Elérhető az iOS 9.3 beta 3, a watchOS 2.2 beta 3 és a tvOS 9.2 beta 3

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tartva magát a két hetes ritmushoz, a az iOS 9.3 beta 2 és a többi béta megjelenése után az Apple ma este elérhetővé tette az iOS 9.3, a watchOS 2.2 és a tvOS 9.2 harmadik bétáit a fejlesztők, majd két nappal később a nyilvános bétát is a vállalkozó kedvű tesztelők számára.

iOS9.3b3-hero

Az iOS 9.3 beta 3 természetesen OTA frissítésként is elérhető a már 9.3 beta 2-t futtató készülékek esetén, vagy a béta profil telepítése után korábbi iOS-verziókon is. A watchOS 2.2 beta 3 pedig az Apple Watch appban jelent meg a Szoftverfrissítés menüpontban, szintén a béta profil telepítése után. A tvOS bétája pedig az iOS-hez hasonlóan OTA használatával telepíthető a 9.2 beta 2-t futtató készülékekre.

iOS 9.3 beta 3

Az iOS 9.3 beta 3 build száma 13E5200d, a beta 2-é 13E5191d volt.

iOS9.3b3-hero-4

Újdonságok

Az iOS 9.3 beta 3-ban az alábbi újdonságok találhatóak.

Elérhető lett a Wi-Fi Calling opció az amerikai Verizon ügyfelei számára is. Ez már régebb óta használható elsőként a T-Mobile, majd kicsivel később az AT&T előfizetői által is.

9.3b3-Wi-Fi-calling-Verizon-01 9.3b3-Wi-Fi-calling-Verizon-02

A Wi-Fi Calling lényege az, hogy ahol adott esetben rosszabb a térerő, akkor a készülék képes az otthoni Wi-Fi hálózatunkon keresztül csatlakozni a mobilszolgáltatóhoz, és a hívás így gyakorlatilag VoIP segítségével, az interneten keresztül kapcsolódik, kiküszöbölve a térerőingadozás okozta hibákat. (Ez valójában a Generic Access Network új elnevezése.)

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a Wi-Fi Calling használata közben nincsenek roaming-díjak sem az adott szolgáltató ügyfelei számára, hiszen ha a készülékük a Wi-Fi-hálózaton keresztül tud kapcsolódni, akkor nem kell a mobilhálózatot használnia.

Ezen felül a Night Shift mód leírásában és a Vezérlőközpont ikonjai esetén történt pár apró módosítás (fekvő nézetben).

Az iOS 9.3 további új funkcióiról itt írtunk még: Ezeket az újdonságokat hozza majd az iOS 9.3

iOS 9.3 beta 3 letöltési linkek

Az iOS 9.3 beta 3 IPSW-fájlja letölthető a fejlesztői központból, fizetős regisztráció után az alábbi linkekről:

iPhone:

iPod:

iPad:

watchOS 2.2 beta 3

Az iOS 9.3 beta 3 mellett a watchOS 2.2 beta 3 is elérhetővé vált a fejlesztők számára. A build itt a beta 2 13V5108c-jéről 13V5117c-re változott.

watchOS2.2b3-hero

A watchOS 2.2 beta 3 használatához az iPhone-ra előbb telepíteni kell a 9.3 beta verzióját.

tvOS 9.2 beta 3

A build itt a 9.2 beta 2 13Y5189e-s buildjéről 13Y5198c-re változott.

tvOS9.2b3-hero

A Siri esetén támogatott országokban immár diktálás is lehetséges a szövegmezők esetén a karakterek kézzel való bekattingatása helyett:

tvos_dictation-800x447

A kereséshez egyszerűen lenyomva kell tartanunk a Siri gombot, és beszélni – bár azért jelszavakat diktálni talán kicsit erős, főleg ha megfelelően bonyolult, és így van benne több speciális karakter, amiknek a nevét angolul nem feltétlen tudja mindenki.

tvos_hold_to_dictate-800x443

Ilyenkor a már megszokott módon láthatjuk a hangunk valós idejű visszajelzését:

tvos_dictating-800x445

Siri pedig már az App Store-ban is tud keresni a “Search for ” vagy a “Search for apps” utasítások használatával.

Kérdésem van!

Az iOS 9.3 még az iPhone 4s-re is elérhető lesz. A tvOS kizárólag csak a negyedik generációs Apple TV-re érhető el. A hivatalos megjelenési időt egyik esetben sem közölte az Apple.

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért frissítettük az iOS 8 beta verziójához a gyakran ismételt kérdések cikket az adott témában. Ha kérdésed van az iOS 9 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 8 beta: a leggyakrabban feltett kérdések, ez jóformán minden, még az iOS 9 beta kapcsán elképzelhető kérdést is lefed!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 9-ről szóló eddigi cikkünket itt érheted el, a watchOS 2-ről meg itt, a tvOS-ről pedig itt.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. @ittakary: ilyenkor kénytelenek vagyunk megvárni, hogy megjelenjen a fejlesztői központban is az adott béta, másképp nincs letöltési link. van, amikor az Apple váratlanul hamarabb teszi ki, de többnyire jóval 7 óra után szokta oda feltenni, az OTA a prioritás, mert az kisebb méretű.

 2. Jó estét! Ezek szerint ez nem a “nyilvános” hanem a “fejlesztői” kiadás. Jól gondolom? A cikkben szereplő kék linkről elindult a letöltés, pedig én nem fizettem.

 3. Remélem a bluetooth hibát kijavították. A 9.3 beta óta a kihangosító bluetooth kapcsolódással szinte használhatatlanul recseg. Visszatettem a 9.2.1-et, azzal hibátlan 8.3-al megint recseg.

 4. 1) kijavították, hogy idáig nem lehetett hálózattípust (2g 3g lte) választani ha kikapcsoltad a mobilnetet
  2) új bug: az óra nem jelenik meg a homescreenen :D

 5. Arra tud valaki megoldást, hogy miért nem töltődnek le automatikusan az e-mail üzenetek?
  yahoo fiók, push átküldés beállítva. Telefon restore megvolt. Hálózati beállítások törölve. Fiókot töröltem, majd újra létrehoztam de u.a a hiba. Előre is köszi.

 6. @Jadeye: elolvastam. Valahogy az éjszakai és nappali mód közt nem sok különbséget látok, bár ez lehet az én saram. Az Egs-app nem izgat, extra kiegészítők (pl Watch) nélkül nem túl hatékony, ahogyan a CarPlay sem autó nélkül…
  A hírek dolog itthon semmire se jó, ifonon az oktatós cucc se való semmire.
  Ahelyett, hogy a regionális szolgáltatásaikat fejlesztenék (Apple maps helyismeret, Siri nyelvek, stb) ilyen balgaságokra pazarolják az erőforrást…
  Ez egy 9.2.9.8-ként megállná talán a helyét, de ha így haladnak, akkor félek, hogy az IOS10 annyival lesz több a 9-nél, hogy 2 új háttérkép bekerül a gyári választékba…

 7. @Jadeye: Nálam nem regisztrált telón fel is ment a fejlesztői beta és fut, kérdés hogy nem lesz-e vele később bibi, mikor esetleg észreveszi, hogy hibázott és ez egy nem developer vas?

 8. @gunar: Nem valószínű, ahogyan írták már a 9.3 b1-2 is letölthető volt, mindenkinek. Valószínűleg azért sem foglalkoznak vele különösebben, mivel pár napra rá jönni szokott a Public Beta is. Lassan nem sok értelme lesz a csak developer betáknak. Bár régen a beta 1-k még elég használhatatlanok voltak.

  Ha bármi beütne mégis, nos, akkor felteszed az utolsó támogatott iOS verziót (restore). ;)

 9. @Jadeye: természetesen megtettem. Írtam nekik ezekkel kapcsolatban mind a beta iOS visszajelzés app-jából, mind a webes feedback oldalon.
  Kb annyit ér mint halottnak a csók. Azt is jól tudom, hogy kb. ugyanennyit ér a jövőbeni fejlesztésekkel kapcsolatban az is, ha itt kifejtem a véleményemet, hát bocsi. De ki kell mondanom amit gondolok, ahogyan azt is, hogy nagyon csalódott vagyok az utóbbi almás "fejlesztésekkel" kapcsolatban.
  Még mindíg jobbnak tartom mint egy droidot, de az a véleményem, hogy mostmár nagyobbat kellene lépniük pár csilivili értelmetlen baromságnál…

 10. Sziasztok!

  Van valahol esetleg egy lista, hogy egy Iphone 4S miket kap/kapott meg a 9-es szoft.megjelenése óta?Mert eddig csak azzal találkozom,hogy az új telókon milyen újdonságokat hoz meg hozott,de hogy ezekből a 4S-re mi jut azzal nem.

  Előre is köszi!

 11. @tzolesz: Attól, mert neked nem tetszenek, attól még fejlesztések. A tartományi bejelentkezés, még ha egyelőre csak az oktatásban elérhető és csak iPadre, például már csak műszakilag is egy igen komoly fejlesztés.
  Az meg, hogy mi a számozása nem mindegy? Ha fórumozók ilyen jellegű véleményéből indulnának ki, talán az iOS 2-t elérhették volna, de azt is csak a dizájnváltás miatt.

 12. @Joe: Szia! Ugyanezzel szívtam, csak icloud mail címmel. A megoldás a következő volt: Egyik régi irodai gépen be volt állítva az icloud fiók a Win8.1 mail kliensébe. Amint kiléptem belőle azonnal ment a push. Szerintem a te Yahoo címed is be van állítva egy random levelező kliensben valahol és az fogja. Remélem tudtam segíteni mert tudom mekkora fail a levelező így.

 13. Sziasztok!
  Én nem igazán veszek észre különbséget a két utolsó béta között. Eltudná valaki mondani, hogy a wifi calling szolgáltatás hol van? Én nem találom. Vagy hazánkban nem elérhető?
  Előre is köszi a választ!

 14. @Bakfitty: először hozz létre egy jegyzetet, utána a jobb felső sarokban tapizz a megosztás ikonra, feljön a megosztás panel és ott lesz hogy lezárás. Ha így csinálod és mégsem jó akkor passz.

 15. Wi-Fi Calling. Ok nem érint, de nyilván ahol nincs térerő ott wifi sincs nem? Hacsak a saját lakásod pincéje?? De gondolom az erdő közepén ha rád támad a medve, és nincs térerőd, ott a wifi calling sem segít :)

 16. Köszönöm urak a segítőkészséget,de a jegyzeteken belül az égvilágon sehol nem találok olyat hogy "jelszó"vagy bármi erre utalót,hiába nyomok a megosztás ikonra,pedig a beállításokban bevan kapcsolva!

 17. Nekem az összes jegyzetem iCloud-ban van, de akkor sem müködik a Touch ID. Hiába aktiváltam a jegyzetek menüben a jelszó kérést, nem védi le a jegyzet mappát..-:( Ötlet????

 18. Üdv Mindenkinek!
  Kérdésem a következő!
  Ha bétát rakok fel ha nem,feloldáskor késik a nyitás!
  Esetleg másnak is van ez a probléma? Ha van ötletetek,hogy mitől lehet azt megköszönöm!

 19. Sziasztok!

  Nekem is lenne egy kérdésem.. Az iTunes segítségével raktam föl
  három albumnyi zenét. Nincs előfizetésem a Music szolgáltatásra,
  ez esetben hogy lehet lejátszani a zenéket?

  Köszönöm!

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!