fbpx Skip to content

Ismét a kínai Weibo-ra került fel egy videó, amin egy munkás teszteli az iPhone 8-at. Pontosabban olyan, mintha a hátlapi ujjlenyomat-olvasót próbálgatná, ami az Apple logó mögött, vagy helyett van.

iPhone 8 hátlapi ujjlenyomat-olvasó

Az egyértelműen látható, hogy nem vízszintesen, hanem függőlegesen vannak a hátlapon a készülék kamerái, így feltételezhetjük, hogy ez az új készülék. Az viszont már kérdéses, hogy mit csinál a kolléga. Nézzétek meg a videót!

Mi eléggé szkeptikusok vagyunk a videóval kapcsolatban. Abban egyetértettünk a szerkesztőségben, hogy valós a videó, és talán még a készülék is, azonban az már más kérdés, hogy az Apple tényleg az Apple logó helyett vagy mögé rakna be egy ujjlenyomat-olvasót. Ez nekem például teljesen bazári. Szerintem csak a srác lenyomja a készülék a teszthez, bár Jadeye kolléga felvetette, hogy miért van akkor csak az egyik kezén kesztyű. Amivel lenyomja, azon nincs.

Persze az is könnyen lehet, hogy maga a készülék nem is eredeti iPhone, így meg akkor aztán pláne nem lehet tudni, hogy mi is történik az adott gépen épp.

Ti mit gondoltok erről a videóról?

Olvasd el a hozzászólásokat is

11 Comments

  1. Látom értelmét, még ha nem is a legelegánsabb és nekem nem tetsző megoldás is. A gyári Apple tokokon kívül a legtöbbnek amúgy is ki van vágva a hátulja a logónál, szóval a tokgyártók tudták évekre előre. 😀

  2. Black Mesa… 🙂

    Ezt a bazári dolgot nem értem. Mármint azt, hogy miért lenne így rossz? Legalább haszna is lenne annak az almának a hátoldalon.

  3. 😀 😀 😀

  4. @pAnk: mert ez bazári. Gagyi. Valószínűleg egy kényszermegoldás. Más telefonokon próbáltam, meg lehet szokni, de nagyon-nagyon kényelmetlen és nem praktikus. Akkor már inkább a jelkód, az legalább a telefon elején van. Még…

  5. Egyre trágyább lesz ez az iPhone 8… Hátlapi ujjlenyomat olvaoval használhatatlan vacak lesz, Soför vagyok, egész nap telefonálok.. persze kihangosítoval! Az meg nagyon kényelmes, h csak megérintem és már felold… Ha ez is elveszik, mint a jack-et, akkor marad a 7 Plusz egy ideig.. A jack nélkül is nehéz, mert a használhatatlan az apple (blutusz), ugyanis ha kimegyek a hatokörből akkor nem csatlakozik automatikusan… De meg lehet szokni… Viszont az előlapi ujjlenyomat olvasot én nem tudom nélkülözni…

  6. @Kovács Péter: Attól, hogy neked kényelmetlen, még nem gagyi. A jelkódnál még a hátlapi olvasóval is gyorsabban feloldod a telefont.

    @Put2: Ha a kezedben tartod a telefont akkor teljesen mindegy, hogy melyik oldalon érinted meg. Ha tartóban van, akkor a megjelenés után 2 nappal kaphatók lesznek a hátulján (az almánál) kivágott tartók, ahol szintén nem lesz akadály a feloldás. Tehát nem kell semmit nélkülöznöd és nem lesz használhatatlan sem.

    Ezek nálam mind az “eltúlzott hiszti” kategóriába esnek. Úgyis mind meg fogjátok venni és fél év múlva ki fogjátok kiáltani a világ legjobban elhelyezett és kivitelezett ujjlenyomat-olvasójának.

  7. pank: az azert erdekes lenne ugy kialakitani a tartot hogy ertelmesen moge lehessen ujjal nyulni a feloldashoz, gondold vegig… ???? itt az arcfelismeres lesz a nyero…

  8. @kchris: Végiggondoltam, ezért mondtam. Abszolút “működőképes” lehet egy olyan tartó. Inkább neked kellene átgondolni azt, hogy ha a telefon folyamatosan feléd néz a tartóból, akkor honnan tudja, hogy mikor kell feloldani és mikor nem? Ha hozzá kell érned (mert ugye hozzá kell) akkor már mindegy mit fogsz meg rajta. 😉

  9. @Put2: Nem tudom milyen kihangosítót használsz de nekünk a családban van 3 különböző autó, 3 különböző kihangosítóval, két darab 6S és egy sima 6 és soha nem volt még ilyen probléma egyikkel sem. Nem lehet hogy a kihangosítód a ludas?

  10. Ez tényleg bazári lesz így, a lehető legkényelmetlenebb megoldás lenne, ha ezt megvalósítanák…

  11. Nekem tetszik.
    De a legjobb lenne ha egyszer az alma logó mögé tudnák integrálni a kamerát úgy hogy ne álljon ki.


Add a Comment