Megjelent az ultrasn0w iOS5-ös kompatibilitási frissítése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kérünk mindenkit, hogy mielőtt bármit is tenne a készülékével, gondosan olvassa el az alábbi cikkben foglaltakat. Az itt leírtak el nem olvasásából vagy meg nem értéséből fakadó problémákért nem tudunk felelősséget vállalni.

Az ultrasn0w segítségével az iPhone készülékek szoftveresen függetleníthetőek, így azok más szolgáltató SIM-kártyáit is elfogadják utána, nem csak az eredeti szolgáltatóét, akitől azt vettük. Használatához a készülék megfelelő baseband-verzióval (modem firmware) kell rendelkezzen, továbbá az iOS-t jailbreakelni kell hozzá, majd a Cydiából telepíthető fel az ultrasn0w csomag.

A Dev Team ma frissítette az ultrasn0w-t az iOS5-höz, így a korábbi basebandek megtartása mellett az új OS-verzió esetén is függetleníthetőek maradnak az ilyen készülékek. A frissített ultrasn0w emellett a korábbi OS verziókkal is működik, természetesen itt is csak a megfelelő basebandek esetén.

ultrasn0w
ultrasn0w 1.2.4 released for iOS5 compatibility (no new baseband support). Please read http://t.co/kccjaP4P carefully!
2011.10.14. 10:05

Az ultrasn0w 1.2.4 ebben az esetben is csak egy kompatibilitási frissítés, tehát a támogatott basebandek sem változtak, azok továbbra is csak a következők:

iPhone 3G/3GS esetén:
04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04 és a 06.15.00

iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak:
01.59.00

Ha tehát olyan baseband van a készülékünkön, amit támogat az ultrasn0w, és szeretnénk frissíteni az iOS 5.0-ra, akkor nincs más teendőnk, mint basebandet nem frissítő custom firmware-t használni, és nyomni azzal egy restore-t: ebben az esetben a baseband verziója nem változik, és a firmware felrakása után már csak az ultrasn0w-t kell Cydiából feltennünk.

Ehhez Mac esetén jelenleg például a legfrissebb redsn0w használható, amivel lehetséges elkészíteni a kívánt custom firmware-t, és ami firmware így már alapból jailbreakelt is lesz. Ugyanakkor ez a jailbreak régi iBoot-os 3GS-ek kivételével minden esetben csak tethered lesz, mert az ultrasn0w telepítése után a készülék nem képes önállóan betölteni, még semi-tethered módban sem, a jailbreak betöltése nélkül. Ez azt jelenti, hogy a készülék kikapcsolása után azt csak számítógép és redsn0w segítségével lehet visszakapcsolni.

Az iBoot verzióját ez alapján tudod megnézni: Hasznos információk #2 – iBoot

A tethered, semi-tethered, és untethered jailbreak közti különbségekről itt írtunk részletesen, ha vannak kérdéseid, először ezt olvasd el: Gyakori kérdések: mi a különbség a tethered és untethered jailbreak közt?

Fontos információ az iPad basebandes (06.15.00) 3GS-t használók számára, hogy mivel az iPad baseband felrakásával a GPS-től el lehet búcsúzni, így az iOS5 első indításakor ez okozhat problémát. Így amikor a rendszer kérdezi, hogy engedélyezzük-e a Location Services szolgáltatást, akkor azt ott nem szabad engedélyezni, hanem a letiltást kell választani, majd továblépni! Amikor a rendszer a Find my iPhone-ra kérdez rá, ott már vissza lehet kapcsolni a szolgáltatást, vagy bármikor később is a Settings appban.

Szintén az iPad basebandet (06.15.00) használó 3GS tulajoknak fontos, hogy amennyiben már megpróbálták feltenni a gyári iOS5-öt a készülékükre, az belenyúl a basebandbe, ami problémákhoz vezet. A megoldás annyi, hogy újra fel kell tenni az iPad basebandet a redsn0w 0.9.6rc16 megfelelő opciójával (4.2.1-et betallózva). Ez jó pár percig eltarthat, és nagyon fontos, hogy a folyamatot hagyni kell végigfutni, és tilos közben újraindítani a készüléket!

iOS5-re frissített iPhone 4 és Gevey SIM: az iOS5 basebandjében javították azt a hibát, amit a Gevey kihasznált. Így ha frissítettél gyári iOS5-re, és a baseband így 04.11.08 lett, abban az esetben a Gevey nem fog működni. Az egyetlen lehetőség ilyenkor az, hogy megpróbáljuk visszatenni a gyári 4.3.5-öt, mert az az iPhone 4 speciális mivolta miatt vissza tudja tenni a korábbi, 04.11.01-es basebandet, amivel még működik a Gevey. Ez csak és kizárólag addig lehetséges, ameddig az Apple még aláírja a 4.3.5-öt, ha már nem, akkor a baseband-et nem fogja tudni visszaírni. Ha pedig iOS5-re frissítenénk, akkor custom firmware-t kell használni hozzá.

Bárki, akinek függetlenítésre van szüksége, az mindig kerülje el a gyári firmware-ek használatát, és csak custom-ot használjon!

Persze ha van lehetőségünk a hivatalos, legális függetlenítésre, akkor mindenképp válasszuk azt, mert ebben az esetben járunk a legjobban, hiszen a készülék véglegesen független lesz! A hivatalos függetlenítésnek feltételei vannak, például nem lehet érvényes hűségnyilatkozat, vagy díjhátralék, esetleg aktív részletfizetés rajta. Emellett egyszeri díja is van, ez T-mobile és havidíjas előfizetés esetén 10.000Ft, feltöltőkártyás esetén 20.000Ft, Vodafone esetén ez 10.000Ft körüli. Minden szolgáltató csak a maga által eladott készüléket tudja függetleníttetni. Tehát külföldi készüléket itthon nem lehet függetleníttetni, csak az eredeti, külföldi szolgáltatónál – kivéve az AT&T esetén, mert ott egyáltalán nincs mód hivatalos függetlenítésre. A pontos részletekről érdeklődj a készülék eredeti szolgáltatójánál!

(Ennél a cikknél minden más, OFF-topic hozzászólást törölni fogunk.)

 1. olyan kérdésem lenne, hogyha felrakom az ios 5-t ipad bb-es 3gs-re, akkor kell majd hozzá az eredeti sim, hogy aktiváljam a telót, vagy ezzel nem lesz gond?

  más: ha felrakom az ios5-t, és a 4.3.3-as adataimat visszarakom backuppal és úgy felszinkronizálom az iclouddal és ha megvolna minden nyomok egy restore-t, mégegyszer fel az ios5 de már nem rakom vissza a backupokat a 4.3.3ról hanem a felhőböl szedem vissza. Ez így megoldható?
  vagy mentek minden manuálisan és úgy rakom vissza.

 2. @yogi6: elvileg már nem szükséges hozzá az eredeti sim, mert nem kell aktiválni, de ártani nem árt, ha megvan.

  a backup ugyanazokat teszi vissza, teljesen mindegy, hogy iTunes segítségével rakod-e vissza, vagy iCloudból. szerintem felesleges bonyolítás az újabb restore.

 3. Több dolog nem tiszta még nekem.
  Ez a gyro stabilizáló működik i4-en is video felvétel közben?
  Hogyan tudom kirakni a lockscreen-re az időjárást vagy egyáltalán bármit. Még nem sikerült semmit sem, vagy nem is lehet?
  JB-vel feltoltam a multitasking mozdulatokat de nem működik…

 4. Sziasztok!

  Jelenleg iphone 4-em van, 4.3.5-ös ios-sel, és gevey sim-mel használom!

  Hogyan tudok custom fw-t gyártani, vagy magtartani a jelenlegi baseband-em, hogy továbbra is működjön a gevey sim?

  (Mac-em van)

  köszi

 5. Sziasztok!

  Kétszer is elolvastam de nagyon fáradt vagyok ahhoz ,hogy felfogjam!

  iphone 4 gyárilag független telefonom van ,jelenleg 4.3.5 ios van rajta , jb is van rajta, szeretném felrakni ios5-t és jb-elni ,megtudom jelenleg ezt oldani ha igen akkor mivel ?

 6. Jadeye gratulalok! Megnyerted a hetveget Londonba! Ingyen szallas es tanacsadas, hogy mit erdemes megnezni! Kozben megcsinalhatod a szifonom upgrade-jet. :-)
  Unicum-ot hozzal!!!! :-)
  Londonban fuggetlenitenek gyari at&t-s szifonokat.

 7. @zigzag10: “Londonban fuggetlenitenek gyari at&t-s szifonokat”
  és hol? :o mert Apple Store-ban kizárt, ők nem foglalkoznak vele. a szolgáltatók (Magyarországon) meg elhajtanak, ha nem náluk vett készüléket akarsz függetleníttetni. :(

  ami esetleg lehetséges, az az olyan nemhivatalos megoldás, aminek segítségével az Apple függetlenítési listájára juttatják fel a készülék IMEI számát, így valóban gyárilag független lesz, de ugye ez nem hivatalos út. ilyen volt korábban a cutyoursim asszem. erre gondoltál?

 8. Nos nekiestem a dolognak a 3GS-emmel (iPad baseband), először redsn0w-al csináltam, de az nem hacktivál, szóval most snowbreeze-el próbálkozom, viszont restore után megakad az apple logonál. Valaki tudna segíteni? :(

 9. iPad 2 wifi modellrol lenne szo..

  4.3.5 volt rajta, JB-t sosem lattott. MAjd lefagyott es restore modban indult el. iTunes-ba ranyomtam visszallitasra, de gondolom legujabb szoftver felrakasa kozben lehalt ezzel az idotullepeses hibaval amit elobb leirtam. Aztan megprobaltam 5.0-at rarakni shift+ restoreval ,de semmit. Most 4.3.5 raknam fel es ezt irja ki error 3194…. ??

 10. @Jadeye: értem köszi a választ de megcsináltam a fent leirtakat feltettem ios 5öt jailbreakeltem redsn0wal aztán just boot ezután cydiaábol felraktam a redsn0w csomagot megint ujjrainditás just boot és nem érzékeli a Sim kártyámat ! mit rontottam el ?

 11. Sziasztok! Segítséget kérnék, elakadtam, van egy újbootos 3gs-em. Felraktam rá a ios5öt, gond nélkül felment, redsn0w-al jb is megvolt -tudom, hogy csak tetherd-, viszont utánna cydiából felraktam az sbssettingset, felment, közölte,, hogy reboot device,, onnantól csak az alma logót látom és folyamatosan újraindul! Nagyon megköszönném a segítséget!

 12. “Ugyanakkor ez a jailbreak régi iBoot-os 3GS-ek kivételével minden esetben csak tethered lesz”
  Ezek szerint tutira (?) lehetséges untethered customot feltenni 3gs-re?
  Ha van valaki akinek sikerült, kérem jelezze!
  És melyik progival javasolt pc-n a custom fw?

 13. @totopad: mivel ez untethered (ez azt jelenti hogy csak számitogéppel tudog redsn0w segitségével bakapcsolni a telefont) szoval minden egyes bekapcsoláskor Redsn0w-extras- only boot és kész vagy!

 14. @kacy: az untehered épp hogy az, amikor NEM kell gépre dugni.

  @nagyB: kizárólag régi iboot esetén lehet. semmi más esetben nem.

  @totopad: olvasd el a tethered/untethered jailbreak közti különbségről szóló cikket, ami a fenti cikkben is linkelve van, azt pont ezért írtuk!

 15. @djsomi: Maradt a sn0wbreeze abba van hacktiváció, akinek ilyenre van szüksége azzal készítsem customot, majd tegye spec dfu ba, ha kész a telepítés akkor pedig redsn0w-al egy just boot tethered now és műxik!

 16. na megtaláltam redsn0wban az ipad basebandet jeilbreaknél kipipáltam el is indult a jailbreak de egy idő után a telefonon irt egy ERROR!-t
  Error , no succesful firmware download after 6000ms!! giving up….

 17. ok, köszi, már olvasom egy ideje, csak óvatosan szeretném csinálni, hogy ne vesszen el a baró baseband-em, és még nem csináltam pc-n, csak cimborám mac-en. azért teszek fel sok látszólag felesleges kérdést!
  köszi!

 18. Akik képtelenek kicsit keresgélni… -.-”

  Aki Custom FW-t akar csinálni:
  -Letöltöd a legújabb sn0wbreeze-t
  -Betallózód, vagy belehúzod a HIVATALOS ipsw fájlt
  -Katt a “Baseband Preservation” funkcióra
  -“Build IPSW” @vársz…
  -Berakod a telód PWNED DFU-ba
  -Megnyitod az iTunes-t, SHIFT+restore(visszaállítás), betallózód a sn0wbreeze által készített ipsw-t
  -ha esetleg máskor már nyúlkáltál a hosts fájlba azt kitakarítod, ha nem akkor ez a lépés nem kell!
  -az iTunes felrakja a rendszert és kész…

  Sok sikert! ;)

 19. igy is ERROR-t írt :) ez azért van gondolom mert nem costum firmwaret használtam de az elöbb leirtak alapján már készítem is a costum firmwaret felrakom aztán jb ahogy elöbb irtad utána just boot aztán cydia redsn0w csoamg telepitése remélem ez megoldja a Sim problémámat

 20. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni.
  Nekem függetlenítés nem kell csak jb, cydia. Ezt most ezzel meg tudom már oldani?
  És lekapcsolható a telefon és el is indul vagy csak géppel?

 21. @Jadeye:

  Semmi koze,de ez aktiv meg,mivel nincs onallo forum resz,igy mereszeltem ide irni. DE azon a hibauzenetes reszen mar atmentem,de ugy gondoltam,h JB-es cuccra vonatkozik az ottani leiras ,marmint a hibauzi amit kaptam!

 22. lenne 1 fontos kérdésem…
  HA fent van a 4.3.5 … és van egy ios5 fájlom… snowbreeze-el megcsinálom hogy ne aktiválja a BB-t… és felrakom… BB-t nem frissit.. de miven nincs Hacktivalva… igy nem enged tovább lépni… mi ilyenkor a megoldás ? vagy BB-t nem frissit vagy hacktiva-te lesz… probáltam azt hogy BB-t nem frissitö ios5 fájt berakom ujra snowbreezbe és hacktiválom de azt meg nem engedi… ha meg redsnow-al aktiválom olyan mintha nem csináltam volna semit :S esetleg valami ötlet ?

 23. @Ombika: ha használtál umbrellát, és engedted neki, hogy módosítsa a hosts fájlodat a cydiára bezáráskor, akkor ezt csinálja. az umbrellához meg nem kell jailbreak. tehát az nem csak jailbreakes esetben jelentkezik. végigpróbáltad az ott leírtakat?

  @fearfm: custom firmware-t mégegyszer nem lehet módosítani, akkor azt újra kell csinálni. nem kell hacktiválni, tedd bele az eredeti kártyát. ha nincs eredeti kártyád, akkor passz, nem használok sn0wbreeze-t. keress valakit egy Mac-kel, aki tud segíteni redsn0w-val.

 24. mivel gevey sim-em van igy nemtudom bele rakni mert nincs eredeti sim kártyám… itt a környéken senkinek nincs mac-je… akit én ismernék.. [kom-eszt. megye]

 25. @fearfm: sn0wbreezevel lehet csinálni előre (H)Acktivált és egyben BB-t nem módosító, BB Preservationos Custom IPSW-t ;)
  DE ez egyben jailebreakolja is a telefont, ami ugye most még csak Tethered módon megoldható!

 26. Download custom firmware iPhone 4 /Activated
  Download custom firmware iPhone 4 /Unactivated

  2ö közül most meiket kellene letöltenem hogy ne kérjen aktiváláshoz sim kártyát ?
  Unactivated-re gondolod de mivan ha épp azt jelenti hogy nincs aktiválva a szotver ? vagy ha azt jelenti hogy nem kell aktiválni ? kicsit most össze zavarodtam XD

 27. ez a 4.3.5-nek a custom firmware-je egyenlöre azt használnám mivel elvileg ahogy fent emlitett cik is irja vissza rakja a 4.10.1 es BB-t nem muszály nekem ios5… csak hivni tudjak…. Itunes error 1 mit jelent ? [ rendesen beraktam dfu modba ]

 28. @lewis3: hivatalos, szolgáltatón keresztüli függetlenítéssel a hűség lejárta után bármikor, díj ellenében, de megéri, mert attól kezdve az független is marad.

  vagy GPS-t elbarmolva, és utána minden restore esetén szívva, akkor iPad basebanddel akár most is.

 29. sziasztok, megcsináltam az én telefonomat, ipad baseband-el, minden frankón működik, de a végén aktiválnom kellett. nem volt nagy probléma, mert haverom t-mobilos kártyájával megoldottam, tehát minden szuper.

  megcsináltam egy másik készüléket is, ugyanúgy kérte az aktiválást, se semmilyen SIM-et nem fogadott el. használhatatlan lett a telefon.

  hogyan tudnám megkerülni ezt az aktiválást? lehet hogy külföldön lett vásárolva a telefon és azért nem jó? köszönöm a segítséget.

 30. @balazs.1047: minden szolgáltatófüggő készülék csak az eredeti szolgáltató kártyájával aktiválható.

  a készülék nem lett használhatatlan, tegyél rá egy előre aktivált custom fw-t, majd utána használd a SAM-et, hogy javítsa a pusht, mert különben (pláne az iPad baseband esetén) sokkal gyorsabban merül.

 31. @Jadeye:

  koszi hat az a baj h meg a husegbol eleg sok van hatra addig meg nem tudok varni, de a gpst se nagyon akarom elvesziteni ertheto modon:D kerdes h most erdemes e varni meg lesz e kb 1 honapon belul valami megbizhatobb, vagy nem valoszinu….

 32. @lewis3: ha erről lenne bármi hír, már megírtuk volna. egyelőre nem lehet tudni semmit. azt meg pláne nem, hogy ha lesz is valami, az mikor. de egy biztos, én a GPS-t nem áldoznám fel, inkább eladnám a telefont, és vennék egy gyári függetlent, ha a saját szolgáltató nem jó.

 33. Sziasztok!

  Ipad BB-s 3GS-re szeretném feltenni az iOS5-t. Már letöltöttem az FW-t, de a snowbreeze azt írja hogy not a valid IPSW. Mi okozhatja ezt a problémát?

 34. Sziasztok! Az miért van hogy felraktam az ios5-öt a 3gs-emre, folyamatasoan ugrál a térerő maximum és minimum szint között (néha el is dobja), nincs kamera és gamecenter alkalmazás ikon a menüben, viszont a camera elindul a lockscreen-ről…

 35. Sziasztok!

  Ipad 2 32gb wifis készülékem van 4.3.5-ös ispw van rajta. Csak annyi lenne a kérdésem, hogy ha frissitek 5-ösre, akkor tudom jailbrekelni és a jailbreak az untherted lesz?

  Köszi előre a választ

 36. @gery7: gyári fw-t akarsz betallózni a sn0wbreeze-nek? mert ha egy custom-öt, akkor persze hogy nem jó. gyári kell neki. vagy rosszul töltötte le. vagy nem a legújabb a sn0wbreeze-ed.

  @foldesgergo: nyomj rá egy restore-t, és set up as new iPhone, ne állítsd vissza backupból. az meg kell oldja.

  @gtomi1: iPad 2-t továbbra is kizárólag csak 4.3.3 esetén lehet jailbreakelni. semmi más esetben nem lehet. sehogyan.

 37. @Jadeye: köszi a választ. Régebbi volt a snowbreeze.
  De sajnos újabb problémába ütköztem. A cfd elkészítése után az iTunes-ban ugye shift + restore(természetesen előtte pwdfu-ba tettem a telefont) követően olyan hibaüzenettel szakítja meg a folyamatot, hogy “temporary unavaliable, could be not connected, cannot be restored”

  Hol lehet a hiba?

 38. @gtomi1: nem. a redsn0w is csak a jelenleg rajta lévő rendszerhez le tudja menteni, korábbihoz, ami nincs a készüléken, és az Apple már nem írja alá, ahhoz nem. tehát nem tudod feltenni rá SHSH nélkül a 4.3.3-mat, és nem is tudsz szerezni hozzá 4.3.3-mas SHSH-t, ha soha nem volt lementve hozzá.

  https://szifon.com/2011/01/26/mi-az-az-shsh-es-hogyan-mukodik-a-tinyumbrella/

  @gery7: nemtom, nem használok sn0wbreeze-t, de mondjuk első körben indítsd újra a gépet, és átmenetileg kapcsold ki a tűzfalat és a vírusirtót, nehogy azok miatt legyen.

 39. @Jadeye: Sziasztok! Telenor carrier fix mikor várható? Van esetleg ötleted?
  Mert már jött is egy sms a telenortól, hogy nem f@sza a beállítás.

 40. Az éjjel sikerült sn0wbreezzel frissítenem iOS5-re + untethered JB-elni + függetleníteni. JUHÉÉÉJJJ!!!!
  A telefonom 3GS régi bootrom és ipad baseband.

  Két gondom mégis van.
  -Kb percenként eldobja a mobilhálózatot és utána visszamegy rá.
  -Nem megy a mobil net (csak a wifi)

  Eredetileg t-s a teló. Aktiváltam t-s kártyàval és most vodàn használnám. Eddig 4.2-vel ugyanilyen felállással használtam.

  Más is tapasztalt ilyet?
  Várható erre a Szifon sourceon fix?

  Előre is köszi a válaszokat!

  Üdv!

  R

 41. @Speed8009: azt meg tudod oldani, ha beírod manuálisan az adatokat, vagy le is tilthatod az értesítő sms-eket: https://szifon.com/2010/06/30/frissult-a-redsn0w-apn-mms-megoldva/

  egyelőre meg kell várni, hogy legyen frissített commcenter patch, mert anélkül nem megy. illetve az egész csomagot át kell alakítani, mert az 5.0-ban már nem ott van a commcenter, ahol eddig, így a korábbi verzók nem fognak működni.

  minden a commcenter patch függvénye, de elképzelhető, hogy néhány napon belül kiadunk egy beta verziót. lesz róla cikk, ha igen.

  @rozso2: a beállítások alatt az info opcióban mit ír carrier-nek? vodafone-t, vagy mondjuk carrier 10.0-t vagy ilyesmit? ha nem voda, akkor próbálj egy reset network settingset, miközben a vodás kártya van bent.

  ha nem oldja meg, és szerkeszthetők a beállítások, akkor add meg őket manuálisan: https://szifon.com/2010/06/30/frissult-a-redsn0w-apn-mms-megoldva/

 42. Sziasztok nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy: mikor jön olyan redsn0w amivel nem csak gépel hanem magától is újra indul a teló???
  Nekem egyedül csak a tweak ek miatt kell a törés.
  Válaszotok előre is köszi.

 43. Iphone 3gs new boot-om van ios 5ön, redsn0w-val és sn0wbreeze-zel is megpróbáltam feltörni, a cydia-t felrakta mind2, de egyszer sem indult el. Mi a teendő?

 44. Sikerült az ios 5-re frissítés: 3Gs old boot O2-es angol.
  Pc-vel: letölt a legfissebb snowbreeze (v2.8b8) amivel megcsináltam a custom fw-t (hogy megmaradjon a régi baseband a függetlenítéshez), dfu mód, majd ezt iTunes-szal restore-oltam.
  Köszönöm mindenkinek aki segített!

 45. @Gtavicemaster: Redsnow indít, extra menu, ott választod a just boot opciót és végigcsinálod a kb 1 perces procedúrát amit ír, hogyan kell. Végig megy az ananász és mikor újraindult a teló, múködni fog a cydiád. Mindig ugyanezt játszod le ha lemerült vagy kikapcsoltad a telefont.

 46. @SinkaT: Sikerült megoldanom,viszont mennyi ideig szokott restoreolni? nekem már csinálja egy ideje,itunes nem fagyott meg de nem is csinál semmit csak ki van írva h restoring iphone és egy kis töltési csík,ugyanez a telon snowbreez-es fw-vel csinálom

 47. Üdv Érdeklödnék függetlenítéssel kapcsolatban .Adott egy 4.3.5 Jb-s Iphone 4 , jelenleg Gevey sim-el független .Lehet e ultrasnow -al függetleniteni ? Modem firmware 04.10.01 .

 48. 4.3.3-ról akarok ios5-t snowbreezen keresztül,szóval nem volt rajta alapbol ios5 és ugy töltöm be itunesba a costum fwt. ez lehet gond? de mondom megakadt a csík,viszont nem fagyott le az itunes!

 49. @Rollsroycephantom: miért van a cikk, ha nem olvasod el?

  Az ultrasn0w 1.2.4 ebben az esetben is csak egy kompatibilitási frissítés, tehát a támogatott basebandek sem változtak, azok továbbra is csak a következők:

  iPhone 4 esetén pedig változatlanul csak:
  01.59.00

  @SinkaT: a custom fw-t pwned dfu-ban kell feltenni.

 50. Hello!

  Van egy iphone 3gs-em külföldi hálózat függő és a basebandje 05.12.01 ezt lehet függetleníteni. Letöltöttem a legújabb sn0wbreeze-t és az iphone 3gs-hez tartozó custom fw-t, utána beraktam sn0wbreezebe és rányomtam a Baseband Preservation Mode-ra aztán megcsinálta az új custom fw-t amit kirakott az asztalra. Amikor újra elindítom a snowbreeze-t akkor az új fw-t nem engedi betallózni. Tehát akkor hogyan tovább? Mivel nekem még be is kellene állítani, hogy activálja a telefont, mert nincs olyan sim kártyám. Még egy kérdés, ha sikerül majd jailbrakelni a mobilt akkor cydiából jó az installous 4, hogy letöltött appokat felrakjam?

 51. Kezdek agyfaszt kapni.
  3GS régi iboot. Megcsináltam a custom fw-t a redsnow-val. Beléptem pwned dfu-ba, alt+Restore-ral elkezdtem feltenni, elindult a csík a telón de kb. egy perc múlva megállt és az iTunes 10-es errort írt ki… Átugrott Recoverybe amiből megpróbáltam kiszedni Tinyumbrellávl de nem jön ki… Terminalos paranccsal sem jön ki, ezt próbáltam: http://www.hackint0sh.org/f137/130802.htm
  Innen van visszaút vagy már elkezdte letörölni a régi rendszeremet? Meg amúgy is mi a franc ez a 10-es hibakód?

 52. @SinkaT: de hát le van írva, mit kell tenned. csak a basebandet kell újraflashelni, nem kell a jailbreaket piszkálni, cydiát tilos is bepipálni. 4.2.1-et kell betallózni a 0.9.6rc16-nak, de ez is le van írva.

 53. mounting rootfs as read-only ERROR! ezt írja ki majd megáll,és utána 3-4percre rá elkezd tölteni valamit majd újraindul ipad bb felrakása közbe

 54. a válasz az,hogy nem 4.2.1et kell betallózni,hanem ios5-t a legújabb redsnow-val! akkor már működni fog ,nemtom mért irtátok 4.2.1-et…

 55. Igen SinkaT értem én, de már én ezt próbáltam. :) És nekem akkor sem lett jó ugyanezt írta ki.
  Most megpróbálom újból. :)
  Mi a sorrend egyébként?
  Restore,Ipad BB, Cydia…
  Restore, Cydia, Ultrasnow, Ipad BB??

  Apple..ááá :) vagy én vagyok a béna?? :)

 56. Sziasztok!
  Szeretném kérni ha valaki tudja azt, hogyan kell iphone 4 4.01 01.59.00 telefont ugy upgradelni 5.0 ra hogy a 01.59.00 baseband megmaradjon mert akkor a jailbreak wizard szerint jailbrekelhető és függetlenithető marad a telefon!! Előre is köszönöm a segitséget!

 57. SZiasztok!
  Az gondom hogy frissitettem 5.0-ra es baseband megváltozot,hogy lehet ezt visszarakni 4.3.5 re és a régi baseband legyen? Ha tudtok kérlek segitsetek

 58. Sziasztok.
  iDetector azt írta Old Boot 3GS At&t függő.
  Megcsináltam a custom fw-t a mi 1602 hibával negált., újraindult a telo és iOS5 és megmaradt a régi 05.13.04 basband (ezt is akartam mert fontos, vigyáztam is. ).
  Megcsináltam a JB minden ok csak a Cyidia Fehér iconos nem indult, rendben olvasás és Just Boot Cyidia icon megoldva telepítés rendben ment majd ultrasn0w 1.2.4 Unlock meglett Telenor Ok.
  Csak most a gondom az hogy nem indul újra a telefon csak just boot-al.
  Pedig régi iBoot-os 3GS és újra kellene indulnia nem. ( valamit rosszul csináltam)
  Ha jól olvastam akkor ez az ultrasn0w miatt van?

 59. @JokeAPC: ha újrainduláskor nem mennek a dolgok, csak tethered boot segítségével, akkor az nem régi ibootos. régi iboot esetén minden esetben gond nélkül újra kell indulnia, mert régi iboot esetén untethered.

 60. Fontos információ az iPad basebandes (06.15.00) 3GS-t használók számára, hogy mivel az iPad baseband felrakásával a GPS-től el lehet búcsúzni, így az iOS5 első indításakor ez okozhat problémát. Így amikor a rendszer kérdezi, hogy engedélyezzük-e a Location Services szolgáltatást, akkor azt ott nem szabad engedélyezni, hanem a letiltást kell választani, majd továblépni! Amikor a rendszer a Find my iPhone-ra kérdez rá, ott már vissza lehet kapcsolni a szolgáltatást, vagy bármikor később is a Settings appban.
  Szintén az iPad basebandet (06.15.00) használó 3GS tulajoknak fontos, hogy amennyiben már megpróbálták feltenni a gyári iOS5-öt a készülékükre, az belenyúl a basebandbe, ami problémákhoz vezet. A megoldás annyi, hogy újra fel kell tenni az iPad basebandet a redsn0w 0.9.6rc16 megfelelő opciójával (4.2.1-et betallózva). Ez jó pár percig eltarthat, és nagyon fontos, hogy a folyamatot hagyni kell végigfutni, és tilos közben újraindítani a készüléket!
  iOS5-re frissített iPhone 4 és Gevey SIM: az iOS5 basebandjében javították azt a hibát, amit a Gevey kihasznált. Így ha frissítettél gyári iOS5-re, és a baseband így 04.11.08 lett, abban az esetben a Gevey nem fog működni. Az egyetlen lehetőség ilyenkor az, hogy megpróbáljuk visszatenni a gyári 4.3.5-öt, mert az az iPhone 4 speciális mivolta miatt vissza tudja tenni a korábbi, 04.11.01-es basebandet, amivel még működik a Gevey. Ha pedig iOS5-re frissítenénk, akkor custom firmware-t kell használni hozzá.

 61. az egyik nap ez van a másik nap az akkor most kinek van igaza ?
  Az egyetlen lehetőség ilyenkor az, hogy megpróbáljuk visszatenni a gyári 4.3.5-öt, mert az az iPhone 4 speciális mivolta miatt vissza tudja tenni a korábbi, 04.11.01-es basebandet, amivel még működik a Gevey. Ha pedig iOS5-re frissítenénk, akkor custom firmware-t kell használni hozzá.

 62. @Jadeye:

  EZT itt olvastam :Az egyetlen lehetőség ilyenkor az, hogy megpróbáljuk visszatenni a gyári 4.3.5-öt, mert az az iPhone 4 speciális mivolta miatt vissza tudja tenni a korábbi, 04.11.01-es basebandet, amivel még működik a Gevey. Ha pedig iOS5-re frissítenénk, akkor custom firmware-t kell használni hozzá.

 63. Sziasztok!

  Segítene valaki abban, hogy manuális visszamásoláskor milyen jogokat kellene megadnom, mert nem működik a kontakt szerkesztés, se a naptár.Elsőnek a CHOWN fixet raktam fel és utána másoltam, de nem lett jó(meg sem jelentek a kontaktok), így átírogattam a fájlok jogait winscp-ben, így megjelentek a kontaktok viszont a szerkesztés nem megy. CSAK a fájloknak kell a jogait állítani (most 0775-re vannak) vagy magát a mappát is lehet/kell? A kontakt mappában vannak plusz fájlok is a iOS 5.0-ban a 4.x.x-hez képest, azokat is kellene állítani??? (most át van)
  Előre is köszönöm

 64. @Hypnotica: egyikőtök sem írta le, hogy milyen készülékről van szó. el kellene olvasni a cikket, és értelmezni az ott található szöveget. ha nem frissítettél volna gyári firmware-re, nem lenne semmi gond. nehogy már mi legyünk hibásak, amiért próbálunk segíteni, hogy mégis megoldd valahogy…

  3GS esetén NINCS lehetőség a korábbi baseband visszarakására. sehogy.

  iPhone 4 esetén is kizárólag csak addig lehetséges, ameddig az Apple még aláírja a 4.3.5-öt, ha már nem, akkor a baseband-et nem fogja tudni visszaírni. ezt számtalan alkalommal leírtuk korábban, de most ezt a plusz mondatot beleírtam a cikkbe is, mert látom, sokaknak még mindig újdonság. ha függetlenítened kell, TILOS gyári fw-t feltenni.

  @poweradi: https://szifon.com/2009/06/25/hogyan-mentsuk-az-adatainkat-manualisan/

 65. @Jadeye:

  iBoot kiolvasva:
  USB\VID_05AC&PID_1227\CPID:8920_CPRV:14_CPFM:03_SCEP:01_BDID:00_ECID:00000(én töröltem_SRTG:[IBOOT-359.3]
  Az IDetektor is azt írja: Your iPhone 3G[S] contains the Old Bootrom.
  A gyárisdzám is 2009 27-hét a Model pedig MB717LL.

 66. @JokeAPC: igen, akkor ez alapján mégis régi ibootos. nos ez így jó kérdés, én a helyedben újból megcsinálnám, és restore az így elkészült custom fw-vel pwned DFU-ban. mennie kellene. (az még esetleg elképzelhető lehet, hogy azért semi-tethered, mert custom, bár ezt nem hinném.)

 67. @Jadeye:

  Köszönöm szépen.

  Keresgélek a netten bár eddig még semmit nem találtam.
  Meg ahogy látom ez csak nekem van másoknál nem jelentkezett bár nekik is custom lett fel rakva szerintem vagy fel rakták a Eredeti Firmware-t.
  Nem szívesen ugranék neki újból mert ha elvesztem a Basebandemet akkor lőttek az egésznek, és azt nagyon nem szeretném.

 68. Korábban kértem segítséget egy külföldi iPhone hactiváláshoz, custom FW készítéséhez, majd a kapott tanácsoknak köszönhetően mindent sikerült végrehajtani. Egy szépséghibával, a SAM-re nem találtam megoldást.

  https://szifon.com/2010/12/04/4-14-2-1-fuggetlenites-gps-problemak-uj-hacktivalas/

  Ez a legfrissebb amit találtam az interneten, a kérdésem az, hogy ezt alkalmazhatom-e iOS5 esetén? Köszi a választ.

 69. @silver87: ahogyan fent a cikkben is le van írva: vagy hivatalos, legális függetlenítés, aminek feltételei vannak, pénzbe kerül, de kockázatmentes és garanciális, vagy iPad baseband, és elbúcsúzás a GPS-től, valamint az egyszerű restore-októl, és folyamatos függés a jailbreaktől.

 70. az ipad baseband jól hangzik, nincs szükségem gpsre. de kiváncsi volték mit jelent ez a jailbreakfüggés. az egyszerü restoretól elbucsuzás azt jelenti hogy mintig custom fw-t kell rakjak és valami gebasz üt be ha simán restoreolok?

 71. @Jadeye: Ne haragudj az értetlenkedésért, sok telefont jailbreakeltem már meg beragadt recovery módból is huztam ki sok telót, de ez a baseband része nekem új, vagyis nem foglalkoztam még vele.
  Tehát elolvastam a postot bár elég magas de majd átnyálazom meg az ittenit is elolvastam és a baseband része egyszerüen levan irva hogy redsn0w 0.9.6rc16 megfelelő opciójával (4.2.1-et betallózva). tehát újrakéne raknom speciel a 4.2.1 et vagy a betallózás azért kell hogy a baseband frissités létrejöjjön? ami a nagy gond hogy nincsenek meg az shsh fájjaim azért kérdezem ezt.

 72. @silver87: azért kell, mert anélkül a redsn0w nem mutatja meg neked az iPad basebandes opciót, mert valami fw-t mindenképp be kell neki tallózni, viszont a későbbi verziós redsn0w-kból már kivették az egész opciót úgy ahogy van. SHSH tehát nem kell: https://szifon.com/2010/11/29/ultra-recycle-az-extrem-ultrasn0w-iphone-4-1-fuggetlenites/

  de ha ennyire nem vagy biztos a dologban, inkább bízd ránk. viszont iOS5-re meg csak tethered jailbreak van, és az meg szintén kell a függetlenítéshez.

  a hivatalos, gyári függetlenítés miért nem opció nálad?

 73. Mert nincs rá pénzem. Eddig is megtudtam oldani magamnak csak most elnéztem és elöbb oldottam meg a az ios5 jailt snowbreeze helyett redsnowal minthogy megnéztem volna az ultrasnow postot az ios5 fenn van jailezve és ezért frissült le nekem a baseband. De lehet rátok fogom bízni. Most azért van szükségem gyors megoldásra, mert hívogatni fognak munkahelyek, szóval a legrosszabkor jött ez.
  Vegyük át hogy értem e.
  1.leszedem a redsn0w 0.9.6rc16 -ot meg a 4.2.1 ipsw-t
  2. betallozom rámegyek csak a baseband frissítésre, lefuttatom
  3. kész. és megmarad a rajtalevő ios5 jailes változata és annyi váltoozott hogy a baseband 06.15.00 lesz amit a cydiábol már vigan függetlenithetem az új ultrasnowwal.
  És nagyon köszönöm a hozzáértő segítségedet, tényleg!!!

 74. @Jadeye: Mielött nekivágok akkor csak annyi károm lesz ha jól vettem ki hogy a gps ugye hardveres ütközzés miatt letíltódik persze azok az appok is amihez gps kell. de ezen kívül más bajom nem lesz. A restore gond meg az lesz amit írtál hogy ipad basebanddel folyton hibát ír majd ki az itunesos restore során ezért mindig cfw-t kell felrakjak shift+restore formában.
  Kérdés az hogy amennyiben kijönne újabb ultrasnow, visszatudom küldeni a basebandet iphoneos verzióba vagy jólsejtem hogy marad ez már így?

 75. @Jadeye: Bejött a telóképernyőn egy debug folyamat aminek a végén error van magy szöveg és ez van benne error: no succesful firmware download after 60000 ms!! giving up. erre várjak még vagy befulladt a müvelet?

 76. kivettem természetesen. azota a hiba után lefutott a dolog és újraindult bejött sokáig az apple logo majd a ki-be kapcsoláskor bejövő kis köranimáció ami szépen kiis van fagyva. várok egy 10-20 percet hátha életre kell ha nem akkor tolok egy restartot.

 77. Elkezdtem ezt a SAM-et feltelepíteni a készülékre, mindent úgy csináltam, ahogy a leírásban szerepelt, de az iTunes egyszerűen nem aktiválta. A SAM-nél a status nem váltott át semmire, maradt az unactivated. Hol rontottam el?

 78. @Jadeye:
  OFF
  Jadeye néhány napja kérdeztem, hogy az iPhone 4-emmel (AT&T függö, 2.10 BB, 4.3.2) hogyan tudnám valahogy feltenni az iOS5-öt.

  Akkor segítettél képbe kerülni, hogy csak custom FW-rel próbálkozzam, mert ha az iOS5 4.11-es BB-je megy fel akkor a Gevey-es (számomra utolsó) lehetőséget is elbukom a függetlenítésre.

  Ma néztem a legújabb redsnow-t, hogy már képes (lehet régebbi verzió is képes volt) custom FW előállítására (csak tethered JB, tudom).

  Érdemes reckírozni, vagy várjak az untethered JB-re a pwnage tools-ra?

 79. @silver87: passz, miért nem írtak, sajnos erre én nem látok rá :(

  viszont legál függetlenítésre nincs lehetőséged? mert a 3GS-t a te esetedben csak a GPS-t elbarmolós iPad basebandes megoldással lehet megcsinálni, az meg jelenlegi állás szerint visszafordíthatatlan…

  mindegy, írok neked egy mailt, aztán megbeszéljük a részleteket.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!