Megjelent az iOS 10.3.1!

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy héttel az iOS 10.3 megjelenése után az Apple kiadta az iOS 10.3.1-et.

Az új kiadás hibajavításokat tartalmaz, és természetesen a 32-bites készülékekre, így az iPhone 5-re, 5c-re, valamint az iPad 4-re is elérhető.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 10.3.1 hibajavításokat tartalmaz, valamint növeli az iPhone vagy iPad biztonságát.

A 10.3.1 az alábbi, CVE-2017-6975 azonosítójú hibát javítja:

Wi-Fi

Érintett készülékek: iPhone 5 és újabb, iPad 4 és újabb, iPod touch 6 és újabb

Jelentőség: Hatótávon belüli támadók tetszőleges kódot tudtak futtatni a Wi-Fi chipen.

Leírás: Egy, a stacken lévő puffertúlcsordulás került kijavításra, a bemeneti adatok körültekintőbb ellenőrzése által.

CVE-2017-6975: Gal Beniamini (Google Project Zero)

Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód továbbra sincs.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 10.2, erről itt írtunk részletesen: iOS 10.2-es támogatással frissült a Yalu semi-tethered jailbreak.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 10.2-t sem, így az nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Az új build száma 14E304, ami bármely készülék esetén már automatikusan elérhető, ha még csak most frissítenénk korábbi iOS-verzióról, tegyük azt akár OTA, akár az iTunes használatával.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.3.1 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Mindegy e, hogy számítógépről frissítem vagy pedig egyből wi-firől?? Mármint valami különbség (pl tárhely foglalás) van?

 2. Amugy a theater mozi szinhaz mod mar a 10.3-ban is benne van, nekem legalabbis van. Mondjuk csak apple watch-on keresztul kapcsoltam be, telon nem kerestem

 3. @Tankó Levente: a végeredménye mindkettőnek ugyanaz, csak a folyamata más. a frissítés után a frissítéshez szükséges fájlok törlődnek a készülékről.

  @mgabi: utána meg törlődnek, tehát mindegy, hacsak valakinek nincs tele a készüléke – de akkor meg figyelmeztet rá az iOS.

  @fureszpeter: az iOS-ben (jelenleg) nincs színház mód. az, hogy az Apple Watch-on van, az a watchOS 3.2 miatt van, de az független az iOS-től.

 4. @Jadeye: nem, meg nem frissitettem. Visszatertem 10.2.1-re mivel ott jo volt az uzemidom.. iPad mini 4-en ugyanezt tapasztaltam. Ez csak egyedi eset lehet? Plusz egy kerdes. Meg tudom nezni valahol, hogy mi az a legkesobbi idopont ameddig alairt egy szoftver?

 5. iMessage / SMS írás közben, ha érkezik egy újiMessage / SMS és rákattintok a vonatkozó értesítésre, akkor az az üzenet, amit éppen írok, szépen elszáll. :-(

 6. @istvans756: i7 Plusom van. Jelenleg 49%-on vagyok, 13 ora 6 perc keszenlettel es 5 ora 7 perc hasznalattal. Nem olyan brutal, mint 10.2.1-en, de betudom annak, hogy ma azert sok olyan helyen voltam, ahol kb 0 terero volt, max fenyeron ment a telefon, rengeteget fotoztam.

 7. Sziasztok!

  10.3.1 alatt,másnál sem működik a Bluetooth?..Vagy csak nálam szerencsétlenkedik..Minden lehetséges megoldást kipróbáltam hiába..10.2.1 alatt még működött..

 8. Üdv azt szeretném megkérdezni, hogy miért van az hogy zene kikapcsol vagy a zenét elkezdni tekerni ios 10.3 és 10.3.1 vmi időzítő van rajta ?

 9. üDV! azt szeretném megkérdezni, hogy miért kapcsol ki a zene vagy ha megy is akkor is az van hogy elkezd tekerni a végéig ios 10.3 és ios 10.3.1 csinálja ezt miért?

 10. @szebenyid

  az olyankor történik meg ,legalábbis saját tapasztalat ,ha valami a szinkronizálás során balul sült el ,elkezdené lejátszani az egyik számot majd hirtelen befejezettnek tekinti. Az itunes zene mappádat másold újra a gépeden aztán szinkronizáld újra.

 11. Sziasztok,

  Ti nem tapasztaltatok a frissítést követően drasztikus üzemidő csökkenést? Eddig az üzemidőre voltam a legbüszkébb az IPHONE SE-nél, de a frissítés óta nagyon gyorsan lemerül és a töltés is sokkal lassabb lett. Egyik ismerősöm IPHONE 6S-nél ugyanezt tapasztalta. Hallottatok valamit erről a problémáról?
  Köszi!!

 12. Sziasztok,
  Valami nézett már SE-n Geekbench tesztet? Csak mert most mertem es nagyon alacsony értéket mutat egy reset után is.
  Konkrétan: Single core:1510
  Multi core: 2508
  Nálam lehet valami para. Aksi 37%-on jelenleg.

 13. Töröltem nehány alkalmazást valamint ki lett ürítve a memória es az proci óra jele 895-ről 1200 ugrott es az eredmény is jobb lett most. WTF? Help!

 14. Sziasztok,
  ma frissítettem az iOS 10.3.1-et iPhone 7-re. Azóta a nem gyári kiegészítők (pl: jack-lightning átalakító) nem működnek. 2 perc használat után az alábbi hibaüzenet jön: “Nem támogatott kiegészítő”
  Esetleg valakinek valami tipp/ötlet?
  Előre is köszi

 15. @Jadeye: Tehát több ezer felhasználó aki nem az indokolatlanul drága hivatalos Apple kiegészítőket vásárolta meg, hanem eBay-ről vagy Amazonról rendelt, az dobhatja őket a kukába egy frissítésnek köszönhetően?
  Nem túl felhasználóbarát lépés. Remélem javítják a következő szoftverfrissítésben.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!