fbpx Skip to content

Majdnem napra pontosan egy évvel a watchOS 6, szinte kereken két hónappal a watchOS 6.2.8 megjelenésenyolc béta verzió, és mindössze alig egy nappal a GM után az Apple ma este elérhetővé tette a watchOS 7-es frissítést.

A watchOS 7 rendszerrel az Apple Watch minden eddiginél hatékonyabb és személyesebb lett – újfajta módokat kínál az óraszámlapok felfedezéséhez és megosztásához, lehetővé teszi az alvás nyomon követését és a kézmosás automatikus észlelését, ezenkívül új edzéstípusokat is biztosít. Ha a családtagjaink Apple Watch-át a saját iPhone-unkkal párosítjuk a Családi beállítás funkció segítségével, akkor kapcsolatot tarthatunk szeretteinkkel. A watchOS 7 mindezeken felül tartalmazza a Memoji alkalmazást, biciklis útvonalterveket kínál a Térképekben, és lehetővé teszi a Siri segítségével történő nyelvi fordítást.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Hogyan telepíthető?

Olvasd végig a cikket, mielőtt kérdeznél, mert igyekeztünk az összes lehetséges kérdésre már előre megadni a választ!

Újdonságok

Korábbi, részletesebb cikkeink az egyes újdonságokról:

Álomszerű fejlődés.

Az új számlapok innovatív megoldásaival a lehető leg­többet hozhatod ki minden percből. A vadonatúj Alvás appal az órád már éjszakai műszakot is vállal. És ez még csak ízelítő abból, amit megtehetsz a watchOS 7-tel.

Számlapok

Az Apple Watchon minden a számlapodról indul. A watchOS 7-tel még személyesebbé és praktikusabbá teheted a számlapjaidat, és újakat is könnyebben találsz.

Új, személyre szabható számlapok

A viccestől a hasznosig sokféle új számlapot próbálhatsz ki, és minden eddiginél változatosabban szabhatod személyre őket a különböző színekkel és komplikációkkal.

Hozz ki többet minden appból

Mostantól egyetlen app több különböző komplikációt is tartalmazhat, így a tevékenységeidhez legjobban passzoló számlapot rakhatod össze. Ha szörfös vagy, egyetlen appban láthatod a mélytengeri hullámok paramétereit, a víz hőmérsékletét és a szél sebességét.

Számlapmegosztás

Oszd meg az általad létrehozott számlapokat üzenetben, e‑mailben vagy egy linken keresztül online.

Számlapok már az App Store‑ban

Bármi is fontos számodra, az App Store szakértői által gondosan összeválogatott gyűjteményben megtalálod a neked való számlapot.

Szerezz be számlapokat online

Fedezz fel új számlapokat, amelyek kapcsolódnak az érdeklődési köreidhez a webhelyeken és a közösségi médiában. Mentsd és használd őket az órádon.

Alvás app

A jó alvás az egészség megőrzésének egyik leg­fon­to­sabb tényezője, az emberek mégis keveset tudnak róla. Az alvás követése már egy jó kiindulópont, de az Alvás app ennél tovább megy – időrendet és lefekvési rutint alakíthatsz ki vele, hogy elérd a kitűzött alvási célodat.

Alvás mód

Amikor lefekszel, az órád auto­ma­ti­ku­san bekapcsolja a Ne zavarjanak módot, és megakadályozza, hogy a kijel­ző kivilágosodjon.

Alvási adatok

Minden reggel megnézhetsz egy diagramot arról, hogy mennyit aludtál az elmúlt héten.

Alváskövetés

Az Apple Watch gyorsulásmérővel érzékeli a lélegzésed keltette finom mozgásokat, és különbséget tesz az alvási és ébrenléti állapotok között.

Jelzések

Állíts be lefekvési emlékez­te­tő­ket, és válassz még több ébresztő­hang közül.

Alvásra hangolódás

Pörög az agyad? Az Alvásra hangolódással lefekvési rutint alakíthatsz ki – egyszerűen megnyithatsz vele egy meditációs appot, vagy lecsavarhatod a fényeket, hogy ellazulj.

Ébresztés

Nézz rá rögtön az időjárásra vagy az akkumulátor töltöttségére ébredés után. Az órád megkérdezi, hogy kikapcsolod-e az ébresztést, ha előbb felébredtél.

Töltés és újratöltés

Ha az akku töltöttsége 30% alatt van közel a lefekvési időhöz, töltési emlékeztetőt kapsz. Ha ébredés után töltesz, az iPhone-od értesít, amikor 100%-nál jársz.

Alvás az Egészség appban

Az iPhone-odon kezelheted az alvási időrended, megnézheted az időbeli trendeket, és azt is láthatod, hogy mennyire következetesen teljesíted az alvási céljaid.

Fitnesz

A négy új edzéssel még rugalmasabb edzőpartner válik a készülékedből. Az iPhone Tevékenység appját újraterveztük és átneveztük Fitnesszé.

Új kiemelt edzések

Mostantól pontosan nyomon követheted a fitneszmutatóid Tánc, Funkcionális erőnléti edzés, Törzsizmok edzése vagy akár az edzés utáni Levezetés kategóriában.

Táncolni öröm

Teljes testet átmozgató edzés, amely jó a szívnek, erősít, és javítja a mozgáskoordinációt. Táncolj önfeledten, és az órád megjutalmaz.

Minden adatod egy pillantásra

A tevékenységeid, edzéseid, díjaid és tevékenységtrendjeid mind egyetlen oldalon.

Verseny és megosztás

Motivál az egészséges rivalizálás? Mostantól egy helyen áttekintheted a tevékenységversenyeid és tevékenységmegosztásaid adatait.

Kézmosás

A kéz tisztán tartása most fontosabb, mint valaha. A watchOS 7-tel az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha elkezdesz kezet mosni, és segít, hogy az egészségügyi világszervezetek ajánlásainak megfelelő ideig folytasd a kézmosást.

Automatikus érzékelés

A mozgásérzékelői és a mikrofonja segítségével az Apple Watch auto­ma­ti­ku­san érzékeli, ha kezet mosol, és 20 másodperces visszaszámlálást indít.

A javasolt 20 másodperc

Ha az órád úgy észleli, hogy túl korán hagytad abba a kézmosást, megkér, hogy folytasd az ajánlott 20 másodpercig.

Hazaérkezési emlékeztető

Az Apple Watch emlékeztet a kézmosásra, amikor hazaértél.

A hallás egészsége

A felhasználók hallásának megóvása érdekében már a watchOS 6-ban megjelent a Zaj app. Most többféleképpen óvjuk a hallásod egészségét, illetve a hallgatási élményeidet is szabályozhatóbbá tesszük.

Heti értesítő az egészséges hallásért

Beállíthatod, hogy értesítést kapj, és biztonságos szintre csökkenjen a fejhallgatód hangereje, ha eléred az Egészségügyi Világszervezet által javasolt maximális heti hangerődózist.

Heti hangerő-összefoglaló

Az iPhone Egészség appjában megnézheted, hogy hetente mennyi ideig volt kitéve a füled nagy hangerőnek.

Hangerő-korlátozás

Állítsd be fejhallgatód maximális hangerejét, hogy biztonságban tudd a hallásod.

Kompatibilitás

A watchOS 7 a Series 3-mal kezdődően támogatja az Apple Watch-okat, vagyis a Series 1 és a Series 2 már nem kapta meg az új operációs rendszert.

Telepítés

A frissítés az iPhone-on a Watch appon belül az Általános / Szoftverfrissítés menüpontban érhető el, tehát OTA frissítésként.

Ha nem jelenik meg a frissítés, akkor várjunk, vagy próbálkozzunk újra. Rengetegen próbálnak most frissíteni, úgyhogy az Apple szerverei valószínűleg eléggé leterheltek!

A hivatalosan megjelent watchOS 7 buildszáma 18R382, ami megegyezik a GM buildjével, így akinek már a GM verzió van fent, annak nem jelenik meg majd OTA a frissítés.

Ha nincs iOS 14-re képes készülékünk, frissíthető az óra a watchOS 7-re?

Gyakorlatilag nem. Amennyiben nem rendelkezünk legalább iPhone 6s-sel, de maga az óránk egyébként frissíthető lenne a watchOS 7-re, az iPhone eleve fel sem fogja ajánlani nekünk a frissítést, mert a watchOS 7 használatához iOS 14-et futtató iPhone szükséges.

Attól is óva intenénk mindenkit, hogy például egy ismerőse iOS 14-es telefonjával párosítsa az óráját, majd úgy frissítse watchOS 7-re, ebben az esetben ugyanis a frissítés után az óra nem lesz párosítható a saját, nem iOS 14-et futtató iPhone-jával.

Ha már bárki is elkövette volna ezt a hibát, akkor az új iPhone vásárlásán kívül a másik lehetőség az, hogy egy hivatalos szervizpartnerhez fordul, és kéri az Apple-t, hogy iOS 14-re képes készüléke hiányában tegyék vissza az órájára az iOS 13-mal kompatibilis watchOS 6-ot. Ez több napot is igénybe fog venni, mert a hazai szervizpartnereknek külföldre kell kiküldeniük ehhez az érintett órát.

Lehetséges hibák

Ha esetleg azt tapasztalnánk, hogy a frissítési folyamat megszakadt, akkor várjunk, ha pedig az óra már a piros felkiáltójelet mutatja, akkor az ebben a támogatási dokumentumban található lehetőségeket lehet megpróbálni az óra szervizbe vitele előtt:

Mint minden frissítés után, itt is elképzelhető, hogy lesznek hibák. Így amennyiben gyorsabb merülést, vagy furcsa dolgokat produkál az Apple Watch, érdemes visszaállítani és újra beállítani.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések

Linkgyűjtemény

A watchOS 7-ről szóló összes cikkünk megtalálható a watchOS 7 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.