fbpx Skip to content

Személy szerint évek óta szinte kizárólag csak az Infuse alkalmazást használom sorozatok és filmek nézésére, legyen szó akár az iPhone-ról, iPadről vagy pedig az Apple TV-ről.

Az Infuse alkalmazásról @admin kollégától hallottam először, még az Infuse 4.0 megjelenésekor, utána az Infuse 5.0-ról már én számoltam be nektek, és most elérkeztünk az új, 6.0-s verzióhoz, még több újdonsággal és finomításokkal, amelyeknek köszönhetően szerintem az Infuse 6.0 továbbra is a legjobb média lejátszó alkalmazás marad a piacon.

Az Infuse egyik legfontosabb funkciója, hogy gyakorlatilag bármilyen videó formátumot lejátszik azonnal, minden probléma vagy szaggatás nélkül. Itt a bármi alatt a legegyszerűbb MP4 vagy AVI, az MKV, ISO, DVD, de még a legdurvább, 90GB méretű BDMV fájlokat is értem, ami egészen lenyűgöző. Az elmúlt évek alatt egyszer sem találkoztam még olyan videó fájllal, amit ne tudtam volna lejátszani vele.

Ezen túlmenően számomra a leghasznosabb funkciója, hogy képes közvetlenül a NAS-ról streamelni, így gyakorlatilag sosem kell a videó fájlokat mozgatnom és másolgatnom, egyszerűen csak a NAS-ról nyitja meg az Apple TV-n lévő Infuse a tartalmakat egyetlen kattintással.

Természetesen a NAS mellett tudunk videót streamelni akár Mac-ről, PC-ről, de Dropbox, Google Drive, OneDrive és Box fiókokból is.

iCloud könyvtár támogatás

Ami a szinkronizációt illeti, az új Infuse 6.0 már iCloud könyvtár támogatással is rendelkezik, így az összes metaadat, beállítás és folyamatban lévő videó az iCloud könyvtárunkban raktározódik, így bármelyik eszközt vesszük is a kezünkbe, mindig minden szinkronizálva lesz. Így például ha elkezdünk egy filmet útközben az iPhone vagy iPad készülékünkön, otthon az Apple TV-n ugyanonnan folytathatjuk azt, ahol útközben tartottunk. Ez a funkció önmagában nem újdonság, a különbség viszont, hogy az iCloud könyvtár támogatása miatt ez a funkció lényegesen gyorsabb és megbízhatóbb lett.

Még gyorsabb lejátszás

Az Infuse 6.0 új lejátszás motort kapott programozás szempontjából, ami azt jelenti, hogy még gördülékenyebben és gyorsabban birkózik meg a legnagyobb 4K HDR filmekkel is. Ráadásul az idővonalon való görgetés közben pedig már kis előnézeti képet is kapunk, ami szintén nem újdonság önmagában, de 4K HDR filmek esetén elég ritka, hogy más alkalmazás gyorsan tud nekünk adni ilyen kis előnézeti képet, hogy hamar megtaláljuk a keresett részt.

Könnyebb feliratkezelés

Szintén frissült a feliratok támogatása is, így az OpenSubtitle oldalról automatikusan letöltött feliratok már teljesen reklámmentesen jelennek meg az Infuse 6.0-s verziójában.

Beépített Fájlok alkalmazás támogatás

Az új Infuse már natív Fájlok alkalmazás támogatást is kapott, így a tartalmakat sokkal egyszerűbben tudjuk rendszerezni anélkül, hogy az iTunes-on keresztül kéne velük harcolnunk. Legyen szó akár feliratok vagy videók másolásáról, rendszerezéséről, a Fájlok alkalmazásban sokkal egyszerűbb dolgunk van, főleg, ha nincs velünk egy Mac.

AirPlay 2 támogatás

Az Infuse 6.0 már megkapta az AirPlay 2 támogatást is, így akár HomePodra vagy pedig bármilyen, AirPlay-képes hangszóróra is ki tudjuk vele tenni a film vagy sorozat hangját.

Új, személyre szabható alkalmazás ikon

Az új frissítéssel új alkalmazásikon is érkezett, amelyet kedvünk szerint használhatunk fehér vagy fekete verzióban is, ahogyan éppen jobban illik a meglévő alkalmazás ikonok kinézetéhez a kezdőképernyőnkön.

Összegzés

Összességében egy nagyon jó és hasznos frissítés lett az Infuse 6.0, amivel tovább megtarthatja a legjobb média lejátszó alkalmazás titulusát az App Store-ban.

Személy szerint én mindenképp ajánlom a Pro verziót, főleg, amennyiben szeretnénk NAS-ról 4K minőségében, akár 24-bit Dolby TrueHD vagy DTS-HD MA audióval tartalmat nézni gördülékenyen és kihasználni az iCloud szinkronizáció összes előnyét.

Az árazást tekintve az ingyenes verzió mellett előfizetéses modellben a havi 0.99 dollárt bőven megéri az alkalmazás. Az éves előfizetés 9.99 dollár, míg az örökre érvényes verzió pedig 54.99 dollár. Az előfizetéses modell támogatja a Családi megosztás funkciót is, így egy családon belül elég csak egy darab előfizetést megvenni és utána az egész család élvezheti az Infuse Pro összes funkcióját.

[appstore id=”1136220934″]

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Az ingyenes miben kevesebb mint az előfizetős?
    Még a 4-est használom, de váltanék.

  2. Szerintem érdemes amúgy frissítened már, sok újdonság érkezett azóta. Én mondjuk teli árban biztos nem venném meg, havi előfizetés okés, aztán majd jön hozzá úgy is frissítés. Nyilván ez akkor éri meg, ha tényleg használod.

  3. Heti több nap is használjuk, 3 eszközön.
    A kérdés azért merült fel, mert csak alap funkciókat használunk, tartalom lejátszás NAS-ról.
    Ha az ingyenes ezt tudja, reklámmentesen, akkor az előfizetés is igazából felesleges.
    Kipróbálom ma este, köszi!

  4. Tud egyszerre futni a kettő, szal nem tudsz hibázni :smiley:

  5. Avatar for kkp900 kkp900 says:

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az 5 Proról érdemes e upgradelni sajnos az is vagy 7600 ft mikor a teljes 6Pro meg 8990 ft nem is értem!? :raising_hand_man:t6::face_with_monocle:És ezt miét nem írtátok a cikkben nem kell itt havizni meg 55 $ venni mikor az Appstoreban 8990 ft az ára! Akkor az meddig szól nem egy életre?

  6. Avatar for Wyla Wyla says:

    Ki tudja váltani a PLEX-et ?

  7. Én a VLC-vel is el vagyok én is sokat filmezek telón

  8. Szerintem a kettő nem ugyanaz. A PLEX tudja már a 4K-t pl? Nekem amiatt sem jött be, hogy túl sok erőforrást eszik és 4K-t sem tudta.

  9. Avatar for Wyla Wyla says:

    már tudja igen

  10. Avatar for JEROME JEROME says:

    Sziasztok, én plexet használok, de most újra kipróbáltam az infuse-t. Jó, tudja a native frame ratet ami nélkülözhetetlen. Egy fontos dolog miatt pedig még mindig le van maradva a plextől, nem tud Atmos hangot.

  11. Sziasztok!
    Érdekes a cikk.
    Az Infuse 2019-marcius-28-an frissult 6-os verziora. Sem a plex es sem az infuse nem tamogatja a dolby atmost es a tomoritetlen TrueHD formatumokat az apple tv-n (4k-n sem) mert erre az apple nem ad lehetoseget. Errol a Firecore es a Plex is ir a hivatalos oldalaikon.
    A firecore a felhasznaloit arra is keri, hogy irjanak az apple-nek ezzel a szoveggel:

    “Please allow tvOS applications (e.g., Infuse, Plex, DS Video, etc.) to provide more flexible audio options to their users either through the use of Dolby MAT v2.0 or full bitstream audio passthrough.

    Devices like NVIDIA SHIELD, Dune 4K, and many other Android-based media players support this feature, and it would be fantastic if the Apple TV would as well.”

    Mit gondoltok, mikor lesz full bitstream audio passthrough az apple tv-n?
    (Korabbi hozzaszolo, gondolom nem ezen a vason inditja atmossal a plex-et, mert az keptelenseg jelenleg.)

  12. Sziasztok,
    Érdemes amugy infuse 5-ről 6 ra váltani?
    Ipad mini 3-at használok általában 720p filmeket nézek. 1080p-t ritkán. . Nem igazán találok benne újdonságot számomra. 4 K filmeket nem nézek, de ehhez sztem a mini 3 amúgy is kevés lenne sztem.

  13. Avatar for reaim reaim says:

    nekem is van 5 pro és most a 6 pro-t használom (havidíjasba), igazából 1080p filmezésre sorozat nézésre használom, sok különbséget nem tapasztaltam amúgy, talán egy icipicit hamarabb megnyitja a filmeket de miminálisan érezhető csak. más különbséget nem nagyon tapasztaltam, bár nem használok több százezres hangcuccot stb hozzá :smiley: cloud streaming eddig is volt csak kevesebb lehetőség icloud sync szintén.

  14. Sziasztok, a DS Video (mint gyári synology app) rosszabb, mint az infuse6? Ha igen akkor mi a legnagyobb előnye az infuse-nak FS Videoval szemben? Köszi!

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elképzehető, hogy a Synology alkalmazásához kell egy Synology NAS? :slight_smile:

  16. Szia!
    DS Video inkább hasonlít egy DLNA megoldáshoz. Nagyon sok formátumot nem kezel, vagy átkódol.

    4k tartalmakkal is ezt teszi sávszélességtől függően (és persze a synology NAS beállításától és típusától függően). Pl. DS218Play full 4k támogatása, míg egy korábbi ennek csak töredékét tudja vagy H.265-öt egyáltalán.

  17. …és egyébként a DS Video nagy támogatottsága ellenére (mármint hogy pl. sok TV native támogatja a klienst - LG OLED-en is simán telepíthető), még mindig sokkal-sokkal jobb az infuse. Persze mindez csak akkor igaz, ha minőségromlás nélkül, nagy felbontásban (4k) és jó hanggal (pl. Dolby Atmos - bár ezt még az infuse sem tudja, csak transcodinggal) szeretnél filmeket lejátszani egy TV-n. Ha eddig mindent meg tudtál nyitni a DS Videoval, amit szeretnél, akkor nem sok hasznát fogod venni az infuse-nak. (szerintem)
    :slight_smile: egyébként a Synology OS (DiskStation Manager (DSM)) telepíthető PC-re is. Megoszlanak a vélemények, hogy mi értelme, de tény, hogy egy nagyon jó kis OS ha csak file server a cél. (Én nem használom így - ezért erről nincs tapasztalat - én DS-en futtatom)

  18. Itt kicsit már kezdenek a dolgok összemosódni, ha gondoljátok nyithatunk rá egy dedikált témát mondjuk “Otthoni média kiszolgálás” címmel.

    Amit ketté kell választani, az a média rendszerezés és katalogizálás illetve ennek a tartalomnak a transzportja (eljuttatása az adott klienshez).

    Amiben a Plex illetve Infuse és az ingyenesen is elérhető Serviio médiaszerver implementációk erősek, az a katalogizálás (film vagy sorozat vagy zene, szorosan integrált meta adatbázisok használata stb.).

    A transzport az már egy fokkal komplexebb téma. Normális esetben amikor a lejátszón elindítasz egy lejátszást olyankor a lejátszó és a szerver megbeszélik egymással, hogy mi a legoptimálisabb formátum és kodek a hang-, videó és feliratsávhoz. És itt szoktak kezdődni a transzkódolási rémálom, mert transzkódolásra csak és kizárólag akkor van szükség, amikor a lejátszó nem képes natívan kezelni az adott sáv eredeti formátumát. A legjobb eset pedig az, amikor nem kell transzkódolni mert a lejátszó képes a saját képességeivel megbírkózni az adott sáv formátumával.

    Szóval teljesen mindegy, hogy az ember mit használ, a transzkódolás mindig a legrosszabb felhasználási eset.

    Értelemszerűen a transzkódolás a leg erőforrás igényesebb feladat jelen környezetben.

    Szerk.: a DS Video-t kifelejtettem az eredeti hozzászólásból, de arra is vonatkoznak a fent leírtak.

  19. Valóban két téma, most nem is szeretnék elmenni kétfelé.
    Amiatt kérdezem, mert eddig nem találtam tökéletes lejátszót (eddig probaltam: popcorn hour V8 mediapalyer, plex, MrMc). Nekem az a legfontosabb, hogy egyszerű és informatív legyen (minden nezetben lassak boritokepet, ne csak korlatozottan; pl ds video es MrMc konyvtar nezetben nem tud boritokepet megjeleniteni es ez bosszant a legjobban) es lehetoleg appl TV-rol menjen+ legyen mobil platformon is tamogatva. Az apple tv tartalmak persze kivaloak az itunesban, de azt nem tudom megfizetni…
    Az egyszeruseg pedig azert lenne fontos, h ne kelljen konfigolgatni, bejelentkezni es a csalad 6evtol 45evig tudja kezelni, h ne engem hivogassanak, mit holnernek el, hol kell beallitani;-)… koszi

  20. Nekem a Plex például bevált ilyen tekintetben: mindenki tudja kezelni, színes / szagos, könnyen használható.

  21. Avatar for JEROME JEROME says:

    Szia Sándor apple tv 4k-n nezek Dolby Atmos filmeket. Ez az egyetlen forumatum amit az apple tv valtoztatas nelkul ad ki. Tehát az erősítő ha plexen elinditok egy atmosos filmet szepen attvalt Dolby atmosra, es lon csoda megszolalnak az atmos hangszorok a fejem felett. Minden mas esetben amikor tobb csatornas hang szolal meg, az apple tv kitomoriti es tomoritetlen formatumban kuldi a hangot az erosito fele, igy ezt a munkat mar nem kell elvegeznie annak.

  22. Avatar for JEROME JEROME says:

    A DS Video apple TV-n nem tud native frameratet. Igy 24hz eseten dobalgathatod el a 60hz-hez feleslegesen letrejott kepkockakat. Vagy ha nem dobatod el a teveddel akkor meg oda a sima lejatszas.

  23. Köszönöm Jerome. Én a tömörítés nélküli (Dolby TrueHD alapokra épülő) Atmosra gondoltam. Létezik DD+ verzió, ami tömörített, alacsonyabb sávszélességgel (ezt használja pl. a Netflix is és az Apple TV 4k támogatja is - jelzi is az erősítőm, kiírja - szépen szól)
    Viszont számomra a Dolby TrueHD lenne fontos. Van android alapon olyan media player ami támogatja ezt, de gondolom nem kell itt más gyártók termékeit bevonni nagyon a dologba és ezt mind mind tudjátok.
    Bevallom Jerome, elsőre azt hittem, adroidon futtatsz Plex -et.
    "Plex on an Apple TV 4K will only handle Atmos over Dolby Digital Plus, and Plex on a 4th-gen Apple TV can’t pass through Dolby Atmos at all. "
    Reméljük, hogy a jövőben az Apple is feloldja ezt a gátat és engedi majd pass-through a Dolby TrueHD-t Atmos formában.
    Egy korábbi TVOS változatban még volt “pass-through” funkció, ami persze hibázott sokat a nagyobb formátumokkal. Mára már a menüben sincs. Kár érte. Remélem visszatér.

  24. jajj de szerettem a Popcorn Hour lejátszóit! :slight_smile: Egyébként egy barátommal esett meg, hogy az infuse a cím alapján a gyermekének elkülönített mesés mappában talán az Én kicsi pónim c. meséhez válogatott be egy ponó borítót. :slight_smile: Elég fura volt :slight_smile: természetesen az infuse is kezel egyedi, külső és belső borítókat. Jól konfigurálható. Nekem valamiért szimpatikusabb volt az infuse, de a plex is fut még (csak ritkábban).

  25. Sziasztok! Én arra keresem a megoldást hogy hogy a francba másolok filmet rá Catalina alatt? Úgye iTunes eltűnt és most a Finderben látom a telót.Ott rámegyek a telefonomra majd a fájlok fület kiválasztva látom is az Infuse-t. Probálom belehúzni a felmásolandó filmem de nem teszi rá. Hol rontom el?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for ujvarim Avatar for kkp900 Avatar for Agent_H Avatar for reaim Avatar for msandor Avatar for JEROME Avatar for Szifon Avatar for Wyla Avatar for boki1981 Avatar for Fapuma77 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin

Népszerű hozzászólások

  1. Az ingyenes miben kevesebb mint az előfizetős?
    Még a 4-est használom, de váltanék.

  2. Szerintem érdemes amúgy frissítened már, sok újdonság érkezett azóta. Én mondjuk teli árban biztos nem venném meg, havi előfizetés okés, aztán majd jön hozzá úgy is frissítés. Nyilván ez akkor éri meg, ha tényleg használod.

  3. Heti több nap is használjuk, 3 eszközön.
    A kérdés azért merült fel, mert csak alap funkciókat használunk, tartalom lejátszás NAS-ról.
    Ha az ingyenes ezt tudja, reklámmentesen, akkor az előfizetés is igazából felesleges.
    Kipróbálom ma este, köszi!

  4. Tud egyszerre futni a kettő, szal nem tudsz hibázni :smiley:

  5. Avatar for kkp900 kkp900 says:

    Nekem az lenne a kérdésem, hogy az 5 Proról érdemes e upgradelni sajnos az is vagy 7600 ft mikor a teljes 6Pro meg 8990 ft nem is értem!? :raising_hand_man:t6::face_with_monocle:És ezt miét nem írtátok a cikkben nem kell itt havizni meg 55 $ venni mikor az Appstoreban 8990 ft az ára! Akkor az meddig szól nem egy életre?

  6. Avatar for Wyla Wyla says:

    Ki tudja váltani a PLEX-et ?

  7. Én a VLC-vel is el vagyok én is sokat filmezek telón

  8. Szerintem a kettő nem ugyanaz. A PLEX tudja már a 4K-t pl? Nekem amiatt sem jött be, hogy túl sok erőforrást eszik és 4K-t sem tudta.

  9. Avatar for Wyla Wyla says:

    már tudja igen

  10. Avatar for JEROME JEROME says:

    Sziasztok, én plexet használok, de most újra kipróbáltam az infuse-t. Jó, tudja a native frame ratet ami nélkülözhetetlen. Egy fontos dolog miatt pedig még mindig le van maradva a plextől, nem tud Atmos hangot.

  11. Sziasztok!
    Érdekes a cikk.
    Az Infuse 2019-marcius-28-an frissult 6-os verziora. Sem a plex es sem az infuse nem tamogatja a dolby atmost es a tomoritetlen TrueHD formatumokat az apple tv-n (4k-n sem) mert erre az apple nem ad lehetoseget. Errol a Firecore es a Plex is ir a hivatalos oldalaikon.
    A firecore a felhasznaloit arra is keri, hogy irjanak az apple-nek ezzel a szoveggel:

    “Please allow tvOS applications (e.g., Infuse, Plex, DS Video, etc.) to provide more flexible audio options to their users either through the use of Dolby MAT v2.0 or full bitstream audio passthrough.

    Devices like NVIDIA SHIELD, Dune 4K, and many other Android-based media players support this feature, and it would be fantastic if the Apple TV would as well.”

    Mit gondoltok, mikor lesz full bitstream audio passthrough az apple tv-n?
    (Korabbi hozzaszolo, gondolom nem ezen a vason inditja atmossal a plex-et, mert az keptelenseg jelenleg.)

  12. Sziasztok,
    Érdemes amugy infuse 5-ről 6 ra váltani?
    Ipad mini 3-at használok általában 720p filmeket nézek. 1080p-t ritkán. . Nem igazán találok benne újdonságot számomra. 4 K filmeket nem nézek, de ehhez sztem a mini 3 amúgy is kevés lenne sztem.

  13. Avatar for reaim reaim says:

    nekem is van 5 pro és most a 6 pro-t használom (havidíjasba), igazából 1080p filmezésre sorozat nézésre használom, sok különbséget nem tapasztaltam amúgy, talán egy icipicit hamarabb megnyitja a filmeket de miminálisan érezhető csak. más különbséget nem nagyon tapasztaltam, bár nem használok több százezres hangcuccot stb hozzá :smiley: cloud streaming eddig is volt csak kevesebb lehetőség icloud sync szintén.

  14. Sziasztok, a DS Video (mint gyári synology app) rosszabb, mint az infuse6? Ha igen akkor mi a legnagyobb előnye az infuse-nak FS Videoval szemben? Köszi!

  15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    elképzehető, hogy a Synology alkalmazásához kell egy Synology NAS? :slight_smile:

  16. Szia!
    DS Video inkább hasonlít egy DLNA megoldáshoz. Nagyon sok formátumot nem kezel, vagy átkódol.

    4k tartalmakkal is ezt teszi sávszélességtől függően (és persze a synology NAS beállításától és típusától függően). Pl. DS218Play full 4k támogatása, míg egy korábbi ennek csak töredékét tudja vagy H.265-öt egyáltalán.

  17. …és egyébként a DS Video nagy támogatottsága ellenére (mármint hogy pl. sok TV native támogatja a klienst - LG OLED-en is simán telepíthető), még mindig sokkal-sokkal jobb az infuse. Persze mindez csak akkor igaz, ha minőségromlás nélkül, nagy felbontásban (4k) és jó hanggal (pl. Dolby Atmos - bár ezt még az infuse sem tudja, csak transcodinggal) szeretnél filmeket lejátszani egy TV-n. Ha eddig mindent meg tudtál nyitni a DS Videoval, amit szeretnél, akkor nem sok hasznát fogod venni az infuse-nak. (szerintem)
    :slight_smile: egyébként a Synology OS (DiskStation Manager (DSM)) telepíthető PC-re is. Megoszlanak a vélemények, hogy mi értelme, de tény, hogy egy nagyon jó kis OS ha csak file server a cél. (Én nem használom így - ezért erről nincs tapasztalat - én DS-en futtatom)

  18. Itt kicsit már kezdenek a dolgok összemosódni, ha gondoljátok nyithatunk rá egy dedikált témát mondjuk “Otthoni média kiszolgálás” címmel.

    Amit ketté kell választani, az a média rendszerezés és katalogizálás illetve ennek a tartalomnak a transzportja (eljuttatása az adott klienshez).

    Amiben a Plex illetve Infuse és az ingyenesen is elérhető Serviio médiaszerver implementációk erősek, az a katalogizálás (film vagy sorozat vagy zene, szorosan integrált meta adatbázisok használata stb.).

    A transzport az már egy fokkal komplexebb téma. Normális esetben amikor a lejátszón elindítasz egy lejátszást olyankor a lejátszó és a szerver megbeszélik egymással, hogy mi a legoptimálisabb formátum és kodek a hang-, videó és feliratsávhoz. És itt szoktak kezdődni a transzkódolási rémálom, mert transzkódolásra csak és kizárólag akkor van szükség, amikor a lejátszó nem képes natívan kezelni az adott sáv eredeti formátumát. A legjobb eset pedig az, amikor nem kell transzkódolni mert a lejátszó képes a saját képességeivel megbírkózni az adott sáv formátumával.

    Szóval teljesen mindegy, hogy az ember mit használ, a transzkódolás mindig a legrosszabb felhasználási eset.

    Értelemszerűen a transzkódolás a leg erőforrás igényesebb feladat jelen környezetben.

    Szerk.: a DS Video-t kifelejtettem az eredeti hozzászólásból, de arra is vonatkoznak a fent leírtak.

  19. Valóban két téma, most nem is szeretnék elmenni kétfelé.
    Amiatt kérdezem, mert eddig nem találtam tökéletes lejátszót (eddig probaltam: popcorn hour V8 mediapalyer, plex, MrMc). Nekem az a legfontosabb, hogy egyszerű és informatív legyen (minden nezetben lassak boritokepet, ne csak korlatozottan; pl ds video es MrMc konyvtar nezetben nem tud boritokepet megjeleniteni es ez bosszant a legjobban) es lehetoleg appl TV-rol menjen+ legyen mobil platformon is tamogatva. Az apple tv tartalmak persze kivaloak az itunesban, de azt nem tudom megfizetni…
    Az egyszeruseg pedig azert lenne fontos, h ne kelljen konfigolgatni, bejelentkezni es a csalad 6evtol 45evig tudja kezelni, h ne engem hivogassanak, mit holnernek el, hol kell beallitani;-)… koszi

  20. Nekem a Plex például bevált ilyen tekintetben: mindenki tudja kezelni, színes / szagos, könnyen használható.

  21. Avatar for JEROME JEROME says:

    Szia Sándor apple tv 4k-n nezek Dolby Atmos filmeket. Ez az egyetlen forumatum amit az apple tv valtoztatas nelkul ad ki. Tehát az erősítő ha plexen elinditok egy atmosos filmet szepen attvalt Dolby atmosra, es lon csoda megszolalnak az atmos hangszorok a fejem felett. Minden mas esetben amikor tobb csatornas hang szolal meg, az apple tv kitomoriti es tomoritetlen formatumban kuldi a hangot az erosito fele, igy ezt a munkat mar nem kell elvegeznie annak.

  22. Avatar for JEROME JEROME says:

    A DS Video apple TV-n nem tud native frameratet. Igy 24hz eseten dobalgathatod el a 60hz-hez feleslegesen letrejott kepkockakat. Vagy ha nem dobatod el a teveddel akkor meg oda a sima lejatszas.

  23. Köszönöm Jerome. Én a tömörítés nélküli (Dolby TrueHD alapokra épülő) Atmosra gondoltam. Létezik DD+ verzió, ami tömörített, alacsonyabb sávszélességgel (ezt használja pl. a Netflix is és az Apple TV 4k támogatja is - jelzi is az erősítőm, kiírja - szépen szól)
    Viszont számomra a Dolby TrueHD lenne fontos. Van android alapon olyan media player ami támogatja ezt, de gondolom nem kell itt más gyártók termékeit bevonni nagyon a dologba és ezt mind mind tudjátok.
    Bevallom Jerome, elsőre azt hittem, adroidon futtatsz Plex -et.
    "Plex on an Apple TV 4K will only handle Atmos over Dolby Digital Plus, and Plex on a 4th-gen Apple TV can’t pass through Dolby Atmos at all. "
    Reméljük, hogy a jövőben az Apple is feloldja ezt a gátat és engedi majd pass-through a Dolby TrueHD-t Atmos formában.
    Egy korábbi TVOS változatban még volt “pass-through” funkció, ami persze hibázott sokat a nagyobb formátumokkal. Mára már a menüben sincs. Kár érte. Remélem visszatér.

  24. jajj de szerettem a Popcorn Hour lejátszóit! :slight_smile: Egyébként egy barátommal esett meg, hogy az infuse a cím alapján a gyermekének elkülönített mesés mappában talán az Én kicsi pónim c. meséhez válogatott be egy ponó borítót. :slight_smile: Elég fura volt :slight_smile: természetesen az infuse is kezel egyedi, külső és belső borítókat. Jól konfigurálható. Nekem valamiért szimpatikusabb volt az infuse, de a plex is fut még (csak ritkábban).

  25. Sziasztok! Én arra keresem a megoldást hogy hogy a francba másolok filmet rá Catalina alatt? Úgye iTunes eltűnt és most a Finderben látom a telót.Ott rámegyek a telefonomra majd a fájlok fület kiválasztva látom is az Infuse-t. Probálom belehúzni a felmásolandó filmem de nem teszi rá. Hol rontom el?

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Burgatshow Avatar for ujvarim Avatar for kkp900 Avatar for Agent_H Avatar for reaim Avatar for msandor Avatar for JEROME Avatar for Szifon Avatar for Wyla Avatar for boki1981 Avatar for Fapuma77 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin