fbpx Skip to content

Két hónappal az iOS 10.2.1 megjelenése és hét béta változat után az Apple kiadta az iOS 10.3-at.

Az új kiadás az új funkciók mellett a hibák és teljesítmény javításait hozta magával.

Újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Az iOS 10.3 olyan új funkciókat tartalmaz, mint az AirPods megkeresése az iPhone keresése funkcióval, valamint további módokat a Siri használatához fizetésnél, fuvarfoglalásnál és az autógyárak alkalmazásaiban.

iPhone keresése

  • Az AirPods aktuális vagy utoljára ismert helyzetének megtekintése
  • Hang lejátszása az egyik vagy mindkét AirPods-fülhallgatón a könnyebb megtalálásukhoz

Siri

  • A számlák befizetésének és állapotuk ellenőrzésének támogatása a fizetési alkalmazásokban
  • Az időpontfoglalások fuvarfoglalási alkalmazásokkal való támogatása
  • Támogatás az autó zárjainak, valamint üzemanyagszintjének ellenőrzéséhez, a világítás bekapcsolásához és a duda aktiválásához az autógyárak alkalmazásaival
  • Az Indiai Krikettbajnokság és a Nemzetközi Krikett Tanács kriketteredményei és statisztikái

CarPlay

  • Hivatkozások az állapotsorban az utoljára használt alkalmazások egyszerű eléréséhez
  • Az Apple Music Lejátszás alatt képernyőjéről elérhető a Következők lista és az éppen lejátszott dal albuma
  • Naponta összeállított játéklisták és új zenei kategóriák az Apple Musicban

Egyéb fejlesztések és javítások

  • Csak egyszer kell kikölcsönöznie az iTunes-filmeket, és az összes eszközén megnézheti azokat
  • Új egységes Beállítások nézet az Apple ID-fiókinformációkhoz, a beállításokhoz és az eszközökhöz
  • Óránkénti időjárás-frissítés a Térképekben a 3D Touch megjelenített aktuális hőmérsékleten való használatával
  • A „leparkolt autó” keresésének támogatása a Térképekben
  • A Naptárban már törölhetők és levélszemétként jelenthetők a nem kívánt meghívások
  • Az Otthon alkalmazás támogatja a szcenáriók kapcsolókkal és gombokkal rendelkező kiegészítőkkel való használatát
  • Az Otthon alkalmazás támogatja a kiegészítők akkumulátorszintjét
  • A Podcastok támogatja a 3D Touch és a Mai nap widgeteket a nemrég frissített műsorokhoz való hozzáféréshez
  • A podcastok vagy egyes epizódok lejátszhatóként megoszthatók az Üzenetekkel
  • Kijavít egy hibát, amely megakadályozhatta, hogy a Térképek megjelenítse a felhasználó aktuális helyzetét a Helymeghatározás és adatvédelem alaphelyzetbe állítása után
  • A VoiceOver stabilitásának növelése a Telefonban, a Safariban és a Mailben

Az iOS 10.3-ban a készülék fájlrendszere Apple File System-re (APFS) változik.

A fájlrendszer frissítése természetesen megtartja az adatainkat, és mi a bétára való frissítéskor sem tapasztaltunk semmi hibát ezzel kapcsolatban, tehát nincs ok pánikra. Ugyanakkor az Apple azt javasolja, hogy készítsünk biztonsági mentést a frissítés előtt, amivel mi is egyetértünk: Gyakori kérdések: biztonsági mentés készítése és visszaállítása.

Az APFS-re való frissítéssel a jelek szerint némileg nőtt a felhasználható hely mérete is: ez egy 128GB-os iPhone 7 esetén a 10.2.1 alatt elérhető 121,88GB-ról 124,39GB-ra való (2,51GB-os) növekedést jelent – balról a 10.2.1, jobbról a 10.3 beta 1 az APFS fájlrendszerrel:

Az Apple AirPods mellé is elérhetővé vált a Find my Device szolgáltatás – ennek segítségével a fülesek legutóbbi helyzete mellett hangjelzést is tudunk lejátszani rajtuk, amely folyamatosan hangosodik, és ezzel a zajjal megtalálhatjuk “az elcsatangolt jószágot”.

A Beállítások appon belül megszűnt az iCloud menüpont – helyette legfelülre kikerült egy új opció: itt az iCloud illetve az iTunes és App Store, valamint a családi megosztás esetén kezelhetjük a bejelentkezéseinket, módosíthatjuk a beállításokat, illetve az egyes eszközök helyzetét is megnézhetjük:

Az új Apple ID menüpont alatt az iCloud opcióba lépve immár a macOS esetén már megszokott grafikonon láthatjuk a tárhely foglaltságát:

Várhatóan lesz arra is egy mód, hogy letiltható legyen, ha az egyes alkalmazások folyamatosan az értékelésért és visszajelzésért kuncsorognak, legalábbis az alábbi opció (angolul: In-App Ratings & Reviews) szövegezése és kapcsoló mivolta talán erre enged következtetni, de ezzel kapcsolatban egyelőre megoszlanak a vélemények:

A dolog másik értelmezése szerint ez mindössze csak arra lesz jó, hogy amennyiben valaki értékelni szeretne egy appot, akkor azt rögtön magában az appban meg tudja majd tenni, a rendszernek nem kell majd ahhoz átlépni az App Store-ba.

Az App Store-ban egy-egy értékelésre 3D Touch-csal (vagy hosszan) rányomva már rögtön lehetőségünk van az adott értékelést hasznosként vagy nem hasznosként értékelni, vagy rögtön jelenteni, ha az mondjuk spam vagy bármi egyéb okból problémás számunkra:

A Térképek app esetén a térkép nézet jobb alsó sarkában a hőmérsékleti értékre 3D Touch-csal rányomva részletesebb képet kaphatunk az időjárásról, tovább nyomva pedig át is lép az iOS az Időjárás appba:

A Diagn. és használat opció helyett immár egy kibővített Elemzés menüpont kapott helyet a Beállítások, Adatvédelem alatt, ahol elég részletesen beállíthatjuk, hogy milyen adatokat gyűjtsön össze az iOS és osszon meg az Apple-lel illetve a fejlesztőkkel:

Az appok megnyitási és bezárási animációját is kissé frissítette az Apple: a képen a jobb oldalon látható, hogy a 10.3-ban a megnyíló/bezáródó app pillanatképének sarkain megváltozott a lekerekítés, az hangsúlyosabbá vált:

A CarPlay esetén immár könnyebben elérhetjük a korábban használt appokat, illetve az elektromos autók számára létesített töltőállomásokat – bár ezek a funkciók hazánkban viszonylag keveseket érintenek, az meg pláne nem túl valószínű, hogy a hazai töltőállomások is felkerültek volna rá, de természetesen örömmel vennénk, ha igen.

Steve Troughton-Smith talált egy új billentyűzet-lehetőséget is az iPadek esetén, viszont ez egyelőre nem érhető el, és egyébként arra lenne jó, hogy egy kézzel lehessen gépelni, ha például a képernyő szélére tesszük:

A fejlesztőknek lehetőségük lesz egy app ikonját dinamikusan frissíteni – amit természetesen a felhasználónak le is kell okéznia. Ez adott esetben sokkal informatívabb, automatikusan frissülő ikonok használatát is jelentheti, például egy időjárás alkalmazás, aminek az ikonja az aktuálisan kiválasztott helyszín időjárásának megfelelően változik.

A 32-bites alkalmazásokra való figyelmeztetés mellett már külön Alkalmazáskompatibilitás menüpont is elérhető az Infó alatt, az itt szereplő alkalmazásokat a fejlesztőjüknek frissíteni kell, máskülönben nem fognak működni:

Az iOS 10.3 ezeken túl még HomeKit-fejlesztéseket is tartalmaz, ahol így már használhatóvá váltak a programozható villanykapcsolók, illetve Siri immár a krikett bajnokságok eredményeiről is felvilágosítást fog majd adni, a Safarin keresztül működő webalkalmazásoknál pedig immár elérhető a mozgás csökkentése opció, a widgeteket használók pedig az új Podcastok widgetnek örülhetnek.

Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód azonban továbbra sincs.

Jailbreak?

A legfrissebb jailbreakelhető verzió jelenleg a 10.2, erről itt írtunk részletesen: iOS 10.2-es támogatással frissült a Yalu semi-tethered jailbreak.

Azon készülékek esetén, amelyekre telepíthető az iOS 10, az Apple nem írja alá már a 10.2-t sem, így az nem tehető vissza. Az Apple által aktuálisan aláírt szoftververziók ebben a cikkünkben kérdezhetőek le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Letöltés

Az új build száma 14E277, ami bármely készülék esetén már automatikusan elérhető, ha még csak most frissítenénk korábbi iOS-verzióról, tegyük azt akár OTA, akár az iTunes használatával. Ez egyúttal újabb, mint a legutóbbi béta, így akinek az van a készülékén, annak a hivatalos verzió is megjelenik frissítésként – ha nem jelenne meg, akkor egyszerűen töröljük a készülékről a béta profilt, majd indítsuk azt újra.

Ha valaki szeretné lementeni a 10.3 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Olvasd el a hozzászólásokat is

80 Comments

  1. Ota-n nem, iTunas-ban nem, aláírtak között sem jelenik meg.

  2. Bocs iTunes. Nem írtam, hogy 6s-re

  3. 7-re felment 3 perc alatt

  4. 6s 64Gb-ra OTA felment, az elérhető tárhely 59,12-ről 60,34-re módosult.

  5. szifon 7 OTA… simán felment, kb 30 perc tokkal vonóval… most az órát frissítem..

  6. Iphone 7 plusz 256GB. Hibatlanul felment kb 15 perc alatt

  7. Iphone 6 OTA, hiba a telepítés közben 3x egymás után , töröltem.

  8. Magyar Siri? Hallani valamit ?

  9. @pityke1984: Nekem már magyar.

  10. @pityke1984: de ugye elolvastad a cikket? idézem belőle:

    Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód azonban továbbra sincs.

  11. Ez a 32 bites cucc akkor azt jelenti hogy ha frissítem a készüléket a 10.3-ra akkor a régebbi alkalmazások (amiknál ki szokta írni az iOS hogy lassíthatja a készüléket) nem fognak futni, ergo nem érdemes frissíteni ha fontos egy ilyen alkalmazás?

  12. @deak.viktor: jelenleg csak figyelmeztet, és továbbra is futnak.

  13. @Jadeye: Szuper, köszönöm!

  14. Ha ezek nekem nem hiányoznak, akkor ne töltsem le?

  15. Theater mode?

  16. Letöltöttem a kiadásra szánt verziót és ota-n a beta 7-t akarja letölteni. Most akkor mi a f van?

  17. @shteer: de ugye elolvastad a cikket? idézem belőle:

    Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód azonban továbbra sincs.

    @Hapsika6: idézem:

    Ez egyúttal újabb, mint a legutóbbi béta, így akinek az van a készülékén, annak a hivatalos verzió is megjelenik frissítésként – ha nem jelenne meg, akkor egyszerűen töröljük a készülékről a béta profilt, majd indítsuk azt újra.

  18. @Jadeye: dark mode van??? 😀

  19. Ha letörlöm a fejlesztői beta-hoz segítő profilt akkor honnan tudom megint visszatölteni majd? A multkor már alig leletem rá.

  20. @Kovács Péter: csak akkor, ha színház módba teszed a magyar Sirivel.

    @gunar: fejlesztő vagy? akkor developer.apple.com. de ha nem vagy fejlesztő, akkor meg nyilvános béta, az meg beta.apple.com, ahogyan eddig is.

  21. @Jadeye: Látom fogy a türelmed…. 🙂

  22. @Jadeye: Ez nem a kérdésemre várt válasz. Régebben vki betolt ide egy linket amit ha a telon a safariban megnyitottam akkor onnan telepíthető volt a fejlesztői beta, na ezt keresem. A nyilvánost azóta sem használtam és nem én szoktam fikázni itt a beta-kat, mert nem azért használom, csak puszta kíváncsiságból.

  23. @gunar: ha puszta kíváncsiságból használod, akkor arra ott van a nyilvános béta, nincs semmi különbség a fejlesztőivel szemben. ha nem vagy fejlesztő, akkor felesleges a fejlesztőivel vacakolni. egyébként pedig amint jön egy újabb béta, akkor egyszerűen majd a Google kidobja, ha beírod, hogy mondjuk “iOS 11 developer beta profile”.

  24. Azért szoktam a fejlesztőit használni, mert az többnyire előbb jön, vagy nem is jön nyilvános mint mostanában is volt olyan. De igen mintha vhogy így találtam volna meg a nyáron is mikor 5S-ről váltottam SE-re.

  25. “Az Indiai Krikettbajnokság és a Nemzetközi Krikett Tanács kriketteredményei és statisztikái”

    Ez most komoly? ????????????

  26. @eccs: Pár millió emberrel többen vannak azok akiket jobban érdekel a krikett, mint mondjuk a magyar foci vagy az európai hírszemét 😉

  27. Ez a kétlépcsős szar, elmehet a p…..!

  28. Iphone 6s-> 1.1 Gb szabad hely, update után 1,8 Gb. ????????????

  29. Macre is kint van 10.12.4 night shift mode jesssz ????

  30. Most ezt nem vágom pedig olvastam a cikket…. akkor most tud már magyarul a Siri vagy nem?

  31. Nem tudom az Apple ID-m biztonsági kérdéseire a válaszokat, vissza akarom állítani.
    De ezt írja ki:
    A biztonsági kérdések nem állíthatók vissza.
    Nincs elég információnk a biztonsági kérdések visszaállításához.
    Mit lehet csinálni, miért nem tudja visszaállítani?

  32. @giannni: Nekem legutóbb egy telefon volt apple felé amikor így jártam, mert simán félválról vettem anno a biztonsági kérdésekre adott válaszokat. Beszéltem az ügyfélszolgálattal, egyeztettünk egy következő időpontot 24 óra múlva amikor ők hívtak, gondolom biztonsági okokból. Aztán megoldották, segítőkészek voltak 🙂

  33. Iphone 7 Plus csont nélkül felment! Apróság, de azért az valahol hihetetlen, hogy még mindig nem tudták javítani, hogy ha az automatikus képernyő lezárást 1 percre állítja az ember, akkor ne 32mp után zárjon le a teló! A 2 perc viszont pontosan 1 perc múlva zár le… a többit még nem mértem le…

  34. @Nrbrtbgg: biztosan elolvastad a cikket? idézem belőle:

    Magyar Siri, dark mode vagy a korábban már pletykált színház üzemmód azonban továbbra sincs.

  35. Őszintén csodálom, hogy meg nem lőtték le a kommentlehetőséget ennyi olvasni nem tudó kommentelő után… ????

  36. A mai oktatási rendszer eredménye!
    No meg lehet több lett a dislexias is!

  37. A CarPlay elérhető Magyarországon? Vagy trükközni kell, ha használni szeretném?

  38. Hát, i7 plus, 8 órától, 9:19 ig két egy perces telefon, pici internetezés után, 100-88% aksi.

    Ez nagyon nem oké….

  39. Frissítés után az impactorral feltehető appok ugyan úgy felmennek majd a telóra? Próbálta már valaki?

  40. @FollowTheReaper had ne nevezzem a kedves családtagodat aki nem tud olvasni…. az hogy valaki csak át futja a cikket mert nincs ideje tüzetesen át rágni az olvasmányt nem azt jelenti hogy nem tud olvasni valaki ????

  41. i5-ön (eddig) egy idegesítő dolgot vettem eddig észre. Ha hívás jön egyszerűen nem reagál a “csúszka” és nem engedi felvenni a telót. (Akkor amikor le van zárva.) Sokszor már leteszik és vissza kell hívnom. Ha kitartó az emberke, persze egy idő után fel tudom venni de vagy tízszer kell elhúzni a a fogadást, hogy történjen végre valami, megmozduljon és fel tudjam venni. Anno ezt i4-esen tapasztalam utoljára. Kár.

  42. @Nrbrtbgg: Elolvasni nincs ideje, de kérdést pötyögni és arra választ várni van? (Legyint)

  43. @Nrbrtbgg: a cikkben azért van leírva jóformán minden, hogy megelőzzük az ilyen kérdéseket. nem mentség, hogy valakinek csak átfutni van ideje valamit, a saját felelősséged a megfelelő tájékozódás, ezért van leírva minden a cikkben.

    ha nem tudod végigolvasni a cikket, és olyat kérdezel, ami egyébként világosan le van írva benne, akkor ne csodálkozz, ha ezt mások szóvá teszik.

  44. Fejlesztői betam volt de nem frissíti a simára mi lehet a gond

  45. Ha hiszed ha nem ez is le van írva benne! Sőt meg kapcsolatos kérdések is! OLVASNI !!!

  46. Ez már csak az emberi lustaság hogy ennyire nem olvassak el normálisan a cikket! Vagy csak amit feljebb is írtam az ertelmezessel vannak gondok!

  47. A szoftverfrissítés menüben “Frissítés kereése” szöveg van. Egy betűt elírtak. 🙂 Majd jelzem nekik :)) Ez legyen a legnagyobb hiba a rendszerben. 🙂

  48. @doglegy: de ugye elolvastad a cikket? idézem belőle:

    Ez egyúttal újabb, mint a legutóbbi béta, így akinek az van a készülékén, annak a hivatalos verzió is megjelenik frissítésként – ha nem jelenne meg, akkor egyszerűen töröljük a készülékről a béta profilt, majd indítsuk azt újra.

    @Nightchris: sajnos már a béta óta, lett felvéve hibajegy is, de azóta sem csinálták meg.

  49. Jó mostmár látom hogy a legvégén van leírva odáig korábban pont nem jutottam el.
    @BoRRoNeo te már csak tudod hogy másnál hogy megy…. ha lett volna arra időm hogy a választ várjam a te nagyszerű irasodra is hamarabb tudtam volna reagálni csak lehet nem ilyen “hangnemben”

  50. A OS X 10.12nél az új frissítéssel ugyanúgy változott a file rendszer mint iOS-en?

  51. @zsebike5: nem. csak iOS-en és tvOS-en egyelőre.

  52. i7 Pluson valakinek eszrevetel? Megeri feldobni? Akksi ido milyen?
    Koszi elore is!:)

  53. @Jadeye köszi az infót .
    Amúgy ott is lesz változás ? Hallani róla valamit ?

  54. tyű,iphone se re föltettem és az aksija egy katasztóra,a 10.03tól meneküljön aki nem akar kevés üzemidőt!

  55. Azt írjátok, hogy a 10.3 buildje 14E277.
    Az nem baj, hogy a beta 7 buildje 14E5277a.
    Ez a számozás hogy műküdik? Nincs itt ezekkel a számokkal valami huncutság?

  56. Mekkora balfaszok! frissítés kereése :))))))

  57. @makimano: nincs semmiféle huncutság, ahogyan eddig is volt, a béta most is máshogy van számozva, mint a hivatalos verzió.

  58. @Jadeye: Ezek szerint az 5277-ből lehet 277 is. Hát ok. Én csak arra gondoltam, hogy lemaradhatott az “5”-ös véletlenül, mert eddig mindig növekvő sorszám volt.

  59. Hi Everybodri! 10.3 gond nélkül fenn. Egyetlen bajom van, hogy a kontaktjaimat megduplázta. Eddig ilyen egy frissítés után sem volt. Most lett kb 800 telszámom. Nem lehet valahogy egyszerre rendezni ezeket? Vagy töröljem egyesével? Thx előre is!

  60. @Lujo75: iCloud.com-on belépve egyszerre több kontaktot is ki tudsz jelölni, és egyszerre törölhetőek – no persze akkor ugye, ha a kontaktjaidat szinkronizálod az iClouddal.

  61. iPhone 6-on érdemes frissíteni 10.2.1-ről? Akksi-időt, teljesítményt hogyan befolyásolja? Valakinek van tapasztalata?

  62. Érdekes módon amit nem a telefonnal készítettem (fotó), ha nem a gépről töltöttem át, ráadás 2048pixel szélesebb oldallal, azt elsőre betölti, ha bele nagyítok kiélesedik, majd ha ismet rákoppintok kettőt, akkor már az alap kép is élesebb lesz, bizonyos esetekben pl az udvarunkból a csillagos eget lefotózott képnél már zavaróan.

  63. Lujo75 vagy az is lehet, hogy bekapcsolódott mondjuk a gmail fiokod kontaktjainak a megjelenítése is!

  64. @istvans756:
    Nekem iPhone 6-om van, frissítettem, az akksi idő teljesen jó, és érzésre is gyorsabb lett.
    Nálam eddig pozitív! 🙂

  65. érdekes hogy a file rendszert frissítést már ebbe belerakta az Apple és nem várt vele az iOS11-ig. Persze jobb így tesztelni, hogy mire a 11 kijön minden rendben legyen, de akkor mi marad a 11-re? Mi lesz ott a nagy durranás? Valami hasonló, mint amit a Samsung csinált most, telefon-számítógép egy dokkolóval?

  66. Sziasztok!
    Csak a figyelmeteket szeretnem felkelteni, lehet erdemes volna utana nezni.
    Kedves kollegam azzal fogadott ma reggel hogy nehogy frissitsem az i5-ot , mert o megtette az 5s-re mikor megjelent. Aztan kezdodtek a bajok: nem tudta felvenni ha a vallaki hivta csak kb 6. 7. probalkozasra, nem indultak az appok rendesen, a telefon kb 6 ora alatt lemerult. Tegnap is igy jart , lemerult a telefonja 🙁 de sajnos vegleg. Hiaba rakja toltore nem tolt, nem kapcsol be. Ha szamitogepre dugja akkor sem tortenik semmi. Meghalt! 🙁
    Ami tetozi a problemat hogy a baratnoje teloja is igy jart. Kapasbol 2 i5s . Fura veletlen volna szerintem.
    Szoval csak ovatosan az i5 es i5s-sel

  67. Most frissítettem a 10.3.2 béta verzióra,de ha megnyitom az általános -beállítások – infót akkor nálam csak az alkalmazások darabszáma látható,de tovább lépni nem lehet inne,vagyis az alkalmazáskompatibilitást nem találom.A telefon egyébként egy iphone 6S.Mi lehet a gond?

  68. @Joco988: ezeket kell ilyenkor tenni: https://szifon.com/2012/12/21/gyakori-kerdesek-mit-tehetunk-ha-furcsa-dolgokat-produkal-a-keszulekunk/

    ha a készülék nem reagál, akkor resetet kéne megpróbálni: home+power egyszerre lenyomva 10mp-ig, majd power a bekapcsoláshoz. ha nem nyert, akkor szerviz. de utóbbi valószínűtlen, mennie kell.

    @Sentinel: ilyenkor nincsen semmi gond, ez azt jelenti, hogy akkor nincs olyan app a készülékeden, ami csak 32-bites lenne.

  69. Jadeye
    Koszonom a valaszt, egyenlore semmire nem reagalnak a keszulekek. De a resetett megkerdezem h probaltak e.

  70. Jadeye
    Hat a hardreset sem oldotta meg a problemakat. Abszolut nem reagalnak a telok semmire.
    Uj telokat vettek.

  71. @Joco988: én szervizbe vittem volna a készülékeket, ami ott is van a linkelt cikk végén.

  72. Céges iPhone-ok sztorija:
    iphone6 vodafone hálózatosnál 6db-ból 2 nem áll fel hálózatra a 10.3 után. Nincs szolgáltatás,mintha tiltott lenne, de egyik sem tiltott, rendezett telefonok mind. Vodafone nem tud mit kezdeni vele,mivel a gari lejárt. Restore és törlések nem segítettek, azaz egyenlőre 2 i6 tégla…
    Saját i6 független verzió, ezen 10.3.1, minden rendben.
    Érdekes…

  73. Mindegyiken.
    Közben olvastam ugyanilyen gondról egy facebook csoportban is, szintén nem feketelistás telefonról…
    Egyenlőre nem vagyok boldog ezektől a kényszer iPod Touchoktól…

  74. @denyDB: SIM-csere is volt? ugyanezek a kártyák más készülékkel működnek? ugyanezekben a készülékekben másik kártya működik?

  75. A saját (velük vett) kártyájukkal sem illetve más kártyákkal sem…
    Voltak a törléses opciók, normál restore, dfu restore, 10.2.1 vissza, ezek ideiglenesen így jártak.
    Szerencsére a sajátom egy külföldi munkaidő alatt vásárolt gyári független i6, ezzel nem volt semmi gond.
    Vodafone-os ember azt az infót adta, hogy ahiba a 10.3 és aző rendszerük között van, néhány (kb 100-150) készülék nem tud felállni a hálózatra. Folyamatosan frissítik az adatbázisukat, 72órán belül magukra találnak a telók.
    Beragadtak a fehér és a fekete lista között valahol.


Add a Comment