fbpx Skip to content

Tartva magát a két hetes ritmushoz, a az iOS 9.3 beta 2 és a többi béta megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9.3, a watchOS 2.2 és a tvOS 9.2 harmadik bétáit a fejlesztők, majd két nappal később a nyilvános bétát is a vállalkozó kedvű tesztelők számára.

iOS9.3b3-hero

Az iOS 9.3 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.3 beta 2-t futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is. A watchOS 2.2 beta 3 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után. A tvOS bétája pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a 9.2 beta 2-t futtató készülékekre.

iOS 9.3 beta 3

Az iOS 9.3 beta 3 build száma 13E5200d, a beta 2-é 13E5191d volt.

iOS9.3b3-hero-4

Újdonságok

Az iOS 9.3 beta 3-ban az alábbi újdonságok találhatóak.

Elérhető lett a Wi-Fi Calling opció az amerikai Verizon ügyfelei számára is. Ez már régebb óta használható elsőként a T-Mobile, majd kicsivel később az AT&T előfizetői által is.

9.3b3-Wi-Fi-calling-Verizon-01 9.3b3-Wi-Fi-calling-Verizon-02

A Wi-Fi Calling lényege az, hogy ahol adott esetben rosszabb a térerő, akkor a készülék képes az otthoni Wi-Fi hálózatunkon keresztül csatlakozni a mobilszolgáltatóhoz, és a hívás így gyakorlatilag VoIP segítségével, az interneten keresztül kapcsolódik, kiküszöbölve a térerőingadozás okozta hibákat. (Ez valójában a Generic Access Network új elnevezése.)

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Wi-Fi Calling használata közben nincsenek roaming-díjak sem az adott szolgáltató ügyfelei számára, hiszen ha a készülékük a Wi-Fi-hálózaton keresztül tud kapcsolódni, akkor nem kell a mobilhálózatot használnia.

Ezen felül a Night Shift mód leírásában és a Vezérlőközpont ikonjai esetén történt pár apró módosítás (fekvő nézetben).

Az iOS 9.3 további új funkcióiról itt írtunk még: Ezeket az újdonságokat hozza majd az iOS 9.3

iOS 9.3 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 9.3 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod:

iPad:

watchOS 2.2 beta 3

Az iOS 9.3 beta 3 mellett a watchOS 2.2 beta 3 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 2 13V5108c-jéről 13V5117c-re változott.

watchOS2.2b3-hero

A watchOS 2.2 beta 3 használatához az iPhone-ra előbb telepíteni kell a 9.3 beta verzióját.

tvOS 9.2 beta 3

A build itt a 9.2 beta 2 13Y5189e-s buildjéről 13Y5198c-re változott.

tvOS9.2b3-hero

A Siri esetén támogatott országokban immár diktálás is lehetséges a szövegmezők esetén a karakterek kézzel való bekattingatása helyett:

tvos_dictation-800x447

A kereséshez egyszerűen lenyomva kell tartanunk a Siri gombot, és beszélni – bár azért jelszavakat diktálni talán kicsit erős, főleg ha megfelelően bonyolult, és így van benne több speciális karakter, amiknek a nevét angolul nem feltétlen tudja mindenki.

tvos_hold_to_dictate-800x443

Ilyenkor a már megszokott módon láthatjuk a hangunk valós idejű visszajelzését:

tvos_dictating-800x445

Siri pedig már az App Store-ban is tud keresni a “Search for <app name>” vagy a “Search for <app category> apps” utasítások használatával.

Kérdésem van!

Az iOS 9.3 még az iPhone 4s-re is elérhető lesz. A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-re érhető el. A hivatalos megjelenési időt egyik esetben sem közölte az Apple.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 2-ről meg itt, a tvOS-ről pedig itt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

68 Comments

  1. Az eddigi 2 cikknél egyből voltak linkek, most is lehet rá számítani?

  2. @ittakary: “Egyelőre nincs letöltési link, nézz vissza pár perc múlva!”

  3. Hali
    Telcsire mikor jön a jelzés?

  4. @veszi56: milyen jelzés? push?

  5. Magyar Siri? 🙂 kacckacc 😉

  6. Hát simán hogy mikor jön minden telóra a jelzés hogy elérhető a ftisítés?

  7. @veszi56: 1-2 hónap, mire tölthető lesz

  8. @veszi56: az Apple nem közölt megjelenési időt.

  9. Köszi szépen

  10. @Kristóf: valóban csak percek kérdése volt 🙂

  11. @ittakary: ilyenkor kénytelenek vagyunk megvárni, hogy megjelenjen a fejlesztői központban is az adott béta, másképp nincs letöltési link. van, amikor az Apple váratlanul hamarabb teszi ki, de többnyire jóval 7 óra után szokta oda feltenni, az OTA a prioritás, mert az kisebb méretű.

  12. Jó estét! Ezek szerint ez nem a “nyilvános” hanem a “fejlesztői” kiadás. Jól gondolom? A cikkben szereplő kék linkről elindult a letöltés, pedig én nem fizettem.

  13. @Apcsi65: ez egyelőre fejlesztői verzió. a jelek szerint az Apple most valamiért odaadja az IPSW-t fejlesztői bejelentkezés nélkül is. ez utóbbi lehet, hogy csak valami hiba.

  14. @Jadeye: Köszönöm a választ! Elképzelhető, hogy a szerverek túlterheltsége miatt nem ellenőrzik a fizetős regisztrációkat?

  15. Remélem a bluetooth hibát kijavították. A 9.3 beta óta a kihangosító bluetooth kapcsolódással szinte használhatatlanul recseg. Visszatettem a 9.2.1-et, azzal hibátlan 8.3-al megint recseg.

  16. @Apcsi65: ezt passz, de nyilván ameddig ez nem lesz ugyanígy következő alkalommal is, addig csak tippelni lehet.

  17. Megint sok sok hasznos frissítést kaptunk… Köszi alma, érsd jól az iróniát.. :-S

  18. 1) kijavították, hogy idáig nem lehetett hálózattípust (2g 3g lte) választani ha kikapcsoltad a mobilnetet
    2) új bug: az óra nem jelenik meg a homescreenen 😀

  19. Sziasztok! A betáknál nincs tvgo, mintha jailbrekelve lenne.

  20. Pedig iTunesről frissítettem.

  21. Arra tud valaki megoldást, hogy miért nem töltődnek le automatikusan az e-mail üzenetek?
    yahoo fiók, push átküldés beállítva. Telefon restore megvolt. Hálózati beállítások törölve. Fiókot töröltem, majd újra létrehoztam de u.a a hiba. Előre is köszi.

  22. Sziasztok
    Rákattintottam a megadott linkekre és mindegy, hogy melyikre. Bármelyiket leszedi bármiféle bejelentkezés nélkül 😀

  23. @robesz94: igen, ezt fentebb írtam is, hogy valamiért most nem kér bejelentkezést – de ez nem jelenti azt, hogy ez így is marad.

  24. @ittakary: Na ja de lehúzod a “redőnyt” és utána lesz.

  25. @Jadeye: elolvastam. Valahogy az éjszakai és nappali mód közt nem sok különbséget látok, bár ez lehet az én saram. Az Egs-app nem izgat, extra kiegészítők (pl Watch) nélkül nem túl hatékony, ahogyan a CarPlay sem autó nélkül…
    A hírek dolog itthon semmire se jó, ifonon az oktatós cucc se való semmire.
    Ahelyett, hogy a regionális szolgáltatásaikat fejlesztenék (Apple maps helyismeret, Siri nyelvek, stb) ilyen balgaságokra pazarolják az erőforrást…
    Ez egy 9.2.9.8-ként megállná talán a helyét, de ha így haladnak, akkor félek, hogy az IOS10 annyival lesz több a 9-nél, hogy 2 új háttérkép bekerül a gyári választékba…

  26. @Jadeye: Nálam nem regisztrált telón fel is ment a fejlesztői beta és fut, kérdés hogy nem lesz-e vele később bibi, mikor esetleg észreveszi, hogy hibázott és ez egy nem developer vas?

  27. @gunar: Nem valószínű, ahogyan írták már a 9.3 b1-2 is letölthető volt, mindenkinek. Valószínűleg azért sem foglalkoznak vele különösebben, mivel pár napra rá jönni szokott a Public Beta is. Lassan nem sok értelme lesz a csak developer betáknak. Bár régen a beta 1-k még elég használhatatlanok voltak.

    Ha bármi beütne mégis, nos, akkor felteszed az utolsó támogatott iOS verziót (restore). 😉

  28. @Jadeye: természetesen megtettem. Írtam nekik ezekkel kapcsolatban mind a beta iOS visszajelzés app-jából, mind a webes feedback oldalon.
    Kb annyit ér mint halottnak a csók. Azt is jól tudom, hogy kb. ugyanennyit ér a jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatban az is, ha itt kifejtem a véleményemet, hát bocsi. De ki kell mondanom amit gondolok, ahogyan azt is, hogy nagyon csalódott vagyok az utóbbi almás "fejlesztésekkel" kapcsolatban.
    Még mindíg jobbnak tartom mint egy droidot, de az a véleményem, hogy mostmár nagyobbat kellene lépniük pár csilivili értelmetlen baromságnál…

  29. Aki használja i5s -én hogy szuperál?

  30. Sziasztok!

    Van valahol esetleg egy lista, hogy egy Iphone 4S miket kap/kapott meg a 9-es szoft.megjelenése óta?Mert eddig csak azzal találkozom,hogy az új telókon milyen újdonságokat hoz meg hozott,de hogy ezekből a 4S-re mi jut azzal nem.

    Előre is köszi!

  31. @tzolesz: Attól, mert neked nem tetszenek, attól még fejlesztések. A tartományi bejelentkezés, még ha egyelőre csak az oktatásban elérhető és csak iPadre, például már csak műszakilag is egy igen komoly fejlesztés.
    Az meg, hogy mi a számozása nem mindegy? Ha fórumozók ilyen jellegű véleményéből indulnának ki, talán az iOS 2-t elérhették volna, de azt is csak a dizájnváltás miatt.

  32. @Joe: Szia! Ugyanezzel szívtam, csak icloud mail címmel. A megoldás a következő volt: Egyik régi irodai gépen be volt állítva az icloud fiók a Win8.1 mail kliensébe. Amint kiléptem belőle azonnal ment a push. Szerintem a te Yahoo címed is be van állítva egy random levelező kliensben valahol és az fogja. Remélem tudtam segíteni mert tudom mekkora fail a levelező így.

  33. Nem jon be az OTA frissites lehetosege, azt irja: az On szoftvere naprakesz. Mit tehetek? i6 9.3 beta 2 regisztralt UDID-vel

  34. Jadeye:
    Ránéznél légyszi az iBlue eszközödre, hogy megy-e ezzel a betaval?

    Köszi szépen

  35. @Jocek97: ez egy fejlesztői béta. ha neked nem a fejlesztői változat van a készülékeden, hanem a nyilvános, akkor nem fogja feldobni. a nyilvános béta mindig később jelenik meg.

    @Agent_H: aha, megy, már továbblépett 5s-en, az előző cikknél írtam is neked. 🙂

  36. @Jadeye:
    Oké, köszi szépen 🙂
    Akkor felpattintom.

  37. szerintem ebben a honapban kijon a vegleges de legkesobb marcius elejen.. beta3 nal tartunk ami jo utem…

  38. Koszi Jadeye!

  39. Jadeye: 13E5191d-s ipsw volt CMD+Restore-val updatelve. Ez fejlesztoi beta kellene legyen

  40. WiFi Calling-al ha hívok valakit, akkor hogyan alakulnak a percdíjak? Erről lehet tudni? WiFi-ről simára vagy fordítva….

  41. Sziasztok!
    Én nem igazán veszek észre különbséget a két utolsó béta között. Eltudná valaki mondani, hogy a wifi calling szolgáltatás hol van? Én nem találom. Vagy hazánkban nem elérhető?
    Előre is köszi a választ!

  42. Szerencsére a bluetooth megjavult. Ez a Wi-Fi Calling funkciót hol található?

  43. @bangoheifetz, @redcar: a cikkben leírtuk, hogy:

    Elérhető lett a Wi-Fi Calling opció az amerikai Verizon ügyfelei számára is. Ez már régebb óta használható elsőként a T-Mobile, majd kicsivel később az AT&T előfizetői által is.

    magyar szolgáltatók esetén tehát nem érhető el, így a menüpontja sem jelenik meg.

    https://support.apple.com/hu-hu/HT203032

  44. Köszi Jadeye

  45. Tudja valaki hogy kell lezárni a jegyzeteket,úgy hogy működjön is?Hiába állítom be,nem kéri az újlenyomatot,sem jelszót!

  46. @Bakfitty: először hozz létre egy jegyzetet, utána a jobb felső sarokban tapizz a megosztás ikonra, feljön a megosztás panel és ott lesz hogy lezárás. Ha így csinálod és mégsem jó akkor passz.

  47. Wi-Fi Calling. Ok nem érint, de nyilván ahol nincs térerő ott wifi sincs nem? Hacsak a saját lakásod pincéje?? De gondolom az erdő közepén ha rád támad a medve, és nincs térerőd, ott a wifi calling sem segít 🙂

  48. Bakfitty!

    Ha kész a jegyzet,beállítottad a jelszót stb…lődd ki az alkalmazást,majd indítsd..nekem így működött…

  49. Köszönöm urak a segítőkészséget,de a jegyzeteken belül az égvilágon sehol nem találok olyat hogy "jelszó"vagy bármi erre utalót,hiába nyomok a megosztás ikonra,pedig a beállításokban bevan kapcsolva!

  50. "Opetrovics" nincs ilyen lakat ikonom,nemtom mi lehet a baj!ios9.3beta2 i5s

  51. Na csak sikerült!Csak az icloud jegyzetek zárolhatók!Áthelyeztem oda az összeset,így már jó!

  52. Nekem az összes jegyzetem iCloud-ban van, de akkor sem müködik a Touch ID. Hiába aktiváltam a jegyzetek menüben a jelszó kérést, nem védi le a jegyzet mappát..-:( Ötlet????

  53. Van public béta 🙂

  54. @Mezo: Helló, nálam tökéletesen működik (5S). A már meglévő jegyzeteket egyenként kell jelszóval levédeni a jobb felső sakorban lévő ikonnal.

  55. Nekem most működik a jegyzet jelszó is meg a touch id is!Van public beta 3!!!!!:)

  56. Jadeye:Nem szoktam a facebookon lógni,tegnap éjszaka szedtem le én is!

  57. @Bakfitty: nem írtam olyasmit, hogy lógni kellene rajta, azt írtam, hogy érdemes minket ott is figyelemmel kísérni, és akkor nem maradsz le valamiről.

  58. Az óra nekem is csak késve kerül elő..i5

  59. Üdv Mindenkinek!
    Kérdésem a következő!
    Ha bétát rakok fel ha nem,feloldáskor késik a nyitás!
    Esetleg másnak is van ez a probléma? Ha van ötletetek,hogy mitől lehet azt megköszönöm!

  60. Sziasztok!

    Nekem is lenne egy kérdésem.. Az iTunes segítségével raktam föl
    három albumnyi zenét. Nincs előfizetésem a Music szolgáltatásra,
    ez esetben hogy lehet lejátszani a zenéket?

    Köszönöm!

  61. @skimen: a Zene appon keresztül, ahogy az Apple Music előtt is.

  62. @Jadeye: Köszi! Megzavart a Music reklám oldala 🙂


Add a Comment