fbpx Skip to content

Gábor küldött nekünk egy remek tesztet az iPhone-ban lévő alacsony töltöttségű móddal kapcsolatban, amit mindenképp érdemes elemezni, elolvasni.

maxresdefault-700x394@2x

Ez arra jó, hogy ideiglenesen csökkenti a teljesítményfelvételt, amíg nem kerül a telefon töltő közelébe. Ha be van kapcsolva, a levelek letöltése, a háttérben történő alkalmazásfrissítés, az automatikus letöltések és néhány vizuális effekt csökkentve van, vagy teljesen ki van kapcsolva. Nézzük, mire jutott Gábor.

Egy iPhone 6s Plus készüléknél tesztelte ezt a funkciót, de az alábbi statisztikai adatok az összes készüléken hasonlóak lehetnek. Akkor lehetnek eltérőek, ha a készülék régi, és esetleg az akkumulátor már kevesebb teljesítményre képes, esetleg hibás. Kattintsatok a képekre, hogy nagyobb méretben is lássátok:

IMG_0987 IMG_0988

Ahogy látszik, azonos körülmények között teljesen felesleges kikapcsolni a Wi-Fi-t a GPS-t a mobilinternetet, alig maximum 3%-ot nyerünk vele, és csak feleslegesen kapcsolgatjuk ezeket. Alacsony töltöttségű módnál pedig picivel többen nyerünk, de ez már trükkös, mikor érdemes bekapcsolni.

Ahogy Gábor is észrevette, az Alacsony töltöttségű mód kizárólag akkor lehet hasznos számunkra, ha nem nyúlunk a telefonhoz. Tehát, ahogy az Apple is beállította, 20%-on érdemes bekapcsolni, amikor már tényleg csak arra van szükségünk, hogy elérhetőek maradjunk, ekkor azonban csodákra képes. Használat közben, ahogy fent is látható, elenyésző a különbség, tehát ha egész nap bekapcsolva hagyod az alacsony töltöttségű módot, alig érzed majd a különbséget, ellenben rengeteg funkciót kikapcsolsz és akkor meg minek van okostelefonod?

Korábbi cikkünkben már írtunk arról, hogy a Birchtree újságírója mit tapasztalt, de az ő eredményeit némileg cáfolja a fenti mérés, illetve ha még mindig merülne a készülékünk ezt is érdemes elolvasni: iOS 9: jobban merül a készülékem! Miket állítsak be?

Olvasd el a hozzászólásokat is

26 Comments

  1. Jééé papír! 😀 😉
    Létezik még ember aki tud írni rá? 🙂
    (Remek cikk!Grat 🙂 )

  2. xDD
    Nekem valahogy egy ejszaka alatt lemerult 100%-rol
    Persze nem volt tolton
    Akar low power mode akar nem
    Nalam szinte semmit sem er

  3. Rakás szar szerintem

  4. @scania460: ha egy éjszaka alatt lemerült, ott komoly gondok vannak.

  5. Nem tudom miert
    Gyorsabban merul keszenletben mint hasznalatban
    Pedig csak holnap lesz 2 eves

  6. @scania460: lehet hogy kellene egy restore. ha az sem oldja meg akkor érdemes lenne megnézni az aksi állapotát. lehet hogy az utóbbival kezdeném…

  7. Az lenne jó ha ez az üzemmód elérhető lenne a gyorsmenüben is. Nem a menüben kéne matatni a ki-be kapcsoláshoz. Persze, ha nem sokat ér akkor meg tökmindegy. Vagy lenne beállítható hogy automatikusan átkapcsoljon X százalék alatt, ha meg bedugom tölteni akkor kapcsoljon ki.
    Szóval jó, hogy van ilyen, csak nem túl felhasználóbarát módon oldották meg.

  8. 20% nál be kapcsol 80% nál meg ki nem ertem mi a gond?:D

  9. Sajnos nem látni belőle semmit i5S-en…
    Ha nem kattintok rá, túl kicsi, ha rákattintok meg túl nagy és tologatni kell…
    Méretezni meg egyik verziónál se tudom.

  10. Most nem azert, de erdekelt volna fenyero hol volt. Nekem 30%-on van max, mozgatas csokkentese be, kontraszt novelese, azaz nem atlatszo a menu, 15percenkent szivja le a maileket es a budos eletbe nem csinaltam 8-9oras hasznalati idot

  11. Bocs nekem nem plus van..:)

  12. A gyors merülésért felelős lehet még a mobilszolgáltató is, mint például az én esetemben. Egyszerűen botrány a T-Mobil 3G/4G lefedettsége, a honlapon található térkép úgy kamu ahogy van. Bp-Nyíregyháza között, akár vonattal akár autóval utazok az M3-ason, örülök ha térerő van egyáltalán. Suliban (Bp) állandóan 2G (ami használhatatlan még Messengerre is) és 3G között ingadozik, folyton váltogat a kettő között, néha a térerő is elmegy, szerintem főleg ez felelős a gyors akku merülésért, a Beállításokban az Akkumlátor fül alatt a legtöbbet fogyasztó alkalmazások alatt szinte kivétel nélkül ‘Alacsony jelszint’ szerepel. Az alacsony töltöttségű mód sem segít, a cikk elolvasás után nem is bajlódom tovább vele 🙂

  13. @harakaly: a suli falai lehet, hogy fedik a szolgáltatást, sokszor épületen belül érezhetően gyengébb a vétel!

  14. Én nem értem az aksi parát. Én 4S után váltottam tavaly ősszel sima 6-ra és ég és föld a különbség a két aksi közt. Telenként szoktam síelni és van, hogy helyi hálózaton vagyok 3g-n lte-n, 4s-nél egy fél nap után már -zene, fénykép, viedó, hüttékben fb, hírolvasás- 30-40%-volt az aksi, emlékszem, még újkorában is. 3 év után meg 3 óra múlva már kikapcsolt a hidegben. Ehhez képest a hétvégén síelni voltunk, a 6 ugyanilyen használat mellett a nap végére 85%!-ra esett vissza, pedig még hívtak is rajta. Nekem ez a szint bőven elég. Az alacsony aksira fél év után még nem volt szükségem, pedig használom a telót rendesen!

  15. Nekem ezek alapbol ki vannak kapcsolva szoval semmi ertelme…

  16. És még igy is alig birja ki estig, nincs fél éves az 5s…

  17. 45% 14 óra 55 perc készenléttel és 3 óra 40 perc használattal. 1,5 éves a telefon 5S.
    GPS, WIFI, 3G/LTE… bekapcsolva.
    Ez több mint elég nekem…

  18. Ez en iphone 6om ugy el van baszva mint annak a rendje. Haldoklik az akkumulátorja a 9.2.1 alatt. Nem tudom mar mit kapcsoljak ki rajta, nevetséges hogy egy 300 ezres telefonnal ezt kell csinálnom. Es akkor ilyenekkel foglalkoznak hogy 1970 január 1. Jo edes anyjukat hat ki nem szarja le hogy van pár fasz aki direkt megöli a telefonját, nekem at sem kell állítani, igy is halott. Fél perc alatt esnek le nalam a százalékok es nem tudok tenni ellene semmit, ipad air 2t nem is frissitettem es azon is erzem a merulest…
    Rohadt nagy szégyen lett az iOS.

  19. Ahogy Jadeye barátom javasolná, probáltál restore-t csinálni rajta?

  20. En be se kapcsolom azt a funkciot megid elmegy 1-1.5napig ugy hogy jatszok rajta viber telefonalas email…szovql hasznalatban van. Jelenleg ios 9.2.1 van rajta kb 3honapos i5s.

  21. Hasznos mód, érezhetően többet bír vele a telefon. Egyszer sokáig voltam töltő nélkül, ezért 80%on bekapcsoltam a módot. Nem nyomkodtam agyon a telefont, de ha jött egy értesítés, hívás, akkor reagáltam, becsekkoltam. Összesen 26 óra után halt meg töltő híján. Szerintem ez teljesen elfogadható teljesítmény, alacsony mód nélkül nem bír ennyit.

  22. vonaton ulest ne tekintsuk mar alapnak hogy milyen a terero. egy nagy faraday kalitka az egesz. tobbszor volt hogy full terero varosban, beultem es felere csokkent. ilyen csillapitasnal nem fair a szolgaltatot szidni. persze elhiszem hogy idegesito es lehetnenek jo(bb)fejek a szolgaltatok… viszont ha messengerre keves a 2g ott vmi mas gond van mert szovegre eleg kell lennie.

  23. az en megjegyzesem hogy a keszenleti idot ha nem nyomkodjuk a telefont azzal is majd masfelszeresere lehet novelni hogy atrakjuk a halozatot LTE de foleg 3G-rol 2G-re! Ezekkel a dolgokkal meg nyilvan akkor lehet erni javulast ha a teljesitmenybol minel kisebb reszt hasit ki a kijelzo meghajtasa, megjegyzem ha napkozben keves a kakao ezt is erdemes letolni mert sokat lehet nyerni ezen is!

  24. @kchris: Ha LTE helyett 2G-t használsz, azzal nem növeled az üzemidőt. A lassabb net több munkát igényel, ezáltal az akksi idő lecsökken.

  25. papíron! zseniális! :DDD

  26. @ef-dani: Szerintem arra akart utalni, hogy nem váltogat a telefon a 4g/3g/2g között, ha fixen van beállítva. 🙂


Add a Comment