fbpx Skip to content

Több olvasónk is belefutott abba, hogy a Series 3-as óráját watchOS 7-re frissítve az óra magától újraindul kiszámíthatatlan időközönként. Ez önmagában még akár lehetne valami alkalmazás miatt is, ha azt a fejlesztője nem frissítette még a watchOS 7-hez, viszont a hozzászólásokban az érintettek azt is leírják, hogy már próbálták az órájukat alaphelyzetbe állítani, majd új óraként, tehát biztonsági mentés visszaállítása nélkül is beállítani, de a hiba ugyanúgy előfordul.

A jelenleg elérhető információk alapján erre a problémára egyelőre nincs megoldás, így aki érintett, az nem tud mit tenni. Aki Series 3-as órával rendelkezik, és még nem frissített a watchOS 7-re, annak azt tanácsoljuk, hogy egyelőre ne is tegye.

Hogy pontosan mi okozza a problémát, az jelenleg nem ismert, és emiatt sajnos megoldás sincs rá, mert azt még az óra alaphelyzetbe állítása, majd új óraként való beállítása sem orvosolja. Ágyúval verébre módszerként egy olvasónk már azt is megpróbálta, hogy az iPhone-t is visszaállította, majd azt is új iPhone-ként állította be, de a hozzászólása alapján sajnos ez sem segített – és még ha ez esetleg segített volna is, az akkor sem lenne valódi megoldásnak tekinthető felhasználói szemszögből.

A másik lehetőség, hogy ezek az újraindulások az akkumulátor elöregedése miatt jelentkeznek, ami ugyan elképzelhető, de ha a frissítés előtt nem voltak ilyen problémák, a frissítést követően pedig azonnal, akkor az meglehetősen gyanús a frissítésre nézve. Reméljük, hogy a megoldás itt nem az iPhone-ok esetén korábban bevezetett teljesítményfelügyelet lesz, ami egy ilyen váratlan újraindulás után automatikusan visszavette a processzor órajelét, ezzel lelassítva az adott készüléket.

Adott esetben érdemes lehet szétnézni a Watch app Általános, Diagnosztikai naplók opciója alatt, hátha van valami log fájl, amitől okosabbak lehetünk, de ez persze nem fogja megoldani az újraindulásokat.

Az egyetlen valódi megoldást jelen esetben leginkább csak az jelenti, ha visszatetetjük az érintett órára a watchOS 6-ot.

Ezt viszont kizárólag az Apple-ön illetve hivatalos szervizpartnerein keresztül, az órát leadva tudjuk megtenni, ami itthon több napos ügyintézést jelent, mert a szervizpartnereknek az Apple szervizközpontjába kell ehhez kiküldeniük az órákat.

Series 3-as órád van, és frissítetted watchOS 7-re? Szavazz alább!

[totalpoll id=”123379″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!