fbpx Skip to content

Az egyszeri iPhone, iPad felhasználó továbbra is belefut abba a hibába, hogy konkrétan nem tud filmeket másolni az iOS készülékére.

Filmnézésre alkalmas appok iPhone-ra és iPadre

Pedig ez rettentő egyszerű, ha nem az iTunes-t akarjuk használni, hanem egy másik gyártóét, ami sokkal kényelmesebben megoldotta a fenti problémát. Erre röviden két opciónk van. Az első, amikor a számítógép és egy alkalmazás segítségével másoljuk rá a filmet a készülékre. A második pedig az, amikor az iPhone-ra, vagy iPadre töltünk le egy alkalmazást, és annak segítségével nézünk filmeket a készüléken.

Lényegében mindkettő opció tökéletesen alkalmas arra, hogy szinte bármilyen filmet megnézzük a telefonunkon, vagy táblagépünkön. A legnagyobb probléma általában azzal van, hogy az egyszeri felhasználó sajnos nem tudja, hogy milyen formátumokat képes lejátszani az iOS készülék. Alapesetben csak .m4v, .mp4 vagy .mov videókat képes lejátszani egy készülék, és bármennyire is szeretnénk, nem fogjuk tudni az iTunes segítségével rámásolni az mkv-t, DVD ISO-t, BDRip-et és így tovább…

Milyen hang és videó adatokat játszik le az iPhone

Tehát ahhoz, hogy bármilyen videó vagy audió fájlt lejátszhassunk, már külső fejlesztő alkalmazása szükséges, és a már fent említett két opció közül választhatunk. Nézzük is meg az elsőt, mert sokak számára ez lehet a legjobb megoldás.

WALTR 2

WALTR 2 mac és windows alkalmazás

A WALTR 2 pont olyan felhasználóknak készült, akik egyáltalán nem értenek az iTunes használatához, sőt, a számítógéphez is alig. Ezzel az alkalmazással szinte bármilyen filmet rámásolhatunk a készülékre, és nem csak filmeket, hanem zenéket, illetve PDF-eket vagy egyéb dokumentumokat is.

Miért jobb az iTunes-nál?

Sarkítva talán azt mondhatnám, hogy azért, mert működik! Nem kell mást tenni, mint összedugni készüléket a számítógépünkkel, majd pedig ráhúzni a filmet a WALTR 2 alkalmazásra. Ennyi. A WALTR 2 elérhető Windows-ra és macOS-re is egyaránt, tehát nem kell Mac számítógép ahhoz, hogy használhassuk. Windows esetén szükségünk van még az iTunes-ra is, hogy az fent legyen a gépen, mivel az telepíti fel azt a drivert, ami szükséges az iOS készülékek használatához.

Ahogy fent már írtam, letöltés és indítás után nincs más dolgunk, mint ráhúzni a már letöltött filmet vagy videót a WALTR 2-re, miután összedugtuk a gépünkkel a készülékünket. Az app támogatja a Wi-Fi szinkronizációt is, adott esetben ez még kényelmesebb lehet!

WALTR 2, gyors és egyszerű a filmek másolása

Ezután vagy a TV vagy a Videók alkalmazásban találjuk meg a filmjeinket, ami az iOS beépített alkalmazása. Egyébként a filmek mellett akár teljes sorozatokat is rárakhatunk a készülékre, kényelmesen kezeli ezeket is, és a feliratokat is! A WALTR 2 egyedül a DVD és BD ISO fájlokkal nem boldogul, de manapság egyiket sem érdemes letölteni a mobilunkra.

Tehát a WALTR 2 könnyedén kiválthatja az iTunes használatát, ha adatok másolásáról van szó. Az ára 39 dollár, de ingyenesen kipróbálható ide kattintva.

Nyerd meg a három darab promóciós kód egyikét – a játék lezárult!

WALTR 2 filmeket iPhone-ra és iPadre egyszerűen

A Softorinotól Juliának hála van 3db promóciós aktivációs kódunk, mellyel örökre használhatjátok az alkalmazást. Ehhez nem kell mást tennetek, mint ide kattintva letölteni, illetve itt a Szifon.com-on hozzászólni a cikkhez, hogy melyik a kedvenc filmetek! Sorsolás szerdán este, a nyerteseket e-mailben értesítjük!

iOS alkalmazások filmnézéshez iPhone-ra és iPadre

A második megoldás egy iOS alkalmazás használata. Ebből rengeteg van az App Store-ban. Van, ami ingyenes, és van, ami fizetős. Ezekkel az appokkal kényelmesen nézhetünk filmeket, videókat, azonban ezeket itt is valahogy rá kell másolni a készülékre. Általában erre is kétféle módszer van. Az egyik az alkalmazásban beépített Wi-Fi funkció, melynek segítségével vezeték nélkül másolhatjuk a filmjeinket. A másik pedig az iTunes használata. Mi az utóbbival fogunk foglalkozni, mert az az egyszerűbb, illetve a Wi-Fi-s megoldás alkalmazásonként változik.

Milyen iOS alkalmazásokat ajánlunk filmnézésre?

Filmnézésre alkalmas appok iPhone-ra és iPadre

A Szifon.com csapat nagy része az Infuse-ra esküszik. Számunkra ez az alkalmazás mellyel minden lehetséges. A legutóbbi frissítésben már a BD ISO fájlokat is támogatja, plusz a DVD-ket is, ráadásul elérhető Apple TV-re is, és képes NAS-ról is lejátszani a filmeket, ha otthon vagyunk, egyszóval tényleg egy olyan alkalmazás, aminek nincs párja. Alternatív megoldásként az AVPlayert szoktam ajánlani, mivel az picivel olcsóbb, mint az Infuse és átlagos használatra is bőven megfelel. Végül pedig, ha ingyenes megoldáson gondolkozunk, akkor a VLC-t érdemes letölteni. Az Infuse-ról már írtunk korábban ebben a cikkben, illetve a VLC-ről és az Avplayerről is volt már szó.

[appstore id=”1136220915″]

[appstore id=”395680819″]

[appstore id=”650377962″]

Hogyan másoljunk filmeket, videókat a fenti alkalmazásokba?

Erre több opciónk van, most a legkönnyebbet és leggyorsabbat mutatnám be. Ehhez szükségünk van a már feltelepített alkalmazásra, egy számítógépre, amin van iTunes, illetve egy kábelre.

Dugjuk össze a számítógéppel a készülékünket, majd indítsuk el az iTunes-t és keressük meg bal oldalt felül az iPhone-unkat vagy iPadünket:

iTunes iPhone ikon

Majd kattintsunk a baloldalon lévő Apps (Alkalmazások) menüpontra:

iTunes app ikon

Végül pedig jobb oldalt görgessünk le és keressük meg az adott alkalmazást, jelen esetben az Infuse-t. Alul az “Add…” gombra kattintva felmásolhatjuk a kívánt filmet, vagy videót az alkalmazásba, amivel később le tudjuk játszani:

Film másolása iPhone-ra vagy iPadre az iTunes-on belül

A másolás után indítsuk el az appot és már nézhetjük is a filmet. Az alkalmazásokra külön most nem térnék ki, a legtöbb tudja a magyar nyelvet is, így szerintem mindenki számára érthető a használatuk. Érdemes még elolvasni az alábbi cikkeinket is, amiben a legjobb iPhone alkalmazásokat mutatjuk be:

És, ne felejtsetek el játszani a WALTR 2 promóciós kódért! 🙂

Olvasd el a hozzászólásokat is

135 Comments

  1. Jó kis progi, de 39 USD… picit borsosan mérik.
    A sorsolásban indulnék, ingyen jó volna 🙂 Kedvenc filmem az Alien sorozat és az Oblivion.

  2. Életrevalók az elmúlt évek egyik kedvenc filmje, de a tavalyi Koreai Filmfesztiválon is volt igazán emlékezetes darab.

  3. Űrgolyhók 🙂

  4. Az infuse tényleg megéri az árát. Ha van plex servered a gépen, akkor simán wifi-n átmásolja, sőt vpn-el a saját wifi hálózaton túl is elérhető a géped tartalma. Sokáig az AVplayer-t használtam, de ez szerintem messze jobb.

  5. Sziasztok! Sok kedvenc filmem van, most ide a Forrest Gumpot írom… (Még sosem nyertem semmit, lássuk most mi lesz!????)

  6. @totopad:

    InFuse valóban jó, nagy kár hogy undorító marketingstratégiát tolnak és szimplán kifizettetik veled a Pro árát újra főverzió-váltás esetén 😀 Én megvettem a v4 Pro-t, de v5-öt már nem kaptam meg vele, v4-et meg már nem támogatják. Így lesz ez majd v6 esetén is az 5-tel.

  7. Carnage

  8. Kedvenc filmem az Esőember 🙂

  9. Blade Runner

  10. Szimpatikus az szóval egy próbát megér????
    Tarantino filmeket nagyon szeretem és az új szerintem egyik legjobb ezért The Hateful Eight????

  11. Hello, nehéz egy kedvenc filmet választanom de talán az Oldboyt emelném ki(szigorúan a koreai változat) 🙂

  12. Gladiátor

  13. Tolvajtempó! 🙂 )Bár az igazsághoz hozzá tartozik, hogy szinte mindegyik kedvenc fiml, amiben Nicholas Cage szerepel! ) 🙂

  14. Az én kedvenc filmem az Indul a bakterház,a sorozatom pedig a The Walking Dead☺️ És én is nagyon örülnék egy ajándék kódnak ????

  15. Sziasztok, felsorolni sem tudnám mindet, de ha egyet kell mondani, na akkor csak a Remény rabjai jöhet szóba. Aki pedig nem látta feltétlenül nézze meg! Jelenleg Infuset használok, remélem le tudom cserélni:)

  16. Matrix trilogia

  17. Vissza a jövőbe I

  18. Tetszik az alkalmazás :). 3 jo film Halálsoron, Argo, Csapd le Csacsi. Kellemes napot!

  19. Halálosabb Iramban 🙂

  20. Kedvenc filmem a “Boldogság nyomában”

  21. Boldogság nyomában 🙂

  22. utolsó szamuráj

  23. Trópusi vihar

  24. A kedvenc filmem az Amerikai mesterlövész.

  25. @echo419: ez nem markting stratégia. Sok fejlesztő teszi ugyanezt. Nagy verzióváltásnál az extra fejlesztésekért pénzt kér. Általában az update ára kevesebb, mintha most vennéd meg először, ezt én is hiányolom. A firecore válasza erre az volt, hogy az AppStore rendszere nem engedi az upgrade árazást. De alapvetően nag verzióváltásoknál teljesen normális ez a megoldás.

  26. A sorsoláshoz kedvenc film: Mielőtt felkel a nap 🙂

  27. A kedvenc filmem a Passengers (utazók)

  28. A kedvenc filmem: A szilikonvölgy kalózai

  29. A Waltr zseniálisan jó, én korábban megvettem már, majd diszkont áron upgradeltem a Waltr2-re. Nemcsak filmek bemásolása tekintetében kiváló, hanem pl. Flac fájlokat tud direktbe bevarázsolni a music app-be.
    A filmnézős applikációk közül az infuse tényleg nagyon jó, bár az iPad minim aksiját eléggé ette. Nagy előnye, hogy felirat felismerő és letöltő funkciója is van, így elég csak bemásolni a filmet és az applikációban lehet hozzá rögtön feliratot keresni. A másik ilyen jellegű applikáció, amit találtam, az Extreme Player, amely szintén tud hasonlót.

  30. HI!
    Kipróbáltam a Waltr2-t áthúztam egy picike .mp4 videót, szépen átment.

    DE NEM TALÁLOM az iPhone-n, és semmilyen lejátszó apps sincs.

    Kérdezem : MIlyen apps-al találhatom meg a filmet??

    Segítséget várok, előre is köszönöm.

  31. Megtört szívek!

  32. Star Wars

  33. A feláldozhatók 1-2-3

  34. Csillagok között. 🙂

  35. Következő három nap. Nagy film. 🙂

  36. A hálózat (Network). 1976 -os film, de a mondanivalója a mai napig aktuális.

  37. James Bond sorozat.

  38. Kedvenc filmem: Szerelmünk lapjai

  39. Sziasztok,
    A sötét lovag – The Dark Knight , ha nem is nyerek mindenképpen hasznos cikk volt :), köszönjük.

  40. Kipróbáltam ezt a Waltr2 appok. Nem rossz,nem rossz csak az ára egy kicsit elszaladt. Számomra 10 euro a max amit kiadok egy alkalmazásra. Kedvenc filmem lehet,hogy azért mert nemrég láttam,de nagyon megrázott a történet ez a A fegyvertelen katona (2016) Mel Gibson filmje.

  41. Kedvencek: Csúcshatás, Jön a medve (Galla Miklos filmje, kicsit nagyon elvont… ????de jó! ) Csillagkapu.

  42. Borat

  43. Tanú

  44. Keresztapa I-III 🙂

  45. Gattaca. Az élet ízei.

    VLC, Infuse, AVPlayer – mindegyiket használtam már, kiveve a WALTR2-t. 🙂

  46. Gladiátor
    Keresztapa 1-2

  47. Blöff

  48. Nekem van két egyszerű alkalmazasom film nezesre, másolásra es se pc, se iTunes nem kell hozza… Csak egy NAS. Synology NAS saját fájl kezelője, ingyenes es lejatsza a legtöbb filmet is (persze kell hozza egy synology NAS is). Vagy egy sima fájl kezelő (nekem a file explorer van fent, 6€), amiben lehet választani hogy milyen lejátszóval indítsa el a filmeket. Mind a kettővel wi-fin lehet másolni.

  49. Légió! Óriási film(sorozat)!
    Én is nyerni szeretnék! ????

  50. Kedvenc film: A remény rabjai

  51. Kedvenc filmem a Halálos Iramban 1-2-3! 😀

  52. Kedvenc film: Legenda vagyok

  53. Kedvenc filmem a Euro Trip

  54. Amúgy a cikket néha elolvashatná az író is. Tök értelmetlen mondatok egymás után…
    “Pedig ez rettentő egyszerű, ha nem az iTunes-t akarjuk használni, hanem egy másik gyártóét, ami sokkal kényelmesebb és kényelmesebben megoldotta a fenti problémát” ???????

    “Az első, amikor a számítógép és egy alkalmazás segítségével másoljuk rá a filmet a készülék” ??????

    És ez még csak az eleje… a többit el sem olvasom ezek után.

  55. @dnp: És a kedvenc filmed?

  56. Sziasztok!
    Kedvenc filmjeim: “Jay és Néma Bob visszavág”, valamint a “Fél-profi”.

  57. Én imádom a Szifon.com-ot de a 39 Dezső nem igazán a kényelmesebb kategóriába tartozik. Ennyiért inkább maradok a második varoacional amit eddig is használtam.
    Amúgy Ponyvaregény

  58. Blöff
    Ravasz az Agy, és két füstölgő puskacső

  59. BreakingBad

  60. Feláldozhatok: 1;2;3;

  61. Kedvenc film: breaking bad, gattaca

  62. Kamuzsaruk

  63. @dnp: Javítva, köszi.

  64. Kedvenc film: Papírkutyák

  65. Sose nyerek de megpróbálom ismét. Fullos kis progi jól jönne. Kedvenc filmem Ütközések, Mystic River, 21gramm, Gépész és Memento. ????????????

  66. @Tamás Bulányi:

    Hoppáré, köszi a feliratos infót, ez így nagyon jól hangzik.

    (Dobok egy kedvenc filmet is, bár az gyakran változik, most épp Passangers.)

    Szép estét mindenkinek!

  67. Kedvenc filmem a sok közül: Keresztapa

  68. Remember the titans ☝????✊????

  69. Az iTools is jó másolásra meg sok minden másra az iTunes helyett

  70. Köszi a cikket! Már egy ideje kerestem valami hasonlót iFunbox alternatívaként 🙂
    Na és akkor, hogy jelentkezzem is a sorsolásra, kedvenc filmem az Eredet.

  71. Becstelen Brigantyk

  72. Kedvenc film:
    Argo “sorozat”
    App jól jönne, hátha.

  73. Családi vakáció

  74. Kedvenc sorozatom a Boston Legal

  75. Sziasztok!
    Kedvenc filmem a Mad Max (mindhárom része) használtam a pró programot osx verizioban nagyon egyszerü a használata! Gondolkoztam egy video (vlog) keszítésén, hogy hány perc egy film átmásolása… Mire megláttam a cikket…

  76. Trópusi vihar.

  77. Hello!
    Kedvenc filmem : Tavasz, nyár, ősz, tél…és tavasz

  78. Hello a kedvenc filmem:

    A Ravasz, az Agy és a két füstölgő puskacső

    Jol jonne az app az itunes sokkszor szenvedes

  79. el kell mondjam hogy az infuse fejlesztoje egy oriasi patkany, en anno megvettem 10 euroert az infuse pro 4-et amit egy ideig frissitgetett a fejleszto, fasza is volt meg minden aztan egyszer csak eltunt az appstore-bol es megjelent az uj appja a siman csak infuse pro, amit persze most lelkesen frissitget a regi verziot telibeszarva. persze dragabban adja 13 euroert. ez a legnagyobb patkanysag.

  80. Helló,

    Jelenlegi egyik kedvenc filmem a Mentőexpedíció (The Martian).

  81. @huster14: Ilyenkor kérd vissza a pénzed az Apple-től. Egyedi elbírálás alapján szerintem vissza fogják adni. És akkor meg tudod venni az új verziót. Az tény, hogy nem volt szép az Infuse-tól. ez a húzás.

  82. egyedi elbiralasnal nem szamit hogy mikor vettem meg a regi alkalmazast?

  83. A szomszéd nője mindig zöldebb

  84. @huster14: Hát szerintem itt csak azon múlik, hogy hogyan írod meg az e-mailt.

  85. Banshee

  86. Kedvenc film:Taxidermia
    A filmzene is komoly.Amon Tobin

  87. Kedvenc film: Eredet

  88. Agymenők

  89. Kedvenceim a Rózsaszín Párduc (Peter Sellers) filmek 🙂

  90. Casino royale a kedvencem.

  91. Remény rabjai 😀

  92. Eredet

  93. kedvenc film: Inferno

  94. A keresztapa I-III.
    Sorozat pedig 24

  95. 9-es terv az űrből :-))))) a nyerő film

  96. Remény rabjai.
    Ha lehet másodikat is, akkor Forrest Gump.
    Sorozat: Agymenők.
    Jó lenne nyerni, mert tetszik a progi. 🙂

  97. Ami a szemnek tetszik, és ami a kéznek tetszik, az ritkán ugyanaz.

    „Ponyvaregény”

  98. Na jó csak viccoltam na: legyen a Harcosok klubja

  99. Volt egy farmom Afrikában a kedvenc film, az alkalmazás pedig jó, de azért csodáról szó nincs!

  100. legyen akkor a groove a kedvenc filmem 🙂

  101. A jó a rossz és a csúf én a free videót használom 🙂

  102. Django unchained 🙂

  103. Kedvenc filmem: Volt egyszer egy vadnyugat. Egyébként az AVPlayer- t használom és meg vagyok elégedve vele.

  104. Sziasztok. Én leszek az egyik győztes. Kedvenc film a Kocka.

  105. Kedvenc filmem The Man From Earth és aThe Invention of Lying

  106. Lopott idő azért tetszik mert a jövőbe mutat.

  107. A rettenthetetlen egy elég jó kis film 🙂

  108. Sziasztok!

    Én sok mindenkit kipróbáltam már, de egyik sem akarta nekem támogatni az MKV videók mellé csatolt hang fájlt. A videó mindehol futott, csak hang nem volt. Ezért használom a PlayerXtreme nevű app-ot, ingyenes, sőt ingyen elo is fizethetsz egy semi-pro verzióra, amiben szinte teljes értékű az app. Eddig mindent lejátszott 🙂

    Kedvenc filmjeim egyike: A sziget.

  109. Kill Bill

  110. Kedvenc filmem Különben dühbe jövünk! 🙂

  111. Ponyvaregény, Blöff, Ravasz az agy és a két füstölgő puskacső, és sorolhatnám annyi van választani se tudok 🙂

  112. Kedvenc filmem: Az idő urai.

  113. Jelenleg a Moana (itthon: Vaiana) a favorit.

  114. Lopott idő és a külön vélemény jó filmek

  115. Halálos iramban!

  116. Eredet

  117. Felhő Atlasz és a Star Wars sorozat, kivéve a Zsivány Egyest és az Ébredő Erőt… 😀

  118. Star wars sorozat! Jelenleg AVPlayert használok de nincs hozzá Apple tv támogatás 🙁

  119. @admin:
    Hú Srácok nagyon szépen köszönöm :)! A mai reggelemet feldobtátok :)! Még soha nem nyertem :)!

  120. @Sanya: ha Synology, akkor véleményem szerint arról már jobb VLC-vel lejátszani, nekem jobban bejött, mint a Synology saját alkalmazása. De amúgy a Syn tényleg nagyon jó.
    VLC önálló hibája, hogy AC3-at nem kezel, így alapból a filmeket nem lehet ráhúzni, csak ha előbb Handbrake-el iPad-esíted. De onnantól nagyon jó és legalább ingyenes. Másik: VLC-re wifi-n is áthúzható film, ad az app egy belső hálózati IP címet, beírod böngészőbe, majd ráhúzod a fájlt és már viszi is be a megfelelő mappába.

  121. Synology-t használok, simán a fájlkezelőjével megnyitom a filmet, és megnézem. ha van sávszélesség, akkor még csak át sem kell másolnom az anyagot a telefonra iPad-ra

  122. A kedvenc filmem: A sötét lovag

  123. A kedvenc Filmem? Több is van! – Halálos Iramban sorozat

  124. Bad Boys

  125. Kedvenc film: Az angol beteg

  126. Miért jobb az Infuse a Plexnél?

  127. Ponyvaregény

  128. There will be blood

  129. Kedvenc film: Tango & Cash


Add a Comment