne még egy JB-t nyomnom betallózva az 5.0.1-et, vagy tök felesleges?

  54. @davidDodo2: a Mail problémát elméletileg javítja a legfrissebb reds0w, de nem biztos, h nem generál újabb hibákat. Egy próbát megérhet mindenesetre. Elvileg csak újra kell futtatni a JB-t cydia nélkül.

  55. “Mostantól a Windows felhasználók is készíthetnek baseband frissítés nélküli custom IPSW-ket, ez korábban csak OS X esetén volt elérhető.”

    Na most jött el az én időm! Végre Frissíthetek 😀

  56. @Jadeye: es ,elyik a legutolso jailbreak?
    mert pl ennel nem irtatok hogy a 4.2.1-et tori-e
    3 eve van meg a telom eddig mindig jok voltak a friss dolgok de most kicsit megvagyok love…..

  57. @dmkiraly: ha 5.0-t tallóztál be, akkor nem kell újból betallóznod, hanem csak simán lefuttatod ezt, persze cydia elől kivéve a pipát.

    @Bughi: greenpois0n rc6.1 például. vagy redsn0w 0.9.6rc19. de elvileg ennek is kellene támogatnia.

  58. @Jadeye: koszonom 🙂

  59. @wittao: Varj meg mindenkeppen az Unteheredre. Mivel igy csak geppel tudnad elinditani, nagyon maceras a gevey-s tema. En kiprobaltam. az enyem is AT&T Gevey-vel. Felraktam az 5.0.1-et de utana vissza is raktam a 4.3.3-at mert fel oras probalgatas utan is csak Semitetheredben tudtam tererot varacsolni.

  60. Valaki megtudja mondani, hogy tudok csinálni normál cydia icont? Mert Hát nekem fehér és nem enged be. 5.0.1 em van 4 iphone on.

  61. @tmtboy: Ja es persze Custom firmware a BaseBand megtartasa miatt. A gevey nem megy max csak a 4.10.01-es BB-el ha ezt nem tartod meg akkor ugrik 4.11.08- ra akkor szivas. Egy jo darabig csak egy draga ipod touch-od lesz(amig ki nem jon valami uj unlock akar ujabb Gevey vagy softwares) A softwarest ketlem, az ugyben nem nagy a mozgas.

  62. @trigmegistos: mint ahogyan a cikkben is le van írva, ez a jailbreak csak (semi-)tethered. be is van linkelve egy másik írásunk, amiben le van írva részletesen, hogy ez mit is jelent, és hogy mit kell tenni. és ezt már nem egyszer írtuk le ráadásul.

  63. @trigmegistos: ossze kell dugnod a telot megint a redsn0w-val es just boot opcio legyen bekapcsolva.(ugyevezett semitetherdben indult el a telefonod)

  64. a hiba megoldodott szerencsére. köszönöm a válaszokat.
    itunes volt a lúdas. frissitenem kellett a legújabbra, restore és müködik rendesen minden.

  65. valami nem ok nekem is old bootos keszulekem van, mert az 5.0 untethered volt ez pedig nem az meg az uj redsn0wal sem.

  66. Sziasztok!

    Lenne egy kérdésem az új shsh mentéssel/kezeléssel kapcsolatban mert nem világos számomra.

    A régieket értem az most nem téma, de most ez az új 5.0.1-hez régebben lementettem.
    Most az új redsnowwal a már lemetett shsh-t sorba verify, submit és stitcheltem, így a végén megkaptam az egyedi 5.0.1.et
    Ezt így jól csináltam, vagy elölről kellett volna kezdenem a fetch-el?

    Köszi!

  67. Sziasztok!!

    Régebben volt valami olyasmi angol oldal,ahol megadtam az iphone(ipad) típusát, szoft verzióját,stb… és megadta hogy mivel lehet jailbreakelni vagy függetleníteni.
    Valaki netán megtudná mondani melyik ez az oldal??

  68. Sziasztok! Valaki tapasztalt olyat a frissített redsnow esetében, hogy jailbreak után a cydia az első elindításakor nem tölt le semmilyen csomagot? “Packages done”, a kis ikon forog tovább és ha hagyom akkor fél óra után is ez a helyzet. Ha manuálisan hozzáadok egy repót, annak a csomagjait sem tölti le. Wifin és 3G-n keresztül is fennál a probléma.

  69. @pgthegod: Dettó! Nekem is ez a problémám.

  70. jadeye, tmtboy köszönöm! Várok untethered-re. 🙁

  71. @kmicu: nekem most 3G-n elkapta a fonalat 🙂

  72. Sziasztok! van egy új iphone 3gs-em legújabb IOS 5.0.1 (9A405) új iboots,
    baseband: 05.16.05 letöltöttem az új redsnowt
    —-> select ipsw betöltöttema (5.0.1_9A405_restore) szofttvert aztán jailbreak minden oké ésa végén ezt irta ki:

    The rest of this process takes place on your device.
    NOTE:The jailbreak for this device is currently”tethered”,
    This means in order to make use of any JB programs, you “most” use tge “Just boot tethered right now”
    option of redsnow every time you reboot the device.

    Even if you’ve just applied the jailbreak,you
    must now go back and just boot”tethered”.

    Done!

    (valaki találkozott ilyen hibával?)

    <—– ezt irja közbe az iphone felrakta a cydiát csak fehér és nem lehet megnyitni. ugyan úgy betöltöttem a szoftvert és rámentem a just bootra aztán az sikerült. megnyitottam a cydiát és letöltöttem valamit újrainditom az iphonet és az apple jelnél megál és nem kapcsol be. van amikor bekapcsol de akkor már a a cydiát nem lehet megnyitni. Előre is köszönöm lehet én vagyok a hülye de nem értem ezt….

  73. Erdekes fejlemeny!

    A redsn0wt hasznalva jailbreakeltem a telefont, most mar minden mukodik rendesen, kiveve hogy meg mindig nem hajlando halozatot talalni. Nem ertem, akkor most hogy aktivalodott a telefon? Ha megvarom az uj ultrasn0t es fuggetlenitem majd a telot, akkor szerintetek mukodni fog egy masik szolgaltato simkartyajaval?

  74. @dirtbike11: a jailbreak változatlanul (semi-)tethered. a fenti cikkben külön linkeltük azt az írásunkat, amiben ez le van írva. miért nem olvasod el?

    @gamerhun21: a redsn0w, illetve bármi jailbreak az csak jailbreak, de nem függetlenítés, és soha nem is volt az. a függetlenítés pedig továbbra is baseband függvénye.

  75. De a just boot ot is megcsináltam és utána elindult a cydia és letöltöm pl. Sbsettings,ifile vagy bármit és ujra inditom az iphonet és van hogy csak az apple jelig jut, vagy ha elindul akkor meg a cydia már nem indul el.

  76. Vagy ilyenkor ujra kell just bootolnI? És ezt mindig vagy hogy van ez??? Van egy ipod touchom ott kicsit egyszerübb volt ezt megcsinálni…:)

  77. @Jadeye: Igen már át olvastam, és bocsánat hogy butaságot kérdeztem! 😀

  78. Sziasztok.
    A régi redsnowal mikor jbztem az 5.0.1-et akkor az 5.0-át kellett betallózni, és úgy tudtam jbzni. Most már akkor nem kell leszednem külön az 5.0-át?

  79. @14bob88: “Natív 5.0.1 támogatás: mostantól nem kell betallózni külön az 5.0.1-es IPSW-t, hanem azt már automatikusan felismeri a redsn0w”


Add a Comment