fbpx Skip to content

Az Apple kiadta a fejlesztők számára az iOS 7.1 rendszer negyedik bétáját. Ez a verzió 2 héttel a beta 3 megjelenése után érkezett.

7.1b4

Mint minden más beta, ez is csak a fejlesztők számára érhető el hivatalosan a fejlesztői központból, vagy a már eleve 7.1 beta-t futtató készülékeken OTA frissítéssel. Akinek jelenleg 7.0.4 van a készülékén annak természetesen nem fog megjelenni frissítésként ez a beta sem.

Az iOS 7.1 hivatalos megjelenési idejéről egyelőre nincsen információ.

Újdonságok

Mivel csak pár perccel ezelőtt vált elérhetővé a beta 4, így frissíteni fogjuk a cikket, amint már kiderült, mi változott a beta 3-hoz képest.

A leginkább szembetűnő, hogy a “csúsztassa el a feloldáshoz” szövegen megváltozott a csillogás, mostantól sokkal jobban észrevehetően csillog. Nem nagy dolog, de mégis feltűnő – ugyanakkor feloldáskor továbbra sincs feloldási hang.

7.1b4_feloldas

Ugyanez az új csillogás található meg a kikapcsolási csúszka esetén is:

7.1b4_kikapcsolas

A tárcsázóban a hozzáadás gomb a beírt szám alól annak bal oldalára került – ez épp ellentétes azzal, amikor a névjegyzékben akarunk újat hozzáadni, hiszen ott meg a jobb felső sarokban van a “+” ikonka:

7.1b4_tarcsazo

Az iOS 7.1 ezen előzetes verziójához is fejlesztői listán kell legyen a készülék, másképp ugyanis nem lehetséges azt aktiválni. Ebbe a hibába ismét sokan futhatnak majd bele, mint amikor korábban a nem hivatalosan fent lévő beta 1-et frissítették beta 2-re az OTA opcióval.

Akinek nincs regisztrálva a készüléke fejlesztői listán, annak azt javasoljuk, hogy vagy várja meg a hivatalos megjelenést, vagy legalább regisztráltassa a készülékét. Mi továbbra sem támogatjuk az iOS előzetes verzióinak nemhivatalos használatát.

Olvasd el a hozzászólásokat is

81 Comments

  1. Megváltozott a csillogás. Hát ez nem semmi.

  2. Továbbra is pofátlan surmó dolognak tartom, hogy az embert pofánspriccelik ilyen legalja parasztvakító baromsággal, miközben idegesítő és zavaró és a felhasználói élményt csorbító hiányosságokkal és bugokkal van tele az iOS 7!
    Szégyelljék magukat azok, akiknek van bőr a képükön ilyen sallangokkal elterelni az emberek figyelmét, miközben b@€@@

  3. Nyilván nem ezeket a szemmel látható változtatásokat írják hiba javításoknak. Frissítsd és próbáld ki hogy az általad bugok fenn állnak e még utána is..

    Különben az egész rendszer gördülékenyebb, most már sehol nem laggol, uolyan vagy még gyorsabb is mint anno a 6 volt.

    Emellett az időjárás app is végre nem akadozik, és mintha esztétikailag is pofoztak volna rajta, úgyhogy legalább ezzel foglalkoztak.

  4. Ha beta 3on jbelve voltam, es ota updatezek beta 4re akkor jbs cuccok total eltunnek, vagy ha ujra jbzek akkor ujra hasznalhatoak lesznek a korabban telepitett tweakek? 🙂 lehet hulye kerdes.. 😀

  5. @csabaidav: küldhetsz visszajelzést az Apple-nek.

    * ha nem vagy fejlesztő: http://www.apple.com/feedback/iphone.html
    * ha fejlesztő vagy: http://bugreport.apple.com

    @psychoo118: jailbreakelt készülék OTA frissítése technikai okokból nem lehetséges, így a jailbreak eleve le is tiltja az OTA opciót. beta 4-re jelenleg nincs jailbreak, de egy frissítés egyébként is törölne minden, korábban telepített jailbreakes kiegészítőt.

  6. @Jadeye koszonom valaszod, akkor ne varjak az ota frissitesnel, hogy a toltes veget erjen.. 😀 azthittem a gynge mobilnet miatt koroz mar 10 perce.. 😀 egyebkent olvastam egy kulfoldi oldalon, ami szinten nyomon koveti az uj apples dolgokat, es ott irtak h elmeletileg az exploit nem lett fixalva, de kernel szinten meg lehetnek gondok. Szoval lehet h lehetseges a beta 4 jbelese, de nem igazolt meg. 🙂

  7. Jadeye köszönöm, élni fogok vele! 🙂

  8. Nekem hamarosan lent van 🙂

  9. Jolvan meg hany beta verzio lesz… -.- a 4s szegyen hogy bevan lassulva

  10. “Megváltozott a csillogás. Hát ez nem semmi.”

    🙂 Ne felejtsd, hogy a “+” jelet is átrakták balról jobbra. ez már aztán igazán kemény feladat volt, dolgoztak is rajta két hetet.

  11. Sziasztok. Nem a cikkhez tartozik,de más is tapasztalt olyan hibát,hogy a telefon feloldásakor néha egy fehér alapon fekete apple jeles képernyő jelenik meg,aztán kb 3-4 másodperc után eltűnik? Hogyan lehetne ezt megszüntetni?Köszi a válaszokat!

  12. Nekem 4S-en panorama fotozas utan, ha rogton meg szeretnem nezni a kepet, akkor csinal ilyen kamu reboot szerut… fekete kep, apple logo, majd 10 sec utan lekapcsol kepernyo. Viszont csak lezarja magat, siman megy tovabb 🙂 nemtom miert, pedig JB sosem volt rajta.

  13. nekem is csinálja ezt , mindegy mit csinálok egyszercsak elfehéredik. i5s

  14. Honnan lehetne tudni ilyen gyorsan, hogy fixálva lett-e az az exploit? Nem vagyok jártas ebben de ha 2 frissítésen keresztül nem lett javítva akkor vagy az apple gondolkozik sokat, vagy direkt várnak (aminek amúgy értelmet nem látom) vagy valami bootrom szintű hiba, aminek mindenki nagyon örülne

  15. iphone időjárás beállítása értesítési központban.
    Nem sikerül beállítani,ha tudnátok segíteni

  16. @nacper
    Beállítások/adatvédelem/helymeghatározás
    Ott legyen bekapcsolva az időjárás app.

  17. Be van kapcsolva a helymeghatározásnál az időjárás,
    Értesítési központba mai nap összesítése is.
    és mégsem jelenik meg.

  18. Egy időben nekem is csinálta,aztán jó lett.:)

    Elég fosul néz ki,hogy a lezárt képernyőn a csúszka előtt a kis nyílnak csak
    a hegye látszik.Olyan, mintha kilógna a képernyőről.:/
    Amúgy nekem tetszik ez az új csillogás.:)

  19. @Sziszi99 a családban az egyik iPhone ezt csinálta. A biztonsági mentésben lehet valami hiba, mert amikor újratettük a szoftverét és nem biztonsági mentésből állítottuk újra be, a hiba eltűnt.
    (Érdemes letörölni icloudból a legfrissebb biztonsagi mentést, netán visszaállítani a teló szoftverét alaphelyzetbe).

  20. @csabaidav: Egyetértek! Parasztvakítás az egész, semmiségek. Ráadásul egyre gusztustalanabbul néz ki az egész! Még szerencse, hogy van jailbreak, és így elég szépre meg tudtam csinálni a rendszeremet, de ha nem lenne már rég vettem volna egy sima iPhone 5-öt, amin még megvan valamilyen 7 előtti rendszer. (mivelhogy downgrade-elni nem lehet!) Nem tehetek róla, de nem tudom megszereti ezt a kinézetet, semmi olyan nincs már benne ami az Apple-ra emlékeztetne. (alapállapotban) Steve Jobs forog a sírjában…

  21. Ezt most baromira bekuja az Apple!
    Californiában elég komoly ütemben térnek át a droidos telefonokra, és dobálják ki a faszba az iphone 4 és 4s-t.
    Itt a hozzáállás a következő:
    Kurvaanyázzák az Apple-t, és kb az emberek 80% azt mondja, hogy egy centet sem hajlandó fizetni ekkora átverésért, és nem fognak kidobni 2-3 éves telefonokat, és azértsem cserélnek 5 szériára. Baromira megnőtt a droidos telókra a csere.
    Adtak egy kurva nagy maflást maguknak ezzel.
    Ez az IOS 7 egy nagy rakás szar. Nem hiszem el h nem voltak képesek berakni 512 ramba a cuccot.
    A 4 és 4s ezért döcög.
    Ez a marketing baromira fordítva jött be.
    Itt lenne rá pénz a cserére, de az emberek megunták h évente hülyére veszik őket.
    Azért itt baromi sok ám a "régi" 4 és 4s.
    Ez volt a dvd-k idejében is . Utólag kellett megoldani a cd kompatibilitást, mert az volt a hozzáállás h nem dobják ki a régi lejátszókat, és bizony nem ment ám a dvd lejátszó.
    Most ezt játsza el az Apple is, csak úgy néz ki hogy bukta a dolog.
    A 7.0.3-nál a 7.0.4 még lassabb. A 7.1 el sem fog indulni ????
    Ez bizony a samunak kedvez…
    A 7-ben mi a szar ami akkora helyet foglal ???? Mi az a plusz amiért megéri váltani ???? Semmi..
    Ehelyett ha már ennyire a lapos felület a nyerő, kiadhattak volna 6-ra egy lapos felületes update-t és kész.

  22. @kricsi000: ha fejlesztő vagy, akkor épp, hogy jó, ha van beta, mert legalább tudod frissíteni az alkalmazásodat. ha nem vagy fejlesztő, akkor meg szintén jó, ha több beta van, mert akkor legalább jelenthetőek és így javíthatóak a hibák.

    @dnp: ne felejtsük el a felhasználói szemszögből kevéssé látszó, a “motorháztető” alatti változtatásokat.

    @norbert05: ha bootrom-hiba lenne, azt már akkor tudtuk volna, amikor megjelent a jailbreak. ez elsősorban userland-alapú.

    @WOLF09: mivel Steve nem él, így a legegyszerűbb erre fogni. de vajon akkor is ekkora lenne a fanyalgás, ha Steve élne, és ő mutatta volna be, stb?

    @Epitesz: múlt hét szombat este itt Floridában elmentünk naplementét nézős vacsorára a tengerpartra. szinte mindenkinél iPhone volt, aki csak szembejött, miközben sétálgattunk. egy héttel korábban volt itt látogatóban egy WP8-as Nokiás kolléga, aki azt mondta, hogy első adandó alkalommal le fogja cserélni iPhone-ra. előtte meg még újév körül voltak itt rokonok, ott az egyik lány egy androidos készüléket fog hasonlóan lecserélni.

    érdekes módon nekem sem 7.0.4, sem 7.1b4 esetén sincs semmi sebességbeli gondom az iPhone 4s-emmel, sőt, a 7.1b4 alatt még gyorsabb is. nem tudom, én mit tudok csinálni vele, hogy sosem futok bele ilyesmibe.

    sok helyet foglal? az 1.0-hoz képest mindenképp. de azért ugye az megvan, hogy egy 16GB-os surface tableten a Windows maga 12GB-ot foglal? nem foglal drasztikusan többet az iOS 7, mint amennyit az iOS 6, illetve senki nem kényszerített arra, hogy frissíts, és az első pár napban még downgrade-elni is tudtál, ha az előtte eltelt hónapok alatt megjelent cikkekből nem tűnt fel, hogy milyen lesz az iOS 7. mindenesetre ha azt gondolod, hogy az iOS 7 csak egy UI-frissítés, akkor láthatóan nem nézted meg, milyen új szolgáltatások vannak az iOS 7-ben az iOS 6-hoz képest. ez esetben javaslom a fejlesztői központban a dokumentáció elolvasását a változásokról.

  23. Jadeye: Kollega arra gondolt, hogy a régebbi készülékeken rendelkezésre álló 512MB-ban doglal sok helyet. Csak hogy képben legyünk, ez a 4.4-es android legfőbb újdonsága, hogy régebbi vasakon sem fog megröccenni. Az irány és a hozzáállás a lényeg, és ebben a Google bizony vezet.

  24. Nekem, és még sokan másoknak is 4-en megszünt a vaku működése fotózásnál, 7-óta. Természetesen ezt magasról letojta eddig az alma. Tudom alapjában véve ez egy telefon és örüljek hogy halljuk egymást. …még.

  25. Érdekes, az iPad 2-ben is 512MB ram van, mégis szaggatás nélkül megy. Aki nagyon szenved, szerkessze meg a backupot magának, a fontos dolgok kerüljenek bele és egy restore és új készülék beállítás után tegye vissza. Tökéletes cikk van róla itt szifonon. Azt is elhiszem, hogy egy telefon esetén az ember nem szívesen szarozik ilyennel (sms, kontaktok, stb miatt), de ennyi ára van annak, ha 2-3 generációval korábbi készüléket használsz. Az, hogy a flat nem tetszik meg egyéni ízlés problémája, arról meg ugye nem illik vitatkozni. A 4.4-es droid meg nem fog szaggatni? És mikor is lesz egy 4-5 éves telefonra HIVATALOS 4.4? Ja, hogy majd főzött rommal? Persze, majd mindenki hajigálja fel magának, amikor lassan ahhoz is segítség kell egy átlag usernek, hogy egy Skype-ot felrakjon Winre. Ugyanennyire releváns a jb, elég sokan azt sem tudják, hogy mit is jelent (“így akkor tudok ingyen bármit rárakni?”), nemhogy maguknak csinálnák meg. Az android meg nagyon menő, csak mondjuk a céges support halál. Pl egy normális corporate exhange szerver esetén szerencsétlen support a haját tépi, hogy hány verziót kell támogatni. Ja, akkor majd jönnek a céges főzött romok? Persze…

    California? Az a világ közepe? Hol érdekel engem, hogy mit csinálnak californiában? Képzeld, Mongóliában meg a kumisz a menő! Sőt “több milliárd légy nem tévedhet!” Ha nem tetszik az iPhone és/vagy az iOS7, akkor el kell adni és venni kell egy másik telefont, nem sírni, meg vagdalózni jobbra-balra! Senki sem kényszerít az iPhone használatára.

  26. @resetke: i4S-nél is olvastam ilyet fórumokon. Csinálj egy backupot, pucold ki (itt szifonon van leírás), restore, új készülékként beállítod és kipróbálod. Ha ekkor sem jó, akkor még megpróbálhatsz egy trükköt: kellően erősen (de ne annyira, hogy kárt okozz a telefonban) nyomd össze a kamera mellett a telefont. Gyakorlatilag rácsípsz mutató és hüvelykujjal. Van, akinek ez után egy darabig működött, de így nagy az esélye, hogy hardveres baj lesz, ahhoz meg iOS-nek nem lehet sok köze.

  27. Amúgy tényleg mindenki aki visszatette a JB-backupjat s vmi bibi van szidja az IOS-t pedig nem az a hunyó!
    A másik meg hogy a 4.4 nem fog a régi vasakon áldani, vicces de más a tapasztalat, meg az újak ön is berakas, sőt régiótól ha tele van mindennel, ugyan az a duma mint a W8/W8.1 eseteben, ígéret az van azután meg gagyi! Talán pár év múlva lehet olyan stabil majd a droid mint az IOS, de mérget nem vennék rá!
    Tabletben is csak a 7" és a primo miatt használok droidot, na meg mert a winnel jobban szeretik egymást!

  28. Van arrol info, higy beta 2-t meddig lehet hasznalni? Ipaden jb vsn meg beta2, ha nem muszaj azt nem akarom frissiteni:) koszi elore is!

  29. @taylortish
    Jan.24. vagy 27.:(

  30. @Epitesz:
    Egyszerű vagy mint egy faék. Ha valóban kint vagy, remélem nem beszélsz sok emberrel. Vagy ha igen, kérlek ne említsd meg hogy magyar vagy. Köszi.

  31. @Jadeye

    Létezik olyan progi a cydiába amit ha feltelepitek az Iphone, Ipadra akkor a megnyitott oldal ugy jelenik meg mint a számitógépemen, nem pedig mobil oldalként és teljesértékű lenne ! Ugyanis a mobil eszközökre szánt verzió borzalmas! Ha valaki tud segiteni nagyon megköszönném!

  32. Today’s iOS 7.1 beta 2 (11D5115d) released to developers expires on Monday, January 27, 2014 @ 12AM (GMT). #TheMoreYouKnow

  33. @deejayjoe: valamilyen user agent faker nevű tweaket keress. Én jb nélkül erre chrome-ban az asztali webhely kérése funkciót használom. Pl szifon is elég gagyi ipaden, bár ebben ugye a wordpress motor is ludas.

  34. @xnotimeforlovex:
    shit:( akkor frissítek addig. Köszönöm szépen! 🙂

  35. @szajlensz: te rád sem igaz a Mediamarkt reklám!!! Ha annyira nem érdekelne California, akkor bátrabban használnál Angol szavak helyett Magyart! Attól nem fogsz nagyobb guru lenne, hogy Te nem mentést csinálsz hanem Backupot!

  36. @aggressor: Kitűnő következtetés! Az én ka, hogy van pofám angolul használni mind a Win-t, mind az iTunes-t és emiatt hamarabb ugrik be 1-2 dolog angolul. A hunglish használattól pedig valóban értelmét veszíti a mondandó. Ja, nem. Ettől függetlenül talán én jobban tudom, hogy leszarom-e vagy sem, hogy az élet kaliforniai császárai mit csinálnak. Az Android 4.4 régi eszközön meg kb olyan lesz, mint az iOS 6 a 3GS-en. Megy, csak az új funkciók nem fognak működni.

    OFF:
    Annyira elegem van a magadfajtából, aki nálam is jobban tudja, hogy mit gondolok! Ezek mellet pedig meg is indokolhatnád, hogy miért gondolom úgy, valamint légyszíves szólj, ha kimehetek wc-re… Ja és ha már lehülyézel (mert szerinted aki 1-2 kifejezést angolul használ, arra már nem igaz a Media Markt reklám), akkor tedd rendesen, ne ilyen álszent paraszt módon.

  37. Megy ám az arcoskodás 😀

  38. @deejayjoe: nem tweaket, hanem AppStore-ból tölthető appokat tudok a problémádra. Ingyenesek közül én a Dolphin Browser-t használom időnként. Beállításokban bekapcsolod a Desktop Mode-ot és már működik is. 🙂 – Letöltés: iPhone, iPad
    Fizetősből pedig az Atomic Web Browserrel volt már dolgom. Ebben nem csak egyszerűen azt tudod elhitetni az oldallal, hogy asztali gépről vagy, hanem azt is, hogy milyen böngészőből (Safari, Firefox, IE). Ez azért fontos, mert bizonyos (szar…) oldalak csak egy féle böngészőben működnek – pl. Telekom CallCenter munkaidő-beosztás oldala csak és kizárólag IE-vel működik. – Letöltés

    @thetompi: Majd kérlek szólj, amikor Galaxy S2-re (I9100), vagy Ace 2-re (i8160) elérhető a KitKat 4.4. 😉 Természetesen hivatalos forrásból, pl. innen. Az S2 2011-ben jelent meg, az Ace 2 pedig 2012-ben, szóval az Ace 2 mindenképp fiatalnak mondható az iPhone 4-hez és 4S-hez képest, mégsem érhető el rá a legújabb Android…

    @aggressor: magamból indulok ki… Külföldön vett gépem van, angol Win 7-tel. Nem volt kedvem variálni a telepítéssel, így hagytam rajta az angolt. Az iTunes is angol, mert időnként akkor balgaságokat tudnak fordítani, hogy jobb szeretem az angolt, azon legalább tudom mi mit jelent.
    Nem egy gyakran használt funkció, de pl. “E számítógép feljogosítása” – mire való feljogosítása??? Az átlag felhasználó néz ki a fejéből, hogy mi a fene akar az lenni! (Authorize This Computer)
    Tehát ha valaki évek óta heti rendszerességgel a “Back Up” gombra klikkel, amikor biztonsági mentést csinál, akkor én megértem, hogy miért backup-ot ír, nem pedig mentést. Egyszerűen az a szó van a fejében. A régi motorosok agyába is a backup szó égett be, mert nem volt ám mindig magyar nyelven elérhető az iTunes! Te pedig igazából érted így is, úgy is, szóval innentől kezdve ez csak szőrszálhasogatás és szándékos kötekedés a részedről.

  39. @Vikitorony: Amennyiben lenne időd írnál nekünk a [email protected] -ra egy vendég blogger cikket a böngészőkről? Engem kifejezetten érdekelne pont azok miatt amiket említettél és szerintem mások is szívesen olvasnának erről. Csak röviden érdemes lenne bemutatni ezeket és 1-1 kép kell csak hozzájuk. Hálásak lennénk! 🙂

  40. Aggressor!
    Sztem sincsen igazad, pláne mivel ezek általános kifejezések és nevek angolul amik a legtöbb App-ban és progiban így vannak írva mert nincsen bennük magyar nyelv, csak az alap nyelvek zömmel!
    Amúgy meg ami ciki hogy a " hazátlan szlovák nyelv" előbb bekerül sok programba mint a mienk!
    Kicsit elgondolkodtató!

  41. Sziasztok, valaki írta, hogy beta3 alatt jailbreakelt. Hogy a bánatba lehet, ha nem támogatja az OTA frissítés? Köszi a választ.

  42. @aggressor: Ha ennyire jobban tudsz mindent, legalább az “angol” és a “magyar” szót helyesen írnád le.

  43. @aggressor: Ugyan többen már leírták előttem, de:
    * az iTunes nagyon sokáig nem tudott hivatalosan magyarul;
    * az iOS nemhivatalosan tudott ugyan magyarul a hivatalos 4.0-ig is, hiszen csináltunk rá jailbreak után elérhető magyar UI-t, de ettől még alapból ott is minden angolul volt (http://szifon.com/2010/01/23/magyar-ui-lokalizacio-2g3g3gs-3-1-2/ és http://szifon.com/2009/12/09/szifon-com-magyar-lokalizacio-3-1-2-3gs-2/);
    * az informatika nyelve az angol;
    * a magyar fordításban sokszor nincs köszönet, lásd Trust Store <> Megbízható áruház… És lehetne sorolni az ilyeneket.

    (Ha meg már ennyire a magyar nyelv az, amin megy a vita, akkor azt se felejtsük el, hogy a helyesírás alapján a “magyar” az kisbetűs, ahogyan az “angol” is. Ellenben angolul meg az “English” vagy a “Hungarian” nagybetűs, de Kaliforniát simán leírjuk k-val kezdve, a backup meg szintén kis b-vel kezdődik!)

    @vzsolt: aki fejlesztő, az nyilván letölti az IPSW-t a fejlesztői központból, és restore-ol a beta 3-ra. (ha nem vagy fejlesztő, miért van fent a beta, pláne minek jailbreakeled?)

  44. @xnotimeforlovex: és mi történik utána? Feltettem a JB-t még a béta 2-re, hogyan tudom átvinni a béta 3-ra? (főleg a tweak-eket és beállításait)

  45. Hihetetlen ez a r.bancos picsogás,nekem 4S-em van,de semmi laggolást,lassulást nem tapasztaltam!Gyorsabb mint a 6-os rendszer volt.
    Egyedül ez a zárt képernyőnél tolok egy fényképezőt,és pár katt után kikapcsol….bár ezt eddig a hidegnek tudtam be….

  46. @admin: Nem ígérem, hogy januárban küldöm, de igyekszem vele. 🙂

  47. Igazán csinálhatnának valamit a Safarival..Konkrétan arra gondolok amikor nyitnék egy másik lapot.Gusztustalan ahogy kinéz! 🙂

  48. @Epitesz: az &roid annyira szar, hogy aki használt iost egy percig is, nem fog váltani, vagy ha igen, akkor megérdemli!

  49. itt megy ám a netfight:D
    ám mikor az istenkor adják ki a végleges 7.1et? ja és majd őszig kell várni a 7.2 beta 75re ha nem tévedek..
    i4-en 7.0.4 van nem akad,viszont jó is volt a 7.1 beta1 amikor még lehetett használni,kb ios6 szinten ment nekem minden és nem túlzok,gondolom nem lesz másképp a végleges verziónál sem:D

  50. @claire
    Jadeye megadta a választ a kérdesedre a felette levő
    hozzászólásban!
    Egyébként a beta3 hamarosan lejár a beta4-ben meg elvileg kinyírták a jb-ket.

  51. @claire
    Jobban teszed ha restorolsz 7.0.4re és akkor gond nelkül tudsz jb-elni.
    Ha kijön a végleges 7.1 nem tudsz majd downgradelni,aztán buktad is a dolgot!

    Február 10-én lejár a beta 3 is.

  52. szajlensz: Én csak azt írtam le amit látok. Hidd el ezek a népek itt nagyon buták, legalábbis butábbak mint a magyarok, csak több a pénzük.
    Mi itt OS X -re fejlesztünk egyedi, de nagyon egyedi softokat kis példányszámban.
    IOS-hez valamennyit konyítok, de nem szoktam sokat foglalkozni vele, mert se időm se energiám. Friscoban tényleg nem szívelik az Almát mostanában.
    Bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam, csak azt írtam le amit látok és hallok.

  53. @Jadeye:
    Az előbb már írtam, hogy csak azt írtam amit látok és hallok. California az nem Florida. Teljesen más mentalitásu és tipusu emberek lakják. Tényleg baromi nagy a különbség köztük.
    Az pedig hogy nem kényszerítenek ? dehogynem. A fejlesztők, sőt maga az Apple update-k is kényszerítenek. De nekem csak egy telón van 7-es a többin 6.1.x van.
    Arra is csak azért került 7-es mert baromira vége lett a 6-osnak, iszonyatosan belassult és nem lehetett kipucolni rendesen…

  54. @Epitesz: én is csak azt írtam, amit meg én látok itt. engem amúgy tökre nem érdekel, ki mit használ, vegyen mindenki olyan készüléket, ami neki jó.

    az, hogy a fejlesztők újabb iOS verzióra fejlesztenek, az a fejlesztők sara. jailbreak nélküli készüléken akkor nyomsz összes adat és beállítás törlését, amikor akarsz, és megmarad rajta az a verzió, ami rajta van. tehát gyakorlatilag nem kötelező a frissítés. az, hogy adott appok nem mennek egy idő után régebbi rendszeren, azt a fejlesztőkön tudod számon kérni, illetve egy ideje már ilyenkor az App Store odaadja a korábbi verziót is: http://szifon.com/2013/09/17/tortenelmi-hir-az-apple-lehetove-teszi-az-appok-korabbi-verzioinak-letolteset-az-app-store-bol/

    ha meg iPhone 4-ed (vagy bármi korábbi) van, és mentettél SHSH-t, akkor azzal még jailbreakelt készülék esetén is vissza tudod tenni a korábbi iOS-verziót: http://szifon.com/2013/04/01/gyakori-kerdesek-az-aktualis-ios-verzional-regebbi-firmware-visszaallitasa/

  55. Na most van a tököm tele a kioktatásból.
    Normális hangnemben írtam és azt amit én tapasztaltam, és tapasztaltunk.
    Még azt is mondtam, hogy elnézést akinek a lelkébe gázoltam.
    Erre kapom az okosításokat.
    Kin és mit kéne számonkérnem, mit kellene és mit nem használnom. Egyesek úgy csinálnak mintha ők írták volna az IOS-t és az Apple a kortes beszédért külön fizetne nekik…
    A faszt nem érdekel hogy kinek mi tetszik, csak annyit írtam mi a tapasztalat nyugatabbra.
    Erre mindenki nekem támad.
    Én meg akkor arra szarok amit meg más ír.

  56. @Epitesz: senki nem oktatott ki, mindössze leírtam, hogy hogyan van lehetőség mégis megúszni a frissítést, vagy adott esetben hogyan teheted vissza a korábbi verziót, és egy-egy app régebbi verzióját hogyan tudod megszerezni, ha annak újabb verziója mondjuk már csak iOS 7-re van, de te iOS 6-ot használsz.

    épp ezért neked is azt javaslom, hogy ha valamivel elégedetlen vagy az Apple kapcsán, küldj nekik visszajelzést, mert ha minél többen küldenek nekik, annál valószínűbb, hogy foglalkoznak az adott kérdéssel:
    * ha nem vagy fejlesztő: http://www.apple.com/feedback/iphone.html
    * ha fejlesztő vagy: http://bugreport.apple.com

  57. Végül nem lesz frissítve a cikk, vagy ennyi az újdonság az új bétában? Így vagy úgy, az mindenképp érdekelne, hogy ki lehet-e kapcsolni a mozgáskövetést az animációk kikapcsolása nélkül? Valaki? 🙂

  58. @Epitesz: Hát igen, buták, bár itthon sem panaszkodhatunk. Az, hogy kényszerítenek az újra, főleg fejlesztőként, szerintem nem negatívum. Főleg úgy, hogy a statisztikák szerint a többség frissített 7-re. Nézd csak meg, hogy egyből előjött a WinXP frissítések leállásával a téma. A világ ATM-jeinek 90%-a WinXP-n alapuló rendszert futtat. 2014-ben. Értem én, hogy vannak olyan szoftverek, aminek a gyártója már sehol nincs, ezért nincs support Win7-8-8.1-re, de az ATM nem ilyen.

    Friscoban nem szívlelik az Almát mostanában: érdekelne, mi állhat mögötte. És nem kötekedés miatt, hanem tényleg. Szintén IT-ban dolgozom, webapp QA vagyok. Nálunk global mobile browser stat-nál vezet az iOS7, utána 2-3 droid verzió, ami még mindig nincs annyi, mint a 7. Ez a top. Utána elenyésző a régebbi iOS és Android, kezd feljönni a Win, a BB meg továbbra is 1% alatt. Tehát ezért érdekelne, hogy milyen hatások azok, amik egy ilyen rétegben pont a globális tendenciák szöges ellentétét eredményezik. Ja és akkor még nem beszéltem az ingyenes, natív appot letöltőkről. Androidon mindig van valami felkapott feature, amire felfigyelnek, majd egy hónap után a kutya nem indítja az appot. iOS-nél meg stabil, visszatérő userek vannak.

    Ha a kioktatás részt rám gondoltad, akkor félreértettél, én csak a hunglish-huszár ellen lázadtam. Aki ráadásul még a magyar helyesírással sincs tisztában, de kioktat. Jadeye meg szerintem nem kioktatóan, de elmondta a véleményét plusz tippet adott a nem frissítőknek.

  59. @Epitesz: Kint élsz San Franciscoban és még nem szóltak, hogy ne Friscozd őket? Ezt nehezen hiszem 😀

  60. Maradjunk annyiban Építész, hogy igazad van. Nálam is, és az összes ismerősömnél köhög a 7-es IOS. Nem akarok droidot, meg nem akarok hosszú ájfont venni. Egyelőre a gyereknek ajándékozott 3GS jobban muzsikál, mint a 4S-em. Nagyon várom a 7.1-et, és reménykedem. Már régen rossz, ha nekem a felhasználónak kell jeleznem, mi a rossz. Minek kapják a fizetést a fejlesztőmérnökök, ha erre képtelenek maguktól. Használni vettem az ájfont, nem pedig bugtesztelésre. Köszi Dzsoni Ájv.

  61. @abacsx: “Köszi Dzsoni Ájv.”
    Elég régóta használok Macet, nem emlékszem olyanra, hogy az x.0-1-2 hibátlan lett volna, még a PowerPC-s időkben sem. Pedig akkor nem “Dzsoni Ájv” volt, hanem a nagy Steve, “aki alatt ilyen nem történhetett volna”.

  62. Varom mar en is a 7.1et. Az akksi időn lenne jo kicsit javitani hogy tovabb birja. I5.

  63. @Epitesz: Teljesen igazad van,sokkal jobb az android. Szerintem fel is rakom egy szokol rádióra mert még arra is rámenne az a szar. Haveromat tegnap azért nem tudtam felhívni mert kifagyott a telefonján a telefon.apk (Y) köszicsááá 🙂

  64. @Barracuda: ha a mozgáskövetés alatt a parallaxot érted, azt már a beta 3 esetén írtuk, hogy meg lehet adni, hogy mozogjon-e vagy sem.

    @abacsx: ezért írtam azt, hogy: “ha valamivel elégedetlen vagy az Apple kapcsán, küldj nekik visszajelzést, mert ha minél többen küldenek nekik, annál valószínűbb, hogy foglalkoznak az adott kérdéssel”, tudod, ha a többség nem szól, akkor az nem létező probléma, hanem csak ízlésbeli eltérés.

    a 7.1 hovatovább úgy tűnik, elég sok problémát javít, főleg az akadozásra értve.

    @meszi83: akkuidővel kapcsolatban én sajnos nem tudok mit mondani, ez elég nagy részben használattól függ, de ha kijön a hivatalos, akkor majd kiderül, ezen tudtak-e reszelni. de szerintem lesz, akinek javít, és lesz, akinek nem javít semmit.

  65. @Jadeye: Valóban, ezt el is felejtettem, köszönöm! Bár ha emlékeztem volna rá, lehet akkor is megkérdezem, hogy maradt-e ez az “újítás”, mert a parallax rettentően idegesít, az animációnélküliség meg még jobban. 😀
    A jelek szerint akkor így visszatérünk a 7.0-ás, eredeti állapothoz.

  66. Akkuidő nekem semmit nem változott 7.0.4 óta.
    Beta 4 van fent és ez most sem változott.

    Viszont egy idegesítő dolog ezzel kapcsolatban. Néha meg sem mozdul
    a százalék jelzés aktív használat mellett,máskor meg egy szempillantás alatt
    lemerül 3-4-5%-ot is.:/
    Vki tapasztalt hasonlót?
    Egyébként 7.0.4.nél is eljátszotta ugyanezt.

  67. úgy tűnik az Apple javította a kernel exploitot, szóval a 7.1-hez új jb kell majd

  68. @norbert05: ez várható volt, de a fejlesztők szándékosan nem szokták ezeket megerősíteni, noha az Apple meg úgyis darabokra szokta szedni a jailbreaket ilyenkor, illetve megteszik azt mások is.

  69. Na jó! Akinek nem inge nem veszi magára…
    Én nem azt mondtam h jobb a droid, de az biztos h az ios7 szar. Döcög, fagy, kidob stb. Ez így nem jó.
    Ezt nem hiszem el h a fejlesztők nem látják a fizetésükért. Friscózni meg direkt Friscózom, mert tudom h utálják. Legalább annyira mint mikor a magyart az éhessel keverik.

    Hogy miért megy jobban a droid, az engem is meglep, mivel még a cipősdoboz is Apple.
    Igazából az emberek átverve érzik magukat, és úgy érzik, hogy az Apple átveri őket, és ezzel a marketing fogással akarják az 5s-re rábeszélni őket. Már ott tart hogy 50 dollárt sem fizetnek pluszba. Furcsa az biztos. Szerintem a 7.1 ha jó lesz lehiggadnak, de azt ilyen szar minőségben nem lesz szabad kiadni.
    Sajna nekem is csak a fejlesztés miatt van 5, 6, 7 ios.
    Meg kehet szokni a 7-est, de ez sokkal szarabb mint az 5, 6 IOS.
    Igazából a 7.1-en múlik sok minden.
    A leendő 12.9 colos cuccra pedig OSX kellene és nem IOS. Ha arra is a 7-est rakják, hát…

  70. Szerinted hogy lett felrakva. Én csak restore-val rakok fel cuccot, de a ram lezabálása kissé felháborít.
    Ugyanaz az alkalmazás hol 20 Mb hol 100 Mb ramot zabál.
    Persze lehet mondani h a fejlesztő hibája, de ez azért nem ilyen egyszerű. Ha valaki fejleszt az tudja h nagyon sok dolog nincs publikálva, ezért az oprendszerre kell bíznunk. Például az oprendszerek egyik legkomolyabb és talán egyik legnehezebb feladata a ram kezelése.
    Ha a fejlesztő nem kapja meg a dokumentációt normálisan, kénytelen a kész osztályokat használni, ami meg vagy jó vagy nem.
    Meg is írható, ha tudom a dokumentációját stb. De általában nem áll rendelkezésre.
    Win esetén talán a Win 7 próbált Ram kezeléssel foglalkozni. Az xp-ket azért újra kellett indítani elég sűrün. Az Apple esetében sem kellene mindenféle memory clean ha megoldott lenne.
    Kiszállok az alkalmazásból, és fel kellene ugye magam után a ramot szabadítani.
    De nem teszik sokszor.
    Ekkor viszont az oprendszernek azért illene észrevenni, hogy a sok szemétnek nincs gazdája már, és akkor neki kellene söprögetni, ha már a programozó szart rá. Neki kellene kiírtani a feles futó alkalmazásokat, kitakarítani a ramot.
    Ehelyett harmadik kacattal takarítsak… Na ne már…
    Az oprendszer a házmester. Neki a kukák kirakása, a takarítás stb a feladata, és nem csak annyi, h a ház pénzén szépen felújított lakásban tetszelegjen…
    Ez sem a os x sem az ios7-nél el van hanyagolva de nagyon.
    Kilépek mindenből, a ram meg marad. Ez kérem trehányság. Régen ilyen gubancok nem voltak. Talán hackerekkel kellene fejleszteni, mert ők még tudnak átgondolt, tömör kódokat írni…

  71. @Epitesz: sehol nem írtad korábban, hogy hogyan teszed fel, így mégis honnan tudhattam volna? 😉

    a memóriakezelés az OS X-ben is botrányos volt mondjuk a 10.6 utántól, most talán a 10.9-ben már kezd használható lenni. engem is sokszor meglep, amikor még az iPhone 5s esetén is látok olyan hibákat, hogy lowmemory, viszont az esetek döntő többségében külső alkalmazások okozzák, így ez sajnos legtöbbször azok fejlesztőinek a sara.

  72. @Epitesz: Programozóként (?) nem igazán vagy képben a rendszerről… Hogy jön egy UNIX-os memóriakezeléshez a Windows? Mi az, hogy ha kilépsz UNIX-on egy alkalmazásból, akkor felszabadul a memória? Nem érted, hogy miért eszik néha 20-at néha meg 100-at?
    Nem biztos, hogy fejlesztőként ilyeneket le kéne írnod… A gubanc pedig a multitaskinggal és a tákolók problémájáva jött elő.

  73. A windowst példának írtam.
    Nem azt mondtam hogy ugyanaz. Bár olyan nagy diffi azért nincs.
    De akkor nem értetttétek mit akartam írni.

    De hgyjuk akkor ezt a meddő vitát, mert sem az OSX-nek sem IOS-nek nem ilyen szarul kellene kezelni a ramot.

    A problémák gyökere ott keresendő…

  74. Hát igen, élmény volt, amikor megvettem az elsőt még 3-as szoftverrel, élmény volt a második is, meg a mostani is. Most már erősen gondolkozom egy samuban, mióta láttam egy-két kollégámét. Nem érek én erre rá, hogy szívjak ilyenekkel. Restore is megvolt. Gondolom, ha nem változik ez a negatív trend, majd a piac beárazza ezt.

  75. Egyebken marha erdekes, de semmi nem fut, a Szifon App most eszik kb 200 MB -ot. Eddig ez nem volt.
    Jelenleg kb 30 MB a szabad hely. Most vajon mi tortent??? Eddig jol futott, es nem hiszem h fejlesztesi hiba lenne…
    Az IOS 6-on ugyanugy jol fut. Tenyleg a 7.1 ben bizom mar csak…
    Ha ott sem oldodik meg akkor megy vissza a 6-os….

  76. Na pont errol pofazok. Nekem erre a szarakodasra, meg foltozasra se kedvem se idom. Azert van 3 fele IOS es vagy 4 fele OS X mert kell a melohoz, de mar lassan a tarcsas telefonokat tobbre ertekelem.

  77. @Epitesz:
    “Nem azt mondtam hogy ugyanaz. Bár olyan nagy diffi azért nincs.”

    A nagy lóf*szt nincs.

    “Jelenleg kb 30 MB a szabad hely. Most vajon mi tortent???”

    Az, hogy nem ismered a UNIX-ot.

    Az OSX, iOS és az összes UNIX alapú rendszernek ugyanolyan az alap memória kezelése. Alapvetően 3 állomány van: aktív, inaktív és szabad. Nagy vonalakban: Aktívba kerül az, amit használsz. Inaktívba amit becsuktál, azért, hogy a következő indításnál gyorsabb legyen. A szabad pedig adja magát. Amennyiben a rendszernek szüksége van memóriára, akkor azt a szabadból hívja, ha még mindig kell neki, akkor az inaktívból kezd el felszabadítani. A memory cleanered semmi mást nem csinál, mint az inaktívot egy az egyben kitörli, ami egy baromság, mert akár a következő pillanatban ugynaúgy tele lesz a memória, mert úgy működik a rendszer, hogy ami rendelkezésre áll memória, azt használja, hisz azért van. Ha 1GB, akkor annyit tölt ki, ha 16GB, akkor pedig az fog betelni, nyilván lassabban, de be fog.

  78. @Epitesz: Melóhoz, ha jól sejtem programozáshoz használsz 3 iOS és 4 OSX eszközt és ennyire nem vagy képben a memóriakezelésről. Jó szakmát választottál.


Add a Comment