fbpx Skip to content

Karácsonyi időszakban bizony sokkal többet nézünk filmeket, sorozatokat. Szinte az egyik legtöbbet feltett kérdés, a „kérsz még?” után, hogy „mit nézzük?” ?

Filmnézés karácsonykor iPhone-on, iPaden,

A rutinosak már előre készülnek filmekkel, sorozatokkal, de nyilván minden eshetőségre nem lehet felkészülni. Ilyenkor érdemes aktiválni a streaming szolgáltatók ingyenes próbaidőszakait is, mivel elegendő idő áll rendelkezésünkre, hogy a hőn áhított sorozatokat 8-10 óra alatt le is daráljuk. De mi van akkor, ha mi már előre „kikölcsönzött” filmeket szeretnék lejátszani? Íme néhány tipp karácsonyra, ha filmet néznél iPhone-on, iPaden vagy Apple TV-n!

Alapjában véve három streaming szolgáltató van hazánkban. Az HBO GO, a Netflix és az AppleTV+. Mindhárom kínál különböző ingyenes próbaidőszakot, de érdemes megfontolni az előfizetéseket is.

  • Apple TV+: 1890 Ft / hó – 4K/offline (7 napig ingyenes, kivételes esetben 1 évig ingyenes)
  • HBO GO: 1890 Ft / hó – HD (7 napig ingyenes)
  • Netflix: 2490 Ft / hó – HD/offline – 4K/offline verzió még drágább, 3990Ft / hó (30 napig ingyenes)

Ebből a Netflix és az Apple TV+ rendelkezik offline funkcióval, tehát letölthetjük az adott eszközünkre a filmet, sorozatot, és anélkül nézhetjük, hogy fogyasztanánk a mobilinternetünket. Sajnos az HBO GO-nál még várunk az iOS frissítésre, hogy ezt tudja, de androidos készülékkel már nézhetjük azt is offline.

Magyar tartalom?

Természetesen az egyik legnagyobb kérdés, hogy hol van a legtöbb magyar szinkronos, feliratos tartalom? Az HBO GO rendelkezik a legtöbb szinkronos tartalommal, illetve ott mindenhez találunk magyar feliratot is. A Netflix ezzel szemben sokkal több sorozatot és filmet tartalmaz, de lényegesen kevesebb szinkronnal, azonban sokszor már elérhető ott is a magyar felirat. Az Apple TV+ jelenleg csak magyar felirattal rendelkező sorozatokat tartalmaz, szinkron nincs.

Szinkronizáció, támogatás

Lényegében mindhárom szolgáltató képes AirPlay-en keresztül streamelni, tehát az Apple TV-re, vagy Google Chromecast-re kényelmesen kirakhatjuk a sorozatainkat, előbbin természetesen mindhárom szolgáltató alkalmazása is elérhető. Amennyiben olcsón, kényelmesen szeretnénk a TV-re kiküldeni tartalmat a már meglévő készülékeinkről, akkor érdemes ezt a cikket elolvasni.

Jelenleg kizárólag a Netflix app támogatja az ugyanazon fiók alatt a több választható profilt. Tehát egyetlen előfizetés alatt a család többi tagjának is lehet külön profilja, így nem keverednek össze apa sportos, akciódús filmjei anyuka romantikus drámáival. Ezen felül az HBO GO és a Netflix is rendelkezik gyerek szekcióval, ez is fontos szempont lehet még.

Apple TV+ – akár 1 év ingyen!

Alapjában véve 7 napos ingyenes próbaidőszakot ad az Apple, viszont azoknak a felhasználóknak, akik szeptember 10. óta az elmúlt három hónapban vásároltak iPhone-t, iPadet, iPod touch-ot, Mac-et, vagy esetleg egy Apple TV-t, az Apple TV+ egy teljes évig ingyenesen használható. Én utóbbiba kerültem, mivel iPadet is vásároltam, illetve iPhone 11 Pro is volt a kezemben, így jól jött az ingyenes 1 év, ami ráadásul megosztható a családon belül is.

Tehát, ha karácsonyra a fenti készülékek egyikét kapjuk, mindenképp aktiváljuk az ingyenes időszakot! Nem aktiválódik az ingyenes hónap? Kattints ide.

+1, a YouTube Premium!

Érdemes fontolóra venni a YouTube Premiumot is, mivel ott is kapunk 30 napot, és kényelmesen, reklámok nélkül, akár offline is megnézhetjük a kedvenc csatornáinkat.

Alkalmazások filmnézéshez iPhone-ra és iPadre

Természetesen nem mindenki szeret előfizetni, vagy éppen nem találja meg a megfelelő sorozatot, filmet a streaming szolgáltatóknál. Nekik marad a jól bevált App Store. A sokak által kedvelt VLC alkalmazást érdemes letölteni, ha befektetés nélkül szeretnénk megúszni ezt a műveletet, de érdemes elolvasni a korábbi cikkemet is ezzel kapcsolatban.

A Szifon.com csapat az Infuse Pro-t használja, nekünk az elmúlt 5 évben ez vált be, és jóformán nincs olyan formátum, amit ne játszana le. Én leginkább 4K HDR filmet nézek vele Apple TV-n, és sorozatokat iPaden. Dani kollégánk írt róla bővebben itt.

A macOS Catalina alatt megváltozott a fájlok másolása, így most már ne az iTunes-ba keressük a VLC vagy akár az Infuse mappáit, hanem a Finderben:

Apple TV karácsonyra

Mindhárom szolgáltató rendelkezik Apple TV alkalmazással, így érdemes akár karácsonyi ajándékként is el gondolkozni egy Apple TV vásárlásán. Ezen felül a már említett Infuse és VLC is elérhető rá. Az Apple TV most már összekapcsolható a konzolos kontrollerekkel is, illetve akkor már érdemes kihasználni az Apple Arcade-et, ahol több mint 100 játék közül választhatunk.

Konklúzió

Manapság már nagyon egyszerű filmeket, sorozatokat nézni az Apple termékeinken. Az HBO GO és az Apple TV+ szolgáltatásokat érdemes karácsonykor aktiválni, amikor otthon vagyunk, de a Netflix 30 napos ingyenes verzióját nyugodtan aktiválhatjuk már most. Plusz pont a Netflixnek, hogy 3 nappal a lejárat előtt még e-mail is küld, hogy le fogja vonni a pénzt. Sokáig nem voltam Netflix-párti a magyar tartalmak hiánya miatt, de az utóbbi hónapokban megtáltosodott a szolgáltató, érdemes kipróbálni!

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Négy szolgáltató van. :slight_smile: Az Amazon Prime Video a negyedik, azon is nagyon sok dolog van már magyar felirattal és szinkronnal.

    Ráadásul ahogy nézem most akció is van náluk. Az alap €5.99 helyett most csak €2.99 hat hónapon keresztül.

  2. Szia

    Esetleg van valami lista vagy valami ahol meg lehet nézni mik vannak magyar felirattal?
    Régen néztem a magyar feliratos tartalmat de szinte semmi nem volt, ez már több mint egy éve volt. Sokat változott? Én csak magyar felirattal nézem vagy szinkronnal úgy érdemes ki próbálni? Új sorozatok filmekhez van magyar felirat?
    Köszönöm :slight_smile:

  3. Ez már több hónapja nem lett frissítve és itt alig van valami be irva, a 3 hónap alatt vagy mennyi nem adtak ki semmit magyarul?

  4. Akkor úgy tűnik igen. Őszíntén szólva engem ez nem érint, mert nincs szükségem se szinkronra, se feliratra. Csak a teljesség kedvéért linkeltem be, hogy nem csak az a három streaming szolgáltató érhető el nálunk amit a cikk említ, hanem ez is. :slight_smile:

  5. Most néztem bele sajnos szerintem okkal nincs bele irva hiszen a magyar tartalma szinte nulla :slight_smile:

  6. Nem hinném, hogy az annyira számítana, azért remélhetőleg nagyok sokan tudnak angolul… :slight_smile:

  7. Számít :slight_smile: sokan, köztük én is legalább magyar felirattal néznek sorozatokat, filmeket. Sokszor azért a poénok nehezen jönnek át, legalábbis nekem, felirat nélkül.

  8. Akkor úgy tűnik én szerencsés vagyok, hogy nem kell. :smiley:

  9. Avatar for rgbx rgbx says:

    A Netflixhez hozzátenném, hogy úgy 2 hónapja elérhető náluk a magyar felület, de nem ajánlom senkinek se, hogy azt használja. Ugyanis ekkor leszűkül az elérhető kínálat. Véletlenül vettem észre, hogy a Monty Python’s Flying Circus nevű sorozatot magyarra váltott felülettel nem indítja el, keresésnél nem találja meg, de ha visszakapcsolok angolra, akkor igen. Több, mint furcsa az ilyen jellegű korlátozás, hiszen eleve magyar régióból fizettem elő, a felület nyelvének már nem kellene befolyásolnia semmit.

  10. Ha a magyar nyelvet választod ki, akkor csak azok a filmek illetve sorozatok kerülnek listázásra, melyek magyar vonatkozást (feliratot, szinkront) tartalmaznak. Ezért szűkül be a kínálat. Két profilt kell létrehozni, egy angolt és egy magyart és akkor kedved szerint váltogathatsz. Szerintem egyébként ez kifejezetten jó ötlet, mert így nincs csalódás, hogy ha megtetszik valami és kiderül, hogy nincs magyarul. A beszűkült magyar kínálat egyébként akkora, hogy egy élet nem volna elég, hogy végignézze az ember.

  11. Avatar for rgbx rgbx says:

    BoRRoNeo, köszi a tippet! Több profil van, de nem tudtam, hogy külön-külön be lehet állítani a felület nyelvét (a gyerekeknél nem volt olyan egyszerű, de megtaláltam). Mindenesetre én automatikusan nem szűrném ki a műsorokat, csak mondjuk opcionálisan. Egyébként erre való a weboldalon legalul az “Audio and subtitles” menüpont, hogy csak azokat mutassa, amik rendelkeznek adott nyelvű szinkronnal illetve felirattal (váltható, hogy melyik kell).

    És a gyerkőcöknek nem okoz akkora nagy élményt a feliratok olvasása, ők azért elég hamar ledarálnák azt az 50 szinkronos címet. A felirattal rendelkező összes film állomány sem túl nagy, jelenleg mindössze úgy 1100 cím (önálló film és sorozat együtt, a gyerekeknek szólókat is beleszámítva), amiből persze senkinek esze ágában sincs megnézni az összeset, hiszen akit érdekelnek például a sci-fik és a fantasy, azok nem feltétlenül vevők a horrorra és az életrajzi filmekre.

  12. Beregisztráltam az amazon prime trial-ra, bár magyar tartalmat nem találtam rajta, de jobban bejön, mint a Netflix.
    3 euroért meg baráti.

    Viszont egy tipp azoknak, akik csak médiafogyasztásra keresnek tv okositót és nem kell/drága az apple tv. 4. éve használok Chromecast-ot és mára full ios kompatibilissé vált. Kezdetben volt 1-2 app, amivel nem tudtam cast-olni, de mára mindent frissitettek. Tartalomfogyasztásra tökéletes.

  13. Avatar for Bob Bob says:

    Jól látom, hogy filmeket nem ad az Apple TV+? Ez így akkor elég sovány, az a néhány sorozat még 1800-at se ér.

  14. Nem rossz amúgy az a néhány sorozat, de cserébe most ingyen megnézheted őket, ha kitartó vagy! :slight_smile:

  15. Avatar for Bob Bob says:

    Persze, úgy látom van egy két jó sorozat, csak nem értem, hogy gondolták, hogy filmek nélkül indítanak egy ilyen szolgáltatást, inkább kerülne többe, de ezt a film vásárlást el kéne már engedni. Azért remélem hogy ebben az egy évben amíg ingyen van, lesz valami fejlődés.

  16. Most már inkább csak saját gyártású filmeket, sorozatokat fognak a szolgáltatók előfizetéses rendszerben adni. Időközben a Disney is elindította a stream szolgáltatását és nem hiszem, hogy ezután másnak eladnák a jogot hasonló stream szolgáltatáshoz. Azt az Apple se maga dönti el, hogy holnaptól mondjuk előfizetéses rendszerben teszi elérhetővé a filmeket az iMovies-ból. Elengedték volna már ők rég, ha ez ilyen egyszerű lenne.

  17. Szerintem a tv szolgáltatók fognak egyre több stream szolgáltatást kínálni az előfizetésben kombinálva kedvezményesebben. Mint pl már most is van olyan, hogy sky show+sky sport+netflix sokkal olcsóbban mint külön megvéve.

  18. Avatar for Bob Bob says:

    Igen, úgy néz ki hogy ez a szomorú jövő, éppen ezért nem fogok előfizetni ezekre, max egyre. Sajnos ezt a helyzetet törvényileg lehetne csak szabályozni, ahogy tették ezt annak idején a mozikkal/studiókkal.

    Egyébként az app is elég gyerek cipőben van még, azt se látom mit néztem már meg, hol járok egy sorozatban, csak oda van hányva minden :frowning:

  19. Az tény, hogy az app elég bénára sikerült :slight_smile:
    Kölcsönzésre én még mindig a Movies appot használom, az legalább áttekinthető.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for vkleszken Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for babavoss98 Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Négy szolgáltató van. :slight_smile: Az Amazon Prime Video a negyedik, azon is nagyon sok dolog van már magyar felirattal és szinkronnal.

    Ráadásul ahogy nézem most akció is van náluk. Az alap €5.99 helyett most csak €2.99 hat hónapon keresztül.

  2. Szia

    Esetleg van valami lista vagy valami ahol meg lehet nézni mik vannak magyar felirattal?
    Régen néztem a magyar feliratos tartalmat de szinte semmi nem volt, ez már több mint egy éve volt. Sokat változott? Én csak magyar felirattal nézem vagy szinkronnal úgy érdemes ki próbálni? Új sorozatok filmekhez van magyar felirat?
    Köszönöm :slight_smile:

  3. Ez már több hónapja nem lett frissítve és itt alig van valami be irva, a 3 hónap alatt vagy mennyi nem adtak ki semmit magyarul?

  4. Akkor úgy tűnik igen. Őszíntén szólva engem ez nem érint, mert nincs szükségem se szinkronra, se feliratra. Csak a teljesség kedvéért linkeltem be, hogy nem csak az a három streaming szolgáltató érhető el nálunk amit a cikk említ, hanem ez is. :slight_smile:

  5. Most néztem bele sajnos szerintem okkal nincs bele irva hiszen a magyar tartalma szinte nulla :slight_smile:

  6. Nem hinném, hogy az annyira számítana, azért remélhetőleg nagyok sokan tudnak angolul… :slight_smile:

  7. Számít :slight_smile: sokan, köztük én is legalább magyar felirattal néznek sorozatokat, filmeket. Sokszor azért a poénok nehezen jönnek át, legalábbis nekem, felirat nélkül.

  8. Akkor úgy tűnik én szerencsés vagyok, hogy nem kell. :smiley:

  9. Avatar for rgbx rgbx says:

    A Netflixhez hozzátenném, hogy úgy 2 hónapja elérhető náluk a magyar felület, de nem ajánlom senkinek se, hogy azt használja. Ugyanis ekkor leszűkül az elérhető kínálat. Véletlenül vettem észre, hogy a Monty Python’s Flying Circus nevű sorozatot magyarra váltott felülettel nem indítja el, keresésnél nem találja meg, de ha visszakapcsolok angolra, akkor igen. Több, mint furcsa az ilyen jellegű korlátozás, hiszen eleve magyar régióból fizettem elő, a felület nyelvének már nem kellene befolyásolnia semmit.

  10. Ha a magyar nyelvet választod ki, akkor csak azok a filmek illetve sorozatok kerülnek listázásra, melyek magyar vonatkozást (feliratot, szinkront) tartalmaznak. Ezért szűkül be a kínálat. Két profilt kell létrehozni, egy angolt és egy magyart és akkor kedved szerint váltogathatsz. Szerintem egyébként ez kifejezetten jó ötlet, mert így nincs csalódás, hogy ha megtetszik valami és kiderül, hogy nincs magyarul. A beszűkült magyar kínálat egyébként akkora, hogy egy élet nem volna elég, hogy végignézze az ember.

  11. Avatar for rgbx rgbx says:

    BoRRoNeo, köszi a tippet! Több profil van, de nem tudtam, hogy külön-külön be lehet állítani a felület nyelvét (a gyerekeknél nem volt olyan egyszerű, de megtaláltam). Mindenesetre én automatikusan nem szűrném ki a műsorokat, csak mondjuk opcionálisan. Egyébként erre való a weboldalon legalul az “Audio and subtitles” menüpont, hogy csak azokat mutassa, amik rendelkeznek adott nyelvű szinkronnal illetve felirattal (váltható, hogy melyik kell).

    És a gyerkőcöknek nem okoz akkora nagy élményt a feliratok olvasása, ők azért elég hamar ledarálnák azt az 50 szinkronos címet. A felirattal rendelkező összes film állomány sem túl nagy, jelenleg mindössze úgy 1100 cím (önálló film és sorozat együtt, a gyerekeknek szólókat is beleszámítva), amiből persze senkinek esze ágában sincs megnézni az összeset, hiszen akit érdekelnek például a sci-fik és a fantasy, azok nem feltétlenül vevők a horrorra és az életrajzi filmekre.

  12. Beregisztráltam az amazon prime trial-ra, bár magyar tartalmat nem találtam rajta, de jobban bejön, mint a Netflix.
    3 euroért meg baráti.

    Viszont egy tipp azoknak, akik csak médiafogyasztásra keresnek tv okositót és nem kell/drága az apple tv. 4. éve használok Chromecast-ot és mára full ios kompatibilissé vált. Kezdetben volt 1-2 app, amivel nem tudtam cast-olni, de mára mindent frissitettek. Tartalomfogyasztásra tökéletes.

  13. Avatar for Bob Bob says:

    Jól látom, hogy filmeket nem ad az Apple TV+? Ez így akkor elég sovány, az a néhány sorozat még 1800-at se ér.

  14. Nem rossz amúgy az a néhány sorozat, de cserébe most ingyen megnézheted őket, ha kitartó vagy! :slight_smile:

  15. Avatar for Bob Bob says:

    Persze, úgy látom van egy két jó sorozat, csak nem értem, hogy gondolták, hogy filmek nélkül indítanak egy ilyen szolgáltatást, inkább kerülne többe, de ezt a film vásárlást el kéne már engedni. Azért remélem hogy ebben az egy évben amíg ingyen van, lesz valami fejlődés.

  16. Most már inkább csak saját gyártású filmeket, sorozatokat fognak a szolgáltatók előfizetéses rendszerben adni. Időközben a Disney is elindította a stream szolgáltatását és nem hiszem, hogy ezután másnak eladnák a jogot hasonló stream szolgáltatáshoz. Azt az Apple se maga dönti el, hogy holnaptól mondjuk előfizetéses rendszerben teszi elérhetővé a filmeket az iMovies-ból. Elengedték volna már ők rég, ha ez ilyen egyszerű lenne.

  17. Szerintem a tv szolgáltatók fognak egyre több stream szolgáltatást kínálni az előfizetésben kombinálva kedvezményesebben. Mint pl már most is van olyan, hogy sky show+sky sport+netflix sokkal olcsóbban mint külön megvéve.

  18. Avatar for Bob Bob says:

    Igen, úgy néz ki hogy ez a szomorú jövő, éppen ezért nem fogok előfizetni ezekre, max egyre. Sajnos ezt a helyzetet törvényileg lehetne csak szabályozni, ahogy tették ezt annak idején a mozikkal/studiókkal.

    Egyébként az app is elég gyerek cipőben van még, azt se látom mit néztem már meg, hol járok egy sorozatban, csak oda van hányva minden :frowning:

  19. Az tény, hogy az app elég bénára sikerült :slight_smile:
    Kölcsönzésre én még mindig a Movies appot használom, az legalább áttekinthető.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for BoRRoNeo Avatar for vkleszken Avatar for rgbx Avatar for Szifon Avatar for babavoss98 Avatar for Bob Avatar for totopad Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for SzifonAdmin