fbpx Skip to content

Az Apple 2018 szeptemberében adta ki az iOS 12-t, mellyel nem csak az új, de a régi készülékek is megtáltosodtak. Azonban nem múlhat el év úgy, hogy ne vennék sorra, mik azok a szoftveres beállítások, amikkel akkumulátor időt spórolhatunk meg.

iOS 12 Gyorsan merül az iPhone-om, mit tegyek?

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mit tegyünk, ha gyorsan merül az iPhone-unk. Természetesen ez legfőképpen a használattól függ, hogy milyen körülmények között használjuk az adott eszközt. Van, aki csak hívásokra használja, más inkább csak chatel rajta, és persze olyanok is vannak, akik csak hébe-hóba használják napközben. Az alábbi szoftveres beállításokkal megnövelhetjük az iPhone akkumulátor idejét.

Nekem átlagosan napi 10 órát bír ki az iPhone X-em, ilyenkor már 10-20%-on van az akkumulátor, és bizony ez éppen elég egy átlagos naphoz, estére már lemerül, és úgymond egy bulit már nem is bírna ki, ha használni szeretném, szükségem van egy külső akkumulátorra, vagy egy gyorstöltésre.

Hardveres probléma

Mielőtt hozzányúlnánk a rendszer egyes részeihez, érdemes ellenőrizni, hogy milyen állapotban van a készülék akkumulátora. Az Apple még az iOS 10.2.1-ben aktiválta azt a funkciót, hogy a megbízható működés érdekében lassíthatja az iPhone készülékeket. Ezt később a kirobbant botrány miatt letilthatóvá tették. Tehát ha már iOS 11.3 vagy újabb verzió van a készülékünkön, akkor a rendszer tartalmazza a teljesítményfelügyeletet.

Fontos kiemelni, hogy az iOS 11.3 óta alapértelmezetten ki van kapcsolva a teljesítményfelügyelet (ami lassítja az iPhone-t), de ha a készülék váratlanul újraindulna az akkumulátor miatt (például hideg időben), akkor a funkció automatikusan bekapcsol, tehát a készülék lassabb lesz. Ennek állapota bármikor ellenőrizhető és letiltható a Beállítások / Akkumulátor / Akkumulátor állapota menüpontban:

iOS 12 akkumulátor menüpont

Csak hogy saját példát mondjak, a fenti képernyőkép az iPhone X-emről készült, 88%-os akkumulátorral ugyan még nincs probléma, de a csökkent kapacitás miatt én már észreveszem azt az 1-2 órás teljesítmény csökkenést, amit még 2017 végén simán megkaptam. Szóval számomra már cserére érett a készülék akkumulátora.

Hány töltési ciklust bír egy-egy akkumulátor?

Az Apple az alábbiakat írja a weboldalán, ennyi ciklusig az eredeti kapacitás 80%-át meg kell őrizze az adott akku:

  • iPhone: 500 teljes feltöltés és lemerítés
  • Apple Watch: 1000 teljes feltöltés és lemerítés
  • iPad: 1000 teljes feltöltés és lemerítés
  • iPod: 400 teljes feltöltés és lemerítés
  • Mac: 1000 teljes feltöltés és lemerítés

Az egy év garancia tartalmazza a hibás akkumulátor szervizelését. Ha lejárt a garancia, az akkumulátorcsere-szolgáltatás elérhető lehet az Apple helyi hivatalos szervizében. Az árak és a feltételek szolgáltatónként eltérőek lehetnek.

Ezzel letudtuk a hardveres részt, mindenki el tudja dönteni, hogy neki szüksége van-e akkumulátor cserére, avagy nincs.

Szoftveres beállítások

Az iOS rendszernek számos funkciója van, ilyen például az AirDrop, a Handoff, az alkalmazás frissítés a háttérben, vagy éppen a True Tone az újabb készülékek esetén. Az alábbi szoftveres beállításokkal az egyes funkciókat kapcsolhatjuk ki – amennyiben azokra nincs szükségünk.

alacsony töltöttségű, energiatakarékos üzemmód

A legtöbben talán az Alacsony töltöttségű móddal találkozunk először. Ezt az iOS 20%-os akkumulátor töltöttségkor ajánlja fel, és segítségével még tovább húzhatjuk a készülék életben tartását. Ezzel kapcsolatban két cikket is írtunk már, amiket érdemes elolvasni:

Triviális dolog, de nézzük meg, hogy be van-e kapcsolva a Bluetooth. Nyilván sokan használják a készüléküket kihangosítókkal, headsetekkel, és ilyenkor tényleg kell a Bluetooth. De vajon kell-e mellé az AirDrop szolgáltatás is? Az Apple a Bluetooth mellé automatikusan az AirDropot is bekapcsolja, tehát azt a Bluetooth kapcsolón kívül is kapcsoljuk ki. És noha Bluetooth 4.0 LE van már a legtöbb készülékben, ha feleslegesen megy, az azért ha csak nagyon kevéssé is, de mégiscsak fogyasztja az akkumulátort, és vannak, akik erre különösen érzékenyek.

Figyelem! Az Apple az iOS 11 óta megváltoztatta a Wi-Fi és a Bluetooth kapcsolókat a Vezérlőközpontban. Ezek már csak ideiglenesen lecsatlakoznak az adott hálózatról vagy eszközről, de magát a funkciót nem kapcsolja ki. Olvasd el ezt a cikket!

Tehát lépjünk be a Beállítások alá, majd ott keressük meg a Bluetooth kapcsolót és kapcsoljuk ki, ezután pedig érdemes kikapcsolni az AirDrop és a Handoff funkciókat is, ha nem használjuk. Mi az a Handoff? A Handoff segítségével az egyik készüléken megkezdett munkát a közelben lévő másik készüléken folytathatjuk. Ha ezt nem használjuk, kapcsoljuk ki! Mindkettőt a Beállítások / Általános fül alatt találjuk meg.

Aztán másik fontos menüpont az akkumulátor rész, amit a Beállítások / Akkumulátor alatt érünk el. Nézzük meg, nem fogyaszt-e sokat valamelyik alkalmazás. Normális esetben a fenti képet láthatjuk, szépen elosztva az akkumulátor használatot. Látható, hogy nekem azért merült a készülékem, mert frissítette az órámat. Ilyen egyszerű!

Ezután lépjünk be a Beállítások / Általános / Alkalmazásfrissítés a háttérben menüpont alá, és vagy teljes egészében kapcsoljuk ki, vagy pedig kapcsoljuk ki azokat az alkalmazásokat, amiket ritkán használunk. Az Alkalmazások frissítése a háttérben egyébként arra jó, hogy gyorsabban elinduljanak, frissüljenek az appjaink, például a Facebookon vagy Twitteren reggel már azonnal a friss tartalom várjon, mert azt már előre frissíti nekünk a rendszer, tehát nem minden esetben optimális kikapcsolni, de mindenkinek magának kell eldöntenie, mire van szüksége.

A következő képeken láthatjuk a Beállítások / Adatvédelem / Helymeghatározás / Rendszerszolgáltatások menüpontot.

  

Itt is érdemes kikapcsolni a GPS chipet feleslegesen használó opciókat. A fenti képen látható, hogy én hogyan használom a készülékemet. Amennyiben sportolunk, hagyjuk bekapcsolva a Mozgáskalibráció és távolság opciót, illetve az Iránytű kalibrációját is. Az iránytű kalibrációja fontos lehet a navigálásnál is, ha esetleg valaki a Waze-t vagy egyéb alkalmazásokat használja.

Természetesen a hirdetések és időzóna sokszor felesleges lehet, a Wi-Fi-hálózat opciót is ki lehet kapcsolni. Utóbbit én azért használom, mert Wi-Fi hálózatok alapján kapcsolja ki-be a Dropcam kamerát az alkalmazás. Tehát, ha elmegyek otthonról (ezt a GPS alapján látja) és nem találja a Wi-Fi hálózatot sem, akkor automatikusan bekapcsol a kamerán a rögzítés. Elképzelhető, hogy másik alkalmazás is használja ezt, erre is figyeljünk oda.

A fenti második képen láthatjuk még a navigációval kapcsolatos dolgokat, ha nem használjuk a beépített Apple Térképeket, akkor érdemes ezeket is kikapcsolni.

Állítsuk be, hogy milyen időközönként kapjunk leveleket. Ez a Beállítások / Jelszavak és fiókok / Új adatok begyűjtése alján találhatjátok meg. Ha a beépített Mail appot használjuk, akkor a Google levelezésnél az “Automatikus” menüpont van beállítva, ami akkumulátor kímélő. Ez azt jelenti, hogy a rendszer automatikusan állítja a levelek lekérdezését. Amennyiben ezt “Kézzel” menüpontra állítjuk, úgy csak akkor kapjuk meg az új leveleket, ha belépünk a levelezésünkbe.

A Beállítások alatt a Siri és keresés menüpontban érdemes kikapcsolni néhány funkciót, ha nem használjuk. Ilyen a Siri mellett a Siri-javaslatok, a Hey Siri felismerése és így tovább…

Kapcsoljuk ki a mozgó háttereket. Ezt a Beállítások / Háttérkép / Új háttérkép kiválasztása menüpont alatt tehetjük meg. Válasszunk ki egy új képet, és állítsuk be úgy, hogy az “Állókép” legyen kiválasztva, ne a Perspektíva.

Alapjában véve az Automatikus fényerő jó hatással van az akkumulátor időre, de ha mi sokszor minimumon használjuk a fényerőt, akkor érdemes kikapcsolni. Ezt az iOS 11-től már a Beállítások Általános / Kisegítő lehetőségek / Kijelzőbeállítások alatt tehetjük meg. Érdemes a mozgásokat is kikapcsolni, ezt a Beállítások / Általános / Kisegítő lehetőségek / Mozgás csökkentése menüpontban találjuk meg.

OLED-kijelzővel kapcsolatos akkumulátor tippek

2017 óta OLED-kijelzővel felszerelt iPhone-okat is vásárolhatunk. Ezek az iPhone X, iPhone XS és XS Max készülékek. Az OLED-kijelző legfontosabb jellemzője, hogy a feketéje tökéletes fekete, mivel ezeket a pixelek nem világítja meg a kijelző. Ez energiatakarékosságra is használható: minél sötétebb háttérképet, alkalmazást használunk, annál kevesebbet fogyaszt a készülék. Ezért van már a legtöbb appban Dark Mode is. Nyilván OLED-en ez még látványosabb, mint LCD-n. Kérdés, mennyit spórolhatunk ezzel?

A táblázatból jól látható, hogy a fehér színek megjelenítése a legkedvezőtlenebb az OLED-nek, ekkor fogyasztja a legtöbbet a készülék. Ezúton szeretném megköszönni az Apple-nek a fehér Beállítások menüket, vagy éppen a fehér Üzenetek alkalmazást. Ezután sorra megyünk a színeknél, és látható, hogy a fekete használatával fele annyit fogyaszt. Nyilván sok helyen szürkével is találkozunk, de az ideális megoldás, ha minél sötétebb témát használunk egy adott alkalmazásban. ?

Végezetül nézzük meg a Senk9 fényerővel kapcsolatos táblázatát. Itt egyértelműen látszik, hogy ha 90% feletti fényerővel használjuk az iPhone-t, akkor rohamosan nő az akkumulátor fogyasztásunk. Az optimális valahol 60-80% között van, tehát ennél följebb nem érdemes mennünk.

Az akkumulátor problémákról egyébként írtunk már korábban is, tehát javasolt lehet az ezekben a cikkben leírtakat is végigzongorázni: Gyakori kérdések: akkuproblémák megoldása 8 lépésben, illetve Gyakori kérdések: mit tehetünk, ha furcsa dolgokat produkál a készülékünk?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Tavaj februárban cseréltettem az icentre-ben akkut az i6s-ben mivel visszahívásos volt. Jelenleg 91%os az akku, gyorsan merül és ugyan úgy kikapcsolgat hidegben és folyamatosan bekapcsol a teljesítménykezelés. Létezik hogy valamit csak ügyeskedtek és nem lett új akku belerakva a készülékbe?

  2. Nem hiszem, szimplán megint rossz lehet az akkumulátor, de ezt csak diagnosztika fogja neked biztosan megmondani. Vidd el újra.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple hivatalos szervizpartnerei nem ügyeskedhetnek, mert vissza kell küldeniük az Apple-nek a kiszerelt alkatrészeket. szimplán megint rossz lehet az akkud.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ami érdekes, hogy az utolsó beta-k vannak fent mindkét vason és az óra eddig teljesen jól sőt szinte nem is fogyasztott, de tegnap és ma is már több mint a duláját mint a frissítés óta bármikor.
    Pontosabban, eddig estére az óra lement 70% köré, tegnap este 10-re 10%, ma már 67%-nál tart és semmi oka látszólag, mert semmit nem használok pluszban. Így számomra ez talány, mitől ugorhatott meg ilyen drasztikusan a fogyasztása?
    Amugy azt megfigyeltem, hogy (ha már ide írtam) szinte csak az iphone6s tulajoknak vannak problémáik az akkuval hosszú ideje és elvétve akad másik típus hasonló gonddal. Ez miért lehet?

  5. Avatar for expa expa says:

    Én azt tettem, hogy váltottam olyan telóra minek 4000 mAh akksija van. Így elég 3-4 naponta tölteni :smiley:

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Hát erre mondják kinek a pap, kinek a papné, én inkább tennék rá akkus hátlapot ha ez lenne a szempont, de ez nem az, mert ha széthasználom akkor is tud egy napot és ha véletlenül mégsem, akkor az autóban feltöltöm, v kiveszem a kábelt és ahol többet időzöm ott töltöm fel (még eddig nem volt rá precedens) Amikor előfordul hogy kint ragadok vhol külföldön, v vidéken, akkor meg ott a teljes túlélő arzenál mindenféle töltőkkel a kocsi hátuljában betasakozva, csak kiveszem, beviszem a hotelbe és gond egy szál sem. :grinning:

  7. Az órák nagyon meg tudnak hülyülni. A watchOS-el ilyen téren valami nagyon nem kerek már jó ideje.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet. De eddig szerencsére fordított volt a tendencia, no meg már több beta óta alig fogyasztott a nap végére rendre még 60% fölött volt mindig, erre most a semmiből ez előjött és az előbb tettem töltőre, mert már csak 30% volt benne, holott nem is használtam szinte, s ami ugye fura, hogy nem volt semmi frissítés ami okozhatta, mert az utolsó talán kari előtti és 2 napja csak hogy ezt műveli. Kicsit érthetetlen, s azon gondolkodom, hogy esetleg az akku kezdi megadni magát mert az csinál esetenként ilyen drasztikus változást, csak ebben nincsen tapasztalatom és esetleg megtudom, másnál az akku , akut problémái hogyan jelentkeztek.

  9. Nem az akku. A Lithium ionban az a jó, ha az beszarik akkor beszarik. Nincs olyan, hogy egyik nap délben lemerül 100-ról, ket nap múlva meg másnap délben, és utána hetekig nem is veszel észre semmit. Apple Watch esetén még frissítés se kell ehhez a mutatványhoz, tehát valami benne van a szoftverben már nagyon régóta.
    Párom S1-t azután frissítettük 5-re, hogy az utolsó előtti (mert az utolsóra se frissítettük) 4.x.x builddel most decemberben csinált egy ilyen délre lemerülős történetet. Azt hittük az akku, de nem. Azóta semmi ilyet nem produkál.
    S2-m nincs egy hete, hogy ugyanezt csinálta, most 56%-on van és tegnap délben vettem le a töltőről…

  10. Nem teljesen vág ide,de azért megkérdezem…
    Zenelejátszó app,már egy ideje,lehet az ios 12 frissítése óta nem játsza le egymás után a zenéket.Régebben ezt megoldotta,ha lejátszási listába raktam a számokat,de most már úgy se játsza le.Elindítok egy zenét,és csak manuálisan tudom átrakni a következőre.Remélem csak én vagyok a béna,és van erre valami megoldás.Esetleg ha valaki tudja hogyan kell ezt beállítani,akkor a segítségét megköszönöm!

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor eddig csak szerencsém volt hogy nem tolt ilyent a képembe?
    Mondjuk mióta átköltöztem az SE-ről az Xs-re azóta pár dolog meg van hibbanva rajta, de gondoltam megvárom a következő beta-t és ha azután sem javulnak meg amik elromlottak. Pl a viber app az órán semmit nem csinál amit kellene, csak ha jön rá vmi akkor arra tudok válaszolni és slussz, a bevásárló app amit teljesen jól lehetett kezelni óráról, pont ezért is használtam azt , azt sem lehet használni sajnálatos módon, mert kér vmi azonosítást amit a telón lévő nem tud, szóval van baj bőven a költözés óta, ezt sztem sikerült elrontaniuk vhogyan. Pedig több alkalommal csináltam már így, PC-re jelszavas mentés majd új telóra visszarakva minden ok volt mindig, na most nem. Kivéve ha a beta hibája ez, bár régen is beta-kon voltak mikor költöztem és jó volt mindig.

  12. Avatar for Buci Buci says:

    Sziasztok,
    Nekem olyan problémám van, hogy random újraindulgat a telefon (és kreál egy PANIC log full diag filet), ha jól tudom ezért simán bevihetem a készüléket bármelyik szervízbe és lecserélik, mert valamilyen hardware baja van?

  13. Avatar for kchris kchris says:

    jo a cikk. en a pwm meg kis reszben ezert is valtottam vissza lcdre, ne kelljen folyamatosan a feher vs dark modra figyelni, btw a dark mode szerintem csak sotetben jo azon kivul eleg kenyelmetlen a szemnek, pl napsutesben felhuzott fenyero- dark mod, sokkal nehezebben olvashato. mindenesetre sokat lehetett vele sporolni, sajat meresem szerint (x-re) 2.5x annyi kepernyodo jott ki ha a smart color invertet hasznaltam a nem dark modos appokban…

  14. Sziasztok! Én azt nem értem, hogy egy X-nél, ami alig több, mint egy éves (akárcsak az enyém) hogyan lehet az akku 88%-os?!
    Nekem 95%-os, youtube, játék, push, szóval elég aktívan használom és a titok, hogy nem töltöm agyon. 100%-ra is csak kb. kéthetente, 80-90-nél leveszem, 30-nál felrakom. 88% majd 2 éves korában lesz, mint a 7-esem. Olyan, mint amikor megvettem, imádja az iOS 12-t, mert végre rendesen optimalizált a szoftver.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet igazad van, bár ott van az SE amit a megjelenés után 1 hónappal vettem és minden nap este töltöm, reggel leveszem, most a párom használja és az akku 85%-os. Pedig az volt már mindenhol mindennel töltve, csak arra figyeltem oda, hogy amivel töltök, ne vmi kínai gagyi legyen, hanem min. vmelyik normálisabb gyártónak a terméke. (autós töltők, stb) Ott volt az i4-em ami szintén minden este töltöre került azt is amikor megjelent utána vettem pár hónappal, ergo matuzsálemnek mondható és az első akkuja van amivel a mai napig használható lehetne egy átlag napon estig, igaz már csak telefonálni, mert a többi nem túl acélosan futott rajta, de a wifi és a helymeghatározás is állandóan bekapcsolva. Sajnos a barátom kislánya eltörte a kijelzőt így már nincsen használatban néhány hónapja, javítani meg nem éri meg.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for gareth83 Avatar for Buci Avatar for Szifon Avatar for robertrebok Avatar for dcsatlos Avatar for kchris Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani

Népszerű hozzászólások

  1. Tavaj februárban cseréltettem az icentre-ben akkut az i6s-ben mivel visszahívásos volt. Jelenleg 91%os az akku, gyorsan merül és ugyan úgy kikapcsolgat hidegben és folyamatosan bekapcsol a teljesítménykezelés. Létezik hogy valamit csak ügyeskedtek és nem lett új akku belerakva a készülékbe?

  2. Nem hiszem, szimplán megint rossz lehet az akkumulátor, de ezt csak diagnosztika fogja neked biztosan megmondani. Vidd el újra.

  3. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    az Apple hivatalos szervizpartnerei nem ügyeskedhetnek, mert vissza kell küldeniük az Apple-nek a kiszerelt alkatrészeket. szimplán megint rossz lehet az akkud.

  4. Avatar for gunar gunar says:

    Ami érdekes, hogy az utolsó beta-k vannak fent mindkét vason és az óra eddig teljesen jól sőt szinte nem is fogyasztott, de tegnap és ma is már több mint a duláját mint a frissítés óta bármikor.
    Pontosabban, eddig estére az óra lement 70% köré, tegnap este 10-re 10%, ma már 67%-nál tart és semmi oka látszólag, mert semmit nem használok pluszban. Így számomra ez talány, mitől ugorhatott meg ilyen drasztikusan a fogyasztása?
    Amugy azt megfigyeltem, hogy (ha már ide írtam) szinte csak az iphone6s tulajoknak vannak problémáik az akkuval hosszú ideje és elvétve akad másik típus hasonló gonddal. Ez miért lehet?

  5. Avatar for expa expa says:

    Én azt tettem, hogy váltottam olyan telóra minek 4000 mAh akksija van. Így elég 3-4 naponta tölteni :smiley:

  6. Avatar for gunar gunar says:

    Hát erre mondják kinek a pap, kinek a papné, én inkább tennék rá akkus hátlapot ha ez lenne a szempont, de ez nem az, mert ha széthasználom akkor is tud egy napot és ha véletlenül mégsem, akkor az autóban feltöltöm, v kiveszem a kábelt és ahol többet időzöm ott töltöm fel (még eddig nem volt rá precedens) Amikor előfordul hogy kint ragadok vhol külföldön, v vidéken, akkor meg ott a teljes túlélő arzenál mindenféle töltőkkel a kocsi hátuljában betasakozva, csak kiveszem, beviszem a hotelbe és gond egy szál sem. :grinning:

  7. Az órák nagyon meg tudnak hülyülni. A watchOS-el ilyen téren valami nagyon nem kerek már jó ideje.

  8. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet. De eddig szerencsére fordított volt a tendencia, no meg már több beta óta alig fogyasztott a nap végére rendre még 60% fölött volt mindig, erre most a semmiből ez előjött és az előbb tettem töltőre, mert már csak 30% volt benne, holott nem is használtam szinte, s ami ugye fura, hogy nem volt semmi frissítés ami okozhatta, mert az utolsó talán kari előtti és 2 napja csak hogy ezt műveli. Kicsit érthetetlen, s azon gondolkodom, hogy esetleg az akku kezdi megadni magát mert az csinál esetenként ilyen drasztikus változást, csak ebben nincsen tapasztalatom és esetleg megtudom, másnál az akku , akut problémái hogyan jelentkeztek.

  9. Nem az akku. A Lithium ionban az a jó, ha az beszarik akkor beszarik. Nincs olyan, hogy egyik nap délben lemerül 100-ról, ket nap múlva meg másnap délben, és utána hetekig nem is veszel észre semmit. Apple Watch esetén még frissítés se kell ehhez a mutatványhoz, tehát valami benne van a szoftverben már nagyon régóta.
    Párom S1-t azután frissítettük 5-re, hogy az utolsó előtti (mert az utolsóra se frissítettük) 4.x.x builddel most decemberben csinált egy ilyen délre lemerülős történetet. Azt hittük az akku, de nem. Azóta semmi ilyet nem produkál.
    S2-m nincs egy hete, hogy ugyanezt csinálta, most 56%-on van és tegnap délben vettem le a töltőről…

  10. Nem teljesen vág ide,de azért megkérdezem…
    Zenelejátszó app,már egy ideje,lehet az ios 12 frissítése óta nem játsza le egymás után a zenéket.Régebben ezt megoldotta,ha lejátszási listába raktam a számokat,de most már úgy se játsza le.Elindítok egy zenét,és csak manuálisan tudom átrakni a következőre.Remélem csak én vagyok a béna,és van erre valami megoldás.Esetleg ha valaki tudja hogyan kell ezt beállítani,akkor a segítségét megköszönöm!

  11. Avatar for gunar gunar says:

    Akkor eddig csak szerencsém volt hogy nem tolt ilyent a képembe?
    Mondjuk mióta átköltöztem az SE-ről az Xs-re azóta pár dolog meg van hibbanva rajta, de gondoltam megvárom a következő beta-t és ha azután sem javulnak meg amik elromlottak. Pl a viber app az órán semmit nem csinál amit kellene, csak ha jön rá vmi akkor arra tudok válaszolni és slussz, a bevásárló app amit teljesen jól lehetett kezelni óráról, pont ezért is használtam azt , azt sem lehet használni sajnálatos módon, mert kér vmi azonosítást amit a telón lévő nem tud, szóval van baj bőven a költözés óta, ezt sztem sikerült elrontaniuk vhogyan. Pedig több alkalommal csináltam már így, PC-re jelszavas mentés majd új telóra visszarakva minden ok volt mindig, na most nem. Kivéve ha a beta hibája ez, bár régen is beta-kon voltak mikor költöztem és jó volt mindig.

  12. Avatar for Buci Buci says:

    Sziasztok,
    Nekem olyan problémám van, hogy random újraindulgat a telefon (és kreál egy PANIC log full diag filet), ha jól tudom ezért simán bevihetem a készüléket bármelyik szervízbe és lecserélik, mert valamilyen hardware baja van?

  13. Avatar for kchris kchris says:

    jo a cikk. en a pwm meg kis reszben ezert is valtottam vissza lcdre, ne kelljen folyamatosan a feher vs dark modra figyelni, btw a dark mode szerintem csak sotetben jo azon kivul eleg kenyelmetlen a szemnek, pl napsutesben felhuzott fenyero- dark mod, sokkal nehezebben olvashato. mindenesetre sokat lehetett vele sporolni, sajat meresem szerint (x-re) 2.5x annyi kepernyodo jott ki ha a smart color invertet hasznaltam a nem dark modos appokban…

  14. Sziasztok! Én azt nem értem, hogy egy X-nél, ami alig több, mint egy éves (akárcsak az enyém) hogyan lehet az akku 88%-os?!
    Nekem 95%-os, youtube, játék, push, szóval elég aktívan használom és a titok, hogy nem töltöm agyon. 100%-ra is csak kb. kéthetente, 80-90-nél leveszem, 30-nál felrakom. 88% majd 2 éves korában lesz, mint a 7-esem. Olyan, mint amikor megvettem, imádja az iOS 12-t, mert végre rendesen optimalizált a szoftver.

  15. Avatar for gunar gunar says:

    Lehet igazad van, bár ott van az SE amit a megjelenés után 1 hónappal vettem és minden nap este töltöm, reggel leveszem, most a párom használja és az akku 85%-os. Pedig az volt már mindenhol mindennel töltve, csak arra figyeltem oda, hogy amivel töltök, ne vmi kínai gagyi legyen, hanem min. vmelyik normálisabb gyártónak a terméke. (autós töltők, stb) Ott volt az i4-em ami szintén minden este töltöre került azt is amikor megjelent utána vettem pár hónappal, ergo matuzsálemnek mondható és az első akkuja van amivel a mai napig használható lehetne egy átlag napon estig, igaz már csak telefonálni, mert a többi nem túl acélosan futott rajta, de a wifi és a helymeghatározás is állandóan bekapcsolva. Sajnos a barátom kislánya eltörte a kijelzőt így már nincsen használatban néhány hónapja, javítani meg nem éri meg.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for gareth83 Avatar for Buci Avatar for Szifon Avatar for robertrebok Avatar for dcsatlos Avatar for kchris Avatar for expa Avatar for Jadeye Avatar for SzifonAdmin Avatar for gunar Avatar for ef-dani