fbpx Skip to content

Több olvasónk is belefutott abba, hogy a Series 3-as óráját watchOS 7-re frissítve az óra magától újraindul kiszámíthatatlan időközönként. Ez önmagában még akár lehetne valami alkalmazás miatt is, ha azt a fejlesztője nem frissítette még a watchOS 7-hez, viszont a hozzászólásokban az érintettek azt is leírják, hogy már próbálták az órájukat alaphelyzetbe állítani, majd új óraként, tehát biztonsági mentés visszaállítása nélkül is beállítani, de a hiba ugyanúgy előfordul.

A jelenleg elérhető információk alapján erre a problémára egyelőre nincs megoldás, így aki érintett, az nem tud mit tenni. Aki Series 3-as órával rendelkezik, és még nem frissített a watchOS 7-re, annak azt tanácsoljuk, hogy egyelőre ne is tegye.

Hogy pontosan mi okozza a problémát, az jelenleg nem ismert, és emiatt sajnos megoldás sincs rá, mert azt még az óra alaphelyzetbe állítása, majd új óraként való beállítása sem orvosolja. Ágyúval verébre módszerként egy olvasónk már azt is megpróbálta, hogy az iPhone-t is visszaállította, majd azt is új iPhone-ként állította be, de a hozzászólása alapján sajnos ez sem segített – és még ha ez esetleg segített volna is, az akkor sem lenne valódi megoldásnak tekinthető felhasználói szemszögből.

A másik lehetőség, hogy ezek az újraindulások az akkumulátor elöregedése miatt jelentkeznek, ami ugyan elképzelhető, de ha a frissítés előtt nem voltak ilyen problémák, a frissítést követően pedig azonnal, akkor az meglehetősen gyanús a frissítésre nézve. Reméljük, hogy a megoldás itt nem az iPhone-ok esetén korábban bevezetett teljesítményfelügyelet lesz, ami egy ilyen váratlan újraindulás után automatikusan visszavette a processzor órajelét, ezzel lelassítva az adott készüléket.

Adott esetben érdemes lehet szétnézni a Watch app Általános, Diagnosztikai naplók opciója alatt, hátha van valami log fájl, amitől okosabbak lehetünk, de ez persze nem fogja megoldani az újraindulásokat.

Az egyetlen valódi megoldást jelen esetben leginkább csak az jelenti, ha visszatetetjük az érintett órára a watchOS 6-ot.

Ezt viszont kizárólag az Apple-ön illetve hivatalos szervizpartnerein keresztül, az órát leadva tudjuk megtenni, ami itthon több napos ügyintézést jelent, mert a szervizpartnereknek az Apple szervizközpontjába kell ehhez kiküldeniük az órákat.

Series 3-as órád van, és frissítetted watchOS 7-re? Szavazz alább!

[totalpoll id=”123379″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for lalaci lalaci says:

    Az akku öregedést szerintem kizárhatjuk. Pár hete vásárolt S3 100% akku, ugyanez a hiba. Sőt ebben a pillanatban megint csak az apple logót látom rajta.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk is ezt írja:

    […] ami ugyan elképzelhető, de ha a frissítés előtt nem voltak ilyen problémák, a frissítést követően pedig azonnal, akkor az meglehetősen gyanús a frissítésre nézve.

  3. Avatar for amk amk says:

    Újra már nem indul. Azt csak a beta-k esetén tette. Viszont talán a beta 5 volt az egyetlen verzió, amivel fel tudtam oldani a Mac-et. Ezt a “végleges” verzió sem tudja.
    “Your Mac was unable to communicate with your Apple Watch.” hibaüzenetet kapok.

  4. Avatar for koccs koccs says:

    En is tapasztaltam a problemat. Lassan 3 eves S3-mal. 18. pentek ota ketszer csinalta, masodszor nem is ujraindult csak kikapcsolt. Az akksit 93%-osra irja a rendszer es semmilyen kulonosebb folyamat nem indult el az oran akkor amikor a hiba felmerult. Egyelore randomnak tunik…
    Nekem is uj orakent lett beallitva mert nem volt eleg hely a rendszerfrissiteshez, ezert mar elotte vissza kellett allitanom. Az alkalmazasok torlesevel sem szabadult fel a hely. :sweat_smile:

  5. Avatar for koccs koccs says:

    Nekem a feloldas mukodik, bar a legutolso MacOS frissites ota neha pereket strandlabdazik mire felold. Kiprobaltam ora helyett touchID-val es pont ugyan olyan szar, igy gyanitom az orahoz nincs koze. Mar az uj watchOS elott is rossz volt.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @amk ezt próbáltad?

  7. Avatar for gabesy gabesy says:

    Sajnos nem csak ez a probléma. Amennyiben a telefon (iOS 14) csatlakozott egy wireless Carplay fejegységhez, utána az óra nem jelzi többet a bejövő hívásokat. És az azonos wifi hálózaton lévő egyéb eszközök sem. A problémát a telefon újraindítása olja meg egészen a következő csatlakozásig. Supportnak jelezve, megoldás… majd valamikor.

  8. Avatar for amk amk says:

    Most már igen :slight_smile: És mágia, működik :smiley: örök hálám!

  9. Avatar for wcom wcom says:

    Saját tapasztalatom szerint, az összes public bétánál újraindulgatott a watch3, és most a hivatalosan kiadott verzióval is. Egyébként, ahogy rákerült a béta a watchra, már nem volt hajlandó a Catalinát feloldani és jelenleg sem teszi meg. A Big Sur legutolsó betáját viszont már igen. Megjegyzem, ennél sokkal nagyobb probléma a keyboard laggy, ami szinte az összes készüléken előfordul. Konkrétan tönkreteszi a felhasználói élményt. Úgy gondolom, ezt kellene a legsürgősebben kijavítani. Ja, és igen, le lett jelentve többször is.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wcom amit itt linkeltem fentebb, azt is próbáltad?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wcom akkor sajnos passzolom. nekem a Big Sur bétája van fent, és a Touch ID-t részesítem előnyben, így kikapcsoltam az órával való feloldást már a Catalina előtt is.

  12. Avatar for wcom wcom says:

    MacMini 2018 CTO max. Igen, Big Sur legutolsó bétával már a Watch3 is felold.

  13. Avatar for zzsola zzsola says:

    Nekem sikerült megoldani. Miután töröltem a megjelölt tételeket újra indítottam mindent. Utána Biztonság és adatvédelemnél először feloldottam a lakatot, a feloldást órával bepipáltam, lakat vissza. Azóta működik szerencsére.

  14. Most az órát 7es verzióval is újrapárosítottam és azóta a Nike felület a számlap (ezen nincs animált tartalom), sőt felraktam appot is hogy “terhelve” legyen a memória.
    1 nap lement újraindítás nélkül!
    De megoldást nem tudom hogy hosszútávon hozott e bármelyik változtatás!
    Az autóban nekem nincs Carplay, de Bluetooth al tudok telefonálni, viszont a iOS 13 óta ez állandóan megszakad és ha épp megy pocsék a hangátvitel a másik oldalon szinte nem is hallanak! A kocsi jó, más telefonnal (androidos) működik. És azt mondhatom hogy az első óra újraindulás is az autóban volt. Lehet köze, hogy a :iphone: más bluetooth eszközzel is kommunikált?! :thinking:

  15. sajnos borzalmas lett ez az update
    ios14+watchos7
    :cry:

  16. De mi a bajod pontosan?

  17. Nekem a Watch 5 merül drámaian gyorsan az új OS-sel. Rákerestem a neten és több tucat fórumon balhéznak miatta. Gyakorlatilag délután 5-re lemerül a reggeli 100%-ról, most már lassan egy hete minden nap.

  18. Avatar for tribi tribi says:

    Tegnap délelőtt frissítettem series 3-at watchOS 7-re. Utána egész nap kb. 3x indult újra teljesen, egyszer kikapcsolt és be sem tudtam kapcsolni vagy 15 percig, valamint számtalanszor csak újratöltött az egész OS így használhatatlan volt az óra 1-1 percre, nyilván kérte a kódot is minden alkalommal. Az akksi is rohamosan merült, így levettem, ráraktam töltőre, 12 óra után ma reggel levettem töltőről, azóta teljesen jó, sőt sokkal gyorsabb és gördülékenyebb minden rajta. Remélem így is marad. :smiley:

  19. Német community oldalon többen is írták, hogy egy hosszabb töltés megoldotta nekik is. Még egy kérdés, ha az optimizált akksi töltést kikapcsoljátok?

  20. Avatar for amk amk says:

    Na egyszer működött a Mac feloldás Watch-al és többet nem :frowning:

  21. Series 4 és 6-on nincs problémánk itthon, de series 5-ön az asszonynak is nagyon gyorsan merül most mondta. Úgyhogy kikapcsoltuk az optimált töltést. A Watch-ot is kikapcsoltuk és leválasztottuk az iPhone-ról és feltettük holnapig töltöre. Meglátjuk segít-e.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Ja, nálam sem merül és nem is csinál semmi rendelleneset a Series 4 LTE, bár a teljes beta szezon alatt nem emléxem igazán problémára.

  23. Avatar for rXc rXc says:

    Hát ez tökjól hangzik. Lehet akkor az iPad és az iPhone után a Watchra már nem rakom fel a 14-et.

    Mondjuk teljesen érthetőek ezek az orbitális hibák, az Apple közismerten egy kis cég, ráadásul pénze sincs arra hogy megfelelő számú fejlesztő és tesztelő nézze át a frissítéseket amiket rászabadítanak arra a néhány emberre aki Apple eszközt használ a világon… :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes:

  24. Avatar for nonoka nonoka says:

    Sajna még maradt a random újraindítás, és mostmár a Mac-et sem nyitja a Watch3. Már csak abban bízom hogy hamarosan jön egy frissítés.

  25. Kapcsold ki a kézmosás automatikus felismerést és mérést.
    Nekem az segített.

  26. Ide is: valószínűleg a kézmosás felismerés és mérés.
    Kikapcsoltam, nem merül jobban, mint korábban.

  27. hello nekem ugyan ez a problémám a watchomal és sajnos a repülö üzemmód sem jó rá.
    a diagnosztika fülnél mindig a bug_type 115 hibakód fogad amikor újraindul

  28. Avatar for lalaci lalaci says:

    Nálam ugyanez a hibakód. Ma csak 6X indult újra.

  29. Avatar for zzsola zzsola says:

    Tegnap frissült az óra 7.0.1-re. Ma még nem indult újra. -egészen addig, míg nem ültem be a kocsiba :weary:

  30. sajna még várnunk kell ennek a hibának a javítására
    meglátásom szerint nem sikerült optimalizálni a rendszert a 3 szériás órákra. kitartást minden watch 3 tulajnak :smile:

  31. amúgy szerintem a gps/lokáció miatt lehet mert ha itthon vagyok egész nap akkor nem kapcsol ki viszont amint elmegyek itthonról egyből elkezd újra indulgatni.

  32. Avatar for zzsola zzsola says:

    Szerintem is ez lehet a gond. Elindítottam a navigációt, és nem indult újra az óra vezetés közben. Mondjuk a kikapcsoltam a térképet a siri javaslatoknál az órán és a telefonon is. Remélem megtudjuk az okát, amikor kiadják a hibajavítást. Nem csak azt, hogy “Megold egy problémát…”

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for rXc Avatar for lalaci Avatar for koccs Avatar for nonoka Avatar for amk Avatar for gabesy Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for ithomkasy Avatar for wcom Avatar for frankiie Avatar for RSdiver Avatar for tribi Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for lalaci lalaci says:

    Az akku öregedést szerintem kizárhatjuk. Pár hete vásárolt S3 100% akku, ugyanez a hiba. Sőt ebben a pillanatban megint csak az apple logót látom rajta.

  2. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    a cikk is ezt írja:

    […] ami ugyan elképzelhető, de ha a frissítés előtt nem voltak ilyen problémák, a frissítést követően pedig azonnal, akkor az meglehetősen gyanús a frissítésre nézve.

  3. Avatar for amk amk says:

    Újra már nem indul. Azt csak a beta-k esetén tette. Viszont talán a beta 5 volt az egyetlen verzió, amivel fel tudtam oldani a Mac-et. Ezt a “végleges” verzió sem tudja.
    “Your Mac was unable to communicate with your Apple Watch.” hibaüzenetet kapok.

  4. Avatar for koccs koccs says:

    En is tapasztaltam a problemat. Lassan 3 eves S3-mal. 18. pentek ota ketszer csinalta, masodszor nem is ujraindult csak kikapcsolt. Az akksit 93%-osra irja a rendszer es semmilyen kulonosebb folyamat nem indult el az oran akkor amikor a hiba felmerult. Egyelore randomnak tunik…
    Nekem is uj orakent lett beallitva mert nem volt eleg hely a rendszerfrissiteshez, ezert mar elotte vissza kellett allitanom. Az alkalmazasok torlesevel sem szabadult fel a hely. :sweat_smile:

  5. Avatar for koccs koccs says:

    Nekem a feloldas mukodik, bar a legutolso MacOS frissites ota neha pereket strandlabdazik mire felold. Kiprobaltam ora helyett touchID-val es pont ugyan olyan szar, igy gyanitom az orahoz nincs koze. Mar az uj watchOS elott is rossz volt.

  6. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @amk ezt próbáltad?

  7. Avatar for gabesy gabesy says:

    Sajnos nem csak ez a probléma. Amennyiben a telefon (iOS 14) csatlakozott egy wireless Carplay fejegységhez, utána az óra nem jelzi többet a bejövő hívásokat. És az azonos wifi hálózaton lévő egyéb eszközök sem. A problémát a telefon újraindítása olja meg egészen a következő csatlakozásig. Supportnak jelezve, megoldás… majd valamikor.

  8. Avatar for amk amk says:

    Most már igen :slight_smile: És mágia, működik :smiley: örök hálám!

  9. Avatar for wcom wcom says:

    Saját tapasztalatom szerint, az összes public bétánál újraindulgatott a watch3, és most a hivatalosan kiadott verzióval is. Egyébként, ahogy rákerült a béta a watchra, már nem volt hajlandó a Catalinát feloldani és jelenleg sem teszi meg. A Big Sur legutolsó betáját viszont már igen. Megjegyzem, ennél sokkal nagyobb probléma a keyboard laggy, ami szinte az összes készüléken előfordul. Konkrétan tönkreteszi a felhasználói élményt. Úgy gondolom, ezt kellene a legsürgősebben kijavítani. Ja, és igen, le lett jelentve többször is.

  10. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wcom amit itt linkeltem fentebb, azt is próbáltad?

  11. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    @wcom akkor sajnos passzolom. nekem a Big Sur bétája van fent, és a Touch ID-t részesítem előnyben, így kikapcsoltam az órával való feloldást már a Catalina előtt is.

  12. Avatar for wcom wcom says:

    MacMini 2018 CTO max. Igen, Big Sur legutolsó bétával már a Watch3 is felold.

  13. Avatar for zzsola zzsola says:

    Nekem sikerült megoldani. Miután töröltem a megjelölt tételeket újra indítottam mindent. Utána Biztonság és adatvédelemnél először feloldottam a lakatot, a feloldást órával bepipáltam, lakat vissza. Azóta működik szerencsére.

  14. Most az órát 7es verzióval is újrapárosítottam és azóta a Nike felület a számlap (ezen nincs animált tartalom), sőt felraktam appot is hogy “terhelve” legyen a memória.
    1 nap lement újraindítás nélkül!
    De megoldást nem tudom hogy hosszútávon hozott e bármelyik változtatás!
    Az autóban nekem nincs Carplay, de Bluetooth al tudok telefonálni, viszont a iOS 13 óta ez állandóan megszakad és ha épp megy pocsék a hangátvitel a másik oldalon szinte nem is hallanak! A kocsi jó, más telefonnal (androidos) működik. És azt mondhatom hogy az első óra újraindulás is az autóban volt. Lehet köze, hogy a :iphone: más bluetooth eszközzel is kommunikált?! :thinking:

  15. sajnos borzalmas lett ez az update
    ios14+watchos7
    :cry:

  16. De mi a bajod pontosan?

  17. Nekem a Watch 5 merül drámaian gyorsan az új OS-sel. Rákerestem a neten és több tucat fórumon balhéznak miatta. Gyakorlatilag délután 5-re lemerül a reggeli 100%-ról, most már lassan egy hete minden nap.

  18. Avatar for tribi tribi says:

    Tegnap délelőtt frissítettem series 3-at watchOS 7-re. Utána egész nap kb. 3x indult újra teljesen, egyszer kikapcsolt és be sem tudtam kapcsolni vagy 15 percig, valamint számtalanszor csak újratöltött az egész OS így használhatatlan volt az óra 1-1 percre, nyilván kérte a kódot is minden alkalommal. Az akksi is rohamosan merült, így levettem, ráraktam töltőre, 12 óra után ma reggel levettem töltőről, azóta teljesen jó, sőt sokkal gyorsabb és gördülékenyebb minden rajta. Remélem így is marad. :smiley:

  19. Német community oldalon többen is írták, hogy egy hosszabb töltés megoldotta nekik is. Még egy kérdés, ha az optimizált akksi töltést kikapcsoljátok?

  20. Avatar for amk amk says:

    Na egyszer működött a Mac feloldás Watch-al és többet nem :frowning:

  21. Series 4 és 6-on nincs problémánk itthon, de series 5-ön az asszonynak is nagyon gyorsan merül most mondta. Úgyhogy kikapcsoltuk az optimált töltést. A Watch-ot is kikapcsoltuk és leválasztottuk az iPhone-ról és feltettük holnapig töltöre. Meglátjuk segít-e.

  22. Avatar for gunar gunar says:

    Ja, nálam sem merül és nem is csinál semmi rendelleneset a Series 4 LTE, bár a teljes beta szezon alatt nem emléxem igazán problémára.

  23. Avatar for rXc rXc says:

    Hát ez tökjól hangzik. Lehet akkor az iPad és az iPhone után a Watchra már nem rakom fel a 14-et.

    Mondjuk teljesen érthetőek ezek az orbitális hibák, az Apple közismerten egy kis cég, ráadásul pénze sincs arra hogy megfelelő számú fejlesztő és tesztelő nézze át a frissítéseket amiket rászabadítanak arra a néhány emberre aki Apple eszközt használ a világon… :roll_eyes::roll_eyes::roll_eyes:

  24. Avatar for nonoka nonoka says:

    Sajna még maradt a random újraindítás, és mostmár a Mac-et sem nyitja a Watch3. Már csak abban bízom hogy hamarosan jön egy frissítés.

  25. Kapcsold ki a kézmosás automatikus felismerést és mérést.
    Nekem az segített.

  26. Ide is: valószínűleg a kézmosás felismerés és mérés.
    Kikapcsoltam, nem merül jobban, mint korábban.

  27. hello nekem ugyan ez a problémám a watchomal és sajnos a repülö üzemmód sem jó rá.
    a diagnosztika fülnél mindig a bug_type 115 hibakód fogad amikor újraindul

  28. Avatar for lalaci lalaci says:

    Nálam ugyanez a hibakód. Ma csak 6X indult újra.

  29. Avatar for zzsola zzsola says:

    Tegnap frissült az óra 7.0.1-re. Ma még nem indult újra. -egészen addig, míg nem ültem be a kocsiba :weary:

  30. sajna még várnunk kell ennek a hibának a javítására
    meglátásom szerint nem sikerült optimalizálni a rendszert a 3 szériás órákra. kitartást minden watch 3 tulajnak :smile:

  31. amúgy szerintem a gps/lokáció miatt lehet mert ha itthon vagyok egész nap akkor nem kapcsol ki viszont amint elmegyek itthonról egyből elkezd újra indulgatni.

  32. Avatar for zzsola zzsola says:

    Szerintem is ez lehet a gond. Elindítottam a navigációt, és nem indult újra az óra vezetés közben. Mondjuk a kikapcsoltam a térképet a siri javaslatoknál az órán és a telefonon is. Remélem megtudjuk az okát, amikor kiadják a hibajavítást. Nem csak azt, hogy “Megold egy problémát…”

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for rXc Avatar for lalaci Avatar for koccs Avatar for nonoka Avatar for amk Avatar for gabesy Avatar for rihekopo79 Avatar for Szifon Avatar for zzsola Avatar for ithomkasy Avatar for wcom Avatar for frankiie Avatar for RSdiver Avatar for tribi Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar