fbpx Skip to content

A szeptemberi Apple keynote egyértelműen az új iPhone-ok körül forgott, de a tavasszal bejelentett Apple Arcade-ről is végre megtudhattunk konkrétumokat. Ez ugyebár az Apple új, előfizetéses alapú játék szolgáltatása – olyan mint az Apple Music, csak játékokkal.

Arcade – a játékok új előfizetéses modellje az App Store-ban

Az App Store-ban nehéz a minőségi, de fizetős játékoknak versengeni a freemium modellre épülőkkel, hiszen ha nem muszáj, senki se szeret fizetni egy-egy alkalmazásért, játékért, de mégis szívesebben fizetjük ki egyben az alkotás árát, mint rejtett mikrotranzakciók során, akár a végtelenségig. Erre a problémára kínál megoldást az Apple Arcade, ahol nem címenként kell fizetni, hanem havonta és utána minden díjmentes.

Sokszor böngészem az App Store-t új játékok és alkalmazások után, de mindig belefutok abba dilemmába, hogy vajon megér-e nekem az az app néhány száz vagy ezer forintot. Ilyenkor szokott jönni az, hogy Youtube videókat, cikkeket kezdek el keresni, hogy lássam, valóban azt hozza-e az app, amit én várok tőle, aztán ha olyan, akkor örömmel megveszem. Azonban én is jobban szeretem, ha alapból ingyenesen tudom őket letölteni, csak hát ezután rengetegszer jön az, hogy csak egy kis része használható az alkalmazásnak, a teljes funkcionalitásért fizetni kell. Ez még a jobbik eset, hiszen alapból ingyenes, ami jó, mert ki lehet próbálni pénz költése nélkül, és ha tetszik, akkor egy összegben a teljes funkcionalitás elérhető, de sajnos sok esetben a végtelenségig lehet mindenféle apró dologra költeni játékok esetén, amit szerintem mindenki gyűlöl.

Az Apple összeállt a legminőségibb alkotások és ígéretes indie játékok fejlesztőivel, hogy megalkossanak egy olyan modellt, ami mind a fejlesztőknek, mind pedig a felhasználóknak kedvező lesz. Nemcsak a fejlesztés költségeibe szállnak be, hanem szorosan együttműködnek az alkotókkal, hogy a lehető legjobb játékélményt kaphassuk majd mi, a felhasználók.

Az Apple Arcade szeptember 19-én startol az iOS 13-mal együtt, havi 1890 Ft-os áron. Ezért a pénzért cserébe már az induláskor több mint 100 tényleg minőségi játékot kapunk teljesen reklám és további vásárlásoktól mentesen. A játékok tárháza havi szinten fog bővülni és amíg aktív az előfizetésünk, addig akár offline is használhatóak. A játékok mindegyike úgy lett megírva, hogy egyszerre játszhatóak iPhone-on, iPaden, Apple TV-n és még akár Mac-en is, így tényleg csak rajtunk múlik, melyik eszközön kényelmes játszani, hiszen ott folytatjuk a játékot, ahol a másikon abbahagytuk, ez óriási dolog főleg ennyi pénzért, ráadásul mindezt akár kontroller segítségével. Természetesen az Apple gondolt a családosokra is és az Apple Arcade-et megoszthatóvá tette a Family Sharing keretében, így nem kell minden gyermeknek külön előfizetést csinálni, elég egy az egész családnak. Aki bizonytalan abban, hogy neki megérné-e ez az előfizetés, annak egy hónapos próbaidőszakot biztosít a cég.

Néhány játék a kínálatból

Where Cards Fall | Egy lebilincselő történetvezetésű logikai játék a felnőtté válásról. Főhősünk a középiskolások bizony­talansággal és hullámzó érzelmekkel tarkított világában küzd meg az elé kerülő akadályokkal, és talál rá a saját útjára.

The Pathless | Egy vadász és egy sas szürreális kalandozása egy sziget végeláthatatlan, mitikus rengetegében. Küldetésük: megtörni a világot sújtó átkot. Akció­dús és izgalmas fordulatokban gazdag, filmvászonra illő történet, lenyűgöző, álomszerű tájakkal.

LEGO Brawls | Csak úgy röpködnek majd a LEGO-univerzum építőkockái ebben a klasszikus többszereplős csatában. Minden játékos megalkothatja saját karakterét, majd csapattársaival gépeket építve és irányítva együtt küzdhetnek meg a győzelemért.

Hot Lava | Ne érj a padlóhoz. Lávából van! Egyedül vagy a barátaiddal is ugrálhatsz, mászhatsz és futkoshatsz ebben a nosztalgikus játékban, amely benned is biztosan felidézi a gyerekkorod pillanatait.

Oceanhorn 2: Knights of the Lost Realm | Új élmények, lovagok és elrejtett kincsek várnak egy ezer évvel az Oceanhorn első része előtt játszódó kalandban. A lélegzetelállító vizuális világ és az új taktikai lehetőségek minden játékosnak garantálják az izgalmakat.

Beyond a Steel Sky | Köszöntünk Union City-ben, a jövő legsötétebb hangulatú városában. Végre itt a régóta várt folytatás, amelyben izgalmas fejtörőkkel és emlékezetes karakterekkel találkozhatsz, miközben a várost irányító mesterséges intelligenciát próbálod meghackelni.

Te elő fogsz fizetni az Apple Arcade-re?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Szerintem ez nem pénz érte🤷🏻‍♂️,lehet kipróbálom😌

  2. Főleg hogy első hónap ingyenes :smiley:

  3. Ja tényleg :smile:,akkor úgy értem , bár nem szoktam kifejezetten sokat játszani, sőt inkább csak pl. télen szoktam mikor be punnyadok …így azért élvezhetőbb lesz ,hogy nem lesznek mikrotranzakciók,és lehet jobban beszippant :sweat_smile:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for varangy Avatar for SzifonAdmin