fbpx Skip to content

Korábban is elérhető volt a VLC iOS-re, azonban bizonyos licensz problémák miatt el kellett távolítani az App Store-ból, valamivel később egyszer már visszatért, és aztán ismét eltűnt.

vlc

A most felbukkant, új változat immár a 2.4.1-es verziószámot viseli és a flat design mellett természetesen már az iPhone 6 modellek támogatásával rendelkezik, akár magyar nyelven is. De azért nem ilyen egyszerű a dolog.

Egyrészt jelenleg még nem érhető el közvetlenül, ellenben a megvásárolt tartalmaink listájából (Updates / Purchased menüpont) már az új verzió töltődik le. Ez természetesen az elkövetkező órákban változni fog, és végre rendesen is elérhetővé válik. De addig is, akik már most kíváncsiak rá, azok le tudják tölteni, vagy frissítésként is feldobhatja az App Store.

VLC_2015_01 VLC_2015_06

Indítás után az app egy üdvözlő képernyővel fogad, amit végiglépkedve elmagyarázza, hogy milyen lehetőségeink vannak az alkalmazásban a videófájlok lejátszására. Erre használhatjuk például az iTunes fájlmegosztási funkcióját, de lehetőségünk van Wi-Fi hálózaton keresztüli feltöltésre, illetve akár a Google Drive-on vagy a Dropbox fiókunkban elérhető fájlok között is böngészni:

VLC_2015_02 VLC_2015_03 VLC_2015_04

Az utolsó előtti képernyőről pedig megtudhatjuk, hogy mire valók a videó lejátszásakor megjelenő vezérlők, ha az esetleg nem lenne egyértelmű (a feliratok és hangsávok ikon csak akkor jelenik meg, ha az adott videófájl olyan, amiben van több hangsáv, és elérhető felirat):

VLC_2015_05

A Dropbox és webszerver támogatása már korábban is elérhető volt benne, de annak idején a Dropboxban a “back”-re nyomva rögtön kilépett a Dropboxból, illetve a web szerver/stream opcióval az otthoni NAS-ra sem lehetett egyszerűen felcsatlakozni. Remélhetőleg ezen is javítottak.

VLC_2015_07

Hálózati kiszolgálók közül az Apple TimeCapsule-t nem feltétlen fogja látni, ellenben ha valaki használja a Plex Media Servert, azt gond nélkül látja, és képes arról streamelni a kiválasztott tartalmat.

VLC_2015_08

A Wi-Fi-n keresztüli fájlfeltöltésnél előfordulhat, hogy megszakad a kapcsolat, ha a képernyő lezár, és feltöltés közben is csak a számítógépünk böngészőjében láthatjuk a folyamat állapotát, de hátralévő időt nem mutat továbbra sem. Elég szerencsétlen módon ha a készüléken véletlenül újból hozzáérünk a bekapcsolt állapotú Wi-Fi megosztás menüponthoz, az rögtön megszakítja a kapcsolatot. Ezen túl azonban ingyenes lejátszóként jó alternatíva lehet más, fizetős appokkal szemben.

Ahogy a cikk elején is írtuk, jelenleg nem érhető el az alkalmazás az App Store-ból közvetlenül, de a vásárlásaink alól letöltve már az új verziót kapjuk meg. Amennyiben elérhető lesz az alábbi link is működni fog:

[appstore id=”650377962″]

Nektek hogy tetszik?

Olvasd el a hozzászólásokat is

24 Comments

  1. Végre. Jó ideje keresem már

  2. N nagyon örülök, mert egy restore alkalmával valamit elbénáztam és eltünt 🙁 azóta sem találtam ilyen jó playert. Most happy vagyok

  3. AV Player nalam fenyevekkel jobb.

  4. Melyik regiobol toltheto le? Mert a us storeba nem talalhato!

  5. @pintyo: ahogyan a cikkben is írtuk: jelenleg nem látszik csak úgy a Store-ban, de a korábbi vásárlások közül letöltve már az új verziót kapod meg.

  6. Ok, nagyon koszonom, mar az iPhoneomon is van 🙂

  7. @Jadeye: egy kérdés, nem 2.3.1-et akartatok írni az új verzióra?

  8. @draft: nem. 2.4.1 a verziója.

  9. Nekem most az nPlayer a csúcs.

  10. KMPlayernél nincs jobb,eszik mindent:)

  11. oplayer ?! vele sincsenek gondjaim

  12. VLCstreamer-el még fel se kell másolni semmit a telefonra, egyből mehet gépről, szerintem az a legjobb.

  13. Hogy lehet ezt letölteni?

  14. @boki1981: ahogyan a cikkben is írtuk: jelenleg nem látszik csak úgy a Store-ban, de a korábbi vásárlások közül letöltve már az új verziót kapod meg.

  15. Ezt nem teljesen értem. Régebben letöltöttem, de aztan letöröltem. Most ha meg akarom nezni a regebben letoltott alkamazasaim, akkor ott nem jelenik meg.Stornal regebben valtottam mert Paper alkalmazast akartam letolteni. Most viszont csak a Paper jelenik meg es semmi mas alkalmazas.

  16. Nekem nem jelenik meg a korábbi vásárlások között sem.
    A korábban Hide-olt alkalmazásokat, hogy lehet visszaállítani, mert lehet, hogy ott volt?

  17. Megoldva!

  18. jé nekem is le volt húzva annó, nem is emlékeztem rá

  19. Irhatnátok egy leírást a hasznalatahoz. Nekem van par funkcio benne ami nem egyertelmu.

  20. Frissitettem, de most az ac3-as hangot nem jatsza le. A regi verzio tudta. Most hogy van ez?

  21. A plex-en kivul ki tud olyan megoldast ami tavoli nas-rol a telefonra streamel mediat mobilhalozaton keresztul? Ez tudja/tudta?

  22. @pevager: AC3-at ha jol tudom Appstore jogi ugyek miatt nem jatszhat le egy alkalmazas sem. In-app purchase vagy kulso modul telepitessel paran megkerultek, nekem az AVPlayer(HD) es a CineXPlayer is jatszik ac3-as mkv-t gond nelkul.

  23. @cefalopoid:
    Ha a NAS tud DLNA-t akkor pl. a NAS saját video playere is tudja. (Nálam Synology van DSVideo playerrel)

    Amúgy a DLNA-n keresztül (amit nálam szintén a Synology szolgál ki) ez a VLC is tud lejátszani, csak érdekes módon rohadtul akadozik, fagyogat. Ugyanakkor a DSVideo akadásmentes.

  24. Én a VLCStreamer-t használom, teljesen jó akadásmentes módon streameli a telefonomra a cuccot, de akár át is másolhatom rá, hogy útközben nézzem meg.


Add a Comment