watchOS 7 apróságok: gyorsabb felület, parancsok futtatása, akkumulátor statisztikák és üzenetek bejelentése

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Múlt hét hétfőn az Apple kiadta a watchOS 7 első, fejlesztőknek szánt bétáját, mely jó pár izgalmas újítást hozott magával, többek között új számlapokat és alvásfigyelést.

Van azonban néhány olyan változás, melyekről nem beszélt az Apple, de megváltoztatják azt, hogy hogyan használhatod az Apple Watch-od. Nézzünk meg ezek közül négyet!

A digitális korona egyszeri megnyomása visszaléptet a számlapra vagy az alkalmazások közé és kétszeri nyomása pedig a legutóbbi alkalmazásba dob.

Jelenleg a watchOS 6 alatt emiatt a korona megnyomása után egy kicsit vár a rendszer, hogy vajon kétszeri nyomás lesz-e és emiatt lassabbnak tűnik az óra. Ezt az Apple kiküszöbölte a watchOS 7-tel és ha megnyomod a koronát, azonnal kilép és ha még egyszer megnyomod, átvált a legutóbbi alkalmazásra.

Videó alapján könnyebb elképzelni, hogy miről is van szó:

Ez első ránézésre egy apróságnak tűnik, de jelentősen gyorsabbnak fog tőle érződni az Apple Watch.

Mielőtt az Apple felvásárolta volna a Workflow alkalmazást, az rendelkezett Apple Watch alkalmazással, de miután az bekerült az iOS-be Parancsok néven, eltűnt az Apple Watch része.

Nos, a watchOS 7 visszahozza a Parancsokat az órára mind alkalmazás, mind pedig komplikációk formájában és ez még nem minden!

Az óra ugyanis képes a parancsok futtatására is és csak akkor választja az iPhone-t, ha az Apple Watch valamiért nem tudja lefuttatni a parancsot. Végeredményben ez is azt fogja eredményezni, hogy az óra gyorsabbnak fog tűnni, hiszen nem kell az iPhone-ról megvárnia a parancs végeredményét.

Újdonság még az is, hogy az Apple Watch is megkapja a Beállítások alkalmazásban a saját Akkumulátor altáblát, ahol megnézheted az akkumulátorod aktuális állapotát és hogy az elmúlt 24 órában hogyan változott töltöttsége.

Korábban ehhez az iPhone-on lévő Apple Watch alkalmazást kellett megnézned, ami ráadásul viszonylag lassan szedte össze ezeket az adatokat.

Ezen a felületen mostantól végre azt is láthatod, hogy az Apple Watch-od akkumulátorának kapacitása a gyári érték hány százalékát képes nyújtani és az optimalizált akkutöltést is bekapcsolhatod. Ha érdekel, hogy mi az optimalizált akkutöltés, ide bökve olvashatsz az ötletes funkcióról, mely segít a telepek elöregedésének lassításával: iOS 13: mi az az optimalizált akkutöltés?

Végül pedig az Üzenetek alkalmazás is okosabb lesz az Apple Watch-on. Ha az órádhoz csatlakoztatva van az AirPods-od, akkor az képes lesz felolvasni Siri segítségével a bejövő üzeneteket és diktálással azonnal válaszolhatsz is a „Hey Siri” parancs nélkül.

Számomra ezek az aprócska újítások még izgalmasabbak is, mint az Apple által bemutatottak.

Neked melyik változás nyerte el a tetszésed?

Ezek még érdekelhetnek:


Népszerű hozzászólások

 1. Tocso says:

  Lehet le vagyok maradva és ez már lehetséges…
  De akkor elvileg ezzel az új parancs alkalmazással kapcsolat nélküli Watch-ra is tudok Hey Siri parancsot kiadni?
  Teszem azt elmegyek futni Watch+Airpods komboval és ha csináltam hozzá parancsot, akkor tudok skipelni zenéket ?

 2. Ezt eddig is tudtad :slight_smile:

 3. vajon a remote is fog ujra mukodni (catalina/music-kal)? :bike::+1:t2:

 4. Tocso says:

  Köszi

  Nem mintha nem tudnék élni nélküle, de néha jól jön. :grinning:

 5. "Újdonság még az is, hogy az Apple Watch is megkapja a Beállítások alkalmazásban a saját Akkumulátor altáblát, ahol megnézheted az akkumulátorod aktuális állapotát és hogy az elmúlt 24 órában hogyan változott töltöttsége.

  Korábban ehhez az iPhone-on lévő Apple Watch alkalmazást kellett megnézned, ami ráadásul viszonylag lassan szedte össze ezeket az adatokat."

  Sziasztok,

  Ez az opció hol érhető el az iPhone-on az alkalmazásban? Kerestem, de nem találtam, pedig érdekelne.
  Köszi!

 6. Widgetként rakd ki a battery-t a telódon.

A Szifon.com-on megváltozott a hozzászólás rendszer, ezentúl az alábbi gombra kattintva tudsz véleményt alkotni. Bővebben itt olvashatsz erről.

Kérdésed lenne? Megosztanál valamit a többi olvasóval? Használd az új közösségi portálunkat!