fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel a watchOS 6, szinte kereken két hónappal a watchOS 6.2.8 megjelenésenyolc béta verzió, és mindössze alig egy nappal a GM után az Apple ma este elérhetővé tette a watchOS 7-es frissítést.

A watchOS 7 rendszerrel az Apple Watch minden eddiginél hatékonyabb és személyesebb lett – újfajta módokat kínál az óraszámlapok felfedezéséhez és megosztásához, lehetővé teszi az alvás nyomon követését és a kézmosás automatikus észlelését, ezenkívül új edzéstípusokat is biztosít. Ha a családtagjaink Apple Watch-át a saját iPhone-unkkal párosítjuk a Családi beállítás funkció segítségével, akkor kapcsolatot tarthatunk szeretteinkkel. A watchOS 7 mindezeken felül tartalmazza a Memoji alkalmazást, biciklis útvonalterveket kínál a Térképekben, és lehetővé teszi a Siri segítségével történő nyelvi fordítást.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Álomszerű fejlődés.

Az új számlapok innovatív megoldásaival a lehető leg­többet hozhatod ki minden percből. A vadonatúj Alvás appal az órád már éjszakai műszakot is vállal. És ez még csak ízelítő abból, amit megtehetsz a watchOS 7-tel.

Számlapok

Az Apple Watchon minden a számlapodról indul. A watchOS 7-tel még személyesebbé és praktikusabbá teheted a számlapjaidat, és újakat is könnyebben találsz.

Új, személyre szabható számlapok

A viccestől a hasznosig sokféle új számlapot próbálhatsz ki, és minden eddiginél változatosabban szabhatod személyre őket a különböző színekkel és komplikációkkal.

Hozz ki többet minden appból

Mostantól egyetlen app több különböző komplikációt is tartalmazhat, így a tevékenységeidhez legjobban passzoló számlapot rakhatod össze. Ha szörfös vagy, egyetlen appban láthatod a mélytengeri hullámok paramétereit, a víz hőmérsékletét és a szél sebességét.

Számlapmegosztás

Oszd meg az általad létrehozott számlapokat üzenetben, e‑mailben vagy egy linken keresztül online.

Számlapok már az App Store‑ban

Bármi is fontos számodra, az App Store szakértői által gondosan összeválogatott gyűjteményben megtalálod a neked való számlapot.

Szerezz be számlapokat online

Fedezz fel új számlapokat, amelyek kapcsolódnak az érdeklődési köreidhez a webhelyeken és a közösségi médiában. Mentsd és használd őket az órádon.

Alvás app

A jó alvás az egészség megőrzésének egyik leg­fon­to­sabb tényezője, az emberek mégis keveset tudnak róla. Az alvás követése már egy jó kiindulópont, de az Alvás app ennél tovább megy – időrendet és lefekvési rutint alakíthatsz ki vele, hogy elérd a kitűzött alvási célodat.

Alvás mód

Amikor lefekszel, az órád auto­ma­ti­ku­san bekapcsolja a Ne zavarjanak módot, és megakadályozza, hogy a kijel­ző kivilágosodjon.

Alvási adatok

Minden reggel megnézhetsz egy diagramot arról, hogy mennyit aludtál az elmúlt héten.

Alváskövetés

Az Apple Watch gyorsulásmérővel érzékeli a lélegzésed keltette finom mozgásokat, és különbséget tesz az alvási és ébrenléti állapotok között.

Jelzések

Állíts be lefekvési emlékez­te­tő­ket, és válassz még több ébresztő­hang közül.

Alvásra hangolódás

Pörög az agyad? Az Alvásra hangolódással lefekvési rutint alakíthatsz ki – egyszerűen megnyithatsz vele egy meditációs appot, vagy lecsavarhatod a fényeket, hogy ellazulj.

Ébresztés

Nézz rá rögtön az időjárásra vagy az akkumulátor töltöttségére ébredés után. Az órád megkérdezi, hogy kikapcsolod-e az ébresztést, ha előbb felébredtél.

Töltés és újratöltés

Ha az akku töltöttsége 30% alatt van közel a lefekvési időhöz, töltési emlékeztetőt kapsz. Ha ébredés után töltesz, az iPhone-od értesít, amikor 100%-nál jársz.

Alvás az Egészség appban

Az iPhone-odon kezelheted az alvási időrended, megnézheted az időbeli trendeket, és azt is láthatod, hogy mennyire következetesen teljesíted az alvási céljaid.

Fitnesz

A négy új edzéssel még rugalmasabb edzőpartner válik a készülékedből. Az iPhone Tevékenység appját újraterveztük és átneveztük Fitnesszé.

Új kiemelt edzések

Mostantól pontosan nyomon követheted a fitneszmutatóid Tánc, Funkcionális erőnléti edzés, Törzsizmok edzése vagy akár az edzés utáni Levezetés kategóriában.

Táncolni öröm

Teljes testet átmozgató edzés, amely jó a szívnek, erősít, és javítja a mozgáskoordinációt. Táncolj önfeledten, és az órád megjutalmaz.

Minden adatod egy pillantásra

A tevékenységeid, edzéseid, díjaid és tevékenységtrendjeid mind egyetlen oldalon.

Verseny és megosztás

Motivál az egészséges rivalizálás? Mostantól egy helyen áttekintheted a tevékenységversenyeid és tevékenységmegosztásaid adatait.

Kézmosás

A kéz tisztán tartása most fontosabb, mint valaha. A watchOS 7-tel az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha elkezdesz kezet mosni, és segít, hogy az egészségügyi világszervezetek ajánlásainak megfelelő ideig folytasd a kézmosást.

Automatikus érzékelés

A mozgásérzékelői és a mikrofonja segítségével az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha kezet mosol, és 20 másodperces visszaszámlálást indít.

A javasolt 20 másodperc

Ha az órád úgy észleli, hogy túl korán hagytad abba a kézmosást, megkér, hogy folytasd az ajánlott 20 másodpercig.

Hazaérkezési emlékeztető

Az Apple Watch emlékeztet a kézmosásra, amikor hazaértél.

A hallás egészsége

A felhasználók hallásának megóvása érdekében már a watchOS 6-ban megjelent a Zaj app. Most többféleképpen óvjuk a hallásod egészségét, illetve a hallgatási élményeidet is szabályozhatóbbá tesszük.

Heti értesítő az egészséges hallásért

Beállíthatod, hogy értesítést kapj, és biztonságos szintre csökkenjen a fejhallgatód hangereje, ha eléred az Egészségügyi Világszervezet által javasolt maximális heti hangerődózist.

Heti hangerő-összefoglaló

Az iPhone Egészség appjában megnézheted, hogy hetente mennyi ideig volt kitéve a füled nagy hangerőnek.

Hangerő-korlátozás

Állítsd be fejhallgatód maximális hangerejét, hogy biztonságban tudd a hallásod.

Kompatibilitás

A watchOS 7 a Series 3-mal kezdődően támogatja az Apple Watch-okat, vagyis a Series 1 és a Series 2 már nem kapta meg az új operációs rendszert.

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent watchOS 7 buildszáma 18R382, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek már a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Ha nincs iOS 14-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 7-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 6s-sel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 7-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 7 használatához iOS 14-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 14-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 7-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 14-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 14-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára az iOS 13-mal kompatibilis watchOS 6-ot. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Köszönjük, hogy a Series 3-ra egyetlen számlap lett, ami a legbénább! :pensive:
    A többit még nézegetem!

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a többi új számlapnak az új kijelző kell, mert másképp nem fér ki, azért nem érhetőek el a Series 3-ra.

  3. valaki majd írja meg az “alvás”-t h kell használni… (autosleep után) :smiley:

  4. Sziasztok,
    Azt lehet tudni, hogy a kézmosás funkció miért csak Series4-től elérhető?
    Köszi!

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet tudni. így döntött az Apple.

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Mert új órát sem tudsz régi telefonnal használni. Ez van, nekik folyamatosan mutatni kell, hogy az van amit akarnak, mint pl a widgetekkel is a telón.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudsz új órát régi telefonnal használni – de csak ha az iOS verziója megfelelő az órán futó watchOS-hez.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    A régire azt értem amire nem megy fel az új IOS pl 5S-hez nem tudunk Watch SE-t venni sosem, azaz venni igen csak nézegetési céllal. Tudom extrém a példa de ki tudja hányan futhatnak ebbe bele információ hiány miatt és sok eladó tudatlansága v kapzsisága miatt.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    minden le van írva a termékoldalon.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom! De amikor itt és más forumokon sem képesek sokan nem 3 de több esetben egy poszttal sem följebb olvasni, akkor kicsit komolytalannak látom a termékoldalt felhozni erre. Persze kell ott leírás és hasznos is, csak vannak akiknek nehéz az is amit az előbb leírtam, de javíts ki ha tévedek.

  11. AppStore számlapok alatt mit értenek? Van az Applenek saját vagy már meg is jelentek appok rá?

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Ja ez engem is érdekelne, hátha lelek vmi jót ami nincsen a gyári repertoárban.

  13. Az nem az, hogy megtudod venni mások által készitett óralapot. Mármint a gyári lapok vannak csak ahogy ő azt összeállitja.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig mintha azt ígérték volna, hogy lesz lehetőség a harmadik féltől származó lapokra is az OS7-ben

  15. Ilyenre én nem emlékszem, de az nem zárja ki, hogy nem mondták.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem ígértek ilyet. csak sokkal több komplikációt lehet használni már majd egy számlapon, és az általad a gyárilag elérhető opciókból összelegózott számlapokat lehet megosztani. 46 perctől nézd:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet máshol olvastam csak, hogy kellene ilyen és mivel az angolom nem acélos, így ezt hiába nézem sajna :woozy_face: Pedig nem lenne rossz egy számlap szerkesztő program sem :crazy_face:

  18. Avatar for Lipton Lipton says:

    Az OS7 frissítése óta, egyetlen egy számlapon nem lehet beállítani, ill. nincs dátum kijelzés ! Másnak is van ilyen problémája? Mi ennek a gyógymódja ?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye amúgy a gyári naptár app le van töltve az órára? mert ha nincs, akkor töltsd le az App Store-ból.

  20. Avatar for zzsola zzsola says:

    Valami nálam félre ment a frissítésnél. Series 3-as, eleve küzdelmesen indult. Először nem volt ellenőrizhető a frissítés, majd kevés volt a tárhely. Akkor csináltam egy teljes visszaállítást, új óraként lett beállítva. Települt szépen, majd másnap elkezdett véletlenszerűen újraindulni. Tegnap már kétszer nem is reagált semmire. Este megint teljes törlés, akkor már megcsináltam a telefonnal is. Új készülékként lett beállítva mindkettő (a telefonnak tényleg jót tett), az óra most is elkezdett magától újraindulni. Csak gyári appok vannak rajta.

  21. Avatar for zzsola zzsola says:

    Türelem hibajavítást terem. Remélem gyorsan meglesz a gyógyír, mert már a MacBook sem látja az órát, legalábbis a feloldáskor.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @zzsola arra elvben ez a megoldás:

    1. Open “Keychain Access”
    2. In “View”, enable “Show Invisible Items”
    3. Search for “Auto Unlock”
    4. You should see a whole bunch of application passwords for “Auto Unlock: XXXX’s …”
    5. Select all records and delete (this will reset/disable auto unlock on other Macs if you use multiple Macs)
    6. Whilst still in “Keychain Access”, search for “AutoUnlock” (no space)
    7. There should be 4 entries for “tlk” “tlk-nonsync” “classA” “classC”
    8. Select 4 records and delete (don’t worry if they re-appear, the system repairs this automatically)
    9. Open “Finder” and navigate to “~/Library/Sharing/AutoUnlock”
    10. There should be two files “ltk.plist” and “pairing-records.plist”
    11. Delete both files
    12. Open “System Preferences” and try enabling auto unlock. You may need to enable it twice, the first attempt will fail.
  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    aki Series 3 esetén újraindulásokba fut bele, az itt tud hozzászólni az arról szóló cikkhez:

  24. Avatar for zzsola zzsola says:

    Megcsináltam, működik. Köszönöm!

  25. nekem ezt nem akarja megcsinálni fel van oldva a watch a telefon de baromira nem működik már mindent újra indítottam. Elmentem itthonról majd megjöttem mondom megpróbálom megint erre egyből működik esküszöm nem értem…

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet ez az új Apple szabadalom, hogyan vegyenek rá mindenkit a mozgásra, csak rejtve, burkoltan

  27. Avatar for dokk dokk says:

    Én is belefutottam ebbe a hibába, series 4-en. Köszi a megoldást!

  28. Avatar for dokk dokk says:

    Hm, érdekes. Ha megcsinálom a fentebb írtakat, akkor elsőre szuper minden, feloldja újra a Watch a Mac-et, de utána újra elfelejti. Többször is töröltem amiket írtak, de nem lett jó második felnyitásnál.

  29. Szerintem ahhoz lehet koze hardveresen, mint ami a kornyezeti zaj meresehez is kell. Ez is csak S4-tol volt elerheto.

  30. Így van, mert nem csak a mozgást figyeli hanem a vízcsorgás zaját is érzékeli.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for ithomkasy Avatar for guzmics Avatar for Lipton Avatar for dokk Avatar for varangy Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Köszönjük, hogy a Series 3-ra egyetlen számlap lett, ami a legbénább! :pensive:
    A többit még nézegetem!

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a többi új számlapnak az új kijelző kell, mert másképp nem fér ki, azért nem érhetőek el a Series 3-ra.

  3. valaki majd írja meg az “alvás”-t h kell használni… (autosleep után) :smiley:

  4. Sziasztok,
    Azt lehet tudni, hogy a kézmosás funkció miért csak Series4-től elérhető?
    Köszi!

  5. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem lehet tudni. így döntött az Apple.

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Mert új órát sem tudsz régi telefonnal használni. Ez van, nekik folyamatosan mutatni kell, hogy az van amit akarnak, mint pl a widgetekkel is a telón.

  7. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    tudsz új órát régi telefonnal használni – de csak ha az iOS verziója megfelelő az órán futó watchOS-hez.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    A régire azt értem amire nem megy fel az új IOS pl 5S-hez nem tudunk Watch SE-t venni sosem, azaz venni igen csak nézegetési céllal. Tudom extrém a példa de ki tudja hányan futhatnak ebbe bele információ hiány miatt és sok eladó tudatlansága v kapzsisága miatt.

  9. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    minden le van írva a termékoldalon.

  10. Avatar for gunar gunar says:

    Tudom! De amikor itt és más forumokon sem képesek sokan nem 3 de több esetben egy poszttal sem följebb olvasni, akkor kicsit komolytalannak látom a termékoldalt felhozni erre. Persze kell ott leírás és hasznos is, csak vannak akiknek nehéz az is amit az előbb leírtam, de javíts ki ha tévedek.

  11. AppStore számlapok alatt mit értenek? Van az Applenek saját vagy már meg is jelentek appok rá?

  12. Avatar for gunar gunar says:

    Ja ez engem is érdekelne, hátha lelek vmi jót ami nincsen a gyári repertoárban.

  13. Az nem az, hogy megtudod venni mások által készitett óralapot. Mármint a gyári lapok vannak csak ahogy ő azt összeállitja.

  14. Avatar for gunar gunar says:

    Pedig mintha azt ígérték volna, hogy lesz lehetőség a harmadik féltől származó lapokra is az OS7-ben

  15. Ilyenre én nem emlékszem, de az nem zárja ki, hogy nem mondták.

  16. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    nem ígértek ilyet. csak sokkal több komplikációt lehet használni már majd egy számlapon, és az általad a gyárilag elérhető opciókból összelegózott számlapokat lehet megosztani. 46 perctől nézd:

  17. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet máshol olvastam csak, hogy kellene ilyen és mivel az angolom nem acélos, így ezt hiába nézem sajna :woozy_face: Pedig nem lenne rossz egy számlap szerkesztő program sem :crazy_face:

  18. Avatar for Lipton Lipton says:

    Az OS7 frissítése óta, egyetlen egy számlapon nem lehet beállítani, ill. nincs dátum kijelzés ! Másnak is van ilyen problémája? Mi ennek a gyógymódja ?

  19. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    de ugye amúgy a gyári naptár app le van töltve az órára? mert ha nincs, akkor töltsd le az App Store-ból.

  20. Avatar for zzsola zzsola says:

    Valami nálam félre ment a frissítésnél. Series 3-as, eleve küzdelmesen indult. Először nem volt ellenőrizhető a frissítés, majd kevés volt a tárhely. Akkor csináltam egy teljes visszaállítást, új óraként lett beállítva. Települt szépen, majd másnap elkezdett véletlenszerűen újraindulni. Tegnap már kétszer nem is reagált semmire. Este megint teljes törlés, akkor már megcsináltam a telefonnal is. Új készülékként lett beállítva mindkettő (a telefonnak tényleg jót tett), az óra most is elkezdett magától újraindulni. Csak gyári appok vannak rajta.

  21. Avatar for zzsola zzsola says:

    Türelem hibajavítást terem. Remélem gyorsan meglesz a gyógyír, mert már a MacBook sem látja az órát, legalábbis a feloldáskor.

  22. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @zzsola arra elvben ez a megoldás:

    1. Open “Keychain Access”
    2. In “View”, enable “Show Invisible Items”
    3. Search for “Auto Unlock”
    4. You should see a whole bunch of application passwords for “Auto Unlock: XXXX’s …”
    5. Select all records and delete (this will reset/disable auto unlock on other Macs if you use multiple Macs)
    6. Whilst still in “Keychain Access”, search for “AutoUnlock” (no space)
    7. There should be 4 entries for “tlk” “tlk-nonsync” “classA” “classC”
    8. Select 4 records and delete (don’t worry if they re-appear, the system repairs this automatically)
    9. Open “Finder” and navigate to “~/Library/Sharing/AutoUnlock”
    10. There should be two files “ltk.plist” and “pairing-records.plist”
    11. Delete both files
    12. Open “System Preferences” and try enabling auto unlock. You may need to enable it twice, the first attempt will fail.
  23. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    aki Series 3 esetén újraindulásokba fut bele, az itt tud hozzászólni az arról szóló cikkhez:

  24. Avatar for zzsola zzsola says:

    Megcsináltam, működik. Köszönöm!

  25. nekem ezt nem akarja megcsinálni fel van oldva a watch a telefon de baromira nem működik már mindent újra indítottam. Elmentem itthonról majd megjöttem mondom megpróbálom megint erre egyből működik esküszöm nem értem…

  26. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet ez az új Apple szabadalom, hogyan vegyenek rá mindenkit a mozgásra, csak rejtve, burkoltan

  27. Avatar for dokk dokk says:

    Én is belefutottam ebbe a hibába, series 4-en. Köszi a megoldást!

  28. Avatar for dokk dokk says:

    Hm, érdekes. Ha megcsinálom a fentebb írtakat, akkor elsőre szuper minden, feloldja újra a Watch a Mac-et, de utána újra elfelejti. Többször is töröltem amiket írtak, de nem lett jó második felnyitásnál.

  29. Szerintem ahhoz lehet koze hardveresen, mint ami a kornyezeti zaj meresehez is kell. Ez is csak S4-tol volt elerheto.

  30. Így van, mert nem csak a mozgást figyeli hanem a vízcsorgás zaját is érzékeli.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for ithomkasy Avatar for guzmics Avatar for Lipton Avatar for dokk Avatar for varangy Avatar for szorian Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar