fbpx Skip to content

A külső akkumulátorokkal már Dunát lehet rekeszteni, de mindig jön valami új, ami a többi gyártóhoz képest mást ad.

img_9879

Ilyen a KSIX 5000mAh-s külső akkumulátor, ami egy rendkívül vékony, szuper könnyű kis kiegészítő beépített Lightning-csatlakozóval. A használatához így nem kell plusz kábelt vinnünk magunkkal és az 5000mAh sem elhanyagolható.

A termék vékony téglalap alakot kapott. A vékonyságról csak annyit, hogy vastagsága pontosan megegyezik az iPhone 6, 6s, 7 készülékekével. Ebbe nagyon belekötni sem lehet, a másik fontos szempont pedig a súly. Könnyebb, mint egy iPhone: összesen 100 gramm. Az utóbbi pár napban megmutattam ismerőseimnek is, és mindenki elképedve nézett, hogy ilyen könnyű 5000mAh-s akkumulátort még nem láttak. Természetesen kíváncsi voltam, hogy mire képes, és az iPhone 7-est háromszor volt képes feltölteni, ami szerintem teljesen rendben van.

img_9881

Felül egy LED jelzi az aktuális akkumulátor állapotot, illetve két darab beépített csatlakozót is kapunk. Az egyik végről egy Lightning-ot, a másikról pedig egy mikro-USB-t. Ez azért jó, mert iPhone-t és nem iPhone-t is képes tölteni, nem kell külön kábelt vinnünk magunkkal. A könnyű és vékony kiszerelés miatt pedig a külső akkumulátor kényelmesen elfér a zsebünkben, és kezünkben is töltés közben.

Összességében egy teljesen jól használható termék, egyedül talán a beépített vékony kábelek jelenthetnek gondot hosszabb távon, mert azok nem cserélhetőek. Ár/értékben sem egy rossz választás: az ára 9.990Ft, megvásárolható a SzifonStore-ban, és 1 év garancia van rá. Ha kérdésetek van, nyugodtan tegyétek fel, megpróbálok rá válaszolni.

Olvasd el a hozzászólásokat is

16 Comments

  1. Hja, ár/értékben 🙂 A 10400-as TPlink 8ezer alatt kapható, ha már ragaszkodunk az itthoni árakhoz… Hordozótokkal mindennel. Az 5ezres ehhez képest 10ezer… Persze, meg lehet magyarázni, hogy fémházas, szépen néz ki meg beépített kábelei vannak (ami egyébként a cserélhetetlenség miatt hosszú távon inkább hátrány), de attól még pont az ár/érték arány nem lesz jobb. A kinézetet nem hiszem, hogy objektíven be lehetne rakni az érték kategóriába…
    Nem azt mondom nyilván, hogy nem éri meg senkinek, hanem hogy szerintem nem jó a kifejezés, amit használtatok itt.

  2. A másik, hogy rákerestem neten is, de nem találok MFi-t… Ami azt jelenti, hogy ma még tölt, de lehet, hogy két hét múlva már nem… 10 ezerért azért ez elég nagy luxus, figyelembe véve, hogy a saját kábelt nem is tudod rákötni sehogy…
    Ráadásul a gyártó oldalán erről a termékről nincs semmi infó. 🙁

  3. @Ffx: És a TPlink mekkora és milyen nehéz? Hordozhatóság szempontból szerinted melyik a jobb?

  4. @admin: az ár/érték? Szerintem nem.

  5. Azzal, hogy kevesebb benn az akksi cella, így kisebb helyet foglal… Ilyen szempontból a kevesebb kajáért is adhatsz több pénzt, mert kevesebb helyet foglal a táskádban…
    A másik, hogy rákerestem neten is, de nem találok MFi-t… Ami azt jelenti, hogy ma még tölt, de lehet, hogy két hét múlva már nem… 10 ezerért azért ez elég nagy luxus, figyelembe véve, hogy a saját kábelt nem is tudod rákötni sehogy…
    Ráadásul a gyártó oldalán erről a termékről nincs semmi infó. 🙁

  6. Sziasztok!

    Én is ezt használom, már 1 éve nyúzom, kényelmes nagyon. Pont az a jó benne, hogy a kábel beépített. Abban igazad van Ffx, hogy van olcsóbb nagyobb stb., de nekem pont az volt a lényeg, hogy ne keljen egy plusz kábelt cipelnem, mert mindig elhagyom…

  7. @Orsun Vter: amíg elfogadja a kábelt a telefon, addig egyébként jobb is, mint ha külön kell vinned, mert úgy látom, hogy ennek nincs lehetősége úgy megtörni, ahogy a kábelek meg szoktak az összehajtogatásnál. A baj ott van, ha nem fogadja el hirtelen a nem MFi kábelt (volt pár hasonló sztori ismerősi körben), vagy ha valami baja lesz a kábelnek, és nem tudod cserélni… De a mai világban, minden az egyszer használhatóság felé halad… 🙁

  8. @Jadeye: Köszi, így legalább egy lehetséges problémával kevesebb van. Akkor elvileg ha nem történik valami váratlan, a kábellel nem nagyon lehet gond.

  9. “az iPhone 7-est háromszor volt képes feltölteni,”

    Megkérdezhetem, hogy ez nulláról értendő vagy 10-20%os töltőttségről? Elég komoly teljesítmény egy 5000-estől. Bevallom most egy kínai xiaomi replikát használok ami 2500ft volt és másfélszer tudja a iphone 6s-t feltölteni nulláról, de nagyon megtetszett ez a megoldású töltő is.

  10. @Ffx: Jó volt egy kicsit trollkodni? Kár hogy nem jött be, beégtél rendesen. 😀

  11. @Ffx: Nem kell MFi a töltéshez. Bármilyen harmadik féltől származó USB töltővel lehet tölteni az iPhone-t, de akár PC USB kimenetéről is. Én is készítettem 4 db AA méretű akkuból 2000mAh-s (@4.8V), USB kimenetű töltőt, és probléma nélkül töltötte az iPhone-om. De a 2600mAh-s (@3,6V) Li-ionos DIY töltőm is működik iPhone-nal és iPaddel is. Szóval itt nem érdekes az MFi hiánya, mivel egyszerűen nem érdekli a telefont.

  12. @rgbx: az MFi nem az USB kimenetben van, hiszen az iparági szabvány, hanem a Lightning-csatlakozós részben. ha nem az USB szabványnak megfelelő feszültséget adsz neki, az adott esetben a töltésvezérlő elektronikának (is) okozhat problémát. az alacsonyabb feszültség nyilván nem akkora gond, mintha magasabb lenne, de azért szerintem csak óvatosan.

  13. @Jadeye: A szabványos USB-n is vannak adatvezetékek, amin keresztül be tudná azonosítani a telefon, hogy pontosan mire van rákötve. Ha a Lightning csatlakozóba épített azonosító chip a lényeg, annak pont a töltésnél nem sok értelme van (mármint a kábel miatt elutasítani a töltést, vagy a kábeltől megtudni, hogy hány amperre képes a töltő), de elhiszem, köszönöm az infót.
    A Li-ionos töltőnél természetesen fel van konvertálva a kimeneti feszültség 5V-ra, másképp nem működne. Csak azért írtam oda a névleges feszültségeket, hogy ki lehessen számolni a kapacitást. A KSIX töltője egyébként mekkora feszültségen képes leadni 5000mAh töltést? A beépített Li-ion akksi 5Ah-s – ekkor felmerül a kérdés, hogy hány cellás -, vagy a Lightning csatlakozón mérhető 5V-hoz tartozik ez az érték? Úgy sejtem, hogy az akkué lesz az adat (ami valószínűleg egy cellás), mert az biztosan nagyobb, és így jobban hangzik.

  14. @Jadeye: Bocsánat, a belinkelt adatlapon látszik, hogy az akku töltése van feltüntetve, úgyhogy már csak a cellaszám (névleges feszültség) a kérdéses, de az egyszerűség kedvéért általában nem mennek 1 cella fölé. Szóval akkor nagyjából (mivel a telefonban is egy cellás akku van) 4000-4500 mAh-s akksit lehetne vele egyszer feltölteni, az iPhone 7-ben 1960mAh-s van, tehát az a háromszori feltöltés csak részleges töltésnél lehet igaz.

    @tomtrial: Biztos, hogy nem 0-ról 100%-ra, mert az fizikai képtelenség lenne (lásd fentebb). Sokkal inkább 20-25%-ról indulva, de úgy korrekten ki is jön az adat.

  15. @rgbx: én sehol nem írtam azt, hogy hány százalékról lett feltöltve, hiszen nem én próbáltam ki. a termékkel kapcsolatban pedig összesen annyit tudok, ami a cikkben van és amennyit a forgalmazó átküldött, és amit fentebb betettem hozzászólásként.


Add a Comment