fbpx Skip to content

Majdnem kereken négy héttel az iPadOS 15.6.1 megjelenése után az Apple kiadta az iPadOS 15.7-et, ami az iOS 15.7-hez hasonlóan ugyanúgy tizenegy sebezhetőséget javít.

Mivel az iPadOS 16 várhatóan majd csak októberben, és már eleve iPadOS 16.1-ként fog érkezni, ez a mostani frissítés mindenki számára javasolt. Ez alól értelemszerűen csak azok a kivételek, akiknek már az iPadOS 16 bétája fut a készülékén, mert abban ezek a sebezhetőségek valószínűleg már ugyanúgy javítva vannak.

Nem érdekelnek az újdonságok, csak telepíteni szeretnéd? Kattints ide, hogy átugord őket: Letöltés, telepítés.

Legyen neked is AppleCare+ biztosításod!

Régóta használjuk az AppleCare+ szolgáltatást, és már többször is cserélt így nekünk díjmentesen teljes készüléket az Apple, de ilyen volt például Admin kolléga sarkára ejtett laptopja is, ahol 270.000Ft lett volna a kijelző csere, amit az Apple ismét térítésmentesen javított.

További információkat itt találsz AppleCare+ biztosításról: AppleCare+: mostantól még többet ad a legjobb Apple biztosítás!

Nem volt rajta AppleCare+ és túl drága lenne megjavíttatni? Kereteztesd be!

Ha már csak porfogó az adott készüléked, adj neki új életet: kereteztesd be, és akaszd ki dekorációként a falra!

 

iPadOS 15.7 újdonságok

A hivatalos információkban az Apple a következőket írja:

Ez a frissítés fontos biztonsági frissítéseket tartalmaz, és javasolt az összes felhasználó számára.

Ez a frissítés tehát gyakorlatilag 11 sebezhetőséget javít, melyek azonosítói a következők: CVE-2022-32795, CVE-2022-32854, CVE-2022-32864, CVE-2022-32868, CVE-2022-32872, CVE-2022-32883, CVE-2022-32886, CVE-2022-32908, CVE-2022-32911, CVE-2022-32912, CVE-2022-32917.

Letöltés, telepítés

A frissítés a legegyszerűbben a Beállítások, Általános, Szoftverfrissítés menüpontba lépve telepíthető, de természetesen használhatjuk a Findert, illetve korábbi rendszereken és Windows-on az iTunes-t is. Bármelyik módszert is választjuk, a folyamat végeredménye ugyanaz lesz. Erről itt írtunk részletesen: Gyakori kérdések: hogyan működik az OTA frissítés?

Az iPadOS 15.7 buildje 19H12, ami megegyezik a pár nappal ezelőtt közzétett RC buildjével, így akinek már az van a készülékén, már nem fog megjelenni frissítésként a tegnap megjelent verzió.

Ha valaki szeretné lementeni a 15.7 IPSW fájlját, az nyissa meg az alábbi cikkünket, amiből mindig a legfrissebb, az Apple által épp aláírt iOS-verzió IPSW-fájlja tölthető le: Gyakori kérdések: melyik iOS-verziót írja még alá az Apple?

Vagy töltse le innen:

Downgrade?

Gyakorlatilag bármely esetben kizárólag csak az arra a készülékre hivatalosan elérhető legfrissebb verzió tehető fel – illetve az, amit az Apple épp aláír, mert itt lehetnek átfedések, főleg egy új verzió megjelenése utáni napokban, ameddig még az előző verziót is aláírják: Gyakori kérdések: az aktuális iOS-verziónál régebbi firmware visszaállítása.

Ebben az esetben viszont, mivel az iPadOS 15.7 sebezhetőségeket javít, semmiképpen sem javasolt a korábbi verziót visszatenni.

Ha a készüléken aktuálisan meglévő verziót szeretnénk kitakarítani: Gyakori kérdések: aktuális iOS-verzió újratelepítése, frissítés nélkül.

Kérdésem van!

Ha kérdésed merül fel, érdemes elsőként a Gyakran Ismételt Kérdések cikkünket végiglapozni: Gyakran Ismételt Kérdések.

Ha a frissítéskor hibával találkozol, akkor pedig ezt a cikkünket érdemes megnézni: Leggyakoribb iTunes hibaüzenetek.

Linkgyűjtemény

Az iPadOS 15-ről szóló összes cikkünk megtalálható az iPadOS 15 címke alatt.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanúgy biztonsági frissítés, itt megemlítettük:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kardkikard Avatar for Jadeye

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for Jadeye Jadeye says:

    ugyanúgy biztonsági frissítés, itt megemlítettük:

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for kardkikard Avatar for Jadeye