Ismét visszatért a VLC lejátszó az App Store-ba

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Korábban is elérhető volt a VLC iOS-re, azonban bizonyos licensz problémák miatt el kellett távolítani az App Store-ból, valamivel később egyszer már visszatért, és aztán ismét eltűnt.

vlc

A most felbukkant, új változat immár a 2.4.1-es verziószámot viseli és a flat design mellett természetesen már az iPhone 6 modellek támogatásával rendelkezik, akár magyar nyelven is. De azért nem ilyen egyszerű a dolog.

Egyrészt jelenleg még nem érhető el közvetlenül, ellenben a megvásárolt tartalmaink listájából (Updates / Purchased menüpont) már az új verzió töltődik le. Ez természetesen az elkövetkező órákban változni fog, és végre rendesen is elérhetővé válik. De addig is, akik már most kíváncsiak rá, azok le tudják tölteni, vagy frissítésként is feldobhatja az App Store.

VLC_2015_01 VLC_2015_06

Indítás után az app egy üdvözlő képernyővel fogad, amit végiglépkedve elmagyarázza, hogy milyen lehetőségeink vannak az alkalmazásban a videófájlok lejátszására. Erre használhatjuk például az iTunes fájlmegosztási funkcióját, de lehetőségünk van Wi-Fi hálózaton keresztüli feltöltésre, illetve akár a Google Drive-on vagy a Dropbox fiókunkban elérhető fájlok között is böngészni:

VLC_2015_02 VLC_2015_03 VLC_2015_04

Az utolsó előtti képernyőről pedig megtudhatjuk, hogy mire valók a videó lejátszásakor megjelenő vezérlők, ha az esetleg nem lenne egyértelmű (a feliratok és hangsávok ikon csak akkor jelenik meg, ha az adott videófájl olyan, amiben van több hangsáv, és elérhető felirat):

VLC_2015_05

A Dropbox és webszerver támogatása már korábban is elérhető volt benne, de annak idején a Dropboxban a “back”-re nyomva rögtön kilépett a Dropboxból, illetve a web szerver/stream opcióval az otthoni NAS-ra sem lehetett egyszerűen felcsatlakozni. Remélhetőleg ezen is javítottak.

VLC_2015_07

Hálózati kiszolgálók közül az Apple TimeCapsule-t nem feltétlen fogja látni, ellenben ha valaki használja a Plex Media Servert, azt gond nélkül látja, és képes arról streamelni a kiválasztott tartalmat.

VLC_2015_08

A Wi-Fi-n keresztüli fájlfeltöltésnél előfordulhat, hogy megszakad a kapcsolat, ha a képernyő lezár, és feltöltés közben is csak a számítógépünk böngészőjében láthatjuk a folyamat állapotát, de hátralévő időt nem mutat továbbra sem. Elég szerencsétlen módon ha a készüléken véletlenül újból hozzáérünk a bekapcsolt állapotú Wi-Fi megosztás menüponthoz, az rögtön megszakítja a kapcsolatot. Ezen túl azonban ingyenes lejátszóként jó alternatíva lehet más, fizetős appokkal szemben.

Ahogy a cikk elején is írtuk, jelenleg nem érhető el az alkalmazás az App Store-ból közvetlenül, de a vásárlásaink alól letöltve már az új verziót kapjuk meg. Amennyiben elérhető lesz az alábbi link is működni fog:

VLC for Mobile
 • VLC for Mobile
 • Méret: 163.8 MB | Verzió: 3.2.11
 • Ár: Ingyenes | Értékelés:

Nektek hogy tetszik?

Ezek még érdekelhetnek:


 1. Ezt nem teljesen értem. Régebben letöltöttem, de aztan letöröltem. Most ha meg akarom nezni a regebben letoltott alkamazasaim, akkor ott nem jelenik meg.Stornal regebben valtottam mert Paper alkalmazast akartam letolteni. Most viszont csak a Paper jelenik meg es semmi mas alkalmazas.

 2. Nekem nem jelenik meg a korábbi vásárlások között sem.
  A korábban Hide-olt alkalmazásokat, hogy lehet visszaállítani, mert lehet, hogy ott volt?

 3. @pevager: AC3-at ha jol tudom Appstore jogi ugyek miatt nem jatszhat le egy alkalmazas sem. In-app purchase vagy kulso modul telepitessel paran megkerultek, nekem az AVPlayer(HD) es a CineXPlayer is jatszik ac3-as mkv-t gond nelkul.

 4. @cefalopoid:
  Ha a NAS tud DLNA-t akkor pl. a NAS saját video playere is tudja. (Nálam Synology van DSVideo playerrel)

  Amúgy a DLNA-n keresztül (amit nálam szintén a Synology szolgál ki) ez a VLC is tud lejátszani, csak érdekes módon rohadtul akadozik, fagyogat. Ugyanakkor a DSVideo akadásmentes.

 5. Én a VLCStreamer-t használom, teljesen jó akadásmentes módon streameli a telefonomra a cuccot, de akár át is másolhatom rá, hogy útközben nézzem meg.

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!