fbpx Skip to content

Személy szerint évek óta szinte kizárólag csak az Infuse alkalmazást használom sorozatok és filmek nézésére, legyen szó akár az iPhone-ról, iPadről vagy pedig az Apple TV-ről.

Az Infuse alkalmazásról @admin kollégától hallottam először, még az Infuse 4.0 megjelenésekor, utána az Infuse 5.0-ról már én számoltam be nektek, és most elérkeztünk az új, 6.0-s verzióhoz, még több újdonsággal és finomításokkal, amelyeknek köszönhetően szerintem az Infuse 6.0 továbbra is a legjobb média lejátszó alkalmazás marad a piacon.

Az Infuse egyik legfontosabb funkciója, hogy gyakorlatilag bármilyen videó formátumot lejátszik azonnal, minden probléma vagy szaggatás nélkül. Itt a bármi alatt a legegyszerűbb MP4 vagy AVI, az MKV, ISO, DVD, de még a legdurvább, 90GB méretű BDMV fájlokat is értem, ami egészen lenyűgöző. Az elmúlt évek alatt egyszer sem találkoztam még olyan videó fájllal, amit ne tudtam volna lejátszani vele.

Ezen túlmenően számomra a leghasznosabb funkciója, hogy képes közvetlenül a NAS-ról streamelni, így gyakorlatilag sosem kell a videó fájlokat mozgatnom és másolgatnom, egyszerűen csak a NAS-ról nyitja meg az Apple TV-n lévő Infuse a tartalmakat egyetlen kattintással.

Természetesen a NAS mellett tudunk videót streamelni akár Mac-ről, PC-ről, de Dropbox, Google Drive, OneDrive és Box fiókokból is.

iCloud könyvtár támogatás

Ami a szinkronizációt illeti, az új Infuse 6.0 már iCloud könyvtár támogatással is rendelkezik, így az összes metaadat, beállítás és folyamatban lévő videó az iCloud könyvtárunkban raktározódik, így bármelyik eszközt vesszük is a kezünkbe, mindig minden szinkronizálva lesz. Így például ha elkezdünk egy filmet útközben az iPhone vagy iPad készülékünkön, otthon az Apple TV-n ugyanonnan folytathatjuk azt, ahol útközben tartottunk. Ez a funkció önmagában nem újdonság, a különbség viszont, hogy az iCloud könyvtár támogatása miatt ez a funkció lényegesen gyorsabb és megbízhatóbb lett.

Még gyorsabb lejátszás

Az Infuse 6.0 új lejátszás motort kapott programozás szempontjából, ami azt jelenti, hogy még gördülékenyebben és gyorsabban birkózik meg a legnagyobb 4K HDR filmekkel is. Ráadásul az idővonalon való görgetés közben pedig már kis előnézeti képet is kapunk, ami szintén nem újdonság önmagában, de 4K HDR filmek esetén elég ritka, hogy más alkalmazás gyorsan tud nekünk adni ilyen kis előnézeti képet, hogy hamar megtaláljuk a keresett részt.

Könnyebb feliratkezelés

Szintén frissült a feliratok támogatása is, így az OpenSubtitle oldalról automatikusan letöltött feliratok már teljesen reklámmentesen jelennek meg az Infuse 6.0-s verziójában.

Beépített Fájlok alkalmazás támogatás

Az új Infuse már natív Fájlok alkalmazás támogatást is kapott, így a tartalmakat sokkal egyszerűbben tudjuk rendszerezni anélkül, hogy az iTunes-on keresztül kéne velük harcolnunk. Legyen szó akár feliratok vagy videók másolásáról, rendszerezéséről, a Fájlok alkalmazásban sokkal egyszerűbb dolgunk van, főleg, ha nincs velünk egy Mac.

AirPlay 2 támogatás

Az Infuse 6.0 már megkapta az AirPlay 2 támogatást is, így akár HomePodra vagy pedig bármilyen, AirPlay-képes hangszóróra is ki tudjuk vele tenni a film vagy sorozat hangját.

Új, személyre szabható alkalmazás ikon

Az új frissítéssel új alkalmazásikon is érkezett, amelyet kedvünk szerint használhatunk fehér vagy fekete verzióban is, ahogyan éppen jobban illik a meglévő alkalmazás ikonok kinézetéhez a kezdőképernyőnkön.

Összegzés

Összességében egy nagyon jó és hasznos frissítés lett az Infuse 6.0, amivel tovább megtarthatja a legjobb média lejátszó alkalmazás titulusát az App Store-ban.

Személy szerint én mindenképp ajánlom a Pro verziót, főleg, amennyiben szeretnénk NAS-ról 4K minőségében, akár 24-bit Dolby TrueHD vagy DTS-HD MA audióval tartalmat nézni gördülékenyen és kihasználni az iCloud szinkronizáció összes előnyét.

Az árazást tekintve az ingyenes verzió mellett előfizetéses modellben a havi 0.99 dollárt bőven megéri az alkalmazás. Az éves előfizetés 9.99 dollár, míg az örökre érvényes verzió pedig 54.99 dollár. Az előfizetéses modell támogatja a Családi megosztás funkciót is, így egy családon belül elég csak egy darab előfizetést megvenni és utána az egész család élvezheti az Infuse Pro összes funkcióját.

[appstore id=”1136220934″]

Olvasd el a hozzászólásokat a közösségi oldalunkon!

Immáron, több mint 3 éve elérhető a Szifon.com közösségi portálja, ahol kérdezhetsz, valamint információt is megoszthatsz a többi Apple felhasználóval.