fbpx Skip to content

Ismét egy héttel az előző béták után az Apple elérhetővé tette az iOS 16, az iPadOS 16, a watchOS 9 és a tvOS 16 hetedik fejlesztői bétáit. A macOS Ventura esetén cikkünk közzétételekor még mindig nem volt elérhető újabb build, így az augusztus 8. óta nem frissült.

Az egyes újdonságokról hamarosan külön cikkeket teszünk majd közzé, ha valami érdemleges bukkan fel. Felfedeztél valami új funkciót, ami eddig nem volt? Írd le hozzászólásban!

iOS 16 beta 7 és iPadOS 16 beta 7

Az iOS 16 build verziószáma 20A5356a, míg az iPadOS 16 buildé 20B5027f. Az iPadOS esetén a “20A” ágról “20B”-re való váltásból arra is lehet következtetni, hogy az iPadOS bétája hamarosan 16.1-re változik, és lehet, hogy már eleve 16.1-ként fog érkezni.

Frissítés: A fejlesztői központban az iPadOS IPSW-jei már 16.1-es verzióval szerepelnek:

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt az iOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

A béta kipróbálása

Ha szeretnénk kipróbálni a bétát, hogy hogyan működik a saját készülékünkön, akkor azt pár egyszerű lépéssel bármikor megtehetjük, és ha esetleg nem válna be, akkor visszaállíthatjuk az iOS 15 legfrissebb verzióját.

A pontos lépések ebben a cikkünkben találhatóak: Gyakori kérdések: így próbálható ki egyszerűen az iOS 16 bétája, majd tehető vissza az iOS 15.

Vissza a hivatalos iOS-verzióra

Ha nem vált be a béta, a már megszokott módon lehet visszatenni a hivatalos verziót: helyreállítási (recovery) vagy DFU módba kell tenni a készüléket, majd be kell tallózni a letöltött IPSW-t.

Erről részletesen itt írtunk: Gyakori kérdések: hogyan állítható vissza a készülékünk béta iOS-ről a hivatalos verzióra?

iOS 16 beta 7 és iPadOS 16 beta 7 letöltési linkek?

Az Apple nemrég nemcsak hogy a fejlesztői bétákat illetéktelenül megosztó oldalak ellen lépett fel, hanem Twitteren még olyanok fiókjai is átmenetileg felfüggesztésre kerültek, akiknek a tweetjeiben ilyen bétás oldalakra mutató linkek voltak.

Mivel az IPSW-k közvetlen linkjei bejelentkezés és így megfelelő jogosultság nélkül is elérhetővé teszik a fájlokat, így a jövőbeni esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében már nem tesszük közzé az IPSW-k linkjeit.

Erről bővebben: A jelek szerint lépett az Apple a fejlesztői bétákat megosztó oldalak ellen.

A fejlesztők természetesen bármikor elérhetik a linkeket a fejlesztői központba belépve, akik pedig csak tesztelni szeretnének fejlesztői fiók nélkül, azok használhatják a nyilvános bétát.

watchOS 9 beta 7

Az új build verziószáma 20R5359a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a watchOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban! 🙂

tvOS 16 beta 7

Az új build verziószáma 20J5371a.

A fejlesztői béta profil ide kattintva tölthető le az Apple fejlesztői központjából.

Ha találtál valami új funkciót, ami eddig még nem volt a tvOS-ben, vagy most megváltozott, akkor azt írd le hozzászólásban!

Kérdésem van!

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 16 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 16 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt megteheted majd a nyilvános beta esetén a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Az összes, az iOS 16-ról szóló eddigi cikkünket itt érheted el, az iPadOS 16-ról szólóakat itt, a watchOS 9-ről szólókat meg itt, a tvOS 16-ról készülteket itt, a macOS Ventura kapcsán pedig itt olvashatsz.

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

 1. Hát ezzel sem működik a pip nekem… Na mindegy majd ha megjelenik akkor csinálok azon a verzión egy gyári visszaállítást, hátha!

 2. Avatar for Czo Czo says:

  Tovabbra is ugyonugy, rendben mukodik, ahogyan eddig.

 3. Ennek örülök akkor tuti jó lesz visszaállítás után! :slight_smile:

 4. Avatar for Czo Czo says:

  Egy youtube logout/login esetleg? Hatha elkavarodott valami jelzes es nem tudja, hogy aktiv a premiumod?

 5. Nem-nem, mi félreértettük egymást ezek szerint.
  Nincs és nem is volt YouTube prémium előfizetéssel sosem a Google felé!
  Tehát 3 bétával ezelőtti összes iOS 16-ban működött anélkül.
  De hangoztattam is mindig a Safari képességeit ez ügyben, hogy prémium nélkül lehet YT-n PiP-et használni.
  Szóval maga a böngésző tudja/tudná ezt, csak az Apple szarozik valamit vagy a telefonom.
  Bár már az AdGuardra is gondoltam, mert ott minden védelmet/tiltást/követést bekapcsoltam, lehet ez is bekavar valamit, nem tudom már.

 6. Avatar for Czo Czo says:

  Az Apple nem szoralozik semmivel. Ha beloginolok (van premiumom), akkor ha kimegyek PiP-be, akkor ugymarad es mukodik. Ha, kijelentkezek, akkor egy pillanatra megjelenik a PiP, majd bezarodik. A google azt irja, hogy ez premium feature.

 7. Na nálam ugyanez a jelenség van, mint mikor te kijelentkezel… :slight_smile:
  Akkor így megspóroltál nekem egy visszaállítást!
  Szomorú mert ezelőtt működött prémium nélkül is…
  Azért gondolom, hogy az Apple szórakozik és nem a Google, mert varázsütésre az akkor éppen újonnan megjelenő béta után nem működött nekem a PiP.
  Egészen az első dev bétával kezdődően használtam pedig így…

 8. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  ha az Apple a ludas, akkor majd orvosolják. főleg hogy már mindjárt itt van a keynote is, muszáj nekik megcsinálni.

 9. Avatar for gunar gunar says:

  Akkor volt olyan dev beta amelyikkel ment? Azért azt lehet kipróbálnám a helyedben, hogy azt visszatenni, persze ha lehet még és megnézni azzal megy-e. Csak mert ha igen akkor talán nem is az Apple szórakozik, hanem a gugli koppintott rá az orrukra ezért és az x-edik beta már ezen “hiba” nélkül jött ki és azóta nem megy a pip megint csak prémcsivel. Persze csak találgatok, de ki tudja.

 10. De ez a funkció már IOS 15-ben sem működik prémium nélkül. Felugrik egy pillanatra aztán el is tűnik.

 11. Szerintem ez nem bug, vagy a google rájött hogy az új OS-en megy a PIP, annak is akinek nem kéne és javította vagy a safariban nem tudta az oldal tiltani a pipet és ezt meg az apple javította.

 12. Ez premium feature írták is egyszer egy cikkben. De fel raksz egy ingyenes VPN-t és azzal fog menni premium nélkül

 13. Hali. Ha én most felrakom a bétát, mert ugye felkell rakni a telefonra ha szeretném az órámat frissíteni a kilencesre, akkor ha mindkettőn fent van a béta, vissza rakhatom a telefonra a régebbi stabil verziót és az órán meg ugye maradhatna a béta, mert nekem az óra lenne a lényeg, az edzésben az új funkciók.
  Működnek együtt?
  Köszi!

 14. Avatar for Czo Czo says:

  Nem.

 15. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  külön bekezdés szól erről több cikkünkben is, például:

  És mi van a watchOS 9 bétájával?

  Ha csak kipróbálás céljából tennénk fel az iOS 16-ot, és közben Apple Watch-csal is rendelkezünk, akkor ügyeljünk arra, hogy az órára viszont véletlenül se tegyük fel a watchOS 9 bétáját!

  Ha ugyanis ezt megtesszük, akkor bár az iPhone-ra még vissza tudjuk tenni az iOS 15-öt (ameddig azt az Apple aláírja), a watchOS 9-es óránkat nem fogjuk tudni párosítani az iOS 15-öt futtató telefonunkkal. Egy watchOS 9-et futtató óra párosításához az iPhone-on iOS 16-nak kell futnia.

  Attól, hogy a telefonon az iOS 16 bétája fut, az óra még nem fog magától frissülni a watchOS 9 bétájára, ahhoz ugyanis rajta kell legyen a watchOS 9-es béta profil.

  Az Apple Watch esetén nekünk magunknak nincs lehetőségünk a watchOS 8-at visszatenni, azt kizárólag az Apple-ön és hivatalos szervizpartnerein keresztül tudjuk elintéztetni, ami itthon több napos átfutást jelent, mert ehhez a szervizpartnereknek az Apple külföldi szervizközpontjába kell kiküldeniük az órákat.

 16. Oké, köszi ezt a leírást kerestem, rémlett valami régről🙂.

 17. Igazából nincs bajom a bétával akkor, ha kijön az rc vagy a végleges és a biztonsági mentésből visszatudom akkor majd állítani a következő két három hét eseményeit….
  Ez működik úgy?

  Igazából futó vagyok és amúgy is szerettem volna venni egy ilyen wattmérő kiegészítőt(Stryde-ot), de az 80000Ft és mivel láttam, hogy most lesz ez az edzés funkció ezért érdekel különösképpen🙂, főleg hogy most van a legtöbb olyan edzés ahol kihasználhatnám az őszi szezon előtt…

 18. Avatar for Jadeye Jadeye says:

  de ha az órára felteszed a bétát, majd a telefonodat visszaállítod iOS 15-re, akkor az órád aktiválási módba kerül, és ameddig nincs újból iOS 16 az iPhone-on, nem fogod tudni az órát aktiválni és használni, az semmit nem fog mérni közben, mert aktiválási módban lesz.

  a mentésből való visszaállítást nem értem. milyen mentés, melyik készülékről? miért kell mentésből visszaállítani?

 19. Hát hogyha majd kijön szeptemberben a végleges, akkor mindig leszoktam gyalulni és úgy állítom vissza biztonsági mentésből. Na most az addig eltelt időszak alatt rengeteget fogok még fényképezni stb. a béta alatt, hogy akkor azok nem e vesznek el?

  Igazából nem lenne bajom a bétával csak ezt nem tudom biztosan.

 20. Avatar for hiper hiper says:

  Halihó…
  van macOS Ventura beta

 21. Avatar for gunar gunar says:

  A dolog 1xű, mert tedd fel a public beta-t a telóra, de az órát egyelőre hagyd és ha nem jön be visszaállhatsz telóval simán, ha meg igen akkor mehet az órára is. Amugy ha jól tudom 2 hét és kint a hivatalos IOS16.

 22. Igen, de pont az óra új edzésfunkciójára lettem volna kiváncsi🙂. Két hét múlva pont Wizzair félmaraton és gőzerővel készülök rá, pont jól jönne ez a watt alapú edzés. Persze nem vesztek semmit, csak nagyon kiváncsi vagyok, de kibírom és túlélem valahogy😅.
  De azért köszi a választ.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Czo Avatar for Szifon Avatar for Zakika_123 Avatar for mtomi95 Avatar for Nrbrtbgg Avatar for hiper Avatar for varangy Avatar for Jadeye Avatar for 83miki83 Avatar for gunar