fbpx Skip to content

Egyre több eszköz esetén van iPhone támogatás, legyen az intelligens világításvezlérlés, vagy karóra, esetleg ajtózár. Most a Dropcam-et mutatnám be, amely egy IP kamera, amit bárhol elhelyezhetünk a lakásban például.

Pár napja írtam a Philips Hue teszt: avagy vezéreld a világítást az iPhone-odról!, illetve korábban már teszteltük a Pebble-t: Milyen lenne az Apple karórája? Teszteltük a Pebble-t!. Az iPhone-nal irányítható ajtózárról sem szabad megfeledkezni: Magyar fejlesztés tesztje: iPhone-nal nyitható ajtózár, garázs, autó, ezeket mind iPhone-ról irányíthatjuk, ahogy a soron következő kis kütyü is iPhone-nal vezérelhető.

Screen Shot 2013-07-08 at 22.09.06

Több tucat IP kamera típus létezik a világon, ebből a legtöbbnek van iOS alkalmazása is, azonban számomra a Dropcam vált be. Nem is tudom miért csak most írok róla, holott hónapok óta használom és teljesen meg vagyok elégedve a teljesítményével. A Dropcam tehát egy IP kamera, ami Wi-Fi segítségével csatlakozik az internethez, majd pedig a kamera képét iPhone-on vagy weben keresztül nézhetjük. Telepítése rendkívül egyszerű, először USB-n keresztül összekötjük számítógépünkkel, majd a kameráról (ami egyben USB is) telepítjük a megfelelő alkalmazást. Ezután már csak beállítjuk a Wi-Fi-t és a helyére tesszük a kamerát.

dropcam

Ahogy látszik is, könnyedén elhelyezhetjük bárhol, akár kivehetjük és el is rejthetjük a szoba sarkába. A Dropcam 720p HD kamera, mely egyben éjjellátó is, tehát éjjel is kiváló HD minőségű képet kapunk, illetve hangot is tökéletesen továbbítja, akár mindkét irányba:

A kamera szoftvere kiforrott, így mozgás-érzékelést is beállíthatunk, és így push üzenetben vagy emailben kaphatunk tájékoztatást, ha éppen mozgást érzékel a kamera. Ez egyébként nagyon precíz. Az app segítségével beállíthatjuk, hogy GPS alapján bekapcsoljon a riasztás, ha elmegyünk otthonról, vagy éppen előre beprogramozott időpontban is be- vagy kikapcsolhat a riasztó üzemmód. Ez jól jöhet, ha például hétvégén mindig üres a ház vagy a bolt, így nem kell távolról kapcsolgatni. A kamerát megoszthatjuk ismerőseinkkel vagy kollégánkkal is, vagy akár teljesen publikussá is tehetjük. Itt találtok publikus kamerákat: https://www.dropcam.com/cameras/public

DropCam_BonjourLife.com40

A Dropcam egyébként felhő alapú kamera, tehát lokálisan nem tárolja a videókat. Saját FTP-re vagy szerverre nem képes rögzíteni, kizárólag a Dropcam Cloud-ba. Ezt nyilván külön előfizetéssel lehet megvásárolni, a videókat biztonságosan tárolja a Dropcam Cloud rendszere 1 hétig folyamatosan, visszamenőleg. Tehát 1 hétig bármikor vissza tudjuk keresni, ezután törlődik a legrégebbi felvétel.

A rögzítést természetesen nem kötelességünk igénybe venni, ha valaki csak távolról szeretné figyelni a lakását, boltját, akkor meg lehet csupán a kamerát is venni, és élőben nézhető, azonban erősen ajánlott a felhő rendszer. Nyilván itt mindenki maga dönti el, mennyire bízik meg a Dropcam-ben, hova rakja a kamerát és így tovább, de komoly privacy-nak kell megfelelni ebben az esetben a cégnek az Egyesült Államokban, így nem hiszem, hogy ezzel szórakoznának. A felhőben tárolt videókat le is menthetjük 1 kattintással, amik ugyancsak HD minőségűek lesznek.

dropcam3

Tehát a Dropcam képét HD-ban az iOS alkalmazás segítségével vagy pedig weben keresztül nézhetjük. Alapjában véve remekül működik a kütyü, én mindig bekapcsolom a riasztó módot, nem tart semeddig, ismerős boltjában többször segített már lefülelni 1-1 lopást is!

Aki OS X, illetve iOS kompatibilis IP kamerát keres relatív olcsón, mindenképp ajánlom ezt. Én a StyleBolt segítségével szereztem be, azonban úgy tudom, nincs fenn a weboldalukon, ezért keressétek őket telefonon.

Bővebben a Dropcam.com-on kaphattok információt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

5 Comments

  1. Hi! How much? Ezt lehet tudni?

  2. Mennyibe kerül, és mennyit bír egy feltöltéssel? 🙂

  3. Nem rossz… Igaz, eBay-en 55 USD az olcsó IP webcam, de az gagyi, 86 USD körül vannak már elfogadhatóak, a 150 USD ehhez képest nem olyan vészesen drága, pláne ha HD.

    “Ezt nyilván külön előfizetéssel lehet megvásárolni, a videókat biztonságosan tárolja a Dropcam Cloud rendszere 1 hétig folyamatosan, visszamenőleg.”

    Nyilván biztonságos. Csak a CIA és FBI fogja nézegetni a felvételeidet 🙂

  4. Nem tudom a publikus videókat MacBook-on megnézni, valami FLASH nevű plugint kellene hozzá installálni.

  5. @Az Időmilliomos Apuka: nos igen… ráadásul ezt iPad esetén is bedobja, ha Safariból nézed. le kéne szokniuk az oldalaknak végre a Flashről…


Add a Comment