fbpx Skip to content

A watchOS 7 rengeteg izgalmas újítást hoz magával, többek közt a frissített Edzés alkalmazást, ami végre képes lesz sokkal teljeskörűbben és pontosabban tánc edzések rögzítésére is.

A HT Tech interjút készített az Apple fitnesz technológiai részlegétől Julz Arney-vel a funkcióról, melyből kiderül egy-két részlet azt illetően, hogy hogyan sikerült ezt összehozniuk.

Az Edzés alkalmazás jelenleg 20 alap edzésformát tartalmaz, melyek mind okosan finomhangolt algoritmusokkal a lehető legpontosabban határozzák meg, hogy mennyi kalóriát égetsz el edzés közben. Épp ezért fontos volt az Apple számára, hogy a tánc edzés is megfeleljen az elvárásoknak.

“Az Edzés alkalmazás az egyik legtöbbet használt app az Apple Watch-on és mind a 20 alap edzésforma okosan-hangolt algoritmust használ, ami megérti az általad végzett edzést, hogy a lehető legpontosabb eredményeket mutassa mindegyiknél.” – mondta Arney.

Úszásnál vagy futásnál sok az ismétlődő mozgás, amiből könnyen lehet következtetni, a tánc azonban sokkal inkább véletlenszerű, ezért más megoldásokhoz kellett folyamodniuk az Apple-nél.

“Egy olyan algoritmus létrehozása, ami képes pontos kalória becslést adni edzésnél, több szempontból is kihívásnak bizonyult. Tánc közben a mozgások nem mindig kiszámíthatóak vagy ismétlődőek, mint futás vagy séta közben, így az érzékelők által rögzített adatok a csuklóról nem feltétlen elégségesek. Tánc során az órának érzékelnie kell, hogy az egész tested hogyan mozog.”

A kalóriák pontosabb mérésére az Apple-nél kidolgoztak egy „advanced sensor fusion” névre hallgató technológiát, ami ötvözi a giroszkóp és a gyorsulásmérő adatait, hogy meg tudja állapítani, hogy ülve táncolsz-e csak a kezeiddel vagy az alsótested került-e mozgásba vagy netalán az egész testeddel ropod a ritmust.

Így oldja tehát meg az Apple Watch a watchOS 7 után, hogy mennyi kalóriát is égetsz el tánc közben.

Te tervezed ősztől a táncaid rögzítését az Edzés alkalmazással?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Szólj hozzá: Hozzászólok

Szólj hozzá: Hozzászólok