fbpx Skip to content

Pár napja a Dev Team megjelentette a PwnageTool legújabb verzióját, mellyel jailbreakelni lehet régi ibootos iPhone 3GS telefont iOS 4 firmware alatt. Itt egy cikk, hogy megállapíthasd neked milyen ibootos telefonod van.

A PwnageTool custom firmwaret készít, feltételek:
– csak Mac-en fut,
– nem használtad korábban a Spiritet jailbreakre,
– csak már jailbreakelt készüléket lehet vele törni.

Ha neked csak Windowsod van, akkor keress a neten egy megfelelő custom firmwaret és menj a 10. lépésre.

1. lépés
Csinálj a gépeden egy Pwnage nevű könyvtárat és rakd bele a PwnageTool 4.01-es verzióját valamint a hivatalos 4.0-ás firmwaret.

4.0.0 (3GS): iPhone2,1_4.0_8A293_Restore.ipsw

Az ipsw fájlt célszerű Firefox-szal letölteni, mert a Safari gyakran automatikusan kitömöríti azt.

2. lépés
Kattints duplán a PwnageTool-ra és húzd át a PwnageTool ikont a Pwnage könyvtárba.

A Pwnage könyvtárban kattints duplán a PwnageTool alkalmazásra.

Ha megjelenik ez a figyelmeztetés, nyomj rá az OK-ra.

3. lépés
A felső menüsorból válaszd az Expert Mode-ot.

4. lépés
Válaszd az iPhone-t. A képen megjelenik egy pipa.

5. lépés
Nyomd meg alul a kék nyilat. Elvileg automatikusan felismeri az ipsw fájlt. Ha mégsem, nyomd meg a Browse for IPSW gombot és tallózd be.

Miután kiválasztottad, megjelenik egy pipa és nyomd meg a kék nyilat a folytatáshoz.

6. lépés
Most egy olyan képernyő jön, ahol számtalan választási lehetőség van. Nyomd meg a General-t és utána a kék nyilat.

A General beállításoknál állíthatod a partíció méretét. Ha nem hivatalos szolgáltatóval használod a telefont, pipáld be az Activate the phone-t is. Nyomd meg a kék nyilat.

Cydia settings lehetővé teszi külön csomagok telepítését, később ezzel nem kell vesződnöd.

Kiválasztáshoz menj a Download packages fülre. Nyomd meg a Refresh-t az összes elérhető csomag megjelenítéséhez. Kattints duplán a kiválasztott csomagra, ami letöltés után megjelenik a Select Packages fülön.

Ott pipáld ki, amelyiket tényleg akarod és nyomd meg a kék nyilat.

A Custom Packages Settings oldalon megjelennek a kiválasztott csomagok. Ne változtass semmit, nyomj a kék nyílra.

A Custom Logos Settings oldalon saját képet rakhatsz be Boot logonak vagy Recovery logonak. A képeknek RGB vagy Grayscale formátumban Alpha csatornával kell lenniük és csak 320×480-nél kisebbek lehetnek. Nyomj újra a kék nyílra.

7. lépés
Eljutottál a custom firmware elkészítéséhez. Nyomd meg a Build gombot, majd a kék nyilat.

8. lépés
Válaszd a Pwnage könyvtárat az ipsw fájl mentésére.

A fájl előállítása akár 10 percig is eltarthat.

Add meg az adminisztrátori jelszavadat.

9. lépés
Miután elkészült az ipsw fájl, recovery módba kell helyezni a telefont. Nyomd meg az OK gombot az üzenet eltüntetéséhez, csatlakoztasd a telefont a számítógéphez és rakd recovery módba.

10. lépés
Miután recovery módba került a telefon, iTunes-ban nyomd meg egyszerre az Alt/Option és a Restore gombot.

11. lépés
A Pwnage könyvtárban lévő custom firmwaret tallózd be és nyomd meg az Open gombot.

12. lépés
Most rakja fel a custom firmwaret a telefonra. Ez akár 10 percig is eltarthat. Amint elkészül, újraindul a telefon és a jailbreakelt iOS 4-es telefonod van 🙂

Ha függetleníteni is akarod, akkor ennek a cikknek a második felében megtalálod a leírást.

FIGYELEM! MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE A FENTI MŰVELETET, A SZIFON.COM SEMMILYEN FELELŐSSÉGET NEM VÁLLAL AZ ESETLEGES KÁROKÉRT!

Olvasd el a hozzászólásokat is

37 Comments

  1. Szuper,csak sajnos új ibootos vagyok.

  2. És ha restore volt és teljesen friss a 40?

  3. Mit lehet tenni ha korábban pwnage toolt használtam, de legutobb a 313-ast a spirittel jailbreakeltem? Van valami út a 4-es jb-hez?

  4. Nekem Volt anno spirit JB most eredeti 4.0 van fent akkor nem tudom megcsinalni ezzel a modszerrel elvileg most nem tudhatja a Telefon hogy spirit Volt nem? És ha az Eredeti Boot logot akarom akkor ott nem kell pipa egyik kepre sem. A telefonon gyari fuggetlen nem kell azt sem aktivalni ugye?

  5. és a SNOWBREEZE (1.6.1)?? gyakorlatilag a pwnagetool windows-os verziója. én azzal csináltam custom firmwaret regi iboot-os 3GS-re és tökéletes.

  6. Tom: van persze. rakd vissza a 3.1.2-t és jailbreakeld bármivel (pl blackra1n) majd tedd fel a custom firmware-t..

  7. az előző rád is vonatkozik Szorian.

  8. ezt nem tudnád valahova részletesen leírni lorand99??nagyon sok mindenkinek segítenél szintem:)

  9. Ha en 3.1.3-as szoftverrel vettem a 3GS-em, akkor fel hogyan tudom felrakni a 3.1.2-ot, illetve hogyan tudom jb-elni a telot (nem spirittel).

    Koszi

  10. Ja, és regi iboot-os.

  11. snowbreeze-t innen lehet tölteni
    http : //ih8sn0w.com/index.php/welcome.snow
    Ze: ha korábban volt rajta 3.1.2 és jailbreakelték, akkor valszeg vissza tudod rakni, ha nem akkor sajna egyenlőre nem tudsz JB-elt ios 4-et rakni a telódra.

  12. Lorand99: Francba… 🙁 Koszonom 😉

  13. Köszi, megprobálom 🙂

  14. Ha egy régi bootos 4.0-s rendszerem van akkor snowbreesel megcsinálom a cutosom firmwaremet utána mi a teendő?
    Restore? Sürgős lenne, előre is köszönöm a segítséget!

  15. Gtamate: ha jailbreakelt most a telód akkor shift+restore és felrakod a custom firmwaret. ha nem jailbreakelt akkor vissza kell ugranod 3.1.2-re, feltörni redsnow/blackra1n/..-el, és aztán adni neki a custom firmwaret.

  16. Sziasztok
    Amint megérkezik ide Spanyolországba a 4G és a párom uncsija megveszi (július), nekem adja a régi ibootos 3GS-ét ami gyári független. A történet idáig szép és jó, a probléma az, hogy soha nem volt jailbreakelve és büszkén újságolta tegnap, hogy frissitett 4.0-ra… Akkor ezek szerint buktam a jailbreaket? 🙁 Korábban 3G-m volt amig el nem lopták és már nagyon várom a júliust…

  17. Sziasztok! Sajnos én is későn ébredtem azaz nem mentettem le a SHSH fileomat és a cydian sincs meg, mikor nagy lendülettel a megjelenéskor feltoltam az ios 4.0t a 3GS régi bootos , akkor még JB-s iphonomra..

    Na majd 10 perces tesztelés után és persze mikor kiderült a szifon.com elírása a postban, hogy a 3gs 4.0 ios abszolute nincs még megtörve, elkeztem visszacsinálni a dolgot illetve csináltam volna.

    Minden lehetőséget kipróbálva, a custom ispw készítéstől, a legutóbbi host átírásig azthiszem mindent megtanultam (erre jó volt ) de úgy látom egyelőre sucks, és nincs megfejtés a downgrademre…

    ha mégis lenne, örömmel venném akár mailbe is a tippet, akár itt, addig is várom a devteam megfejtését, hátha előjönnek már egy 3gsre való jbvel …

    Üdv, mindenkinek!

  18. a 3.1.2 downgrade-re keressetek rá a google-ban. 6szor próbáltam belinkelni mindenféle agyafúrt módon de nem megy…

  19. Uranosz, Medgya: ha nem volt 3.1.2 alatt cydia a telefonon akkor nem fog menni a downgrade.

  20. hát igen, erre rájöttem….. ezért irtam hogy sucks…egyébként volt cydia rajta, csak nem mentettem le vele a shsh-t

  21. Medgya: nekem automatán lementette a cydia az SHSH fájlokat.. se 3.1.2 se 3.1.2 alatt nem kattintottam a “make my life” easier gombra. sztem jó esély van arra, h neked is automatán mentette.

  22. le lehet csekkolni valahol? , mert amikor átirtam a host filet a macen, hogy ne az apple serverén keresse,
    akkor nem találta és az Itunes (9.2) kidobta hogy nem tudom a restoret megcsinálni ezen a készüléken….
    vagy lehet hogy régi itunes kell?

  23. nem tudom hol lehet megnézni… de fontos, hogy dfu-módban kell a restoret csinálni, nem recoveryban. jó a 9.2-es itunes is hozzá!

  24. Sajnos nem volt 3.1.2 alatt cydia, sőt soha sem, mint ahogy jailbreak sem. De a 4.O már ott figyel rajta. Már csak abban bizok, hogy júliusig, mire enyém lesz a telefon, Geohot, vagy Devék kiokoskodnak valamit… Amúgy személy szerint én nem olyan rég még mindig a 3.1.2-n voltam a mára már ellopott 3G-el. A 3.1.3 a japán kana nyelv kijavitásán kivül nem adott semmi többet :), a 4.O-ban pedig nem tudok semmi olyanról ami ne működött volna már rég a 3.1.2 alatt is más megoldásokkal és a mindennapi használatban szükségem lenne rá. Pl. multitasking – backgrounder… stb. stb. egyszóval nem értem azokat akik ész nélkül tolják fel a 4.O-át aztán vakargatják a fejüket és pánikolnak… Én kivárnék addig amig kiforrja magát a 4.O meg hozzá a jailbreak és mindenki azt mondja, hogy igen, hú de fasza ez az új OS! De hát mindenki saját felelőségére… 🙂

  25. @Uranosz: én ugyan igy jártam akkor!!!vettem egy 3gs 1 hetesen,pont az nap amikor kiadták ios4-et.3.1.2 version volt rajta,új ibootos.nem volt jb rajta,az nap este leszedtem az új itunest,és föltettem az ios4-et.akkor nekem is esélytelen a törés?vagy van vmi ötlet?köszönom…

  26. retro29!

    sajnos nem, jelenleg nincs még meg rá, várni kell és a mi esetünkben, nem lehet downgradelni 3.13,2, vagy 3ra, sem. üdv a klubban…

    remélem a devteam mielőbb megcsinálja a 4.0ra vagy megoldják a downgradet 🙂

  27. Nekem minden lehetőség adott a törésre és a függetlenítésre csak hát fogalmam sincs hogy mi a megfelelő custom firmware! Valaki árulja el nekem pls

  28. itt a megoldás:

    http://www.breakingupdates.com/476/jailbreak-unlock-iphone-3g3gs-4-0-or-3-1-3-with-clawpack-unlocker-in-just-3-min/comment-page-1/#comment-245

    az a gáz, hogy 7.500 forint.. és bankártyáról kell fizetni, állítólag működik, de szerintem érdemes várni, aki nem tud annak itt van…
    sajnos nekem nincs bankártyám, de szívesen kipróbáltam volna :s

    akinek van annak kelleme shasználatot hozzá

    a program hactival meg minden kutyafüle!!!!!

  29. sziasztok,
    én végig csináltam ezt a folyamatot, ahogy le van írva, sikerült is, ott figyel a 4.0 a telón, de azóta nem talál hálózatot.
    ez miért van???????????????????
    a telcsi tmobilos, 3.1.2 volt rajta, régi baseband.
    mi a francot kezdjek vele?

  30. tedd fel az ultrasn0w-t cydiabol..

  31. @garfieldĐ: köszi, megpróbálom

  32. @garfieldĐ: kell ahoz élő internet, mert az most jelenleg nincs, a cydia me vmi hibaüzenetet dob ki, amikor telepíteni akarom

  33. ha nekem régi ibootos gs-em van és gyári 4.0 van rajta akor azt most hogy tudom jailbrekelni?

  34. Hello!

    Elvégeztem a fenti feladatot lépésről lépésre, a végén az volt irva h 10 perc… hát nekem már fél órája majdnem a végén áll a csík… Ez mit jelenthet? azt h rosszul csinaltam vmit?

    Előre is köszi a válaszokat..

  35. @Koczka:

    Minden ilyen fizetős dolog KAMU, nehogy fizess érte! A JB és az unlock mindig ingyenes, és vagy Geohot, vagy a dev-team adja ki! A töbi kamu!

  36. Sziasztok! Valaki nem csinált 3G hez előre AKTIVÁLT ipsw-t?
    Nem tom milyen függő az iPhone om de tuti nem t-s, LÉCIVES segítsen vki!!!!!


Add a Comment