fbpx Skip to content

Múlt héten már írtunk arról, hogy kiszivárgott egy tervrajz, amin az látható, hogy az iPhone 8 hátuljára kerülhet a Touch ID, avagy az ujjlenyomat-olvasó.

iPhone 8 tervrajz

Pár napja pedig egy újabb kép került elő, ismét egy olyan forrásból, ahonnan már korábban is megbízható pletykák érkezhet. Sajnos ez is azt mutatja, hogy a készüléken valóban lesz egy kör alakú valami a hátlapon, ami elképzelhető, hogy a Touch ID-nak van kialakítva. Érdemes még megfigyelni az alján lévő csatlakozót, mely akár USB-C is lehet.

Jelenleg három féle verzióval állunk szemben. Az első a már fent említett hátsó ujjlenyomat-olvasó. A második egy a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, a harmadik pedig az, hogy az Apple elhagyja a Touch ID-t, de helyette lesz mondjuk arcfelismerés.

[poll id=”209″]

Én továbbra is azt gondolom, hogy az Apple képes olyan dolgokra, mint a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, de nagyon úgy látszik, hogy a fenti tervrajz valós, és jelenleg csak azt fogjuk megkapni, hogy az iPhone hátoldalára kerül. Ez engem borzasztóan zavar, és egyelőre nem is tudok megbékélni vele. Nyilván ettől még valószínűleg meg fogom venni az új készüléket, mert úgyis megszokja az ember, de nem ezt várom. Múlt heti cikkünkben pedig már leírtam a többi pletykát, érdemes azt is elolvasni: Lehetséges iPhone 8 tervrajz szivárgott ki – hátulra kerülhet a Touch ID!

Olvasd el a hozzászólásokat is

23 Comments

  1. Annyira szar helyen van az a kivágás, hogy elképzelni nem tudom, hogy az tényleg a Touch ID helye legyen.
    Elhagyni nem tudják az Apple Pay miatt, arcfelismerés nem biztonságos, a normális, passzív íriszazonosításhoz pedig akkora szenzorok kellenének, hogy a kávamentesítés jegyében nyugodtan megtarthatnák alul a Touch ID-t. Az nem megoldás, hogy a POS terminálhoz 30 centire oda kell hajolnom, hogy fizetni tudjak.
    Szerintem a kijelzőben lesz a Touch ID, az a lyuk pedig tejesen más célt fog szolgálni.

  2. és világít a logó? (az is ki van vágva… OK, tudom üveg…)

  3. Ergonómiailag is szar helyen lenne a TID, normálisan kézben tartva a telefont, nem ér el oda az ujjad. Ezt csak nem fogadják el ebben a formában. Ez az sok defektes proto közül az egyik lesz. Remélem….

  4. Semmi értelme nem lenne annak, hogy odarakjanak egy TID-t, ha az előző model is már gomb nélküli volt. De nagyon remelem, hogy képernyőbe lesz beépítve a TDI.

  5. Lehet hogy az a nyilas a hatlapon, tenyer lenyomat olvaso 🙂 Igy akkor teljesen jo helyen van.

  6. Qrvára remélem, hogy nem ilyen ocsmány sz@r lesz az új iPhone… Ezt a samsung kinézetü förbedményt nem szeretném… Szívesen látnék már új desing-t, ez lenne a 4. év, hogy ugyan ilyen a telefon.. Jó lenne ha kicsit megerőltetnék magukat a dizájnerek és alkotnának egyedit. A hátsó ujjlenyomatolvasó remélem nem valós. Autos tartóban van a telefonom vezetés közben.. Hogyan fogom kioldani??? Kiveszem mindig vezetés közben?? Vagy lesz elől is egy gomb? És a hátsó csak opcionális lesz? Nagyon bízom benne, hogy ezek a képek nem valosak és csak átverés az egész!

  7. @rihekopo79: a logó az első generációs iPhone-ban, illetve az iPhone 6 és újabb modelleknél mindegyiken ki van vágva, mert abba egy külön fém betét kerül:

    iPhone 2G: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/CburGIGiQqq5fKiT.large
    iPhone 6: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/PfUZssAysewiqonC
    iPhone 6s: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/xVj2TTjNW1vIUIZL.huge
    iPhone SE: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/ZI5HGejlKSJe1e3S.huge
    iPhone 7: https://d3nevzfk7ii3be.cloudfront.net/igi/KqOZrc161v6rf6bc.huge

    a Mac-eken az alma logó világítása az LCD háttérvilágításának köszönhető, de az iPhone-ok esetén a kijelző és a hátlap között általában ott van az akkumulátor, vagy egyéb alkatrészek, így ott nem tud a kijelző háttérvilágítása átvilágítani.

  8. Vagy kodositenek hogy az idén ne tudjuk meg a megjelenés előtt a valódit, elvégre a 10. évforduló van!

  9. Engem az ujjlenyomat olvasó nem érdekel, inkább az, hogy a kamera mennyire ronda lesz/ (számomra) rossz helyen lesz.

  10. Az apple nagyon sok dologban úttörő volt, csak meg tudják oldani a touch id kijelzőbe integrálását. Ez ebben a formában nekem nem jön be, sokszor úgy nyitom fel a telefont, hogy az asztalon van előttem. Ha a hátlapon van a leolvasó, nem tudom felnyitni csak akkor ha kézbe veszem. Az arcfelismerő meg csak akkor működik ha a kamera elé hajolok….
    Lehet az új vezető nem csapkodja annyira az igás lovakat mint ahogy Jobs tette…

  11. Ha ez tenyleg valos (ne legyen az), akkor iden mar egy Huawei P10 buszke tulaja leszek… 7 eve vagyok szifonista, de ugyerzem a jeg kezd megtorni. De varjuk meg a szeptembert…

  12. Van egy fogadásom hogy márpedig ilyen lesz. Minden évben megy a csodavárás, és a végén marad a kijózanodás, némi csalódással fűszerezve. Meg kellene már érteni hogy az apple már nem az ami volt.

  13. Perpill egy sima 6-osom van, ha ilyen lesz az aktuális kiadás, akkor inkább várok még 1 évet, mire sikerül beintegrálni a kijelzőbe 🙂

  14. @Put2: mar bocs de ez pont hogy nem ugyanugy nez ki mint az elozo generaciok. A hatlapi ujlenyomat olvasot kiveve rohadtjo ez a design, 4-5-SE vekonyabb kiadasban. Szerintem evek ota mindenki erre var. Egyebkent meg ideje hozzaszokni, rohadtul igy fog kinezni 🙂

  15. Tehát, lesz egy Samsung S8, gyengébb hardverrel, viszont IOS-sal kicsit drágábban….

  16. Ezzel az erővel, már az apple logóba is építhetnék a TID-t.. (De alapból baromság lenne hátoldali)…
    Remélhetőleg valami köze van a vezeték nélküli töltéshez. De azt is az apple logóval megtudnák oldani!
    iPhone7esem van, és ha hátoldali lesz, akkor lazába várok 1-2 évet…

  17. Tök mindegy milyen lesz,úgy is mindenki meg fogja venni!Megint eladási rekordokat dönt majd,függetlenül attól,hogy milyen a kivitelezése.Senkinek nem jön be,de majd bemagyarázza mindenki magának,hogy miért is szép az új i8.Szinte minden csúcs telefon egyforma már külsőre,főleg,hogy mindenki 200 forintos ebayszilikontokban tartja!(tisztelet a kivételnek);)

  18. @Kable: Na azéééé meee én nem csájna szilikon kotonba tartom, hanem EVUTEC CARBON tokozást kapott a drága szifon 7… meee megérdemli… és persze vas van a hátujjába, (gyárlilag) hogy mögtapaggyon a mágnetikes outós tartón…

  19. Sziasztok.
    Nem tudom ki hogy van vele, de itt valami nem stimmel. Lényegtelen hogy valós e a kép vagy sem. Ha igazak a pletykák, hogy hajlított kijelzős lesz, akkor ez a hátlap nagyon nem stimmel. Ha megnézzük, hogy az alsó és oldalsó kávák teljesen megegyeznek, nem tudom hogy lesz ebből hajlított kijelző. A TID meg tuti hátul lesz. Nem tudják még megoldani a kijelzőbe való integrálást. De ettől szerintem még a Sony oldalsó gombjába való ujjlenyomatolvasó is jobb.

  20. @bangoheifetz: Hol hallottad hogy hajlított kijelzős lesz? 🙂

  21. Neten sok helyen olvasni. Legalábbis én nem egy helyen láttam már.


Add a Comment