fbpx Skip to content

Az Apple két éve tette elérhetővé az Apple Music-ot, tulajdonképpen a piacon utolsóként. Annyira le volt maradva a többiektől, hogy ezalatt az idő alatt is csak részben tudott felzárkózni.

Apple Music iOS 11

2015-ben az Apple Music mellett a Beats 1 rádió is elérhetővé vált neves előadókkal, ami 2017 év eleje óta már nálunk is hallgatható, erről korábban ebben a cikkben írtunk. Az Apple Music fejlődött, az emberek használják, de nem ért el semmilyen átütő sikert, nem lett világelső, nem hozott olyan újdonságot, amit más streaming szolgáltatás nem tud. Nincs magasfelbontás és még mindig kullog a többiek mögött. ????

Időről időre előfizetek a szolgáltatásra, egyrészt kíváncsiságból, hogy mennyit fejlődött, másrészt pedig azért, hogy esetleg új zenékkel találkozzak. Manapság már teljesen megváltozott az átlagember zenei szokása, ugyanis nem albumokat, hanem lejátszási listákat hallgatunk és ezeket bizony sűrűn frissíteni kell. A Spotify számtalan egyedi listával rendelkezik, ilyen például a heti listánk, a napi mixeink és persze a Spotify naponta, hetente megújuló listái.

Apple Music lejátszási listák

Az Apple sincs ebben elmaradva, legalábbis ha az állandó listákat nézzük. Náluk is vannak 80-90-00’s évek legjobb zenéi, vannak mostanában hallgatott listái és persze toplistái is. Itt is számtalan közül választhatunk attól függően, hogy éppen hogy érezzük magunkat. Fáradtan, parti-képesen, vagy esetleg csak egy kis reggeli zenét szeretnénk. Ebben felzárkózott a cég, de a saját lejátszási listákban még mindig csak kettővel találkozhatunk: “My Favorites Mix” és “My New Music Mix”.

Apple Music saját lista

A fenti péntekenként frissül, és hasonló a Spotify Heti Kalandhoz. Az utóbbi időben néhány felhasználónak már elérhetővé vált a “My Chill Mix” is az Apple Music-on belül, ami a vasárnapi pihenést szolgálja, tehát vasárnaponként frissül, de ezzel én még nem találkoztam.

iOS 11

Apple Music iOS 11

Az iOS 11-ben végre már saját fiókunk is lehet és megoszthatjuk másokkal a kedvenc zenéinket, listáinkat. Követhetjük ismerőseinket, megnézhetjük mit hallgatnak, szóval szép lassan szocializálódik az Apple Music is (vagy csak visszacsöpög bele az iTunes Ping). Ezeket a Spotify régóta tudja, bár itt az Apple Music képes pár olyan dolgot felmutatni, ami (még) nincs a konkurenciánál.

Apple Music. Zene a barátaid ajánlásával.

Most már a barátaid is elvezethetnek a legújabb zenékhez és előadókhoz. Mindegyikőtöknek lehet saját Apple Music-profilja, amelyben láthatjátok a többiek által megosztott lejátszási listákat, sőt azt is, ki milyen albumokat és rádióadókat hallgat a leggyakrabban.

Az Apple Music tehát fejlődik, és most már egészen használható. Az elején rettentően lassan indultak el egymás után a számok, ezt is javították, így most már gyorsabban tudunk léptetni. Az Apple szolgáltatásával nincs semmi probléma, de semmi olyan exkluzív, egyedi dolgot nem látok benne, ami miatt ezt használjam más helyett. Nincs az az érzésem, hogy bárminél jobb, kényelmesebb, egyszerűbb lenne, egyszerűen csak teljesítik azt, amit napjainkban elvárnak a felhasználók.

Hazánkban továbbra is ingyenesen kipróbálható 3 hónapig az Apple Music, ha pedig nem tetszik, bármikor lemondható: Hogyan kapcsolható ki az Apple Music automatikus előfizetése?

Te melyik szolgáltatást használod?

Olvasd el a hozzászólásokat is

10 Comments

  1. És melyik az a zenei szolgáltatás, ahol a 40 millió szám mellett a felhőben a saját tartalmadat (kevésbé populáris dalokat) fel tudod tölteni és egyben látod az egészet?

  2. Nekem ez az egész streaming még továbbra sem versenyképes (főleg árban, de élményben sem) az ingyenes podcast-okkal és Youtube videókkal. Bár valószínű ez csak az én zenehallgatási szokásaim miatt van így.

  3. Egyenlőre azt kellene megoldaniuk, hogy ha meglévő playlist-hez adok zenét, random 1-1-et elfelejt hozzá tenni.

  4. Én még mindig a múltban élek. A pc-ről kiválasztom a több ezer zene közül, hogy miket szeretnék hallgatni és felteszem a telefonra!

  5. Szeretem az apple music-ot legfőbbképp a 3Dtouch-os lehetőségei miatt. De elszomorító, hogy még mindig nem lehet kiadóra keresni, valamint, hogy a Spotify-on egyes zenék hetekkel előbb elérhetőek, mint az Apple Music-on. Nem beszélve arról, hogy ha vki tv-n is szeretné használni, akkor a spotify talán egyszerűbb és olcsóbb megoldás.

  6. 120 gigás iPodom van, de a Spotify óta csak a fiókban pihen. A YouTube vicces zenehallgatásra, bár nem tudom van-e olyan üzemmód, hogy a videót ne hozza le. Nem korlátlan a mobil netem.

  7. Én szépen letoltöm YouTuberól a videót ingyen, megvágom, mp3ba rakom, majd normalizálom a hangerejét a többi zenéhez. Ezután csak fel kell másolni és szól bármikor, akár van internet, akár nincs. Ja és egy forintba sem kerül. A YouTube meg szintén tud hasonló számokat ajánlani, ha épp az kell, de általában Shazam felismer mindent, ami kell.
    Ha mindent streamelve hallgatnék, elfogyna a mobilnetem és fölöslegesen fizettem volna a tárhelyért a telefonban. Nem tudom kinek praktikusabb streamelni, mint egyből csak a playre nyomni azon a számon amit akarsz rögtön a készülékről, de talán Amerikában jó, ha korlátlan a net és van 4G mindenhol.

  8. A stream zenehallgatásban csak az a jó, h nagyon kényelmes, nem kell vele sz@rakodni a letöltések, megvágásal stb, ha van az embernek rá ideje babrálni vele, akkor felesleges streamelni. De sok ember van úgy, h kényelmes, nem ért hozzá, nincs ideje vacakolni, stb… Nekik jó ez.. Viszont ha az ember veszi a fáradságot, és megcsinálja magának, akkor csakis a kedvenc zenéjit hallgathatja, mindenféle szemét más zene nélkül.

  9. @Jecy:
    Amég Te szépen letöltöd Youtube-ról, megvágod, mp3-ba konvertálod, normálizálod a hangerőt, összedugod a géppel, felmásolod iTunes-szal, addig mi megnyitjuk a stream szolgáltatót, rányomunk a zenére, és hallgatjuk.
    A kényelemért fizetünk, és az időspórolásért.

    Halál egyszerű rányomok arra mit épp hallgatni akarok, egy gombnyomásra letölti az összes számot a lejátszási listából, majd ha meguntam egy pillanat alatt törlöm.

    Hozzáteszem, hogy nekem az is nagy plusz, hogy lejátszási listák készülnek mások által, és követők alapján jól belőhető, hogy mely listák az igényesen összeállítottak.
    Nekem régen volt egy rakás zeném letöltve, de sosem sikerült értelmes, és változatos lejátszási listát összehoznom belőle, mert az rengeteg idő, és ismerni kéne előadóról-zene címről az összes dalt. Ez nálam nincs meg.
    Otthon wifi alatt meg csak simán rádiókat hallgatok, vagy ajánlásokat amit nekem ajánl a szolgáltató a szokásaim alapján.

    Mindez megér 1500Ft-ot nekem havonta.

  10. Én alapból nagyon bírom a streaming szolgáltatókat. Normális árért nincs többé kérdés hogy legális vagy illegális zenét hallgatok.
    Az összes szolgáltatást kipróbáltam (még az azóta megszűnt Rdio-t is), végül az Apple Music-nál kötöttem ki és használom most már két éve.
    A miértek:
    – a zenei katalógus nagysága
    – messze a legjobb felhasználói felület (főként azoknak akik nemcsak számokat, playlisteket hallgatnak hanem komplett albumokat is), világos, áttekinthető és egyből látod mi van a telefonodon és mi nincs.
    – tudom benne kezelni felhőből a saját zene gyűjteményemet is (figyelem, backup szükséges azért) így nem kell két külön app a telefonomra
    – versenyképes ár
    – tisztességes hangminőség (a 256 aac és a 320 mp3 között én érdemi külőnbséget nem hallok ki.)
    És amiben még fejlődni lehet:
    – A hangminőségen (veszteségmentes minőség) nyílván lehet fejleszteni, de ez kb a teljes iparágra igaz (a Tidal tud ugyan flacet de streamben még nehezen használható)
    – Saját feltöltések esetén cloudban is kezelhetné az Apple lossles formátumot.
    – Smart tv-s, windowsos kliensek fejlesztése
    – chromecast kompatibilitás (ez sajnos valószínűleg az apple tv miatt nem lesz)


Add a Comment