fbpx Skip to content

2017-ben rengeteg pletyka keringett arról, hogy az Apple teljesen újra fogja tervezni az iPhone-t a készülék első megjelenésének 10. évfordulója alkalmából.

Abban szinte mindenki egyetértett, hogy a főgomb el fog tűnni, de az arcfelismerés nem volt a pletykák többségének része, helyette ugyanis a hátlapra helyezett Touch ID-ról beszéltek. Ben Geskin most felfedte, hogy szerinte honnan jöttek ezek az információk.

Széltől-szélig érő kijelző, főgomb nélkül, a hátlapon pedig egy Touch ID érzékelő az alma logó alatt. Ez volt az akkoriban még iPhone 8-nak nevezett iPhone X rövid leírása 2017-ben.

Mi is több cikkben beszámoltunk arról, hogy az Apple ilyesmin dolgozik:

Ezekre a pletykákra tavaly DuanRui emlékezett vissza Twitteren:

Egyszer ez igaz volt.

Az iPhone X bemutatása után a legtöbb híroldal úgy védte magát, hogy ezek a kiszivárgott fotók egy “B.)” tervhez tartoztak volna, hogy ha az Apple nem tudja összehozni azt az iPhone X-et, amit ismerünk.

Ben Geskin azonban egy sokkal durvább teóriával állt elő: szerinte az Apple direkt készített kamu iPhone X modelleket. És hogy miért? Állítólag két okuk is volt rá, egyrészt a téves pletykák elterelik a híreszteléseket, másrészt pedig a hátlapra tett Touch ID csökkentette a telefon iránti elvárásokat.

Emlékszem, hogy az Apple mennyire nyomta ezeket a kamu iPhone X/8 kiszivárogtatásokat.

Én voltam az egyik fő forrása az infóknak, rajzoknak és rendereknek a széltől-szélig érő kijelzős iPhone X kapcsán és az Apple megpróbálta a terjedését hátráltatni ezzel a kamu verzióval, hogy elterelje a figyelmet a valódi kiszivárgásokról és hogy csökkentsék az elvárásokat.

Miért gondolom, hogy ezek az Apple-től származnak? Túl részletesek.

Úgy néz ki, mintha egy tényleges prototípus lenne, de szerintem mindenki számára egyértelmű, hogy az Apple sosem gondolta komolyan a Touch ID-s formavilágot, miközben a Face ID-s iPhone X ott volt a tarsolyukban.

Azt persze valószínűleg soha nem fogjuk megtudni, hogy Geskinnek igaza van-e, de izgalmas eljátszani a gondolattal, hogy az Apple időt, energiát és pénzt fordított arra, hogy kamu pletykákat generáljon, hogy nagyobbat üssön az iPhone X.

Aztán persze az Apple törekvései nem vezettek semmire, ugyanis a HomePod firmware-je kiszivárogtatta az iPhone X designját:

És ha ez még nem lett volna elég, utána az iOS 11 GM változata az összes többi poént is lelőtte: Kiszivárgott az iOS 11 GM-verziója: újabb dolgok derültek ki az iPhone 8-ról is.

Te hittél anno a hátlapi Touch ID-s pletykáknak?

Olvasd el a hozzászólásokat is

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem a kérdésre fogok reagálni. Jobb, hogy nem kèszült el, kínai tömegtelefon hatása van a képek alapján. Jobban tették, hogy “noccsoltak”.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pAnk

Népszerű hozzászólások

  1. Avatar for pAnk pAnk says:

    Nem a kérdésre fogok reagálni. Jobb, hogy nem kèszült el, kínai tömegtelefon hatása van a képek alapján. Jobban tették, hogy “noccsoltak”.

Continue the discussion at Hozzászólok

Participants

Avatar for Szifon Avatar for pAnk