Hogyan kapcsolható ki az Apple Music automatikus előfizetése?

Ez a cikk legalább 1 éve frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sokakat meglepestésként érintett, hogy az Apple Music első indításakor ki kellett választani az előfizetési formát (egyéni vagy családi), holott azt mindenki tudta, hogy az első 3 hónap díjmentes, és ezért volt, aki az Apple dolgozóit ostobának nevezte. Most gyorsan megmutatjuk, hogyan lehet kikapcsolni, hogy a próbaidő után automatikusan elkezdje levonni a rendszer a havidíjat.

apple_music_subsrciption_cover

Ez az előfizetési típus egyébként teljesen jogos, érthető és bevett, hiszen egy szolgáltatást veszünk igénybe, aminek díja van és az teljesen mellékes, hogy most a bevezetési időszak miatt ajándékba kapunk 3 hónap használatot. Ez máshol is így van, csak az Apple Music esetén már az elején rákérdez, hogy melyik csomagot kívánjuk használni. De nézzük, hogyan kapcsolható ki a fizetős rész.

A Music appot megnyitva minden oldalon a bal felső sarokban egy emberke ikont találunk. Ezt megnyomva jutunk a profilunkhoz, ahol a név, kép, felhasználónév és társaikon kívül megtekintjük, mely előadókat követünk már, illetve itt bővíthetjük az előadók listáját is.

Az automatikus előfizetés szabályozásához a ‘View Apple ID’ menüpontra kell koppintani és a jelszó beírása után pedig a ‘Manage’ menüpont alatt találjuk a még az iOS 4-es időkből megmaradt kapcsolót, mellyel elkerülhetjük a próbaidő utáni automatikus levonást:

apple_music_subscription apple_music_subscription2

Ugyanitt tudunk váltani az egyéni és családi előfizetések közt, illetve azt is láthatjuk, meddig érvényes az előfizetésünk, illetve mikor jön majd a levonás. Ugyanez elérhető a Beállítások / iTunes & App Store menüjéből is az Apple ID-nkra nyomva, de aki az egész Apple Music résztől szeretne megszabadulni az a Beállítások / Zene rész alatt tudja azt teljesen kikapcsolni.

Ezek még érdekelhetnek:


 1. A harom havi probaidot inditottatok? Vagy ugras a sajat zenehez, erre kattintottatok? Mert en nem inditottam el a harom havi probat, igy nekem is a Safarira ugrik. Nem lehet ez a gond? Illetve ilyenkor is fog vonni majd?

 2. @Deák Viktor: …és így a próbaidőt sem tudod elindítani. bankkártya vagy feltöltött egyenleg kell hozzá. utólag pedig kiveheted a kártyát vagy kikapcsolhatod, hogy automatikusan megújítsa majd az előfizetést, az már mindegy.

 3. Ez kurva nagy fos így, ha nincs elég pénz a kártyádon vagy nincs kártyád akkor nem tudod kipróbálni se, barom ez az Apple? így ki fogja használni? +1 részemről a Spotynak még mindig.

 4. Először is kell bank kártya, 2 eurot zárol a számlán, de azt visszakapjuk, ki is törölhető próbaidőszak elindítása után.
  Fiókbeállítások/előfizetések/kezelés/ itt lehet kikapcsolni az autómatikus megújítást(fizetést).

 5. Nekem olyan kérdésem lenne, hogy bekapcsoltam a 3 hónapot a Családi opcióval a saját eszközömön. A családhoz hozzá tartozik a feleségem Apple ID-ja is. Az ő telefonját is frissítettem 8.4-re. Ezek után a Music indítását követően nála is választani kellett a 3 hónapot, ez ok is, de utána nála is ki kell választani a Family lehetőséget (gondolom), mert máshogy nem lehet tovább lépni. Így viszont nála is aktív a 3 hónap utáni megújítási lehetőség. Ez így normális? Mert sehol nem találok arra vonatkozó leírást, hogy hogy lehet egy ID-nál eldönteni, ha családtag, hogy egyéni előfizetést akar, vagy a családit akarja használni. Erről van valamilyen információtok?

 6. @Hobson Phil: persze, hiszen ha nem fizetsz elő a szolgáltatásra, akkor nyilván nem fognak levonni semmit, hiszen úgy nincs miért vonjanak. 🙂

  @farkas63: csak megfogta valamiért az automatikus moderáció, de most, hogy gépközelben vagyok és láttam, így már engedélyeztem is. sajnos mivel vannak, akik nem tartják be a moderációs elveinkben leírtakat, így kénytelenek vagyunk folyamatosan állítani a rendszert, viszont emiatt néha előfordul, hogy olyat is megfog, amit nem kellene.

 7. Kipróbáltam,nem tetszett.PC-n telepítettem,de az iTunes Webstore-ba a friss ID-vel sem engedett bejelentkezni.Pedig ott lehetne hozzáférni a fizetési adatokhoz,amit mindenképpen le akartam rendezni.Nem akarok 3 hónap múlva meglepetést.Így jobb híján az alkalmazáson belül töröltem a bankkártya adatokat.Eljutottam idáig- “Fizetés típusa:nincs rögzített hitelkártya.”Végül kijelentkeztem,majd az iTunes programot is töröltem a gépről.
  Marad a Spotify.

 8. @Csaba Kálmán
  Ez nagyon jó
  Csak a Spoti elég bénaság ehhez képest, vagy 10%-a van meg a zenélnek csak a Musicból, s hülyén is vannak feltöltve! Vagány a Music, csak meg kell ismerni kicsit!

 9. Nekem pedig az Istenre nem fogad el semmilyen bankkártyát azt írja mindegyiknek hogy a fizetési mód elutasítva meg a dombornyomatosomra is! Ez mitől?? A kartyakhoz engedélyezve van a netes fizetés..

 10. Köszönöm, ez nagyon hasznos. Egy bajom van az új app-pal, sehol nem találom a shuffle-t a my music-nál. Pedig ez annyira népszerű lejátszási mód, hogy egy iPod-ot is csináltak hozzá. 🙂
  Így most kilépek az app-ból, és control centerből indítom a zenét, akkor alapból shuffle van.

 11. @Roland Bánhidi: Sztm a feleségednél nem kell bekapcsolni a 3 hónapos próbát, hanem automatikusan hozzáadja, ha 8.4 van neki is és a csoportban van. Nekünk is ez van, csak még nem frissített, de értesítést már kapott róla.

 12. @Nikolas Németh:
  Ha van Pl. 2.000 Ft. a számládon akkor zárol (levon) kb. 626 Ft-ot (1.98 EUR) Ami levonódik (látszólag) a 2.000 Ft-ból. Így a tényleges elkölthető összeged 1.374 Ft. lesz. Zárulás után vissza is kapod. A tranzakciónak pedig meg lehet nézni a pontos részleteit is. (Jadeye már említette.) Ott minden kiderül. Láthatód a kezdeti illetve a lejárati dátumot is. A lejárati dátum az amikor vissza is kapod a levont (zárolt) összeget. Ami bankoktól függ.

 13. Ha mar music… a favoritest hol lehet megnezni? Belajkoltam egy rakat zenet, de meghallgatni mar nem tudom oket ujra 🙂 vicces…. mellesleg az UI egy rakas szar lett, logikatlan nem intuitiv, probalgatni kell hogy melyik gomb mi a tokomre jo. Eddig minden cuccuk szinte magatol mukodott, de ez igencsak elcsesztek.

 14. @dnp: elvileg igy kellene hogy legyen ma felhivtam az ügyfélszolgálatot azt mondták pár napba telik még a rendszer átelenőrizi hogy hivatalos adatokat adtam e meg ,volt már az 1 éve is kb hogy nem érkeztek meg a levont összegek mikor vásároltam mindig uj készülékeket vagy aktiváltam valamit megadtem az adatokat és már jött is az értesittés hogy levonták az összeget ,de ha ezek a levonások amik most történtek nem fognak megjelenni a számlámon akkor azt a lehetőséget mondta az ügyfélszolgálat hogy apple felső ügyvezetőknek kell reklamaciót benyujtani

 15. @HajosKris: ezt csak az Apple Supporttal egyeztetve fogod tudni kideríteni. ellenőrizd, hogy valóban bekapcsoltad-e a 3 hónapos próbaidőszakot, és az aktív-e. ezt a cikkben leírtaknak megfelelően tudod megtenni. ha valami nem stimmel, hívd fel az Apple-t.

 16. Valaki le tudná írni nekem, hogy az iCloud állapotok pontosan mit jelentenek? Redditen találtam ezt:
  Purchased – music you bought from itms, will be downloaded via Match as unprotected (drm-free), 256k AAC just like the store.
  Matched – music you did not buy from itms, but it believes it found the same track in itms. Will be downloaded via Match as unprotected.
  Uploaded – music you did not buy from itms, and could not be matched against an existing track in itms. Will be downloaded via Match as a copy of the original file you provided.
  Apple Music – music you found in Music and used “add to my library”. Will be downloaded via Music as a DRM’d, booby-trapped “on loan from the library” file which will cease to be playable if you end your subscription, and may not play on non-Apple devices.

  Alapvetően a DRM-ről szól a beszélgetés. Nekem viszont az lenne a kérdésem, ha egy azon letöltésből származik két szám, tehát egyezik az előadó, album, minden.. mégis az egyik szám apple music a másik egyezik.. Valaki fel tudna világosítani?

 17. @Gabi: Az apple music státusz azért nem jó, mert ha megszűnik az előfizetésem akkor csak drm protected számaim lesznek, magyarul elveszik a saját példányom, míg a matched státuszúak megmaradnak igaz?

 18. Sziasztok. A kérdésem a következő: Az Apple Music free időszak elteltével a rádió továbbra is használható ha szolgáltatást felfüggesztettem?

 19. Jadeye@: Köszönöm az infót!
  Tetszik a szolgáltatás,lehet hogy megtartom fizetős én is 🙂
  Eddig gyakorlatilag nem tudtam olyan előadót/zeneszámot beírni a keresőbe amire ne lett volna eredmény.. (Bármilyen eredmény..)
  Ezt nyilván folyamatosan fejlesztik.
  A minőséggel sincs probléma 😉
  Wi-fi háttérrel egy buliban bármilyen zenei kívánság teljesíthető alsó-felső korhatár nélkül és ez szimpatikus 🙂
  ..És még nem próbáltam ki mindent 😉

Írd le a véleményedet! (Moderációs elveinket ide kattintva olvashatod.)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!